Διάφορες Πληροφορίες, με … εξήγηση ή … ερώτηση ή … προβληματισμό! (1ο Μέρος «Πληρ-ριών»)

1. Από το 2012 το Τ/GES (Genelkurmay Elektronik Sistemleri)μεταφέρθηκε στη ΜΙΤ, από το ΓΕΕΔ (Ήταν στο Γκιόλμπασι / Μιλάμε για συστήματα εκ. $ Η.Π.Α.). Εκεί, συνέχισε να λειτουργεί ως «Κέντρο Στρατιωτικών Πληροφοριών», με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Τ/ΓΕΕΔ.
Κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή χρονικά από σήμερα, παράγοντες του «ΑΚΡ» «φώναξαν»: «Asker bizi dinler», δηλ. «Μας ακούνε οι Στρατιωτικοί»!Πιθανώς ήταν πρόφαση, αφού
Αμέσως μετά το υπηρετούν προσωπικό άλλαξε και ήλθαν άτομα προσκείμενα στο «ΑΚΡ».
Αυτό είχε 2 κύρια αρνητικά αποτελέσματα.
– Το 1ο ήταν η εμφάνιση προβλημάτων στη συντήρηση των μηχανημάτων (το 1/3 των ηλεκτρονικών μηχανημάτων χάλασε) και
– Το 2ο η αναποτελεσματικότητα, ως προς την αποστολή, ήτοι η αδυναμία συλλογής πληροφοριών και πιο απλά «το έλλειμμα πληροφοριών» και συνακολούθως προβλήματα στην ανάλυση των πληροφοριών!
Μετά την πρόσφατη ενέδρα του «ΡΚΚ» στην περιοχή της «Νταγλίτσα»,όπου είχαμε το θάνατο 16 Τούρκων, το θέμα της λειτουργίας του «GES», καθώς και ο ρόλος του ξαναήλθαν στην … επιφάνεια, όπου και … παραμένουν!..Ο Αρχάγγελος παρακολουθεί…
Αν είναι αλήθεια, όπως οι Τούρκοι ισχυρίζονται, ότι «έσπασαν» (!) την κρυπτασφάλεια του Συριακών ΕΔ (Άσαντ), που κατ’ αυτούς έφτιαξαν οι Ρώσοι, τότε είναι ένα θέμα του αν δουλεύει σωστά ή όχι το «GES». (Λένε ότι «έσπασαν» την κρυπτασφάλεια του στρατού του Άσαντ και την έδωσαν στον ÖSO / «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», ο οποίος φυσικά και δεν υπάρχει, αφού διελύθη προ πολλού, ή στοιχεία του ενώθηκαν με τον «ISIS» και την «Al Nusra»).
Θυμίζω ότι αντίστοιχες αιτιάσεις είχαμε και μετά το συμβάν στο Ουλούντερε, (για θέματα συλλογής πληροφοριών),αν και τότε είχαμε συζητήσεις, περισσότερο, για τη διαδικασία αναφοράς συλλεγέντων πληροφοριών!
Γεγονός πάντως είναι ότι οι Τ. έχουν πάρα πολύ καλή εκπ-ση σε θέματα γενικώς υποκλοπών, Η/Π, κλπ. Από τη 10ετία του 1990 τους εκπαίδευσαν οι Γάλλοι (και στοο Πεδίο μάλιστα, όπως έγινε στην 1η Τ/Στρατιά)και ακολούθως και οι Ισραηλινοί! (Ανέφερα τους σπουδαιότερους…εκπ-τές).
Άραγε τί να έγιναν οι Ισραηλινοί ΔΒτές που βρίσκονταν για χρόνια μέσα στο Τ/ΓΕΕΔ;
Εμείς άραγε τί μέτρα λαμβάνουμε σε θέματα κυρίως Η/Π; Ποιοί να είναι (φυσικά πρόσωπα, αν υπάρχουν), οι … συμβουλάτορές μας;

2. Οι Ρώσοι «Zaslon» (Ρ/Ειδική Στρατιωτική Μονάδα) ψάχνουν στη Συρία για τις «κεφαλές» (ηγεσία) του «ISIS» και της «Αλ Νούσρα»!
Εμείς έχουμε λάβει υπόψη ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε τη ζωή των Δκτών Σχηματισμών, Μεγάλων Μονάδων, κλπ. (και στους 3 Κλάδους) που πρώτοι θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο, ώστε να μην μείνουν ακέφαλοι οι πολεμικοί αυτοί «Οργανισμοί»; Για τους «πιο μεγάλους» είναι»εκ των ων ουκ άνευ» η ασφάλειά τους, πιστεύω(!), διότι κάποιοι από την πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία στο παρελθόν δεν ήθελαν ασφάλεια, διότι ήθελαν να δείξουν ότι είναι … δημοκρατικοί και όχι …τσανακογλείφτες ασφαλώς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Το θέμα έχει να κάνει με τους θεσμούς και όχι με τα πρόσωπα! Λίγο ενδιαφέρει, αν θα δολοφονηθεί πχ ο Κος «Χ», που είναι Α/ΓΕΑ, αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι ότι θα δολοφονηθεί ο Α/ΓΕΑ,ο Δκτης κάποιου Μείζονος ή Ελάσσονος Σχηματισμού, ο Στόλαρχος κλπ με ό,τι αυτό θα σημαίνει, ανάλογα και με την χρονική συγκυρία, ενώ και ασφαλώς θα ενδιαφέρει και η εχθρική σπέκουλα, που θα ακολουθήσει της δολοφονίας!.. Τί έγινε, όταν «έφαγαν» τον Γεώργιο τον Α’; Για θυμηθείτε και γράψτε στον «Αρχάγγελο»!
Αυτά για την άμυνα επί του θέματος! Για … επίθεση; Έχουμε εμείς κάποιους που θα «καθαρίσουν» την στρατιωτική ηγεσία του αντιπάλου; / Παρεπιπτόντως τί έγινε με τον – τους σωσίες του Ρ.Τ. Ερντογάν; Γύρισε τελικά ταινία το Τ/…Χόλιγουντ με τον σωσία εκείνον του ΡΤΕ, για τον νέο … Ισλαμιστή Κεμάλ, τον νεοσουλτάνο;

3. Οι «μπάσταρδοι» («εξισλαμισμένοι Έλληνες») Τουρκαλβανοί και όχι οι νουνεχείς Αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις τους! Βεβήλωσαν και όχι μία φορά, την εκκλησία της Παναγίας στην Κορυτσά! «Και ημείς άδομεν»!
Σεβαστέ Κε ΥΠΕΞ, Κε Κοτζιά μας, όλα καλά τα είπες στην «REAL» της Κυριακής (18-10-2015), αλλά εκείνο ότι «οι Αλβανοί είναι ευτυχώς (sic) χωρίς ίχνος θρησκευτικού φανατισμού», τί το ήθελες; Απλά αναπαρήγαγες την προπαγάνδα τους!

4. Ακύρωσε ο γαλλικός κολοσσός «ENGIE» τη δημιουργία θερμικού Κέντρου στα Άδανα (Κόλπος Αλεξανδρέττας)! «Δεν θα συνεχίσουμε το σχέδιό μας στα Άδανα», δήλωσε η εταιρεία για προφανείς λόγους ασφαλείας κυ-ρί-ως!!!Γιατί άραγε, τί λέτε; «Μπαμ»κάνει η απάντηση!
Μου άρεσε που …»σπουδαίοι … αναλυτές» (τρόφιμοι πρεσβειών οι περισσότεροι, δεν γράφω κάτι άλλο), στην ημεδαπή, εδώ και χρόνια έγραφαν βαρύγδουπες αναλύσεις ότι το Ισραήλ θα περάσει αγωγούς μέσα από την Τουρκία! Και εγώ επέμενα να … αντιδρώ στα … δίκτυα και στη … διαπλοκή της … στρατηγικής πληροφόρησης!…
Δικαιώθηκε λοιπόν ο «Αρχάγγελος» πανηγυρικά, αφού μάλιστα έμμεσα και το ίδιο το Ισραήλ μας είπε (δια της … Αγγλικής οδού / ε-φ του Λονδίνου) το μεγαλεπίβολο σχέδιό του! (Οι 2 αγωγοί που σας έγραφα σε προηγούμενη σχετική αρθρογραφία μου, κλπ).

5. Βγήκε ο Φιντάν (Α/ΜΙΤ) και είπε ότι ο «ISIS» θα πρέπει να ανοίξει στην Τ. (Πόλη) Προξενείο (sic) ή έστω ένα Γραφείο, δήθεν («demek») για «Γρ. Συνδέσμου». Μετά βγήκε έμμεσα η Τ/Κ-Β και είπε ότι οι Ρώσοι δήθεν κτυπούν τους αντάρτες του ÖSO και όχι τον «ISIS», μετά ότι κτυπούν τους Τατάρους, [εκ μεταφοράς… στη Β. Συρία / πρόλαβαν οι Τ. και τους έφτιαξαν και … Βουλή (sic)], ότι η ΡΠΑ παραβιάζει τον ΤΕΧ, κλπ. Τέλος, «βγήκε» και η αναλύτρια της ΜΙΤ και πιθανώς στρατολογημένη και από τη ΜΙ6 (πραγματική και όχι «γιαλαντζί», σαν κάποιους δικούς μας με περιέργως φουσκωμένες τσέπες), και σε άρθρο της παραδέχθηκε ανοικτά πως στόχος του «ISIS» ήταν και είναι οι Κούρδοι! Άρα; Άρα μας λέγει έμμεσα ότι ο «ISIS» δουλεύει (για λίγο ακόμα, διότι οι Ρ. τους τελειώνουν) για την Τ. η οποία … «έκλασε μέντες», με το συμπάθιο, όταν είδε να γεννιούνται καντόνια στη Β. Συρία, και να δημιουργούνται προϋποθέσεις ένωσης της Μπαρζανικής Κουρδικής Αυτόνομης Δκσης του Β. Ιράκ, με τη Μεσόγειο, όταν ένοιωσε να περισφίγγεται από τα νότιά της.
Τί σας έγραφα λοιπόν σε προηγούμενα άρθρα μου για τον «ISIS»; Ανατρέξτε στο «σάϊτ» και θα δείτε ότι έχει … καλύτερη θέα από τα υψηλά ο … «Αρχάγγελος» και να εμπιστεύεστε την… ματιά του. (ΔΙΑΚΟΠΗ / ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ σύντομα)