Σημάδια ολοκληρωτισμού από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού!

Δεν διστάζουν να προσφύγουν σε τακτικές απολυταρχικών καθεστώτων, προκειμένου να… επιτεθούν στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Το γνωστό φασισταριό του γραφείου Τύπου του σύριζα συνεχίζει απτόητο την τακτική ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ απέναντι στις μη αρεστές εφημερίδες, δλδ. ουσιαστικά απέναντι στο συνταγματικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ του Ελληνα πολίτη για ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ενημέρωση.

Αυτό βεβαίως σαν ένα ακραία αντιδημοκρατικό φόντο, σειράς από ΣΚΟΠΙΜΑ ψεύτικων και απατηλών επιχειρημάτων, που χαρακτηρίζουν και την πρακτική και τη νοοτροπία του κάθε πανικόβλητου ηγεμόνα που «συλλαμβάνεται» να εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» κυκλοφόρησε χθες, με πρωτοσέλιδο το τσουνάμι των πλειστηριασμών, ακόμη και πρώτης κατοικίας, που ήδη έχει ξεκινήσει, κατόπιν υποχωρήσεως της συγκυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε πανικόβλητο ότι η εφημερίδα γράφει ψέματα, διότι, όπως ισχυρίστηκε, οι πλειστηριασμοί στους οποίους αναφέρθηκε αφορούν χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και όχι προς Τράπεζες.

Και μέχρις εδώ, ας πούμε ότι η «μετ’ αγανακτήσεως» διαμαρτυρία του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου φαίνεται αρκετά «λογική» και «φυσιολογική». Αυτό, όμως, που δεν είναι λογικό και σίγουρα ΑΦΥΣΙΚΟ για επίσημο όργανο πληροφόρησης, είναι η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ φωτογραφική ανάμειξη του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ένα θέμα καθαρά δημοσιογραφικό και μάλιστα με τρόπο απαξιωτικό, ιταμό και προκλητικό.

Για «στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” ιδιοκτησίας του γνωστού υπόδικου επιχειρηματία…» κ.λπ. γράφει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Τσίπρα, στο οποίο, ως γνωστόν, προΐσταται πλέον ο πρώην κομμουνιστής και νυν φασισταριστερός Καρτερός.

Και εντάξει, ο Μαρινάκης, χωρίς επιχειρήσεις και χρέη στην Ελλάδα και με την παγκόσμια εμβέλεια της επιχειρηματικής του οντότητας, δεν έχει καμία ανάγκη υπεράσπισης απέναντι και στις πιο χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις. Το δικό μου θέμα είναι άλλο.

Γιατί όποτε αναφέρονται στις εφημερίδες του πρώην ΔΟΛ, δηλαδή του δημοσιογραφικού οργανισμού που αγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, «πρέπει» να αναφέρουν και το όνομά του, αλλά και την ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ και για τον ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κόσμο ΣΤΗΜΕΝΗ «ιδιότητα» του «υποδίκου»;

«ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΟ» ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΕΙΑ

Το κάνουν και για άλλες εφημερίδες αυτό; Ε, ρε Καρτερέ, που έχεις δουλέψει πολλά χρόνια σε εφημερίδες (κυρίως στην πιο ΨΕΥΤΙΚΗ και ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΗ εφημερίδα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, την «ΑΥΓΗ») δεν καταλαβαίνεις ότι όταν αναφέρεσαι σε δημοσίευμα εφημερίδας, το θέμα πάντα αφορά τον διευθυντή της, τον αρχισυντάκτη της, τον δημοσιογράφο που έγραψε το θέμα και ΠΟΤΕ στον ιδιοκτήτη της;

Τι θέλεις δηλαδή να πεις με την ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΟΥ θράσους και αναίδειας αναφορά σου στον Μαρινάκη; Ότι αυτός γράφει τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής, ή ότι βάζει με το ζόρι τους δημοσιογράφους να τα γράφουν;

Δεν καταλαβαίνεις, ρε Καρτερέ, ότι ΕΤΣΙ θίγεις και προσβάλλεις βαθύτατα και βαρύτατα τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ στην εφημερίδα και έχουν τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τα δημοσιεύματα; Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ΧΤΥΠΑΣ ΜΟΝΟ την εφημερίδα και βεβαίως τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εργαζομένων που τρώνε ψωμάκι χάρη στον “ΔΟΛ” του Βαγγέλη Μαρινάκη;  

Οπως έχω ξαναγράψει, πριν λίγες μέρες, Καρτερέ, διακατέχεσαι από ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νοοτροπία και αυτό δεν είναι παράξενο για το κόμμα στο οποίο εργάζεσαι. Οι εφημερίδες, Καρτερέ, στα δημοκρατικά καθεστώτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένες να γράφουν κολακείες και ύμνους για τις κυβερνήσεις, αλλά να τις ΚΡΙΝΟΥΝ, να ασκούν ΚΡΙΤΙΚΗ και να βγάζουν στη φόρα ΟΛΑ τα αρνητικά τους σημεία.

Ολα τα άλλα είναι τερτίπια ΦΑΣΙΣΤΩΝ.

Οσο για την ουσία του θέματος, η εφημερίδα «Τα Νέα» με το άριστο δημοσιογραφικό προσωπικό έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ, με τα οποία αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ των δημοσιευμάτων της, καθώς και τα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ του Κοντονή, του πρωθυπουργού του και βεβαίως του γραφείου Τύπου του.

ΥΓ.: Με την ευκαιρία, θα σε ξαναρωτήσω, Καρτερέ, που ξέρεις να τα βάζεις με τις εφημερίδες που δεν σας κάνουν τα χατίρια:

Τι έγινε τελικά με τον Νίκο Πλουμίδη τον συγχωρεμένο, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς ή «την κοπάνησε για την Αργεντινή», όπως έγραφε, με πηχυαίους τίτλους, την επομένη του θανάτου του (και χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη) η εφημερίδα στην οποία εθήτευσες και έμαθες, όπως αντιλαμβάνομαι, να… τηρείς τις αξίες και τη δεοντολογία της δημοσιογραφίας;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ www. gavros.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Με την Μεγαλο-ΠΑΡΑΓΚΑ, εδώ και 10ετίες τώρα, στο μπάσκετ, τί θα γίνει ρε ξεφτιλισμένοι; Ποιός από εσάς θα αρχίσει κάποτε να γράφει ρε βρωμιάρηδες… Καρτεροί και λοιπές αντι-Ολυμπιακές… οχιές; Ο Βασιλακόπουλος ή Βαζελο – Κιμ Γιουνγκ Ουν, του ελληνικού Μπάσκετ, θα αλλάξει με άλλον και πάλι βάζελο, όταν πεθάνει; Φτου σας ρε, φτου σας παλιοβδελύγματα και βρωμερές… φυματιώσεις!..