Αμερικανική “Αναγνώριση” Της Αρμενικής Γενοκτονίας και η Τουρκία!

Φίλοι μου!

1.Ήταν σίγουρα θετική η στάση του Α/Προέδρου Μπάϊντεν να αναφερθεί, στις 24-04-2021, («Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας»), σε «Γενοκτονία» των Αρμενίων και όχι σε «Καταστροφή»!

Βεβαίως, και χωρίς καμία διάθεση μεμψιμοιρίας, ο Α/Πρόεδρος θα πρέπει να «περάσει» νομοθετικά την… αλλαγή αυτή, απ’ την «Βουλή των Αντιπροσώπων», όπως πιθανότατα και από την Γερουσία, ώστε αυτή να μην μείνει «γράμμα κενόν», αλλά να επισημοποιηθεί από το Α/Κράτος!

Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή αυτή δεν θα πρέπει να μείνει μόνον στα… «social media», ώστε να έχει πραγματική αξία, αλλά και να μην μπορεί ο όποιος επόμενος Α/Πρόεδρος να πράξει άλλα, για τους όποιους δικούς του ή μη δικούς του, λόγους!..

Η αναγνώριση αυτή:

  α. Είναι σίγουρα ένας ακόμα «μοχλός πιέσεως» προς την «ανυπάκουη» και σχεδόν «εξεγερθείσα» Τ/Κ-Β, απέναντι στην Δ. Συμμαχία και στην μεγαλυτέρα αυτής δύναμη, που αναμφισβήτητα είναι οι Η.Π.Α.! (Έχουμε γράψει σχετικά με τις… πιέσεις, σχεδόν πρόσφατα)!

Πιστεύουμε ότι ο Α/Πρόεδρος δεν νομοθέτησε την «Αρμενική Γενοκτονία», στο πλαίσιο αυτής της «Οριακής Πιέσεως» προς την Τουρκία, που σας είχαμε εδώ γράψει, επικειμένης και της συναντήσεώς του με τον Τ/ΠτΔ, τον Ιούνιο του 2021, στο περιθώριο της συναντήσεως των Π-Θ των χωρών του ΝΑΤΟ, όπου πιθανότατα και θα ξεκαθαρισθούν σε εκτιμώμενο μεγάλο βαθμό οι σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως και οι Α-Τ όμοιες, αφού όπως είναι απολύτως κατανοητό και ορθότατο, δεν μπορεί ένας… ποδοσφαιριστής που παίζει σ’ ένα παιχνίδι να φοράει 2 φανέλες, αυτήν της Ομάδος του, αλλά και αυτήν του αντιπάλου της!

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως ο παίκτης αυτός «τα έχει πιάσει» από τον αντίπαλο, ώστε αυτός να έχει όφελος, που δεν είναι άλλο από την νίκη στο «ματς», οπότε όταν ο «Πιασμάν» γίνει αντιληπτός, τότε αυτός θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρότατα, χωρίς να χρειάζεται να γίνει επεκτατική εξήγηση αυτού!

Δεν είναι επίσης του παρόντος να αναφερθούμε, και πάλι, στην άκρως ερασιτεχνική απόπειρα των Η.Π.Α. να ανατρέψουν, τον Ιούλιο του 2016, την τότε Κ-Β ΡΤΕ και τον ίδιον, (ό,τι αντίθετο και να λένε σήμερα οι Η.Π.Α. …), δια της ελεγχόμενης απ’ αυτούς Γκιουλενικής, στην Τουρκία, μεγάλης… πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικής ισχύος (και τα 3 αυτά προθέματα της υπόψη… ισχύος, με διαφορετικό ασφαλώς βαθμό, υφίστανται ακόμα σήμερα για τους Γκιουλενιστές στην γείτονά μας), με αποτέλεσμα η Δύση να αντιμετωπίζει σήμερα μείζον πρόβλημα ασφαλείας, στο σημαντικότερο ίσως της αμύνης της σημείο, ακριβώς στο κρίσιμο κέντρο της Γης!.. Όπως όμως λένε σωστά οι Εγγλέζοι, «δεν ωφελεί να κλαίει κανείς πάνω από χυμένο γάλα», οπότε συνεχίζουμε!..

  β. Η αμερικανική αυτή αναγνώριση, είναι σημαντικό επίσης να το δει κανείς, «αγκαλιάζει» τον Αρμενικό λαό / «αγκαλιάζει» την Αρμενία, (πρόκειται λοιπόν για μια λίαν σοβαρή α/στρατηγική κίνηση), μια Αρμενία η οποία «είδε» την μεγάλη της -θεωρητικά- σύμμαχο, ομόδοξο και προστάτιδά της Ρωσία να θεάται, ως να μην συμβαίνει τίποτε, τον πρόσφατο Αζερο-Αρμενικό πόλεμο των 44 ημερών στο «Αρτσάχ» («Ναγκόρνο Καραμπάγ») και τους ανέτοιμους στρατιωτικά Αρμενίους να ηττώνται τελικώς στο Πεδίο απ΄ τους Αζέρους! [Οι ΑΕΔ είχαν «πέσει» ή τις είχαν «ρίξει» σε εσκεμμένη «Νιρβάνα» για χρόνια (ειδικά τα τελευταία) κάποιοι, δια των ηγετών της, όταν οι Αζέροι, το ίδιο διάστημα, είχαν στρατιωτικό… οργασμό, αν όχι πολλαπλούς… οργασμούς].

Οι Αρμένηδες δεν είδαν μόνον μιαν απαθή (sic), κατ’ ελάχιστον, στο θέμα τους Ρωσία, αλλά και μια Τουρκία, την Γενοκτόνο τους δηλαδή, να υποστηρίζει «πάση δυνάμει» τον εχθρό τους (Αζερμπαϊτζάν), έχοντας παράλληλα αναχθεί, τα τελευταία μερικά χρόνια, και σε «στρατηγική σύμμαχο» της… προστάτιδός τους, «στα χαρτιά» βεβαίως, Ρωσίας!

Το λάθος, κατά τους «ΑΓΓΕΛΟΥΣ» πάντα, της Δύσεως στην Αρμενία ήταν ότι δεν προσπάθησε να εισέλθει σ’ αυτήν συνολικά ως Δύση! (Εννοούμε με κοινό σχεδιασμό και ως Δύση, και όχι, όπως έπραξε, με κρατικό πχ αμερικανικό ή βρετανικό «μανδύα» κα μάλιστα «αόρατο» ή «κεκαλυμμένο», και ακόμα χειρότερα με αμερικανικό «Κομματικό» «μανδύα» – «χαρακτήρα», όπως ήταν και είναι η επιρροή – επικράτηση των «Αμερικανο-Δημοκρατικόστροφων» Σοριτών πολιτικών στην χώρα αυτή).

Έτσι, μετά από την αναμενόμενη και φυσιολογική αρμενική ήττα, οι Η.Π.Α. και η Δύση, [την ίδια στιγμή που η Ρωσία «πούλησε» τους… φίλους(sic) της Αρμενίους, μια Ρωσία που έτσι έχασε κατά κράτος τις ψυχές των Αρμενίων], δεν κέρδισαν τίποτα, αφού, για παράδειγμα, ο μεν Σορίτης Π-Θ της χώρας κατεδείχθη, από την μεγάλη μάζα του Αρμενικού λαού, ως προδότης και ως ο κύριος υπεύθυνος της στρατιωτικής ήττας, με τον Στρατό σχεδόν να επαναστατεί και να ζητεί την αλλαγή του, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας κατηγορήθηκε ως πράκτορας της βρετανικής ΜΙ6!

Η Δύση θα μπορούσε να είχε «κερδίσει» την Αρμενία σήμερα, αν την είχε στηρίξει στο Πεδίο «ανοικτά», απέναντι στους Τουρκαζέρους και στους όποιους άλλους συμμάχους τους (όπως πχ Μισθοφόροι της «Συριακής Αντιπολίτευσης» και «ISIS» που πολέμησαν μαζί τους), στον πρόσφατο πόλεμο, «σκοτώνοντας» παράλληλα μια Ρ-Αρμενική σχέση 10ετιών, προσβάλλοντας παράλληλα καίρια και την «εξεγερθείσα» προς την Δύση, Τουρκία! (Αυτός θα ήταν ένας άκρως ισχυρός δυτικός «Μοχλός Πιέσεως» προς αυτήν, σίγουρα… «πέραν των ορίων… πιέσεως», που κατά καιρούς της επιβάλλονται)!..

Όμως δεν προκρίθηκε κάτι τέτοιο, αφού είχε προηγουμένως (τα προηγούμενα χρόνια) αποφασισθεί η δια του οικονομικού σπεκουλαδόρου «Διεθνούς Εβραίου» «ΣΟΡΟΣ»(!) εκδυτικοποίηση της Αρμενίας, (περίεργης μορφής βεβαίως), με τους γνωστούς και(!) σε εμάς εδώ στην Ελλάδα, αήθεις «εν πολλοίς», τρόπους και γνωστές μεθόδους, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς στην όποια λήψη της δυτικής απόφασης «μη συμμετοχής» στον Αρμενο – Αζερικό Πόλεμο και έναν πιθανό δυτικό ενδεχόμενο «φόβο» να χαθεί το «ενεργειακό» Αζερμπαϊτζάν, κάτι που φυσικά «με τίποτα» δεν θα συνέβαινε, αφού και ο εκεί… «Οικογενειακός Δικτάτορας» (sic) ΑΛΙΓΙΕΦ θα εκλονίζετο, αν δεν «έπεφτε», αλλά και η χώρα του, κατόπιν, θα προσέφευγε «σώσον ελέησον» στην Δύση, για βοήθεια… σωτηρίας και… ανάκαμψης!..

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, για να στήριζε η Δύση την Αρμενία, όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να πράξει, θα έπρεπε, είτε να έστελνε στρατιωτικές δυνάμεις της εκεί (αμερικανικές ή αγγλικές ή «μικτές»), είτε να ενεργοποιούσε μισθοφόρους της, ή να πήγαιναν εκεί δυνάμεις του ΝΑΤΟ και να υλοποιούσαν στο έδαφος τον όποιο δυτικό πολιτικό σχεδιασμό!

Και ερχόμαστε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα! Ποιο ΝΑΤΟ; (Δεν εξετάζουμε τώρα τις άλλες στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης, με την κρατική τους ιδιότητα, πλην μόνον αυτών του ΝΑΤΟ)!..

Από σεβασμό περισσότερο στον θεσμό αυτόν, όπως και σε όσους στρατιωτικούς και πολιτικούς έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν σ΄ αυτόν τον τεράστιο, όσο και κρίσιμο Οργανισμό, απ’ τον πρώτον έως τον τελευταίον, (ακόμα και στον… φίλο μας, Κον… Στόλτενμμπεργκ, αχαχαχαχαχαχα), αλλά και για λόγους ασφαλείας επίσης, δεν θα γράψουμε, αυτήν την φορά, για την «Συμμαχία»! Θα ρωτήσουμε όμως εμφαντικά!

«ΠΟΤΕ Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ»;

Στον σημερινό κόσμο, πιστεύει κανείς ότι η «Παγκόσμιος Ειρήνη» μπορεί να εκτιμάται και να… υπολογίζεται γεωστρατηγικά, αλλά και γεωοικονομικά, όπως θα συμπλήρωνε και ο Μπιλ ΚΛΙΝΤΟΝ, με όρους, συνθήκες και παραμέτρους του 20ου αι. ; STOP εδώ!

Ο γράφων, και σχεδόν το σύνολον των «ΑΓΓΕΛΩΝ», όχι όλοι φυσικά, είναι υποστηρικτές της γενικής, για 10ετίες, ιδεολογικής, για τον Πλανήτη, γραμμής των Ρεπουμπλικανών των Η.Π.Α. (όπως ασφαλώς και στο σύνολό τους υποστηρικτές της ισχυροτέρας Βασιλείας του Πλανήτη, αυτής του «Ηνωμένου Βασιλείου»), αλλά δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχθούν ότι οι «Δημοκρατικοί» στις Η.Π.Α. έχουν (διαχρονικά / ΟΚ, όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές), ορθότερη και πιο στοχευμένη και βαθύτερη πολιτική σκέψη στα θέματα του «Παγκόσμιου Επιστητού», σε σχέση με τους «Ρεπουμπλικανούς»!..

Πήραν, όπως πήραν αυτήν την φορά την εξουσία στις Η.Π.Α. οι «Δημοκρατικοί», επανέφεραν τις Η.Π.Α. στο διεθνές πολιτικό και άλλο… προσκήνιο, ο κόσμος «ξαναπήρε φωτιά», αλλά ας μου επιτρέψει ο Α/ΥΠΕΞ, Κος ΜΠΛΙΝΚΕΝ, που δείχνει να έχει μια ιδιαίτερα σοβαρή πολιτική σκέψη, «ζυγισμένη» και βαδίζουσα πάνω στο Αριστοτελικό «Μέτρο» και στην «Χρυσή Τομή», να σημειώσουμε, όπως άλλωστε το εξηγήσαμε ήδη, πως το θέμα Αρμενία δεν το σκέφτηκε η Κ-Β τους σωστά ή -ΟΚ- δεν μπόρεσαν οι Η.Π.Α. να ανατρέψουν μια κατάσταση, πιθανότατα ήδη δημιουργημένη στον Ν. Καύκασο και συγκεκριμένα στην Αρμενία, από τους… σχεδόν ομοϊδεάτες τους «Σορίτες»!

Κατά την άποψή μας, σήμερα θα πρέπει να επικρατεί η ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ και αυτή θα πρέπει, κάθε φορά, να επιδιώκεται!..

Μετά τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς πλήρως το γιατί χαρακτηρίσαμε «στρατηγική» την α/πρωτοβουλία να αναγνωρισθεί, μια ΑΛΗΘΕΙΑ ασφαλώς, όπως είναι η «Αρμενική Γενοκτονία», το 1915 («τύποις» βεβαίως, αφού δεν ήταν μόνον το 1915… ), μια κίνηση, που αν συνοδευτεί και με ανάλογες «διάφανες» αμερικανικές πολιτικές και άλλες πρωτοβουλίες στην Αρμενία, δια «διάφανων» δυτικόστροφων πολιτικών προσώπων στην χώρα αυτή, αυτή θα «κερδηθεί», και αν στο «τέλος της ημέρας» «κερδηθεί» και πάλι η Τουρκία, δια μιας –εκ παραλλήλου- αρχικής δημιουργίας ενός «Κουρδικού Κράτους Προπλάσματος» στην Β. Συρία, τότε η Ρωσία, «εκ των πραγμάτων», θα αποκοπεί από την Συρία, όπως και από την Τουρκία, στην οποία, σχεδόν 10 χρόνια τώρα, «κάνει πάρτι», ενώ και οι τρομοκρατικές Οργανώσεις στην Μ. Ανατολή («Χαμάς», «Χιζμπολλάχ», κλπ) θα… ανασκουμπωθούν τουλάχιστον, κάνοντας σίγουρα το Ισραήλ να «νοιώσει» αρκετά καλύτερα, σε ό,τι αφορά την διαρκώς απειλούμενη ασφάλειά του!..

  γ. Πιθανώς, τελικώς, η αναγνώριση αυτή να οδηγήσει την Τουρκία να συμπεριφερθεί ασύμμετρα, όπως δηλαδή θα έβγαινε, την εποχή της… «Άγριας Δύσης» και των… «Cow Boys», ένας μεθυσμένος γελαδάρης από ένα «Σαλούν», αρχίζοντας να πυροβολεί τρεκλίζοντας, μια στον αέρα, μια στο έδαφος, μια μπροστά του, μια πίσω του, κλπ, κλπ, κλπ!..

Έχουμε, κατ’ επανάληψιν, τονίσει και μάλιστα μετ’ εμφάσεως, πως η Τουρκία σήμερα είναι ένα ξεψυχόν θηρίο και σας έχουμε καλέσει να «δείτε» και σκεφτείτε το «πώς» φέρεται ένα τέτοιο… πλάσμα!..

Η ρηθείσα παραπάνω… «ασυμμετρία», θα μπορούσε, αν η Δύση δεν σκεφτεί απλά και έξυπνα, να περιλαμβάνει αυτά τα… ολίγα που ανέφερε χθες (27-04-2021), ο πολιτικός σήμερα συνεταίρος του ΡΤΕ, «Μπασμπούγ» Ντεβλέτ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, και τα οποία, εδώ στο «σάϊτ» μας εσείς είχατε και έχετε την ευκαιρία να τα έχετε διαβάσει προ πολλού καιρού και χρόνου!.. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω και ενδεικτικώς!..

   (1) Αποχώρηση της χώρας -σταδιακά- (πολιτικά πρώτα και στρατιωτικά μετά), από το ΝΑΤΟ και σταδιακή -υπό όρους και συνθήκες- περαιτέρω πρόσδεση της στην Ρωσία, η οποία έτσι θα διαρρήξει -και μάλιστα ειρηνικά- την τόσο κρίσιμη «ΝΑ Πτέρυγα» του ΝΑΤΟ, κάτι που επιχειρεί ανεπιτυχώς, χρόνια τώρα!

Σήμερα, το σενάριο αυτό φαντάζει… μακρινό, αλλά δεν παύει να είναι στο τ / «τραπέζι».

   (2) Διεκδίκηση επιστροφής, από τις Η.Π.Α., των χρημάτων που έχει δώσει για το F-35 (1η Γενιά του υπόψη α/φ), το «κύριο σώμα» του οποίου κατασκευαζόταν κάποτε στην Σμύρνη! (Σας έχουμε ήδη γράψει για το ότι η Τουρκία κατέφυγε σε μεγάλες αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες, για το θέμα αυτό)!

   (3)  Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος «S-400» στην χώρα!..

   (4) «Κλείσιμο» των όποιων ακόμα ενεργών αμερικανικών Βάσεων στην χώρα!

Ήδη, σήμερα (28-04-2021), ο Κος Ακάρ, με ανακοίνωση του Τ/ΥΠΑΜ, αναφέρει, λες και δεν ήταν γνωστό, ότι η αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ είναι τουρκική, πως εκεί κυματίζει η τ/σημαία, και πως με βάση την συμφωνία στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ της Τουρκίας και των Η.Π.Α., τον Μάρτιο του 1980, υπενθυμίζει πως οι Η.Π.Α. δύνανται να χρησιμοποιούν απλώς την Βάση αυτή και τίποτα άλλο πέραν αυτού, ενώ λέγει επίσης πως στην Βάση αυτή ευρίσκεται η 10η Αεροπορική Διοίκηση των τ/«Τάνκερς», η οποία ιεραρχικά είναι 2η, πίσω από την αντίστοιχη Βάση του Εσκί Σεχήρ, του τουρκικού, θα λέγαμε, «ΑΤΑ»!

   (5) Στρατιωτική επίθεση στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, αρχικώς στην Κύπρο, όπου θα επιδιωχθεί η -δια προελάσεως – επιθέσεως- εντός 3 ημερών κατάληψη και του υπολοίπου αυτής, ελευθέρου σήμερα, τμήματος, ώστε πλέον να αποκτήσει τον «πρώτο και κύριο / βαρύνοντα λόγο» η Τουρκία στην Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, αλλά και ακολούθως απόπειρα στρατιωτικής αποβάσεως σε μεγάλη νήσο του Αιγαίου, ώστε να πάρει η Τουρκία το ½ Αιγαίο και να φέρει και πάλι έτσι την Ελλάδα στην… Μελούνα, με ταυτόχρονο «άνοιγμα» και του «Θεάτρου Επιχειρήσεων» Θράκης!..

 

    (6) Περαιτέρω, «Άγριο Κυνήγι» του «ΡΚΚ».

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο κύριος στόχος της Τουρκίας, πίσω απ’ το ασταμάτητο κυνήγι του «ΡΚΚ» απ’ αυτήν και την μάταιη προσπάθεια να το εκμηδενίσει , είναι η «θεμελίωσή» της στο ενεργειακό Β. Ιράκ!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Δύση, και ειδικά η Αγγλία, αφήνει σήμερα την Τουρκία να «παίζει μπάλα» στην υπόψη περιοχή, τουλάχιστον μέχρι τώρα!

Θυμίζουμε ότι ιστορικά ποτέ οι μεγάλες Δυνάμεις της Δύσεως δεν επέτρεψαν στην Τουρκία να ευρίσκεται στην περιοχή του Β. Ιράκ, πόσο μάλλον να… αλωνίζει, όπως σήμερα, και μάλιστα σε στρατόπεδα Κούρδων προσφύγων, τα οποία, θεωρητικώς βεβαίως, τυγχάνουν της προστασίας του Ο.Η.Ε., βάσει συγκεκριμένων διεθνών κανόνων και Νόμων!

Την 10ετία του 1920, και μετά την ίδρυση της «Τ/Δημοκρατίας», στις 29-10-1923, δύο φορές επεχείρησε ο Κεμάλ να εισέλθει στο Β. Ιράκ και να καταλάβει συγκεκριμένες περιοχές – «ενεργειακές ζώνες» και τις δυο αυτές φορές οι Δυτικοί και συγκεκριμένα οι κοσμοκυρίαρχοι τότε Βρετανοί, τους… έκαναν (sic) δυο Κουρδικές εξεγέρσεις υποχρεώνοντάς τους να φύγουν… τρέχοντας, «στέλνοντας» το μήνυμα(!) στον Κεμάλ, ο οποίος το «έλαβε», αφού στην συνέχεια και(!) δεν τόλμησε ξανά να κάνει τα ίδια, αλλά -ΠΡΟΣΟΧΗ- έδωσε εντολή… Εθνάρχη, ποτέ οι Τούρκοι να μην επιχειρήσουν στο μέλλον ανάλογη προσπάθεια, διότι θα έχουν απέναντί τους ισχυρούς της Γης και οι όποιες τους σχετικές ενέργειες θα γυρίσουν ως το… Αυστραλιανό «Μπούμερανγκ» πάνω τους!..

    (7) Και στο θέμα της Ουκρανίας, η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι θα βοηθήσει μαζικά και αποφασιστικά την χώρα αυτήν και κατά συνέπεια την Δύση, (όπως θα έπρεπε και για την δική της άμυνα(!), αφού η τ/ενδοχώρα είναι στις ρωσικές… βλέψεις, αν οι καιροί, και η ύπαρξη ευκαιριών βεβαίως, το επιτρέψουν), στο προκύψαν και πάλι πρόβλημα «Εθνικής Ασφαλείας» της Ουκρανίας με την Ρωσία, παρά τα όσα συμφώνησαν πρόσφατα στην Πόλη οι Ζελένσκι και ΡΤΕ, αφού οι Τούρκοι, μόλις ο Ουκρανός ΥΠΕΣ Αρσένιος Αβάνωφ, αν τον θυμάμαι καλά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, δήλωσε πως έχει γίνει γενοκτονία των Αρμενίων και πως θα πρέπει η χώρα του να την αναγνωρίσει, άρχισαν να μιλάνε για «Ουκρανικά πισώπλατα χτυπήματα»!..

   δ. Καταληκτικά!

Δύσκολα, το αμέσως προσεχές διάστημα, με τον ΡΤΕ στην εξουσία, η Τουρκία θα μπορεί να συνεχίσει να «πατάει» με τα δυο της πόδια, σε δυο βάρκες! (Οφείλουμε όμως να της αναγνωρίσουμε ότι κατέχει το πολιτικό παγκόσμιο «ρεκόρ» στο… άθλημα αυτό, εκμεταλλευόμενη, μέχρι τώρα, θαυμάσια την Νο «1» παγκοσμίως γεωγραφική της θέση)!..

Όμως, και στην περίπτωση που εκλείψει ο ΡΤΕ, μην περιμένετε οι ΤΕΔ να αλλάξουν πολιτική στάση, (τουλάχιστον αμέσως), αφού πλέον το κυριαρχούν «Σωτήριο -για την χώρα τους- Ιδεολόγημα» της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ο «Ευρασιανισμός»!..

Πιο πιθανό, όπως εκτιμούμε, είναι να επιβάλλουν οι ΤΕΔ μια μορφή ελεγχόμενης κεκαλυμμένης Δικτατορίας, ακολουθώντας μια πιο «μπρουτάλ», μια δηλαδή πιο επιθετική και με πολλές «γωνίες» γενικώς στάση και στο εσωτερικό, αλλά και κυρίως στο εξωτερικό, αφού δεν έχουν σήμερα, όπως είχαν άλλες περασμένες εποχές, την πολιτική εκείνη σκέψη και κρίση να χειριστούν διαφορετικά τα πολιτικά θέματα της χώρας! (Δεν υπάρχει ούτε έστω ένα και πολιτικά πανούργο στρατιωτικό μυαλό, όπως πχ ήταν αυτό του Σούφι τέως Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Χιλμί ΟΖΚΙΟΚ)!..

Εδώ να σημειωθεί ότι στην παρούσα συγκυρία, εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ(!) Τούρκος πολιτικός, που θα μπορούσε να γίνει… Χαλίφης και μάλιστα… σοβαρός και αξιόπιστος, στην θέση του… Χαλίφη, λέγε με ΡΤΕ!

Όλοι οι νέοι… πολιτικοί, είτε Μ. Γιαβάς λέγεται, είτε Ιμάμογλου, κλπ, μοιάζουν περισσότερο ως… απλανείς αστέρες ή ακόμα χειρότερα ως… κομήτες, ο Κιλιτσντάρογλου και η Ακσενέρ, ζουν -κατ’ ελάχιστον- στην «Κοσμάρα» τους, όπως λέμε, και ουδεμία εμπιστοσύνη μπορούν να παρέξουν στην Δύση, ενώ ο Νταβούτογλου «δοκιμάστηκε» και απέτυχε!

Η Δύση, σε περίπτωση που μας «χαιρετήσει» τελικώς ο ΡΤΕ, θα μπορούσε να προωθήσει, δια των ΤΕΔ πάντα, ως λύση καλή και για την χώρα, αλλά και γι’ αυτήν, τον Αλί Μπαμπατζάν, μ’ έναν τρόπο, περίπου ανάλογο αυτού με τον οποίον είχε πράξει το ίδιο επί Εβρέν, όταν αυτός «με α/εντολή» είχε «φέρει» και επιβάλλει τον Τ. Οζάλ, φυσικά εκείνον αρχικά ως Υπουργό Οικονομικών και στην συνέχεια ως Π-Θ, μέχρι το θέμα «Ιράκ», στις αρχές της 10ετίας του 1990, την κόντρα του Οζάλ με τις ΤΕΔ (Α/ΓΕΕΘΑ ΤΟΡΟΥΜΤΑΫ) και την αρχή, εκ του γεγονότος αυτού, της επακολουθήσασας πτώσης του!..

Ο Μπαμπατζάν είναι ικανότατος και έχει διατελέσει, με Π-Θ τον ΡΤΕ μάλιστα, Υπουργός «Οικονομικών» και «Εθνικής Οικονομίας», (οπότε δεν θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτός από τους Ερντογανικούς, σε μια τόσο μάλιστα δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα), ενώ δεν έχει εκτεθεί τόσο, ώστε να κατηγορηθεί από τις νυν ΤΕΔ, ως Γκιουλενιστής, όπως πχ ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά το αυτό και από τους Ερντογανικούς, ενώ, τέλος, μπορεί ως άριστος πολιτικός «ισορροπιστής», και(!) τις σχέσεις της Τουρκίας με την Δύση να λειάνει και τελικώς να τις αλλάξει θετικά για την χώρα του (στις Η.Π.Α. «μεγάλωσε» μορφωτικά και έζησε), όπως -και κυρίως- να επανατάξει τις τόσο «πληγωμένες» σχέσεις σήμερα της Τουρκίας ειδικά με τις Η.Π.Α., (σίγουρα θα μπορούσε να «ανασχέσει» τον έξωθεν επιβληθέντα τ/οικονομικό κατήφορο και κυρίως να «χειραγωγήσει», δια των γνωριμιών του στις Η.Π.Α. το θέμα της «Χαλκ Μπανκ»), αλλά και(!) τις πολύ λεπτές εσωτερικές πολιτικές τ/ισορροπίες να κρατήσει!..

Οι «ΑΓΓΕΛΟΙ» πιστεύουμε ότι, αν τώρα δεν τον χρησιμοποιήσει ο ΡΤΕ τον Μπαμπατζάν, ώστε να σώσει μερικώς την παρτίδα, την τόσο δύσκολη τώρα για την Τουρκία «ώρα», «πηγαίνοντας» όμως αυτός στην πολιτική σκιά, παρά το νέο τουρκικό πολιτειακό καθεστώς, στο οποίο ο κάθε ΠτΔ άρχει και είναι και Π-Θ, (γελάμε στην σκέψη ότι ο Κιλιτσντάρογλου σκέπτεται να ζητήσει διακομματική υποστήριξη, ώστε να γίνει αυτός ΠτΔ / το έχει ζητήσει βεβαίως εμμέσως), τότε, μόλις μας «αποχαιρετήσει» ο ΡΤΕ, με όποιον τρόπο πει ο Θεός, οι ΤΕΔ στην πιο πάνω αναφερθείσα «κεκαλυμμένη» Δικτατορία τους, μορφής τουρκικής… Δημοκρατίας, πιθανότατα θα τον χρησιμοποιήσουν ως Π-Θ, ακόμα και ως μαριονέττα, θέλοντας να «δουλέψουν» και πάλι τις Η.Π.Α., αφού αυτές θα έχουν τον 1ο λόγο!..

Ναι, συμφωνώ μαζί σας, δεν  είναι εύκολη υπόθεση η… Τουρκία, όπως άλλωστε δεν ήταν και η πρόγονός της «Οθωμανική Αυτοκρατορία»!..

  1. Περισσότερα, σύντομα!..

«ΕΛΛΗΝΑΣ»

-/-