Απαντήσεις, σε φίλους και μη!.. 1η Απάντηση!

Φίλοι μου!

Απαντάμε, από σήμερα, εμείς και οι όποιοι “εξ υμών” αποστολείς ερωτημάτων, κλπ, θα παίρνετε τις απαντητικές θέσεις μας!

– Ξεκινάμε με την μας απάντηση!

“Πάμε” λοιπόν!

Απ. 1η. Οι Τούρκοι ονόμασαν την σε εξέλιξη επιχείρησή τους στο Β. Ιράκ Pençe” / “Ισχυρό Χέρι” (για άλλη μια φορά… ) και εδώ και περίπου 2 μήνες επιχειρούν σ’ αυτό, με δυνάμεις κυρίως Κομάντος (“Μπλε Μπερέ” / γαλάζιος είναι ο μπερές, αλλά… “τέλος πάντων”), όπως και με “Ειδικές Δυνάμεις” (“Μπορντό Μπερέ” / Ειδικής Συνθέσεως”), με κύριο στόχο το Όρος “Καντίλ” και το ευρισκόμενο εκεί… παραδοσιακό Γενικό Κουρδικό Στρατηγείο, μια πιθανή κατάληψη του οποίου, δεν θα σημάνει μόνον μια στρατηγική νίκη του τ/Κράτους, κατά των Κούρδων Επαναστατών, αλλά κυρίως θα επηρεάσει καταλυτικά και σε αφάνταστο βαθμό (προφανώς αρνητικά) την όλη εξέλιξη του γενικού “Κουρδικού Αγώνα”, αφού θα έχει προσβάλλει βαθιά το ηθικό του Κουρδικού λαού και στις 4 χώρες, όπου αυτό… φιλοξενείται!

– Επιπροσθέτως, οι Τούρκοι έχουν σπείρει τον τρόμο σε όλα τα “Κουρδικά Στρ-δα Προσφύγων”, που υποτίθεται ότι προστατεύονται από τον Ο.Η.Ε. και ευρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ, ενώ, παράλληλα με την Pençe“, προβαίνουν και σε εκκαθαριστικές, κατά μεμονωμένων Κουρδικών Στοιχείων, Ομάδων, κλπ, επιχειρήσεις στην ΝΑ Τουρκία, όπως και σε κλείσιμο – “σφράγισμα” όλων των πιθανών προς την Μ. Θάλασσα (Β. – ΒΑ – ΒΔ Τουρκία ή “Ποντική”) “οδών διαφυγής” Κούρδων μαχητών, παραδοσιακή περιοχή “θερινής ανάπαυσης” γι’ αυτούς! Συγκεκριμένα, φέρεται ότι έθεσαν, για τον λόγο αυτό, σε “κατάσταση συναγερμού” 5 “στην ή περί την” ΝΑ Τουρκία, Νομούς!..

– Φυσικά, κανένα Β. Ιράκ δεν διαμαρτύρεται για την τ/εισβολή, (μία ακόμα… ), αλλά ούτε και το φιλο-δυτικό ή… “Δεξιό” “Κουρδικό Κρατικό Μόρφωμα”, των Αφων Μπαρζανί, (ή αλλιώς η Ερμπίλ / τα αρχαία Άρβηλα), που είναι στο Β. Ιράκ!

– Οι μεν Ιρακινοί σιωπούν, ως μη όφειλαν, διότι “δεν πάνε” τους Κούρδους, αφού αυτοί θέλουν να “αποσπάσουν”, κρατικοποιώντάς το, το Βόρειο κομμάτι της χώρας τους (Μπαρζανί), ενώ οι Κούρδοι των Μπαρζανί “υπνώττουν” συνειδητά, “δίνοντας” ουσιαστικά τα αδέλφια τους βορά στους Μογγόλους, λόγω του ότι αυτοί, οι Μπαρζανικοί δηλαδή, είναι (θα σας το θέσω “χοντροκομμένα” και με ελληνικά… δεδομένα, για να το καταλάβετε, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι βεβαίως τόσο… επιφανειακή) “δεξιοί”, ενώ οι Κούρδοι, που κυνηγούν οι ΤΕΔ, “αριστεροί”!.. [Κυρίως ΡΚΚ – άδες! Λέγαμε, θα το θυμάστε, ότι, αν ο προ του τάφου Οτζαλάν ήταν ή έστω το “έπαιζε” Δεξιός και Φιλο-δυτικός, το “Κουρδικό” θα είχε άλλη εξέλιξη, ίσως και να είχε λυθεί, όπως και άλλη εξέλιξη (καλύτερη) θα είχε και το χρονίζον μείζον θέμα της “ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” του Κράτους του ΙΣΡΑΗΛ, ένα από τα βασικά κλειδιά της οποίας είναι η επίλυση προς όφελος των Κούρδων, του “Κουρδικού“]!

– Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Pençe“, οι ΤΕΔ, έως τώρα, και παρ’ ότι έχουν ρίξει ό,τι καλύτερο διαθέτουν από δυνάμεις του ΤΣΞ, καθώς και σχεδόν όλη τους την ΠΑ, έχουν καταφέρει ό,τι κατάφεραν και οι προ αυτών Τ/Στρατιωτικοί, από το 1984, έως σήμερα, ήτοι “ΤΙΠΟΤΑ!.. [Στο “γιατί” θα αναφερθούμε, πιθανώς, άλλη φορά, διότι θέλει ανάλυση και επεξήγηση, και μάλιστα κατά τις διάφορες φάσεις του “Κουρδικού Προβλήματος”, αφού το “διότι” αποτελείται από μια σειρά λόγων και αιτιών, και ασφαλώς όχι μόνον πολιτικών, (εσωτερικών ή εξωτερικών της Τουρκίας), αλλά και λόγων οικονομικών, στρατιωτικών, γεωγραφίας, κλπ]!..

– Οι Κούρδοι αμύνονται σθεναρώς και μάλιστα πρόσφατα αιτήθηκαν μέχρι και προμήθεια “drones” από τις Η.Π.Α., για τις ανάγκες της αμύνης τους, στο “Καντίλ”!..

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

– Μόλις “προχθές” και σε παράλληλη… τ/δράση, οι μεν ΤΕΔ συνέχιζαν και συνεχίζουν να στέλνουν ΤΘ, ΠΒ, και γενικώς πολύ στρατιωτικό προσωπικό, έναντι των Συριακών περιοχών – πόλεων Τελ-Αμπιγιάντ και Ρασουλαϊν, πόλεων που κατέχουν οι Κούρδοι, οι δε Τούρκοι “Γραφειοκράτες” Τ/ΥΠΕΞ, Τ/ΥΠΑΜ, Τ/Α/ΓΕΕΔ, Τ/Α/ΜΙΤ, συναντώντο στην Άγκυρα με τους αντίστοιχους Ιρακινούς ομολόγους τους!

– Όπως ήδη καταλάβατε, όσοι έστω και λίγο παρακολουθείτε (και) την Β. Συρία, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να επιχειρήσουν Ακώς του Ευφράτη, εισβάλλοντας και πάλι στην Β. Συρία και στις εκεί περιοχές, προκειμένου να εκκαθαρίσουν, από τους Κούρδους, όλη αυτήν την περιοχή (επιτέλους, θα λέγαμε, διότι το… πολυ-άργησαν το θέμα, από τότε που το… “σήκωσαν”) και έτσι να ελέγξουν ουσιαστικά όλο τον λεγόμενο Βόρειο Συριακό Διάδρομο”, (αφού είναι ήδη και στο Ιντλίμπ), που έχει ονομαστεί “Κουρδικός” και που στην πραγματικότητα είναι -θα λέγαμε- “Ενεργειακός, διαλύοντας έτσι στο Πεδίο και την περίφημη αρχική / προπλασματική κουρδική κρατική μορφή στην περιοχή, ήτοι αυτή των 4 Κουρδικών στην Β. Συρία Καντονίων, τα οποία έχουν, εδώ και σχεδόν μια 5ετία+, σχηματισθεί και ανακοινωθεί!..

– Οι Τούρκοι πήραν, στην σύσκεψη στην Άγκυρα, το “ΟΚ” από τους Ιρακινούς και αναμένεται, (αν δεν προκύψει κάτι άλλο), να επιχειρήσουν Ακώς του Ευφράτη, σε συνδυασμό με μείζονα -νέα- επιχείρηση στο Β. Ιράκ, ώστε ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΑΝΑΛΙΑΣ” (δείτε τον Χάρτη), να “τελειώσουν” τους Κούρδους Μαχητές του ΡΚΚ, οι οποίοι μάλιστα, δεν θα έχουν πλέον καμία οδό διαφυγής, αφού και προς Ν ή ΝΔ ή και ΝΑ θα είναι αποκλεισμένες οι περιοχές, από συνεργαζόμενους με τους Τούρκους μεμονωμένους πια μαχητές -“λύκους”– του “ISIS”, από κάποιες λίγες Αραβο-Συριακές Φυλές, που με τα λεφτά τους τις έχουν “κερδίσει”, από δυνάμεις Αντι-Ασαντικές, όπως ο ÖSO (δυνάμεις, οι οποίες επί σχεδόν 3 έτη εκπ-καν και “αγοράστηκαν” από την Τουρκία), αλλά και από τις στρατιωτικές, όπως και ορισμένες παραστρατιωτικές, δυνάμεις του Σουνιτικού Ιράκ, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην αναφερθείσα πιο πάνω, “ζεστή” ακόμα χρονικά, συνάντηση των 2 πλευρών στην Άγκυρα!..

– Δηλαδή αγαπητοί, οι Τούρκοι, πλην της δικής τους “Τανάλιας”, η οποία αν ευοδωθεί θα τους αποδώσει ζωτικής σημασίας αποτελέσματα, επιδιώκουν ή θα επιδιώξουν, δια των παραπάνω αναφερθέντων… συμμάχων τους, και την τελική “Κύκλωση” και “ολοκληρωτική εξολόθρευση” των Κούρδων του “ΡΚΚ” στην Συρία (διότι περί του “ΡΚΚ” πρόκειται / ό,τι άλλο, που ακούτε, είναι πολιτική ή στρ-κή παραφυάδα” του, με το δικό της όνομα / τα 2/3 του “ΡΚΚ” είναι στην Β. Συρία και Β. Κ. Ιράκ)

– Να σημειωθεί πως εκλήθησαν επίσης στην Άγκυρα (Τ/ΓΕΕΔ – Τ/ΓΕΣ) όλοι οι Τ/Δκτές, των τ/Μονάδων στο υπόψη τμήμα των Τ-Σ συνόρων και όχι μόνον, όπως και οι αντίστοιχοι του ÖSO, κλπ, για μια “δική” τους τελική συντονιστική σύσκεψη, παροχή κατευθύνσεων και λήψη οδηγιών, από το Τ/ΓΕΕΔ – Τ/ΓΕΣ !..

– Τέλος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν ή και να μηδενίσουν ακόμα μια τυχόν απολύτως φυσιολογική, υπέρ των Κούρδων, αντίδραση του Ισραήλ, (αφού εξηγήσαμε την σημασία της υπόψη περιοχής στην άμυνά του), κατά την διάρκεια της επικείμενης προσπάθειάς τους να υλοποιήσουν στο Πεδίο την περιγραφείσα “Τανάλια”, έχουν “βάλλει” την φιλική προς αυτούς τρομοκρατική “ΧΑΜΑΣ (την οποία οι Τούρκοι εκπαιδεύουν, τις παρέχουν τ/έδαφος και την χρηματοδοτούν αφειδώς, όπως βεβαίως αφειδώς χρήματα τις δίδουν και οι Ιρανοί), να “ενοχλεί” συνεχώς το Ισραήλ με διαφόρους τρόπους, (να παρακολουθείτε καθημερινώς το τί συμβαίνει στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας, αλλά και ευρύτερα το Ι-Π Πεδίο διαμάχης / ας το πούμε έτσι), ώστε να του αποσπάσουν την προσοχή!..

Αυτό λοιπόν είναι το “Κόλπο Γκρόσσο” των Τούρκων για τους Κούρδους, σε Συρία και Β. Ιράκ και “εκ των πραγμάτων” και στην καθημαγμένη ΝΑ Τουρκία!.. Καταλάβατε!

ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΤΣΟΝΤΑ:

– Οι ΤΕΔ εφαρμόζουν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, (μην με… διορθώσετε βγάζοντας από τα εισαγωγικά την λέξη “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ” / είναι έτσι όπως το διαβάζετε), … τακτική που εσχάτως την “ενσαρκώθηκαν” και την ανέδειξαν στο υπ. αρ. “1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ τους ΔΟΓΜΑ!

[Αυτό το… “Δόγμα” το επέβαλαν τα ίδια στελέχη των ΤΕΔ (στην βάση τους “σκληροί” Κεμαλικοί απόστρατοι, που έγιναν ή ήσαν εξ αρχής “ΕΥΡΑΣΙΑΝΙΣΤΕΣ” και “Αντι-Αμερικανοί”, άτομα περί τον “Περιντσέκ” ή και του “Περιντσέκ”, οπωσδήποτε περί την ΜΙΤ ή προηγουμένως και σ’ αυτήν, και άτομα που ήλεγξαν για χρόνια τις “Πληροφορίες” μέσα στις ΤΕΔ, και συνεπώς ευρύτερα και αυτές), στελέχη που πρόσφατα “εργάστηκαν” και τελικά “οδήγησαν” την Τουρκία στην “αγκαλιά” των Ρώσων, όπως και στην θεμελίωση σχέσεων “βαθιάς και πολύπλευρης” συνεργασίας, μεταξύ της Τουρκίας, της Κίνας, του Ιράν και βεβαίως και της Ρωσίας]!..

Με βάση αυτό το “Δόγμα”, η Άμυνα και “εν προκειμένω” η τ/Άμυνα, αν θέλετε, ξεκινά πάντα από το έδαφος του αντιπάλου!

Γι΄αυτό και εισέβαλαν στην Β. Συρία (έστω και δια “τρίτων” / δια… αντιπροσώπων, μαζί με αριθμό “Ειδικών τους Δυνάμεων”, ενώ οι όποιες άλλες δυνάμεις τους εισήλθαν μετά, ως Δυνάμεις “Παγιώσεως” και τελικά “Κατοχής” εδαφών – περιοχών), γι΄αυτό (εδώ και χρόνια) έχουν εισβάλλει στο Ιράκ (“μπαινοβγαίνουν”, όποτε το θελήσουν, στο Βόρειο Ιράκ και τώρα στοχεύουν και πιο… κάτω, προς το Κ. Ιράκ / έχουν επίσης, ως γνωστόν, συστήσει εδώ και καιρό και 2 στρ-δα εκπ-σης μέσα στο Β. Ιράκ), γι’ αυτό και το ίδιο έκαναν, και πάλι, πρόσφατα στην Κύπρο, στο “στιλέτο στα σπλάγχνα τους”, κατά τον… Ποιητή, συγχωρεμένο τέως Τ/Π-Θ, Μ. Ετσεβίτ[θυμάστε την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, του Κου Ανα(ν)στασιάδη, περί νέας τ/εισβολής στην Κύπρο φαντάζομαι, μια Κύπρο που και μόνον με την περικύκλωσή της, που προβάλλουν συνεχώς τώρα στα ΜΜΕ τους οι Τούρκοι, εννοώ αυτήν με τα 3 “καράβια” τους, το ένα των “σεισμικών ερευνών” και τα 2 των δήθεν “εξορύξεων”, κλπ, δείχνουν ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ότι αυτό που θέλουν οι Τούρκοι είναι ΝΑ “ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ” και το ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΗΣΙ (αυτό είναι το end state τους) / μην ξεχάσετε” τί σας έχουμε γράψει, για τον τ/σχεδιασμό καταλήψεως της υπολοίπου Κύπρου, εντός 3 ημερών και με αιφνιδιαστική προέλαση, κλπ], το ίδιο θα κάνουν και στο Αιγαίο – Κρήτη [η Κρήτη, που έχει γεμίσει” και από Τούρκους και Τουρκάλες πράκτορες, ήδη “ψήνεται”, αλλά με άλλο στόχο εκεί, με την “υπό… προετοιμασία” υπογραφή ΑΟΖ με τους Τζιχαντιστές της Λιβύης, για ευνοήτους λόγους (μάχεται ο καϋμένος ο Χαφτάρ και αυτό έχει… ψιλοσώσει την παρτίδα) / θυμάστε που σας λέγαμε, τί σήμαινε, στο πίσω μέρος πάντα του τ/μυαλού, η μία από τις δύο κωδικές ονομασίες που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν / – ούν οι Τούρκοι για τους “Φιλίους” και τον “Εχθρό”, στις ετήσιες ασκήσεις τους “ΕΦΕΣΣΟΣ” / “EFES”, όπως mercan, κλπ, τότε που κάποιοι άσχετοι ή “βαλτοί” ή ό,τι άλλο, έλεγαν πως λέμε οι ΑΓΓΕΛΟΙ μαλακίες;], το ίδιο θα κάνουν και στην ελεύθερη Θράκη μας, όπου εκεί έχουν ήδη… εισβάλλει με την… Μειονότητα και με την “κουτσή – στραβή” δημιουργία ενόπλου ντόπιου παραστρατιωτικού σχήματος, με επικεφαλής κεκαλυμμένους “Μπορντό Μπερελί” ανάμεσά τους, οι οποίοι ευσχήμως εισέδυσαν στην μειονότητα, κλπ, (έχουμε γράψει για τον ρόλο “ειδικής -προς τούτο- Μονάδος”, υπό Τ/Σχη στην Αδριανούπολη, κλπ, κλπ, κλπ), ενώ θα προσέξατε ότι αυξήθηκε η πολεμική ρητορική τους προς την Ελλάδα, αμέσως μετά την αλλαγή της Κ-Β στην χώρα μας, χώρα μας, όπου έχουν οργανώσει, με Αλβανούς Μουσουλμάνους, στρατολογημένους και αδρά πληρωμένους, όπως και με Κοσοβαρο-Αλβανούς, Πακιστανούς, αλλά και δικούς τους Τ/Τ, σχέδιο γενικής αναταραχής παντού, την “κρίσιμη -γι’ αυτούς- ώρα / στιγμή”, με εστίαση στα 2 μεγάλα στρατηγικά Κέντρα της Χώρας, ήτοι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ και στα νησιά μας, όπου έχουν σχεδόν σε κάθε ένα απ’ αυτά “χώσει” αντίστοιχη, αν όχι και μεγαλύτερη… δύναμη λαθρο-μουσουλμάνων! Για το “Σύμπλεγμα Μεγίστης” / Καστελόριζο, κλπ, έχουμε γράψει πρόσφατα, δεν ξαναγράφουμε! Πάτε πίσω, εδώ”, βρείτε μας και ξαναδιαβάστε μας!..

Πριν τελειώσουμε την εμβόλιμη στην απάντησή μας… τσόντα, να θυμάστε ακόμα ότι ΓΕΝΙΚΩΣ αγαπημένες τ/τακτικές – στρατηγικές ή τελικά, όπως θέλετε πείτε της, εφαρμοζόμενες Πρακτικές Πεδίου και Δόγματα είναι:

  • “Πολεμάνε ει δυνατόν άλλοι για εμάς”! (Δηλαδή όχι Τούρκοι, ειδικά όταν εφαρμόζουν το Δόγμα της αναφερθείσης Στρατηγικής Επιθετικής Άμυνας! Η αρχή αυτή τείνει να αναχθεί σε Δόγμα).
  • Τακτική Τανάλιας (πείτε το εσείς Ισχυράς Περισφίγξεως) και τελικώς Κυκλώσεως και Κ/Φ των εχθρικών δυνάμεων!
  • Τακτικές Υπερκεράσεως (Απλή, Διπλή, “Κάθετη”, κλπ)! Τις… λατρεύουν οι ΤΕΔ/ΤΣΞ.
  • Τακτικές Διεσδύσεως, σε προσχεδιασμένες και χρονικά μακρές επιχειρήσεις!
  • Τακτικές Παραπλανήσεως! Είναι …ερωτευμένοι μ’ αυτές, έχοντάς τες αναγάγει σε… επιστήμη!
  • Ο Αιφνιδιασμός, αφού όμως προηγουμένως αυτός καλλιεργηθεί εντέχνως με συγκεκριμένους τρόπους “Επιχειρήσεων Επιρροής”, ώστε να επέλθει ως… επιστέγασμά τους!.. (Θα έχετε πχ ακούσει το περίφημο Bir Gece Ansızın Geliyoruz” / “Ερχόμαστε (θα έρθουμε) ξαφνικά μια νύχτα, ακόμα και από στόματα Πολιτικών)!..
  • Συνδεδυασμένες  επιχειρήσεις και πλέον, αυστηρά Διακλαδικές“, τις οποίες πλέον είναι σε θέση να υλοποιήσουν, από τεχνικο-υλικής πλευράς!..

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα! Πριν και πάνω απ’ όλα, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ πουθενά, ΑΝ(!!!):

  • Δεν έχουν πάσης φύσεως Πληροφορίες Πεδίου, για τον όποιο κάθε φορά Στρατιωτικό τους Στόχο! (Πχ Ταυτότητες Μονάδων, Δυνάμεις Προσωπικού, Οπλισμός, κλπ, και για να μην το ξεχάσω εκτιμούν ως πιο σοβαρές, τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με Θέσεις / Χώρους Αρχικής Εχθρικής Διασποράς, ώστε να έχουν σχεδιάσει την εξ αρχής δια ΠΒ προσβολή τους, πριν συναντηθούν / εμπλακούν μαζί τους, αλλά βεβαίως και για να μπορούν να εκπονήσουν ένα… κατάλληλο(sic) “σχέδιο ενεργείας”, όσο το δυνατόν πιο… νικηφόρο, και τέλος ενδιαφέρονται για τις εφεδρείες του κάθε φορά αντιπάλου τους, (θέση, δύναμη, εξοπλισμός, κλπ), κάτι που δεν χρήζει νομίζω εξηγήσεως! Καταλαβαίνετε)!..
  • Δεν έχουν διασφαλίσει την Νίκη, μέσω των διαφόρων πολιτικών συμφωνιών τους, κλπ, με τους ισχυρούς του Πλανήτη! Αυτό είναι το ΜΕΙΖΟΝ Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, το οποίο συνυφαίνεται βαθιά με την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ Τ/ΚΡΑΤΟΥΣ, με την ίδια του την ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ και τελικώς με την… ΕΠΙΒΙΩΣΗ του!.. 

Τέλος, κύριο χαρακτηριστικό τους (θετικό κατά την κρίση μας) είναι η συντηρικότης της στρατιωτικής τους σκέψεως, η μη εύκολη ανάληψη πρωτοβουλιών και ρίσκων, η… γαϊδουρινή εμμονή στον σκοπό και η… ακτινογράφηση του κάθε φορά αντιπάλου τους!

Το βασικό τους, το κύριο, μειονέκτημά τους ήταν και παραμένει η μη εύκολη και ταχεία αντίληψη από πλευράς του προσωπικού τους, των όποιων συγχρόνων μεθόδων και τακτικών μάχης, όπως και των όποιων συγχρόνων “όπλων”, που κατέχουν!

– Αυτά τα 2 παραπάνω προβλήματα επιλύθηκαν από τις ΤΕΔ, (όχι τώρα βεβαίως, αφού το πρόβλημα είναι παλαιό και χρονίζον), μετά από τον έγκαιρο εντοπισμό τους, με την “ΡΟΜΠΟΤΟΠΟΙΗΣΗ” του προσωπικού τους, δια των συνεχών επαναλήψεων, των ίδιων στρατιωτικών… μαθημάτων στο Πεδίο, … επενδεδυμένων με την γνωστή τουρκική, Πρωσικής… καταγωγής, πειθαρχία, αν καταλαβαίνετε τί θέλω να πω!.. (“Ρητορικό Σχήμα”).  Έτσι, το πρόβλημα και μειονέκτημα, μάλλον καθίσταται πλεονέκτημα πια για τις ΤΕΔ!..

– Δεν ξέρω να σας πω, αν το Προσωπικό των ΤΕΔ έχει ξεπεράσει τον φόβο του να σκοτωθεί νύχτα και έτσι να μην πάει στον Παράδεισο* και το αν έχουν “Ειδικές τ/Μονάδες” προμηθευτεί χάπια ΚΑΤΑΠΓΚΟΝ”, απ’ τους φίλους τους του “ISIS”, για “Ειδικές Επιχειρήσεις” και τα έχουν βάλλει… Αρχείο!..

* “Τύποις” ίσως “ναι”, αφού σ’ αυτό να επηρέασαν / να επέδρασαν θετικά οι συνεχείς νυχτερινές ασκήσεις, μετά το 1974 βεβαίως, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχαν “νυχτερινές”, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μάλλον όχι, (αυτό που λέμε “η ψυχούλα τους το ξέρει”), απ’ όσα συζητάμε, κατά καιρούς, με φίλους Τούρκους στρατιωτικούς!..

Επανερχόμενος!

– Οι ΤΕΔ εξέδωσαν μόλις διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύουν στο προσωπικό τους να έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή στα “Κοινωνικά Δίκτυα” και να βγάζει “σέλφις”, με την “Δαμόκλειο Σπάθη” -ΠΡΟΣΕΞΤΕτης αμέσου εκτοξεύσεως / αποδόσεως “Κατηγορίας για Κατασκοπεία, σε αντίθετη περίπτωση φυσικά, για όσους δηλαδή δεν συμμορφωθούν / δεν – νται!

– Δεν θα το σχολιάσουμε το παραπάνω, τουλάχιστον τώρα, και θέλουμε να πιστεύουμε, (θέλουμε έγραψα), πως σχετίζεται με την επικείμενη εισβολή τους στην Συρία και συγκεκριμένα Ακως του π. Ευφράτη!..  Οψόμεθα!..

– Οι Τούρκοι, στην παρούσα συγκυρία έχουν συμμάχους τους, γενικώς, (σταθερούς, ευκαιριακούς, κλπ) στην παραπάνω περιοχή, και όχι μόνον σ’ αυτήν, τους παρακάτω:

  • Αλβανούς
  • Βόσνιους 
  • Αλβανο-Κοσσοβάρους
  • Σκοπιανούς
  • Ιρανούς (Αφού στο Α/Ιράν έχουμε και εκεί “Κουρδική… Μόλυνση”)
  • Χιζμπολλάχ (Εκπ-νοι Φανατικοί και άρα Ανεγκέφαλοι Ιρανοί Φονιάδες)
  • Καταριανούς (Πάγιος Οικονομικός Τροφοδότης, της Τουρκίας, το Κατάρ / Κάποιοι άσχετοι ή “βαλτοί” είχαν αποκαλέσει ηλιθίους κάποιους των ΑΓΓΕΛΩΝ, όταν αυτοί, κατά το παρελθόν, ήσαν στις εισηγήσεις τους, προς το ΥΠΑΜ και το ΥΠΕΞ, αρνητικοί στο να περιηγηθούν Καταριανοί ελληνικά στρ-δα στον Έβρο, κλπ, και μάλιστα να εκπ-τούν σ’ αυτά, όπως στου “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ”, κλπ / Το ίδιο και με Χιλιανούς, οι οποίοι ήσαν, παλιότερα τουλάχιστον, “κόλος και βρακί” με την Τουρκία / Φανταστείτε… )
  • Πακιστανούς (Σκύλοι ράτσας “ΓΚΕΚΑΣ”)
  • Φυλή Χούτου (Υεμένη)
  • Παλαιστινίους / Κυρίως αυτούς της “Χαμάς”
  • Σύρους Αντι-πολιτευόμενους / ÖSO
  • ΤΔΒΚ (“Αδέλφια” τους)
  • Λίβυους Τζιχαντιστές, που μάχονται, κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ στην Λιβύη (Τρίπολη – Βεγγάζη) και που οι Τούρκοι τους ενισχύουν πολλαπλώς και πολυ-ποικίλλως!
  • Αφγανούς 
  • Κινέζους
  • Τουρκόφωνους Ουϊγούρους Κίνας 
  • Τσετσένους Τζιχαντιστές
  • Τατάρους Κριμαίας + Συρίας
  • Ρώσους (Σε ό,τι αφορά το θέμα των Κούρδων και μόνον, αφού η διαιώνιση του Κουρδικού προβλήματος ή ακόμα καλύτερα και μια υπέρ της Τουρκίας πιθανή τελική έκβασή του, ευνοεί και συμφέρει την Ρωσία, αφού αυτή στοχεύει, “θεωρία + πράξη”, το Ισραήλ, όπως σας το έχουμε πολλάκις εξηγήσει)!
  • Τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ” των Η.Π.Α., δυστυχώς(!!!), όσο και να σας ακούγεται αυτό ΚΑΠΩΣ” ή ΒΑΡΥ” ή… δεν ξέρω και εγώ “πώς! (ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ… ΕΣΠΑΡΗ ΕΠΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ… ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ… ΦΥΤΡΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ… ΑΠΕΔΩΣΕ, ΕΠΙ Χ. Μ. ΟΜΠΑΜΑ)!..
  • Εγγλέζους! Πρόκειται για παραδοσιακούς ιστορικά συμμάχους τους, όσο βεβαίως η εξόχως εγωϊστική αγγλική εξωτερική πολιτική αναγνωρίζει ανέκαθεν τέτοιους! Οι Εγγλέζοι, στην χώρα των οποίων διαβιοί το σύνολο σχεδόν των “Παγκοσμιοποιητών” Κυβερνητών της Ευρώπης, πρέπει να συνταχθούν τώρα, έστω και υποκριτικά, με τους Τούρκους, αφού τα χρονικά προς το 2023 περιθώρια μίκρυναν και το Συριακό, όχι μόνον δεν επιλύεται, αλλά ούτε καν ομαλοποιείται, κινούμενο προς, έστω, … κάποια κατεύθυνση!..
  • Βουλγάρους – Ρουμάνους – Ούγγρους – Φινλανδούς και ίσως και Αυστριακούς, οι οποίοι φαίνεται να θέλουν την συμμετοχή και της Τουρκίας στο ενεργειακό μοίρασμα, (όταν και εάν), στην Α. Μεσόγειο, κλπ, για μια σειρά από λόγους, ο κυριότερος των οποίων μοιάζει να είναι (δεν είναι όμως ο κύριος, αλλά αν είναι, είναι ο τελευταίος), η όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση των Ε-Τ διαφορών, κλπ, ώστε και ταχύτερα (προοπτικά) να ολοκληρωθεί το σχέδιο “EAST-MED”, με αποτέλεσμα να αρχίσουν και ταχύτερα να ενισχύονται αυτές οι χώρες με πετρέλαιο και φυσικό αέριο! (Οι χώρες αυτές είναι που δεν συνυπογράφουν για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, λόγω των ενεργειών της στην υφαλοκρηπίδα  και συνημμένη ΑΟΖ, της “Κυπριακής Δημοκρατίας”!  / Σήμερα, 11-07-2019, “κυκλοφόρησαν” στα ΜΜΕ, οι κυρώσεις που προτίθεται να επιβάλλει η ΕΕ στην Τουρκία, αν συνεχίσει να προκαλεί στην Α. Μεσόγειο, κλπ! Συγγνώμη, αλλά “ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΤΑ 9ΜΕΡΑ”)!..
  • Γερμανούς! Δεν απαιτείται εκτιμούμε εξήγηση! Πρόκειται για ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ και μάλιστα ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, αφού συμπολέμησαν, “δίπλα – δίπλα”, σε 2 Π.Π.!..
  • Μια σειρά από Αφρικανικές χώρες! (Οι Τούρκοι έχουν κάνει, από τα τέλη της 1ης 10ετίας του 2000, τεράστιο άνοιγμα στην Μαύρη Ήπειρο).

Σε ό,τι αφορά το “τώρα”, στην Συρία ή αλλιώς στον “Συριακό Βάλτο / Βούρκο”, όπως λίαν ευστόχως παρατήρησε ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ, φαίνεται ότι: (Σε γενικές γραμμές).

  • Ο Άσαντ αντέχει!
  • Οι Ρώσοι ενισχύουν τον Άσαντ, έχοντας ενισχύσει πάρα πολύ τις εκεί “Προκεχωρημένες Βάσεις” τους, η ύπαρξη των οποίων εκεί ενισχύει τον ρωσικό αντι-Ισραηλινό ευρύτερο σχεδιασμό!
  • Οι Ιρανοί (“Χιζμπολλάχ” + “Αριθμός Κεκαλυμμένων Φρουρών της Επανάστασης”) έχουν αλώσει το Ασαντικό καθεστώς!
  • Οι Αμερικανοί μοιάζει να έχουν βάλλει ένα “προσωρινό φρένο” στην εκεί δράση τους, (λόγω Ιράν), παρ’ ότι δεν έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και την υποστήριξη (ως ένα βαθμό πάντα) των Κούρδων, υποστήριξη που αντανακλά στην ασφάλεια του Ισραήλ!
  • Οι Κούρδοι μοιάζουν να αντέχουν!..
  • Ο ISIS” έχει διαλυθεί, αλλά υφίστανται ακόμα “λύκοι”! (Οι περισσότεροι αυτών ήσαν πρώην φανατικοί του Σαντάμ και ένιοι, που επέζησαν, επέστρεψαν στην Βαγδάτη, προσπαθώντας να ξαναμπούν στις νεο-σχηματισθείσες Ιρακινές ΕΔ και μάλιστα σε κρίσιμα πόστα, όπως πχ σε θέσεις “Πληροφοριών”, Δνσεως Επχσεων, Υπασπιστών Ηγεσίας, κλπ)
  • Ο ÖSO τώρα θα δείξει, αν δείξει, την αξία του!
  • Οι Ιρακινοί ακόμα “ψάχνονται”! Και τέλος,
  • Οι Ισραηλινοί μοιάζουν να έχουν προσωρινά αποστασιοποιηθεί, ασχολούμενοι κυρίως με το Ιράν και με στοχευμένες επιθέσεις στους Σύρους του Άσαντ, στην Χιζμπολλάχ, κλπ, παρ’ ότι η Κουρδική ύπαρξη στη Συρία και όχι μόνον σ΄αυτήν, αποτελεί την τελευταία, προ της χώρας τους, “Ασπίδα Προστασίας!

– “Σε μια τελική”, ανάμεσα στο μείζον, (και που τελικά είναι αυτό που ενδιαφέρει), Αμερικανο-Ρωσικό δίπολο σύγκρουσης, στο άτυπο Α-Ρ… μποξ, οι Ρώσοι, στην παρούσα χρονική συγκυρία, φαίνεται να προηγούνται στο Συριακό “Ρινγκ” των Αμερικανών, “στα σημεία!.. Οψόμεθα!..

– Αυτά, αγαπητέ ή αγαπητοί, που ρωτήσατε σχετικά και ελπίζουμε να σας… ικανοποιήσαμε!..

– Σχετικά τώρα, με την… υγεία” των ΤΕΔ, κλπ, (συνημμένο ερώτημα), σε σχέση πχ με τα εξοπλιστικά, αλλά και άλλα θέματα, σημειώνω ενδεικτικώς τα παρακάτω, σταχυολογώντας και μόνον, από τα 20 τελευταία χρόνια: [Α! Να σημειώσω ότι μόλις σήμερα ελεγχόμενα από “ντίλερς” οπλικών συστημάτων ελληνικά “σάϊτς”, ανέφεραν… εξοπλιστικούς “Παπάδες” για τις ΤΕΔ, ώστε να “φοβίσουν” το Ε/ΓΕΕΘΑ και ακολούθως να παρουσιαστούν σ’ αυτό, (τώρα που άλλαξε και η Κ-Β), ως “οι χρήσιμοι λύτες του ελληνικού αμυντικού / εξοπλιστικού προβλήματος”! Καταλάβατε]!..

  • Παλαιότερα λοιπόν και οι ΤΕΔ και συγκεκριμένα η ΤΠΑ είχε εμπλακεί σε μείζον οικονομικό σκάνδαλο με την αεροπορική εταιρεία “LOCKHEED” και συγκεκριμένα σε σκάνδαλο χρηματισμού ανωτάτων τότε στελεχών της, από τα οποία κανένα, μετά την αποκάλυψη, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί!.. 
  • Παλαιότερα, επίσης, είχε προκύψει μέγα σκάνδαλο και στο ΤΠΝ, όταν απεκαλύφθη ότι τ/Ναυτικές Μονάδες μετέφεραν ναρκωτικά και μάλιστα εμπορεύονταν τέτοια!..
  • Παλαιότερα, είχαμε το γεγονός να βρίσκονται άκρως απόρρητα έγγραφα των ΤΕΔ, σε κάδους απορριμάτων τ/εθνικών Οδών, σε WC, σε “Μοτέλ”, κλπ, δείχνοντας ευρύτερα, την κατάσταση ασφαλείας των ΤΕΔ!..
  • Παλαιότερα, κάποιοι με “παγαποντιά” εισήλθαν στην “Διεύθυνση Κινητοποιήσεως και ΕΠΣ” στην Άγκυρα και είδαν (τουλάχιστον) μέχρι και “ΕΤΝΑ ΑΑΠ” έγγραφα των ΤΕΔ και της Τουρκίας!
  • Παλαιότερα, είχαμε την αποκάλυψη του σκανδάλου του διευρυμένου, μέσα στις ΤΕΔ, “δικτύου κατασκοπείας, δικτύου που έκανε “άνω-κάτω” τις ΤΕΔ, οδήγησε σε αυτοκτονίες στελέχη, όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, σε μείζονα φιλυποψία μέσα στις ΤΕΔ, κλπ, κλπ, κλπ!
  • Παλιότερα, παρακολουθούντο οι ίδιοι οι Αρχηγοί των ΤΕΔ, όπως πχ ο Σεμπαχαττίν Ισίκ Κοσανέρ, που “βγήκε” και είπε αγανακτισμένος, (σε “ελληνική” απόδοση), τί γίνεται ρε πούστη μου;
  • Παλαιότερα, παρακολουθείτο η προσωπική ζωή των στελεχών, μέχρι και των οικογενειών τους, ακόμα και των Αρχηγών, όπως πχ του “Μπονβιβέρ” Μπουγιουκανίτ, κλπ, και όχι μόνον από την ΜΙΤ!..
  • Παλαιότερα, είχαμε απόπειρες δολοφονίας Στελεχών και μάλιστα και της ανωτάτης τ/στρ-κής ηγεσίας, απόπειρες που εκτελούσαν με διαταγή άτομα των “Κλικών”, των διαφόρων Μανδαρίνων και Σφετεριστών της ηγεσίας! [Πχ Του Χουσεϊν Κιβρίκογλου, από τον Τσεβίκ Μπιρ, στην Κύπρο / Κατεχόμενα” / (δις), του Ιλκέρ Μπασμπούγ, λίγο μετά που έφυγε από το σπίτι, στην Σμύρνη, (πηγαίνοντας για το στρ-κό α/δ), του… “Κοντού” ΠΒ-τή, τέως Α/ΓΕΕΔ και βαθέως μελετητή των Δερβισικών Μοναστικών και μη Ταγμάτων, του κρυφού “δήμιου” των Κεμαλικών Αρχηγών και βαθιά διαπλεκόμενου Στρατηγού Χιλμί Οζκιόκ, ενός Οζκιόκ που στέριωσε τον ΡΤΕ στην εξουσία , κλπ].
  • Παλαιότερα, είχαμε ολόκληρη διαμάχη μέσα στις ΤΕΔ, για το “ΚΟΥΡΔΙΚΟ” και πχ για το γιατί είχαν οι ΤΕΔ τόσα πολλά θύματα, από τους ΡΚΚ-άδες! Λέγανε τότε: Tί φταίει; Οι -ίσως- κακοί Επιτελείς, η έλλειψη πληροφοριών, ο κακός πιθανώς σχεδιασμός, οι εφαρμοζόμενες τακτικές, η απειρία του προσωπικού, η έλλειψη επικοινωνίας των ΤΕΔ με τον λαό, κλπ, τί;  Είχε γίνει ο “κακός χαμός” τότε, μέσα στις ΤΕΔ!
  • Την βαθιά διαίρεση μέσα στις ΤΕΔ, η οποία οδήγησε και στο αμερικανοκίνητο, Γκιουλενικής εμπνεύσεως, Κίνημα, τον Ιούλιο του 2016. (Οι Τούρκοι θα εορτάσουν σε λίγες ημέρες ξανά την νίκη της… “Δημοκρατίας”… τους)!

ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ “ΥΓΕΙΑ” ΤΩΝ ΤΕΔ NA ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ “ΥΓΕΙΑ” ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ; ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!.. (Βοήθησε πολύ σ’ αυτό, κατά την κρίση μας πάντα, η θητεία του τέως Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγού Ν. Οζέλ, αλλά και του Χ. Ακάρ).

  • Καταληκτικά!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ (ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΚΑ)… “ΑΣΧΗΜΑ”, (ας τα ονομάσω έτσι), ΤΩΝ ΤΕΔ, ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ,…  ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΥΓΕΙΑ” ΤΩΝ ΤΕΔ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, … ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΔΕΞΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ, Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, “ΣΥΝ ΤΩ ΜΕΓΑΛΩ ΘΕΩ”, ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

α. Μπορεί να μας πει η ΕΥΠ, αν η ΜΙΤ (αφήστε την αλβανική νεο-“ΣΙΓΚΟΥΡΙΜΙ”) ήταν, επί Τσίπρα, πώς, σε ποιό βαθμό, με ποιά πρόσωπα, κλπ, μέσα στην καρδιά των αποφάσεων του Ε/Κράτους;

β. ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Η νέα Ε/Κ-Β και συγκεκριμένα το Ε/ΥΠΕΞ να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο νέο τ/”ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”, για την Κύπρο, που σύστησε ο ΡΤΕ και να οργανωθεί αναλόγως!..

γ.  Τούρκοι!

ΟΤΑΝ “ΚΟΨΕΤΕ” ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ “ΚΟΨΕΤΕ” ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΣΤΥΛ” ΤΟΥ “ΝΤΑΗ”, ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΤΗ… ΕΞΟΜΟΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ – ΟΠΩΣ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ – ΚΑΙ Ο Κ.Μ. ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ / ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΧΙ ΤΩΝ 8, (ΣΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΧΑΚΑΝ), ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ 6 Τ/ΑΞΚΩΝ!  (ΟΙ 2 “ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ”, ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ)!..

δ. Τούρκοι!

Εσείς όμως, με την σειρά σας, θα μας πείτε τί συζήτησε μαζί σας, (με τον ΡΤΕ), τον Φεβ. του 2019, στην Άγκυρα, η “Κουτσή Πάπια” μας; (Μαγνητοφωνημένα τα έχεις όλα ρε Χακάν)!.. 

ε. Τί έγινε βρε “μεγάλε δημ/φε” Κε Κωστίδη, έχασε έμαθα ο “ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές μας εκλογές! Τί κρίμα, έ; Πήγες στο Ζάππειο για να παρηγορήσεις τον Αλέξη μας βρε ή για άλλο λόγο;

Το πιο ωραίο σου πάντως μέχρι τώρα… “ρεπορτάζ” ήταν αυτό που μας είπες στον αντι-ΤΡΑΜΠ ΣΚΑΪ” ότι η Κύπρος δεν είναι μόνον ελληνική, όπως και το Αιγαίο, κλπ! Συγχαρητήρια βρε!

Με την ευκαιρία! Η Πρόξενος σύζυγός σου είναι καλά; Σου δίνει καμιά ζέουσα πληροφορία, για κανένα… ρεπορτάζ σου; Κρίμα ρεεεεεεεε, κρίμα!..  

στ. Xa23$%_32!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ “ΕΚ ΘΕΟΥ” ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ!.. 

-/-