ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΛΙΓΟ… “ΘΡΥΛΟΣ”!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ

(25-04 / 02-05)

2021

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣεύχεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες 

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

και

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ“!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ“!

 

ΓΝΩΤΤΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑΣΘΕ, ΟΤΙ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ“!

-/-

 

Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα 2021 – Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου | Diocese Of Constantia – Ammochostos

ΣΤΗΝ “ΦΩΤΟ” (ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ Ε/ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ Ν. Μ.), Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ, Ο “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ”, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ -ΠΡΑΓΜΑΤΙ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, Ο ΚΟΣ ΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!

ΕΙΘΕ Η “ΕΤ” ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (Ι. ΝΑΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ), ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, Η(ΔΙΑΖ) ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ” ΜΑΣ, Ο ΙΣΤΟΡΙΚΑ 1ΟΣ “ΤΗ ΤΑΞΕΙ” ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ “2 ΛΟΓΙΑ” ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΠΟΧΗ!

ΔΕΝ… ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΟ ΓΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΟΥ, ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ / ΣΤΟ… ΜΕΔΟΥΛΙ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ “ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ”, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α., ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ, ΤΗΣ “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ”, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ “ΚΑΘΑΡΑ” / “ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ” ΩΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ, ΗΤΟΙ ΩΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΔΟΥΛΗ ΤΗΣ Ρ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΙΚΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ Ρ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ! 

ΣΕΒΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ ΚΥΡΙΛΕ!

ΑΡΧΙΚΩΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΥΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ!

ΤΕΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ “ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ”! ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΑΓΟΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ “ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ”!

ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!

Ο ΧΡΟΝΟΣ, “ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ”, ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΩΣ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ”, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΦΟΒΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙΑΚΑ ΤΟΥ!

ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”, ΥΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΤΑΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΗΣ “ΘΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ”, ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΛΚΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΛΕΟΥΣ ΣΟΦΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΕΩΣ… “ΖΕΡΟ”, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ! ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ “ΕΡΧΕΤΑΙ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ(!!!), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΖΕΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΣΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΘΕΙΟ ΘΡΟΝΟ”, ΟΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!..

ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΦΑΛΑΜΕ, ΣΥΓΧΩΡΑ ΜΑΣ!..

ΤΟ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ“!

Σ’ ΑΓΑΠΑΜΕ !!!

-/-

 

Πάσχα 2021: Τι θα γίνει φέτος με την παραλαβή και την μεταφορά του Αγίου Φωτός | ΣΚΑΪ

ΦΩΤΟ: Η ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ” ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

 

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙ “ΔΥΝΑΤΟΣ” ΓΕΝΙΚΩΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΕΔ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΗΝ Κ-Β ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ (ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΝΔΗΜΟΥΝΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ… ΛΑΘΟΣ, ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΗ… “ΡΑΦΗΝΟ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ” ΔΗΘΕΝ “ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ”, ΗΤΟΙ… “ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ” ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΣ “ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ”) ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΦΕΤΟΣ,  ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΗ!

ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΚΕ Π-Θ, ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΚΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΑΓΙΚΟ… ΠΛΗΝ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ!

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚ ΛΑΘΟΥΣ… ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ “ΟΞΥΓΟΝΟ” ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ… ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ “ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ” ΜΑΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΞΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΩΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ [ΕΝΝΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ… ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥ(!) ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ], ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΦΑΡΟΣ, ΩΣ Π-Θ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ (!), ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΠΩΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, (ΚΑΙ) ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΑΦΥΡΑ, ΚΥΡΙΩΣ, ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ Μ. ΕΒΟΔΟΜΑΔΟΣ!

ΚΡΙΜΑ ΚΕ Π-Θ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ!..

 

ΥΓ. ΚΕ Π-Θ!

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΩΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ), ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠ’ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΣΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΧΥΣΑΝ, ΑΝΟΗΤΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ, “ΤΗΝ… ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ”!..

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΩΣ “ΑΚΡΩΣ ΘΕΤΙΚΟ”, ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ… ΑΥΤΟ-ΤΥΦΛΩΝΕΣΤΕ, ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΣ, ΛΙΑΝ ΠΙΘΑΝΩΣ, ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΗΜΟΥΣΕΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ ΚΡΥΦΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ… ΟΧΙΕΣ!..

 

Πάμε στο άλλο άκρο τώρα!!! Χτύπησαν 18χρονο στην Πάτρα επειδή είχε στο Facebook φωτογραφία με την ελληνική σημαία - RightNews.gr

 

Φωτογραφίες με την Ελληνική σημαία που μας κάνουν υπερήφανους! | BriefingNews

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ!.. 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

YΓ.

Τί ΕΠΟΣ! Στον τελικό της LEN Euroleague η ομάδα πόλο Γυναικών!

Τι ΕΠΟΣ! Στον τελικό της LEN Euroleague η ομάδα πόλο Γυναικών!
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια, στο πρώτο οκτάλεπτο, απέναντι στην Ουίπεστ. Οι Ουγγαρέζες έπαιξαν καλά την παίκτρια παραπάνω, ενώ ο Θρύλος ήταν και λίγο άτυχος.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο σπριντ. Το πήρε η Ουίπεστ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με μία πρώτη καλή άμυνα. Με την αποβολή της Ελευθερίας Πλευρίτου, όμως, η Ουίπεστ έπαιξε με παίκτρια παραπάνω και άνοιξε το σκορ, με την Ριμπάνσκα. Στο 5:56 πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός απάντησε, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου, στην παίκτρια παραπάνω Πάσα από την Τσουκαλά και σουτ, από τη Νικόλ, για το 1-1!

Καλή άμυνα στην προσπάθεια απάντησης της Ουίπεστ, από πλευράς Ολυμπιακού και το 1-1 έμεινε σταθερό. Πολύ δυνατές μάχες, στο πρώτο οκτάλεπτο, ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Ουγγαρέζες ήθελαν να παίξουν στην κόντρα και ο Ολυμπιακός έψαχνε τον τρόπο για να κρατήσει τον ρυθμό και να κάνει το δικό του παιχνίδι!

Η Βάσω Πλευρίτου έκανε πέναλτι, στο τετ-α-τετ της Κέσελι, το οποίο η Ουίπεστ έκανε γκολ και προηγήθηκε ξανά, με 2-1. Το ματς είχε μέλλον ακόμη, μπροστά του και ο Θρύλος ήθελε να αποφύγει, λάθη όπως αυτό, το οποίο έδωσε ξανά προβάδισμα στις διοργανώτριες. Έχασε ο Θρύλος τη δική του προσπάθεια απάντησης, αφού το μακρινό σουτ δεν είχε στόχο, στο 3λεπτο πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στην παίκτρια παραπάνω, η Μυριοκεφαλιτάκη έκανε γκολ την ασίστ που πήρε από τη Βάσω Πλευρίτου και ισοφάρισε σε 2-2. Η Διαμαντοπούλου έκανε τρομερή απόκρουση στη σουτάρα της Κέσελι, από τη γωνία, στο δοκάρι και ο Θρύλος βρήκε γκολ, αλλά σφυρίχτηκε επιθετικό στη Μυριοκεφαλιτάκη! Το δοκάρι της Ουίπεστ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου οκταλέπτου κράτησε το 2-2 και ο Ολυμπιακός συνέχισε την προσπάθειά του, να πάρει προβάδισμα. Δεν το βρήκε και έτσι έμεινε η ισοπαλία.

Ισοπαλία και το 2ο οκτάλεπτο!

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο σπριντ στο δεύτερο οκτάλεπτο και στην πρώτη του επίθεση του έπαιξε με παίκτρια παραπάνω! Έπαιξε σωστά, με υπομονή και ωραίο τελείωμα και η Ελευθερία Πλευρίτου βρήκε γκολ! Έκανε, έτσι το 3 στα 3 στην παίκτρια παραπάνω και πήρε προβάδισμα! Δύο συνεχόμενα δοκάρια, ένα για τον Ολυμπιακό, αλλά και ένα για την Ουίπεστ, με παίκτρια παραπάνω, κράτησαν τον Θρύλο μπροστά στο σκορ! Μπροστά στα δύο τέρματα γίνονταν… ομηρικές μάχες!

Σε τρομερή κατάσταση η Διαμαντοπούλου, η οποίο κρατούσε μακριά τα σουτ των αντιπάλων και έδινε στην ομάδα την ώθηση που χρειαζόταν! Η Ελευθερία Πλευρίτου έκανε βιαστική επίθεση, με παίκτρια παραπάνω για τον Ολυμπιακό και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Έμεινε έτσι στο 3 στα 4 ο Θρύλος με παίκτρια παραπάνω… Και με αυτό το λάθος, ήρθε και η ατυχία, αφού η Νάγκι είδε την προσπάθειά της, αμέσως μετά, να κοντράρει στα μπλοκ και να καταλήγει, δυστυχώς στα δίχτυα… Νέο δοκάρι, από τη Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Ουίπεστ πήρε… θάρρος, απέναντι στον Θρύλο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα, με 4-3.

Έμεναν 3μιση λεπτά για το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός όφειλε να βρει ξανά την καλή του επιθετική απόδοση και να βρει τα γκολ που του έλειψαν στο δεύτερο οκτάλεπτο! Το έκανε η Μυριοκεφαλικτάκη και ο θρύλος ισοφάρισε σε 4-4, χάνοντας μάλιστα αμέσως μετά, μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει καλή άμυνα και η μπάλα έμενε αρκετά στα χέρια των αντιπάλων του Θρύλου! Δοκάρι από την Κανετίδου και η Μπενέκου δεν κατάφερε να πάρει την επαναφορά, με τον Θρύλο να μένει στο 4-4! Κάκιστο σουτ στην προσπάθεια της Ουίπεστ να μπει μπροστά στο σκορ και ο Θρύλος κρατούσε στην άμυνα. Η 17χρονη Σιούτη έκανε τη δική της προσπάθεια για σουτ, αλλά αστόχησε και η ισοπαλία έμεινε!

Τι ματσάρα! Άνετα θα μπορούσε να είναι τελικός!

Με μεγάλο όπλο του την άμυνα, ο Ολυμπιακός μπήκε και στο τρίτο οκτάλεπτο. Σαν σε… ρεπετισιόν της έναρξης του ματς, η Ουίπεστ πήρε το πρώτο σπριντ, αλλά έχασε την επίθεσή της, όπως και ο Θρύλος, όμως, που καθυστέρησε να εκτελέσει. Αποβολή της Κέσελι στο 6:22 και ο Θρύλος, που κέρδισε το πέναλτι είδε και μία εξαιρετική παίκτρια της Ουίπεστ να φεύγει, με 3 αποβολές, από το παιχνίδι! Γκολ και 5-4 για τον Θρύλο! Τρομερό μπλοκ της Νικόλ Ελευθεριάδου, στην παίκτρια παραπάνω της Ουίπεστ και το προβάδισμα έμεινε σε χέρια ερυθρόλευκα! Νέα ατυχία, για τον Ολυμπιακό, με δοκάρι, γεγονός που δεν έδωσε άνεση δύο γκολ, για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη, η οποία όμως έδειχνε να το ελέγχει αρκετά το έργο…

Η Φάραγκο, με ένα ομολογουμένως τρομερό σουτ, έφερε ξανά το ματς στα ίσια και έκανε το 5-5. Το ματς θα μπορούσε να είναι τελικός… Κορυφαίο επίπεδο πόλο και από τις δύο ομάδες! Έμεναν 4μιση λεπτά και ο Θρύλος δεν έχε καταθέσει τα όπλα! Μπήκε μπροστά στο σκορ με τρομερό σουτ της Άλκηστης Αβραμίδου, από το «3». Έχασε την παίκτρια παραπάνω ο Ολυμπιακός, που είχε πλέον 50% σε αποτελεσματικότητα, με 3 στα 6. Η Ουίπεστ δεν δέχθηκε το γκολ εκεί και προσπάθησε να απαντήσει.

Δοκάρι για τη Νάγκι στο 3:00, αλλά αμέσως γκολ, από την Τέλεκ, για το 6-6. Τρομερό παιχνίδι! Είπαμε, θα μπορούσε να είναι και ο τελικός, σε αυτό το επίπεδο… Ο Ολυμπιακός, με τόσες δυσκολίες, ήταν εκεί, πάλευε το ματς και είχε και προβάδισμα, μέχρι να ισοφαριστεί! Χλιαρό το σουτ της Μαργαρίτας Πλευρίτου, σταμάτησε στα μπλοκ και το 6-6 έμεινε στον πίνακα του σκορ.

Το προβάδισμα για τις διοργανώτριες ήρθε με την Άνταλα, στο 2λεπτο πριν το φινάλε του οκταλέπτου… Δοκάρι και γκολ, νέα ατυχία, αλλά στην παίκτρια παραπάνω… Και ενώ οι Ουγγαρέζες πήγαν για προβάδισμα 2 γκολ, η Αβραμίδου κέρδισε επιθετικό… 1μιση λεπτό έμενε, για το τέλος του οκταλέπτου… Ο Χάρης Παυλίδης είδε την Μπενέκου να αποβάλλεται και διαμαρτυρήθηκε, παίρνοντας κίτρινη κάρτα… Ο Θρύλος άντεξε με παίκτρια παραπάνω!

Αυστηρό φάουλ, σφύριγμα έδρας, στα 30 δευτερόλεπτα, επιθετικό εις βάρος της Μυριοκεφαλιτάκη! Έμεινε το 6-7, αδίκως ενδεχομένως, αφού ο Θρύλος θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αν του δινόταν η ευκαιρία…

Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι! Τελικόοοοοοοοοοοοοοοοοοος!

Το τέταρτο οκτάλεπτο άρχισε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το σπριντ και τη Νικόλα να βάζει γκολάρα και να φέρνει το ματς στα ίσια! Το πήρε πάνω της η Νικόλ και έκλεψε την μπάλα, στην επίθεση της Ουίπεστ, δίνοντας τον τόνο και για την υπόλοιπη ομάδα! Ο Θρύλος πήρε ξανά προβάδισμα, με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και με το τρίτο της γκολ! Δυστυχώς άσχημο νέο η τρίτη αποβολή της Τσουκαλά… Δοκάρι στο περιφερειακό σουτ της Φάραγκο και ο Θρύλος έψαξε προβάδισμα δύο γκολ… Δεν το βρήκε, η Διαμαντοπούλου έβγαλε την προσπάθεια των αντιπάλων του Ολυμπιακού αλλά η Ουυίπεστ ισοφάρισε με κλέψιμο και κακή συνεννόηση, ανάμεσα στις παίκτριες του Παυλίδη…

Τρομερή εκτέλεση από θέση φουνταριστού, για τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και 9-8 για τον Ολυμπιακό, αλλά ακυρώθηκε το γκολ. Στην παίκτρια παραπάνω, η Ελευθερία Πλευρίτου έκανε, εντέλει το 9-8, για τον Ολυμπιακό, που κρατούσε, πλέον την πρόκριση! Τρία λεπτά έμεναν, για την πρόκριση στον τελικό! Άλλη μία μεγάλη άμυνα, από την Ελευθερία Πλευρίτου και ο Ολυμπιακός, ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, είχε προβάδισμα ενός γκολ! Ήταν, πλέον, τόσο κοντά… Ο Ολυμπιακός δεν έκανε γκολ την επίθεσή του, αλλά έπαιξε καταπληκτική άμυνα και κράτησε, με κόντρα φάουλ, το προβάδισμα, στα 50 δευτερόλεπτα, πριν το φινάλε! Το κράτησε μέχρι το τέλος και δίνει ραντεβού με την ιστορία!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ριμπάνσκα (π/π., 7:08), 1-1 Ελευθεριάδου (π/π., 5:56), 1-2 Κέστελι (πέναλτι, 4:14), 2-2 Μυριοκεφαλιτάκη (π/π., 3:00)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 7:28), 3-3 Περεστέγκι (περιφέρεια, 4:24), 3-4 Μπάξα (π/π., 3:31), 4-4 Μυριοκεφαλιτάκη (π/π., 3:05)

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Αβραμίδου (πέναλτι, 6:22), 5-5 Φάραγκο (περιφέρεια, 5:03), 6-5 Αβραμίδου (περιφέρεια, 4:40), 6-6 Τέλεκ (2:52), 6-7 Άνταλ (2:05)

4ο οκτάλεπτο: 7-7 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 7:44), 8-7 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστό, 6:07), 8-8 Παρξ (4:48), 9-8 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 3:23)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

ΟΥΙΠΕΣΤ: Γκανγκλ, Ντέιβιντ, Aντάλ 1, Παρξ 1, Ζουξ, Κέστελι 1, Μπάξα 1, Φάραγκο 1, Ζεγκέντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλεκ 1, Περεστέγκι 1, Κάκας

** Η φωτογραφία του κειμένου είναι από τη σελίδα του ΟΣΦΠ στο Facebook.

-/-