Ε/ΚΥΣΕΑ, Με… Ασπρόμαυρη Γραμματοσειρά, Λόγω… Πένθους!..

Φίλοι μου!

– Με αφορμή το προσφάτως διεξαχθέν ελληνικό ΚΥΣΕΑ, γράφω ή υπενθυμίζω, (αναλόγως), για όσους ενδιαφέρονται, τα παρακάτω: (Χωρίς Επεξηγήσεις).

– Οι Τούρκοι δεν θα προσβάλλουν την Ελλάδα*, αν δεν πάρουν το Ο.Κ. των Βρετανών** πια, λόγω του 2023 και των μυστικών πρωτοκόλλων της Συνθήκης της Λωζάννης! Οι Αμερικανοί, τα πρωτοξάδελφα των Άγγλων, δυστυχώς θα συμφωνήσουν μαζί τους! (Γι’ αυτό και δεν μιλάει καμιά ΕΕ ή κανένα ΝΑΤΟ, στις συνεχείς, προς την Ελλάδα, τουρκικές προκλήσεις! Ό,τι άλλο λέγεται, όπως πχ ότι “το ΝΑΤΟ δεν επεμβαίνει σε διαμάχες μεταξύ μελών του”, κλπ είναι… παπαριές)! Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού το 2023 εγγίζει (!..), ενώ και ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ, μοιάζει να… βιάζεται, αν δει κανείς ότι αμέσως, σχεδόν με την ανάληψη των καθηκόντων του, στόχευσε στα σημεία όπου υπάρχει διακύβευση ή μείζων απειλή για την αμερικανική παγκόσμια κυριαρχία, αλλά και ασφάλεια, ήτοι στη Συρία (το μόνο “Πεδίο Ανταγωνισμού”, όπου η Ρωσία δεν έχει ηττηθεί, αν δεν έχει τουλάχιστον “ίσο λόγο” με τις Η.Π.Α. σήμερα) και στην χερσόνησο της Κορέας, όπου “διαβιοί” ακόμα η σκληρότερη ίσως στα κομμουνιστικά χρονικά, δικτατορική κομμουνιστική δικτατορία, “του ενός ανδρός”, ενός νεο-παράφρονος!..

* Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι μέρος του σχεδίου, για τη δημιουργία του “Μεγάλου Ισραήλ” και τη διευκόλυνση της υλοποίησης των μυστικών πρωτοκόλλων της Λωζάννης, παράλληλα με την αρπαγή του όλου(!), του ενεργειακού ελληνικού πλούτου!..

** Οι Βρετανοί βγήκαν από την ΕΕ, για να απελευθερωθούν στρατηγικά από τους όποιους “τρίτους” και τις… γνώμες τους (χώρες, πολύπλοκα γραφειοκρατικά διεθνή συστήματα, κλπ) και να μπορέσουν έτσι μόνοι τους να υλοποιήσουν τα μυστικά πρωτόκολλα της Λωζάννης, τα οποία και τους αφορούν και να αναδείξουν εαυτούς και πάλι σε παγκόσμια δύναμη! (Τα… τελευταία εξοπλιστικά τους, … “μιλάνε”)! Τα… “BREXİT” κλπ είναι απλώς, λογικοφανείς… δικαιολογίες και προφάσεις!

– Η παραπάνω παράγραφος (χωρίς τους αστερίσκους) σημαίνει τουρκική επιτυχία, είτε στη Θράκη μας, είτε στο Αιγαίο, είτε στην Κύπρο, είτε στα 2, εξ αυτών, Θέατρα Πολέμου, (Θ.Π.), είτε και στα 3!

– Δεν υπάρχουν πια “θερμά επεισόδια”, διότι δεν απαιτούνται πια, για τη διαμόρφωση των προσβάσεων, μέσω των οποίων οι Επικυρίαρχοι Αμερικανοί, τα… ξαδέλφια τους οι Βρετανοί και το κράτος του Ισραήλ, θα υλοποιήσουν στην περιοχή μας τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους! Ό,τι τυχόν “μικρό” συμβεί, (ένα ή περισσότερα), θα εκληφθεί ως αφορμή και θα οδηγήσει αμέσως σε μείζονα Ε-Τ σύγκρουση!

– Το Ε-Τ μέτωπο θα ανοίξει και στα 3 “Θέατρα Πολέμου”, ήτοι σε Κύπρο, σε Θράκη και σε Αιγαίο και κατά “το μάλλον ή ήττον”, ταυτόχρονα!

– Την αρχή θα την κάνουν οι Τούρκοι, άρα αυτοί θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων ή το πλεονέκτημα, τουλάχιστον αρχικώς! Οι Τούρκοι διευκολύνονται πολλαπλώς στρατιωτικώς, διότι ευρίσκονται εδώ και ένα χρόνο τώρα σε “κατάσταση -ουσιαστικά- εκτάκτου ανάγκης”, έχουν ήδη λειτουργήσει επιστρατευτικά, (για όσους καταλαβαίνουν), έχουν… ομογενοποιηθεί πλήρως στρατιωτικά και ασκούνται συνεχώς σε ό,τι θα κληθούν να υλοποιήσουν!  (Κάποιες μάλιστα Μονάδες τους ή Μεγάλες Μονάδες τους, όπως πχ οι SAT – SAS, του Τ/ΓΕΝ ή οι ΒΒ του Τ/ΓΕΕΔ, κλπ, ασκούνται σε πραγματικές συνθήκες, στη ΝΑ Τουρκία, στο Β. Ιράκ και στη Συρία).

– Η αρχή της σύγκρουσης θα γίνει από την Κύπρο, (με αφορμή το “Ενεργειακό”), της οποίας την πλήρη κατάκτηση θα επιχειρήσουν οι Τούρκοι! Ο υφιστάμενος τουρκικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προέλαση – επίθεση στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατάληψή τους -ΠΡΟΣΟΧΗ- σε χρονικό διάστημα 3 ημερών!!!

[Εκτιμάται ως ορθή η φερόμενη πρόθεση του Ε/ΓΕΕΘΑ, (όπως κακώς διέρρευσε στα ελληνικά ΜΜΕ η σχετική πληροφορία), να στείλει (εκτιμώ με συγκεκριμένο, λελογισμένο και σε συνεργασία – ενημέρωση του ΓΕΕΦ, σχέδιο), αριθμό Υ/Β στα νότια της Κύπρου, όπου οι ΤΕΔ θα ασκηθούν, λίαν προσεχώς, με πραγματικά πυρά].

– Στην μητροπολιτική Ελλάδα η κυρία προσπάθεια (Κ.Π.) θα εστιαστεί στο  Θ.Π. της Θράκης, όπου υφίσταται η μουσουλμανική μειονότητα. Η ευόδωση της τουρκικής προσπάθειας εκεί, θα οδηγήσει, εκ των πραγμάτων, σε αναθεώρηση της Λωζάννης και σε εγκαθίδρυση νέου “στάτους” στην περιοχή! (Σχεδιασμός Βρετανών)!

– Στο Αιγαίο θα προσβληθεί η νήσος Λέσβος, (ως έχει τώρα ο τ/σχεδιασμός), για λόγους που έχουν εδώ αναπτυχθεί!

[Με την ευκαιρία, διαβάζω ότι η 28η Μ/Κ ΤΑΞ(!), του 4ου ΣΣ έχει φύγει από την Άγκυρα, με πρόσχημα το αποτυχόν… Κίνημα, όπως ακόμα ότι “άδειασε” το Ακιντζί, και έγινε ή γίνεται πάρκο, κλπ. Παράλληλα διαβάζω ότι άλλες Μονάδες, όπως πχ η αεροπορική βάση της Πανόρμου, κλπ είναι σε… διαρκές “high alert”. Για τη Λέσβο ο κύριος χώρος αποβάσεως – αεραποβάσεως, όπως αυτός κατεγράφη και από… “μετανάστες” που “βγήκαν” στη Λέσβο, θα είναι πρωτίστως η παραλιακή περιοχή από το α/δ της νήσου, μέχρι και το Μανταμάδο, (ιδιαιτέρως δύσκολο θα έλεγα, ως εγχείρημα), αποκλειομένων αιφνιδιαστικώς των 2 άκρων, (βορείου και νοτίου), του “διαύλου Μυτιλήνης”].

– Ως 2ο στόχο, οι Τούρκοι τώρα(!) έχουν την Χίο και αναλόγως των συνθηκών, θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, αν θα κτυπήσουν τον 1ο ή το 2ο στόχο τους!

– Στο σημείο αυτό επιθυμώ να σημειώσω ότι το Ε/ΓΕΕΘΑ έλαβε την μεγαλύτερη των ευθυνών, αναθέτοντας στο Ε/ΓΕΝ, κατ’ ουσίαν, την ηγεσία του αγώνος στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αφού έθεσε την ΑΣΔΕΝ υπό το ΓΕΝ, από τώρα!

– Λίαν πιθανώς στο Τ/ΓΕΕΔ, όπως και μεταξύ των Τούρκων Διοικητών της 1ης Στρατιάς και Στρατιάς Αιγαίου, να υπάρξουν (όπως το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν έχει αποδείξει) Βρετανοί ή Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι! (Θα πρέπει να εξετασθεί επίσης, από τις ΕΕΔ, και ο ρόλος των δρώντων σήμερα στη Συρία και στο Β. Ιράκ, αμερικανικής κυρίως προέλευσης, μισθοφορικών Οργανώσεων, οι οποίες εδρεύουν στην Τουρκία)!

– Αν μάλιστα η τουρκική πολιτική σκηνή “απελευθερωθεί” του ΡΤΕ, [του οποίου μια δολοφονία, (αν αποφασιστεί, όπως είναι πολύ πιθανό, μετά από τα όσα… “σκληρά” είπε ο Ρούμπιν, αυτός ο τρόπος απομάκρυνσής του), θα μπορούσε να αποδοθεί, μετά από σχεδιασμό, αμέσως ή εμμέσως, -ΠΡΟΣΟΧΗ- στους Έλληνες], τότε οι Κεμαλικές ΤΕΔ, που πανέξυπνα επανέκτησαν το… κύρος τους, θα μπορέσουν / θα μπορούν να λειτουργήσουν / να λειτουργούν πιο εύκολα! (Κακώς τους “ξέφυγαν” καταθέσεις κατηγορουμένων για το Κίνημα της 15-07-2016, στο δικαστήριο της Σμύρνης, όπου κάποιος που παρακολουθεί την γείτονα διαβλέπει αμέσως ότι επρόκειτο για πραγματικό μεν, κατευθυνόμενο ή καπελλωμένο Κίνημα δε, όπως τα έχουμε όλα αναλύσει εδώ).

– Το Ισραήλ, όσο και πιθανώς(!) να το ήθελε ο σημερινός, άξιος για την χώρα του, Πρόεδρός του, δεν θα το αφήσουν να παίξει θετικό για την Ελλάδα ρόλο ή δεν θα μπορέσει να “παίξει” θετικό ρόλο, αφού τα “κλειδιά” του όλου θέματος τα “κρατάνε” και θα τα “κρατάνε” δυστυχώς για πολύ ακόμα, (αφού έχουν αλώσει με το χρήμα τα πάντα, σε όλο το δυτικό κόσμο, ελέγχοντας ποικιλοτρόπως σχεδόν όλες τις Κ-Β σεις, όπως και αυτές της περιοχής μας, καθώς και τη δική μας), οι δήθεν αριστεροί διεθνιστές Σιωνιστές Εβραίοι, αυτούς που εδώ αποκαλούμε “Διεθνείς Εβραίους”, οι οποίοι, θυμίζω, δεν δίστασαν, επί Ομπάμα, να τα βάλλουν με τους ομοφύλους τους Εβραίους, του κράτους του Ισραήλ, υπερασπιζόμενοι δυστυχώς(!) τα συμφέροντα των Αράβων και πολύ χειρότερα ακόμα, τα συμφέροντα τρομοκρατικών Ομάδων ή Οργανώσεων, τινών των οποίων ελέγχεται η… σύστασή τους, (επί… Χίλαρυ), από τις ΜΥ των Η.Π.Α. !.. Με την ευκαιρία αυτής της ροής… σκέψης / της ροής… προβληματισμού, διαβάστε:

– Η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία, μοιάζει να… ηρέμησε τα πράγματα στις τεταμένες αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις, ενώ και οι “Διεθνείς Εβραίοι” μάλλον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα στη Μ. Ανατολή και ευρύτερα, δεν είναι το Ισραήλ, ούτε ότι το Ισραήλ είναι εμπόδιο στους όποιους οικονομικούς σχεδιασμούς τους, αλλά πως το πρόβλημα είναι το Ιράν και η διογκωμένη Ισλαμική τρομοκρατία, και πιο… εύστοχα μοιάζουν πλέον να αντιλαμβάνονται πως οι Άραβες το μόνον που θέλουν είναι η εξαφάνιση από τον χάρτη, του Ισραήλ και καμία ειρήνη!..

– Για τη Ρωσία τα έχουμε γράψει και πει “δεκάδες φορές” εδώ και μάλιστα και(!) πρόσφατα! (Κάντε ένα… “τουρ” στο σάϊτ μας)! Είναι σίγουρα η μόνη δύναμη που δύναται να ανατρέψει όχι μόνον τις πρόνοιες της Λωζάννης, αλλά και ευρύτερα τους δυτικούς σχεδιασμούς! Το μόνο Πεδίο όπου δεν έχει ηττηθεί η Ρωσία από τις Η.Π.Α. είναι εδώ στο κέντρο της Γης, στο κέντρο της… σκακιέρας, όπου ζούμε -κυρίως- εμείς και οι Τούρκοι! (Άντε και οι λοιποί… βρεχόμενοι από την Α. Μεσόγειο λαοί)!

– Οι Ρώσοι, πολύ έξυπνα και αιφνιδιαστικά, “πήραν”, τα τελευταία περίπου 10 χρόνια, αρχικώς την Γεωργία σχεδόν όλη (τότε που κάποιοι εξ ημών φωνάζαμε, αλλά μας κάποιοι Έλληνες… ΝΑΤΟϊκοί, μας αποκαλούσαν -προβοκατόρικα ή ηλιθίως- / περισσότερο το 2ο, Κομμουνιστές, “άκουσον-άκουσον”), μια Γεωργία που διοικείτο από έναν ψηλό και ηλίθιο, και που οι Η.Π.Α. επέμεναν σ’ αυτόν γιατί ήταν… “δικός τους”, λες και δεν είχαν… άλλον ή καλύτερα άλλους Γεωργιανούς πολιτικούς – πιόνια, τότε που λέγαμε “φτιάξτε επιτέλους και ενεργοποιείστε την NRF”, “αλλάξτε τους άχρηστους από τους αναλυτές*** σας”, αναλυτές που δεν μπόρεσαν ούτε τον… ήλιο να δουν και γενικώς φωνάζαμε “ξυπνείστε”!

*** Αναλυτές που δεν μπορούσαν, και μάλλον ακόμα δεν μπορούν να δουν, ούτε πίσω από το απότομο και κάθετο της ρωσικής και γενικώς της σλαβικής στάσεως και συμπεριφοράς, κρυπτόμενοι και καλυπτόμενοι μονίμως, πίσω από την “χαμογελαστή δυτική υποκρισία” και το… “δήθεν”! Πίστευαν και πιθανώς να πιστεύουν ακόμα ότι ελέγχοντας μόνον(!) τις πολιτικο-στρατιωτικο-οικονομικές κεφαλές των χωρών πχ της περιοχής μας, μπορούν να κατευθύνουν και τις όποιες εξελίξεις, προς τα εκεί που αυτοί (οι εντολείς τους ασφαλώς) επιθυμούν!

– Τα άτομα που έλεγαν όλα αυτά… “πετάχτηκαν στα σκουπίδια” με τον χειρότερο τρόπο, ενώ οι Ρώσοι κατόρθωσαν και μπράβο τους (διότι δεν ήταν καθόλου εύκολο γι’ αυτούς, όντας κυρίως μια νέα σε ζωή Ομοσπονδία, προερχόμενη από μια 70χρονη τυραννία, με ό,τι αυτό σήμαινε και ακόμα σημαίνει) να καταλάβουν και(!) την χερσόνησο της Κριμαίας, (οι δυτικοί… αναλυτές που λέγαμε), διαβλέποντας ότι χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσουν να φτάσουν, (όπως επιβάλλεται για την ύπαρξή τους κυρίως και όχι μόνον για τον παγκόσμιο αγώνα κυριαρχίας τους, στην… πάλη τους με τις Η.Π.Α.), στα σύνορα με το Ισραήλ! Τα έχουμε αναλύσει και αυτά εδώ! Πάτε, βρείτε τα και μελετήστε τα και πάλι!

– Τέλος, οι Ρώσοι ενίσχυσαν και τις θέσεις τους στη Συρία, εμπλεκόμενοι καίρια, (επίσης έξυπνα), στα εκεί, από το 2011, διαδραματιζόμενα!..

– Οι Ρώσοι έχασαν παντού αλλού στη Γη, διότι… “μίλησαν” ή αλλιώς, διότι δεν αιφνιδίασαν!.. (Δεν θα επεκταθώ).

Επανερχόμενος!

– Στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ή χρονικά ελάχιστα προ της Ε-Τ σύγκρουσης, θα έχουμε πολύ θλιβερά(!) γεγονότα με τους όποιους ξένους έχουμε τώρα ή από χρόνια φιλοξενήσει, λάθρο και μη, “Έλληνες” και μη, αλλά και με ελληνικής καταγωγής άτομα, (Βαλκάνιους, όπως πχ Αλβανούς, Ασιάτες, με πρώτους Αφγανούς και Πακιστανούς, και Αφρικανούς, με πρώτους τους μουσουλμάνους – RABIA- των Αιγυπτίων και ακολούθως τους Αλγερο-Μαροκινούς), για λίγο χρόνο, για χρόνο μερικών μάλλον ημερών, και συγκεκριμένα για όσο χρόνο διαρκέσει ο σχετικός… αιφνιδιασμός της πολιτικής και στρατιωτικής μας εξουσίας, η οποία προφανώς τότε θα κληθεί να αναλάβει… δράση!

– Οι ελληνικές “Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφαλείας”, αντί να ενισχύονται, όπως θα έπρεπε, σημειώνω εδώ ότι βαθμηδόν αποσυντίθενται, αλλά και… συκοφαντούνται, στο πλαίσιο του γενικότερου επιβαλλόμενου… εκδημοκρατισμού από τους “ΣΑΝΕΛ” και ορθότερα στο πλαίσιο της ύπουλης νεο-κομμουνιστικοποιήσεως του Κράτους μας!

– Αντιλαμβάνεστε λοιπόν φίλοι πως τα πράγματα στην Ελλάδα ή για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολα, αφού η χώρα μας, κατ’ ελάχιστον:

   – Στερείται φίλων και υποστηρικτών, αφού ήταν και θα είναι ΑΝΑΔΕΛΦΟ Έθνος! Όλοι κοιτάνε τα συμφέροντά τους και θα πρέπει να προσβλέπουμε μόνον στα… χέρια μας και κυρίως στο μυαλό μας και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στον “ΘΕΟ της ΕΛΛΑΔΟΣ”, ο οποίος όμως, λόγω του ότι τον… προδώσαμε, μοιάζει να μας έχει εγκαταλείψει!

  • Τους Ρώσους που αναφέρουν κάποιοι, ως πιθανή δύναμη βοήθειάς μας, θα δεχτώ μόνον ότι ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ(!), λόγω των δικών τους συμφερόντων και κυρίως λόγω του σοβαρού θέματος της δικής τους ασφάλειας(!), η οποία απαιτεί να αποκτήσουν εδαφικό και θαλάσσιο “Ζωτικό Χώρο”, να μας βοηθήσουν, και πάλι όμως ΕΜΜΕΣΑ(!), αν, (όπως σας έχω γράψει και βαθιά πιστεύω), αποφασίσουν να “κατέβουν” νότια και διαπεράσουν κάθετα, όποτε το κρίνουν, χρονικά καλύτερο και στρατιωτικά πιο πρόσφορο και ευκολότερο, την Τουρκία! (Διαβάστε “πίσω” στο σάϊτ μας, τί σχετικά έχουμε γράψει)!
  • Να σημειώσω, απευθυνόμενος σε εσάς Ρώσοι φίλοι, πως ποντάρατε σε λάθος άλογο, για “Δούρειο Ίππο” στην Ελλάδα του ΝΑΤΟ, στη δυτική Ελλάδα! Αναφέρομαι στον καπνέμπορο Κο ΣΑΒΒΙΔΗ, ο οποίος φέρεται ότι προσφάτως αγόρασε από τους “ΣΑΝΕΛ”(!) το 69% του λιμένος της Θεσσαλονίκης!
  • Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν μπορώ να ξεχάσω πως στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Άγιο Όρος, ο Κος ΠΟΥΤΙΝ, “του έδειξε πόρτα”!.. Ακόμα προβληματίζομαι, κυρίως από το βλέμμα του Ρώσου Προέδρου, προς τον Κο Σαββίδη και από το γεγονός ότι απέφυγε να τον χαιρετήσει!..

   – Δέχτηκε η Ελλάδα και συνεχίζει να δέχεται έναν σχεδιασμένο, διεθνή, ή αλλιώς δυτικό, βρώμικο οικονομικό πόλεμο, (το έχουμε αναλύσει εδώ και αυτό το θέμα), ο οποίος την έχει κυριολεκτικά εξουθενώσει, ενώ παράλληλα της… “κάνουν πλάκα” οι δήθεν φίλοι και σύμμαχοί της ότι τάχα θέλουν να τη βοηθήσουν, κλπ, κλπ, κλπ! (Πάτε, βρείτε και διαβάστε τί γράφαμε απ’ εδώ, στον Ομπάμα, για το τί θα έπρεπε να κάνει με την Ελλάδα)!

   – Κυβερνάται η χώρα μας, από έναν “παρά φύσιν” συνδυασμό, αυτόν των “ΣΑΝΕΛ”, ήτοι από νεο-κομμουνιστάς, από τα γνωστά πνευματικά… παιδιά του γνωστού μας “Διεθνούς Εβραίου”… SOROS, με τη… συνηγορία κάποιων “χρήσιμων ηλιθίων”, που αυτοαποκαλούνται “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, ενώ είναι “βουτηγμένοι στα σκατά μέχρι το λαιμό” και πλήρως εξαρτημένοι από ξένους, (και δεν θέλω να αναφερθώ διεξοδικότερα), οι οποίοι, ενδεικτικά, μέσα σε 2 χρόνια:

  – Πούλησαν οι Κοι αυτοί, ολόκληρη την Ελλάδα, για 1 αιώνα στους ξένους, (αυτών η υπογραφή ευρίσκεται κάτω από την αποδοχή του… Υπερταμείου), και την ίδια στιγμή “βγαίνουν” και μας λένε ανερυθρίαστα και με θράσος 1000 πιθήκων, για το ότι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά πως φταίνε τα… 40 χρόνια των ΝΔ και ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Ερωτάται: (Μια σειρά από ερωτήματα).

  • Γιατί ανέλαβαν τότε την εξουσία; Δεν ήξεραν άραγε τί θα παραλάμβαναν και σε μια τελική γιατί θέλησαν να γίνουν Κ-Β, αφού τα… 40 χρόνια, κλπ, κλπ, κλπ; Και αν θέλησαν να κυβερνήσουν για να μας… σώσουν, τότε δεν κάνουν, αφού δεν ξέρουν να κρίνουν, να εκτιμούν, αν δεχθούμε την… αγνότητα των αρχικών τους προθέσεων και άντε και την άγνοια, εκ μέρους των, των θεμάτων! Και για να καταλάβω! Μετά από… 40 χρόνια εξουσίας τους (υπόθεση εργασίας) θα αρχίσουν να δέχονται κριτική; Τότε θα μας επιτρέψουν να τους κριτικάρουμε, χωρίς να αντιτείνουν ως υπευθύνους της κατάντιας μας τον… Κολοκοτρώνη, τον… Καραϊσκάκη, κλπ, κλπ, κλπ; “Παίζουν” δηλαδή πάντα τη γνωστή… βιόλα, πως δεν θα πρέπει να κρίνονται, διότι είναι… καινούργιοι στο… αντικείμενο και άρα δικαιολογούνται να τα… γαμ….ν όλα!.. (Έχουμε γράψει ειδικό άρθρο για τα… περίφημα αυτά 40 χρόνια! Αξίζει να το ξαναδιαβάσετε)!
  • Αλλά ας μας πει επίσης ο Κος Τσίπρας! Πώς μας λέει ότι αυτοί δεν κυβέρνησαν κλπ και άρα πως η Κ-Β του είναι… παρθένα; Δεν συγκυβερνά με τους “χρήσιμους ηλιθίους” των “ΑΝΕΛ”, τα μέλη των οποίων έχουν κυβερνήσει την χώρα; Επίσης, οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που είναι στην Κ-Β του, (όπως πχ ο Κουρουπλής ο απάνθρωπος, κλπ), δεν κυβέρνησαν; Άρα μήπως θα πρέπει κάποιος να του τα επισημάνει όλα αυτά, όταν ξαναπεί πως δεν κυβέρνησε ξανά η αριστερή του Κ-Β ση! Α! Να μην το ξεχάσω!.. Το 1989 δεν συγκυβέρνησε (άλλα τα δεδομένα βεβαίως τότε) η ΝΔ με το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, για ένα διάστημα; Τί ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ είσαι ρε Π-Θ γέ μας!..

  – Χρέωσαν επιπλέον 100 δις Ευρώ την χώρα, μέσα στους πρώτους 7 – 8 μήνες της διακυβέρνησής τους! (Αποτέλεσμα της φοβερής τους… διαπραγμάτευσης, με τους δανειστές μας, το Καλοκαίρι του 2015)!

   – Διέλυσαν, φτωχοποιώντάς την, τη λεγόμενη  “Μεσαία Τάξη”, αφού στο αρρωστημένο κομμουνιστικό ιδεολόγημά τους, το οποίο επιζεί μόνο στην… Ελλάδα και στη Β. Κορέα, (άντε και στη Βενεζουέλα, αλλά σας έγραψα για εκεί πρόσφατα, “πώς” επιζεί και τί συμβαίνει) υπάρχει μόνον η μεγάλη μάζα των “ίσων φτωχών” και η μικροτάτη κυριαρχούσα πλούσια πλειοψηφία των… χρυσών Κομμουνιστοκεφαλών! (Είπαμε ότι η πρώτη στόχευσή τους είναι η -με εντολή- Βενεζουελοποίηση της χώρας μας και στη συνέχεια η οριστική τους επικράτηση και η μετατροπή της χώρας, σε “Ενωμένες Πολιτείες της Ελλάδος” και… βλέπουμε)!..

  – Διαλύουν τον κορμό του δένδρου της Ελλάδος, [άλλωστε οι Κομμουνιστές (και πιο πολύ, κυρίως τα… αφεντικά τους) δεν πιστεύουν σε Πατρίδα, (δεν πίστεψαν ποτέ σ’ αυτήν), αλλά στο Διεθνισμό, όπως σας έγραφα πχ και τις προάλλες, για τα περί… “Διεθνισμού” αναφερόμενα στους τοίχους και του φετινού Συνεδρίου του ΚΚΕ, από το οποίο προέρχονται, μη αποδεχόμενοι τον αστικό κοινοβουλευτισμό, αφού δεν έχει καμιά σημασία αν τους νομιμοποίησε και τους έβαλε στη Βουλή ο γερο-Καραμανλής ή αν ο ανηψιός του, ο αποκαλούμενος “Νεο-Βούδας”, διέταξε ως Π-Θ να κυματίσει μεσίστια η σημαία μας, όταν πέθανε ο Φλωράκης, αυτός που έσφαζε στο Καρπενήσι και αλλού, τους Αξιωματικούς στο πόδι, σαν τα τραγιά, ενώ σ’ αυτούς τους Έλληνες που πολέμησαν ώστε να γίνει αυτός, ο θείος του, αλλά και οι υπόλοιποι εκλεγέντες Έλληνες ως ΠΘγοί, Π-Θγοί, (απ’ το 1950, έως σήμερα), πχ αυτούς στο Μακρυγιάννη ή αυτούς στον Γράμμο, δεν πήγε ποτέ να τους καταθέσει στεφάνι, διότι ήσαν προφανώς… μοναρχοφασίστες, κολόπαιδα της Φρειδερίκης, κλπ, όπως τους αποκαλούσαν οι… πατριώτες Κομμουνιστές)], τον διαλύουν λοιπόν τον ελληνικό κορμό, την Πατρίδα μας, προσβάλλοντας, με… χειρουργικό σχεδιασμό, αυτό που είχε υποδείξει ο μισέλληνας νεο-Μέττερνιχ, Χένρυ Κίσσιντζερ, ήτοι τις ρίζες της Φυλής μας και ειδικότερα τη Θρησκεία μας, που ως Αντί-Χριστοι προσβάλλουν συνεχώς πολλαπλώς, πολυποίκιλα και θρασύτατα, ακόμα και μέσα στις γιορτές της, όπως πχ έκαναν το φετινό Πάσχα, ενώ φτάσαμε να έχουμε και προσβολές – καταστροφές ιερών Ναών, επιθέσεις κουκουλοφόρων σε προσευχόμενους, εν ώρα Θείας Λεοτουργίας, βεβηλώσεις Ιερών Ναών, κλπ, κλπ, κλπ, εκτός από τις καταστροφές των μέσων συγκοινωνίας, των καταλήψεων χώρων και κτιρίων, των εισβολών του “Ρουβίκωνα” και άλλων… “Δημοκρατικών Ομάδων”, μέχρι και στο ΣτΕ, (ε, εκεί στην… Δικαιοσύνη, τί γίνεται άραγε), κλπ, κλπ, κλπ.

ΧΡΙΣΤΟΣ

Προσβάλλουν λοιπόν βάναυσα την έννοια της Πατρίδος μας που την καταξεφτίλησαν, και πλέον θα την πολεμούν και επισήμως μέσω της Παιδείας, που επικεφαλής της τυγχάνει σήμερα ένας Έλληνας ομογενής εκ Τουρκίας, ο οποίος, θα περίμενε κανείς, και μόνον λόγω αυτού του γεγονότος, να έχει μέσα του Ελλάδα, αλλά δυστυχώς μάλλον έτυχε προφανούς… γενιτσαροποιήσεως, λέγοντάς μας έμμεσα, ότι είναι… άδικο να κατηγορούμε μόνον τον Φίλη ή την Ρεπούση και γενικά όλον αυτόν τον ανθελληνικό -εσμό και τέλος προσβάλλουν και την Οικογένεια, την οποία πολύ πιο εύκολα, (λόγω των κειμένων συνθηκών), από τις άλλες 2 κρίσιμες για την επιβίωση της… παλιάς Ελλάδος παραμέτρους, καταστρέφουν!..

  • Έτσι, οι Έλληνες, που ζουν σήμερα την πλήρη ΠΑΡΑΚΜΗ και κυρίως… διαζευγμένοι ή… αποστασιοποιημένοι από τις ΑΞΙΕΣ τους, που τις έβαλαν ή τους τις έβαλαν δυστυχώς σε 2η μοίρα, ας πούμε λόγω… πείνας και γενικότερα λόγω της πάσης φύσεως… πενίας μας (ειδικά οι νέοι μας, που είτε έφυγαν στο εξωτερικό, είτε δεν έχουν τύχει ποτέ ελληνικής Παιδείας, αφού αυτή ήδη έχει γίνει εσωτερικά… διεθνής), θα κληθούν να πολεμήσουν, (όσοι “δεν την κάνουν”), όχι μόνον με μια προηγούμενη… ζωή, 7 ετών έως τώρα, καθημαγμένη, όχι μόνον με τα νώτα τους… ακάλυπτα, αφού τις οικογένειές τους θα της αφήσουν στο έλεος των ανεξέλεκτων ξένων… συνανθρώπων μας, (κάποιοι εκ των ιερωμένων ή “ιερωμένων” μάλιστα, θα ακολουθήσουν το… “σφάξε με Πασά μου να αγιάσω”…), αλλά κυρίως θα κληθούν να πολεμήσουν “υπέρ βωμών ή εστιών” χωρίς ηθικό, όντας εύκολη λεία στις ορέξεις των σχεδιαστών του μέλλοντός μας (sic), και των όποιων εκτελεστικών τους Οργάνων! (Τούρκων, Αλβανών, Γεωργιανών, Αφγανών, Πακιστανών, κλπ).
  •                                              ” ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ“!  
  • Τα παραπάνω είναι -εκτιμώ- μόνον μερικά(!) από τα περιεχόμενα και μερικά από τα προβλήματα που καταγράφουν στις αναφορές τους, (στα γνωστά… ραπόρτα), προς τις κυβερνήσεις τους, ξένες στην Ελλάδα Υπηρεσίες, τρίτων χωρών, φιλικών και μη προς την χώρα μας, αναφερόμενοι σε μια πιθανή Ε-Τ σύγκρουση, θέτοντας (σε Παραρτήματα) και δευτερεύοντα, ειδικά μεν, αλλά κρίσιμα δε, ερωτήματα, όπως πχ της μορφής “πόσες ημέρες αγώνος μπορεί να αντέξει, από πλευράς τροφοδοσίας του προσωπικού τους, σε τροφή και πυρομαχικά, το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΕΔ”, (έτσι ακριβώς), κλπ, κλπ, κλπ! (Αυτό που στρατιωτικά λέγεται “αποθέματα” και εξετάζεται λεπτομερειακά)!
  • Αυτός είναι ο λόγος που βγήκε πρόσφατα και ο μελλοθάνατος Τούρκος δικτάτορας ΡΤΕ και δήλωσε πως “η Ελλάδα έχει τελειώσει”, ξεχνώντας όμως για ποιούς μίλαγε, σε ποιούς αναφερόταν!!! (Αλλά και ο Κος ΤΡΑΜΠ, οφείλω να πω, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα είναι σε τρομερά κακή κατάσταση! Είναι απαίσιο! Για να δούμε θα τη θυμηθεί τη δήλωσή του αυτή στο μέλλον ή θα συνεργήσει, εκών-άκων, σε ακόμα χειρότερη για την χώρα μας κατάσταση);
  • Αυτά τα προβλήματα λοιπόν φίλοι μου, θα έχει να αντιμετωπίσει η όποια ελληνική Κ-Β, η οποία θα έχει την δυστυχή -πολιτικά- συγκυρία να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά πχ με την Τουρκία και τους εντολείς της! Αν πχ αυτή θα είναι η Κ-Β των “ΣΑΝΕΛ”, και το πράγμα δεν… “τσουλίσει”, τί θα “βγει” να μας πει ο “Πολίτης” Π-Θ Τσίπρας ; Θα μας πει πάλι, ότι φταίνε οι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, “οι πολιτικοί των 4ο χρόνων, που μας έφεραν στα σημερινά μας χάλια”, ώστε να πάμε να ξεθάψουμε και να … ξαναπεθάνουμε τους 2 πρώτους και να πάμε να εκτελέσουμε τον ζώντα… 3ον;
  •                                                                                         – / –

– Σε κάθε περίπτωση αγαπητοί, το μέλλον μας, ως έθνους, ως κράτους και ως λαού, θα παιχτεί -εκτιμώ- τα επόμενα πολύ λίγα χρόνια, (μακάρι να… αστοχήσω στην εκτίμησή μου), και γι’ αυτό απαιτείται ΤΩΡΑ “Εθνική Πανστρατιά! Τώρα τί είναι αυτή η… Πανστρατιά, όπως το καταλαβαίνει ο “καθείς” αγαπητοί, διότι θα ήθελα πολύ… μελάνι για να σας αναλύσω την έννοια!.. (Στο “καθείς” ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτικοί μας).

– Αυτά φίλοι μου και προβληματιστείτε! Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα πολύ (για τους δικούς μου λόγους) να ήμουν παρών ή έστω… αοράτως παρών, στο τελευταίο ελληνικό ΚΥΣΕΑ, που ακόμα δεν κατάλαβαν τα μέλη του, ότι δεν θα πρέπει αυτό να ανακοινώνεται, εκτός αν κάτι εξόχως σοβαρό συμβαίνει, οπότε θα πρέπει και να ενημερώνεται στα πρέποντα το πόπολο! Μήπως;

                                                                                        ΧΑΙΡΕΤΕ“!

 

                                                                                   “ΕΛΛΗΝΑΣ

ΥΓ.

α. “Πάνω που θα πήγαινα” να συγχαρώ τον Ε/ΥΠΕΞ, Κο ΚΟΤΖΙΑ (και άρα συνακολούθως και την Ε/Κ-Β) για την απάντησή του, περί των όσων τρελών -κατ’ελάχιστον- ανέφερε για το Αγαθονήσι, ο Τ/Υπουργός, ο υπεύθυνος για θέματα ΕΕ – Τουρκίας, Κος Ομέρ ΤΣΕΛΙΚ, (με βάση τον κείμενο τ/σχεδιασμό για το Αιγαίο, όπως σας έγραφα σχεδόν πρόσφατα / πάτε “πίσω” και διαβάστε πάλι, εκεί όπου εξηγούσα το “γιατί” οι Τούρκοι φέρονται έτσι στο Αιγαίο και αμφισβητούν “ανοικτά” πια την ελληνική επί των νήσων μας νόμιμη κυριαρχία, κάτι που δεν έπραξαν ποτέ ούτε οι 5 Χούντες τους), καθώς και για τη διεθνή εκ μέρους του ενημέρωση, (1000 “Άριστα” και 1000 “Μπράβο” στον Ε/ΥΠΕΞ), για το συνεχόμενο τουρκικό, πολιτικό… “μπούλινγκ”, που δεχόμαστε, “έπεσα πάνω” στο… “TWİTER” του Υπουργού!.. Ρε σεις! Τί γίνεται, θα μου πείτε; “Πάνω” που φάνηκε να διορθώθηκε ο Καμμένος, πάνω που φάνηκε πως μαθαίνει να  σιωπά, άρχισε να… “χαλάει” ο Κοτζιάς; Τί ήθελε να γράψει ό,τι έγραψε στο “TWİTER”; Σκέφτηκα!.. Ίδωμεν, αλλά όλες οι ενδείξεις φίλοι μου είναι αρνητικές!.. Οι άνθρωποι είναι μάλλον αδιόρθωτοι!.. 

β. Όταν σας έγραφα πως ο πραγματικός Κυβερνήτης μας είναι -ΚΥΡΙΩΣ- (από τους “Διεθνείς Εβραίους”) η οικογένεια ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και πως οι Γερμανοί, που εμείς “βλέπουμε” ως τους εθνικούς, εκ νέου,…  βιαστές μας, τους Γερμανούς που αντιμετωπίζουμε και υβρίζουμε, είναι εντολοδόχοι των Ρότσιλντ, φαντάζομαι και τί δεν θα μου “σούρατε”, κάποιοι! Τί συνωμοσιολόγο θα με είπατε, τί αντισημίτη, τί γραφικό, τί κολλημένο, κλπ, κλπ, κλπ, έ, έτσι δεν είναι; Σίγουρα ναι! 

Το ότι ο Τσίπρας πήγε στο Παρίσι να τον συναντήσει “δεν είπε τίποτα” σ’ αυτούς τους κάποιους, ενώ, παρεπιπτόντως, τώρα, ψάχνει ο Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, (ο οποίος είχε μιλήσει, λόγω Τσίπρα, σχεδόν με… απρέπεια για τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ αυτόν σύγχρονο ΗΓΕΜΟΝΑ), να βρει γιατί “τα έβαλαν μαζί του”, πλην των παραδοσιακών ιδεολογικών αντιπάλων του, ακόμα και μέσα στη ΝΔ, διάφοροι, και κυρίως οι σύμμαχοι “Νεο-Βούδας” και “Πολίτης” Π-Θ, Τσίπρας.

Τώρα που ο επικείμενος Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν (ή ορθότερα λόγω των προτέρων ή πιθανώς και τωρινών σεξουαλικών επιλογών του, ΠΟΥΣΤΡ-ΟΝ, που του έβαλαν δίπλα -δυστυχώς- μια… γρια-τσατσά, για να τονίσουν άραγε τί, μήπως το ότι είναι “διπλός” / θα ήταν πιο σωστό να έλεγε ότι είναι “αδελφή”, ενώ τώρα έδειξε ότι ντρέπεται για το ποιόν του, κάτι που δεν του συγχώρησαν οι λοιποί Γάλλοι… κραγμένοι, οι λοιπές “αδελφές του ελέους” και όχι μόνον, … “κραγμένοι” οι οποίοι δεν έκαναν, για το λόγο αυτό, ούτε μια δήλωση υποστήριξής του, όπως θα έπρεπε, με βάση την εποχή που ζούμε), τώρα λοιπόν που διέρρευσε ότι είναι… “παιδί” των Ρότσιλντ και αυτός, τί έχετε να πείτε για τους… “Διεθνείς Εβραίους” και την επιρροή τους, πχ στην Ευρώπη;

Ποιοί πραγματικά λέτε να κυβερνούν την χώρα μας; Σε ποιούς πραγματικά πισεύετε ότι χρωστάμε; Προβληματιστείτε, (ψάξτε επίσης διαχρονικά τους ηγέτες της Ευρώπης, από το 1900 και μετά και συγκεκριμένα τις σχέσεις τους με τον Εβραϊκό παράγοντα), αφού σας ξαναπώ, σας ξαναθυμίσω πως οι Μέρκελ, Σόϊμπλε και Ντάϊσενμπλουμ είναι Όργανά των Ρότσιλντ!.. (Σύντομα θα σας παρουσιάσω, σε άρθρο, κάποια βασικά στοιχεία, που πρέπει να γνωρίζει ο καθένας μας για τους “Διεθνείς Εβραίους“, αλλά και για τους Εβραίους γενικότερα)!.. 

                                                                          “ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ“!

                                                                                                  Και

να μην ανησυχείτε καθόλου, αφού θα σας γράψω και για το… Κούλα – ΘΡΥΛΟΣ 0 – 1 και άλλα πολλά, σχετικά και… άσχετα, ώστε να έχετε… “τροφή για σκέψη“! Προς το παρόν δείτε 1, 2 πρωτοσέλιδα! 

ω5 (2)

ωω1 (2)ω2 (2)

ω2ω3 (2)       ω4 (2)

γ. Κε ΤΡΑΜΠ!

     – Θα σας γράψω απ’ εδώ, σύντομα, μια επιστολή! Συντονιστείτε λοιπόν δια των Οργάνων σας! 

    – Εύχομαι τελικά να αποκλείσουμε την “ANADOLU EFES” και να σας προσκαλέσουμε Κε Πρόεδρε και επίσημα να μας δείτε στην Πόλη! Την προσεχή Παρασκευή (29-04-2017) θα ξέρουμε, αν στο εκεί φετινό μπασκετικό “FİNAL 4” θα υπάρχει και ελληνική Ομάδα, ήτοι ο ΘΡΥΛΟΣ!!! Μακάρι!..

δ. Για τους φίλους της “ηλεκτρονικής ασφαλείας”, που με παρακολουθούν τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμώς, για τη σημερινή τους ενημέρωσή μου!

Να μην ανησυχείτε, διότι ούτε εγώ, ούτε και τα μέλη της Ομάδας μας, δεν έγραψαν ή δεν γράφουν τίποτα ΑΓΝΩΣΤΟ, σε φίλους μας και σε εχθρούς, για φίλους και εχθρούς! (Πόσο μάλλον “απόρρητο”, αφού σε τέτοιες πληροφορίες δεν είχαμε ποτέ ή δεν έχουμε πρόσβαση / όχι βεβαίως και πως να είχαμε θα γράφαμε κάτι)!

Σίγουρα όμως έχουν ενοχληθεί από τα γραφόμενά μας, κάποιοι ντόπιοι, πολιτικοί και άλλοι, … Ολιγάρχες, Μαφιόζοι και μη, που δεν αντέχουν την καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική και το… ΦΩΣ!

Αντιθέτως, με τα όσα εδώ γράφουμε, νομίζω ότι ωφελούνται οι αναγνώστες μας, φίλοι και εχθροί, και πως θα ωφελούνται, (όπως εκτιμώ), και στο μέλλον, αν μας αφήσετε “ανοικτούς”, πολύ δε τελικά εκτιμώ ότι έχουν ωφεληθεί και θα ωφεληθούν οι “δικοί μας”!

Σε κάθε περίπτωση, σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, να μην ανησυχείτε και να μου ξαναστείλετε τον κοινό μας “φίλο”, αυτόν που μου είχατε στείλει να με… “αλιεύσει” και με… “ειδοποιήσει”, ο οποίος -δεν ξέρω γιατί- δεν μου απάντησε στις… Πασχαλινές ευχές μου, αν και τον ξέρω από παιδί!..

ε.Τέλος, περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την αμερικανικής παραγωγής ταινία “ΤΗΕ PROMISE“, “άρτι κυκλοφορήσασα”, που αναφέρετε στην αρμενική γενοκτονία, που για 1η φορά φέτος, στα 102 χρόνια της, Αμερικανός Πρόεδρος και συγκεκριμένα ο Κος ΤΡΑΜΠ, απεδέχθη “ανοικτά”, ως τέτοια, ήτοι ως ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, μιλώντας για “μεγάλο έγκλημα” / “Meds Yeghem” και αναγκάζοντας τον ΡΤΕ να δηλώσει πως, τον Τραμπ τον έκαναν οι σύμβουλοί του… Τσίπρα, ήτοι πως τον… παραπλάνησαν!.. 

9999999999

Διαβάστε σχετικά με την ταινία!

CINEMA COMMANDOS OF THE ARMENIAN GENOCIDE

Lessons from a courageous and long overdue film.

April 25, 2017

Lloyd Billingsley

Share to Facebook80Share to TwitterShare to Περισσότερα…79Share to Εκτύπωση

The Promise, Survival Pictures, directed by Terry George, PG-13, 2 hr. 12 min.

In southern Turkey in 1914, Mikael Boghosian wants to attend medical school but doesn’t have the money, so he gets engaged to Maral, a young woman in his village, and uses her dowry to pay tuition. In Constantinople, he meets the dashing Ana Khesarian, who is consorting with American reporter Chris Meyers.

This love quadrangle plays out in fine style, with homage to Dr. Zhivago and Casablanca. The larger back story is probably unknown to many viewers, so The Promise takes pains to spell it out up front.

At the outset of World War I, the Ottoman Empire was coming apart and that was bad news for the non-Muslim minorities, particularly the Christian Armenians. The Ottoman Turks set out to exterminate the Armenians, the first attempt at genocide of the past century and the most well documented. So the filmmakers, who claim an “educational” purpose, had plenty of source material.

As in any Islamic state, the Christian Armenians are third-class citizens, derided as “dogs” and such. One prominent Turk says the Armenians are a “microbe,” and that was indeed the pronouncement of Turkish physician Mahmed Reshid. An Islamic state can’t tolerate an invasive infection, and when war breaks out Turkish mobs attack Armenians and loot their shops and homes. The film does not explain why the oppressors met with such little resistance.

The Turks took great pains to disarm the Armenians, and that left them essentially helpless against their highly mechanized oppressors. The Turks did indeed load Armenian captives into railroad freight cars, as the film shows. As Peter Balakian noted in The Burning TigrisThe Armenian Genocide and America’s Response, a good companion volume for the film, the Turks packed 90 Armenian men, women and children into a car with a capacity of 36. That was hardly the only way they perished.

In villages and on death marches, as one witness wrote, the Turks “killed without exception all Armenians.” The Promise shows Armenians hanged in one of their towns but does not show the Turks hanging them. The Turks nailed horseshoes to Armenians’ feet and crucified them while taunting the victims about their savior. The Turks forced men to watch the rape of their wives before executing them. The Promise shows none of this.

The Turks butchered innocent Armenians and ripped the unborn from their mothers’ wombs. Late in the film, Mikael Boghosian says they did that to his wife Maral, but viewers don’t see the Turks cutting up the women.

U.S. Ambassador Henry Morgenthau appears briefly but the film does not include what he wrote: “I do not believe the darkest ages ever presented scenes more horrible” than those then going on “all over Turkey.”

In similar style, U.S. consul Leslie Davis wrote, “We could all hear them [Muslims] piously calling upon Allah to bless them in their efforts to kill the hated Christians.” Around Lake Goeljik, Davis wrote, “thousands and thousands of Armenians, mostly innocent and helpless women and children, were butchered on its shores and barbarously mutilated.”

All told The Promise fails to portray the detail and vast scale of the slaughter. As Mikael Boghosian says in one scene, “I couldn’t pull the trigger.”  On the other hand, the film does show that the Turks punished those Muslims who dared to help the persecuted Armenians. Medical student Emre Ogan is executed for his efforts to help Mikael Boghosian and his family.

For most viewers, The Promise will be more than enough to confirm the grim reality, and to its great credit the film never gives the impression that there are two sides to this story. Neither were there two sides to what happened in Germany under the Nazi regime, and the Cambodian genocide of the Khmer Rouge.

Viewers might get the impression that Chris Meyers of the Associated Press was telling the story all alone. The film’s real heroes are the missionaries who in the face of great danger took care of the orphans, nursed the wounded, and helped Armenians escape. That is why Armenians can say with Mikael Boghosian, at the end of the film, “we’re still here.”

In 1939, on the eve of World War II, Adolph Hitler said “who today, after all, speaks of the annihilation of the Armenians?” Today, in 2017, many will be speaking of the Armenians thanks to The Promise, a long overdue and courageous film with lessons for filmmakers and viewers alike.

If an Islamic country objects to your film project, push back and make it anyway. Resist the political correctness of entertainment industry and tell the truth about a neglected story. Viewers will thank you for it, with good reason.

The current Islamic State perpetrates the same atrocities as the Ottoman Turks, against the same victims, and with the same deadly goals. Most viewers will want to resist any submission to Islamic rule or Islamic law, and it will be okay with them if President Trump continues to “bomb the shit out of ISIS,” as he said he would.

Meanwhile, those trolls who trashed The Promise without seeing it might try a new tactic. Get a bag of jellybeans, a six-pack of Pepsi, and a can of spray paint. Find a wall under a bridge and do your writing down there where you belong.

                                                                                               – / –