Αναδημοσίευση Με Ενδιαφέρον, όσο και Περίεργο Περιεχόμενο, που Εμπλέκει τον Ε/ΥΠΑΜ!

Φίλοι μου!

– Διαβάστε, τί διάβασα την Κυριακή, 28-05-2017, στην ε/φ REAL NEWS, την οποία διαβάζουν (όπως και όλες τις άλλες που κυκλοφορούν) και οι… Τούρκοι!..

– Θα αφήσω ασχολίαστο το κείμενο της παρακάτω συνέντευξης, για να μην μας παρεξηγήσετε, για το λόγο του ότι τα 2/3 των μελών του “σάϊτ” μας είναι αγνοί φίλοι της ομάδος ΘΡΥΛΟΣ, του ελληνικού λαού, που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

– “Πάμε” λοιπόν!

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 – 17:26 (www.parapolitika.gr)

Ο υπουργός Καμμένος τηλεφωνούσε σε ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά

Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη στην εφημερίδα “Real News”, του Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένου πρωτοδίκως σε ισόβια, για την υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1», ο οποίος κάνει λόγο για πιέσεις από δικαστικούς, λιμενικούς, αλλά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να εμπλέξει στη χρηματοδότηση του φορτίου, με κατάθεσή του, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ο Μάκης Γιαννουσάκης δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη:

«Αναφέρω τον κ. Καμμένο, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο στη φυλακή, με ενημέρωσε ότι θα έρθει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η κ. Τζίβα, προκειμένου να δώσω την κατάθεση εις βάρος του κ. Μαρινάκη. Του είπα ότι δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς επικοινώνησε με τον υπουργό, απάντησε:

«Βρήκε τον τρόπο. Επικοινώνησε και με τον αρχιφύλακά μου. Και μου ζήτησε να δώσω την περιβόητη κατάθεση. Μου είπε ότι, αν το έκανα, θα ήταν δίπλα μου όλη η κυβέρνηση, ότι είναι ενημερωμένη ήδη όλη η κυβέρνηση».

Η άρνησή του, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News, του κόστισε δύο επιθέσεις μέσα στη φυλακή, καθώς αφέθηκε απροστάτευτος αν και ήταν βασικός πληροφοριοδότης των Αρχών. «Εκατό φορές τη μέρα να με σφάζουν, δεν θα με γονατίσουν. Δεν πρόκειται να βάλω ποτέ έναν αθώο στη φυλακή», λέει.

Αποκαλύπτει, δε, ότι έχει δώσει όλα τα στοιχεία που του έχουν ζητήσει για τους χρηματοδότες , οι οποίοι είναι Τούρκοι, έναν χρόνο πριν ξεκινήσει το δικαστήριο, στις 20/11/2015. Ομως τα εντάλματα δεν έχουν βγει. Ο λόγος κατά τον κ. Γιαννουσάκη είναι « για να μπορεί να συντηρείται στην κοινή γνώμη η εμπλοκή του κ. Μαρινάκη, διότι αν έβγαιναν τα εντάλματα θα τελείωνε η συζήτηση για τη χρηματοδότηση».

Διαβάστε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Real News:

ε/φ “Real News” σελ. 36, Κοινωνία, Συνέντευξη, www.real.gr, Κυριακή, 28 ΜΑΪΟΥ 2017, a.kandili@realnews.gr / Στην Άννα Κανδύλη.

Πιέσεις ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα, αλλά και σχέδιο εξόντωσής του καταγγέλλει από τη φυλακή ο Μάκης Γιαννουσάκης, καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων ναρκωτικών, με το πλοίο «Noor 1».

Μιλώντας στη Real Νews, αποκαλύπτει ότι δέχεται αφόρητες παρεμβάσεις από δικαστικούς, λιμενικούς, αλλά και πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης, προκειμένου να εμπλέξει στη χρηματοδότηση του φορτίου, με κατάθεσή του, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συνέντευξη ζητήθηκε από τον κ. Γιαννουσάκη, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά-«φωτιά» που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο.

Κύριε Γιαννουσάκη, στην αναφορά σας μιλάτε για πιέσεις που δέχεστε με αποκορύφωμα την τελευταία μεταγωγή σας από τον Αυλώνα στη Χαλκίδα.

– Θεωρώ ότι η υλοποίησή της είναι μέρος των απειλών και των εκβιασμών που δέχομαι τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να μπλέξω τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως ένοχο, για τη χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών.

Ποιοί σας πλησίασαν και με ποιον τρόπο;

– Συγκεκριμένος αξιωματικός του Λιμενικού που ισχυριζόταν ότι μου μετέφερε μηνύματα πανίσχυρων ανθρώπων, κυρίως πολιτικών και δικαστικών.

Τι σας έλεγε;

– Με πίεζε επί μακρό χρονικό διάστημα ότι πρέπει να «δώσω» τον κ. Μαρινάκη. Δεν τους ενδιαφέρει αν οι χρηματοδότες είναι Τούρκοι, γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια. Ο πόλεμος που έχω ανακατευτεί χωρίς να φταίω είναι μεγάλος και ο μόνος τρόπος για να πάρω αυτό που δικαιούμαι είναι να «δώσω» τον κ. Μαρινάκη.

Ποιοί με εκβιάζουν για να μπλέξω τον Μαρινάκη.

– Ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση του «Noor 1», Μάκης Γιαννουσάκης, καταγγέλλει στην «R» ότι δέχεται πιέσεις ακόμα και από πολιτικούς, για να εμπλέξει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στη χρηματοδότηση του φορτίου των δύο τόνων ναρκωτικών.

Στην αναφορά μιλάτε και για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

– Θα μπορούσε να ήταν υπερβάλλων ζήλος του Λιμενικού, αν δεν είχα διαπιστώσει ότι η μεταγωγή μου έγινε με διαταγή από εκεί και αφορούσε συνέπειες που θα είχα, αν μέχρι το Πάσχα δεν είχα κάνει αυτήν τη συγκεκριμένη κατάθεση.

Σας είπε κάτι τέτοιο ο λιμενικός;

– Μου είπε ότι έχουν «μουλαρώσει», ότι θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για εμένα και ότι δεν θα περίμεναν μέχρι το Πάσχα. Μου είχαν ζητήσει να δώσω το αντίγραφο των λογαριασμών μου. Το έδωσα και εκεί πάνω μου ζήτησαν μια κατάθεση, στην οποία να αναφέρω ότι οι συγκεκριμένες μεταφορές χρημάτων αφορούσαν το ταξίδι του «Noor», πράγμα που δεν είναι αληθές.

Αναφέρετε και μια επικοινωνία με υπουργό τον Ιανουάριο του 2017.

Αναφέρω τον κ. Καμμένο, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο στη φυλακή, με ενημέρωσε ότι θα έρθει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η κ. Τζίβα, προκειμένου να δώσω την κατάθεση εις βάρος του κ. Μαρινάκη. Του είπα ότι δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση.

Πώς επικοινωνήσατε;

– Βρήκε τον τρόπο. Επικοινώνησε και με τον αρχιφύλακά μου. Και μου ζήτησε να δώσω την περιβόητη κατάθεση. Μου είπε ότι, αν το έκανα, θα ήταν δίπλα μου όλη η κυβέρνηση, ότι είναι ενημερωμένη ήδη όλη η κυβέρνηση.

Η προϊσταμένη τελικώς ήρθε στη φυλακή; Ήρθε χωρίς να τη ζητήσω, με μια διαδικασία περίεργη. Δηλαδή; Δεν άφησε την ταυτότητά της στην είσοδο. Δεν πήρε καμία κατάθεση, ενώ ήρθε με τον γραμματέα της. Εκατσε σχεδόν τρεις ώρες. Οταν διαπίστωσε πως δεν προτίθεμαι να δώσω καμία τέτοια κατάθεση, τηλεφώνησε, κατά τα λεγόμενά της, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μίλησε 45-50 λεπτά. Αποχώρησε γύρω στις 3 το πρωί. Μετά από τρεις ημέρες ήρθε ο λιμενικός και του έδωσα την κίνηση των λογαριασμών μου που είχα δεσμευτεί στην κ. Τζίβα ότι θα του δώσω.

Από τους λογαριασμούς προκύπτει κάτι;

– Δεν προκύπτει τίποτα που να αφορά τα ναρκωτικά, για κανέναν τουλάχιστον που να γνωρίζω εγώ. Οπως λέτε, ούτε και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν έχει καμία σχέση.

Έχετε δώσει όλα τα στοιχεία που σας έχουν ζητήσει για τους χρηματοδότες;

– Τα έχω δώσει έναν χρόνο πριν ξεκινήσει το δικαστήριο, στις 20/11/2015. Και αν δεν υπήρχε η εμπλοκή και ο εκβιασμός για τον κ. Μαρινάκη, στις 21/11/2015 θα έπρεπε να ήμουν στο εξωτερικό, προστατευμένος. Αυτό λέει η νομοθεσία.

Εκτός από τους χρηματοδότες, τους δώσατε και άλλα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, τα οποία χρησιμοποίησαν;

– Ναι. Μόνο το συγκεκριμένο στοιχείο δεν χρησιμοποίησαν, γιατί είναι το κομβικό που με κρατάει όμηρο όλα αυτά τα χρόνια. Αν αυτό είχε την κανονική και νόμιμη εξέλιξη, θα έπρεπε από το πρωτόδικο δικαστήριο να λάβω αυτό που δικαιούμαι.

– Την πρώτη φορά που μιλήσατε, που δώσατε στοιχεία για το «Noor 1», σας είχαν πει ότι θα ενταχθείτε σε ειδικό καθεστώς;

– Το είχα. Ο λόγος που έφυγα από τον Κορυδαλλό ήταν γιατί τους ενημέρωσα ότι προτίθεμαι να «δώσω» τους χρηματοδότες. Με πήραν και με πήγαν στον Αυλώνα. Εκεί ξεκίνησαν να μου λένε ότι πρέπει ο χρηματοδότης σου να είναι ο Μαρινάκης και όχι αυτοί που μας λες, αν θέλεις να λάβεις αυτά που πρέπει να λάβεις.

Στην επικοινωνία που είχατε με τον κ. Καμμένο, σας το λέει ευθέως αυτό, ότι πρέπει να «δώσεις» τον κ. Μαρινάκη;

– Ευθέως. Και μάλιστα, μου είπε τον κ. Μαρινάκη να μην τον φοβάμαι. Να μη φοβάμαι κανέναν, ότι είναι όλοι δίπλα μου, το σπίτι μου προστατεύεται από την Αστυνομία, την οποία, βέβαια, αφαίρεσαν όταν είδαν ότι δεν πρόκειται να «δώσω» τον κ. Μαρινάκη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έβαλαν την υπογραφή τους στο να αφαιρεθεί η ασφάλεια του σπιτιού μου, που παρακώλυσαν την έκδοση των ενταλμάτων για τους χρηματοδότες που κατονόμασα, που δεν σταμάτησαν τη μεταγωγή μου, που δεν άφησαν τον διευθυντή της Χαλκίδας να μου δώσει την ασφάλεια που ζήτησα και που με άφησαν εκτεθειμένο στους Τούρκους, είτε το ξέρουν, είτε όχι, είναι συνένοχοι. 20 εφέτες που πήγα για αναστολή, την οποία δικαιούμαι, σχεδόν και οι 20, μια ερώτηση έκαναν και έδωσαν αναβολή για αυτό: «Πού είναι τα εντάλματα;». Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι δεν βγαίνουν για αυτόν τον λόγο.

Έχετε εικόνα γιατί δεν βγαίνουν;

– Ξεκάθαρη. Ο λόγος που δεν είχαν βγει τότε είναι για να μπορεί να συντηρείται στην κοινή γνώμη η εμπλοκή του κ. Μαρινάκη, διότι αν έβγαιναν τα εντάλματα θα τελείωνε η συζήτηση για τη χρηματοδότηση. Στην τελευταία συνάντηση, ο λιμενικός μού είπε ότι δεν πρόκειται να βγουν, γιατί την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν οι Τούρκοι. Μου είπε: «Δεν έχεις ιδέα πού έχεις μπλέξει. Η μοναδική σου σωτηρία είναι να μιλήσεις» και μάλιστα μου υποδείκνυε την κατάθεση που θέλουν να κάνω, το κείμενο.

Αποκλείεται να είναι μόνο ο λιμενικός πίσω από τους εκβιασμούς που καταγγέλλετε;

– Αν μπορεί ένας μόνο λιμενικός να μου κάνει μεταγωγή, να αφαιρέσει όλες τις συνθήκες ασφαλείας, τις συνθήκες κράτησής μου και μετακινήσεων που είχα 3 χρόνια, να σταματήσει την έκδοση ενταλμάτων από το 2015, να κανονίσει 11 το βράδυ να έρθει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας με τον τρόπο που άνοιξε η φυλακή και να κάνει όλες τις παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για να με κρατούν όμηρο, τότε, ναι, ίσως είναι μόνο ο λιμενικός. Σε άλλη περίπτωση, είναι όλοι αυτοί που είναι απαραίτητοι για να συμβούν όλα τα παραπάνω.

Έχετε δεχτεί και απειλές κατά της ζωής σας;

– Εχω δεχτεί δύο επιθέσεις. Η πρώτη ήταν απόπειρα. Δεν κατάφεραν να την υλοποιήσουν, υπήρξε πάλη και τράπηκαν σε φυγή. Πήγα στο ιατρείο όπου διαπιστώθηκαν εκδορές. Επειδή τους χτύπησα, δεν πρόλαβαν να μου μιλήσουν, ήταν δύο, στον προαύλιο χώρο του Κορυδαλλού, μόλις με έβαλαν σε συνθήκες μη ασφάλειας. Η δεύτερη επίθεση ήταν κανονικό μαχαίρωμα μέσα στο κελί μου. Η πρώτη έγινε στις 24 Απριλίου και η δεύτερη στις 5 Μαΐου. Θεωρώ ότι είναι από τους Τούρκους που έχω καταδώσει. Υπάρχει εντολή τους. Οποτεδήποτε, σε οποιαδήποτε φυλακή με βρουν, να με τελειώσουν. Έκανα και σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Τί συνθήκες επικρατούν για εσάς τώρα, μετά το δεύτερο χτύπημα;

– Αυτή τη στιγμή ηρεμία, γιατί πιστεύουν ότι δεν τους αναγνώρισα, αλλά τους αναγνώρισα. Θεωρώ ότι προετοιμά- ζουν το τρίτο. Σε οποιοιδήποτε φυλακή και να πάει ένας καταδότης εμπόρων ναρκωτικών, ακόμα και σε φυλακή βρεφών, δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτός από κανέναν συγκρατούμενό του. Είναι κατατεθειμένο στα πρακτικά του δικαστηρίου ότι τους οδήγησα να πιάσουν το καράβι, τους οδήγησα στους ανθρώπους που θα έβρισκαν τον δεύτερο τόνο, γιατί εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα ναρκωτικά, τους οδήγησα στους χρηματοδότες και πίστευα ότι τα είχα βάλει με όλο το σύστημα των ναρκωτικών, που ήταν και επιθυμία μου. Τελικά, κατέληξα να τα έχω βάλει με το σύστημα ενός παρακρατικού μηχανισμού, που αποτελείται από κρατικούς «λειτουργούς» που ουσιαστικά αναλαμβάνουν συμβόλαιο εξόντωσης επιχειρηματιών. Αυτό είναι που εγώ πληρώνω και φοβόμουν από το πρωτόδικο να μιλήσω. Τα έχω βάλει με όλους και με όλα. Όταν είχα πει στο δικαστήριο ότι ο κ. Κοτσώνης είναι αθώος, με πλησίασε κάποιος και μου είπε: «Μόλις άκουσες τα ισόβιά σου». Δυστυχώς είχε δίκιο.

Τις πληροφορίες που καταθέσατε από πού τις είχατε;

– Εγώ εξαναγκάστηκα να κάνω αυτή τη δουλειά και το κατέθεσα. Όπως κι άλλοι, που επίσης εξαναγκάστηκαν, το παραδέχτηκαν και αθωώθηκαν. Με ποιά διαφορά; Εγώ ξεσκέπασα όλο το κύκλωμα. 10 αθωώθηκαν και ένας άκουσε ισόβια και αυτός ο ένας είναι που ξεσκέπασε τους πάντες. Καταδικάστηκα γιατί δεν συμμετείχα στο να εμπλακεί ο κ. Μαρινάκης; Το είχαν ζητήσει από τότε; Στην αρχή με είχαν πείσει ότι ο κ. Κοτσώνης είναι ένοχος. Οπότε λειτουργούσα στη βάση ότι βοηθάω τη Δικαιοσύνη. Και με αυτόν τον τρόπο αποφυλακίστηκε η κ. Σταματιάδη, μια αθώα γυναίκα που μπήκε φυλακή. Και ως αντάλλαγμα να βγει μια αθώα από τη φυλακή έπρεπε να βοηθήσω για στοιχεία που συνέλεγαν για τον κ. Κοτσώνη. Πίστευα τότε ότι βοηθούσα. Όμως, όπως κατάλαβα, δεν βοηθούσα τη Δικαιοσύνη. Βοηθούσα την αρχή ενός εγκληματικού σχεδίου εξόντωσης ενός επιχειρηματία.

Δεν σας το είχαν πει ευθέως από τότε;

– Όχι. Ο προϊστάμενος όλης της έρευνας, ο κ. Κατσούλης, δεν μου είχε ποτέ ζητήσει τίποτα άλλο από το να πω την αλήθεια. Δεν θέλω να αφήνω καμία σκιά. Κατέθεσε ενόρκως στο δικαστήριο ότι ο κ. Γιανουσάκης μάς έστειλε στο καράβι και από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε. Είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά. Δεν έχω πια άλλον τρόπο να αμυνθώ. Εκατό φορές τη μέρα να με σφάζουν, δεν θα με γονατίσουν. Δεν πρόκειται να βάλω ποτέ έναν αθώο στη φυλακή. Τον κ. Μαρινάκη ούτε τον ήξερα, ούτε τον ξέρω, ούτε θα τον μάθω.

Δεν είχατε επαφές πριν;

– Σχεδόν καμία. Είχαμε μια γνωριμία επειδή ήταν εργοδότης του κ. Κοτσώνη, ο οποίος ήταν προσωπικός μου φίλος. Ολο το μπέρδεμα ξεκίνησε επειδή ο γιος του ερχόταν στο σπίτι μου, επειδή έκανε παρέα με τον γιο μου. Ο γιος του κ. Μαρινάκη ήταν στο ίδιο σχολείο με τον γιο μου. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο χρόνια εγώ δεν έχω μιλήσει πουθενά και ποτέ. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω έτσι δημόσια. Ό,τι κι αν υπάρχει, είναι εν αγνοία μου και χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Μου είχαν επιβάλει να μη μιλάω σε κανέναν και, όπου και αν μιλήσω, να αφήνω ανοιχτό ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ένοχος.

Για ποιον λόγο τα λέτε αυτά δημόσια τώρα;

– Είναι η πρώτη φορά που με «άγγιξαν» και εννοώ τη μεταγωγή. Μαθαίνω ότι αφού δεν τους πέτυχε να με «λυγίσουν», ετοιμάζουν ψευδομάρτυρες με απόλυτα σημαδεμένη τράπουλα για να κάνουν κατηγορούμενο τον κ. Μαρινάκη. Κατά μία έννοια, με θεωρώ υπεύθυνο γι’ αυτό, γιατί με τη συνεχή ανοχή μου στο θέμα άνοιξα τον δρόμο για αυτή τη δυσάρεστη και βρόμικη διαδικασία. Τώρα, όποιος πάει να κάνει κάτι θα το σκεφτεί δύο φορές, μία για τις συνέπειες του νόμου που θα αντιμετωπίσει, αν καταθέσει ψέματα, και μία για τις συνέπειες της κοινής γνώμης. Όποιος έχει πραγματικά στοιχεία, ας τα προσκομίσει, όποιος δεν έχει, ήρθε η ώρα να κάνει στην άκρη.

 – / – 

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-