“ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ”! ΤΟΥΡΚΙΑ, 27 ΑΠΡ. 2007!

Φίλοι μου!

– Πολύ γρήγορα!

Σαν σήμερα, 27 Απριλίου, το 2007, είχαμε την απόπειρα διενέργειας ενός ακόμα επισήμου Πραξικοπήματος στην Τουρκία! (1960 – 1971 – 1980 – 1997 – 2007)

– Ο τότε Τ/Α/ΓΕΕΔ Γιασάρ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ,  έδωσε εντολή διαρροής ενός σχετικού υπομνήματος, με αφορμή το γεγονός ότι η σύζυγος του τότε ΠτΔ Αμπντιουλλάχ ΓΚΙΟΥΛ, “απειλούσε” (καταλαβαίνετε… ) να φοράει την μαντήλα της, όχι μόνον στην προσωπική της καθημερινότητα, αλλά και σε όλες τις επίσημες κρατικές εκδηλώσεις, μεγάλες και μη, με αποτέλεσμα να προσβάλλονται τα όσα μεγάλα… ιδεολογήματα άφησε ως παρακαταθήκες, ο “Μεγάλος Τούρκος Ηγέτης”, ο “Ελευθερωτής” και “Αναμορφωτής” της χώρας, ο ιδρυτής της νέας Τουρκίας, ο Μουσταφά Κεμάλ ΑΤΑΤΟΥΡΚ!..

– Για φανταστείτε φίλοι μου! Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο – Παλάτι, στον λόφο του Τσάνκαγια, στην Άγκυρα, μέσα στο σπίτι που έκτισε και έζησε ο Κεμάλ, να φοράει μαντίλα μια Τουρκάλα, έστω και αυτή η γυναίκα του ΠτΔ!.. “Πήγαινε ή δεν πήγαινε περίπατο” η διάσταση του λαϊκού Κράτους, (το περίφημο “κοσμικό Κράτος”), του Ευρωπαϊστή Κεμάλ;

– “Τα πήραν στο κρανίο” οι Τ/Στρατιωτικοί και είχαμε στην… θεωρία το… διαρρεύσαν υπόμνημα και στην… πράξη κάποιον μικρό αριθμό αρμάτων (αχ αυτό το… κακό 4ο ΣΣ), … έξω από το Σιντζάν, σε κάποια λίγα περίχωρα της Άγκυρας, χωρίς όμως να γίνει και τόσο αισθητή και η παρουσία τους, αλλά κυρίως και ο λόγος που αυτά… εξήλθαν του Στρ-δου τους!..

– Ο ΡΤΕ (που πολιτικά ως Π-Θ ήταν ακόμα “çirak”) συναντήθηκε με τον Μπουγιουκανίτ στην Πόλη, κατ’ ιδίαν, (αν θυμάμαι, νομίζω τα είπαν στο παλάτι του Σουλτάνου, στο Μπεσίκτας) και ο ΡΤΕ… έπεισε τον Τ/Α/ΓΕΕΔ να αποσύρει τις όποιες απειλές του, να μαζέψει και πάλι τα λίγα άρματά του, που είχαν βγει κακώς… βόλτα, στις… φωλιές τους, ενώ τον έπεισε ότι η Κα Γκιουλ και η κάθε στο εξής αντίστοιχη Κα ΠτΔ που θέλει να φοράει την μαντίλα της, θα μπορεί να την φοράει και στο Προεδρικό και σε όλες εκεί (και όχι) επίσημες κρατικές τελετές και εκδηλώσεις !..

Τί συνέβη όμως φίλοι μου και ο… μπαρουτοκαπνισμένος… Φενερμπαχτσελής Στρατηγός, όπως και Αρχιμασωνάρα, πείστηκε από τον, ακόμα νεοσσό πολιτικά τότε, ΡΤΕ;

ω

(Στην Τουρκία οι στρ-κοί Μασώνοι είναι όλοι… Α’ Εθνική, όχι όπως στην Ελλάδα, όπου η πλειοψηφία των Στρατιωτικών παραμένουν… φίλοι των Ρόταρυ”, αχαχαχαχαχα, δηλαδή παραμένουν στον προθάλαμο της Μασωνίας, πλην ολίγων που έχουν εισέλθει στην Μασωνία, η οποία ακολούθως τους… τίμησε και τους… τιμά όλως ιδιαιτέρως)!..

Ήταν λοιπόν τόσο μάγκας ο σημερινός Τ/ΠτΔ;

– Ποτέ δεν μάθαμε φίλοι μου ποιά ήταν τα… επιχειρήματα του ΡΤΕ, που έπεισαν τον φίλο μας τον Γιασάρ, ούτε εμείς, αλλά ούτε και ο τουρκικός λαός! Εκείνο που διέρρευσε ως “ΦΗΜΗ” (αυτό που ονομάζουμε “RUM-İNT”), και που λίγοι έως ελάχιστοι “το πήραν χαμπάρι”, ακόμα και στην γείτονα, ήταν το ότι ο ΡΤΕ απείλησε τον Στρατηγό ότι “θα τον κάνει ρόμπα”, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της κόρης* του, όχι και τόσο… κολακευτικές, (καταλαβαίνετε), αν συνεχίσει τα όσα είχε ξεκινήσει και δεν “μαζευόταν” άμεσα!

* Η κόρη του Στρατηγού ήταν μοντέλο και φέρεται ότι διήγε και παράλληλο… έκλυτο βίο (sic), στην Πόλη κυρίως και αλλαχού και η ΜΙΤ, του ΡΤΕ, “την είχε”! Καταλαβαίνετε!.. (Ένα σοβαρό αντικείμενο, για άλλη φορά όμως, είναι αυτό που φέρει τον τίτλο: “Τ/Εξουσία + ΜΙΤ” ή γενικώς “Τ/Εξουσία + Τ/Υπηρεσίες Ασφαλείας”, ιδιαιτέρως δε προσοχή απαιτεί η Ερντογανική περίοδος και στις 3 περιόδους της, ήτοι αυτήν του Çirak”, του “Kalfa” και του “Usta”)!

Αργότερα ο “μπονβιβέρ” Γ. Μπουγιουκανίτ απειλήθηκε με δικαστήρια και με φυλάκιση, αλλά τελικά την… “σκαπούλαρε” και σήμερα ιδιωτεύει!.. (Για την κόρη του μην με ρωτάτε!.. Αυτήν την “μηχανή” και ουσιαστικά αυτήν την βρωμιά με τις οικογένειες των Στελεχών, που την δίδαξαν οι Ι/ΜΥ, δηλαδή η ΜΙ6, όπως είπαμε κατά το παρελθόν, θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή)!..

– Με την ευκαιρία:

Μια σειρά από πολύ δυνατούς Στρατηγούς, Α/ΓΕΕΔ, έχουν μετά το 2000, γίνει ρόμπα από τον ΡΤΕ και γενικά από το τ/Κράτος, όπως ο παραπάνω Κος, ο μετέπειτα αυτού “πολύς” Κος Μπασμπούγ  ή το “LAW”, όπως ονομάστηκε, (θα θυμάστε το “γιατί” είμαι βέβαιος), ο Σεμπαχαττίν Ισίκ ΚΟΣΑΝΕΡ, “το Κομάντο”,   ίσως το πιο “δυνατό”, από πλευράς Αρχηγών, Στέλεχος των ΤΕΔ, (σίγουρα το πιο αγαπητό στην τ/στρατιωτική… μάζα των Στελεχών), του οποίου όμως οι ομιλίες εντός του Τ/ΓΕΕΔ διέρρεαν εκτός, με… άγνωστο τρόπο, αχαχαχαχαχα και άλλοι! Επί των ημερών αυτών των 2 Στρατηγών (Α/ΓΕΕΔ Μπασμπούγ + Υ/ΓΕΕΔ Κοσανέρ) έγινε “εισβολή” στο “Kozmik Oda”, των ΤΕΔ στην Άγκυρα, θέμα που “παίζει” μέχρι και σήμερα!..

Ο μόνος που αποδείχτηκε “μέγας Διπλωμάτης” και “την έκανε” την κρίσιμη ώρα, με την βοήθεια του… προστάτη του, αχαχαχαχαχαχα, που τον οδήγησε στο “GATA” και στην αποστρατεία, (δεν ήθελε “με τίποτα” τις ΤΕΔ στην Συρία), ήταν ο Στρατηγός Nετζντέτ Οζέλ ή ο “Άρχων της Πειθαρχίας”! 

– Ο “Σούφι” Χιλμί Οζκιόκ ή “Πόρνη” (“Fahişe”, “Orospu” ve “Kaltak”) , “έπαιξε μπάλα” 100% για τον ΡΤΕ, στηρίζοντάς τον στην εξουσία στην πιο δύσκολή της φάση, ήτοι στην αρχή της, “παίζοντας” πολύ βρώμικα, ακόμα και με τους φίλους του Στρατηγούς, αρχαιότερους και νεότερους αυτού!.. Αποτέλεσε το “Καρφί” ή τον “Ρουφιάνο” του ΡΤΕ, στις ΤΕΔ, αλλά και τον διαμορφωτή των εξελίξεων σ’ αυτές, ώστε ο ΡΤΕ να θέσει, ήρεμος και απερίσπαστος, στερεά θεμέλια στην εξουσία του! Φανταστείτε φίλοι μου πως ο Ευρασιανιστής και Αντι-Αμερικανός Στρατηγός Χ. Κιβρίκογλου,  Κεμαλιστής βεβαίως και αυτός, αλλά ο οποίος δεν ήταν μέλος στην μεγάλη… κλίκα του “Χουντάρχη” Καρανταγί,  δεν ήθελε, τελειώνοντας την θητεία του ως Α/ΓΕΕΔ, να του παραδώσει την εξουσία, διότι αφ’ ενός τον γνώριζε πολύ καλά, και αφ’ ετέρου είχε “βρωμίσει” μέσα στις ΤΕΔ, το τί θα έκανε / το πώς θα ενεργούσε ο Χ. Οζκιόκ, ως Α/ΓΕΕΔ!..

– Ο σημερινός, “ουσία”, Α/ΓΕΕΔ Χ. Ακάρ ή “Καραγκιοζάκος”,  που είναι και ΥΠΑΜ, (ο Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ή “Τσάτσος” είναι τύποις Αρχηγός,  όντας εκτελεστής διαταγών και μόνον), είναι απολύτως Όργανο του ΡΤΕ, … “υπονομευμένο” όμως και από τους βαθείς Κεμαλιστές, και συγκεκριμένα από τον Πάτρωνά του, τέως Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγό Ι. Χ. Καρανταγί ή “Χουντάρχη” (αυτός ήταν στην πραγματικότητα πίσω από το Πραξικόπημα του Φεβ. του 1997 και όχι ο Στρατηγός Τσεβίκ Μπιρ ή “Ψηλός” ή “Σομαλός”, ω (στην διπλανή φωτογραφία, ο Μπιρ με τον Εβρέν… γέροντες και πιο… εκεί ο Μπιρ ως Υπασπιστής του Εβρέν) αυτός που παρ’ ολίγο να “φάει” τον Χ. Κιβρίκογλου (απεπειράθη δις στην Κύπρο να τον “καθαρίσει”), προκειμένου να γίνει αυτός Α/ΓΕΕΔ, ανέλαβε τότε την βρώμικη δουλειά, με εντολή του “Χουντάρχη” Καρανταγί**, ή αλλιώς Διπλωμάτη του Κόλου, λόγω του ότι επί ημερών του και επί ημερών του του τότε Έλληνα ομολόγου του, πραγματικού Μακιαβελικού… Μανδαρίνου, Μανούσου Παραγιουδάκη, ξεκίνησε η αποκληθείσα τότε Ε-Τ Στρ-κή Διπλωματία!.. (Ο Ακάρ διετέλεσε Υπασπιστής του Καρανταγί, και στην περίοδο των Ιμίων, ενώ σε ραδιουργία μπορεί να συναγωνιστεί και τον Μπιρ, αλλά και τον πιο… βαρύ “παίκτη” Οζκιόκ)!..

** Ο Καρανταγί, σήμερα, φέρεται ως μέλος της… μυστικής τ/”Υπερεξουσίας”, αλλά και του τ/”Βαθέως Κράτους”, αποτελώντας την συνέχεια του Εβρέν, μετά τον θάνατο του τελευταίου!

ω

Καρανταγί + Μπιρ

(Οι “Άρχοντες” του Πραξικοπήματος, 28-02-1997)

ω

ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ-ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ-ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ

Η πάνω… λεζάντα της “φωτό” αναρωτιέται, αν Τ/Στρατηγοί είναι μέλη του “Μεγάλου Κλαμπ”, των Μασώνων, ενώ η κάτω… λεζάντα λέει πως μέλη των Μασωνικών Στοών, δεν μπορούν να γίνουν άτομα της Θρησκείας, ΑΜΕΑ, γυναίκες, και φτωχοί!..

– Τέλος, το Πραξικόπημα που θα πρέπει κάποια στιγμή να σας το παρουσιάσουμε εδώ, διότι ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο για την πορεία των ΤΕΔ, αλλά και για το τί συμβαίνει σήμερα στις ΤΕΔ, είναι αυτό του Φεβ. του 1997! Οψόμεθα!..

– Επανερχόμενοι! Ε! Εκεί στο Τ/ΓΕΕΔ! Θέλετε, ναι ή όχι, να μας πείτε, αν οι φήμες για την κόρη του Μπουγιουκανίτ, κλπ, ήταν αληθείς και αυτές που… έπεισαν τον Στρατηγό “να… ανακρούσει πρύμναν” στους τότε σχεδιασμούς του;

– Και τελικά πείτε μας ρε Τούρκοι, πώς επείσθη τότε ο Μπουγιουκανίτ  από τον ΡΤΕ και όλοι σας εκεί στις ΤΕΔ… κατάπιατε, λίγο μετά, την… μαντίλα της άκρως δυναμικής Κας Χαϊρουνίσα Γκιούλ, η οποία, ούσα πραγματικά εύψυχος γυναίκα, είχε δηλώσει μέχρι και πως θα ξεκινούσε, (εκείνη 1η), ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ” μέχρι και απέναντι στον ΡΤΕ και στο “ΑΚΡ”, για την στάση τους προς τον άντρα της, όταν αυτός απεχώρησε από την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο κυρια Γκιουλ

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΚΙΟΥΛ, ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ… ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟ!..

-/-

w

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ… 2007 ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΘΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΤΕ, Τ/ΤΥΠΟΥ!

Muhtıraya muhtıralı restin 12. yıldönümü

Bugün Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Nisan e-muhtırasının yıldönümü. Milletin iradesini hiçe sayan vesayet odakları, Tayyip Erdoğan önderliğindeki AK Parti Hükümetinden unutamayacakları bir demokrasi tokadı yiyerek tarihin karanlık dehlizlerinde kayboldu.

27 Nisan 2019 Cumartesi 13:58

Ω

HABER MERKEZİ 

Tam 12 yıl önce bugün 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi “başörtüsü” gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı. “Cumhurbaşkanı eşi başörtülü olamaz” tartışmaları ile başlayan süreç, 27 Nisan 2007 e-muhtırası ile krize dönüştü. E-Muhtıra, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve taviz vermez tutumu sayesinde amacına ulaşamadı.

Erdoğan taviz vermedi

Hükümeti dizayn etme ve yıldırma amacı güden bildiride milletin iradesi adeta gasp edilmek isteniyordu. 2007 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde verilen muhtırayla AK Parti hükümeti yıldırılmak suretiyle kararlı tutumundan vazgeçilmesi amaçlanıyordu. Başbakan Erdoğan, vesayetçilerin hiç alışık olmadığı bir tutum sergileyerek, muhtıraya meydan okudu. Erdoğan’ın kararlı tutumunu gören vesayetçiler, unutamayacakları bir tokadın da ilkini yemiş oldu. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, bildiriyi kendisinin hazırladığını söylemişti.

28 Şubat’tan 10 yıl sonra…

Ekonominin düzlüğe çıkarıldığı, yasakların bir bir kalktığı, huzur ve refah ikliminin tüm ülkeye yayıldığı dönemde 28 Şubatvari bir kalkışmaya meyleden cuntacılar, 27 Nisan’da boy gösterdi. Gece yarısı Genelkurmay’ın internet sitesinden illegal bir muhtıra yayınlandı. Peygamber Efendimiz’in anıldığı kutlu doğum etkinliklerini ve Kur’an okuma yarışmalarını ‘tehdit’ olarak algılayan Kemalist cuntacıların laikçi bir darbe kalkışmasının işaret fişeğini oluşturan 27 Nisan 2007 muhtırasında AK Parti Hükûmeti’ni hedef alan komik ve galiz sözler, galiz ifadeler içeriyordu.

Cuntaya karşı millet muhtırası!

Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla çöpe atılan e-muhtıraya AK Parti’den anında cevap geldi. Dönemin Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in 28 Nisan 2007 günü saat 15.00’te yaptığı açıklamada sert sözler yer alıyordu.

CHP ve malum basın selam durdu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılan etkinlikleri irticai faaliyet olarak gösteren bildiri ülke gündemine bomba gibi düşerken özellikle ana muhalefet partisi CHP ile bir kısım medya bunun iktidara karşı muhtıra olduğunu ve hükümetin dikkate alması gerektiğini savunmuşlardı. 27 Nisan e-bildirisi yayımlandığında CHP’li milletvekillerinin yanı sıra; Ertuğrul Özkök, Oktay Ekşi, Yılmaz Özdil, Emin Çölaşan, Onur Öymen gibi isimler muhtıraya açıkça destek verirken, kimi yazarlar da hükümeti suçlama gayreti içerisine girmişti.

İşte 100 yıl Türkiye’yi esir alan vesayeti şok eden açıklama!

Genelkurmay’ın geceyarısı internet sitesinde yayınladığı e-muhtırasına 12 saat sonra şok bir cevap veren Hükümetin açıklamasını, dönemin Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek okumuştu.

İşte muhtıraya verilen muhtıra gibi cevap:

Genelkurmay Başkanlığı tarafından çeşitli konulardaki görüşlerini ifade eden bir açıklamanın basın yayın organlarına gece yarısı verilmiş ve Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanmıştır. Bu açıklama hükümete karşı bir tutum olarak algılanmıştır.
Kuşkusuz, demokratik bir düzende bunun düşünülmesi dahi yadırgatıcıdır.

Öncelikle söylemek isteriz ki;

Başbakana bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı’nın herhangi bir konuda hükümete karşı bir ifade kullanması, demokratik bir hukuk devletinde düşünülemez. Genelkurmay Başkanlığı, hükümetin emrinde, görevleri Anayasa ve ilgili yasalarla tayin edilmiş bir kurumdur. Anayasamıza göre, Genelkurmay Başkanı görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana karşı sorumludur.

Bu metnin basın yayın organlarına verilmesi ve Genelkurmay’ın internet sitesinde yayınlanmasındaki zamanlama manidardır…
Devletimizin temel değerlerini koruma konusunda birincil görev hükümetindir, Hükümet bu konuda tavizsiz bir şekilde taraf olduğu için, Hükümete bağlı tüm kurumların da bu doğrultuda taraf olmaları zaten eşyanın tabiatı gereğidir.

Türkiye’nin her sorununun hukuk kuralları ve demokrasi içinde çözülecektir. / Πώς και δεν το προσέξαμε ρε Τούρκοι; Όπως τώρα δηλαδή με τον ΡΤΕ σας “ένα πράγμα” να πούμε; 

Aksi bir düşünce ve tutum asla kabul edilemez. Herkese ve her kuruma düşen görev, bu sürecin işlemesini kolaylaştırmaktır. Bunun dışındaki arayışların ülkemize ve milletimize ne kadar zarar verdiği geçmişte yeteri kadar, acı biçimde tecrübe edilmiştir…

Enerjimizi iç tartışmalarla tüketmek yerine ülkemizi küresel rekabette daha güçlü hale getirmeye ve milletimizin refah ve mutluluğunu arttırmaya sarfetmeliyiz…

Güven ve istikrarı zedeleyenler, ülkemizin ve milletimizin âli menfaatleri bakımından doğuracağı olumsuz sonuçların sorumluluğunu da yükleneceklerini bilmelidirler.

ΑΙΔΩΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ“!

ΑΠΟΤΣΟΓΛΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!

-/-