Έκτακτο! ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΛΙΨΗ!..

Φίλοι μου!

Σήμερα, “έφυγε” από την ζωή, στο σπίτι του στο Παρίσι, σε ηλικία 88 ετών, ο πολυ-αγαπημένος μου τεράστιος Ευρωπαίος ηθοποιός, ο Γάλλος Ζαν Πολ ΜΠΕΛΜΟΝΤΟ!

Ο Επαγγελματίας (ταινία) - Βικιπαίδεια

Ό,τι και να σας γράψω θα είναι από λίγο, έως ελάχιστο και γι’ αυτόν και για… μένα!..

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ“!..

“Κλείνει”, σιγά – σιγά, μια… δυναμική, όσο και… ρομαντική εποχή στο σινεμά, αλλά και στην ίδια την ζωή μας, με την φυγή του Γάλλου αυτού γίγαντα της 7ης Τέχνης!

Ο… “ωραίος άσχημος”, όπως χαρακτηρίστηκε Ζ. Π .Μ., τίμησε τον παγκόσμιο Κινηματογράφο όσο ελάχιστοι ηθοποιοί στον Πλανήτη, τιμώντας παράλληλα το Ευρωπαϊκό σινεμά, όπως ασφαλώς και την ίδια του την Πατρίδα, την Γαλλία!

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0e/Ma...

Ήταν ο γοητευτικός Ευρωπαίος κινηματογραφικός αστέρας, ο αντίστοιχος του άλλου μεγάλου αγαπημένου μου, Αμερικανού όμως αυτήν την φορά ηθοποιού, του επίσης τεράστιου ηθοποιού Τσαρλς ΜΠΡΟΝΣΟΝ!

Ο θεωρητικά… αντίπαλός του, ο επίσης τεράστιος ηθοποιός Αλέν ΝΤΕΛΟΝ ζει ακόμα, νομίζω στο Παρίσι, καθισμένος δυστυχώς σε “καρέκλα”… και σίγουρα τώρα θα κλαίει για τον χαμό του φίλου του Ζαν, όπως και όλη σίγουρα η Γαλλία!..

Μπορσαλίνο (ταινία) - Βικιπαίδεια

Το Αφεντικό του Κλαμπ Number 1 (1976)

Ο Μπελμοντό σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και οι ταινίες του θα παίζονται πάντα και θα βλέπονται πάντα, παγκοσμίως!

Ο Περιθωριακός - Βικιπαίδεια

Αφήνω νοερά ένα κόκκινο τριαντάφυλλο πάνω στο φέρετρό του και ένα, δύο… δάκρυα, … τελειώνοντας με ένα – δύο “ντιρέκτ” στον αέρα, προς τιμήν του, για όσους φυσικά γνωρίζουν και συνεπώς… καταλαβαίνουν!..

 

ΘΕΡΜΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 

ΚΑΙ 

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ!

 

m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDk3OTY1YzQtNzF...

 

ΜΕ ΘΛΙΨΗ!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-