ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Φίλες(!) και Φίλοι μου!

– 20 χρόνια πέρασαν από το θάνατο ενός Μεγάλου Έλληνα Πολιτικού Ανδρός, του 2ου μισού του 20ου αι., του                                                                                     Α. Γ. Παπανδρέου!

ανδρεΑς 67-1

– Προσωπικά πιστεύω ότι επρόκειτο πιθανώς για τον μεγαλύτερο ΑΝΤΙ – Τούρκο(!), Έλληνα πολιτικό ηγέτη, κάτι που με… εξιτάρει, για πολλούς λόγους(!..) και κυρίως, διότι η σημερινή Ελλάδα είναι δυστυχώς ακόμα υπό την επήρεια των οθωμανικών κατάλοιπων!..

– Είχε αντλήσει πολλαπλώς από τον τεράστιο Πατέρα του και κυρίως από τον άδολο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ του!..

– Θα τον κρίνει η Ιστορία, αλλού ασφαλώς θετικά και αλλού αρνητικά, (ουδείς τέλειος, ει μη μόνον Εκείνος), διότι η Ελλάς θα ζήσει και θα κυριαρχήσει και πάλι, σε πείσμα των ξένων Διεθνών Κυβερνητών του Πλανήτη και των ντόπιων πολιτικών… κυνών τους!..

– Εμείς, προς το παρόν, μπορούμε πχ να προβληματιστούμε, με βάση τα όσα ζούμε σήμερα και λίαν πιθανώς θα ζήσουμε και στο μέλλον, στο αν ήταν ή όχι ορθά, τα συνθήματά του  και τα πιστεύω του, όπως:

                                                                 ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο“!  

                                                                   “Έξω οι Βάσεις του Θανάτου“!

                                                               “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες“!

                                                        “Η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα“!

                                             “Εθνική Ενότητα, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία! Κλπ, κλπ, κλπ.

Η πολιτική Ιστορία της νεότερης Ελλάδος ολοκληρώνεται, κατά την άποψή μου, με το θάνατο, το 1996, του Α. Γ. Π”ανδρέου και τυπικά με το θάνατο το 1999, του άλλου μεγάλου πολιτικού… “Μαμούθ”, του Κ. Γ. Καραμανλή, (τυπικά, αφού ουσιαστικά ο Κ. Γ. Καραμανλής, δεν μετείχε για λόγους υγείας και ηλικίας στα πολιτικά πράγματα της Πατρίδος μας, από το 1995 και μετά), καθ’ όσον όλοι οι ακολουθήσαντες και ακολουθούντες μέχρι και σήμερα πολιτικοί ή κάποιοι εξ αυτών υποδυόμενοι τους πολιτικούς, απέδειξαν στην πράξη, (τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος), ότι ήσαν / είναι… κακές τρίχες εκ των όρχεων των Κ. Γ. Καραμανλή  – Α. Γ. Παπανδρέου, με τους οποίους και λόγω των πολιτικών πράξεων των οποίων, η Ελλάδα έζησε “ειρηνικά και πλούσια”, από το 1974, έως το 2008 (ξέσπασμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης) ή κατ’ άλλους έως το 2010, όταν ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδίου καταστροφής της Ελλάδος, από τους οικονομικούς κρατούντες του Πλανήτη μας! (Τα έχουμε πει και γράψει πολλές φορές, εδώ στο σάϊτ μας).

Οι 2 παραπάνω πολιτικοί αποτελούσαν “πολιτικά συμπληρώματα”, ο ένας του άλλου, ενώ και οι 2 προ της φυγής των από την παρούσα ζωή, “πρόλαβαν και γνώρισαν” το… Θείον!!! Θα θυμάστε, για παράδειγμα, σίγουρα, τη δήλωση του Κ. Γ. Καραμανλή, οι Π-Θ δεν πάνε φυλακή, όταν δικαζόταν στο Ειδικό Δικαστήριο”, με φανερή τότε, στο προσκήνιο, εντολή των Η.Π.Α., αλλά και με παρασκηνιακή εντολή κάποιων απογόνων του… Δαβίδ, οι οποίοι είχαν σφόδρα ενοχληθεί από την γενικά άκρως εθνική στάση του Α. Γ. Π., όπως πχ το 1987, πάνω σε μείζονα εθνικά θέματα, όπως ήσαν τα πετρελαϊκά ζητήματα στο Αιγαίο, τα θέματα των αμερικανικών Βάσεων και των πυρηνικών στην χώρα μας, κλπ και λόγω του ότι ο Α. Γ. Παπανδρέου δεν… συμμορφωνόταν “προς τας ξένας υποδείξεις”, είτε “λόγοις”, είτε με κάτι γεγονότα που… “έσκαγαν” στην χώρα, όπως το “City of Poros”, και άλλα, παραμένοντας εδραίος στις εθνικές επιλογές του!..

– Οι… “Κοι” αυτοί εκμεταλλεύτηκαν, για να τον “τιμωρήσουν”, την πολιτική κόντρα του με τον άλλο μεγάλο Έλληνα πολιτικό και αντίπαλο του Α. Γ. Παπανδρέου, τον Κ. Κ. Μητσοτάκη, κόντρα η οποία είχε ουσιαστικά ξεκινήσει από την διεκδίκηση, τη 10ετία του 1960, της Αρχηγίας της ‘Ένωσης Κέντρου”, κόντρα η οποία τελικά μετεβλήθη, κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο, σε σχέση πολιτικού μίσους και ανθρώπινης αλληλο… αντιπάθειας!..

– Τελικά, όπως είπε, μετά από τη 10μηνο δικαστική διαδικασία, ο Α. Γ. Π.: Η Αλήθεια Εκδικήθηκε τους Σκευωρούς!..

[Σκεφτείτε φίλοι μου το εξής:

Αν έπρεπε να πάει ο “Ανδρέας του λαού” φυλακή, διότι υπερασπίσθηκε τότε την Ελλάδα, (τα περί Κοσκωτά* κλπ ήσαν και είναι για τους αφελείς, αφού ήταν πολύ βρώμικο πράγματι το… 1989, ιδιαιτέρως βρώμικη η περίοδος 1987 – 1989 και πιο πολύ βρώμικοι οι ξένοι, δυτικοί ή δυτικών συμφερόντων και εξαρτήσεων, πράκτορες, που “δούλεψαν” τότε στην Ελλάδα), σας ρωτάω πού έπρεπε να… πάνε όλοι αυτοί οι σύγχρονοι πολιτικοί… ταγοί, που κυβέρνησαν την χώρα μετά το 1996 και έφεραν την Ελλάδα στα σημερινά της χάλια, πουλώντας την τελικά ΟΛΗ(!!!), για 99 χρόνια στους ξένους Κεφαλαιοκράτες – Κοσμοκράτορες, είτε ακουσίως, είτε εκουσίως];

* Τον Κοσκωτά τον έστειλαν οι Η.Π.Α. τελικά στην Ελλάδα για να δικαστεί, μετά από την σταθερή και αποφασιστική στάση που τήρησε ο τότε Π-Θ, Α. Γ. Π”ανδρέου, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και μέσα από την ελληνική Βουλή, ότι οι Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις θα διασαλεύονταν και θα τραυματίζονταν καίρια, αν δεν τον έστελναν πίσω τον υπόψη απατεώνα οι Αμερικανοί. Παρακαλώ συγκρίνατε, (ρητορικό σχήμα είναι, διότι δεν είναι συγκρίσιμες οι πολιτικές προσωπικότητες και κυρίως το ήθος τους), τη στάση τότε του Π-Θ με τον Κοσκωτά, και των “τωρινών” πολιτικών με τον… Χριστοφοράκο, τον οποίο μάλιστα ουσιαστικά αυτοί “έβγαλαν” εκτός Ελλάδος! Γιατί δεν ζητούν, και μετά πείσματος θα έλεγα, να τον στείλουν πίσω οι Γερμανοί, αλλά και οι Γερμανοί γιατί δεν τον στέλνουν πίσω; Μην το ψάχνετε φίλοι, “έχει διαλυθεί το σύμπαν” στη δόλια Ελλάδα!

– Περιορίζομαι στα παραπάνω και μόνον, αφού ό,τι και να γράψω για τον Α. Γ. Παπανδρέου, ιστορικά θα είμαι ελλειπής, όπως και ο καθένας μας άλλωστε, όταν εξετάζει τέτοιου βεληνεκούς προσωπικότητες! (Γι’ αυτό υπάρχει και το… ΙΣΤΑΜΕ και εννοώ αναλόγου μορφής Ιδρύματα, για να ικανοποιούν τις ανάγκες της όποιας σχετικής ιστορικής έρευνας, για όλες τις ιστορικές μείζονες προσωπικότητες)!..

– Πριν “κλείσω” όμως το παρόν άρθρο, θέλω να τονίσω, πλην του αναφερθέντος ήδη γνήσιου και αγνού Πατριωτισμού του Ανδρός και το γεγονός ότι ο “Ανδρέας” του ελληνικού λαού, “έφερε στο προσκήνιο”, “στην επιφάνεια” ή όπως αλλιώς θέλετε, και το υπόλοιπο μισό των Ελλήνων, (εννοώ των… “κακών”, που ήσαν οι ηττημένοι του συμμοριτοπολέμου, που ονόμασε με Νόμο “Εμφύλιο” και τα παιδιά και εγγόνια τους, σε μια ειλικρινή του προσπάθεια να ενώσει τους Έλληνες και να μεγαλώσει έτσι την ελληνική “Εθνική Ισχύ”), υπόλοιποι “μισοί Έλληνες”, οι οποίοι είδαν επί ημερών του Ηλίου Φως” και πραγματικό “Γλυκό Ψωμί! (Είδατε ότι απέφυγα να αναφερθώ στην ιδιότητά του ως Οικονομολόγου, και το έπραξα εσκεμμένως, αφού πιστεύω ότι η Επιστήμη της Οικονομίας τον ακούμπησε… επιδερμικά, όχι βεβαίως πως δεν την γνώριζε, τη δίδαξε άλλωστε στα αμερικανικά Παν-μια, αλλά θεωρώ ότι δεν πέτυχε σ’ αυτήν, διότι λειτουργούσε πάντα, απέναντι στα λαϊκά στρώματα κυρίως, με πυξίδα το βαθύ του προς το λαό συναίσθημα και αγάπη, στοιχεία τελείως ξένα προς τους… αριθμούς)!..

Βαθύς λοιπόν και αγνός Πατριώτης ήταν ο σαν σήμερα θανών Α. Γ. Παπανδρέου, πραγματικός φίλος του λαού και ιδιαιτέρως των αδύνατων και συναφώς των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, με παράλληλη όμως βαθιά πίστη στη δύναμη της “εθνικής ενότητος”, οραματιστής, προβλεπτικός και με οξεία στρατηγική σκέψη! Ήταν ένας πολύ μεγάλος, ένας πραγματικός Έλληνας πολιτικός Ηγέτης, παγκοσμίου μεγέθους, όπως η συνολική του πορεία απέδειξε και κατέδειξε!

– Εκτίμησή μου φίλοι μου είναι ότι η ιστορική ζυγαριά θα κλείνει θετικά για τον Άνδρα!..

                                                                ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ“!

ImageHandler

                                                           Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ Α’ Ν/Φ

ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΕ ΤΟΥ 2015, ΧΩΡΙΣ Η ΕΥΠ ΤΟΥ Κου 99 ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ! ΕΙΝΑΙ “ΜΟΔΑ” ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ, ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ Η (ΔΙΑΖ) ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ;

                                                                                          “ΕΛΛΗΝΑΣ

                                                                                                  –   /   –