Ένας “ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ”… Επικήδειος Λόγος!..

Φίλοι μου!

Όπως είναι γνωστό, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ προσωπικά “ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ”, ούτε και άλλες παρόμοιες προσωπικές… “διεξόδους”, στα λεγόμενα “Κοινωνικά Δίκτυα”! (Προσοχή, “Προσωπικά”)!..

Έτσι, ένας εξ ημών ζήτησε να “ανεβεί” εδώ(!), στο “σάϊτ” μας αυτό, (που έχουμε πει ότι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, κυρίως για να έχουν ΑΠΑΝΤΕΣ, εντός και εκτός Ελλάδος, εύκολη και άμεση πρόσβαση, όπως και άμεσο εντοπισμό του πομπού εκπομπής… , ήτοι του ενός και μοναδικού Η/Υ μας/ τα έχουμε εξηγήσει αυτά…), ο επικήδειος, που εκφώνησε “προχθές” στην μάνα του, ένας… “μικρός” των “ΑΓΓΕΛΩΝ”!

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό, απ’ όλους τους νυν “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, (προς ενημέρωσή σας, έχουμε πλέον και νέα εκπαιδευμένα… “μέλη Πεδίου”, κυρίως εσωτερικού, αλλά και “ολίγα”, αλλ’ όμως… εκλεκτά, στις όμορές μας χώρες, όπως βεβαίως και στην Τουρκία, σε καίρια σημεία – στόχους), με αποτέλεσμα να διαβάσετε σήμερα και αμέσως παρακάτω το λεκτικό… κατευόδιο της γυναίκας αυτής, απ’ το παιδί της!

Διαβάστε λοιπόν!

Κηδεύουμε σήμερα, μια γνήσια, μια μαχόμενη, μέχρι του ανθρωπίνου τέλους της για Εκείνον(!), Χριστιανή, μια πραγματική Ελληνίδα, μια δασκάλα μιας άλλης εποχής, μια εξαίρετη σύζυγο, μια τρυφερή, όσο και σκληρή, μια αληθινή μητέρα, μια ηρωϊδα της ζωής, την …… …… ….. .

Η …. …. …. γεννήθηκε στην Αθήνα το …. , ούσα γόνος αγωνιστών της ζωής!

Ως διαπνεόμενη απ’ το “αρχαιόθεν” ελληνικό τρίπτυχο

ΘρησκείαΠατρίδα – Οικογένεια,

αγωνίστηκε:

Ως Χριστιανή, σε όλη της την ζωή, να βιώνει καθημερινά στην πράξη τον γλυκύ Ιησού και Κύριό μας, προσπαθώντας παράλληλα να μεταφέρει το Θείο Μηνυμά Του, το τί ακριβώς σημαίνει για τον άνθρωπο να έχει “μέσα” του τον Χριστό, και στα παιδιά της και στους μικρούς βλαστούς μαθητές της, όπου υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στην Ελλάδα, αλλά και όπου ανθρωπίνως τύχαινε στην ζωή της, συνδυάζοντας πάντα την παιδαγωγική χάρη και το ταλέντο της, με την απαραίτητη, και κατά περίπτωση αναγκαία, παιδαγωγική αυστηρότητα.

Τόνιζε πάντα ότι ΧΡΙΣΤΟΣ σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ(!), και γι’ αυτό μέχρι του τέλους της “φώναζε” “είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος“!

Ως Ελληνίδα, αγωνίστηκε να διαποτίσει όλα τα νεαρά βλαστάρια που είχε ιερή αποστολή να διδάξει, είτε αυτά ήσαν τα παιδιά της, είτε τα Ελληνόπουλα, που της εμπιστευόταν η Πατρίδα, με το γνήσιο – αιώνιο ελληνικό πνεύμα, με την δοξασμένη Ιστορία της Ελλάδος και τα διδάγματά της, με τα νάματα του ασύγκριτου παγκόσμιου Πολιτισμού της και με την άδολη αγάπη για την Γαλανόλευκη!

Ως Μάνα, ουσιαστικό που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των Οικογενειών, πάλεψε, μαζί με τον σύζυγο της και με όλες της τις δυνάμεις, για την δημιουργία μιας σωστής Οικογένειας, και αναλόγως των συγκυριών και των κάθε φορά δεδομένων της ζωής, αναλόγως δηλαδή των εκάστοτε κοινωνικών συνθηκών, πέτυχε, με ηρωϊκό αγώνα!..

-/-

Η γυναίκα αυτή, που ήταν άνθρωπος με την πραγματική και όχι με την νόθα και συκοφαντημένη σήμερα σημασία του όρου, εμφορείτο απ’ το Άγιο Πνεύμα, όντας άτομο που βίωνε τα μυστήρια και την ζωή της Εκκλησίας, άτομο που αγαπούσε την Τριαδική Θεότητα και τους Αγίους της, άτομο που πάλευε στην πράξη και στο Πεδίο να ζει κατά το άγιο θέλημά Του!

Ήταν ταυτισμένη με την ρήση του Χριστού, “Ο ΓΑΡ ΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟΝ ΜΟΥ ΕΛΑΦΡΟΝ ΕΣΤΙ”! Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ήταν για γνωστούς της και μη, συγγενείς της και μη, μέχρι του τέλους της, ένας θηλυκός σύγχρονος ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ!.. Γι’ αυτό ίσως και το τέλος της να ήταν και αυτό Οσιακό, Μαρτυρικό!..

Ήταν η εκπαιδευτικός που, ως άλλος Πυγμαλίων, ενστάλαζε στις ψυχές των παιδιών και των μαθητών της τον έρωτα του “Καλού”, μεταλαμπαδεύοντας την αρετή, όντας η ίδια πρότυπο αρετής.

Ήταν η ζώσα παρουσία του πνευματικού ανθρώπου, μέσα και έξω από τα Σχολεία που υπηρέτησε, είτε ως απλή Δασκάλα, είτε ως Διευθύντρια.

Πότιζε τις μικρές ψυχές, και όχι μόνον, με τα ιδανικά της Φυλής μας, την αγάπη για το Έθνος και τον τόπο μας, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον αυτοσεβασμό, και ακολούθως τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, και γενικώς με όλες εκείνες τις πραγματικά μεγάλες της ζωής μας αξίες!

Μ’ αυτόν τον τρόπο, σμίλεψε, με την καλλιέργεια της σκέψεως και τον ορθό λόγο, αγνές και αδιαμόρφωτες υπάρξεις, αλλά και προβλημάτισε, κατ’ ελάχιστον, “έτοιμους”(!) χαρακτήρες, “σκληρούς, όπως είθισται να ονομάζονται, στόχους”!

Σχεδόν 91 έτη το ίδιο έκανε με το σύζυγο και τα παιδιά της και το πρόσημο του υπόψη αγώνος της κρίνεται ως θετικό, παρ’ όλα τα πολλά και σχεδόν συνεχή βάσανα του βίου της, δεδομένου ότι το μεγάλωμα παιδιών και η διαπαιδαγώγησή τους, και τελικά η πορεία τους στην ζωή, είναι πάντα μαρτύριο για μια αληθινή μάνα, για έναν αληθινό γονέα!

-/-

Συμπερασματικά:

Η …. …. …. :

Άφησε ισχυρότατο το αποτύπωμά της, περνώντας απ’ την πρόσκαιρη αυτήν ζωή, ούσα άτομο με “ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ” και αρετές, μερικές των οποίων ήσαν:

Η Καλοσύνη.

Η Ταπεινότητα.

Η Εντιμότητα.

Η Προσφορά.

Ο Αλτρουϊσμός.

Η Ντομπροσύνη.

Οι κρυστάλλινες και απολύτως σαφείς θέσεις και απόψεις της!..

Έτσι, παρ΄ ότι γυναίκα, έκανε πράξη στην ζωή της, την ρήση του Περικλέους:

“Οις γαρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται, τήδε και άριστοι άνδρες αναφύονται”! Δηλαδή, “εκεί όπου υπάρχουν, όπου ευρίσκονται βραβεία αρετής, (πιο απλά όπου υπάρχει αρετή), εκεί γεννιούνται άριστοι άνδρες”!

-/-

Λατρεμένη μας μητέρα!

Τα παιδιά σου σε ευγνωμονούν!

Τα Ελληνόπουλα που “πέρασαν απ’ τα χέρια σου”, θεωρώ βέβαιον ότι κάνουν τώρα νοερά το ίδιο!

Η τεράστια σε μέγεθος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, για τα χιλιάδες παιδιά της που γαλούχησες, το αυτό!

Ο απλός λαϊκός κόσμος που σε γνώρισε και συναναστράφηκε μαζί σου είναι βέβαιον ότι σ’ ευχαριστεί τώρα, απ’ τα βάθη της καρδιάς του!

ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Είχες πει:

“… Αμήν, αμήν, λέγω υμίν, ότι ο τον λόγον μου ακούων και πιστεύων τω πέμψαντί με, έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν ουκ έρχεται, αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου, εις την ζωήν… “!

Το πλάσμα σου αυτό, του οποίου η ψυχή είναι τώρα σε διαδικασία ερχομού, σε ό,τι Εσύ έχεις ορίσει και ετοιμάσει για εμάς, μετά από το φυσικό μας τέλος, και τον λόγο Σου άκουε, και τον Θεό και Πατέρα Σου, όπως και το Άγιο Πνεύμα, πίστευε και λάτρευε, όσο τίποτε άλλο, σε όλη του την επίγειο ζωή!

Άρα Κύριε, ευλόγως, σε ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ:

Συγχώρησε τις αμαρτίες της γυναίκας αυτής και από τώρα, προ της ΔΙΚΑΙΑΣ ΣΟΥ ΚΡΙΣΕΩΣ, πάρε την στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ, αγκαλιάζοντας έτσι την Ψυχή της και κατατάσσοντάς την στην “Χώρα Ζώντων”, στα “Δεξιά” Σου, μετά των αμνών!

Λατρεμένη μας μητέρα!

– Θα είσαι πλέον κοντά Του!..

– Θα είσαι μαζί με τον λατρεμένο σου γιό!..

– Θα είσαι μαζί με τον λατρεμένο σου σύζυγο!

– Θα είσαι μαζί με την λατρεμένη σου αδελφή!

Ήσουν ανεκτίμητος χρυσός και από σήμερα και εμείς, αλλά και αυτός ο δόλιος αλωμένος ιερός Τόπος μας, στερούνται την αξία σου, το ειδικό βάρος και την λάμψη σου, αλλά σε ό,τι μας αφορά, ως παιδιά σου, όπως τα ζώντα αδέλφια σου, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία, όσων σε γνώρισαν, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΝ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!.. 

 

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ“!

 

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ“! 

 

Αυξήθηκε σε έναν τάφο — Φωτογραφία Αρχείου

 

-/-

Συλλυπητήρια, απ’ όλους μας εδώ, … “Μικρέ” “ΑΓΓΕΛΕ!

 

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/- 

ΥΓ. 

ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΑΠ’ ΕΔΩ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ! ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ, ΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΗ ΟΜΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΤΕ… ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ!.. (5ΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΘΕΣ, ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΦΕΤΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΙΞΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ 2 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΗΤΟΙ ΤΟΝ “ΚΑΒΛΑΡΑΜΠΙ” ΚΑΙ ΤΟΝ “ΒΑΣΙΛΙΑ ΧΑΣΑΝ”, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ “ΕΓΚΕΦΑΛΟ” ΜΑΣ, ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ… “ΣΒΟΥΡΑ”, ΤΟΝ ΒΑΛΜΠΕΝΟΥΑ!.. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΒΡΕ)!..

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΦΟΡΤΟΥ”, ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ, ΠΑΡΤΕ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ “ΦΩΤΟ“!

osfp-01

-/-