Για Τον ΥΠΕΞ Κο ΚΟΤΖΙΑ!

Σεβαστέ Υπουργέ, Κε Κοτζιά!

– Με αφορμή το θέμα Καμμένου – Β. Παπαδόπουλου και Πώληση Όπλων στη Σ. Αραβία, υπενθύμησες και ορθώς(!) ότι η αναφορά και πιο πολύ η… επίδειξη -εκτιμώ- κρατικών απορρήτων  εγγράφων τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών! Θα πρόσθετα, με σεβασμό, τη λέξη “τουλάχιστον”!!!

– Είμαι σε θέση να αντιληφθώ τί στρατηγικός μας σχεδιασμός χάλασε στην (ευρύτερη) Μ. Ανατολή, στο πλαίσιο της σύμπλευσής μας με το Ισραήλ και τους συμμάχους του, στην παρούσα χρονική περίοδο!

– Θέλω ειλικρινά να πιστεύω πως το μέγεθος της ζημιάς της δικής μας δεν είναι μεγάλο, αφού μια ανακολουθία στον όποιο… λόγο μας, θα μπορούσε να αποδοθεί και σε λάθος, στις όποιες σχετικές… επαφές μας, (σας βεβαιώνω πως οι Ισραηλινοί είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν), ενώ επίσης θέλω να ελπίζω πως και το Ισραήλ, που κυριολεκτικά παλεύει να ζήσει σε πείσμα πολλών και ορκισμένων εχθρών του, δεν θα έχει πάθει, σχεδιαστικά, τίποτα το σοβαρό, με τον ερχομό στο φως του θέματος της αναφερθείσης στα ΜΜΕ πώλησης προς τους Σ. Άραβες! (Ασφαλώς η ζημία για όλους τους εμπλεκόμενους θα ήταν κατά πολύ μικρότερη, αν το θέμα “ερχόταν στο φως”, μετά την ολοκλήρωσή του)

– Λυπάμαι όμως Κε Υπουργέ να σημειώσω, ως Γενικό Σχόλιο, πως οι δουλειές αυτές δεν γίνονται έτσι και ειδικότερα, πως:

α. Ο ΥΠΑΜ και Συγκυβερνήτης Π. Καμμένος, δυστυχώς, δεν είναι καν συγκρίσιμος του δικού σας επιπέδου και βεληνεκούς, ως πολιτικός και μάλιστα σε όλους τους τομείς, με πρώτον αυτόν της σοβαρότητος! Εσείς ειδικά, πιστεύω, παρακολουθώντας την πολιτική βιωτή σας στο ΥΠΕΞ, πως το ξέρατε από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε αυτό, πως δηλαδή δεν θα μπορούσατε -κατ’ ελάχιστον- να ήσασταν ποτέ και σε τίποτα σίγουρος συνεργαζόμενος με τον νυν ΥΠΑΜ!

– Συμπεραίνω λοιπόν, αφού δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς, πως σίγουρα… προσευχηθήκατε να μην συμβεί τίποτα με τον ΥΠΑΜ, όσο θα ήσασταν Υπουργός, [αφού τα δύο Υπουργεία (ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ) έχουν πολλές… κοινές συνεσταμένες, στους όποιους εθνικούς σχεδιασμούς μας], πως σίγουρα επίσης παρακαλέσατε τη Θεά… Τύχη, (η οποία στην υπόψη υπόθεση σας… λησμόνησε), να είναι πάντα μαζί σας και πως παρακολουθούσατε εκ του σύνεγγυς και με -τυχόν- παρεμβάσεις σας τα όποια κοινά… επχκά θέματα, μετά τα όποια πιθανά ΚΥΣΕΑ!..

– Θα καταλογίσω όμως, σε εσάς και στους Επιτελείς σας, ως ευθύνητην απολύτως αναγκαία μη ύπαρξη “ασφαλιστικών δικλείδων, όπως εκτιμώ, στο συγκεκριμένο θέμα, συνεπώς προχειρότητα σχεδιασμού, ο οποίος (ως Υπουργείο), θα έπρεπε να είχατε πολλαπλώς “δέσει” το θέμα! (Λυπάμαι που δεν μπορώ εδώ να γράψω το “πώς”, όπως είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνετε)!

β. Δεν αρκεί, Κε Υπουργέ, μια Κομματική σας Γραμματέας στο ΥΠΑΜ, για να αλλάξουν καθεστυκηϊες δομές δεκαετιών, (ειδικά στα “Εξοπλιστικά”), ενώ οι όποιοι άριστοι σχεδιασμοί των Επιτελών του Υπουργείου Αμύνης, (άριστοι στις 9, των 10 των κάθε φορά περιπτώσεων), υπόκεινται πάντα, (ξέρετε πού;), υπόκεινται στο είδος της… “φαιάς ουσίας” του εκάστοτε ΥΠΑΜ και ο σημερινός λυπάμαι να πω ότι έχει λίαν περιορισμένη ή αλλιώς είναι όπως λέμε “λίγος“!  

– Δεν θα αρνηθώ τις όποιες καλές προθέσεις του συναδέλφου σας Κου Καμμένου, για το… καλό της δόλιας Πατρίδος μας, αλλά εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, πως ο δρόμος προς την καταστροφή είναι γεμάτος από… “καλές προθέσεις”!.. Ή όχι Κε Υπουργέ;

γ. Ευθύνη όμως πολύ μεγάλη Κε Υπουργέ Κοτζιά, φέρει και η ΕΥΠ, η οποία μοιάζει να μην γνώριζε ούτε το υψηλότατο στρατιωτικό ήθος και την εντιμότητα του Ταξιάρχου (ΤΧ): ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ως όφειλε(!), λόγω της θέσεως που αυτός κατείχε!.. Δεν υπήρχε “ούτε μία στο δισ-ριο” να επιτρέψει ο συγκεκριμένος Αξκος (πόσο μάλλον να συνεργήσει), σε οποιασδήποτε μορφής σχετική… ατασθαλία! (Ας προτιμήσω τη λέξη αυτή)! Θα ήθελα τέλος να σημειώσω πως, ο υπόψη Ταξίαρχος, με την συνολική του στάση στο θέμα, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ(!) ουσιαστικά, (όπως αυτό εξελίχθηκε), το Ελληνικό Κράτος, αλλά το “γιατί” δεν μπορώ να το γράψω, δυστυχώς!..

– Σταματώ εδώ το θέμα των ευθυνών της ΕΥΠ στο θέμα, τονίζοντας απλώς πως είναι μέγα… ατόπημα να μην συνυπολογίζει η υπόψη Υπηρεσία, σε ό,τι αφορά τον νυν ΥΠΑΜ και τους όποιους σχεδιασμούς που εμπλέκεται το Υπουργείο του, τον πολιτικό Χαμαιλεοντισμό του Κου Καμμένου (σχεδόν προσφάτως γράψαμε γι’ αυτόν και την… πορεία του, μέχρι να καταλήξει να το “παίζει”… Τραμπ-ικός) ή -αν δεν σφάλλω- στην πολιτική γλώσσα, τον πολιτικό Τυχοδιωκτισμό του Ε/ΥΠΑΜ, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο ατόπημα, έγκλημα θα το χαρακτήριζα, να αφήνονται άτομα που εμφανώς, πλην του εαυτού τους και του κέρδους τους, εργάζονται -καταφανώς- και για τα Ρωσικά συμφέροντα, σε μια… ΝΑΤΟϊκή χώρα!

– Αυτά Κε Κοτζιά, ας το… “κοψοράψετε” λοιπόν, ει δυνατόν, το θέμα στη Βουλή, όποτε το συζητήσετε, και όλοι σας (εννοώ και την Αντιπολίτευση, αφού τα θέματα αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου να συζητούνται δημοσία) και κλείνοντας, δεν σας εύχομαι… και εις άλλα με υγεία“!..

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΕ ΚΟΤΖΙΑ

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-