Άνθρωποι… Όρχεις (Για Λίγο) Και… “Τα 10 Μίλια Στον Αέρα Και Τα 12 Μίλια Στην Θάλασσα”! Η Αλήθεια! (Νο “2”)!

Φίλοι μου!

Α. Εμφανίσθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και εμφανίζονται ακόμα, έστω και σποραδικά, κάποιοι, οι οποίοι αναφέρονται στην μη ταύτιση των μιλίων στον εναέριό μας χώρο, τα οποία είναι 10, με αυτά των χωρικών μας υδάτων, που είναι 6, αναφέροντας ότι θα πρέπει αυτά, (ενδεχομένως λένε, κλπ), να ταυτιστούν, κλπ, χωρίς και πάλι να μας λένε αν αυτή η ταύτιση θα έπρεπε να γίνει, στα 6 ή στα 10 μίλια!..  (Χρησιμοποιούν επιρρήματα “του κόλου”, σαν τα “ίσως”, “ενδεχομένως”, κλπ, αφού φοβούνται να πουν “στα ίσα” τη θέση τους, η οποία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των Τούρκων)!..

Οι Κοι αυτοί βεβαίως, δεν συζητούν ποτέ για ταύτιση των 10 μιλίων στον αέρα, με τα 12 στην θάλασσα, στα οποία η Ελλάδα, με βάση τη σύμβαση του 1982 (Τζαμάϊκα/ Μοντέγκο Μπέϊ), μπορεί ανέτως να επεκτείνει τα σημερινά υφιστάμενα 6 μίλια της, στις θάλασσές της!..

Σήμερα θα πούμε “2 λόγια” για το θέμα αυτό και το παρόν κείμενο θα αποτελεί και απάντηση στον Τ/ΥΠΑΜ Κο Χουλουσί ΑΚΑΡ (“να δώσεις βάση” Στρατηγέ), μια απάντηση, επιστημονική θα έλεγα, διάφορο της προηγουμένης που του είχαμε δώσει επί του θέματος, η οποία και βεβαίως ήταν απολύτως σαφής (μπορείτε να ανατρέξετε στο “σάϊτ” μας και να την ξαναδιαβάσετε), ήταν όμως περισσότερο σε… στρατιωτική γλώσσα! Σημειώνω ότι ο Κος  ΑΚΑΡ αναφέρεται σταθερά σ’ αυτήν την δήθεν ανομοιομορφία, δίκην καθημερινού… πιπιλίσματος καραμέλας!..

Θέλετε, ότι θα διαβάσετε, να το πείτε “αντίθετη άποψη”, μιας και στην χώρα μας ζούμε, στην διπλωματία, την εποχή των Νενέκων και σε πιο “λάϊτ” έκδοση εκπεφρασμένο αυτό, την εποχή των… Πασιφιστών (sic) διπλωματών, αυτών που μονίμως υποχωρούν, στο πλαίσιο ασκήσεως μιας δήθεν “συνετής εξωτερικής πολιτικής” (sic), όπως την χαρακτηρίζουν, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες… αναταράξεις και λαϊκά, προκειμένου να μην ενοχλείται το υποτιθέμενο… θηρίο, λέγε με Τουρκία; Πείτε την, αλλά να ξέρετε ότι αυτή και μόνον αυτή είναι η αλήθεια!

Εισαγωγικά, να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο θέμα της… ασυμβατότητος των μιλίων μας σε αέρα και θάλασσα, το ξεκίνησαν / το “άναψαν” και το “φούντωσαν” οι Η.Π.Α. το 1997, όταν στην εξουσία ήταν ο Τουρκόφιλος “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” Μπιλ ΚΛΙΝΤΟΝ (ιστορικά εξεταζόμενοι, οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” ήσαν σχεδόν πάντα κατά της Ελλάδος), 1 χρόνο μετά το “στημένο”, και τελικά… θερμό, επεισόδιο των Ιμίων, το οποίο έλαβε χώρα για να “γεννηθούν” οι “Γκρίζες Αιγαιακές Ζώνες” (να “γεννηθεί” δηλαδή ουσιαστικά ο πυρήνας του τ/αιτήματος της διχοτομήσεως του υπόψη Αρχιπελάγους), να ακολουθήσουν η Μαδρίτη και η εκ μέρους μας αναγνώριση τουρκικών ζωτικών συμφερόντων στο Αιγαίο, το Ελσίνκι με το περίφημο… “no borders desputes”, η συμπεφωνημένη μεταξύ Ε-Τ- Η.Π.Α. παγίδευση και παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους, κλπ, κλπ, κλπ… “ωραία” και όλα σε βάρος μας!..

Οι Η.Π.Α. τότε, αρκούντως πονηρά, έλαβαν την πρωτοβουλία-θέση να πουν ότι το θέμα των μιλίων θα έπρεπε (μαζί μ’ αυτό των Ιμίων), να παραπεμφθεί στο “Διεθνές Δικαστήριο” της Χάγης, ως Ε-Τ διαφορά!

Έτσι όμως φίλοι μου, οι Αμερικανοί ουσιαστικά αναιρούσαν την έννοια του κυρίαρχου ε/Κράτους ή της κυριαρχίας του Κράτους μας ορθότερα, έστω και λεκτικά και σε επίπεδο θεωρίας, έστω και ως αρχική… “διαρροή κύκλων” της Α/Κ-Β, στις ελληνικές και τουρκικές ε/φ, όπως και στον “Διεθνή Τύπο”.

Η “Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας”, γνωστή ως “Σύμβαση της Γενεύης”, του 1958, η “Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας” του Ο.Η.Ε., του 1982 (Τζαμάϊκα / Μοντέγκο Μπέϊ) και η “Σύμβαση του Σικάγου”, για την εναέρια κυκλοφορία, του 1944, οριοθετούν και προσδιορίζουν* με απόλυτη σαφήνεια, από πλευράς “Διεθνούς Δικαίου” (Συμβατικού + Εθιμικού), το σε ισχύ νομικό καθεστώς, του… θέματός μας, και βεβαίως το εύρος των… μιλίων!

Για κάθε παράκτιο Κράτος προσδιορίζεται το εύρος της Αιγιαλίτιδος Ζώνης του σε 12 ΝΜ, δηλαδή το πλάτος των “Χωρικών Υδάτων”, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 12 ΝΜ!

Ταυτόχρονα όμως προσδιορίζεται και το εύρος (πλάτος) του εναερίου χώρου των παρακτίων Κρατών, στο άρθρο 2 της συμβάσεως του Ο.Η.Ε., του 1982, σύμφωνα με το οποίο “το εύρος εκτείνεται στον εναέριο χώρο, πάνω από την χωρική θάλασσα”(!), δηλαδή στα 12 ΝΜ ή -αν θέλετε- μέχρι τα 12 ΝΜ (μικρότερο ή ίσο του 12, αν θα θέλαμε να εκφραστούμε μαθηματικά), κάνοντας λόγο περί κυριαρχίας των παρακτίων Κρατών στον εθνικό εναέριο χώρο τους!

* Και οι 3 συμβάσεις προσδιορίζουν το εύρος των εναερίου και θαλασσίου χώρων και δεν το καθορίζουν, κάτι που νομικά σημαίνει ότι τα παράκτια Κράτη δύναται να καθορίζουν το εύρος της Αιγιαλίτιδος Ζώνης τους, στα 3 ή στα 6 ή στα 8 ή στα 12 ΝΜ, και μέσα στο προσδιορισθέν αυτό εύρος των 12 ΝΜ δύνανται να καθορίζουν και το εύρος του εναερίου τους χώρου στα 6 ή στα 10 ΝΜ, έχοντας διαφορετικό πλάτος των εναερίου και θαλασσίου χώρων τους.

Η “Σύμβαση του Σικάγου” (1944), και αυτή στο άρθρο 2, προσδιορίζει επίσης το εύρος του εθνικού εναερίου χώρου κάθε Κράτους.

Σύμφωνα μ’ αυτήν:

Ένα παράκτιο Κράτος μπορεί να έχει διαφορετικό πλάτος χωρικών υδάτων σε διαφορετικά τμήματα των εδαφών του, δηλαδή μπορεί να μην έχει ενιαίο εύρος “Αιγιαλίτιδος Ζώνης”, για μια σειρά από λόγους, όπως πχ δημόσιας ασφάλειας, αλιείας, τελωνειακούς, κλπ. (Έτσι πχ έκανε η… φίλη μας Γαλλία και προ του 1982).

Το ίδιο όμως μπορεί να κάνει ένα Κράτος και με τον εθνικό εναέριο χώρο του, ήτοι να έχει πλάτος ενιαίο, αλλά διαφορετικό του πλάτους των χωρικών του υδάτων, ήτοι πλάτος μικρότερο ή ίσο και ποτέ μεγαλύτερο των 12 ΝΜ, για μια σειρά από λόγους, όπως πχ εθνικής ασφαλείας, αλιείας, κλπ.

Τί δεν καταλαβαίνεις λοιπόν Κε Ακάρ και πιθανώς(!) και εσείς Αμερικανοί, όσοι βεβαίως εξ υμών διατηρείτε ακόμα τις ίδιες απόψεις, με εκείνες των… Κλίντον;

Η αμερικανική εκείνη θέση λοιπόν, ότι δηλαδή θα πρέπει να ταυτίζονται τα ΝΜ αέρος και θαλάσσης, δεν είχε και δεν έχει κανένα έρεισμα, από πλευράς “Διεθνούς Δικαίου”, ούτε του εθιμικού, αλλά ούτε και του συμβατικού.

-/-

Β. Η φωνασκούσα και… διαμαρτυρόμενη Τουρκία, Στρατηγέ Ακάρ και όσοι άλλοι… , έχει σήμερα 3 διαφορετικές ζώνες χωρικών υδάτων και 3 διαφορετικούς εναερίους χώρους, σε τμήματα της επικράτειάς της, και ειδικότερα έχει στον Εύξεινο Πόντο 12 ΝΜ, στο Αιγαίο 6 ΝΜ και στην Μεσόγειο 12 ΝΜ, χωρίς αυτό να ενοχλεί τις Η.Π.Α. (δεν έχει και στα χρόνια μας το Α/ΥΠΕΞ κάνει κάποια σχετική δήλωση, παρά τις τόσες αφορμές που του δόθηκαν, από την οιονεί τ/προκλητική στάση και στο θέμα αυτό) και κυρίως χωρίς αυτό να ενοχλούσε το μακρινό 1997 τον Κο… Κλίντον ή… Λεβίνσκι και τους τότε… “συν αυτώ” στην Κ-Β του!..

Στο παραπάνω αυτό γεγονός υπάρχει εξήγηση! Διαβάστε!

Οι Η.Π.Α. έχουν καθορίσει “Αιγιαλίτιδα Ζώνη” 12 ΝΜ και -ΠΡΟΣΟΧΗ- εθνικό εναέριο χώρο στα 14Μ, με την “μέθοδο της προειδοποιήσεως” των 2 μιλίων, προ των 12! Οι Η.Π.Α. δηλαδή έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο εύρος των 12 μιλίων, για την “Αιγιαλίτιδα Ζώνη”, με συνέπεια το αυτό να ισχύει και για το εναέριο χώρο της, με βάση το άρθρο 2 της Σύμβασης του Ο.Η.Ε., του 1982!

Οι Η.Π.Α. λοιπόν, αλλά και η Γαλλία, η Αγγλία, η Ρωσία έχουν όρια έξω από τις “Αιγιαλίτιδες Ζώνες” τους, με την δικαιολογία των “Απαγορευμένων Ζωνών” ή των “Εναερίων Αμυντικών Ζωνών Αναγνωρίσεως”, που έχουν κατά περίπτωση ανακηρύξει. Οι αναφερόμενοι λόγοι κυρίως είναι γενικά η “Εθνική Ασφάλεια” και ειδικότερα η επιβεβλημένη λήψη μέτρων προστασίας, από αιφνιδιαστική εχθρική προσβολή,  οι ανάγκες στρατιωτικών δοκιμών, κλπ.

Έτσι, υπερβαίνουν… Κε Βελόπουλε και την “Συνορεύουσα Ζώνη”, για την οποία… ανοητολόγησες προσφάτως (θυμάμαι, επιλέγω και σε ρωτάω, αν πραγματικά πιστεύεις ότι πχ οι ΕΕΔ και δη το “ΕΠΝ” δεν γνωρίζουν περί αυτής), μια Ζώνη που καθόρισε η “Σύμβαση της Γενεύης”, του 1958, και η οποία είναι ο θαλάσσιος χώρος, ο οποίος εκτείνεται πέραν της εξωτερικής γραμμής της “Αιγιαλίτιδος Ζώνης”, μέχρι ορισμένης αποστάσεως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η “Σύμβαση του Σικάγο” επιτρέπει την ανακήρυξη “Απαγορευμένων Ζωνών”, αλλά εντός(!) του εθνικού εναερίου χώρου, κάθε μιας των χωρών και όχι στον “Διεθνή Εναέριο Χώρο”, όπως συμβαίνει πχ με τις πιο πάνω αναφερθείσες χώρες! Αυτές όμως, πιθανώς να μου πείτε, είναι… Υπερδυνάμεις!.. “Συγχαρητήρια” λοιπόν!..

Άρα, μετά από τα σαφή και… σαφώς παραπάνω παρατεθέντα, τί μας έλεγες ρε Μπιλ, αλλά και τί να μας… λέτε / να μας… πείτε, όσοι πιθανώς είστε (λέω τώρα εγώ) υπέρ αυτής της εσφαλμένης και ορθότερα υπέρ αυτής της ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ(!) άποψης, από τους ανήκοντες στο σημερινό “State Department”, αλλά και όσοι τυχόν όμοιοι, του σχεδόν οιονεί Τουρκόφιλου “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ” κόμματος των Η.Π.Α.;

Η Ελλάδα επομένως, υπερασπιζόμενη… μονότονα, αλλά… “στο τέλος της ημέρας” ΟΡΘΑ(!) πράττουσα, τη διεθνή νομιμότητα, ΠΟΥΘΕΝΑ(!) και σε τίποτα, Κε… Καιρίδη και λοιποί – … λοιπές(!) Κοι και Κες και κυρίως εσείς Κε ΑΚΑΡ, αλλά και Κε… ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, όπως και όποιοι άλλοι… ομοϊδεάτες σας Μογγόλοι, δεν έχει παραβιάσει με τα 10 μίλια της στον αέρα (και φυσικά και με τα 6 στη θάλασσα), τα διεθνώς ισχύοντα και τους διεθνείς κανόνες, ούσα 100% ΝΟΜΙΜΗ(!), ενώ με τα όσα η… Τζαμάϊκα προβλέπει, από το 1982 ακόμα, η Ελλάδα δεν έχει εισέτι εξαντλήσει τα νόμιμα δικαιώματά της στη θάλασσα, αφού δεν έχει επεκτείνει τα θαλάσσια μίλια της στα 12 ΝΜ, όπως νομιμότατα θα μπορούσε! (Σας έχω γράψει φίλοι μου, το πότε ακριβώς εκτιμώ ότι θα το πράξει αυτό η Πατρίδα μας).

Για “το ιστορικόν” του θέματος τώρα, θυμίζω ότι με τον Νόμο 5017/1931, περί “Πολιτικής Αεροπορίας” και με το “Προεδρικό Διάταγμα” 5/18-09-1931, περί καθορισμού του πλάτους των χωρικών υδάτων, “όσον αφορά τα ζητήματα της Αεροπορίας και της Αστυνομίας αυτής”, καθορίστηκε το πλάτος της ζώνης των “Χωρικών Υδάτων” μας και συνεπώς και ο εναέριος χώρος μας στα 10 μίλια, “από των ακτών της Επικρατείας”!..

Με τον αναγκαστικό Νόμο 230/1936, περί καθορισμού της “Αιγιαλίτιδος Ζώνης”, σε ένα και μοναδικό άρθρο, καθορίστηκε η έκτασή της σε 6 ναυτικά μίλια, από της ακτής και ΠΡΟΣΟΧΗ(!) τώρα“μη θιγομένων των εν ισχύϊ διατάξεων των αφορουσών εις ειδικάς περιπτώσεις, καθ’ ας η “Αιγιαλίτης Ζώνη” ορίζεται μείζων ή ελάττων των 6 ΝΜ”!..

Το 1931 λοιπόν, η Ελλάδα καθόρισε τα 10 μίλια στον αέρα της και τα 6 μίλια στην θάλασσά της, και το νομοθετικό αυτό πλαίσιο ίσχυε, όταν υπεγράφη, το 1944, η “Σύμβαση του Σικάγο” με τα Παραρτήματά της, μια σύμβαση την οποία επεκύρωσε η Ελλάδα, με τους Νόμους, 210, 211 και 212 του 1947 και η οποία διατηρήθηκε σε ισχύ και από την Σύμβαση της Γενεύης, του 1958, όπως και απ’ αυτήν του 1982, τις οποίες και επεκύρωσε η χώρα μας, διατηρουμένου του πλαισίου των 6 ΝΜ στην “Αιγιαλίτιδα Ζώνη” και των 10 μιλίων στον εθνικό μας εναέριο χώρο, κάτι που είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες “Διεθνείς Συμβάσεις”, από τις οποίες το πλαίσιο αυτό “κατελήφθη εν πλήρει ισχύϊ και εφαρμογήν” και σε πλάτος μικρότερο των 12 ΝΜ, το οποίο προσδιορίζουν οι αναφερθείσες συμβάσεις, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται επιβεβαίωση της νομιμότητος, από πλευράς “Διεθνούς Δικαίου”, αλλά και από όποιες ακολουθούσες πολιτειακές πράξεις του ισχύοντος νομικού καθεστώτος, αφού το πλαίσιο είναι ΣΥΜΦΩΝΟ με τις Συμβάσεις αυτές, από τις οποίες “κατελήφθη εν ισχύϊ”. (Έτσι “μεταφράζεται” η φράση αυτή)!..

Σημείωση: Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο ισχύον από το 1931 (και εφαρμοζόμενο φυσικά στην πράξη), έχει δημιουργήσει “ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ” ή αλλιώς “ΕΘΙΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ”!

ΠΡΟΣΟΧΗ KAI ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ!

Η Ελλάδα, απολύτως νομίμως και με βάση και τις 3 ισχύουσες Συμβάσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα πχ των Η.Π.Α., μπορεί, μέσα στο εύρος των σε ισχύ 12 ΝΜ, να ανακηρύξει “Απαγορευμένες Ζώνες” και να επιβάλλει “Εναέριο Προειδοποίηση” 4 μιλίων, προ της ζώνης των 6 ΝΜ, ώστε το άθροισμα των μιλίων να είναι και πάλι 10, δεδομένων και των σοβαροτάτων λόγων “Εθνικής Ασφαλείας” της!

Αν η Πατρίδα μας κάνει κάτι τέτοιο ΚΑΝΕΙΣ(!) δεν θα μπορεί να της πει το ο,τιδήποτε, αφού πχ οι Η.Π.Α. κάνουν ακόμα το ίδιο και μάλιστα “ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ”, δηλαδή ό,τι έχουν κάνει, το έχουν κάνει “στο κενό” και από νομικής απόψεως, “πατώντας” προφανώς στο ότι είναι “Πλανηταρχική Δύναμις”, κλπ, κλπ, κλπ, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο ήταν απολύτως σύμφωνο με το “Διεθνές Δίκαιο”, όταν αυτό καθορίστηκε το 1931, αλλά και ότι είναι, ομοίως, απολύτως σύμφωνο και με το μετά τον Β’ Π.Π. “Διεθνές Δίκαιο” και τις υπογραφείσες ισχύουσες Συμβάσεις!

-/-

Ποιός όμως ήταν αυτός… Κε ΑΚΑΡ και όσοι άλλοι ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ξένοι ή άτομα ελληνικής καταγωγής, ελληνόφωνα, κλπ – ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ(!) – (διότι οι Έλληνες το έχουμε αυτό Στρατηγέ ΑΚΑΡ), που έμμεσα, αλλά σαφώς, αναγόρευσε σε διαφορά με την Τουρκία και το ζήτημα του των ορίων του εθνικού μας εναερίου χώρου;

Ήταν η Κ-Β Σημίτη και ο τότε ΥΠΕΞ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ο αποκαλούμενος και “Αλβανός”!

Πώς το κατέστησε Ε-Τ διαφορά, με αποτέλεσμα να το συζητούν ως “διαφορά” μέχρι σήμερα και όλες οι μετά απ’ τον Σημίτη Ε/Κ-Β; (Είτε πονηρά, θέλοντάς το δηλαδή ως τέτοιο, ως “διαφορά”, αλλά ρίχνοντας το σχετικό “κρίμα” στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, είτε  ανοήτως, χωρίς δηλαδή να αντιλαμβάνονται το τί κάνουν)! Διαβάστε παρακάτω:

Η Κ-Β Σημίτη, από την πρώτη της ακόμα θητεία, είχε αποδεχθεί την διαδικασία του Δικαστηρίου της Χάγης, καλώντας(!) την Τουρκία να την αποδεχθεί!.. (Αυτό δηλαδή που ήθελαν τότε  οι Αμερικανοί, λέγε με Κ-Β Κλίντον)!.. Έτσι, το θέμα του εναερίου μας χώρου αυτομάτως ταυτίζεται με το θέμα της υφαλοκρηπίδος, που εμείς αναγνωρίζουμε ως την μόνη Ε-Τ διαφορά, … μέχρι σήμερα… τουλάχιστον, διαφορά που θέλουμε να την επιλύσει το “Διεθνές Δικαστήριο”.

Την ίδια τότε περίοδο (2 σχεδόν χρόνια, μετά από τα Ε-Τ-Αμερικανό “στημένα” και άριστα σχεδιασμένα γεγονότα των Ιμίων), ο Πρέσβης του Κλίντον στην Αθήνα (ναι του Κλίντον, του μεγάλου αυτού… Λεβέντη του “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ” Κόμματος των Η.Π.Α., του Κόμματος αυτού των… Όνων), Κος Νίκολας ΜΠΕΡΝΣ, προέβαινε, σχεδόν σε κάθε ευκαιρία, σε δημόσιες συστάσεις προς την Ε/Κ-Β να περιορίσει αυτή το εύρος του εναερίου μας χώρου, στο αντίστοιχο των χωρικών μας υδάτων!

Τελικά, μετά και από άλλες τότε… “πιέσεις” προς την πλευρά μας, ο… “Αλβανός” έδωσε μια συνέντευξη, στην οποία δεν το “ξέκοψε” ευθέως το θέμα αυτό, σε όλους τους μισέλληνες, Τούρκους, αλλά και Όργανα των Κυρίαρχων της παγκοσμίου… “Μονόπολης” στην χώρα μας, αλλά είπε την περίφημη φράση, “το όλο θέμα είναι, προφανώς, υπό κρίση”, δείχνοντας ότι οι… συστάσεις του Μπερνς είχαν… αντιστάθμισμα, είχαν… “πιάσει τόπο”!

Έτσι, και ιστορικά πάντα, όταν η Ελλάδα υποχωρούσε απέναντι στην Τουρκία, οι όποιες αμφισβητήσεις αυτής (τα πάντα δηλαδή) μετατρέπονταν σε Ε-Τ… διαφορές (sic)!.. Φανταστείτε σήμερα φίλοι μου την τραγικότητα της κατάστασής μας……………., σήμερα που η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα (μετά από μια σχεδόν 15 ετή υλοποίηση συγκεκριμένου… “ξενικού” σχεδίου / 1996 – 2008), μια χώρα υποθηκευμένη στους “Διεθνείς Εβραίους” (“Παγκόσμιο Διεθνές Κεφάλαιο”), από τον πολιτικό τσογλανοπράκτορα Τσίπρα, έως το 2115!..

Η Ελλάδα, δια στόματος Πάγκαλου, είχε επίσης τότε πει πως, “δεν είναι αποφασισμένη να επεκτείνει, αυτή τη στιγμή, τα χωρικά της ύδατα”.

Ο Πάγκαλος και πρωτίστως ο… “Πασιφιστής”(sic) Σημίτης, φοβούμενος το τ/”casus belli”, όχι μόνον δεν επεξέτεινε τα νμ μας τότε, τότε που ήταν “ζεστό” το θέμα, από τα 6 στα 12, (“υπό μία έννοια” ίσως κατανοητό), αλλά μη έχοντας το πολιτικό ανάστημα, το απαιτούμενο εκείνο βεληνεκές, δεν τόλμησε ούτε να τα “πάει” στα 10, ώστε να συμπίπτουν με τα εναέρια, είτε -αν θέλετε- στα 8, με μικρή διόρθωση των εναερίων (10→8).

Ο Σημίτης των απάτρηδων, αριστερών τάχα, “Διεθνών Εβραίων”, ο Σημίτης των Ιμίων, της Μαδρίτης, του Ελσίνκι, της παράδοσης του Οτζαλάν, του αντισυνταγματικού και κυρίως αντιδημοκρατικού(!) αίσχους των ταυτοτήτων και γενικώς της… θεμελίωσης της υπονόμευσης του συνόλου των 3.000 ετών ΑΞΙΩΝ και ΑΡΧΩΝ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ο Σημίτης, ο Διαλυτής (sic) και ο Καταστροφέας του βαθιά λαϊκού και εθνικο-πατριωτικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. του τεράστιου Έλληνα Πατριώτη Πολιτικού Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο Σημίτης της απάτης του Ευρώ (εννοώ, της απάτης του τρόπου με τον οποίον εισήλθαμε στην “ζώνη” του), ο Σημίτης της αρχι-ρεμούλας των εξοπλιστικών και κυρίως της αρχι-ρεμούλας των “Ολυμπιακών Αγώνων” των “απ’ ευθείας αναθέσεων”, αυτών του 2004, που “οικοδόμησαν” την νέα, μετα-ΧΟΤΖΙΚΗ… Αλβανία, η οποία όμως, και παρ’ όλα αυτά, ήταν και είναι βαθιά Τουρκόφιλη, αυτός ο Σημίτης λοιπόν δεν τόλμησε εκείνη την περίοδο να κάνει κάτι έστω, και έτσι να τον / μας “νοιώσουν” οι Τούρκοι, μια περίοδο που θα μπορούσε να κάνει “πράγματα” (δεν είμαστε, παρά λίγο, μετά από την προδοσία των Ιμίων), και… μεταβατικά δεν τόλμησε ούτε ο… “Αλβανός” ή αλλιώς “το… σκυλάκι του Μπερνς” (θα θυμάστε την συγκεκριμένη σκηνή των Πάγκαλου – Μπερνς με τα… σώβρακα – Σκυλάκι Μπερνς) ή και “ο… Όρχις του Ρ. Χόλμπρουκ” (τον παρουσίαζε πάντα ο “Χοντρός” ως πολύ φίλο του / φανταστείτε και να μην ήταν, τί θα μας είχαν κάνει τότε οι Αμερικανοί), διότι και οι 2 τους (Σημίτης – Πάγκαλος) είχαν κυριολεκτικά σκιαχτεί από την τ/”Αιτία Πολέμου” (!), παρ’ ότι τότε οι ΕΕΔ, συνολικά εξεταζόμενες και συγκρινόμενες με τις ΤΕΔ,  ήσαν ακόμα ισχυρότερες!!!..

Στο σημείο αυτό, οφείλω να σημειώσω, (“ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΑΡ”), πως το 1967, ο Δικτάτορας Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, όταν η ΤΠΑ είχε αρχίσει μαζικές παραβιάσεις του “ΕΕΧ”, προειδοποίησε και την Τουρκία και την Συμμαχία πως σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου, η Ελλάδα θα κατέρριπτε το ή τα τ/α-φ!.. Οι Τούρκοι μετά, σταμάτησαν αμέσως τις παραβιάσεις!..

Από τότε, και μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν τόλμησε ποτέ(!) να απειλήσει την Τουρκία, εξαιρουμένου φυσικά του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που άπαντες οι Τούρκοι “τον έβλεπαν στον ύπνο τους” [και γι’ αυτό πανηγύριζαν(!!!), όταν αυτός “έφυγε για τους ουρανούς”, το 1996],  όπως εξαιρουμένου, μερικώς, και του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ του Α΄, αχαχαχαχαχαχαχα!..

Ο Σημίτης δεν τόλμησε στα Ίμια, αν και ήξερε(!), πχ, ότι ο τ/στόλος ήταν “κλειδωμένος” από τις ΕΕΔ, οι οποίες ανέμεναν απλώς το “Ο.Κ.” του, ώστε να… ξανακούγαμε για Τουρκία, μετά από 50+ χρόνια, αλλά και αυτός να γινόταν “εθνικός ήρωας”!

Πώς να διέτασσε όμως κάτι τέτοιο ο ελληνικής απλώς καταγωγής και εβραϊκών ριζών, … “σοβαρός” Κ. Σημίτης και δυστυχώς όχι ε/συνειδήσεως Σημίτης, ο οποίος τότε προτίμησε να θάψει την Ελλάδα και να σώσει την Τουρκία και τις ΤΕΔ, ενταγμένος σε ένα πολύ σκοτεινό και βαθιά ανθελληνικό σχεδιασμό των διεθνών αφεντικών του, που έφερε “μέσες – άκρες” τον τίτλο, “Ειρήνη στο Αιγαίο” ή “ΕλλάδαΤουρκία: Νέα Εποχή” και άλλα τέτοια… πιασάρικα και “ωραία”;  (Για λόγους δικαιοσύνης ξαναγράφω πως η κοινή Ε-Τ-Α τότε σχεδίαση, δεν περιελάμβανε  νεκρούς, και γι΄αυτό, όχι πολύ μετά από τα Ίμια, “πήγαν για ουρί” οι Τ/Κομάντος των Δ. Ιμίων)!

Για όποιους τυχόν… απίστους, γενικώς, … διαβάστε παρακάτω!

Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Κος Λυμπέρης [ΚΑΙ(!) ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΙ(!) ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΑ, ΚΑΙ(!) ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΚΑΙ(!) ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ], είχε δώσει τότε μια συνέντευξη στην ε/φ “Πελοπόννησος”, στην οποία είχε τονίσει πως την νύχτα των Ιμίων είχαμε την στρατηγική υπεροχή, πως τα τ/σκάφη ήσαν στο στόχαστρο των ελληνικών και ότι η πολιτική ηγεσία δεν είχε το σθένος ούτε καν να απειλήσει την τ/πλευρά!..

ΑΞΙΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ:

Αργότερα χρονικά, ο Κος Ναύαρχος είχε μιλήσει και στο “ΜΕΓΑ ΤΣΑΝΕΛ” τηλεφωνικά, όπου είχε αναφέρει πως είχε διατάξει τότε τον Α/ΓΕΣ Βούλγαρη [Αξκός του (ΠΒ)], να στείλει Κομάντος και(!) στη Δ. Ίμια, που μετά κατέλαβαν, στο πλαίσιο του στρατιωτικού “Ισοδύναμου Τετελεσμένου”, οι ΤΕΔ, αλλά εκείνος δεν εκτέλεσε!..

Η αλήθεια των λόγων του φάνηκε αμέσως, καθ΄όσον το Κανάλι ήταν συνδεδεμένο τηλεφωνικά και με τον…  “Δράκο της Θήβας” (όταν ως Υπλγος είχε υπηρετήσει στο ΚΕΠΒ, ο Βούλγαρης “κόλλαγε” στις γυναίκες των συναδέλφων του και έτσι του δόθηκε το υπόψη “επίθετο” / είχε τότε ως Υπασπιστή του τον επίσης πολύ γνωστό… Σχη ΝΕΛΟΠΟΥΛΟ Ευστάθιο…, “όνομα και μη χωριό”), ο οποίος Βούλγαρης, όταν ρωτήθηκε από τον δημ/φο, τί είχε να πει σχετικά με την καταγγελία του τότε Κου Α/ΓΕΕΘΑ, εσιώπησε… πεισματικά / … αιδημόνως! (Πώς να μιλήσει φίλοι μου, αφού ο Κος αυτός, που όταν έγινε Α/ΓΕΣ, πήρε και… διόρθωσε τον Φάκελό του, ήταν δεξιός Όρχις του τότε ΥΠΑΜ Γ. Αρσένη, ο οποίος ήταν στο “κόλπο” των Ιμίων, μαζί και με τον συμμαθητή του στο “ΜΙΤ” τότε Α/ΥΠΑΜ και ο οποίος (Αρσένης) είχε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ, για προφανείς λόγους, την κατάληψη από ε/δυνάμεις και της βραχονησίδος, “Δ. Ίμια”);

Καταληκτικά, αναφέρω ότι, τελικά επί Σημίτη δεν είχαμε καμία Χάγη, μια Χάγη που… “ξαναξύπνησε” πάλι τώρα, που η Ελλάδα δεν έχει απλώς υποστεί μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ, όπως το 1996 στα Ίμια, αλλά μια ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ, αφού χρεοκόπησε και αισχρά υποθηκεύτηκε, και δείχνει πως δεν έχει, ούτε σήμερα, το συνημμένο με το ιστορικό “DNA” της θάρρος, να προσβάλλει στρατιωτικά, ούτε πχ ένα τ/στρατιωτικό τροχοφόρο  / όχημα που κτυπά αμυντικό της έργο (Φράχτη) στον Έβρο, λόγω μιας τάχα πολιτικής… ορθότητος, βυθίζοντας ακόμα βαθύτερα τον λαό της στην εσωστρέφεια και στην περιδίνηση και στην συνεχή επαγρύπνηση τα στρατευμένα και μη (ΕΛΑΣ – ΠΥ) παιδιά της, μέχρι της αποφάσεως των Τούρκων, είτε να μας επιτεθούν όντας πια εμείς εξουθενωμένοι, είτε να αποσυρθούν του Έβρου και της εκεί σήμερα ασκούμενης στο Πεδίο πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικής εναντίον μας πολιτικής!..  Αποτέλεσμα;

Ο ΕΒΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΕΙ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ-ΥΠΟΝΟΜΕΥΘΕΙ, ΑΦΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ… ΓΟΡΔΙΟ Τ/ΔΕΣΜΟ, με όσα του είχαμε προτείνει να πράξει!!!.. (Ο “ΚΟΡΟΝΑ” ΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ “ΠΕΡΑΣΕΙ”, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ, (ΔΕΣ ΤΟ ΥΓ.), ΑΛΛΑ Ο ΕΒΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ… ΕΔΩ ΤΟ “ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”, ΠΟΥ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ! (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο Α.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ)!

 

ΓΡΗΓΟΡΑ” ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

 

1. Η Ελλάδα ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ έχει τα μίλια της στον “αέρα” στα 10!

2. Η Ελλάδα ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ διατηρεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, από τα 6 ΝΜ στα 12 ΝΜ! (Η επέκταση, για προφανείς λόγους, θα πρέπει να γίνει αμέσως με την αποκάλυψη  τυχόν τ/επιθετικής ενεργείας σε ένα από τα τρία ή και στα 3 Ε-Τ “Θ.Ε.”).

3. Η Ελλάδα δύναται ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ να ανακηρύξει “Απαγορευμένες Ζώνες”, όπως και να εφαρμόσει και “Εναέριο Προειδοποίηση”!

4. Να θυμίσουμε και πάλι στον Κο… ΑΚΑΡ πως η Τουρκία, βάσει της “Συνθήκης της Λωζάννης”, έχει στο Αιγαίο θαλάσσια κυριαρχία 3ΝΜ από τις Μ. Ασιατικές ακτές και ακόμα… ακτές της! Άρα πόσα θα πρέπει… Στρατηγέ μου να είναι τα μίλια σας και στον αέρα;

5.  Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση του 1982 και παρ’ όλα αυτά την εφαρμόζει “κατά το δοκούν”!..

6. Η Τουρκία αξίζει όμως πολλών συγχαρητηρίων, διότι είναι σε θέση [και το κάνει(!)], να ανατρέπει τον Παγκόσμιο Χάρτη, χωρίς οι κρατούντες τα κλειδιά του 85% τουλάχιστον του Πλανήτη μας “Διεθνείς Εβραίοι” και τα όποια Όργανά τους (Μέρκελ, Μακρόν, αμερικανικό “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ”, κλπ), να της λένε τίποτα, αποδεχόμενοι πάντα όλοι αυτοί, όλα τα τουρκικά, ακόμα και τα… γεωγραφικά, καπρίτσια, γεωγραφικά καπρίτσια που θέλουν την Τουρκία να γειτονεύει ή πιο πολύ ακόμα να συνορεύει, πχ με την Λιβύη ή με την Τυνησία, κλπ!.. Καταλάβατε!..

7. Οι ε/Κ-Β ποτέ δεν τόλμησαν, μετά το 1996, τον θάνατο του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, την άνοδο  Σημίτη στην εξουσία και την 180° “αλλαγή(!) σελίδας” πλέον της ε/εξωτερικής πολιτικής*, ούτε και λεκτικά ακόμα να απειλήσουν ποτέ την Τουρκία, ούτε ακόμα και ψεύτικα, ούτε έστω σαν τον “γαμίκο”… λαγό στη ζούγκλα, στο γνωστό ανέκδοτο με το λιοντάρι!..

* Ο Σημίτης, την αλλαγή αυτή, την… υπέγραψε στην Κρήτη, όπου είχε μεταβεί, εξ όσων μπορώ να θυμηθώ, το 1997 και είχε πει στους υπερήφανους Κρήτες πως, “Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ”!..

Μετά απ’ όσα συνέβησαν, από το 1996, έως και σήμερα, μπορούμε με ασφάλεια πια να πούμε ότι και αυτή η ΙΔΕΑ ή ότι και αυτή(!) η συγκεκριμένη ΙΔΕΑ υπέστη ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! Η παλιά και γνωστή μας “ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ”, λίαν πιθανώς και ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ κάποια στιγμή, όπως βαθιά πιστεύουμε, ενώ η “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ”, μας… τελείωσε οριστικά!!!..

-/-

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΤΙ “ΠΑΙΖΕΤΑΙ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΔΙΚΟΥΣ” ΜΑΣ, ΠΟΥ… ΑΝΑΣΚΑΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΜ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ “ΕΕΧ” ΜΑΣ, ΚΛΠ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ “ΤΙ” ΚΑΙ “ΓΙΑΤΙ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ) “ΠΑΙΖΟΥΝ” ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΙΛΙΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ Η(ΔΙΑΖ) ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ!…………………………..

-/-

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!

1.

ABD’den gizli koronavirüs raporu: 18 ay boyunca sürebilir!

19.03.2020 

ABD’de “New York Times” gazetesi (των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”) tarafından ulaşılan ve ABD hükümeti tarafından yayınlandığı ileri sürülen koronavirüs içerikli gizli raporunda, salgının ABD’de 18 ay boyunca sürebileceği ve dalgalar halinde yayılacağı bildirildi.

2. 

Mossad’dan İsrail’e koronavirüs kazığı!

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Mossad’ın ülkeye Sağlık Bakanlığının talep ettiğinden farklı olarak 100 bin koronavirüs test kiti getirdiği ortaya çıktı.

Mossad'dan İsrail'e koronavirüs kazığı!

İsrail istihbarat servisi Mossad‘ın ülkeye 100 bin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test kiti getirdiği, ancak bu kitlerin İsrail Sağlık Bakanlığının talep ettiğinden farklı olduğu ortaya çıktı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Mossad, Sağlık Bakanlığının talebi doğrultusunda isimleri açıklanmayan 2 ülkeden 100 bin Kovid-19 test kiti getirdi.

Sağlık Bakanlığı Müdür Yardımcısı Itamar Grotto ise Mossad’ın getirdiği kitlerin Bakanlığın ihtiyaç duyduğu türden olmadığını açıkladı.

“Ne istendiyse onu getirdik”

Öte yandan Mossad, yerel basına gönderdiği açıklamada, kendilerinden talep edilen neyse onu getirdiklerini savundu.

İsrail’de koronavirüs vaka sayısı 529’a ulaşırken, Sağlık Bakanlığı günlük Kovid-19 test sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyordu.

3.

Τούνελ και βαρύ οπλισμό αποκάλυψε η επιχείρηση (19-03-2020) της Αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Εξάρχεια και Σεπόλια! Γιατί κλήθηκαν πυροτεχνουργοί

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (19.03.2020) επιχείρηση της αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής σε Εξάρχεια και Σεπόλια. Ήδη έχουν γίνει 26 προσαγωγές Κούρδων. Η επιχείρηση δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία αλλά την τουρκο-κουρδική αριστερή οργάνωση DHKP-C.

Στα Εξάρχεια, στην οδό Τζαβέλα, Αντιτρομοκρατική και αστυνομία κάνουν έρευνες στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους.

Στα Σεπόλια, στην οδό οδό Αυλώνος, οι έρευνες γίνονται σε διαμέρισμα όπου φαίνεται να διέμεναν μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα κλήθηκε κι έφτασε ειδική ομάδα πυροτεχνουργών με ειδικό κουτί. Δεν αποκλείεται να έχουν βρεθεί εκρηκτικά, αλλά αυτό μένει να εξακριβωθεί.

  

Αντιτρομοκρατική: Φωτογραφίες από το υπόγειο τούνελ σε μονοκατοικία στα Σεπόλια και τον βαρύ οπλισμό

 

Μέχρι στιγμής, στη ΓΑΔΑ έχουν προσαχθεί 26 άτομα, κουρδικής καταγωγής. Από τα Σεπόλια έχουν προσαχθεί 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα αντικείμενα. Οι αρχές χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

-/-

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ:

  • Εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου RPG με μεταλλικό τρίποδο,
  • Αντιαρματικό, μίας χρήσης,
  • Πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
  • 2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
  • 4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
  • Πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,
  • 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
  • Μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Σημειώνεται ότι το αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2, ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος με βασικό αυτό της τρομοκρατικής οργάνωσης περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων αλλοδαπών κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Εξάρχεια και Σεπόλια.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, παραβίαση του νόμου περί όπλων, άσκηση βίας σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων και παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που απέστειλε στον Εισαγγελέα η Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C ενώ στην κατοχή τους, σε μονοκατοικία στα Σεπόλια, βρέθηκε μεταξύ άλλων και βαρύς οπλισμός. Οι 11 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ!

 

4.

«Επίθεση» Κούγια σε Τριανταφυλλόπουλο!

«Επίθεση» Κούγια σε Τριανταφυλλόπουλο!
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

«Επίθεση» κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας! Με τον γνωστό ποινικολόγο και μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ να ξεσπά και να τον χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, ως τον μεγαλύτερο εκβιαστή!

Αναλυτικά, η δήλωση του Κούγια: «Δεν γνωρίζω αν γράφεις ο ίδιος ή στα γράφουν άλλοι, λόγω της τεμπελιάς και της αγραμματοσύνης σου, τα κείμενα που με το ψευδώνυμο αλητάμπουρας δημοσιοποιείς στο site, το οποίο χρησιμοποιείς, μετά την ολοσχερή κατάρρευση, λόγω της ανικανότητάς σου, όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δημιούργησες, αλλά αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να θυμίσω στον Ελληνικό Λαό που πιθανώς να έχει ξεχάσει ή δεν πρόλαβε να μάθει λόγω ηλικίας, ποια είναι η προσωπική σου διαδρομή και με τι βρωμιές έγινες κάποια στιγμή εκατομμυριούχος.

1.- Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν γνωρίζει ότι είσαι γιος ενός αστυνομικού που είχε την προνομιακή θέση να είναι στη φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου και τον οποίο εξόντωσες οικονομικά, αφού επί 12 χρόνια, μπορεί λίγο λιγότερο, μπορεί λίγο περισσότερο, ήσουν συνταξιούχος φοιτητής της Ιατρικής, την οποία ουδέποτε τελείωσες, στην Ιταλία.

2.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι όσο διάστημα ήσουν συνταξιούχος φοιτητής στην Ιταλία, κηρύχθηκες κατ’ επανάληψη ανυπότακτος, γιατί απέφευγες να εκπληρώσεις τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις, και ότι στο τέλος, όταν εμφανίστηκες σε ηλικία 32 ετών στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως στη Σπάρτη, ντύθηκες γυναίκα με ψηλοτάκουνα και κατάφερες να απαλλαγείς οριστικά από το Στρατό με τον ιατρικό χαρακτηρισμό της προσωπικότητός σου ως πάσχοντος από ανίατη βαριά ψυχωσική συνδρομή.

3.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι ξεκίνησες τη δημοσιογραφική διαδρομή σου στο ραδιοσταθμό των Άνω Λιοσίων, όπου ήσουν παρουσιαστής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής που έλεγε και ανέλυε τις προβλέψεις των αστρολόγων για τα ζώδια.

4.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι την εκπομπή Ζούγκλα που παρουσίαζες στον τότε περιθωριακό σταθμό Alter, χρησιμοποίησες, κατά την προσωπική μου κρίση, για να εκβιάζεις και να αποκομίζεις τεράστια χρηματικά ποσά, όπως προσπάθησες να κάνεις και με τους τότε εντολείς μου Θεόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου, τους οποίους εκβίαζες ότι θα αποκαλύψεις, παραμονές της αποφάσεως της ΔΟΕ για το αν θα ανατεθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα, τον τρόπο που εξασφάλισαν την ψήφο υπέρ της Ελλάδος ενός πολύ μεγάλου Ιορδανού ιατρού, ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιορδανίας και είχε να αντικρύσει τον εγγονό του από τότε που γεννήθηκε, ζητώντας τους 1 εκατομμύριο ευρώ, για να δημιουργήσεις δήθεν ένα ραδιοφωνικό σταθμό στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Ακόμη θυμάμαι την εκπομπή στο STAR με παρουσιαστή το Γιώργο Λιάγκα, με αφορμή τη σύλληψη του εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου για εκβιάσεις μεγάλων επιχειρηματιών (Μαριάννας Λάτση, Γιάννας Αγγελοπούλου κ.α), όπου προσπαθούσες να αποδείξεις ότι μια επιταγή ενός εκατομμυρίου ευρώ που άλλαζε χέρια, είχε δοθεί για δήθεν δωροδοκία σου.

5.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι σε όλα τα θέματα που ανέδειξες σε αυτή την εκπομπή σου, κατά την κρίση μου για να εκβιάσεις και μόνο, όταν οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια, λόγω της αφελείας κάποιων Εισαγγελέων, ουδέποτε παρουσιάστηκες έστω και σε ένα Δικαστήριο, για να καταθέσεις, και όλοι αθωώθηκαν, γεγονός που θυμάμαι, διότι στις περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις ήμουν συνήγορος υπερασπίσεως.

6.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι παραμονές των εκλογών του 2004, μόνο και μόνο για να αποτρέψεις τη διεκδίκηση από το ΠΑΣΟΚ της εκλογικής νίκης, επτά μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές κατασκεύασες μια ψεύτική βρωμερή ιστορία με θύμα το βουλευτή, ήρωα της αντίστασης επί Χούντας, συναγωνιστή του Βαρδή Βαρδινογιάννη και πολλών άλλων σημαντικών στρατιωτικών, επίλεκτο ιατρό, βασανισθέντα επί Χούντας, Σταύρο Βρέντζο, γόνο της μεγάλης οικογένειας των αντιστασιακών της Κρήτης, της οικογένειας Βρέντζου, τον οποίο παρουσίασες ως δήθεν βασανιστή των συγκρατουμένων του στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, όπου εκρατείτο λόγω της αντιστασιακής δράσης του, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και να ματαιωθεί η βέβαιη επανεκλογή του (ήταν ήδη πρώτος βουλευτής Ηρακλείου), για να ωφελήσεις συντοπίτη του, με τον οποίο είχες προσωπική και δεν γνωρίζω τι άλλου είδους σχέση.

7.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι τα Δικαστήρια του Ηρακλείου και του Εφετείου Πειραιώς, όπου κατάφερες να διεξαχθεί η εφετειακή δίκη, καταδίκασαν εσένα και τους δήθεν βασανισμένους να πληρώσουν στον άνθρωπο αυτόν και τους συγγενείς του που τον κληρονόμησαν, γιατί από τη δυστυχία που του επέφερες, πέθανε από καρκίνο, 800.000 ευρώ, τα οποία ακόμη και σήμερα, ενώ είσαι ιδιοκτήτης μιας βίλας στην Εκάλη που κοστίζει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, με διάφορα νομικά τρικ αρνείσαι να καταβάλεις.

8.- Κανείς δεν γνωρίζει ότι παραμονές δημοτικών εκλογών προσπάθησες να καταστρέψεις τον τότε Δήμαρχο Αλμυρού Βόλου τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο και ότι έχεις καταδικασθεί να του πληρώσεις 400.000 ευρώ, τα οποία με διάφορα νομικά τρικ αποφεύγεις να καταβάλεις.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΞΕΒΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΟΥ, Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΒΙΩΝΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ VETO, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κας ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ, ΤΗ ΔΕ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ κ. ΠΑΠΠΑΣ.

KE ΚΟΥΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΜΑΚΗ! “ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΛΕΙ” ΟΛΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΤΑΝ Ο… ΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΓΜΩΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, (ΥΠΟΘΕΣΗ… “ΣΚΑΜΠΙΛΙ”, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), ΟΤΑΝ Ο ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ ΑΡΝΕΙΤΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ “ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ”, ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ “ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ”!

Είμαι βέβαιος ότι μετά τη σημερινή μου δήλωση θα επιταχυνθεί η διαδικασία εις βάρος σου, η οποία κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα.

Επειδή όμως μου αποδίδεις ένα επίθετο που αφορά την υπερπήδηση από εμένα της εξωτερικής πόρτας του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, μου δίνεις τη δυνατότητα να υπενθυμίσω ότι αυτό έγινε τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, με σκοπό να διακόψω μια εκπομπή με μοναδικό θέμα την καταστροφή του Σταύρου Βρέντζου και του ΠΑΣΟΚ (ο Κώστας Λαλιώτης, εάν κληθεί οπουδήποτε, θα εξιστορήσει το τι ακριβώς έκανες και πώς το έκανες), μια εκπομπή απαγορευμένη με δικαστική απόφαση της ίδιας ημέρας από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών κο Μάμαλη, στην οποία δυστυχώς συμμετείχαν μόνο υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής των οποίων ήταν ο μετέπειτα κουμπάρος σου Πάνος Καμμένος, και κάποιοι μόνιμοι συμπαρουσιαστές των εκπομπών σου, επικεφαλής των οποίων ήταν ο γνωστός ιατρός και υποψήφιος με όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, αρκεί να βγει βουλευτής, Παπαχριστόπουλος, και την οποία επέτρεψε δυστυχώς να προβληθεί, παρά τη δικαστική απαγόρευση, ο τότε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και μετέπειτα Προϊστάμενος της ΚΥΠ, Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ερευνώμενος από την Ελληνική Βουλή για τη συμμετοχή του σε αδίκημα καταχρήσεως εξουσίας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επειδή με το που κατάφερα να μπω στο studio του Alter, διέκοψες την εκπομπή, αφενός μεν για να μη δείξω, γιατί είδες ότι το είχα μαζί μου, το πιστοποιητικό των στρατιωτικών μεταβολών σου, από το οποίο προέκυπτε με απόφαση της Επιτροπής Απαλλαγών ότι πάσχεις από ανίατη βαριά ψυχωσική συνδρομή, και πληγεί έτσι η αξιοπιστία σου, αφετέρου δε για να μην ακουστεί η άποψη του εντολέα μου και ήρωα Σταύρου Βρέντζου, η οποία ήταν και η μόνη αληθινή, γι’ αυτό και καταδικάστηκες να τον πληρώσεις 800.000 ευρώ.

Γι’ αυτούς τους λόγους σού δηλώνω ότι ό,τι και να γράψεις για εμένα, όποιο επίθετο και αν μου αποδώσεις, παραμένω ένας απ’ τους κορυφαίους Δικηγόρους της Ελλάδος, συνεχίζω να είμαι Δικηγόρος σημαντικών ανθρώπων, κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών επιχειρηματιών, επιστημόνων, αλλά και απλών ανθρώπων, οι οποίοι με εμπιστεύονται, για να τους βοηθήσω σε δύσκολες υποθέσεις, και ποτέ δεν θα έχω το κατάντημα το δικό σου, να παρακαλάω τον Κυριάκο Θωμαΐδη να με βγάλει στις εκπομπές του, γιατί είμαι ένας ανύπαρκτος πλέον, και να προσπαθώ, κατά την κρίση μου, πάλι για να εκβιάσω και να κερδίσω εκατομμύρια, αφού έχω ξεπέσει, από σημαντικούς ανθρώπους που βοηθούν τους Έλληνες και την Ελλάδα σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, δημιουργώντας εις βάρος τους ποινικές υποθέσεις και παραπλανώντας πάλι κάποιους Εισαγγελείς.

Δημοσιογράφε Μάκη, επαγγελματικά, κοινωνικά και προσωπικά έχεις πεθάνει και κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις.
Ό,τι και να κάνεις, δεν ανασταίνεσαι.

Μπορείς από το μεσημέρι, γιατί τότε ξυπνάς, μέχρι το βράδυ να ξημεροβραδιάζεσαι με το Νίκο Πατέρα, μπορείς από το μεσημέρι και μετά να έχεις ξεμείνει με τον Πάνο Καμμένο και με την κουμπάρα σου, μπορεί να πιστεύεις ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν Εισαγγελείς, τους οποίους θα παραπλανάς, αλλά το να προσπαθείς να ξαναχωθείς σαν τον αρουραίο, βγαίνοντας από τη βρώμικη τρύπα σου, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν ιδιοκτήτες ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι, όπου πήγες, με όσα έκανες, σε έδιωξαν, αφού πρώτα σε πλήρωσαν εκατομμύρια, αποζημιώνοντας τα θύματά σου, και να γράφεις ή να σου γράφουν σιχαμερά άρθρα που αφορούν ανθρώπους σαν κι εμένα, επειδή βρίσκομαι επαγγελματικά απέναντί τους, δεν πρόκειται να σου αποφέρει τίποτα παρά μόνο το δυστυχώς καθαρό σάλιο μου, αυτό που δοκίμασες για τελευταία φορά, όταν υπερπήδησα, για να αποκαλύψω τη βρώμικη προσωπικότητά σου και τις βρώμικες δουλειές σου, την κλειδωμένη και προστατευμένη δυστυχώς από το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πόρτα του Alter.

ΥΓ. 1: Για την ιστορία, το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο προσπαθείς να απαξιώσεις, δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα, παρά μόνο τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου και προέρχεται από έναν άνθρωπο που και το έχει παίξει και το έχει διοικήσει και το έχει πληρώσει και συνεχίζει να το πληρώνει, εν αντιθέσει με σένα που στη ζωή σου δεν έχεις φτιάξει τίποτα και, αν κάτι κατάφερες πρόσκαιρα, το κατέστρεψες.

ΥΓ. 2: Αλήθεια, για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια, η οποία δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί και πρόσφατα είχα συζήτηση γι’ αυτήν μ’ έναν εκ των κορυφαίων συναδέλφων μου, το Νίκο Κωνσταντόπουλο, γιατί δεν έχεις γράψει τίποτα;

ΥΓ. 3: Είμαι βέβαιος ότι αυτή μου την απάντηση θα τη δημοσιοποιήσεις, γιατί εγώ ούτως ή άλλως γι’ αυτά που έγραψες σήμερα, θα σε πάω στα Δικαστήρια και μετά την τελευταία καταδίκη που σου επιβλήθηκε, αυτή τη φορά θα έλθεις, για να συναντηθούμε μετά από χρόνια και κατά πρόσωπο».

5ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ “ΣΑΪΤ” ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΤΟΥ “ΚΕΙΜΕΝΟΥ”!

Donald Trump: A War Hero

Thank you, Mr. President.

Editors’ note: Below is Part 9, the final part, of a new essay written by Bruce Hendry: Democrats, Progressives and Socialists. [See links to previous chapters below this article].

22. The Mueller Probe.

The Mueller investigation of whether Donald Trump or his associates colluded with the Russians to help him win the 2016 presidential election is finished. The story of this investigation is a living, current example of Alinsky-inspired Democratic tactics and is worth examining here.

The Mueller probe is perhaps the greatest political hoax in U.S. history.

Two parties conspiring to do an illegal act is a crime. Collusion is what we all do every day when talking with each other, and is not a crime. The press and their Democratic allies were careful not to use the word “conspiracy” in the charges because they knew from the beginning that there was no conspiracy, although in their attacks on Trump they used these terms interchangeably, and so in the public’s mind one was the same as the other. If they could get to prove the easier, but legal, charge of collusion, talking to Russians, they would have gained big political points that could be used against President Trump in the next election.

In summary, the Mueller report said three main things:

1. There was no collusion or conspiracy between Trump or his associates with Russia on the 2016 election.

2. There will be no more indictments from Mueller’s Special Council office.

3. Mueller could not exonerate Trump on whether he obstructed justice, but decided to leave that decision to William Barr, the U.S. Attorney General. But as Special Counsel, Mueller does not have the authority to “exonerate” anyone. That language was just a political stunt leaped on by the Left like a hungry trout.

If “collusion” is not a crime, and it isn’t, then what was the point of the Mueller investigation? From the Democrats’ point of view, there were three main reasons for the inquiry, and as will be seen, all of their expectations were realized. Even though some individual Democrats, like Adam Schiff and some of the national media, like CNN, look stupid now for their support for the hoax over the last two and a half years, the exercise was a great success for the Democrats as a party.

Reason #1.

This is the main reason for the probe: to create a “shiny object” to distract the public from an actual conspiracy centered on Hillary Clinton. While Secretary of State, Hillary made a deal with five Russian oligarchs to sell them 20% of the U.S. uranium production. In return, the Clinton Foundation received a tax-free donation of $145 million. I went onto the IRS web site to see what this and other donations looked like on the IRS’s form 990PF. Here’s what I found:

In 2014, the Clinton Foundation took in $180 million. Just $4 million went to charitable activities. The rest was used for travel and other expenses – in other words, for building the Clinton’s political machine. The Clinton Foundation was nothing more than a tax-free vehicle to collect money from foreign states or entities, and other players in return for favors that Clinton could provide as Secretary of State or as President. In other words, quid pro quos – or bribes.

The Trump investigation did indeed switch the national press’s focus off the Clinton Foundation to the Trump inquiry. A Democratic success.

Reason # 2.

Send a warning to anyone helping Trump that they may have their lives destroyed by the Federal government. This was done by indicting Trump’s friends and associates, even though none of them committed the crime of conspiracy or the act of collusion. Their crimes were not related to the official purpose of the inquiry, but they were very effective in warning others that helping Trump could destroy their lives. This message was loud and clear, and a huge success for Democrats.

Reason # 3.

Bob Mueller could have ended this national nightmare with his report, but he didn’t. In fact, he sowed the seeds for a continuation of it by leaving it up to Attorney General Barr to decide on the obstruction of justice issue. Barr was recently appointed by Trump to the inevitable chorus of Democrats claiming Barr was Trump’s pawn and accomplice. Lost in the shouting on this issue was that Mueller found no crime of collusion or conspiracy. How can someone “obstruct justice” if there was no crime, and therefore nothing to obstruct? Of course the press refused to raise this obvious question and echoed the Democrats’ attacks on Barr.

—–

It’s important to review how and why this inquiry got started. It started when the Clinton Campaign hired a company, Fusion GPS, to do opposition research on the Trump campaign. Fusion came up with false stories of Trump or his associates meeting with the Russians and many other lies. This false and unverified dossier was used by the Obama DOJ to get wiretaps to spy on the Trump campaign. None of the reasons for the inquiry was true. But their falsehoods were used to get the FISA court’s permission to spy on Donald Trump and to provide a rationale for the the Mueller investigation itself. It was all lies and deceit and Mueller must have known about it, as anyone who watched Fox News did, early in his investigation.

Mueller hired 19 lawyers to be on his team. Public records show that every one of them contributed to the Clinton campaign or to the Clinton Foundation or to both. His team was not an impartial group looking for the truth, but a highly partisan political group, armed with the power of the subpoena to dig up dirt on President Trump. It was a witch hunt. Mueller was aided in his malicious quest by an army of journalists, all over the world, looking for the same thing.

Treason is a capital offense, punishable by death. James Clapper, the former Director of National Intelligence appointed by Obama, John Brennan, the former head of the CIA appointed by Obama, and James Comey head of the FBI, appointed by Obama, all accused Trump of treason, claiming that because of their connections and knowledge they knew facts about the Russian investigation that would confirm that charge. They were lying. But those sinister lies were repeatedly reported on CNN and MSNBC as “facts.”

Mueller doesn’t get any credit for finding “no collision.” He knew early on that Trump was innocent, but he spent $35 million of taxpayer money, used 19 highly partisan lawyers and took two and a half years to find something, anything that could be used against Trump. Trump never colluded or conspired with the Russians. Trump knew that about himself, as did Mueller.

Mueller couldn’t just make it up that Trump colluded; he would need some evidence which two and a half years of inquiry failed to turn up. He had no choice other than the choice he took — no collusion. No conspiracy. He should not get any credit at all for that finding.

Mueller is not one of the good guys;he’s a political animal without a moral compass. He did what he could to help the Democratic establishment overthrow a duly-elected president. In the process, he exacerbated the deep divide in this country by leading the greatest political hoax in modern history.

23. Democrats’ Impeachment Charade.

The Spanish Inquisition sought to flush out heretics — those who didn’t have the same religious beliefs as the Inquisitors. If the heretic did not confess, torture and execution were inescapable. Heretics weren’t allowed to face accusers, received no counsel, and were often victims of false accusations. Sounds a lot like what the Democrats in the U.S. House of Representatives did to Donald Trump in their impeachment hearings, doesn’t it?

The Inquisitors tortured their victims until they confessed to thinking false thoughts about the true religion. Once the confession was obtained, the torture stopped and the confessors were executed, usually by burning them at the stake for their thought crimes.

While Joe Biden was the Vice President of the United States and specifically appointed by President Obama to be in charge of U.S./Ukrainian relations, his son Hunter landed a no-show job on the Board of Burisma, a corrupt Ukrainian energy company at one million dollars a year board fee. Looks bad, right?

President Trump asked the new Ukrainian President about this transaction, as he should have, and was then impeached by a Democratic House for asking this perfectly legitimate question about possible misconduct by the prior administration.

The Democratic allegation was that Trump abused his power, as President, against a domestic political opponent, Joe Biden. The Democrats apparently thought that running for president as a Democrat exempts one from any questions about past crimes and misdemeanors.

Democrats admit that in the end there wasn’t an investigation into possible Biden corruption and that an alleged threat to withhold military aid to the Ukraine unless Biden was investigated was never carried out. The military aid arrived on time and on schedule. In other words, no quid pro quo.

Although there wasn’t an actual “crime,” Democrats claim that there was the thought of doing harm, a crime in terms of what Trump was thinking. In other words, a thought crime like in the Spanish Inquisition. A thought crime for which President Trump and the whole nation had to endure the impeachment process.

The idea that a U.S. President should be removed from office, for the first time in U.S history, for a thought crime was ridiculous. The fact that almost all Democrats actually voted to impeach Trump for his purported thought crime tells you volumes about who modern Democrats are and why we should be concerned, actually frightened, about them regaining power.

quid pro quo means that I’ll do something for you if you do something for me. But the demand for a quid pro quo didn’t come from President Trump. It came from Joe Biden. Joe is on tape bragging that he gave the President of the Ukraine six hours to fire the prosecutor who was investigating Burisma and his son Hunter, or else he would withhold one billion dollars in US aid. Joe then brags, “Son of a B, they did fire him within 6 hours.” It’s all on tape and you can view this video yourself on YouTube.

The Biden abuse of power goes far beyond this one Ukrainian incident, as reported in great detail in Peter Schweizer’s book Profiles in Corruption. The whole Biden family — his sister Valerie, his son Hunter, his brothers James and Frank — are all involved in the Biden family business, leveraging Joe Biden’s political connections into hard cash for themselves.

Peter Schweizer explains how the “family business” works. First they pick a country where oversight is slight and corruption is common. Western countries that are strong and transparent, like Japan, Germany or England are avoided.

Next, they let the right people in those countries, those that award contracts, for instance, know that they have a direct connection to Joe Biden, the Vice President of the United States, Like, “He’s my dad,” or “He’s my brother.”

Next comes foreign aid from the United States to do something that requires a contractor to bid on the project. Guess who gets the contract? Yup, it’s someone in Biden’s family. As just one example that is easy to follow: in 2015 the Obama/Biden administration provided $47.5 million of taxpayer money to build a 20-megawatt solar facility in Clarendon, Jamaica. On the face of it such a facility would be of little or no benefit to U.S. taxpayers, but it was very beneficial to Frank Biden, Joe’s brother, who “won” the contract to build the facility.

Variations on this Biden family enrichment plan have been carried out in Kazakhstan, Ukraine, Costa Rica, China, Russia, Iraq and the United States. James, Joe’s other brother, landed a massive $1.5 billion contract to build housing in Iraq, despite no history of construction experience. Hunter Biden arrived in China with his dad on Air Force 2 and obtained a $3 billion investment from the Chinese government.

If you are interested in more details than I am providing here, I recommend Schweizer’s book, Profiles in Corruption. The impeachment of Donald Trump is yet another example of the left throwing up a “shiny object” to distract the public and the press from their own criminal behavior.

24. Donald Trump: A War Hero.

Four and a half years ago my wife, Sharon, was diagnosed with Bile Duct cancer. 85% of those who get this disease die within five years. There is no cure, and only those who have successful surgery survive. Sharon’s surgeon was aloof, non-communicative and arrogant. He was not a likable character and you wouldn’t think of inviting him to dinner, but he was an outstanding surgeon and he saved Sharon’s life. To some people, this may remind them of Donald Trump.

I didn’t start out as a Trump fan, but I am now. I find him very funny at times, but I wouldn’t disagree if you said that he can be arrogant, self-centered, a bully and occasionally an obnoxious person. So you don’t like his personality or demeanor. So what? The real issue is how is he doing as President. By any objective measure he is doing very well.

Functioning systems don’t improve unless there is a disruption to the status quo. The establishment, whether in a scientific community or a political community, likes things just the way they are because every person has a stake in the status quo. Disruptors like Trump are not welcome by the establishment, who will try to extinguish a disruptor it perceives as a threat. We are seeing that right now with Donald Trump.

What do Abraham Lincoln, Woodrow Wilson, Franklin Delano Roosevelt and Donald Trump all have in common? They are all wartime presidents who fought to save the Republic. Trump has been at war with the media, the Democrats, the eastern and university elites, and Hollywood from the day he took his oath of office. It’s fair to say that this group has not found one single good thing in Trump’s presidency and has worked hard to put the worst possible spin on virtually everything he has done or said — with the goal of undoing the 2016 election. The war on Trump is also a war on traditional American values and on the United States itself.

The Democratic war machine includes verbal attacks on his wife, his adult children and even Barron, his 13-year-old child. There are so many assaults on the president that the fact that the Obama administration actually used the FBI to spy on candidate and then President-Elect Trump gets lost in the conversation. Then, when Trump was actually in the White House, his political enemies in the Deep State leaked even confidential conversations with foreign leaders to sabotage his policies. To date there have been no punishments for these obvious crimes.

The war against Trump includes sending waves of illegal migrants in caravans from Central America and then blaming Trump for the chaos they cause at the border. It includes the greatest political hoax in modern times: the Mueller probe. Add to this the Kavanaugh Supreme Court hearing circus and the impeachment inquiry, much of which was held in secret tribunals, as was common in Soviet Russia or Nazi Germany.

The attack dogs in this war, Adam Schiff, Nancy Pelosi  and Chuck Schumer, are enemies not only of the President but of the Republic. As president, Trump has done a brilliant job. But these three Trump haters have demonized almost everything Trump has said or done. A compliant press then reported their baseless accusations as if they were all true. Few people could have endured the personal attacks Trump and his family have suffered since taking office. He is truly an amazing individual whom I greatly admire.

Like the other wartime presidents, Trump saved our Republic; he saved our Supreme Court from becoming a left-wing legislative body; he saved our Union from the close call with socialism and government control of everything. He saved us from Hillary Clinton and her band of university and eastern establishment elites; he saved us from the Hollywood wackos; from the national press corps and from the entrenched unelected government establishment which he calls “the swamp.”

In my mind, Donald Trump is a war hero. Thank you Mr. President.

25. Conclusions.

This essay has demonstrated the danger that we face as a nation from the Democratic agenda — a danger to the very fabric of what the United States stands for. We know from history that the Left’s socialist paradise always devolves into a socialist hell that hurts the very people that it says it wants to help.

The socialist agenda is destroying the Democratic party with an eye towards doing the same to our Republic. America’s response to this threat is Donald Trump, a gift provided by President Obama and the Democratic party. The political Left is guided by its emotions, not by history and a realistic view of what human beings are like. Progressives are censors of ideas that they don’t like under the banner of politically correctness — a convenient club used to stifle any fact-based discussion of their ideologies. Democrats are attempting to “transform” America into an idealistic and unrealistic socialist paradise.

To get what they want, the Democrats will use the “Big Lie.” They will cheat in elections and abolish our borders in order to import illegals who will eventually vote for Democrats. The powerful Democrat elite will use emotional appeals to distract their kind-hearted, but clueless groupthink followers, in order to gain and keep the power they seek. Black Americans in America’s Democrat-run inner cities are kept poor and uneducated in order to secure their vote. We have seen that Democrats are experts at using the legal system and the courts to get what they can’t get legislatively.

The arguments in this essay are devastating to the progressive agenda because they use the three things progressives most fear: facts, logic and common sense.

My hope is that this essay will serve as a wakeup call to both Liberals and Conservatives who care about this country. They need to start standing up to the war against the freedoms that we cherish, and not be intimidated or silenced by shouts of racism and misogyny.  Don’t be diverted by the “shiny objects” thrown up by the Left and its media partners to divert your attention from the big-picture agenda of taking away your freedoms.

All societies tend to migrate to the socialist view that people should give up their personal freedoms in return for the illusory promise of of safety and “fairness.” Civil order in the West is under assault, not from Russia, China or from anybody outside, but like in the Roman Republic, from the inside, from the Democrats, progressives and socialists.

Self-criticism, the disinterested search for the truth, separation of church and state, the rule of law and equality under the law, freedom of thought and expression, human rights and liberal democracy, are superior to any other notions devised by humankind. This is “Western Culture” and this is what is under assault from progressive Democrats. If these are your values too, please pass this essay on to others that you care about.

Bruce Hendry is a retired businessman who began from humble origins to become a highly successful investor and captain of industry. He embodies the American dream, having earned his way to becoming the president and chairman of the Erie Lackawanna Railroad and Kaiser Steel. He is one of the leaders of the economic revolution that has made America the envy of the world, and also the target of resentful and spiteful leftists who want to destroy it.

Previous Chapters on site

6.

Time to Hold China Accountable for Unleashing Hell on the World

Communist regime engaged in a massive cover-up — exposing the world to global pandemic and economic meltdown.

Despite criticism from elements within the elitist establishment media and some radical progressives, President Donald Trump was correct to refer to the COVID-19 virus as a “foreign virus” or “Chinese virus.” Leading the charge of the president’s critics was none other than CNN’s Jim Acosta, who stated that reference to the virus as “foreign” may strike people as “xenophobic.”

In response, Fox’s Tucker Carlson accurately referred to Acosta as a “poisonous moron.” In fact, Carlson was being kind to Acosta, who works for an organization that has long abandoned actual journalism in favor of propaganda.

The Coronavirus, which has thus far killed at least 9,386 and infected 229,960 others, emerged from the city of Wuhan, which is the capital of Hubei province in the People’s Republic of China. Chinese authorities were well aware that they had a pandemic on their hands way back in December but maliciously suppressed information about it.  Significantly, The Times of UK, citing a respected and independent Chinese publication, reports that in December Chinese labs identified the pathogen that caused viral pneumonia in patients infected with the coronavirus disease and described the pathogen as highly infectious. A regional health official in Wuhan ordered the compiled samples and related research destroyed. Chinese authorities belatedly acknowledged the highly infectious nature of the disease in late January.

When news of the Wuhan virus began to surface through desperate and often disquieting social media posts, the communist regime of the People’s Republic did what it does best and silenced those responsible for the posts by making them disappear. Needless to say, the regime deactivated their social media accounts as well.

China’s leader Xi Jinping does not handle criticism well. The latest victim of China’s crackdown on information is Ren Zhiqiang, outspoken property tycoon and government critic. After publishing an essay critical of the government’s handling of the outbreak, Ren Zhiqiang disappeared and has not been heard or seen since.

Trump’s national security advisor, Robert O’Brien noted that the calculated Chinese cover-up cost the world two months. Early intervention by virology experts of the CDC could have thwarted an outbreak, or at least minimized it. Affected nations could have stopped flights to and from China earlier, limiting exposure.

In addition to lives lost and disrupted, the Chinese virus has already taken an incalculable toll on the world’s economies. The Stock Market is down by 25 percent. Retirees have watched helplessly as their retirement portfolios dwindle. The unemployment rate in the United States is expected to rise to 6 percent by mid-2021, up from its current 3.5 percent. Businesses are shuttering and bustling metropolitan cities like New York look like ghost towns. It’s almost apocalyptic in scope and scale.

All of this could have been avoided had China been more forthcoming about its Wuhan flu. But there’s more to this story than a mere Chinese cover-up.

There are two theories as to the origin of the Wuhan flu. The first, is that it originated at a Chinese wet market, where live animals like dogs, cats, snakes and Kuala bears are slaughtered in the most filthy and unsanitary conditions. These wet markets are breeding grounds for animal to human virus transmission, and Chinese authorities were well aware of the risks associated with such wet markets.

The second theory is that the virus emerged from a hazardous level 4 bio-weapons facility in Wuhan, located adjacent to the wet market. The virus managed to migrate from the lab, perhaps from an infected bat, to the wet market.

Chinese wet markets are controversial not only because animals in such markets are badly mistreated, but also because they represent a known biohazard to humans. The deadly H7N9 strain, which surfaced in 2013, was believed to have come from one of these Chinese wet markets. The Chinese SARS virus, which surfaced in 2002 also originated from one of these markets.

Yet despite the known hazards posed by these wet markets, Chinese authorities did little, if anything, to shut them down. The Chinese government did eventually shut down the Wuhan wet market but others throughout China, and parts of Asia still operate without regulation or safeguards.

Instead of accepting blame for unleashing hell on the world, the regime has opted to change the narrative, insinuating that the United States was responsible. On March 12, Chinese Foreign Ministry spokesman Zhao Lijian wrote on twitter, “When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army [sic] who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe [sic] us an explanation!” In this regard, the communist government of China is no different that the mullahs of the Islamic Republic, who blamed the coronavirus on America, the Zionists and the Jews.

A government-run Chinese paper also advocated that China halt export of needed medicines to the U.S. to combat COVID-19 in the hope of plunging the U.S. into “the mighty sea of coronavirus.”. Over the years, pharmaceutical companies have opted to have their drugs manufactured in China because it’s cheaper. China now maintains a dominant position in the global supply chain for pharmaceuticals.

The West must make China pay dearly for its maleficence. As of December 2019, U.S. debt to China was $1.07 trillion. We can begin the process of just retribution and compensation there. We also have the option of imposing tariffs on China and earmark funds collected from those special tariffs to a selected account aimed at assisting those adversely affected by the Chinese coronavirus. Lastly, the United States must come to the realization that manufacturing jobs must be brought back to America’s shores and America must be restored to the manufacturing giant it once was.

For far too long, Democrats and even some Republicans took a soft approach on China, disregarding its abysmal human rights record, its theft of trade secrets and intellectual property, its unrestricted hacking activities, its illegal encroachment on the South and East China Seas and its attempts to undermine its democratic neighbors like Taiwan. Former Democratic candidate for president, Mike Bloomberg, even went so far as to deny that China was ruled by dictatorship. But the Wuhan virus has brought clarity to China’s malign activities. This is one thing that all Americans, Democrats and Republicans, should agree upon without equivocation.

* * *

Photo by Senior Airman Cody R. Miller of U.S. Air Force

7. 

Μόσχα και Άγκυρα κοντά σε συμφωνία για επιπλέον S-400.

O Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, υποστήριξε σήμερα πως Μόσχα και Άγκυρα, έχουν διευθετήσει σχεδόν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παράδοση ενός έξτρα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Τώρα συζητάμε για μια πρόσθετη παράδοση, είμαστε σε προχωρημένο στάδιο των συνομιλιών και έχουμε διευθετήσει σχεδόν όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο κ. Σκουγκάεφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24. Η Τουρκία έχει αποκτήσει τα S-400 παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο μήνα.(Απρ. 2020)

Ο κ. Σουγκάεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις αποστολές S-400 στην Κίνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ακόμη, σημείωσε ότι μόνο μια παρτίδα έμεινε για παράδοση βάσει μιας σύμβασης του 2014, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗSPUTNIK

8. 

What Happened to the Israeli Left?

The calamity of a post-Zionist takeover.

MK Ofer Shelah from the Blue and White party is the architect of his party’s current efforts to form a government with the support of Joint Arab List. If Shelah succeeds, he will have formed a radical, post-Zionist minority government entirely dependent on 15 Arab lawmakers, who reject Israel’s right to exist, just to stay afloat.

As Shelah blazed forward in his efforts, political philosopher Yoram Hazony recalled an earlier bid by Shelah to force the public to accept post-Zionist positions hostile to the very right of the Jewish people to self-determination.

In February 2001, the Yitzhak Rabin Center convened a meeting of Israel’s elites from across the political spectrum to compose a document that would set out the Jewish goals of the State of Israel. The meetings led to the drafting of the Kinneret Charter, which in later years served as the basis for the 2018 Basic Law: Israel, the Nation-State of the Jewish People.

The Rabin Center was spurred to action by three dramatic events. First in July 2000, PLO chief Yassir Arafat rejected Ehud Barak’s offer of statehood and peace at the Camp David summit, effectively ending the Oslo peace process. In September, Arafat ordered his terror forces to initiate a campaign of terror against Israel the likes of which hadn’t been seen since the 1930s.

And in October 2000, the Arab Israeli community joined the Palestinian onslaught. In two weeks of violent riots, Arab Israelis throughout the country assaulted their Jewish neighbors and countrymen and called for the destruction of the state.

The third event – the Arab Israeli riots – shook Israeli society to its core because it called into question the very survival of the state as a coherent political unit.

As a well-known journalist, Shelah was invited to participate in the inaugural meeting. Hazony recalled that the politician now pushing the hardest to form a government reliant the Joint Arab List which rejects the legitimacy of the Jewish state, stood up and announced that he refused to participate in a Jewish-only forum and demanded that Arab Israelis be invited to participate.

Prof. Ruth Gavison, perhaps the most influential intellectual on the Left at the time, responded that Jews have a right to convene to discuss their future just as Arabs do. Most of the participants, including some on the far left, like former Education Minister Prof. Yuli Tamir from Peace Now, agreed with Gavison.

With his demand rejected, Shelah walked out. A handful of participants joined him.

This week, with the liberal mass media providing wall-to-wall support for Blue and White’s efforts to form a post-Zionist government dependent on the anti-Zionist Joint Arab List, it appears that over the past 19 years, Shelah’s post-Zionism has moved from the margins to the mainstream. The media’s energetic attempts to defend Blue and White’s efforts show that post-Zionism is the predominant position of the Israeli left.

How did this happen?

Dozens of leading lights of Israeli society signed the Kinneret Charter in July 2001. The next month, the ideals they embraced were bludgeoned by the international community. In late August 2001, the UN convened its “anti-racism” conference in Durban, South Africa. At Durban, UN member states and the most prominent non-governmental organizations in the world came together to libel and criminalize the Jewish state and people with unprecedented brutality.

Just ten years before, in 1991, the US used its post-Cold War clout at the UN to repeal UN General Assembly resolution 3379 from 1975. Resolution 3379 defined Zionism, the Jewish national liberation movement as “a form of racism.” At that time, it was still taken for granted in the Western world that it is anti-Semitic to deny the Jewish people’s right to self-determination in their homeland.

Two conferences were convened at Durban – a conference of UN member nations and a conference of non-governmental organizations. In both, Resolution 3379 was not merely brought back from the dead. It was transformed into the cri de coeur of the UN and the international NGO community. The NGO conference produced a shocking resolution that called for Israel’s destruction as a Jewish state and accused Israel of being a Nazi, Apartheid regime that was committing genocide and other war crimes. UN member states and NGOs were directed to enact a total boycott of Israel.

The international boycott campaign against Israel was initiated shortly thereafter.

One of the groups most responsible for the diplomatic pogrom at Durban was an Israeli Arab legal advocacy organization called Adalah. The heads of Adalah played leading roles in drafting the resolution. Following the conference, Adalah, which is funded by the EU and anti-Israel foundations in the US set about organizing the Israeli Arab community around the NGO resolution. Arab MKs all parrot the language of hatred and rejection of Israel and Jewish peoplehood that was so violently expressed in the Durban resolution.

Together with other subversive, anti-Zionist NGOs, Adalah works through the post-nationalist Supreme Court to block elected officials in the government and Knesset from enforcing the laws of the state towards Arab Israelis. In accordance with the Durban NGO resolution, they demand that Israeli Arabs be accorded “communal rights,” and so effectively undermine Israel’s ability to operate as a democracy governed by the rule of law. Internationally, Adalah is actively involved in boycott efforts against Israel whose goal is to criminalize Zionism, Israel’s supporters abroad and Israel’s very existence. The anti-Israel portion of the Black Lives Matter charter was reportedly written by Adalah.

Among Israeli Jews, views like Adalah’s have long been dominant in many universities. Already at the outset of the Palestinian terror war against Israel, professors from Israel’s premier universities signed petitions calling for IDF soldiers to refuse to serve in Judea, Samaria, and Gaza and calling for the economic boycott of Israel.

Over the past generation, inspired by retired Supreme Court president Aharon Barak, these positions have come to dominate the legal fraternity as well. Barak is the father of Israel’s legal revolution, which gave unchecked powers to the Supreme Court and state prosecution. Barak’s morally relativist, post-modern world view holds that every nation – including Israel – has the potential to act like Nazis. Barak’s view ignores the plain fact, borne out by hundreds of years of German history before World War II that Nazism was not alien to Germany, but in many ways, intrinsic to it. So too, his view discounts thousands of years of Jewish history and heritage, as well as the character of contemporary Israeli society which all negate the prospect of Israel ever adopting the characteristics of Nazi Germany.

Aside from its historic and sociological inanity, Barak’s view is also problematic from the perspective of anti-Semitism.

Like most Western democracies, Israel embraces the definition of anti-Semitism conceived by the International Holocaust Remembrance Alliance. According to the IHRA definition, “Drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis,” is an example of anti-Semitism.

So by claiming that Israel can potentially become a Nazi state, members of the Barak-influenced Israeli legal fraternity have embraced perceptions of Israel that are substantively anti-Semitic.

Perhaps the most problematic place where echoes of the Durban conference are heard is the IDF officer corps. These echoes are heard loudest in IDF discussions of the lessons of the Holocaust.

In 1993, then education minister Shulamit Aloni, from the post-Zionist Meretz party joined then prime minister Yitzhak Rabin at the newly inaugurated March of the Living, which brings Jewish groups to Auschwitz. Aloni remarked that she believed the trip would be destructive to Israeli school children who would go to Auschwitz and come home right-wingers.

Over the past decade, distressing signs appeared that the IDF senior brass shares Aloni’s position on Auschwitz and the right-wing.

On the eve of Holocaust Remembrance Day in 2016, then IDF deputy chief of staff and current Meretz MK Yair Golan gave a speech at an official ceremony. There, he explicitly drew a comparison between contemporary Israel and Nazi Germany. Golan alleged that “nauseating trends that occurred in Europe generally and in Germany specifically back then – 70, 80 and 90 years ago – are now present among us.”

When Prime Minister Benjamin Netanyahu demanded that then-defense minister Moshe Yaalon instruct Gen. Golan to retract his remarks, Yaalon refused. Yaalon (who now prefers forming a minority coalition with Meretz backed by the pro-Hezbollah Joint Arab List to forming a unity government with Likud), insisted that Golan’s straightforward defamation of Israeli society had been distorted and taken out of context. He then attacked his fellow politicians for having the temerity to criticize Golan’s scandalous remarks.

In his words, “The attacks on [Golan]… which stem from deliberately distorted interpretations of his remarks … are yet another attempt in the worrying and irritating campaign to politically harm the IDF and its officers. Woe to us if we permit this to happen.”

Yaalon then claimed that it is the duty of IDF commanders to shape the values of their soldiers, and to serve as their “compass and conscience.”

The storm of controversy that Golan’s slander of Israeli society provoked came in the midst of another public outcry over the brutal treatment that Yaalon and his fellow generals meted out against IDF Sgt. Elor Azaria for killing a wounded terrorist in Hebron. Yaalon and his generals castigated Azaria as a criminal before the IDF even investigated the allegations raised against him by a video taken by anti-Israel activists from the radical B’tselem group. The widespread sense of the public was the Yaalon and his generals rushed to side with radical leftists who seek to criminalize IDF soldiers against Azaria, a young conscript who claimed he acted out of fear that the terrorist was about to detonate an explosive vest.

Two years ago, a mid-level IDF career officer who had just returned from an IDF delegation to the March of the Living told me that the post-modern, anti-Israel views that Golan gave voice to in his 2016 speech were among the central themes of the lessons he and his colleagues received from the Education Corps before and during their trip to Poland.

In other words, put lightly, post-Zionism, which views Israel as atavistic at best, and xenophobic at worst is not unfamiliar to IDF commanders.

Benny Gantz, Yaalon and Gaby Ashkenazy, the three former IDF chiefs of staff who lead Blue and White, (together with Shelah’s friend Yair Lapid), were at the helm of the IDF when these events occurred.

We don’t know how Israel’s political Gordian knot, the product of yet another inconclusive election, will be cut.But what is clear enough is that Blue and White’s eagerness to form a coalition dependent on lawmakers who reject Zionism and support terrorists is the consequence of a decades-long process that led to the post-Zionist takeover of the Israeli Left. This process will not be reversed by the simple formation of a government, regardless of who leads it, and who supports it.

9.

Τι είναι τo πείραμα «ανοσία της αγέλης» για περιορισμό κορωνοίου που εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κορωνοϊός: Τα ιατρικά μυστήρια και οι παράπλευρες επιπτώσεις

eleftherostypos.gr

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν την τηλεργασία, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι πρέπει να είναι σε απομόνωση όποιος έχει επίμονο βήχα που εμφανίστηκε τώρα ή πυρετό για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ανακοίνωσε παράλληλα το πέρασμα σε μια νέα φάση του σχεδίου δράσης, σε εκείνο της «καθυστέρησης», το οποίο έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση και το οποίο στοχεύει στο να καθυστερήσει την κορύφωση της κρίσης έως το καλοκαίρι, προκειμένου να άρει την πίεση από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ειλικρινής με τους Βρετανούς πολίτες, περισσότερες οικογένειες, πολλές περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους», δήλωσε ο Τζόνσον προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία δείχνει να κινείται στον εξής άξονα: αφού, πλέον, η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στην κοινότητα, δεν έχουν νόημα μέτρα καραντίνας. Ο στόχος, όπως γράφουν αναλυτές, είναι αφενός να καταστεί πιο αργή η εξάπλωση (πιο ομαλή  καμπύλη), με παράλληλη διαμόρφωση «ανοσίας αγέλης» (herd immunity) σταδιακά μέσα από αυτούς που θα νοσήσουν με ήπια συμπτώματα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Patrick Wallace, δήλωσε ότι ένας βαθμός «ανοσίας της αγέλης» θα βοηθήσει τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως στην εξάπλωση του κορωνοϊού

«Επίσης, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων πάσχουν από ήπια ασθένεια, να δημιουργήσουν κάποιο είδος ανοσίας της αγέλης, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μην νοσούν σε αυτήν την ασθένεια και να μειώσουμε την μετάδοση».

Σύμφωνα με τον Sir Patrick, σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Βρετανίας θα χρειαστεί να εκτεθούν (contract) στον κορωνοϊό, προκειμένου η ανοσία της αγέλης να τους προστατεύσει στο μέλλον».

Διαφορετικά, είπε, αυτό το ξέσπασμα θα μπορούσε να γίνει μια ετήσια πληγή στις κοινότητές μας.

Ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, είπε ότι η «ανοσία της αγέλης» δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης. «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή από αυτόν τον ιό, η στρατηγική μας είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να προστατέψουμε το NHS  (δημόσιο σύστημα υγείας )μέσω της συγκράτησης, της καθυστέρησης, της έρευνας και του μετριασμού».

Σχολιάζοντας την απουσία μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Σταύρος Μαλάς τονίζει πως η Κυβέρνηση Τζόνσον διεξάγει το μεγαλύτερο «πείραμα» στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Τι είναι όμως η «ανοσία της αγέλης»;

«Ανοσία της αγέλης» είναι όταν αρκετά άτομα γίνονται ανθεκτικά σε μια ασθένεια – μέσω εμβολιασμού ή προηγούμενης έκθεσης – και δεν μπορούν πλέον οι ιοί να διαδοθούν σημαντικά στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για το κορωνοϊό, η «ανοσία της αγέλης» εξαρτάται από αρκετούς ανθρώπους που έχουν μολυνθεί για να μειωθεί ο αντίκτυπος της νόσου.

Ο Sir Patrick δήλωσε στο Sky News ότι περίπου το 60% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να μολυνθεί από κορωνοϊό, προκειμένου η κοινωνία να αποκτήσει ανοσία από τα μελλοντικά κρούσματα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εκτεθεί στον κορωνοϊό  και θα έχουν αποκτήσει ανοσία και ότι αυτό θα συνεχιστεί καθώς οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κινούνται ελεύθερα.

Ενώ αυτή η έκθεση συνεχίζεται, η Βρετανική Κυβέρνηση ελπίζει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί ακόμα να επιβραδυνθεί και να μειωθεί, λέγοντας στους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι για επτά ημέρες εάν είναι άρρωστοι.

Και σε κάποιο σημείο, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα “κουκουλωθούν” από τον ιό, λέγοντας ότι πρέπει να μένουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να μειώνουν την κοινωνική επαφή, ανεξάρτητα από το εάν είναι άρρωστοι ή όχι.

Δημιουργώντας ένα «δακτύλιο ανοσοποιημένων ανθρώπων» για την προστασία των ευάλωτων

Η καθηγήτρια Beate Kampmann, Διευθύντρια του κέντρου εμβολίων της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε ότι η βρετανική Κυβέρνηση φαίνεται να εκτελεί μια διττή προσέγγιση.

Είπε ότι το «κουκούλωμα» σημαίνει ότι ένας «δακτύλιος άνοσων ανθρώπων» προστατεύει τους ευάλωτους ανθρώπους στην μέση.

«Εάν κουκουλώσεις τους ηλικιωμένους και αυξήσεις την ανοσία της αγέλης, τότε η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα σε λίγους μήνες θα είναι χαμηλότερη», ανέφερε.

Το να ζητάς από τους ανθρώπους να αυτο-απομονώνονται στο σπίτι για επτά ημέρες αν είναι άρρωστοι είναι ένας τρόπος επιβράδυνσης της μετάδοσης και «ισοπέδωσης της καμπύλης», είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές ασθένειες – όπως αυτοί με σοβαρές υποκείμενες συνθήκες υγείας – πρέπει ήδη να τεθούν σε  αυτοαπομόνωση.

«Οι άνθρωποι που δεν είναι τόσο ευάλωτοι θα είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν την ανοσία που περιμένω, αλλά αυτό δεν θα είναι ποτέ 100%», πρόσθεσε.

«Επιτρέποντας την ελεύθερη εξάπλωσης σε νοσηλευτικά ιδρύματα και ούτω καθεξής θα ήταν καταστροφή»

Δεν συμφωνούν όλοι με την λεγόμενο «ανοσία της αγέλης»

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Margaret Harris, αμφισβήτησε την προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Δρ Χάρις είπε σήμερα στο BBC Radio 4’s: «Δεν γνωρίζουμε αρκετά για την επιστήμη αυτού του ιού, δεν υπήρχε στον πληθυσμό μας για αρκετό καιρό για να μάθουμε τι κάνει με ανοσολογικούς όρους.

«Κάθε ιός λειτουργεί διαφορετικά στο σώμα σας και διεγείρει ένα διαφορετικό ανοσολογικό προφίλ. Μπορούμε να μιλήσουμε για θεωρίες, αλλά επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε πραγματικά μια κατάσταση όπου πρέπει να δούμε δράση».

Επιπλέον, ο Anthony Costello, καθηγητής της διεθνούς παιδικής υγείας και διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου για την Παγκόσμια Υγεία, αμφισβήτησε την τακτική και ισχυρίστηκε ότι ομοιάζει με την πολιτική που καθόρισε η ΠΟΥ, όπου ήταν διευθυντής.

Στο Twitter, ο καθηγητής Costello δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική για την ανοσία της αγέλης δεν έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική της ΠΟΥ;» Η ιδέα ότι οι χώρες πρέπει να μετατοπιστούν από τον περιορισμό σε μετριασμό είναι λανθασμένη, δήλωσε ο Δρ Tedros, Γενικός Διευθυντής WHO. και επικίνδυνο».

Ο καθηγητής Costello δήλωσε ότι η Βρετανικής Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι επιτρέποντας σε ένα ποσοστό του πληθυσμού να κολλήσει τον ιό και να αποκτήσει ανοσία «θα μπλοκάρει μια δεύτερη αιχμή σε αρκετούς μήνες».

«Αυτή δεν είναι μια στρατηγική. Είναι παράδοση», είπε παραθέτοντας μια σειρά από ερωτήματα:

«Θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της άμεσης επιδημίας και θα προκαλέσει περισσότερες μολύνσεις και θανάτους στο εγγύς μέλλον; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι αποβάλλουν τον ιό νωρίς και ότι τα άτομα χωρίς συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν σημαντική εξάπλωση …»

Επίσης, διερωτήθηκε κατά πόσο «ο κορωνοϊός προκαλεί ισχυρή ανοσία της αγέλης ή είναι σαν την γρίπη, όπου εμφανίζονται νέες μορφές κάθε χρόνο που χρειάζονται επανειλημμένα εμβόλια; Έχουμε πολλά να μάθουμε για τις ανοσολογικές αντιδράσεις του κορωνοϊού».

Είπε ότι υπάρχει επίσης ένα επιχείρημα για να δούμε τι συνέβη στην Κίνα, όπου η επιδημία εκεί έχει περιοριστεί «μετά από 7 εβδομάδες έντονης εθνικής προσπάθειας».

Ο καθηγητής Costello πρότεινε ότι «δεν πρέπει να ξεπεράσουμε την έξαρση της επιδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με εθνική κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά προληπτικά μέτρα (αν τα στοιχεία είναι ισχυρά, αβέβαια ή αδύναμα) και να ανησυχούμε για την ανοσία της αγέλης όταν έχουμε περισσότερες αποδείξεις; »

Συνέχισε: «Τα εμβόλια είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος για να αναπτυχθεί η ανοσία της αγέλης, χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με την ίδια την ασθένεια. Είναι ηθική η υιοθέτηση μιας πολιτικής που απειλεί με άμεσα θύματα με βάση ένα αβέβαιο μελλοντικό όφελος;»

Πηγήsigmalive

10. 

Secretary General Jens Stoltenberg has released his Annual Report for 2019

Annual Report 2019

 

 

As we look today at how we can face the huge challenges posed by COVID 19, the Annual Report for 2019 shows the great strides we took as an Alliance last year to adapt to an unpredictable world.

The Alliance kept  its people safe. Allies boosted their investment in defence, and continued to strengthen NATO’s deterrence and defence posture. They stood united faced with Russia’s violation of the Intermediate-range Nuclear Forces Treaty, remained committed to the fight against terrorism, agreed to enhance the resilience of their civilian  infrastructure, and declared space as a new operational domain – alongside land, air, sea and cyber. When they met in December, NATO leaders initiated a reflection process to further strengthen the political dimension of NATO.

For the first time, the Report includes polls on the public perception of the Alliance. These demonstrate that overall support for the NATO Alliance is strong.
Also for the first time, this edition of the Report showcases some of the people working for NATO, civilian staff and military representatives. Their hard work allows NATO to adapt to fast-changing and challenging times.

The Annual Report includes the details of estimated 2019 national defence expenditures for all 29 NATO Allies.

The full Report is now available online.

Join the conversation on Twitter with #SGReport.

 

 

 

 

Le secrétaire général Jens Stoltenberg a publié son rapport annuel pour 2019

Annual Report 2019

Alors que nous nous concentrons sur la manière de répondre aux immenses défis associés à l’épidémie de COVID-19, le rapport qui vient d’être publié met en lumière les grandes avancées que l’Alliance a réalisées en 2019 pour s’adapter à un monde devenu imprévisible.

L’Alliance a assuré la sécurité de ses populations. Les Alliés ont accru leurs investissements en matière de défense et continué de renforcer la posture de dissuasion et de défense de l’OTAN. Ils ont montré leur unité face à la violation par la Russie du Traité sur les forces nucléaires à portée intermédiaire, ils sont restés déterminés dans leur lutte contre le terrorisme, ils ont décidé de renforcer la résilience de leurs infrastructures civiles, et ils ont reconnu l’espace comme un nouveau milieu d’opérations, venant s’ajouter à ceux que sont déjà la terre, la mer, les airs et le cyber. À leur réunion de décembre, les dirigeants des pays de l’OTAN ont entamé un processus de réflexion visant à renforcer encore la dimension politique de l’Organisation.

Pour la première fois, le rapport du secrétaire général présente les résultats d’une enquête consacrée à la perception de l’OTAN par l’opinion publique. Il en ressort que les avis sont globalement très favorables à l’Alliance.
Pour la première fois également, le rapport met à l’honneur certaines des personnes qui travaillent pour l’Organisation, que ce soit du personnel civil ou du personnel militaire. C’est grâce à leur travail que l’OTAN peut s’adapter au monde actuel, un monde où les choses évoluent très vite et où les défis sont multiples.

Enfin, le rapport présente des informations détaillées sur les dépenses de défense estimatives des 29 pays membres de l’OTAN pour 2019.

La version intégrale du rapport est maintenant disponible en ligne.

Participez à la conversation sur Twitter en utilisant le hashtag #SGReport.

 

11. 

Α.

ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ! ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ! ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΚΟΡΥΦΗ”, ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ “ΚΟΡΩΝΟΪΟ”, ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΙΣΕΣ, ΕΙΝΑΙ “GRAND MASTER” “ΚΕΦΑΛΙ” ΚΑΙ… ΞΕΡΕΙ, ΔΙΟΤΙ -ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟ- ΕΙΝΑΙ Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΚΥΠΕΛΛΑ, ΚΛΠ! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ… “ΣΤΗΣΕΙ” ΟΛΑ! (ΠΧ ΣΑΒΒΙΔΗΣ “ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ”)!..

Β. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΣΑΝ ΤΟΝ “ΑΡΧΙ-ΓΑΤΟ” ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 10(!), ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ… ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΜΕΡΙΚΩΝ, ΛΙΓΩΝ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΜΥΑΛΟΥ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ… ΜΑΛΑΚΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ, ΔΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”;

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Π-Θ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ “ΥΠ’ ΑΥΤΟΝ”! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΕ! ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΣΕΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΕΙ 10 ΑΤΟΜΑ, ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ… “ΓΑΤΟΥ” ΚΑΙ ΕΝΑ… “ΚΑΘΕΣΤΩΣ” (ΠΧ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 10 ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ… “ΓΑΤΟΙ”, ΩΣ ΠΡΟϊΣΤΑΜΕΝΟΙ ή ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”, ΣΤΙΣ 10 ΑΥΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ, ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ), ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΕΤΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ “ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ”!..

(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΝ… ΖΟΥΜΕ, “ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ”, ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ)!..

12.

ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΥΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΪΤΑΤΣ ΓΙΑΛΜΑΝ

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ Τ/ΤΥΠΟΣ ή ΑΛΛΙΩΣ “ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΣ” ή… “ΦΙΝΤΑΝ-ΙΚΟΣ”, ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΙΞΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΑΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο Τ/ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ Τ/Α/ΓΕΣ!

-/-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ TO… “EIΔIKO KOINO” ΜΑΣ:

Koronavirüsten ölen Aytaç Yalman’ın cenazesinde dikkat çeken görüntüler

Koronavirüs nedeniyle ölen emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın cenazesi için ‘kısıtlı tören’ yapıldı. Yalman, virüs taşıdığı gerekçesiyle daha izole bir ortamda toprağa verildi.

Koronavirüsten ölen Aytaç Yalman'ın cenazesinde dikkat çeken görüntüler

Emekli Orgeneral Aytaç Yalman‘ın geçtiğimiz Pazartesi günü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybetmesi sonrası cenaze töreni ‘kısıtlı‘ olarak gerçekleştirdi. Prosedür gereği Birinci Ordu Komutanlığı’nda tören yapıldıktan sonra toprağa verilmesi gereken Yalman, virüs taşıdığı gerekçesiyle daha izole bir ortamda toprağa verildi. Salgından dolayı Yalman’ın cenaze töreninin nerede ve ne zaman yapılacağı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmamıştı.

Törene 1 tuğgeneral ile Yalman’ın 4 yakını katıldı.Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan Kovid-19 virüsü, 11 Mart günü Türkiye’de ilk kez tespit edildi. 16 Mart günü hayatını kaybeden emekli Orgeneral Aytaç Yalman‘ın kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği 2 gün önce anlaşıldı. Yalman, salgında hayatını kaybeden 3. vatandaşımız oldu.

Yalman’ın cenazesinde dikkat çeken detay

Yalman’ın cenaze töreni ise dikkat çeken bir sahneye sebep oldu. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı, askeri törenle değil yakınlarının katıldığı ufak bir cenaze töreniyle toprağa verildi. Yalman’ın tabutuna omuz verenlerin giydiği koruyucu kıyafet dikkat çekti.

‘Kısıtlı tören’

Aytaç Yalman için Birinci Ordu Komutanlığı’nda tören yapılması gerekirken, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde ‘kısıtlı tören’ yapıldı. Sözcü’de yer alan habere göre; cenazesinin hastaneden alınıp mezarlığa götürülmesinde Merkez Komutanlığı tarafından taşıma ve saygı mangası görev yaptı. Ailesinden alınan bilgiye göre cenazeye ordunun görevlendirdiği 1 tuğgeneral ile 4 yakını katıldı.

 

ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ“!

-/-