ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΑΛΛΑ!..

Φίλοι μου / μας!

1.  “Σφεντόνα”!

Για την Λωζάννη, που “παίζει” πολύ τελευταίως, ο θανών “ΑΡΧΑΓΕΛΛΟΣ” μας έλεγε, πριν από 10+ χρόνια ακόμα, σχετικά με το τί ακριβώς θέλουν οι Τούρκοι και “γιατί”!

Όμως κανείς δεν τον άκουγε, είτε από… ζηλοφθονία, είτε από ασχετοσύνη, είτε διότι όλοι αυτοί που είχαν τότε την… ισχύ, ήταν “οπαδοί” της γνωστής φράσεως του Αρχιμήδους, “μη μου τους κύκλους τάραττε”!..

Εμείς, οι… “απόγονοι” του “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ”, πάρα πολλές φορές, εδώ στον “Ε.Θ.”, γράψαμε σχετικά με την “Λωζάννη” και εσείς μπορείτε να πάτε “πίσω”, εδώ, και να βρείτε το τί ακριβώς λέγαμε, αλλά και συνεχίζουμε να λέμε!..

Σχεδόν όλο το “σάϊτ” μας… διαπερνάται από την Λωζάννη,

με αναφορές πχ στο τί είπε ο Ισμέτ “Ινονού” στον Μ. Κεμάλ, όταν επέστρεψε από την Λωζάννη στην Άγκυρα, τον Ιούλιο του 1923, τί του απάντησε εκείνος, τί σήμαιναν τα λόγια τους και τί ακόμα(!) σημαίνουν… ,

με αναφορές στα “Μυστικά Πρωτόκολλα” της υπόψη Συνθήκης, με αναφορές στο ότι η Τουρκία, με βάση την συνθήκη αυτήν έχει “δικαίωμα να ομιλεί”, (όπως ίσως θα έλεγε και ο… ιστορικός ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ικός “Χωροφύλαξ”… Μένιος Κουτσόγιωργας, αν ζούσε), σε ό,τι απέχει από τις Μ. Ασιατικές ακτές της 3ΝΜ,

[κάτι που όταν το έλεγε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, καλούμενος να πει την θέση του, για τις διάφορες τ/αιτιάσεις που κατά καιρούς εμφανίζονταν στο Αιγαίο, κάποιοι (… ένστολοι κυρίως), τον ρωτούσαν είτε “πού το λέει ακριβώς αυτό η Συνθήκη”, είτε “πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει”, και άλλα τέτοια ανυπόστατα και κυρίως “στημένα”, ήτοι “κλισέ” ως απαντήσεις, διότι αυτοί οι Κοι, “αεριτζήδες” σχεδόν στο σύνολό τους, ήσαν ενταγμένοι στο πνεύμα μιας -στην φαντασία τους- αδύνατης, και για τους Έλληνες ανόητης(!), Ε-Τ προσέγγισης, μιας προσέγγισης που την “σέρβιραν” τότε στους 2 λαούς κάποιοι… νόες, με την δήθεν πολιτική τακτική των κοινών μας στοιχείων, όπως της “κουζίνας”, της μουσικής, των συνηθειών, κλπ, κλπ, κλπ, με βραβεία “ΙΠΕΚΤΣΙ”, με δακρύβρεχτους “δεκάρικους” και με άλλα πολλά παρόμοια… “όμορφα”, “πουλώντας” έναν περίεργο στην βάση του “προοδευτισμό” και τάχα μου ένα σύγχρονο τότε, (Ε-Τ και ευρύτερα), “πνεύμα εποχής”, στοχοποιώντας παράλληλα ως “Φασίστα”(!) και “Εθνικιστή”(!), κάθε έναν που εξέφραζε άλλες θέσεις],

με αναφορές στο ότι πρόκειται για… “Παγκόσμιο Συνθήκη” και όχι για Ε-Τ και πως τέτοιες συνθήκες, ιστορικά, αλλάζουν συνήθως με πόλεμο, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Έτσι, και παράλληλα, “κτύπαγαν προσόντα” και στις πολιτικές ηγεσίες της εποχής, υπογράφοντας υποθήκες για το επαγγελματικό μέλλον τους)!..

2. Φιλαράκο!

Δεν γράψαμε εδώ εγκαίρως(!) ότι, δεν πρόκειται να γίνει κανένας πόλεμος, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή μεταξύ Ρωσίας και Δύσεως, (ΠΡΟΣΟΧΗ!) με διακύβευμα την Ουκρανία; Όταν εμείς το γράφαμε αυτό, ουδείς μιλούσε σχετικά και κυρίως ουδείς ελάμβανε θέση στο ερώτημα αυτό!..

Επίσης! Δεν γράψαμε ότι το θέμα αυτό θα “τραβήξει” χρονικά σε… μάκρος;

Τέλος, δεν γράψαμε 2, 3 πραγματάκια, σχετικά με τον… “πόλεμο” αυτόν, κλπ, απευθυνόμενοι στην Ρωσία και στον Κο Πούτιν;

Μήπως, τελικώς, δεν μας διαβάζεις ή όταν μας διαβάζεις, κάνεις, παράλληλα, και τίποτα άλλο;

Οι θέσεις μας παραμένουν οι ίδιες, όπως παραπάνω τις ξαναδιάβασες!.. 

Σήμερα και με την ευκαιρία του ερωτήματος σου, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω, χωρίς σχόλια:

α. Η μέχρι τώρα πιο ορθή πολιτικά, πάντα κατά τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, στάση και γενικώς συνολική πολιτική παρουσία στο “Ουκρανικό”, την έχει επιδείξει η Μ. Βρετανία και κυρίως η πολύ, όπως αμέσως φάνηκε, σοβαρή, γνώστης και μετρημένη, Βρετανίδα Κα ΥΠΕΞ, η οποία, πλην των άλλων, και όταν ακόμα ο Κος Λαβρώφ (δεν το περιμέναμε απ’ αυτόν), την ύβρισε, ειρωνεύτηκε και ουσιαστικά χλεύασε, μιλώντας (και δήθεν αστειευόμενος)  πχ “για διάλογο ανόητου (υποτίθεται η Βρετανίδα πολιτικός), με κουφό (υποτίθεται ο Ρ/ΥΠΕΞ)”, κλπ, η Β/ΥΠΕΞ απέδειξε, με την σιωπή της, το βαθμό της αξιοπρεπείας της, αλλά και το ποιό είναι και κυρίως το πώς λειτουργεί, παραδοσιακά, το Β/ΥΠΕΞ! (Η Κα Τρας, αν δεν σφάλλω, ως προς το επώνυμό της! / Είδατε κάποιοι από εσάς, που στην Μ. Βρετανία, αλλά και στον Πλανήτη, ελάχιστοι ξέρουν τον ή την κάθε φορά ΥΠΕΞ, ενώ εκείνο που ξέρουν όλοι είναι το ίδιο και μόνο το Β/ΥΠΕΞ, το γνωστό μας “Foreign Office”; Ακριβώς λόγω του ιστορικού του, μέσα στους αιώνες, κύρους, ενός κύρους που δεν αποκτάται έτσι εύκολα)!..

Η Βρετανική παρουσία (Β/ΥΠΕΞ), έως τώρα, στην κρίση αυτή, θα πρέπει να παρακολουθηθεί εκ του σύνεγγυς και, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, να διδάσκεται στις διάφορες διπλωματικές Σχολές!

β. Πιστεύουμε ότι ο Α/Πρόεδρος έχει μιλήσει, για ηγέτης Υπερδύναμης, περισσότερο του… κανονικού θέλετε(;), του… επιτρεπτού θέλετε(;), ό,τι εσείς θέλετε, με αποτέλεσμα αυτό να έχει -πιθανότατα- και αρνητικά, στο παγκόσμιο κοινό, επικοινωνιακά αποτελέσματα, αφού δεν θα είναι ίσως λίγοι, αυτοί που θα πουν, πως “για να μιλάει τόσο πολύ ο Α/Πρόεδρος, μήπως προσπαθεί να μας πείσει για κάτι που δεν είναι έτσι;”, κλπ, κλπ, κλπ, καταλαβαίνετε, πιστεύω!..

γ. Αξίζει, πάντα για τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, συγχαρητηρίων το Β/ΥΠΑΜ, το οποίο παρουσίασε 2 πιθανά σχέδια εισβολής των Ρώσων, στην Ουκρανία!.. Με την ενέργειά του αυτή το Β/ΥΠΑΜ και ουσιαστικά οι ΒΕΔ αποδεικνύουν ότι στην εποχή μας:

– Ο συνήθης… “μυστικισμός” των “ανά τω κόσμω” στρατιωτικών Επιτελείων και γενικώς η ακολουθούμενη “αιδήμων σιωπή” τους, με την δικαιολογία που συνήθως “περνάει”, ήτοι αυτήν του “ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ”, (σε ό,τι πάντα βεβαίως αφορά τον κάθε φορά αντίπαλο, τον ΕΧΘΡΟ), δεν είναι πάντα και απαραίτητα… προσόν ή… πλεονέκτημα, για τις ΕΔ διαφόρων χωρών, αλλά πολλές φορές αυτή η (σαν του Β/ΥΠΑΜ) ενδιαφέρουσα… “εξωστρέφεια” μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, μη αναμενόμενα σε άλλη περίπτωση ή άλλες περιπτώσεις, για τις ΕΔ που αποφασίζουν να “παίξουν” αυτό το παιχνίδι των συγχρόνων “Επιχειρήσεων Επιρροής”, θυσιάζοντας, αν θέλετε, αυτό που λέγεται ως αντίλογος και είναι το “γιατί θα πρέπει ο ΕΧΘΡΟΣ, να ξέρει, τί ακριβώς γνωρίζουμε γι’ αυτόν”, που “εν πολλοίς” θα μπορούσε να εκληφθεί και ως επιβεβαίωση των όσων ο ΕΧΘΡΟΣ πιστεύει ότι εμείς ξέρουμε γι’ αυτόν!..

Οι Ρώσοι απάντησαν γενικώς (και στις Η.Π.Α. και στους Βρετανούς), με την χαριτομενιά του Ρ/Προέδρου, ότι είπατε τα πάντα για την επίθεσή μας, αλλά ξεχάσατε να αναφέρετε την Ρ/”Ώρα Επιθέσεως” / (Ώρα “Η”), αν και αυτό δεν είναι αλήθεια ή καλύτερα δεν απηχεί την πραγματικότητα, διότι οι Η.Π.Α. (“CIA”) ανέφεραν ως «Ώρα “Η”», αν δεν απατώμαι, το ΠΦ της 16ης Φεβ. 2022!..

Αυτήν την στιγμή, κανείς εξ ημών όλων, πλην της ρ/ηγεσίας (πολιτικο-στρατιωτικής), δεν μπορεί να ξέρει, αν οι παραπάνω ενέργειες των Μ. Βρετανίας και Η.Π.Α. δεν απέτρεψαν την Ρωσία, από το να επιτεθεί στην Ουκρανία, κάτι που είναι πολύ πιθανό!..

Σε κάθε περίπτωση, αγαπητέ, οι ΒΕΔ απέδειξαν ότι ΤΟΛΜΟΥΝ(!) και ότι παράλληλα διαθέτουν και ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, κάτι που για να το έχεις στρατιωτικά, θα πρέπει να είσαι απολύτως έτοιμος, με ό,τι αυτό σημαίνει, για να αντιμετωπίσεις τον όποιον αντίπαλό σου!..

– Το πιθανό ρ/σχέδιο*, που Βρετανοί Επιτελείς παρουσίασαν (κάτι που -γενικώς- και επιπροσθέτως μπορεί να δείχνει πως οι Επιτελείς των “Σχεδίων – Επχσεων”, μπορεί κάποτε να είναι και πιο μπροστά από τους “Επιτελείς Πληροφοριών”, μην αναμένοντας απ’ αυτούς τις αναγκαίες για την σύνταξη των σχεδίων πληροφορίες), μας θύμισε και την αγάπη των… ΤΕΔ στις… τανάλιες! [Πέραν της… κλίσεώς τους (sic) προς τους… νότιους τομείς των Ε-Τ θέσεων, στα διάφορα σχέδιά τους, επί των στρατιωτικών Χαρτών της… γειτονιάς μας]!..

*

δ. Δεν υπάρχει, τουλάχιστον έως τώρα, κανείς Ζελένσκι και κανείς -ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!)– ΓΓ/ΝΑΤΟ!

Ο Κος Στόλτενπεργκ, ο διεθνής αυτός υπάλληλος, ίσως να περιμένει ασμένως την μετακίνησή του στο “ΔΝΤ”, ενώ το πρόβλημα θα εμβαθυνθεί ακόμα περισσότερο στην Συμμαχία, αν -όπως ακούγεται- (ελπίζω ως αστείο!), ο Κος Γ. ΣΟΡΟΣ (όρχις των ΡΟΤΣΙΛΝΤ / 90+), τοποθετήσει στην θέση αυτήν τον γενίτσαρο, ελληνικής καταγωγής και Όργανο του ΡΤΕ, Αλβανό Π-Θ Έντι ΡΑΜΑ. (Δεν ξέρω φυσικά το πώς και από ποιόν θα κυβερνάται μετά η Αλβανία, αν και θα μπορούσατε να μου αντιτείνετε πως “θα κυβερνάται από την ΜΑΦΙΑ”, όπως και… τώρα)!..

ε. Οι Τούρκοι συνεχίζουν να “παίζουν” τον ρόλο του συνεπούς ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, “δίνοντας”, (καταλάβατε), κατά την κρίση τους, και στους Ρώσους και στους Ουκρανούς – Δυτικούς!

Είναι “απορίας άξιον”, το πώς ο “ΟΑΣΕ” έχει στην Ουκρανία ως επικεφαλής των Παρατηρητών της, ακόμα, Τούρκο Αξκό!..

στ. Οι Ουκρανοί, στρατιωτικά, είναι “δια το πέος” και η δυτική βοήθεια [εκπαιδευτική, σε προσωπικό (μισθοφόροι), μέσα, υλικά, κλπ], το πολύ – πολύ να καθυστερούσε από λίγες ώρες, έως 1, 2 ημέρες μια τυχούσα ρ/εισβολή!

Δεν υπάρχει, [πολύ ΚΑΚΩΣ(!) βεβαίως], όπως διεφάνη, δυτικό σχέδιο αμύνης για την Ουκρανία, ούτε σαφής καθορισμός δυνάμεων και αποστολών τους, ούτε Αγγλοσαξονικών, ούτε ΝΑΤΟ-ΪΚΩΝ, ούτε ΕΔ χωρών της ΕΕ, ούτε κάποιων “κοινών δυνάμεων”, οι οποίες να συστάθηκαν για τις ανάγκες της… συγκυρίας αυτής (καταλάβατε), και φυσικά δεν υπάρχει καθορισθείς “Ανώτατος Στρατιωτικός Επιχειρησιακός Διοικητής” της Δύσης συνολικά, (το όνομα του οποίου θα έπρεπε να είχε ήδη ανακοινωθεί και για ψυχολογικούς ακόμα λόγους), υπό τον οποίον θα υπάγονται συνολικά οι δυνάμεις της και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό τους, για την έκδοση αποστολών προς αυτές, κλπ, κλπ, κλπ!

Αυτά πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ(!), διότι σε κάθε άλλη περίπτωση, η Δύση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως πάσχουσα από εμπείρους στρατιωτικούς, οι οποίοι δεν δύνανται να συμβουλεύουν σωστά τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους, με ό,τι αυτό σημαίνει!..

Οι Ρώσοι ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και όμως ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ!.. Γιατί λες εσύ; 

Θα αναμένω την απάντησή σου και, αν έτσι το κρίνω, θα τα ξαναπούμε!..

ζ. Η Κα ΖΑΧΑΡΟΒΑ, με “πιασμένα” τα μαλλιά της είναι πολύ πιο όμορφη, απ’ ότι να τα έχει… “μοιραία”!..

3. Γράψαμε, ναι ή όχι, όταν απ’ εδώ απευθυνθήκαμε στον Κο Πούτιν, πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνδέσει το “Ουκρανικό”, με το θέμα της στάσεως και συμπεριφοράς της Τουρκίας, προς εμάς; Θα ξέχασες ότι μιλήσαμε για αντίστοιχη της Ουκρανίας, από την Ρωσία, προσπάθεια “Φινλανδοποίησης” της Ελλάδος, από την Τουρκία, κλπ, κλπ, κλπ!.. Αυτοί όλοι που γράφεις, μας ακολούθησαν και “μπράβο” τους!..

4. Άλλο να “τραβηχτεί” πίσω η “Στρατιά Αιγαίου” και άλλο να διαλυθεί, και ίσως “υπό διεθνή επιτήρηση”, Κε Παναγιωτόπουλε!.. Να μας διαβάζεις καλύτερα!

Σε κάθε περίπτωση οι Τούρκοι έχουν δώσει τέτοια “δείγματα γραφής”, που δεν μπορεί πλέον ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΥΝΕΧΗΣ να τους ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ!.. 

Για μια σχεδιασμένη εγκατάσταση συγκεκριμένων δυνάμεων των Η.Π.Α. ή και Βρετανικών ακόμα σε επίσης συγκεκριμένα νησιά μας του Αιγαίου πελάγους, τί θα έλεγες;

5. Τώρα, επίσης, όλοι λένε πως ορθώς πράττει και απαντάει στους Τούρκους, πχ ο Ε/ΥΠΕΞ, κλπ, και τονίζουν πως έτσι θα πρέπει να κάνουν όλοι, κλπ, κλπ, κλπ!.. 

Όταν όμως, πριν από 12, 13 χρόνια, ο θανών “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” απάντησε, “καλή ώρα”, όπως οι σημερινοί, της “πλάκας”… Τουρκολόγοι ή και(!)… Τουρκολόγοι μας λένε ότι πρέπει να γίνεται, σε Τούρκο Αξκό, στο τότε Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, και αυτός ο… Κος “μπήκε στην θέση του”, με επιχειρήματα, κλπ, ο νυν Αρχηγός του λεγόμενου “Ευρωπαϊκού Στρατού” Στρατηγός ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ Μιχαήλ, τον “έπιασε”, κατά το ακολουθήσαν γεύμα, και ευσχήμως του είπε πως καλόν είναι να μην μιλάμε, διότι είμαστε στην ίδια Συμμαχία, κλπ, κλπ, κλπ, ξέρετε αυτήν την γνωστή παπαριά, που οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν ποτέ!..

Αυτή ήταν η νοοτροπία, λες και αρνείτο κανείς ή περισσότερο δεν σεβόταν την Συμμαχία και τα δομικά “θέλω” της, αλλά για χάρη της οποίας θα έπρεπε (οι Έλληνες μόνον), να ακούνε “τα μύρια όσα” και το να υβρίζεται ακόμα η χώρα τους ή και περισσότερο ακόμα να συκοφαντείται και αυτοί να σιωπούν, αφήνοντας τάχα την απάντηση στους όποιους εκεί υπηρετούντες, οι περισσότεροι των οποίων, εμπρός στον παρά, σιωπούσαν και δεν ξέρω αν και σήμερα ακόμα σιωπούν!..

Δεν είναι της παρούσης ο σχολιασμός, μιας των πολλών εις βάρος μας αυτο-ευνουχισμών μας, που γιγάντωσε, εις ό,τι τον αφορά,  την τουρκική πολιτική, και “ενπροκειμένω” στρατιωτική, αλαζονεία και οίηση!..

6. Αφού, όπως γράφεις, το κόμμα του Σόρος στην χώρα μας… αγαπάει την Ελλάδα, πώς λοιπόν μπορεί να λέει ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ” ότι είναι σε “Εθνική Γραμμή”, όταν δεν ψηφίζει πχ τώρα την απόκτηση των επιπλέον Ραφάλ, την προηγουμένη φορά (συζήτηση για τον Π-Υ), μην ψηφίζοντας τίποτα που να αφορά την Άμυνα και γενικώς όταν δεν συμβάλλει στην εξασφάλιση της άμυνας της κοινής μας γης, αλλ’ αντιθέτως καθίσταται ευχάριστο… πρωτοσέλιδο στις τ/ε-φ και ουσιαστικά εργαλείο ασκήσεως της τ/εξωτερικής πολιτικής, γενόμενος Όργανο της εναντίον μας προπαγάνδος της γείτονος;

Άστα φιλενάδα! Ο “Διεθνιστής” όχι μόνον αποστρέφεται και δεν θέλει Πατρίδες, Έθνη και τα σχετικά, αλλά τα μισεί κιόλας!..

Γενικώς σε ό,τι αφορά την σημερινή λεγόμενη “Αριστερά” στην Ελλάδα, είναι… “ΦΕΥ”, “ΟΪΜΕ”, “ΑΛΙ και ΤΡΙΣΑΛΙ”, όπως βεβαίως και… “ΙΑΙ”!.. 

ΥΓ. Έχουμε γράψει, εδώ στον “Ε.Θ.”, το τί ακριβώς θα κάνει ο Τσίπρας και η… “παρέα” του, αν ποτέ οδηγηθούμε σε Ε-Τ πόλεμο, με Κ-Β Κ. Κ. Μ. !..

 7. Σου απαντώ! Αναφέρονται σε “Α.Ε. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ” οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, (τώρα τελευταίως το “πήρε” και  ο χοντροφαρδοκόλης από την Λαμία, ντόπιος Αρχι-Κομμουνιστής), διότι ΚΥΡΙΩΣ(!!!) και οι 2 τους έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ και όχι μόνον στην… Δεξιά, κλπ, γνωρίζουν ότι ο μεν Τσίπρας είναι γόνος εργολάβου – μηχανικού, συνεργάτου της 7ετίας, που είχε πολλές εταιρείες (όχι απλώς εταιρεία), και μάλιστα με Χουντο-πλάτες, εταιρείες, οι οποίες είχαν και βρώμικα… θεμέλια (sic), όπως πχ αυτά που είχε τότε η εταιρεία του μπαμπά Τσίπρα στην Σ. Αραβία, ενώ ο Βαρουφάκης ενοχλείται από το γεγονός της αναφοράς στο γεγονός ότι είναι γαμπρός του τεράστιου Μεγαλο-βιομήχανου της χώρας μας ΣΤΡΑΤΟΥ, ο οποίος και τον έκανε “μάγκα”, για χάρη της όμορφης κόρης του Δανάης ΣΤΡΑΤΟΥ!..

Τί, πέραν του παραπάνω, μπορεί να συμβαίνει φίλε; Να εννοούν ότι είναι… Μαφιόζος o K.K.M., οι Μαφιόζοι; Ας μείνουμε εδώ και ας μην το προχωρήσουμε άλλο, διότι θα κάνει… “τζιζ”!..

8. Είπαμε πολλές φορές πως είναι “ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ” το γεγονός ότι προϊσταται σήμερα των ΕΕΔ ο Στρατηγός, Κος Κων-νος ΦΛΩΡΟΣ! Εσύ εξεπλάγης, αλλά εμείς όχι, διότι ήμασταν σίγουροι για την μετατροπή (ελπίζουμε όχι μόνον στην θεωρία), της Α’ Στρατιάς, σε “Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων”, σε περίπτωση πολέμου!..

Φυσικά, δεν αρκεί μόνον ένα προικισμένο στρατιωτικά πρόσωπο για να φέρει την… νίκη, σε διάφορους τομείς, αλλά και η τύχη, όπως βεβαίως και η υλοποίηση πολλών σταθερών και μεταβλητών παραμέτρων και παραγόντων!.. Κατάλαβες!..

9. Είναι πολύ κρίμα για τον Κο Τατσόπουλο, που αποδεικνύεται “βαριά ρατσιστής”, πλην της… “Χριστιανοφοβίας” του, διότι κατέστη, και(!) αυτός, χειρότερος όλων των λοιπών υβριστών, ενός των Αγίων του ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ μας ΘΕΟΥ, αφού αυτός έγινε ΕΙΡΩΝΑΣ(!), ενός των πολλών συγχρόνων Αγίων μας και συγκεκριμένα του θαυματουργού Αγίου ΠΑΪΣΙΟΥ, με αφορμή το άκρως πετυχημένο “σίριαλ” στον Τ/Ο Σταθμό “MEGA”, το οποίο αναφέρεται στον βίο του Αγίου, παρουσιάζοντας όμως και τα δεινά, στην πραγματική τους διάσταση, που έζησαν τότε οι Έλληνες, που διεσώθησαν της Μ. Ασιατικής Κ/Φ, και(!) στην σημερινή Τουρκία και στην Μητροπολιτική Ελλάδα, με το που πάτησαν ακόμα το πόδι τους εδώ, στην νέα τους… Γη-Πατρίδα!..

Και είναι πολύ κρίμα, διότι ο Κος Τατσόπουλος, που έχει, κατά δήλωσή του, γα…   τις μισές γυναίκες των Αθηνών, εξ αιτίας της μεγάλης του γοητείας, αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, (φυσικά κατι τέτοιες δηλώσεις, όταν γίνονται από τάχα μου… προοδευτικούς, κλπ, δεν είναι καθόλου ρατσιστικές), δεν πέρασε πολύς καιρός που όντας στην εντατική Αθηναϊκού ιδιωτικού (Ν) γύρισε από τον… θάνατο!.. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΣΤΩ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ!

Θα μου πείτε, στην άναρχη και όχι δημοκρατική πια Ελλάδα, ΑΝ ΔΕΝ ΥΒΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΒΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, ΤΟΥΣ… ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΚΛΠ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!……… ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!..

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ!.. 

ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ… ΚΟΛΟΥ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΠΧ ΤΩΝ ΕΠΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΦΙΛΟΙ, ΚΑΙ ΛΑΚΚΕΔΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΛΙΒΡΕΑ, ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ, ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΗ ΦΟΡΆ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!..

Σε ό,τι αφορά τον… Φιλελεύθερο(;) Τζήμερο, που με ρωτάς, (δεν μας διαβάζεις μάλλον), είναι πράγματι κρίμα που δεν είχε φάει τότε, σ’ εκείνη την συνεδρίαση της “Περιφέρειας” που συμμετείχε, τίποτα καλά κλωτσίδια, απ’ εκείνα τα Κομμούνια / “Σταλινοφασίστες”, που του “την είχαν πέσει”, αφού αυτά ή αυτοί, θέλουν πάντα κάπου να την “πέφτουν”!..

10. Ωραία! Δεν τον έδιωξαν τον δημοσιογράφο Κο ΛΑΜΨΙΑ, από τον ΣΚΑΪ, όπως η πρόσκαιρη “εξαφάνισή” του, μετά που είχε καταφερθεί στην μεγάλη προσωπικότητα του πρώην ΠτΔ Κου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μας είχε… υποψιάσει!..

Είναι πραγματικά δυνατός στην ανάλυση δημοσιογράφος, με… αυτόφωτο “IQ”!.. Ελπίζουμε να μην του έγιναν, ούτε καν… συστάσεις, για να μην αγγίζει, στο μέλλον, στον λόγο του, τις… “ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ”, μμμμμμμμμμμμ, της ελληνικής πολυ-όζουσας πολιτικής σκηνής!..

11. Να παρακολουθήσετε ΟΛΟΙ(!) στο ”Χίστορι Τσάνελ”, της συνδρομητικής “COSMOTE TV”, (όσοι διαθέτετε φυσικά), την σειρά που αναφέρεται στην Αγία ΦΙΛΟΘΕΗ την ΑΘΗΝΑΙΑ, η οποία εορτάζει αύριο (19-02-2022), καθώς και στις “σειρές” του ίδιου Καναλιού, την σειρά “ANNE”, η οποία αναφέρεται (και!) στην αγαπημένη μας ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και… ! …

12. Θα θυμάστε που είχαμε στηλιτεύσει την αγγλική Δικαιοσύνη για την απόδοσή της, στο ζευγάρι που βασάνιζε και τελικώς σκότωσε εκείνο το αγοράκι, εκείνο το αγγελούδι! Οι Άγγλοι, που είναι αρκετά ευαίσθητοι, παρά τα όσα τους καταμαρτυρούν, πολλές φορές, διάφοροι τάχα μου φίλοι τους, είναι ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ και το απέδειξαν με την επέμβαση (δια “δαχτύλου” του Παλατιού και μπράβο του), του αγγλικού “ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ”, τέλος πάντων του ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ώστε να επιβληθεί για ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ αυτού η μεγαλυτέρα δυνατή ποινή!..

Τώρα που έχουμε παρασάγγας βαρύτερο έγκλημα άλλου ΑΓΓΕΛΟΥ, του ΑΝΔΡΕΑ, του οποίου τα κοκκαλάκια μεταφέρονταν σε εργαλειοθήκη, από τα κτήνη – φονιάδες γονείς του (Ελληνίδα μάνα και Πολωνό εραστή της), επί 7 έτη, πώς άραγε θα πρέπει να πράξει, λέτε, η Ε/Δικαιοσύνη και το Ε/Κράτος;

Ζητούμε, και πάλι, συγγνώμη από τους Βρετανούς, αλλά είμαστε βέβαιοι πως κατενόησαν ότι η τότε αντίδρασή μας ήταν αποτέλεσμα μιας… μεσογειακής πρώτης θερμής αντιδράσεως και μέχρις εκεί, ακούγοντας (αλλά και βλέποντας), εκείνον τον μικρό ΑΓΓΕΛΟ να παραπονείται, όντας νηστικός για ημέρες και κοιμώμενος στο πάτωμα, πως… “ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΕΙ”!.. 

Τώρα, περιμένουμε να δούμε την ε/Δικαιοσύνη, αλλά και γενικότερα την στάση του ε/Κράτους, ελπίζουμε την μη ενταγμένη στην ρήση “κάθε θάμα 3 ημέρες”,  απέναντι στο θέμα “προστασία των παιδιών” (ιδιαιτέρως των ορφανών βρεεεεεεε και των όσων ΑΓΓΕΛΩΝ τυγχάνουν εμπορίας… ), των “ΑΜΕΑ”, και γενικώς των όποιων αναξιοπαθούντων (πχ των γερόντων / τί ήταν αυτό στα Χανιά, Θεέ μου) και όχι μόνον(!) –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πιά(!)- των κακοποιημένων γυναικών, κλπ, στο πλαίσιο του εξ Αμερικής ελθόντος “me too”!..

13. Γιατί δεν ρωτάς το ΓΕΣ καλύτερα, το πώς βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, όπως μας γράφεις, ΓΡΙΒΑΣ, Καθηγητής στην ΣΣΕ; Και γιατί άραγε αυτό να είναι, εκ των προτέρων, κακό; Κάνει στους Ευέλπιδες ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΗ προπαγάνδα;

Αν είχε πράγματι διατελέσει σύμβουλος του Τσίπρα, στα “διεθνή”, κλπ, δεν το γνωρίζω ή δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα ήταν άτομο που ασχολείτο με τα εξοπλιστικά γενικώς, και πάντα σε φαινόμενη θεωρητική βάση, ήτοι με δημοσιεύσεις σε στρατιωτικά περιοδικά, κλπ!.. (Δηλαδή δεν ξέρουμε αν ήταν ή είναι στο κύκλωμα των ντόπιων “ντίλερς” των εξοπλιστικών, των οποίων “Chief” πρέπει να είναι -λέμε εμείς τώρα- ο “πολύς” Κος ΓΚΟΥΡΙΩΤΗΣ, δηλαδή δεν ξέρουμε αν ήταν ή είναι και “έργοις” κάπου ενταγμένος στο αναφερθέν αυτό εξοπλιστικό… κύκλωμα της ημεδαπής)!..

Αν πάντως βγαίνει στην εκπομπή του Ανδρέα ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, στο “ALERT” (“Ανατρεπτικό Δελτίο”), τότε και με δεδομένη την πολιτική σημερινή θέση και άποψη του δημοσιογράφου αυτού, ο οποίος δεν είναι “ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά “Ε/ΛΥΣΗ”, ίσως και να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Κος αυτός Καθηγητής, αλλά απλώς και μόνον ΑΝΤΙ-ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αφού όλο τέτοιους μαζεύει εκεί ο… Ανδρέας και παλιός ΠΑ.ΣΟ.Κ.ος!..

Κατ’ εμάς, ο Κος αυτός Καθηγητής είναι στέλεχος της ΕΥΠ ή άτομο που… παρεπιδημεί σ’ αυτήν ή παρ’ αυτήν!.. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι!..

14. Όχι, Κα Αναστασοπούλου! Επί Τσίπρα, δεν ετοιμάζονταν, ό,τι γίνονται τώρα, επί Μητσοτάκη, πουθενά και σε τίποτα, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά σε θέματα ΑΜΥΝΗΣ, όπως τόσο άνετα είπατε, στην εκπομπή σας!.. (16-02-2022).

Φανείτε και μια φορά ειλικρινής με τον… εαυτό σας ή -αν θέλετε- γενναία(!!!) και τολμήστε να εκστομίσετε την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!!), ειδικά αυτήν που αφορά στα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής και άμυνας (ναι, τον “μη αυτοσκοπό”, του σκιώδους Συριζαίου ΥΠΑΜ, εξαδέλφου του “ΑΛΕΞΗ”), επί Κ.Κ.Μ. και αποδώστε τα δημοσιογραφικά… “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού, τω Θεώ”!..

Α! Επιτέλους! Πλέον προσέχετε τον εαυτό σας και στυλιστικά “βγαίνετε” πάρα πολύ καλύτερα τελευταίως!.. Προσέξτε όμως λίγο την διάιτά σας, διότι μάλλον κάνατε κοιλίτσα, εκτός αν ήλθε στα Καλάβρυτα ο… Πελαργός!..

15. Ο Κος Ιμπραήμ ΚΑΛΙΝ μπορεί να πήγε στο Ισραήλ, για την προετοιμασία της επισκέψεως του Ι/ΠτΔ Κου ΧΕΡΤΣΟΚ, (ο πατέρας του ήταν μεγάλη προσωπικότητα στην χώρα του), στην Τουρκία στις 10-11/03/2022, αλλά ξεχνάς ότι ο Ισραηλινός ΠτΔ θα επισκεφτεί πρώτα την χώρα μας, στις 24-02-2022!.. Κατάλαβες;

Φιλαράκι! Όχι μόνον τώρα, επί Κ.Κ.Μ., οι Τούρκοι “τρέχουν” πίσω από τους Έλληνες, (ο Κ.Κ.Μ. πράγματι απέδειξε την “δύναμή” του, αφού αντιμετωπίζων, ως Κυβερνήτης, τόσες και σοβαρότατες κρίσεις, κατόρθωσε,παρ’ όλα αυτά, να κάνει την Ελλάδα από θήραμα του Τ/θηρευτή, θηρευτή και τους Μογγόλους θήραμά της), αλλά αν το “ψάξουμε”, θα δούμε πως, ιστορικά, από το 1950 και μετά, οι Τούρκοι πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά, τις περισσότερες περιόδους, μας ακολουθούσαν, αν δεν σύρονταν πίσω μας και πως δεν συνέβαινε το αντίστροφο, πλην μιας, δυο εξαιρέσεων, όπως πχ της περιόδου Τσίπρα, ο οποίος ήταν η… ουρά της τ/εξωτερικής πολιτικής, στα Ε-Τ φυσικά, και όχι μόνον προς την Τουρκία… ουρά, αλλά και γενικώς, όπως πχ των Σκοπιανών, των Αλβανών, κλπ, κλπ, κλπ!..

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΝΑΙΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!..

16. Είπε, ο πράγματι νουνεχής, σύγχρονος και, όχι μόνον… τουρκικά, Δημοκρατικός, Κος Αλί ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ: “ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ… ΦΙΔΙ”!.. (Τ/Ρήση). 

Το θέμα μας όμως, αγαπητέ Αλί, είναι ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ή ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ, ΜΗ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ! Ο ΠτΔ  ΣΑΣ ΚΟΣ ΡΤΕ ή ΕΣΕΙΣ, Η “YUVARLAK ΣΥΜΜΑΧΙΑ”; 

17. Να πας και να διαβάσεις την απάντησή μας, διότι στο ερώτημα σου, για το τί δηλαδή είναι αυτό που οι Τούρκοι λένε και ξαναλένε πως τάχα ετοιμάζει εναντίον τους η Ελλάδα, έχουμε ήδη γράψει, λεβέντη μου και εξηγήσει και το γιατί η Τουρκία επιμένει να λέει κάτι τέτοιο!.. Δεν θα επανέλθουμε και σήμερα!.. Ευκαιρία να “ταξιδέψεις” στον “Ε.Θ.”!..

18. Προς κάποιους ανόητους αντι-νεο-δημοκράτες λαϊκιστές, που απλώς θέλουν να πολεμάνε την Δεξιά, ακρίτως και κυρίως χωρίς σχέδιο, όντας έτσι καταδικασμένοι να κτυπάνε πάντα πάνω σε βράχια!

Όταν, βρε ανόητοι ή μικρόμυαλοι ή και τα δύο, Αμερικανοί και Βρετανοί(!) αναφέρονται σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ (ήτοι σε ξηρά, θάλασσα και αέρα… του φιλοχρήστου ημών Στρατού, αχαχαχαχαχαχαχα), ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΧΑΤΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ… ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ (SIC), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡ’ ΗΜΙΝ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΝΗ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ Η ΕΠ’ ΑΥΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ”, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΟ-ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ, ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΣΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΕΝΙΟΤΕ… ΚΑΙ… “ΟΠΛΟΙΣ”, ΠΡΟΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΟΥΛΕΑ!.. 

ΒΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΕΙΤΕ ή ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ!..

19. Εκεί στον Τ/Ο δίαυλο “ΣΚΑΪ”, μπορείτε να πείτε στους δημοσιογράφους σας να μιλάνε φυσιολογικά, όπως στην… ζωή τους, και όχι θεατρινίστικα, κλπ, ώστε να μην γελοιοποιούνται; Είναι και 1, 2 στον ΑΝΤ1!..

20. ΜΟΝΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΥΣΗΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

ΔΝΤ: Στα 13,8 τρισ. δολ. θα φτάσουν οι απώλειες από την πανδημία

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα περιγράφει τους 3 άξονες πολιτικής για το 2022

ΔΝΤ: Στα 13,8 τρισ. δολ. θα φτάσουν οι απώλειες από την πανδημία

Παρόλο που η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, ο ρυθμός της έχει μετριαστεί, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε διαδικτυακή παρέμβασή της στην συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G20, που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η κ. Γκεοργκίεβα υπενθύμισε ότι πριν από τρεις εβδομάδες το Ταμείο, υποβάθμισε την πρόβλεψη για παγκόσμια ανάπτυξη στο 4,4%– εν μέρει λόγω της επαναξιολόγησης των προοπτικών ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Υπογράμμισε επίσης, ότι έκτοτε οι οικονομικοί δείκτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ασθενέστερη δυναμική ανάπτυξης το 2022 λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον και των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που είναι πιο επίμονες από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Ταυτόχρονα, οι τιμές του πληθωρισμού παραμένουν υψηλές σε πολλές χώρες, οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιο ασταθείς και οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί απότομα.

Οι τρεις προτεραιότητες

Η ισχυρή διεθνής συνεργασία και η εξαιρετική ευελιξία πολιτικής θα είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση σε μια περίπλοκη «πορεία με εμπόδια» μέχρι το 2022, υπογράμμισε εστιάζοντας σε σε τρεις προτεραιότητες πολιτικής:

Πρώτον, πρέπει να διευρύνουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού που θα μπορούσε να περιγραφεί ως «οικονομικός μακροχρόνιος COVID». Προβλέπουμε ότι οι οικονομικές απώλειες από την πανδημία θα είναι σχεδόν 13,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το τέλος του 2024 – και η Όμικρον υπενθυμίζει ότι μια διαρκής και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη είναι αδύνατη όσο συνεχίζεται η πανδημία.

Σε αυτό το περιβάλλον, η καλύτερη πορεία δράσης μας είναι να περάσουμε από τη μοναδική εστίαση στα εμβόλια στη διασφάλιση ότι κάθε χώρα έχει ίση πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη COVID-19 που περιλαμβάνει επίσης τεστ και θεραπείες.

Δεύτερον, πολλές χώρες θα χρειαστεί να ακολουθήσουν έναν αυστηρότερο νομισματικό κύκλο. Στο πλαίσιο υψηλού βαθμού αβεβαιότητας και σημαντικών διαφορών μεταξύ των χωρών, οι μακροοικονομικές πολιτικές πρέπει να βαθμονομούνται προσεκτικά ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε χώρας. Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πιθανών επιρροών, ιδίως για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον πληθωρισμό χωρίς να βλάψουμε την ανάκαμψη.

Τρίτον, οι χώρες πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στη δημοσιονομική βιωσιμότητα. Τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης συνέβαλαν στην αποτροπή μιας άλλης Μεγάλης Ύφεσης. Αλλά ανέβασαν επίσης τα επίπεδα χρέους σε ιστορικά υψηλά. Το 2020, παρατηρήσαμε τη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους ενός έτους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με το παγκόσμιο χρέος —τόσο δημόσιο όσο και ιδιωτικό— να αυξάνεται στα 226 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Και ενώ πολλές χώρες αντιμετωπίζουν υψηλότερο χρέος, θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη βοήθεια σε εκείνες τις χώρες που χρειάζονται αναδιάρθρωση χρέους. Το μερίδιο των χωρών χαμηλού εισοδήματος που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο ή ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους έχει διπλασιαστεί από το 2015 – από 30 τοις εκατό σε 60 τοις εκατό σήμερα, και αρκετές αντιμετωπίζουν την άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους τους.

21. ΚΕ Π-Θγέ! ΟΚ! Έγινε πταίσμα το να εκδίδεται, όποια γυναίκα το επιθυμεί! Ας πούμε ότι δεχόμαστε πως ο κάθε ένας και κάθε μία , μπορεί να κάνει το κορμί του ό,τι αυτός ή αυτή θέλει, αν και οι Χριστιανοί λέμε πως το σώμα μας είναι “Οίκος Θεού”! Αλλά ας είναι!..

Πείτε μου όμως! Είναι επιτρεπτό να υπάρχουν “Οίκοι Ανοχής” σε πολυκατοικίες; Είναι μήπως και αυτό πταίσμα;

Σε κάθε περίπτωση, μήπως, αν φυσικά συμφωνείτε/ αν συντάσσεστε μαζί μας, μπορείτε να πείτε του πολύ… εργατικού Υπουργού σας Κου Τσιάρα, να κάνει “κακούργημα” την ύπαρξη ναών της… Αφροδίτης, κλπ, μέσα σε πολυκατοικίες, ώστε να μπορέσει και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ να ασχοληθεί… καλύτερα με το θέμα;

Σας παρακαλούμε Κε Πρόεδρε! Ας ΜΗΝ γίνει “Κολοχανείο” και η ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπική μας ζωή!..

22.

Σχεδόν 400 βανδαλισμοί ναών το 2020: Η Ορθοδοξία λεηλατείται εκ των έσω και κανένας δεν κάνει κάτι γι’ αυτό!

Συντάκτης Ελευθέριος Ανδρώνης

Ελευθέριος Ανδρώνης /
Το κράτος στέκεται «τυφλό» και απαθές μπροστά στο θλιβερό φαινόμενο. Οι βανδαλισμοί ναών της Ορθοδοξίας έχουν γίνει ρατσιστική μάστιγα την τελευταία πενταετία.

Το κράτος στέκεται «τυφλό» και απαθές μπροστά στο θλιβερό φαινόμενο. Οι βανδαλισμοί ναών της Ορθοδοξίας έχουν γίνει ρατσιστική μάστιγα την τελευταία πενταετία.

Βανδαλισμοί εκκλησιών: Ένα αθέατο και σιωπηλό πογκρόμ εξελίσσεται στην Ελληνική επικράτεια, με τους ιερούς ναούς της Ορθοδοξίας να βρίσκονται στο στόχαστρο βάνδαλων και κακοποιών στοιχείων, ενώ το κράτος αντιμετωπίζει αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο με πλήρη αδιαφορία.

Σε έκθεση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα», για το 2020 κατεγράφησαν 404 περιστατικά επιθέσεων σε θρησκευτικών χώρους, εκ των οποίων τα 385 αφορούσαν χριστιανικούς χώρους και συγκεκριμένα 374 αφορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στα περιστατικά συμπεριλαμβάνονται ιεροσυλίες, νεκροσυλίες, κλοπές, διαρρήξεις, βανδαλισμοί, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και άλλου είδους βεβηλώσεις. Και μόνο τον Ιανουάριο του 2020, οι περιπτώσεις ιεροσυλιών ανήλθαν στις 43! Άλλα και το 2019, ο αριθμός των βεβηλώσεων ήταν τρομακτικός. Σύμφωνα με την έκθεση κατεγράφησαν 504(!) περιστατικά εκείνη τη χρονιά, και χαρακτηριστικά μόνο τον Δεκέμβριο του 2019 σημειώθηκαν 53 περιστατικά.

Ασφαλώς δεν θα πρέπει να μας ξεγελά η πρόσκαιρη πτώση του αριθμού των περιστατικών που εντοπίζεται από το 2019 (504) στο 2020 (385), αφού δεν οφείλεται σε κάποια… επιτυχία των Αρχών, άλλα στο ότι το 2020 η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown για πολλούς μήνες! Και παρά το γεγονός ότι η χώρα είχε κατεβάσει… ρολά και υπήρξαν εκτεταμένοι περιορισμοί μετακινήσεων, οι βεβηλώσεις έφτασαν και πάλι σε τεράστιο αριθμό.

Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως αυτά τα νούμερα αποτελούν μια τμηματική αποτύπωση της πραγματικής διάστασης του φαινομένου, ένα δείγμα δηλαδή, αφού η έκθεση καταγράφει μόνο τα περιστατικά που γνωστοποιήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα πλαίσια του δικτύου καταγραφής.

Οπωσδήποτε όμως, η αξιολόγηση αυτών των στοιχείων φανερώνει μια κλιμακούμενη «επιδημία» βανδαλισμών κατά της Ορθοδοξίας, η οποία έχει ενταθεί την τελευταία πενταετία. Διάφοροι φανατικοί «κύκλοι» ορμώμενοι είτε από ιδεολογικά, είτε από θρησκευτικά κριτήρια, ξεσπούν την αντιχριστιανική μανία τους σε παρεκκλήσια, άλλα και σε κεντρικούς ναούς των αστικών κέντρων.

Ρατσιστικό πογκρόμ, κι όμως κανένας δεν ασχολείται

Τα αίσχη που έκαναν οι μανιασμένοι Τούρκοι στις εκκλησιές του μικρασιατικού Ελληνισμού και στη κατεχόμενη Κύπρο ή οι άθεοι μαρξιστές κατά τον ανηλεή διωγμό της Ρωσικής εκκλησίας, σήμερα αποτελούν ένα θλιβερό κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων. Η Ορθοδοξία λεηλατείται εκ των έσω και κανένας δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Πότε με σπρέι και εμετικά συνθήματα, πότε με καταστροφές εικόνων και ιερών αντικειμένων, πότε σπάζοντας προσκυνητάρια, αναλόγια και τέμπλα, πότε με βεβηλώσεις – ακόμα- και της Αγίας Τράπεζας.

Ένα ανίερο μίσος εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και σπέρνει την καταστροφή. Πίσω από αυτές τις βεβηλώσεις κρύβονται ενέργειες φανατικών μουσουλμάνων που ενοχλούνται από την παρουσία εκκλησιών στην χώρα που τους φιλοξενεί, και «εργάζονται» σκληρά για τον εξισλαμισμό της χώρας. Πάντως όχι πιο σκληρά και από το Νότη Μηταράκη, που – υπό όρους σκλαβοπάζαρου – συμφώνησε να εισάγει εκατοντάδες χιλιάδες «εποχικούς» εποίκους από το Πακιστάν και τo Μπαγκλαντές.

Άλλες φορές, για τους βανδαλισμούς ευθύνονται διάφορες «ακτιβιστικές» οργανώσεις που διακηρύσσουν έναν «δικαιωματιστικό» – new age – αχταρμά . Μέσα στη παραζάλη που τους δημιουργεί η εσωτερική ανάγκη να προστατέψουν τα πάθη τους, χτυπούν λυσσασμένα τη μόνη πίστη που διδάσκει τον τρόπο (και τον λόγο) να εξαλείφεις τα πάθη. Σαν φανατισμένοι σκοταδιστές νομίζουν πως εξυπηρετούν την «πρόοδο» με το να ακολουθούν μεσαιωνικές πρακτικές. «Μάχονται» για δικαιώματα, σκοτώνοντας το δικαίωμα του συνανθρώπου τους να λατρεύει τον Θεό που πιστεύει. Μεγαλείο διαστροφής.

Ασφαλώς αυτές οι δυο κατηγορίες καταστροφέων δεν λειτουργούν ανεξάρτητα, άλλα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ιδεολογική (και ακτιβιστική) συνέργεια, ή αλλιώς «το μίσος μας ενώνει». Αν προσθέσουμε και τους σατανιστές (οι οποίοι κάποιες φορές εμπλέκονται και σε ακτιβιστικές ομάδες) που για τους δικούς τους βδελυρούς σκοπούς αρέσκονται να βεβηλώνουν ή ακόμα και να ανατινάζουν ιερούς ναούς, έχουμε μια εικόνα των – κυρίως – υπεύθυνων για αυτές τις ειδεχθείς πράξεις.

Εκτός από τις περιπτώσεις κλοπών που δεν είναι η πλειοψηφία, μιλάμε για εγκλήματα ολοφάνερης ρατσιστικής χροιάς, που υπάγονται στον αντιρατσιστικό νόμο, κι όμως το αρμόδιο υπουργείο αγοράζει αγρούς και πεδιάδες αδιαφορίας, ενόσω η Ορθοδοξία δέχεται κανονικό πόλεμο.

Στα πλαίσια της προώθησης του πολυπολιτισμού και του αχαλίνωτου δικαιωματισμού, η «γραμμή» που έχει επικρατήσει είναι να υποβαθμίζονται αυτές οι επιθέσεις. Το βλέπουμε άλλωστε και στα συστημικά ΜΜΕ, που αδιαφορούν πλήρως για το φαινόμενο ή βάζουν κάποια ξεκάρφωτη είδηση βανδαλισμού, αραιά και που.

Αν το ίδιο φαινόμενο συνέβαινε στους ιερούς χώρους κάποιας άλλης θρησκείας, τότε σίγουρα θα είχε ξεσπάσει πολιτική και δημοσιογραφική θύελλα. Άλλα το ότι οι ναοί της Ορθοδοξίας καταστρέφονται εδώ και 5 χρόνια όλο και πιο λυσσωδώς, δεν απασχολεί κανέναν. Σημείο των καιρών και αυτό, για τη διεστραμμένη εποχή που ζούμε.

23. ΑΧ. ΧΟΥΛΙΑΜ, ΑΧ ΧΟΥΛΙΑΜ!.. ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕΣ; 

Hülya Avşar‘dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!
18.02.2022 – 17:07

Hülya Avşar'dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!

Oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar, önceki akşam Tarabya’da bir balıkçı çıkışında görüntülendi. Magazin gündeminden düşmeyen 58 yaşındaki sanatçı, çok konuşulan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Hülya Avşar’dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!

Son olarak ‘Masumiyet’ dizisinde rol alan, larkıcılık kariyerine devam eden Hülya Avşar, Tarabya’da yemek yediği mekan çıkışında neşeli haliyle dikkat çekerken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin “Yanınızda ne zaman birini göreceğiz?” sorusuna ünlü oyuncu, “Benim için her şey kısmet. İstiyor muyum bilmiyorum, çok mutluyum. Dil, din, ırk fark etmez heyecanlandırması yeter” karşılığını verdi.

Hülya Avşar’dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!

Sanatçı, “3-5 yaş fark olur ama çok fazla küçük biriyle olunca ileride üzüntü yaratır. İleride kıskançlıklar başlar, ben kıskanırım yani. Bu aralar bana aşk hayatımı çok soruyorsunuz. İleride başıma bir iş açarsam sizi gebertirim” diyerek, muhabirlere takılmayı da ihmal etmedi.

Hülya Avşar’dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!

14 Şubat’ta “Sevgililer Günü Golf Turnuvası” notu ile eski eşi Kaya Çilingiroğlu’nun fotoğrafını paylaştığı hatırlatılan ünlü oyuncu, “Benim o kadar çok sevgilim var ki… Gerçekten bütün gün sevgililerimle paylaşmaktan zaman nasıl geçti anlamadım. O kadar çok sevgilim var ki harem kurdum” diyerek, kahkaha attı.

Hülya Avşar’dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!

Hülya Avşar, usta sanatçı Orhan Gencebay’ın sahne kıyafetleri açıklamasından dolayı sosyal medyada tepki çekmesi hakkında, “Bu tür şeylerin yapılmaması gereken tek kişi Orhan Gencebay’dır. Orhan Gencebay’ı kes, kötü niyetli hiçbir şey yapmaz yine de” ifadelerini kullandı.

Hülya Avşar’dan çok konuşulacak sözler: Instagram kullanan erkek bana göre değil!

Ünlü sanatçı, “Instagram’ı olan bir sevgili istemem. Erkeklere Instagram’ı yakıştırmıyorum, bana göre değil. Spor yapmayan insanlar da bana göre değil, sosyal medyada vakit geçiren erkekler de bana göre değil. Onun için o tarz biri hiç olmaz” şeklinde konuştu.

24.

Fransız siyasetçi Melenchon’dan skandal sözler: Öcalan serbest bırakılmalı

Fransa’da Cumhurbaşkanı adayı Melenchon, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı paylaşımda, “Öcalan 23 yıldır Türkiye’de tutuklu. Neredeyse Mandela kadar. Bu adil değil. Barış için Öcalan’ı serbest bırakmak gerekir” dedi.

Fransız siyasetçi Melenchon'dan skandal sözler: Öcalan serbest bırakılmalı
17.02.2022 

 

Fransa‘da “Boyun Eğmeyen Fransa” (LFİ) adlı partinin lideri ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc MelenchonTwitter hesabından yaptığı paylaşımda, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik bir mesaj paylaştı.

LFİ lideri Melenchon mesajında, “Barış için Öcalan’ı serbest bırakmak gerekir” dedi.

Melenchon, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk siyahi devlet başkanı Nelson Mandela‘nın cezaevindeki tutukluluğuna atıfta bulunarak, “Öcalan 23 yıldır Türkiye‘de tutuklu. Neredeyse Mandela kadar. Bu adil değil. Barış için Öcalan’ı serbest bırakmak gerekir” ifadelerini kullandı.

FRANSA’DAKİ SEÇİMLERDE KİMLER ADAY?

Melenchon, Fransa’da nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, henüz açıklamadı fakat seçimde aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Seçimlerde yarışacağını açıklayan diğer adaylar şöyle:

“Merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) adayı Paris’in de içinde olduğu Ile-de-France bölgesi Başkanı Valerie Pecresse, Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, Aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, Yeşiller Partisinin (EELV) Başkanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Yannick Jadot, Boyun Eğmeyen Fransa Hareketinin (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon ve merkez sol Sosyalist Partisinin (PS) adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo.”

KAYNAK: HABER7
25. ΤΖΙΠΙ ΛΙΒΝΙ!..

Tzipi Livni opens up about her Gulf visits before the Abraham Accords 

The former Israeli lawmaker, who retired from politics in 2019, held a variety of positions in the government between 2001-2014

Livni, 63, who served in a variety of Israeli government positions, including deputy prime minister, foreign minister and justice minister, between 2001 and 2014, also led the country through several rounds of peace negotiations with the Palestinians. It was this role – where she worked opposite the Palestinian Authority’s chief negotiator, the late Saeb Erekat – that led her to forge warm ties with multiple Arab leaders, some of whom are now at the forefront of the Abraham Accords, the U.S.-mediated normalization agreements between Israel and four Arab countries.

In a recent interview with Jewish Insider, the former Israeli lawmaker downplayed more than a decade of covert meetings and conversations with country leaders, foreign ministers and other representatives of the Emirates, Bahrain, Qatar, even Saudi Arabia. And while former President Donald Trump’s son-in-law and senior advisor Jared Kushner has twice been nominated for a Nobel Peace Prize as one of the architects of the Abraham Accords, it is possible that this entire process might not have happened if not for the groundwork laid by Livni.

“Truthfully, I didn’t think that Kushner could do this; it’s really a huge achievement. I mean, to have these agreements without the Palestinians, it really surprised me when I saw the news. It is a real game-changer,” Livni said during the interview at her Tel Aviv home. “[Kushner] deserves all the credit he is getting.”

Today, relations between Israel and the United Arab Emirates, Bahrain and Morocco are out in the open, even flourishing. Just this week, Israeli Prime Minister Naftali Bennett made history as the first Israeli premier to travel to the Gulf state of Bahrain. In January, Israeli President Isaac Herzog proudly met with Abu Dhabi’s Crown Prince Sheikh Mohamed bin Zayed, following similar visits by Bennett and Foreign Minister Yair Lapid to the United Arab Emirates.

Livni said that she was as surprised as anyone when the White House announced the agreements in August 2020, although, she noted, there were some signs of a regional sea change. She recalled two key incidents several months before that momentous announcement, and the subsequent signing of the Accords on the White House lawn in September 2020, that made her realize attitudes were shifting.

“In 2019, not long after I quit politics, I was invited to attend a conference in Bahrain,” Livni said. “It was an international conference, but the event was sponsored by Bahraini officials, and I arrived there openly with an Israeli passport.”

Secretary of State John Kerry (C) watches as Israeli Justice Minister Tzipi Livni (R) and Palestinian chief negotiator Saeb Erekat (L) shake hands during a presser on the Middle East Peace Process Talks at the Department of State on July 30, 2013, in Washington, D.C. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

“For the first time ever, I held a public meeting with [Bahrain’s Foreign Minister Khalid bin Ahmed] Al Khalifa, and we even took a photo together,” she continued. “It felt very normal and that was something I was not used to.”

Livni stepped back from the Israeli political scene three years ago, heading shortly after to teach a course in diplomacy at the Harvard Kennedy School in Cambridge, Mass. It was there, at the tail end of 2019, that she once again noticed a shift in attitudes toward Israel in the Arab world. Former Norwegian peace negotiator Terje Larson reached out to her just prior to her return to Israel asking her to join him at an international conference in Abu Dhabi. As Livni waited for a direct flight to the UAE, ground staff called ahead to Abu Dhabi making sure officials there would accept an Israeli passport. The message was that they would.

“At the conference, there were leaders from all over the region, not only those who have now normalized relations with Israel, and we discussed all different matters, including the Israeli-Palestinian peace process,” said Livni, who was invited to join a public panel for the first time ever.

“That was before the Abraham Accords, when the Arab world was still saying it would not normalize ties without Israel first achieving peace with the Palestinians,” she said. “But the atmosphere was different. I was accepted and I sat openly with those whom I had met with in secret before.”

Livni traces her covert meetings back to the period of the Annapolis Conference more than a decade earlier. It was her Palestinian peace partner, Erekat, who first lobbied Arab leaders on her behalf, urging them to meet with the Israeli leader.

Later, said Livni, Larsen stepped in, inviting her and other regional leaders to gather under the guise of his International Peace Institute (IPI). “The meetings were not public but there were others in the room from Arab countries,” she said, describing how she soon had the phone numbers of numerous Arab ministers and their assistants and began meeting with them regularly, informally, on the sidelines of international gatherings such as the U.N. General Assembly in New York and the Munich Security Conference in Germany.

“For many years I had these discreet meetings,” Livni mused. “And it was clear that if anything was leaked to the media then it would have been the end of these kinds of meetings, so I kept it completely secret.”

Among the meetings and relationships forged, Livni describes a 2008 visit to Qatar, for the Doha Forum on Democracy, Development, and Free Trade. Her appearance at the conference was made public, but while in Qatar she attended a more private dinner at the home of the country’s emir, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani. There she met with the foreign ministers of Oman and other Arab states, as well and held a heated exchange with Turkish President Recep Tayyip Erdogan.

“We discussed Gaza, Hamas and what needs to be done,” said Livni of her meeting with the Turkish leader, whose attitude toward Israel shifted in the subsequent years. Two years later, Erdogan would expel Israeli diplomats following the Mavi Marmara flotilla incident. With the other Arab leaders at the Doha dinner, Livni said, “we discussed the situation in the region, the mutual threats, what was happening in Israel, with the Israeli-Palestinian peace process, and I was really impressed with how familiar they all were with Israel and Israeli politics.”

“It’s clear that this opened the door, it was the first understanding that we have mutual regional interests and there was the possibility to have a direct line, discreetly, to speak about these issues,” she continued. “There were also other lines [between the countries] but they were mostly on security. I was speaking with them on broader challenges.”

Israeli Foreign Minister Tzipi Livni, right, meets with US Secretary of State Condoleezza Rice at the David Citadel Hotel in Jerusalem, July 24, 2006. (Photo by Lior Mizrahi/Getty Images)

Throughout a decade of such meetings, Livni told JI that it was always made clear to her that normalization with the wider Middle East region – 55 Muslim and Arab states – would only come after Israelis and Palestinians made peace. For the Palestinians, she said, this backing was their main leverage.

However, she described a conversation with Erekat in 2014, during the last serious round of peace negotiations facilitated by then-Secretary of State John Kerry, after Palestinian President Mahmoud Abbas refused to respond to the deal being offered. “I told him, ‘Listen, this is the time to make a decision because the Arab world cannot just stay waiting for you like this,’” Livni said she warned him. Six years later, the normalization agreements were signed between Israel, the UAE and Bahrain, catching the Palestinians off-guard.

“Frankly, I was really happy when the Abraham Accords were signed and I am hoping that more countries will join, but when it comes to the Israeli-Palestinian conflict, we are now on a slippery slope towards a one-state reality,” she theorized.

While there is a possibility that the normalization agreements could make peace with the Palestinians more likely, Livni cautioned that the Accords are more likely to cause apathy on both sides. The process, she explained, has been used to sell the concept of “peace for peace” to the Israeli people. Now, she explained, that some will say, “‘What is the use of having peace with the Palestinians? We don’t need it.’ I am really worried about that.”

And Livni added, she believes it is unlikely that a U.S. administration will initiate another attempt to bring about peace or even that Israeli or Palestinian leaders would respond to such a gesture.

“In Israel, we have a government whose guidelines are not to touch this sensitive issue,” she pointed out. Even though her days as the country’s peace negotiator are now over and attitudes have clearly changed in the region, Livni said she has not given up on her vision for peace with the Palestinians.

“I believe peace is crucial for the future of Israel,” she said.

26.

Demokrasinin Türkiye sorunu…

18.02.2022

Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, bireysel ve kültürel haklar, inanç hürriyeti ve bir bütün olarak insanın gövdesinde ve zihninde hasıl olan her şeyin insana teslim edilmesi, demokrasi kavramının içini dolduran değerler manzumesidir.

Bu değerlerin hak olduğuna ve insanın bu değerleri talep etmesine kimsenin itirazı olamaz.

Peki mümkün müdür böyle bir şey, bir bütün olarak bu hayalin gerçekleşmesine imkan var mıdır?

Hem vardır, hem yoktur.

Şöyle ki…

Uygar toplumlar, bu da ayrı bir tartışmadır, önce kemikleşmiş bir halk olarak ortaya çıktılar, sonra milli kimliklerini oluşturdular, daha sonra da bireysel hakları genişletme yoluna gittiler. Hukuk yoluyla bu hakları garanti altına aldılar, hukuku devletin belirlediği ve sınırlarını çizdiği “iç demokrasinin” zırhı yaptılar.

Tarihte “demokratik hukuk devleti” olma vaadiyle kurulmuş bir tane devlet yoktur.

Devletler kanla, canla, savaşla, kavgayla kurulmuştur. Devletin kuruluşuna ve devamına inananların sayısı arttıkça, kurucu kimliğin, yani milli kimliğin hakimiyeti yerleştikçe bireysel haklara, hukuk nizamına, yaşam tercihlerine ve bu kavramların hayata geçirilmesine sıra gelmiştir. Yani demokrasinin teşekkülü devletin kendinden emin olmasından sonra gerçekleşmiştir.

Şimdi gelelim bize…

Türk milleti diye bir millet vardır, fakat Türk ulusu diye hayal edilmiş bir ulus da vardır ve bunlar birbirinden çok farklı şeylerdir.

Ulus projesini demokrasi yoluyla gerçekleştirmek mümkün olmamıştır, fakat buna rağmen Türk devleti bazen zor kullanarak ulus projesini büyük oranda gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet Türkiye’sinde demokrasi, inanç hürriyetiyle, bireysel ve kültürel haklarla, bu hakların tanınıp tanınmamasıyla sınanmıştır ama daha çok Türk ulusuna tabi olmak istemeyen unsurlara karşı devletin davranışlarıyla test edilmiştir.

Dünyada Türk devletinden başka neredeyse hiçbir devlet, bünyesinde barındırdığı bu kadar farklı etnik yapılara karşı geliştirdiği davranışlarla “demokrasi sınavına” tabi tutulmamıştır.

Türk devletinin demokrasiden ne anladığını anlamak isteyenler, Osmanlıdan geriye kalan demokrasi tecrübesine ve yangın yerine dönen coğrafyaya bakmalıdırlar.

Türk devleti demokrasiyle olan imtihanına bahane aramaktan çok, bir asırdır kimlik oluşturma sürecini tamamlamak istediğini, eğer bunu başaramazsa demokratik ülke olma yolunda attığı adımların kendi varlığı için bir tehdit olduğunu dünyaya anlatmaya çalışmaktadır. Demokrasinin aynı ilkeler etrafında toplanmış halkın taleplerine cevap vermek için ideal bir düzen olduğunu, aksi halde parçalanmanın sebebi olacağını söyleyip durmaktadır.

İç siyasetteki dalgalanmaları izliyoruz. Yeni oluşumları, ittifakları ve bu ittifakların Türkiye’yi nereye götürmek istediğini düşünüp kafa yoruyoruz.

Ekonomiden sağlığa, eğitimden tarıma, çevreden kültüre birçok alanda farklı tekliflerin gelmesi, başka modellerden bahsedilmesi gayet normaldir.

Fakat…

Demokrasi konusunda söylenenlere pek fazla kulak asmamanızı tavsiye ederim.

Çünkü…

Türkiye’nin demokrasi sorunundan çok, demokrasinin Türkiye sorunu vardır.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-