Διάφορα, Ανάκατα, … Παραπολιτικά!.. Ντόπια Και Ξένα!..

Φίλοι μου!

1. Αυτά, ρε Τράγκα, που είπες, σήμερα το πρωϊ (14-12-2020), στο ΕΛΛΑΔΑ 94,3 FM (Μελισσανίδης), κατά του Μαρινάκη και του… “Συγκροτήματός” του, (του παλαιού του “ΛΑΜΠΡΑΚΗ”), γιατί δεν τα έλεγες και προ ολίγων μηνών, όταν δούλευες στα “Παραπολιτικά FM”, που “ανήκει”, λέμε τώρα, στον Πρόεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Π.;

“Τρέχεις”, “δίκην” ομοφυλοφύλου, όπου έχει… “Μπαγιόκο”!

Πόσο παλιοχαρακτήρας είσαι τελικά ρε… Φράγκα; Πόσο δίκιο είχε τελικά για σένα ο συγχωρεμένος Κακαουνάκης!..

Αν θες την γνώμη μας, “σήκω και φύγε” και κύττα να περάσεις όμορφα, αλλά και με ειλικρινή μετάνοια, όσα χρόνια ζωής σου μένουν, διότι δεν θα γίνεις… Αστρόσκονη, όπως παπαρίστικα έλεγες και πιθανώς συνεχίζεις να λες, αλλά  και η δική σου ψυχή θα πάει στον Πλάστη μας, όπου και αυτή, όπως όλων μας, κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει, όταν Εκείνος έρθει επί “Θρόνου Δόξης”!..

Άντε Καραγκιόζη, που φτύνεις, όπου έγλυφες και γλείφεις, όπου έφτυνες!.. Σιχαμένε, που τάχα ήσουν και φίλος του Γερο-Καραμανλή, 54 χρόνια… πρακτοράκο!

Πόσο ανόητος ήταν τελικά ο Σημίτης, που φέρεται, όπως και εσύ λες, ότι θέλησε να σε βγάλει απ’ την μέση, με εκείνους τους 2 Αλβανούς φονιάδες, δίνοντάς σου αξία πολλαπλασία αυτής που κέκτησαι!.. Ο Θεός ήθελε να ζήσεις, ώστε να σχηματιστεί μια πλήρης και πιο αδρή εικόνα του αθλίου ποιού σου!..

2. Ναυτική Στρατιωτική Βάση, και μάλιστα λίαν ισχυρή, θέλουν την Αμμόχωστο οι Τούρκοι και σ’ αυτό στοχεύουν αρχικά! Τα λοιπά που γράφονται είναι της προηγουμένης… προτάσεως… “ορντέβρ”, όπως πχ ραπανάκια Βρυξελλών, “αντίβ”, κλπ!..

3. Το Τ/ΣΣ που γράψαμε “Ποντικέ” πως αναμένει απέναντι από την Κύπρο, για να αριβάρει αποβατικά στην Κύπρο, είναι άλλο, απ’ τη δύναμη των περίπου 4.000 ανδρών με την οποία ενισχύθηκαν προσφάτως (Ιούλιος 2020), στα “Κατεχόμενα” οι ΤΕΔ και οι “Τ/Δυνάμεις Ασφαλείας” των Τ/Κ! Συνολικά τώρα στην Κύπρο οι Τούρκοι έχουν ένα στράτευμα που εγγίζει τις 50.000… “κόσμο”!..

Οι Τούρκοι έχουν ως 1ο Στόχο (!) την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου (ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΤΟ “ΓΙΑΤΙ”) και αναμένουν την “χρυσή ευκαιρία”, την οποία θα τους… δώσει ο διεθνής λεγόμενος παράγοντας και τα τοπικά δεδομένα, με πρώτα και πάλι την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα!

Σου θυμίζω τί είχε πει ο Ακάρ, αν παρακολουθείς! “Σήμερα είμαστε ακριβώς, όπως το 1974”! Ανάλυσέ το αυτό! Μ’ αρέσει που είσαι και εκεί που μου έγραψες! Πόσα σε πληρώνουν αλήθεια;

4. Η υπόθεση Κατασκοπείας στην Ρόδο απεδείχθη τελικώς μια -μετά συγχωρήσεως- βροντώδης… κλανιά, αλλά απολύτως ΑΟΣΜΗ!

Φίλοι… “ειδήμονες”! Όταν “βγαίνει” μια τέτοια συγκεκριμένη υπόθεση στο φως, τότε αυτοί που την “βγάζουν” έχουν προηγουμένως “δέσει” ότι, οι όποιοι “ύποπτοι” (sic) θα πάνε 100% στην ¨Στενή¨ (όχι της Ευβοίας), οπωσδήποτε(!), διότι αλλιώς αυτοί που την “έβγαλαν” γίνονται ρόμπα… “εντός, εκτός και… επί τα αυτά”!

Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν(!) δημοσιοποιείται τίποτα και ακολουθείται “πορεία”, ανάλογα του σε ποιά κατηγορία ανήκει η όποια, σε εξέλιξη ή μη, εξεταζομένη υπόθεση! Ακολουθείται δηλαδή η τακτική του… “BY THE BOOK” και γίνεται… “όπλιση”, των όποιων επίσης “Διωκτικών Αρχών”, με υπομονή, αλλά και με επιμονή, δια της… εμμονής στον αρχικό μας σκοπό!

Με πολύ σεβασμό, πόσα πτυχία έχετε, πού και πότε τα πήρατε και κυρίως πόσα χρόνια έχετε στην ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ;

Μην βρίζετε, έρχονται Χριστούγεννα! Σκεφτείτε τουλάχιστον πρώτα τί διαβάσατε, μόλις! “Σας αγαπώ” και δεν είμαι η… Αλιφέρη!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Αυτός παρακάτω είναι ο δεύτερος κατάσκοπος των Τούρκων…!! Ο 56χρονος μάγειρας μουσουλμάνος ναυτικός από την Θράκη!

ΣΤΟΧΟΣ – Δεκεμβρίου 14

Αυτός είναι ο 56χρονος (54χρονος κατ΄ άλλες πηγές) μάγειρας σε πλοίο της άγονης γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος-Καστελόριζο και κατασκόπευσε υπέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συλλέγοντας προσωπικά στοιχεία για τοις στρατιωτικούς που υπηρετούσαν στο ακριτικό νησί!

Ο 56χρονος, όπως αποκάλυψε στις αρχές, συγκέντρωνε πληροφορίες που του ζητούσε ο επίσης μουσουλμάνος από την Θράκη υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, πληροφορίες αναφορικά για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελλόριζο, τον αριθμό της (ενν. δύναμη), ακόμη και στοιχεία ταυτότητας μελών, αλλά και διοικητών της ελληνικής φρουράς, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω.

Επίσης τού ζητούσε, όταν οι στρατιωτικοί ήταν επιβάτες στο πλοίο, να προσπαθεί να κρυφακούει τις συνομιλίες τους και να τους απαθανατίζει με το κινητό του! (SOS)

Επίσης έδινε στοιχεία για τις επισκέψεις πολιτικών προσώπων στο Καστελόριζο, με την τελευταία φορά μάλιστα να είναι κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι συναντήσεις του μάγειρα με τον γραμματέα του τουρκικού Προξενείου για την ανταλλαγή πληροφοριών, γινόταν σε καφενεία του λιμανιού της Ρόδου.

Από κάτω, βλέπετε τον ΓΓ του τ/Προξενείου της Ρόδου!..
Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ποιος είναι ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου – Πως στρατολόγησε τον μάγειρα

5. Αρχίζουν και πέφτουν τα μαλλιά του ΡΤΕ; Ταγίπ, τί γίνεται ρε; “SAKIN UNUTMA TAYIP BEY! ÇOK YAKINDA HESAP VERECEKSİN”!..

Μήπως θυμάσαι τί τύχη είχε ο αγαπημένος σου Σουλτάνος, ο Αβδούλ Χαμήτ, ο Β’;

6. Π/Υ (ορισμένων μόνον) Ομάδων, για κάποιους Αντι-Ολυμπιακούς “Καραγκιόζηδες”! Διαβάστε:

Μ. Σίτι: 1 Δις 200 εκ-ρια.

Μπάρτσα: 1 Δις.

Μπάγιερν: 900 εκ-ρια.

Τότεναμ: 800 εκ-ρια.

Γιούβε: 750 εκ-ρια.

Πόρτο – Μαρσέϊγ: 200 εκ-ρια.

Σπόρτινγκ Λισαβώνος: 150 εκ-ρια.

7. Αγοράστηκε, για τις ανάγκες του ε/Κράτους, νέος Υπερ-κοριός, αξίας 6,5 εκ-ρίων Ευρώ; Αν “ναι”, … “ποιός”, “πού”, “πότε”, “πώς”, … Καταλάβατε!.. Θα μάθουμε;

8. Η πιο απλή απάντηση για τους λόγους της Αρμενικής ήττας, από τους Τουρκαζέρους, είναι ότι από το 2010 και μετά, ενώ οι Αζέροι ασχολήθηκαν με την στρατιωτική εκπαίδευση σε βάθος, όπως το αυτό και με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς τους, οι Αρμένηδες “περί άλλων ετύρβαζον”, νομίζοντας ότι είχαν “καπαρώσει” την κατοχή του “Ναγκόρνο Καραμπάγγια πάντα, κάνοντας το μέγα λάθος να ξεχάσουν το τί σημαίνει Τούρκος, κάτι που, αυτοί ειδικά, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!..

Τα τελευταία χρόνια, και προκειμένου να “κοιμηθούν” τελείως, και ενώ οι Αζέροι… “ερχόντουσαν”, οι “Διεθνείς Εβραίοι”, δια του Σόρος, τους έβαλαν Π-Θ τον “δικό” τους “ΣΟΡΟΣ-ΠΑΣΙΓΙΑΝ”, μετά από εσωτερική… “επανάσταση”, τύπου “Αγανακτισμένων” (“ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ” και “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ”… συνεργατών, “κάτω από το τραπέζι”), της πλατείας Συντάγματος, στην Ελλάδα, όπως αυτής στην Ουκρανία (“Πορτοκαλί” επανάσταση), όπως αυτής στην Σερβία (της “Κατσαρόλας” λεγόταν νομίζω;), κλπ, και έτσι με το πολύ… πεσιμιστικό παραμύθι που “έπεσε” στην χώρα, συν(+) αρχικώς την συνημμένη “Νιρβάνα” και ακολούθως την ύστερη… “γραψαρχιδιά” σε όλα και όλων ή απ’ όλους, η Αρμενία αφέθηκε τελικά χωρίς ηθικό και με… τουφέκια… , και ουσιαστικά με… σφεντόνες (sic), απέναντι στους πολλούς, εκπαιδευμένους και πολυ-εξοπλισμένους παθιασμένους Τουρκαζέρους και μισθοφόρους Ερντογανικούς Τζιχαντιστές!

Γενικώς, Αρμενικό Κράτος δεν υπήρχε από το 2010 και μετά, και ούτε και σήμερα υπάρχει! Απαιτείται… “ανακαίνισίς” του “εξ υπ’ αρχής” και “εκ βάθρων”!..

9 Τούρκοι! Πριν στείλετε, όπως εκείνος ο Γύφτουλας σας εισηγήθηκε, δύο (2) σας Τάγματα να καταλάβουν την Αλεξανδρούπολη και να ρίξουν τους εκεί Αμερικανούς στην θάλασσα, όπως εμφαντικά τόνισε το θρασίμι αυτό, θα θέλατε, κάτι σαν τελευταία μας επιθυμία, να μας απαντήσετε τελικά, στο ερώτημα που σας έχουμε ήδη θέσει και δεν μας το έχετε ακόμα απαντήσει;

“Τί απέγιναν εκείνες οι αποβατικές γέφυρες του ΝΑΤΟ στην Α. Θράκη μας, που σήμερα ακόμα κατέχετε”;

10.  Κε Στόλτενμπεργκ!

Για πες μας!

α. Η Λήμνος είναι ελληνικό νησί, “ναι” ή “όχι”;

β. Η Ελλάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ και μάλιστα από τα πρώτα; Μάλιστα οι Τούρκοι εμάς είδαν τότε και ακολούθησαν και αυτοί, στην ΝΑΤΟϊκή μας επιλογή! Ρώτα να σου πουν, ασχέτως του αν μπήκαμε και οι 2 την ίδια χρονιά!

Αν “ναι”, αν δηλαδή η Λήμνος είναι ελληνικό νησί και η Ελλάς μέλος του ΝΑΤΟ, ρε Σοσιαλιστή του “κόλου”, θες να μας απαντήσεις εσύ, ως ΓΓ/ΝΑΤΟ, γιατί το νησί αυτό εξαιρείται ακόμα(!) των ΝΑΤΟΪΚΩΝ σχεδιασμών, συνεπώς και ασκήσεων, όταν -γαμώ τους συμβούλους σας εκεί στην Συμμαχία- οι Η.Π.Α. πλέον ευρίσκονται στην Δ. Θράκη “δυνατά”, όπως πχ στην Αλεξανδρούπολη, αλλά το αυτό και στην Λάρισα, ενώ το θέμα της κυριαρχίας των Στενών, αρχικώς των Δαρδανελλίων και ακολούθως και των υπολοίπων, των πιο… μέσα, αχαχαχαχαχαχαχα, φαντάζει στις ημέρες μας, όσο ποτέ άλλοτε, τόσο επιχειρησιακά κρίσιμο για την Συμμαχία, την ίδια στιγμή που η Ρωσία “πάτησε” στην Κριμαία (… “τελευταία στροφή” προ της “Βασιλίδος των πόλεων”), αλλά εμμέσως έχει πια “βάλλει πόδι” γερά και στο τ/έδαφος;

Διασπείρετε ειδήσεις στα διεθνή ΜΜΕ, ρε άσχετοι, για ένταξη της “Κυπριακής Δημοκρατίας” στο ΝΑΤΟ και για “Αραβικό ΝΑΤΟ” (ΝΑΤΟ Νο “2”), ενώ:

Συνεχίζετε να έχετε εκτός σχεδιασμών την Λήμνο.

Πηγαίνετε ακόμα (δυστυχώς και οι Η.Π.Α.), χωρίς σημαία του ΝΑΤΟ στα καράβια σας, στα 12νησα, όπως πχ στην Ρόδο, κλπ, ενώ:

Θα έπρεπε ήδη, φίλε (λέμε τώρα) Γιενς, να είχατε μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου (συγκεκριμένα στον αριθμό και γεωγραφική θέση), σε ΝΑΤΟΪΚΕΣ στρατιωτικές βάσεις, πλήρως εξοπλισμένες, εν όψει της ΟΡΑΤΗΣ πια ΑΠΕΙΛΗΣ από την Ρωσία, που στοχεύει στο Ισραήλ, (που υποτίθεται πως την ασφάλειά του εγγυάται η Δύση, της οποίας το ΝΑΤΟ είναι η Νο “1” γροθιά της), και εσείς, ρε… “ΑΝΟΡΑΚ”, κυττάς και κυττάτε μπας και δυσαρεστήσεις / -τε τους Τούρκους φίλους σου / σας, όχι τόσο σε βάρος ασφαλώς της μονίμως πειθαρχούσης στους διεθνείς Νόμους και Κανόνες Ελλάδος, η οποία είναι βεβαίως και αυτή μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΗΣ ΕΠΧΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΗ-ΜΕ-ΡΑ!..

Πόσο “idiots” πρέπει να είσαστε λοιπόν ρε φιλαράκο Γιενς, ώστε να εργάζεστε “κατ’ ουσίαν” εις βάρος των συμφερόντων της Δύσεως, όντας… ΝΑΤΟ;

“Φτάσατε” ως ΝΑΤΟ, όπως παρακολουθούμε, στην Βαλτική, και ορθώς, “φτάσατε” στην δυτική Μαύρη θάλασσα, και πάλι ορθώς (στην ανατολική της πλευρά θέλετε ακόμα “δουλειά”), και έτσι λέτε πλέον καθημερινώς “στρατιωτική… ΚΑΛΗΜΕΡΑ” στην Ρωσία, ενώ οι Η.Π.Α., από την άλλη πλευρά, έχουν “φτάσει” στον Β. Ειρηνικό, “ξυπνώντας” (πλην της Αυστραλίας) κυρίως την Ιαπωνία, προσπάθησαν και με την Β. Κορέα, χωρίς να έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια με την χώρα αυτήν, όπως θέλω να πιστεύω, “απασχολούν” πολύ δυνατά πια και την Κίνα, στο υπογάστριό της, υποχρεώνοντάς την να “φτιάξει” Ναυτικό (“τί ώρα”;) και εσείς ως μια “γροθιά”, άντε να μην γράψω τώρα η ισχυρότερη, αλλά απλώς “δυνατή”, αφήνετε το ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ και την Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ στα “παιχνίδια” των Τούρκων και στα συνημμένα δίκαια “παράπονα” των Ελλήνων, (τους οποίους “πήδηξαν” πολλαπλώς οι Κυβερνήτες της ΕΕ “Διεθνείς Εβραίοι” και το ξέρετε), δείχνοντας ότι δεν ξέρετε να διαβάζετε… Χάρτη!..

“Μιλάμε” για το “Κέντρο” του “Παγκοσμίου Γηπέδου” και ούτε καν ασχολείστε, χορεύοντας συνεχώς στους σκοπούς των τ/Αμανέδων, ξεχνώντας, προφανώς λόγω πολιτικής / διπλωματικής ασχετοσύνης ή απειρίας ή μη γνώσεως και Ιστορίας ακόμα ή και στρατιωτικής ασχετοσύνης, πως η Τουρκία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, όσες τρίπλες, τσαλίμια, κόνξες, κλπ, και να της κάνει, ιδιαιτέρως στην ιστορική συγκυρία που τώρα διατρέχουμε!..

Δίνεται τέλος (όχι δίνετε), ακόμα την εικόνα με την στάση σας Κε ΓΓ/ΝΑΤΟ, πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ του ΝΑΤΟ, με τις ΕΔ των ισχυροτέρων χωρών της Συμμαχίας και αναφέρομαι κυρίως στην πλανητική δύναμη Αμερική, αλλά και στην προϊούσα όμοια, επανακάμπτουσα δυναμικά, Μ. Βρετανία, όχι μόνον για την παραπάνω ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ περιοχή, αλλά γενικώς!..

Μετά τα παραπάνω, σε ρωτάμε αμέσως και ευθέως! Είναι δυνατόν να είσαι εσύ ΓΓ του ΝΑΤΟ; Εσύ είσαι “τυφλός” και ακόμα πιο “τυφλοί” είναι οι όποιοι εκεί πολιτικο-στρατιωτικοί σύμβουλοί σου / σας!

Και είσαι “τυφλός” και αδιάφορος για την άμυνά μας ως Συμμαχία, που τάχα τόσο πολύ νοιάζεσαι, διότι αν δεν είσαι “τυφλός”, και αφού δεν είσαι ηλίθιος, τότε μάλλον… “τ’ αρπάζεις” απ΄ τους Μογγόλους, Κε… ΓΓ!..

Εδώ, με τόσες χειροπιαστές αποδείξεις, και “έφτασες” να πεις, “ΑΚΟΥΣΟΝ – ΑΚΟΥΣΟΝ”, πως η Τουρκία έκανε και κάνει αγώνα κατά των Τζιχαντιστών!… Φαντάσου! Λες και δεν μας διαβάζεις και κυρίως, λες και δεν ξέρεις!..

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς και ψεύδεσαι εις επήκοον εκ-ρίων ανθρώπων στην Ευρώπη! (Δεν έγραψα Πλανήτη, για να μην… ταραχθείς)!.. Και όλα αυτά, για να μην χάσετε το έδαφος της Τουρκίας! Εμείς σου λέμε λοιπόν και “γράφτο”! Με την τακτική αυτήν που ακολουθείτε τώρα, θα χάσετε το σημερινό τ/έδαφος! 

Για δοκιμάστε, έστω για μια φορά, να πείτε ένα… “ΣΑΧ” στην Τουρκία, (ως ΝΑΤΟ εννοώ), να δούμε!..

Απ’ όλα αυτά που διάβασες παραπάνω Κε Στόλτενμπεργκ, η μόνη που κερδίζει είναι η ΡΩΣΙΑ!  

Όταν οι Ρώσοι “κατέβουν”… πιο κάτω (“κάτσε” και διάβασε το “σάϊτ” μας και θα καταλάβεις), δεύτερε μεγάλε σύγχρονε ΝΑΤΟΪΚΕ Ανθέλληνα Γιενς, (μετά τον πρώτο, τον Ολλανδό Χανς Βαν Ντερ ΜΠΡΟΥΚ) ή όταν στο τέλος, έστω και στα σημεία, νικήσουν στο Πεδίο της Μάχης την Δύση, ευθύνη, και μάλιστα τεράστια, θα φέρεις πρωτίστως ΕΣΥ(!), “όρθιο… Νορβηγικό μουρουνέλαιο”!..

11. ΤΩΡΑ, ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ Η Κ/Β ΤΡΑΜΠ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ  ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΡΕ, ΕΝΩ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ “ΑΚΟΥΤΕ”; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ, ΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΡΥΛΟ”;

«ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ, “ΠΙΑΣΜΑΝ” ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΒΑΤΑ»!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!

ΤΩΡΑ ΘΑ “ΒΓΕΙΤΕ” ΡΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ… ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ” ΣΤΟΝ Ε/Π-Θ; ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ Η(ΔΙΑΖ) ΟΧΙ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ! “ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ”!..

ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΕ… ΚΑΙΡΙΔΗ ή ΚΕ… ΦΙΛΗ (ΤΗΣ “ΠΑΝΤΕΙΟΥ”) ή όποιος άλλος “Λείχων” τους “Παγκοσμιοποιητές” φανατικός υποστηρικτής των… Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”;  Ο ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΡΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΚΟΛΛΗΤΟΙ” ΦΙΛΟΙ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ, ΧΑΛΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ;

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ “CAATSA”, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ “ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ” ΤΩΝ Η.Π.Α.!.. (ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ “ΠΡΟΦΙΣΙΕΝΣΙ”, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ! ΤΟ “ADVERSARY”, ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ);

-/-

Ε, ΓΙΕΝΣ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α., ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ; TI ΛΕΣ; 

ΕΣΥ, ΚΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΙ ΛΕΣ; ΟΙ Η.Π.Α. ΕΧΟΥΝ Η(ΔΙΑΖ) ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; 

ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΡΕ ΤΣΟΥΜΠΕΔΕΣ, ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ!..

-/-

Τελεσίγραφο μαζί με σοβαρές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400

Με πολύ σκληρή γλώσσα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το State Department διά του ιδίου του υπουργού, Μάϊκ Πομπέο που αγωνίζεται να διασώσει τη χαμένη τιμή και αξιοπιστία της πάλαι ποτέ υπερδύναμης, των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Αυτές επιβάλλονται με βάση τον νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) ως αποτέλεσμα της προμήθειας του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας S-400 Triumf από τη ρωσική Rosoboronexport και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, σε όλα τα επίπεδα, από την πλευρά των Αμερικανών.

Οι κυρώσεις δεν είναι αμελητέες, καθώς αποσύρεται κάθε άδεια εξαγωγής αμερικανικού πολεμικού υλικού, “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων της Προεδρίας Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), καθώς επίσης και περιορισμούς στα ταξίδια του επικεφαλής, Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ.

Στην απόφαση υπενθυμίζονται τόσο οι προειδοποιήσεις, όσο και η πρώτη συνέπεια της τουρκικής συμπεριφοράς, την εκδίωξη της χώρας από το πρόγραμμα του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II. ΟΙ Αμερικανοί κατηγορούν ανοιχτά την Τουρκία στο κείμενο της ανακοίνωσης, ότι έδωσε στη ρωσική αμυντική βιομηχανία σημαντικά κονδύλια, αγοράζοντας ένα σύστημα που αποτελεί απειλή ασφαλείας για τα αντίστοιχα Συμμαχικά – ΝΑΤΟϊκά και την τεχνολογία που ενσωματώνουν.

Ακολουθώντας… τακτική Τουρκίας, το State Department καλεί τη χώρα του Ερντογάν να προχωρήσει άμεσα σε επίλυση του προβλήματος σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν ολίγοις, απαντούν “ναι” στις συνομιλίες, όχι όμως με τουρκικούς όρους. Προϋπόθεση είναι η απομάκρυνση του “εμποδίου” στη συνέχιση των σχέσεων με έναν “πολύτιμο σύμμαχο”, που δεν είναι άλλο από τους ρωσικούς S-400.

Το ζήτημα είναι ακόμα ευρύτερο εάν κανείς αναλογιστεί ότι το αμερικανικό πλήγμα έρχεται λίγα 24ωρα μόλις μετά την ψοφοδεή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία και την εκ νέου ανοχή των μαζικών παρανομιών και των εκβιασμών της.

Το “αστείο” στην όλη υπόθεση, είναι ότι η ΕΕ αναφέρει στο τελικό κείμενο ότι θα αναζητήσει συντονισμό με τις ΗΠΑ στο θέμα της Τουρκίας! Ιδού η ρόδος λοιπόν για την αποφασισμένη να αυτοεξαληφθεί γεωπολιτικά ενωμένη Ευρώπη…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT, ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ

Today, the United States is imposing sanctions on the Republic of Turkey’s Presidency of Defense Industries (SSB) pursuant to Section 231 of the Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA) for knowingly engaging in a significant transaction with Rosoboronexport, Russia’s main arms export entity, by procuring the S-400 surface-to-air missile system. The sanctions include a ban on all U.S. export licenses and authorizations to SSB and an asset freeze and visa restrictions on Dr. Ismail Demir, SSB’s president, and other SSB officers.

The United States made clear to Turkey at the highest levels and on numerous occasions that its purchase of the S-400 system would endanger the security of U.S. military technology and personnel and provide substantial funds to Russia’s defense sector, as well as Russian access to the Turkish armed forces and defense industry.

Turkey nevertheless decided to move ahead with the procurement and testing of the S-400, despite the availability of alternative, NATO-interoperable systems to meet its defense requirements. This decision resulted in Turkey’s suspension and pending removal from the global F-35 Joint Strike Fighter partnership.

Today’s action sends a clear signal that the United States will fully implement CAATSA Section 231 and will not tolerate significant transactions with Russia’s defense and intelligence sectors.

I also urge Turkey to resolve the S-400 problem immediately in coordination with the United States. Turkey is a valued Ally and an important regional security partner for the United States, and we seek to continue our decades-long history of productive defense-sector cooperation by removing the obstacle of Turkey’s S-400 possession as soon as possible.

-/-

Αντίποινα για τις κυρώσεις των ΗΠΑ ετοιμάζει η Τουρκία

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει η Άγκυρα.

14/12/2020
Αντίποινα για τις κυρώσεις των ΗΠΑ ετοιμάζει η Τουρκία
Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 και η Άγκυρα απάντησε στους Αμερικανούς πως θα υπάρξουν αντίποινα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αναφέροντας πως η Άγκυρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Μάλιστα, οι Τούρκοι, σημειώνουν πως αυτή η κίνηση θα βλάψει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα υπάρξουν αντίποινα «όπου αυτό είναι αναγκαίο».

Κυρώσεις των ΗΠΑ στην τουρκική Αμυντική Βιομηχανία για τους S-400

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τιμωρώντας την Άγκυρα για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον αναμένεται να εξοργίσει την Άγκυρα και δυνητικά να βλάψει την τουρκική οικονομία, που ήδη πλήττετε από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο κάλεσε την Τουρκία να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τους S-400 σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Ο Πομπέο επιβεβαίωσε πως οι αμερικανικές κυρώσεις περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων στον πρόεδρο της SSB, Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων της.

Επίσης τα τιμωρητικά μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση έκδοσης από τις ΗΠΑ αδειών εξαγωγών και εξουσιοδοτήσεων στην Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία SSB.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία αναμένει από τον νατοϊκό της σύμμαχο, τις ΗΠΑ, να την υποστηρίξουν και να μην της επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά και την απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, και προσέθεσε ότι ο ίδιος είναι αναστατωμένος που η Ουάσινγκτον προχώρησε στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Ούτε οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτρέψουν την Τουρκία από το να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την Παρασκευή 11/12 με 84 ψήφους υπέρ και μόλις 13 κατά πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) που προβλέπει την επιβολή άμεσων κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400. Πλέον το νομοσχέδιο θα σταλεί στο Οβάλ Γραφείο για να υπογραφεί, με τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως, να αναμένεται ότι θα βάλει βέτο, καθώς ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ενημερώσει το Κογκρέσο για τις αντιρρήσεις και τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιρρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν σχετίζονται με το θέμα των τουρκικών κυρώσεων, αλλά έχουν να κάνουν με ορισμένες άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες προβλέπουν την αλλαγή ονομάτων σε στρατιωτικές βάσεις αλλά και νομική προστασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένα από τα οποία, όπως είναι γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί ένα ανοιχτό μέτωπο.

Εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να επιμένει σε αυτή τη στάση, το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στο Κογκρέσο, όπου θα χρειαστεί ενισχυμένη πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο του προεδρικού βέτο. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποχρεωμένος να υπογράψει το νομοσχέδιο, το οποία θα τον αναγκάσει να επιβάλει πέντε διαφορετικού είδους κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις αυτές προβλέπονται στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι κυρώσεις θα έπρεπε να είχαν ήδη ενεργοποιηθεί. Η απροθυμία, όμως, του Λευκού Οίκου, φαίνεται ότι ανάγκασε τους Αμερικανούς νομοθέτες να συμπεριλάβουν τη πρόβλεψη των κυρώσεων στο NDAA, ένα νομοσχέδιο που παραδοσιακά περνάει με διακομματική στήριξη και ευρεία πλειοψηφία.

İbrahim Kalın: Türkiye kararlı bir şekilde devam edecek

İbrahim Kalın ABD’nin skandal yaptırım kararı sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak karara tepki gösterdi.

"Türkiye kararlı bir şekilde devam edecek"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, “Türkiye, savunma sanayi alanındaki hedeflerine ulaşmak için adımlarını kararlı bir şekilde atmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal

ABD’nin Türkiye’ye karşı aldığı tek taraflı yaptırım kararını kınıyor ve reddediyoruz. Türkiye, uluslararası alanda asla çatışma peşinde koşan bir ülke olmamıştır.

Ülkemiz diyalog ve diplomasiye olan inancını koruyacak ve milli politikalarından kesinlikle taviz vermeyecektir.

12. Τί σε παραξένεψε ρε “Κρίνε”; Ναι λοιπόν! Αυτοί της “Κλίκας” που διάβασες χθες εδώ, την ίδια στιγμή που “πουλάνε” κομματική πειθαρχία, πχ στη ΝΔ, κλπ, και το “παίζουν” σύμβουλοι (άσχετοι οι περισσότεροι), και κυρίως “Πληροφοριοδότες”, την ίδια στιγμή είναι δυνατόν να κάνουν το ίδιο, πχ με τον “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και το αντίθετο, ήτοι αυτοί που το “παίζουν” πχ συριζαίοι, να τους βρίσκεις και στη ΝΔ! Εσύ, όπου ΝΔ και ΣΟΡΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ, βάλε όποια άλλα Κόμματα θες!..

Τώρα κατάλαβες; Αυτοί όλοι είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και βάζουν πρώτα το χρήμα και την προσωπική προβολή! Πρώτα η “πάρτι μας” και ακολούθως ο… άκρατος(sic) Πατριωτισμός!.. Αχαχαχαχα! Δεν έχεις εδώ διαβάσεις την περίφημη φράση: “Να μαζευτούμε, να πάτε”;

13. Θέλει η “πουτάνα να κρυφτεί και… δεν μπορεί” ή κάπως έτσι! Ο ΡΑΜΑ δεν μπορεί να βγάλει από μέσα του το DNA του Γενίτσαρου, ήτοι -πρωτίστως- του Φονιά, της Οχιάς και του ατόμου που ζει έκλυτο βίο (Συβαρίτη)!..

Τον “έφαγε” χθες και τον Κλόντιαν! Βγήκε απ’ το σπίτι του για να πάρει τσιγάρα ο 25χρονος νεαρός μην φορώντας μάσκα και Αστυνομικός τον δολοφόνησε, πυροβολώντάς τον μάλιστα πισώπλατα!..

Πριν από λίγο καιρό ήταν ο Έλληνας Κων-νος στις Βουλιαράτες, που έβαλε μετά τους Γιατρούς του και του πήρανε και τα όργανά του, “χθες” ο Αλβανός Κλόντιαν, από τα Τίρανα!.. Τί διαφορά, αν ο ένας ήταν Έλληνας και ο άλλος Αλβανός! Ο Φονιάς είναι ο ίδιος και λέγεται Έντι ΡΑΜΑ ή αλλιώς “ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΡΤΕ”, όπως πια τον αποκαλούν και οι ίδιοι οι Αλβανοί!..

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του νεαρού, που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή!..

14.  Έκανε παρέμβαση ο Στρατηγός ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ και ήταν “επί του στόχου”! Διαβάστε:

Τέως Α/ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος: Αυτό είναι αποτροπή… κυρίως Ναυτικό-Αεροπορία

 

Γράφει ο στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος

ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Αποτροπή είναι το άθροισμα των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων και της πολιτικής μας βούλησης, να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες αποτελεσματικά, αν απειληθούν η εθνική μας ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σκοπό έχει να καταστήσει οποιαδήποτε ενέργεια αμφισβήτησης της ισχύουσας κατάστασης από οποιονδήποτε αντίπαλο, εξαιρετικά παρακινδυνευμένη και ενδεχομένως τραγικά ασύμφορη ή/και καταστροφική γι’ αυτόν, σε μέσα και δυναμικό. Η αποτροπή δεν υπάρχει όταν απουσιάζει η μια από τις δυο παραμέτρους.

Οι στρατιωτικές δυνατότητες χωρίς πολιτική βούληση είναι άχρηστες και αδιάφορες, και η πολιτική βούληση χωρίς στρατιωτικές δυνατότητες είναι «ευσεβείς πόθοι». Η σωστή στρατηγική επικοινωνία αυτής της αποτροπής είναι εκ των «ων ουκ άνευ».

Τους τελευταίους μήνες στηρίξαμε την πεμπτουσία της αποτροπής μας τόσο στις δυνατότητες και την αποφασιστικότητα μας αλλά κυρίως στις ενδεχόμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ και κυρίως την ΕΕ. Και ενώ οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ ήρθαν χωρίς να αποτελέσουν αποφασιστική αποτροπή, οι κυρώσεις από την ΕΕ φαίνεται ότι ακόμη και αν επιβληθούν στο μέλλον, προς στιγμήν έχουν καθυστερήσει, δίνοντας μέχρι την επόμενη συζήτηση στις Βρυξέλλες ένα παράθυρο ενδεχόμενης δημιουργίας τετελεσμένων στους αντιπάλους μας.

Όλα αυτά προσδίδουν τουλάχιστον αμηχανία στο εθνικό μας αφήγημα, που πρέπει να αποδεχθεί το προφανές, ότι δηλαδή εφόσον οι κυρώσεις δεν συνιστούν το κύριο μέσο αποτροπής, έχουν στην ουσία μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι των αντιπάλων μας. Η ανάθεση της αποτροπής σε τρίτους αναπόφευκτα οδηγεί σε εξάρτηση, εξασθένιση και τελικά κατάργηση της.

Οι μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος δεν μπορούν δυστυχώς να αποτελέσουν από μόνες τους την βασική και αποτελεσματική εκείνη μορφή αποτροπής που επιβάλλει η παρούσα κατάσταση. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι το να αμύνεσαι διπλωματικά απέναντι σε μία αναθεωρητική δύναμη οδηγεί αναπόφευκτα σε σταδιακές υποχωρήσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι για να έχουμε πραγματική αποτροπή απέναντι σε ένα αντίπαλο που αναγνωρίζει μόνο την ισχύ, θα πρέπει να ενισχύσουμε και τις στρατιωτικές μας δυνατότητες, χωρίς φυσικά να εγκαταλείψουμε ούτε τις διπλωματικές μας ενέργειες προς γείτονες και συμμάχους ούτε τις προσπάθειες μας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δεδομένου ότι η αναβάθμιση της αεροναυτικής μας δυνατότητας έχει απόλυτη προτεραιότητα, νομίζω ότι μια πρώτη προσέγγιση των στρατηγικών μας εξοπλιστικών μας προτεραιοτήτων θα μπορούσε να είναι:

Πολεμικό Ναυτικό:

Σήμερα:

• Αύξηση της διαθεσιμότητος όλων των Μονάδων του Στόλου στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα με εντατικοποίηση ενεργειών και εργασιών.

• Έναρξη πραγματικής αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ τουλάχιστον όπως αυτή εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 2014, και όχι κάποια light παραλλαγή της.

• Έναρξη σχεδίασης – ναυπήγησης «Εθνικού πλοίου».

• Συμμετοχή στη σχεδίαση οποιασδήποτε νέας ευρωπαϊκής ή αμερικανικής φρεγάτας που θα ικανοποιεί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις μας το 2040.

Αύριο:

• Τέσσερις αμερικανικές φρεγάτες τύπου MMSC, με σύγχρονη διεκδίκηση από τις ΗΠΑ δυο αντιτορπιλικών Arleigh Burke σαν ενδιάμεση λύση.

• Προσδιορισμός επιχειρησιακών απαιτήσεων για μελλοντικά υποβρύχια και ΤΠΚ.

Μεθαύριο:

• Δυο γαλλικές φρεγάτες Belh@rra με προαίρεση για άλλες δύο.

• Ολοκλήρωση ναυπήγησης του πρώτου «Εθνικού πλοίου».

• Συνέχιση ναυπήγησης εθνικών πλοίων όλων των τύπων (ΤΠΚ-κορβέτες-φρεγάτες).

• Έναρξη ναυπήγησης ή αγοράς νέων Υ/Β εφόσον απαιτείται.

Στόχος: Ισχυρό ΠΝ 20 φρεγατών/κορβετών και 10-12 υποβρυχίων με αυξανόμενο αριθμό πλοίων εθνικής ναυπήγησης, δυνάμενο να κυριαρχήσει τόσο το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου όσον και την ανοικτή θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου.

Πολεμική Αεροπορία:

Σήμερα:

• Αύξηση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας όλων των υπαρχόντων αεροσκαφών στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, και σε κάθε περίπτωση άνω του 80%.

• Αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Αύριο:

• Αεροσκάφη Rafale.

• Συνέχιση αναβάθμισης αεροσκαφών F-16.

Μεθαύριο:

• Αεροσκάφη F-35.

• Ολοκλήρωση αναβάθμισης αεροσκαφών F-16.

• Συμμετοχή στη σχεδίαση οποιασδήποτε νέου ευρωπαϊκού ή αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους που θα ικανοποιεί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις μας το 2040.

Στόχος ΠΑ: Ισχυρή ΠΑ με συνεχώς διαθέσιμα 200 τουλάχιστον μαχητικά αεροσκάφη, με διαρκή διαθεσιμότητα τουλάχιστον 80%. Σε Διακλαδικό επίπεδο πρέπει να ασχοληθούμε με την απειλή που συνιστούν τα Drones (Αεροχήματα χωρίς πιλότο – UAVs).

Παρόλο που οι ΕΔ ασχολήθηκαν με αυτά από τη δεκαετία του 90 και πρώτες προμηθεύτηκαν drones το 2003, στη συνέχεια έμειναν πίσω και στη προμήθεια αλλά και στην ανάπτυξη τους. Η ραγδαία ανάπτυξη και χρήση τους από τις τουρκικές ΕΔ τα τελευταία χρόνια απαιτεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη ή/και αγορά τόσο Drones όλων των τύπων, όσο και (και αυτό είναι το κυριότερο και πιο επείγον) οπλικών συστημάτων αντι-drones για την αντιμετώπιση τους.

Η δικαιολογία του υψηλού κόστους ενός τέτοιου φιλόδοξου προγράμματος δεν πρέπει να μας αποτρέψει. Ας προσδιορίσουμε τι θέλουμε για να εκτελέσουμε την αποστολή μας και ας προσπαθήσουμε να το αποκτήσουμε ή να το κατασκευάσουμε. Με τη βοήθεια του ελληνικού λαού και των φίλων μας μπορούμε να το πετύχουμε.

Το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό, και αφορά στην απώλεια περιοχών που ήταν ελληνικές τα τελευταία 3000 χρόνια και δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς τώρα να τις χάσουμε. Η εφαρμογή ενός τέτοιου εξοπλιστικού σχεδίου έπρεπε να έχει αρχίσει στο σύνολο του από «χθες». Όποιο από τα παραπάνω σημεία δεν άρχισε ήδη να υλοποιείται, θα πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα από «σήμερα».

Το «αύριο» θα είναι πάρα πολύ απαιτητικό και πρέπει να μας βρει πανέτοιμους, γιατί το να νικηθούμε, να χάσουμε ή να αποχωρήσουμε δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ούτε σαν ενδεχόμενο και πολύ περισσότερο ούτε να αποτελεί επιλογή μας.
-/-
ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕN ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΕΩΣ Ε/Α/ΓΕΕΘΑ;
ΜΗΠΩΣ, ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ, ΣΤΟ… “ΦΤΩΧΟ” ΑΥΤΟ “ΣΑΪΤ”;
ΣΤΡΑΤΗΓΕ! ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ… ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: “ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ”;
15. Μπράβο στην Ασφάλεια που έπιασε τα μέλη της συμμορίας, (Έλληνες, Αλβανούς, Αιγύπτιο, Ουκρανούς, κλπ), που διακινούσε ναρκωτικά, κλπ, στην Αθήνα! (Άλσος Φιλαδέλφειας, Ν. Ιωνία, κλπ)!
φατσες

Πρόταση προς την “Ασφάλεια”!

Δεν πάτε και από Άγιο Παντελεήμονα μεριά (οδού Αχαρνών), να “βγάλετε” -πιθανότατα- μεγαλύτερο… λαβράκι; Εκεί στο Α.Τ. της Μ. Βόδα άραγε δεν ξέρουν τίποτα, ώστε να σας ενημερώσει, τα “Κεντρικά”;

Αν ψάξετε, ίσως βρείτε ανάλογα “λουλούδια”, ήτοι από νεαρούς “ντελιβεράδες” εστίασης, μπουκάλων γκαζιού, εκπαιδευόμενους μπράβους, όπως “μίνι- μάρκετ”, μπράβους εντός Πρακτορείων του “ΟΠΑΠ”, κλπ, μέχρι και εμπλεκόμενους… συναδέλφους σας, μέχρι και πάρα πολύ μεγάλα, βαριά και ξεχασμένα, ονόματα της λεγόμενης νύχτας, που ακόμα καταζητούνται (εννοούμε, παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στον ΠΚ, που έκανε, πριν “πέσει”, ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ”) κρύβονται, υποτίθεται σε μέρη που δεν θα υποψιαζόταν κανείς!..

16.

Παντρεύτηκε στο St. Moritz, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος!

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝ-ΝΟΥ Β’ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΝΙΝΑ ΦΛΟΡ*! Ο ΓΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΣ, ΣΤΙΣ 12-12-2020!

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΡΕ ΦΙΛΙΠΠΑ! (ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ “ΦΕΡΝΕΙΣ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, … ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ)!..

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ “ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ”, ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ (Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΝΝΟΩ), ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ”!..

* ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΙΠΠΑ;

ΥΓ. “ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ“!..

17. Συγχαρητήρια πολλά, μα πάρα πολλά, στους Ε/ΠτΔ, Ε/Π-Θ, και αυτήν την γυναίκα που το όνομά της θα γραφεί με χρυσά γράμματα στις ψυχές του λαού μας, και λέγεται Μαριάννα ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, για την νέα της (τους) πρωτοβουλία, για τα παιδάκια της “ΕΛΠΙΔΑΣ”!..

Συγχαρητήρια και στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Πρόεδρο του ΘΡΥΛΟΥ, Κο Μαρινάκη Ευάγγελο, για την πρωτοβουλία του με τον “ΚΟΡΩΝΟΪΟ” και τον… πόλεμό του!… Πάλι προσέφερε στο λαό μας!..

Μπράβο Πρόεδρε! Ήσουν και παραμένεις πάντα πρώτος σε βοήθεια σε φτωχούς, αρρώστους, πρόσφυγες, πληγέντες από θεομηνίες, αναπήρους, Εκκλησία, Αστυνομία και ΕΔ, παιδάκια, μεγάλους, γέροντες, κλπ, κλπ, κλπ! Να είσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ και εμείς… “ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ”, “γαμώ τον… Θόδωρο“! (“Τρίζουν τα κόκκαλα” του πατέρα του Σάββα)!..

Μην ξεχάσεις και φέτος να πας με την Ομάδα μας στο Ίδρυμα αυτής της ξεχωριστής(!!!) ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ και να δώσεις και πάλι την συνεισφορά σου στον ιερό της αγώνα!.. Δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη σου, αλλά καταλαβαίνεις πιστεύω και δεν με παρεξηγείς!..

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: 

ΒΟΜΒΑ! Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

ΒΟΜΒΑ! Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 

Σε μία καταγγελία-«βόμβα» για απόπειρα χρηματισμού παίκτη του Άρη και απειλές, προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς!

Δείτε τη δήλωση του Κώστα Καραπαπά και την απάντησή του στον Χρυστόστομο Γκαγκάτση:

«Σε πείραξε κύριε Γκαγκάτση η αλήθεια; Σου χάλασε τα σχέδια; Πάμε λοιπόν. Ξαναλέω: Για να μάθει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ (που σε έχει πάρει ήδη χαμπάρι) τι συνέβη.

Καταγγέλω λοιπόν επίσημα και ελπίζω να ασχοληθεί σοβαρά η Δικαιοσύνη με όλα τα παρακάτω. Και είμαι στη διάθεση της κάθε στιγμή όπως κι εσύ κε Γκαγκάτση.

Πήγε ο πρώην υπάλληλος σας και συνεργάτης σας πλέον σε άλλα… έργα, ο Νώντας (Ν.Π) με μια σακούλα γεμάτη λεφτά στον τερματοφύλακα του Άρη Σιαμπάνη και αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με μεγάλο ποσό που είχε σε σακκούλα ναι ή όχι;

Είχε μαζί του σκληρό ποινικό- μπράβο ο οποίος ήταν στο συγκεκριμένο ραντεβού ναι ή όχι;

Είναι αλήθεια ότι ο Σιαμπάνης απειλήθηκε, τρομοκρατήθηκε, εν τέλει δεν αγωνίστηκε ή όχι;

Πες μας λοιπόν, γιατί εμείς σας ξέρουμε βρωμιάρηδες, ποιός τους έστειλε στον Σιαμπάνη και ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλους δυο παίκτες του Άρη;

Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές άμεσα και θα φτάσουμε στους εντολείς.

Έφτασε η ώρα. Η ώρα να δουν όλοι πόση βρωμιά κρύβεται πίσω από αυτό που με θράσος ονομάσατε εξυγίανση!

Πάμε λοιπόν στους εισαγγελείς για τα υπόλοιπα! Για τα όσα λες για ΟΣΦΠ β’, πριμ, υπουργούς Υπαλληλάκια, θα πάρεις απαντήσεις από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Υγ: Για τις ύβρεις για χοληστερίνες, παιδοβούβαλα κλπ κλπ, δεν θα απαντήσω κάτι. Στις γειτονιές που εγώ μεγάλωσα, δε μαλώνουμε με κοριτσάκια, σαν τον Μάκη Γκαγκάτση».

18. “SOS”!
Rusya, en etkili balistik füzeleri arasında bulunan ve yaklaşık menzili 8 bin kilometre olan “Bulava” tipi balistik füzenin denemesini yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Büyük Okyanus’ta bulunan Ohotsk Denizi’nde “955 Borey” projesine ait Vladimir Monomakh isimli nükleer denizaltıdan “Bulava” tipi balistik füzenin ateşlendiği duyuruldu. Savunma Bakanlığı, denizaltıdan fırlatılan 4 adet Bulava balistik füzesinin Arkhangelsk bölgesindeki Çija eğitim sahasında belirlenen hedefleri başarıyla vurduğunu ifade ederken, balistik füzelerin normal seyir hızında yol aldığını açıkladı.

Rusya’nın Pasifik filosuna bağlı nükleer denizaltıdan yapılan fırlatmaların önceden planlanan atış programına göre yapıldığı, tatbikat sırasında denizcilerin yüksek performans ve profesyonellik gösterdiğine de vurgu yapıldı.

Rusya’nın en pahalı projelerinden olan 955 Borey kapsamında denizaltılara yerleştirilen Bulava, üç aşamalı katı yakıtlı kıtalararası balistik füzesi olarak dizayn edildi. Bulava, yaklaşık olarak 8 bin kilometre menzili ile dikkat çekerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Bulava ile NATO’nun füze kalkanını deleceklerini savunmuştu.

19.

Putin’le ilgili bomba iddia yalanlandı: Kremlin’den açıklama!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüs sonrası pandemi döneminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sığınakta yaşadığı iddialarına açıklık getirdi. Peskov, Rus liderin daha önce olduğu gibi Novo-Ogarevo’daki rezidansında yaşadığını söyledi.

20.

ABD Hazine Bakanlığı’na ait çok sayıda gizli veri çalındı!

Reuters, ABD Hazine Bakanlığı’nda kayıtlı çok sayıda gizli verinin, “yabancı bir ülke” tarafından desteklenen bir grup bilgisayar korsanı tarafından “çalındığını” duyurdu.

Son dakika: ABD Hazine Bakanlığı'na ait çok sayıda gizli veri çalındı!
 13.12.2020
Reuters’ın haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı’nda kayıtlı çok sayıda gizli verinin, “yabancı bir ülke” tarafından desteklenen bir grup bilgisayar korsanı tarafından “çalındığını” bildirildi.

GÜVENLİK KONSEYİ ACİL OLARAK TOPLANDI

Açıklamada Ullyot, “ABD hükümeti, durumun farkındadır ve bu durumla ilgili detayları ortaya çıkarmak için gerekli tüm adımları atmaktadır.” ifadesini kullandı.

Amerikan basınında yer alan haberlerde ise, söz konusu sızıntı meselesinin çok ciddi derecede olduğu ve Ulusal Güvenlik Konseyinin cumartesi günü konuya ilişkin acil toplandığı belirtildi.

RUSYA ŞÜPHESİ

Öte yandan Washington Post gazetesi, söz konusu sızıntının arkasında Rusya hükümetine bağlı çalışan hackerların olduğunu öne sürdü.

21.Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

Yeni Şafak Gazetesi İlk Sayfası

22. Ο ΣΟΡΟΣ χρηματοδοτεί το διεθνές “Κίνημα” των “Gay”!

23. Το… “Κρεββάτι” των ΤΕΔ είναι η… “Δνση Κινητοποιήσεως – ΕΠΣ” (η “Κεντρική”) και δη το περίφημο “Kozmik Oda”!..

Περιλαμβάνει, κυρίως τα εξής θέματα:

  • Την αντιμετώπιση εκείνων που θα θελήσουν να κατακτήσουν την χώρα !..
  • Ποιοί θα “βγουν” απέναντι, σε ποιούς !..
  • Πώς θα γίνει η Οργάνωση της αμύνης του Κράτους… !..

24. Ερώτηση προς την ΜΙΤ, η οποία κάνει τόσο επιτυχημένες επιχειρήσεις στο εξωτερικό , κατά των Γκιουλενιστών!

Γιατί δεν πάτε μέχρι το Σπέγιερ (Speyer) της Γερμανίας (στις όχθες του Ρήνου), ρε Χακάν, να “τσιμπήσετε” και τον… αγαπημένο σας… “FETÖCÜ” Εισαγγελέα, Κο Ζεκερία ΟΖ;

25. Μην ξεχνάτε το “Σχέδιο ΜΠΑΪΝΤΕΝ”!.. Το έχουμε παρουσιάσει εδώ!..

26. Προς “Βιονικό Στρατό” λένε ότι πάνε οι Τούρκοι! Πιο πολλές σχετικές πληροφορίες “δώστε” μας ρε Τούρκοι και ελπίζουμε να μην μας έχετε “κλέψει”!..

27. Εκείνοι οι Α/ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ… εμφανίστηκαν χθες (14-12-2020), στις Η.Π.Α. να ανακοινώσουν τον ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ Α/ΕΚΛΟΓΩΝ (Νοε 2020), και εμείς “δεν πήραμε χαμπάρι”;

ΣΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, ΒΡΕ!..

28. 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΟΡΩΝΟΪΟ-19” ΘΑ ΕΙΝΑΙ “ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ”! ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Sürü bağışıklığından aşılarla çip takılacağına 2020’nin en tehlikeli sağlık efsaneleri

Yeni tip corona virüs pandemisinin hüküm sürdüğü 2020, aynı zamanda insanların hayatını tehlikeye atan yoğun bir bilgi kirliliğinin yaşandığı yıl olarak tarihe geçti. Küresel salgın nedeniyle 1,6 milyonu aşkın kişi, dezonformasyon nedeniyle ise binlerce kişi hayatını kaybetti. Çeşitli sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde yer alan yanlış ve yanıltıcı iddialar, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in aşılarıla insanları kontrol etmek için çip yerleştireceğini, maske takmanın tehlikeli olduğunu, sadece hasta insanların corona virüsü yaydığını ve hidroksiklorokin, kolloidal gümüş veya çamaşır suyu gibi maddelerin Covid-19 “iyileştirebileceğini” öne sürdü. Bu yıl ayrıca Covid-19’u tedavi edebileceğini öne süren besin, vitamin vb. gibi ürünler nedeniyle 36 milyar dolarlık bir “takviye” endüstrisi ortaya çıktı ve sistemik ırkçılığın ne kadar kötü sonuçları olabileceği bir kez daha kanıtladı.

Hazırlayan: Ayşegül Engür Dahi/ntv.com.tr

29. 

Türkiye-ABD ilişkisinde yeni dönem! İlk kez NATO ülkesine CAATSA yaptırımı

ABD’nin Türkiye’ye karşı aldığı haksız yaptırım kararı sonrasında, Türkiye-ABD ilişkilerinin seyri merak konusu oldu. CAATSA yaptırımları tarihte ilk kez bir NATO müttefikine uygulaması, “Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni dönem” olarak yorumlandı.

15.12.2020 
Türkiye-ABD ilişkisinde yeni dönem! İlk kez NATO ülkesine CAATSA yaptırımı

ABD yönetiminin, Türkiye’nin savunma sanayisini hedef alan yaptırımlarının Ankara’yı milli teknoloji hamlesinden vazgeçirmesi beklenmezken, Washington’ın “büyük güç rekabeti” stratejisi kapsamında da sürdürülebilir görünmüyor.

ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye’ye yönelik neredeyse 3 yıldır masada tutulan yaptırımlar nihayet açıklandı.

İLİŞKİLERİN SEYRİ MERAK EDİLİYOR

ABD Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığını (SSB) ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile üst düzey yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit’i yaptırım listesine ekledi.

Buna göre, SSB’ye ABD’nin ürün ve teknolojileri için ihracat lisansı ve yetkilerinin verilmesi, SSB’nin ABD finans kuruluşlarından 12 ay vade ile 10 milyon doları aşan kredi ve borç alması yasaklandı.

SSB’nin uluslararası mali kuruluşundan kredi ve borç almasının engelleneceği ve ismi paylaşılan Savunma Sanayii yetkililerinin ABD’ye girişine de izin verilmeyeceği ifade edildi.

Gündemdeki etkisi henüz çok sıcak olan CAATSA kapsamındaki bu yaptırımların arka planı, uygulanma süreci ve Türk-Amerikan ilişkilerinin seyrine etkisi merak ediliyor.

CAATSA VE KAPSAMI

ABD uzun zamandır Çin, İran, Rusya ve Kuzey Kore’yi Amerikan ulusal güvenliğine tehdit teşkil eden ulus devletler olarak tanımlıyor.

Ancak ABD hasımlarına yaptırım uygulamak üzere bir çerçeve yasa olan CAATSA yasası, hasım olarak Çin’i zikretmeyip sadece Rusya, İran ve Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları içeriyor.

Bu ülkelerin savunma şirketlerini ve istihbarat kurumlarını hedef alan yasanın İkinci Bölümü Rusya yaptırımlarına yer veriyor.

3 bin 364 sayfalık yasanın Rusya ile ilgili kısmının 231’inci maddesi Rus savunma ve istihbarat sektörü ile “önemli mali işlem” yapan kişi ve kurumlara da yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

2 Ağustos 2017’de Kongrede kabul edilen CAATSA’da “ikincil yaptırımlar” olarak da anılan bu yaptırımlar şöyle sıralanıyor:

“1- Yaptırım kapsamına alınan kişi ve kurumlara ihracat ithalat bankası desteğinin kesilmesi

2- Mal ve teknoloji ihracatı ruhsatı verilmemesi

3- ABD mali kuruluşlarından kredi tedarik edilmemesi

4- Uluslararası mali kuruluşlardan kredi verilmemesi

5- Mali kurumlara ABD Merkez Bankası ile doğrudan alışveriş yapma izni verilmemesi

6- Yaptırım kapsamına alınan kişi ya da kurumlarla ihale ya da sözleşme yapılmaması

7- Döviz üzerinden işlem yapılmasının yasaklanması

8- Mali kurumlar ve bankalar arasında ödeme ya da kredi transferlerinin yasaklanması

9- Yaptırım kapsamına alınan kişi ya da kurumların ABD topraklarında gayrimenkul sahibi olmasının yasaklanması

10- ABD kişi ve kurumlarının yaptırım kapsamına alınan kişi ya da kurumlardan sermaye ya da borç alışverişinin yasaklanması

11- Yaptırım kapsamına alınan kişilere ABD’ye giriş yasağı

12- Yaptırım kapsamına alınan kişi ve kurumlara benzer işlevi olan üst düzey görevlilere de yaptırım uygulanması.”

Yasanın ilgili maddesine göre ABD Başkanı, bu 12 maddeden en az 5’ini seçip uygulamakla yükümlü.

CAATSA’NIN İKİNCİL YAPTIRIMLARI İLK KEZ VE BİR NATO MÜTTEFİKİNE UYGULANDI

Bu yasa sadece Türkiye için değil başta Almanya ve Avusturya olmak üzere Rusya ile enerji boru hatları konusunda iş birliği yapan Avrupa ülkeleri için de risk teşkil ediyor.

Rusya’dan 5,48 milyar dolarlık S-400 anlaşması yapan Hindistan ve Moskova ile savunma iş birliği yapan Endonezya da CAATSA yaptırımlarına maruz kalması beklenen ülkeler listesinde.

Ancak CAATSA kapsamındaki bu yaptırımlar ilk kez uygulanmasının yanı sıra bir NATO müttefiki olan Türkiye’ye uygulanmasıyla tarihe geçti.

CAATSA üzerinden doğrudan Türkiye’ye yaptırım uygulanamazdı. ABD Kongresinin Türkiye’nin yaptığı bir iş veya anlaşmanın bu yasa kapsamına girdiğini belirtmesi gerekiyordu.

ABD Kongresi, ilk kez 2018 savunma bütçesine ilişkin “Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nda” (NDAA), Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alma niyetini gündeme getirdi ve Savunma Bakanlığından bu konuda rapor istedi.

Bakanlık, raporu Kasım 2018’de Kongreye sundu ve raporda, Türkiye’nin S-400 alımının kesin olduğu, bunun ABD-Türkiye ikili ilişkilerine ve Türkiye’nin NATO içindeki rolüne olumsuz etkisinin kaçınılmaz olacağı kaydedildi.

Kongre, buna karşılık 2019 yılı savunma bütçesine ilişkin NDAA yasasında Türkiye’ye F-35 uçaklarının verilmesine kısıtlama getirdi.

2020 bütçesine ilişkin NDAA yasasında ise Türkiye’nin Temmuz 2019’da S-400 sistemlerini teslim alması CAATSA kapsamındaki Rus savunma ve istihbarat sektörü ile yapılan “önemli mali işlem” olarak tanımlandı ve Başkan’ın 180 gün içinde Türkiye’ye CAATSA yaptırımlarından en az beşini uygulaması talebinde bulunuldu.

CAATSA yasası kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı 27 Ekim 2017’de yaptırım kapsamına alınan Rus savunma ve istihbarat şirketlerinin listesini yayımlamıştı ve listede S-400 sistemlerini üreten Almaz-Antey Hava ve Uzay Savunma Şirketi ikinci sırada yer alıyordu.

Dolayısıyla Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımları, aslında sözlü olarak 2017’den beri dile getirilse de ilk kez Aralık 2019’da yasalaşan 2020 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nda resmi olarak yer aldı.

TRUMP, TÜRKİYE KONUSUNDA KONGREYE DİRENDİ

CAATSA yaptırımları riski Türk-Amerikan ilişkileri açısından Demokles’in kılıcı niteliğindeydi.

ABD Başkanı Donald Trump, CAATSA yasasını imzalarken, bu yasada çok büyük hataların yer aldığını vurgulamıştı ancak yasa Kongreden çok büyük bir çoğunlukla geçtiği için Trump’ın yasayı imzalamaktan başka seçeneği yoktu.

Trump, Washington’daki müesses nizamın aksine Türkiye’nin S-400 konusundaki pozisyonuna da destek veren açıklamalar yaptı, Kongrenin baskılarına rağmen Ankara’ya yönelik CAATSA yaptırımlarını bekletti.

Öyle ki Trump, Haziran 2019’da Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde selefi Barack Obama’nın Patriotları satmamasının Ankara’ya başka seçenek bırakmadığını ifade etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklamasında bulunmuştu.

Ancak Trump’a rağmen CAATSA yaptırımları özellikle Kongre tarafından Türkiye’nin bölgede kendi çıkarlarına öncelik verdiği her adımında da “bir tehdit unsuru olarak” gündeme getirildi.

Kongre, 2020 NDAA yasasında olduğu gibi geçen hafta kabul edilen 2021 NDAA tasarısında da Trump’ın tasarının yasalaşmasından sonra 30 gün içinde Türkiye’ye yaptırım uygulamasını talep ediyor.

NDAA yasalarında yer alan bu talepler, aslında gerek dış politikada gerek savunma sanayisinde bağımsızlaşmaya başlayan Türkiye’ye yönelik gözdağının yasalaşmış somut bir ifadesiydi.

Bu süreçte gerek Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PYD terör unsurlarına yönelik askeri operasyonları gerek Akdeniz’deki enerji tartışmalarındaki kararlı tutumu Türkiye’yi Amerikan Kongresinin hedefine koymuştu.

Türkiye’nin Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgalinde bulunan topraklarını geri almaya yönelik mücadelesine verdiği destek de ABD Kongresini ve Washington’daki Türkiye karşıtı lobileri oldukça rahatsız etti.

TEHDİT BİTTİ, PAZARLIK BAŞLAYACAK

20 Ocak’ta yapılacak törenle başkanlığı ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’a devredecek olan Trump, 2021 NDAA yasasını imzalamadan, 2020 NDAA yasasını baz alarak Türkiye’ye yaptırım uyguladı.

Trump’ın Beyaz Saray’daki koltuğunu bırakmadan önce söz konusu yaptırım kararlarını alması, Biden’ın elindeki Türkiye’ye yönelik önemli bir kartı almış oldu.

CAATSA’daki yaptırımların, yeni dönemde bölgeye yönelik politikası büyük bir soru işareti olan Biden’a bırakılması halinde, uygulanma şekli veya seçeneklerin neler olabileceği belirsizliğini koruyor.

Trump’ın bu adımı atması, gerek bundan sonra Kongrenin gerek göreve geldikten sonra Biden’ın Türkiye’ye tekrar bir yaptırım uygulama durumunu oldukça zorlaştırıyor.

Bu adım ayrıca Biden hükümeti ile Türkiye’ye uygulanmış olan yaptırımların kaldırılmasına yönelik pazarlık zemini oluşturuyor.

Bu nedenle iki ülke ilişkilerinin bu yaptırımlarla ciddi bir yara alacağını söylemek için henüz erken olsa da bu süreç, CAATSA tehdidinin önemli ölçüde ortadan kalkmış olması ve Ankara ile Washington arasında yeni bir pazarlık zemini oluşturması bakımından önem arz ediyor.

Yıllardır büyük güç rekabetine hazırlanan ve Ulusal Güvenlik ve Savunma Strateji Belgelerinde, Çin ve Rusya ile rekabeti öncelikli tehdit olarak tanımlayan ABD’nin, Türkiye gibi bir ülke ile savunma sanayisi iş birliğine yönelik kısıtlamalar getirmesi uzun dönemde sürdürülebilir değil.

YAPTIRIMLARIN UZUN DÖNEMDE KAYBEDENİ TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİ DEĞİL

Açıklanan yaptırımların kısa dönem etkisinin boyutlarını, Türkiye’nin savunma sanayisinde kendi kendine yeterlilik noktasında ne kadar mesafe katettiği belirleyecek.

Ancak bu yaptırımların uzun dönemde Türkiye’nin milli savunma teknolojileri konusundaki kararlılığından vazgeçirmesi söz konusu değil.

ABD Kongresinin, akıllı mühimmat satışının engellenmesi gibi Türkiye’ye yönelik küçük ölçekli ambargolarının, Türkiye’nin bu mühimmatların yerli muadillerini üretmesini sağladığı gibi bu yaptırımlar da Ankara’ya milli teknoloji hamlesinden geri adım attırmasından çok bu konudaki çabalarını artırmasına olanak sağlayacak.

30. Κε ΓΓ/Ο.Η.Ε., Κε Γκουτιέρεζ!

Γιατί δεν έβγαλες “κιχ”, για τα όσα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ έκαναν προσφάτως, Τούρκοι και Τ/Κ, στα ΒΑΡΩΣΙΑ, στα “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”, από τις ΤΕΔ, εδάφη της “ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”;

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ. Αν τάχα λογοκρίθηκε η Κα Ακρίτα, η γνωστή κόρη του… “Μπαμπά” της (ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ πράγματι αυτός) απ΄το “Συγκρότημα”, γιατί τάχα “τα έχωνε” στην ΝΔ, στο άρθρο της, για το “Τσιπρόσπιτο”, πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο υπόψη… “Οργανισμός” βρίθει αριστερών δημοσιογράφων; Το κανάλι MEGA”, για παράδειγμα, “προβάλλει” ΝΔ; Ο Ευαγγελάτος, για παράδειγμα, ή η Αναγνωστοπούλου, είναι ΝΔ;

Η Κα Ακρίτα κατήντησε, χωρίς να την… διορίσει κανείς μας, θηλυκός… Ευαγγελάτος, στα πρώτα του βήματα!.. 

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ / ΤΙΣ “ΕΛΙΤΕΣ“!.. 

-/-