9η Παρέμβαση: H Μαξιμαλιστική (Sic)… Ελλάδα, του Κου Ερντογάν Και Η… Δύση!..

Φίλοι μου!

Το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο του νέου σχετικά (μετά το “Κίνημα” του 2016) δόγματος των Τούρκων ότι “ο πόλεμος αρχίζει πάντα από το έδαφος του αντιπάλου”, (“έδαφος” υπό μια άκρως διευρυμένη έννοια), ακούμε συνεχώς την ηγεσία των Τούρκων γειτόνων μας να αναφέρεται σε ε/μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, μια τ/ηγεσία που ζει υπό το… ανυπόφορο, το ασήκωτο βάρος των μυστικών προνοιών της “Συνθήκης της Λωζάννης” (1923), που σαφώς αναφέρονται (και) στο τέλος της Τουρκίας που όλοι γνωρίσαμε, ακριβώς στα 100 χρόνια της ζωής της, το 2023!

Οι Τούρκοι, ασφαλώς, γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα “βρουν” ποτέ ξανά την Ελλάδα τόσο “ασθενή” γενικώς!..

Προσπάθησα, ειλικρινά, να διερευνήσω τον… μαξιμαλισμό της Ελλάδος, αλλά -πιστέψτε με- δεν τον… βρήκα (sic) και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου!..

Στις Ε-Τ σχέσεις “σήμερα”, και δεν θα έσφαλα, αν ισχυριζόμουν πως το ίδιο συνέβαινε, ιστορικά, “μέσες – άκρες”, από το 1955 και μετά, ισχύει το… μονοσήμαντο των συνεχών τουρκικών διεκδικήσεων και μόνον αυτών!..

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, επιθυμεί να συζητήσει με την Τουρκία, υπό καθεστώς βεβαίως πλήρους πολιτικο-στρατιωτικής… ομαλότητος, το γνωστό ένα και μόνον θέμα, αυτό του καθορισμού της υφαλοκρηπίδος μεταξύ των 2 χωρών και της προκυψάσης τις 2 τελευταίες δεκαετίες “ΑΟΖ“!..

Δεν “άκουσα” και δεν “είδα” να διεκδικεί τίποτα απολύτως η Ελλάδα, από την Τουρκία, πλην της… ευχής, αν θέλετε, να επιλυθεί επιτέλους το “ΚΥΠΡΙΑΚΟ”, με το 1ο και πιο… αποφασιστικό βήμα της λύσης να είναι η αποχώρηση των ΤΕΔ, από το νησί!..

Ποιός λοιπόν, ακριβώς, Κε… ΡΤΕ, είναι ο ε/μαξιμαλισμός; Πώς στοιχειοθετείτε τον έωλο αυτόν… διπλωματικό ισχυρισμό σας;

Οι Τούρκοι όμως, αντιθέτως, ζητούν αγαπητοί τα πάντα, όντας αυτοί στην πραγματικότητα Μαξιμαλιστές, όντας αυτοί επομένως το πιο… ζωντανό παράδειγμα, της γνωστής ε/ρήσης “βγάλ’ την σκούφια σου και βάρα με”!

Ως παράδειγμα, διαβάστε, αμέσως παρακάτω, μερικές μόνον από τις τ/διεκδικήσεις, φυσικά διεκδικήσεις “στο φως”, γνωστές και επαναλαμβανόμενες και όχι διεκδικήσεις στην… σκιά ή στο… σκότος, διότι υφίστανται και τέτοιες και ευρίσκονται πχ στην… καρδιά του ΡΤΕ, και αλλού! (Αναφορά χωρίς επεξηγήσεις και αντεπιχειρήματα):

  • Ζητούν την αποστρατικοποίηση (sic) όλων των νησιών που πρόσκεινται (λιγότερο ή περισσότερο) στα Μ. Ασιατικά παράλια, από την Σαμοθράκη, μέχρι και το Σύμπλεγμα Καστελλορίζου! Έφτασαν μάλιστα να πουν πως θα πρέπει να εγκαταλείψουν (sic) τα νησιά και οι πολίτες τους και αυτά να παραδοθούν στο τ/Κράτος (sic)!
  • Απειλούν συνεχώς με στρατιωτική εισβολή στα νησιά μας!
  • Ομιλούν για “τ/περιοχές” (sic) εντός της Δ. Θράκης, δηλαδή ουσιαστικά για κάποια… τ/περίκλειστα, στο μυαλό τους ασφαλώς πάντα, εντός(!) της ε/Επικράτειας!..
  • Αναφέρονται σε δήθεν πιέσεις από την Ελλάδα, στην… τουρκική, όπως την λένε, μειονότητα της Δ. Θράκης και για ε/επεμβάσεις στα θρησκευτικά θέματα της μουσουλμανικής μειονότητος!..
  • Ο ίδιος ο ΡΤΕ απείλησε έμμεσα με στρατιωτική εισβολή στην Δ. Θράκη!
  • Διεκδικούν τα 3/4 της ν. Κρήτης, λέγοντάς μας πως, πλην του Ν. Χανίων, οι υπόλοιποι 3 Νομοί είναι τουρκικοί!
  • Ο Τ/ΥΠΕΞ “κυκλοφορεί” συνεχώς με έναν Χάρτη, που παρουσιάζει το 1/2 Αιγαίο (μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό) τουρκικό, με ό,τι υπάρχει από νησιά στον χώρο αυτόν, να ανήκουν στην Τουρκία!
  • Συνεχίζει να απειλεί με Πόλεμο, αν η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο από τις συνθήκες που έχει υπογράψει δικαίωμά της, να επεκτείνει τα “Χωρικά της Ύδατα”, από τα 6ΝΜ στα 12ΝΜ!..
  • Έστελνε και στέλνει (ικανοποιώντας παράλληλα και το παγκόσμιο σχέδιο των τάχα αριστερών Παγκοσμιοποιητών “Διεθνών Εβραίων”, Σόρος, και λοιπών, στο “Κεφάλαιο” που φέρει τον τίτλο “Ελλάδα”), “λάθρο” στην χώρα μας!..

Αν όλα τα… ολίγα παραπάνω δεν είναι -τουλάχιστον- διεθνής “πολιτική αλητεία”, αφού μια αναγνωρισμένη χώρα διεκδικεί… ανερυθρίαστα, από μία άλλη επισήμως αναγνωρισμένη χώρα, με σαφή σύνορα, κλπ, ΕΔΑΦΗ και ΝΕΡΑ της, τότε τί είναι;

  • Συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την “Κυπριακή Δημοκρατία”, σε αντίθεση με το 99,9% της “Διεθνούς Κοινότητος” και βεβαίως και του πλέον επισήμου των Οργανισμών… “Παγκοσμίου Ειρήνης”, του Ο.Η.Ε., μιλώντας για “Ε/Κ… Διοίκηση Νοτίου Κύπρου” και για “Τ/Δημοκρατία της Β. Κύπρου” (sic)!

Αν αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία διεκδικεί όλη την νήσο Κύπρο, ότι θέλει δηλαδή και την κατάκτηση του υπολοίπου του εδάφου της, τότε τί σημαίνει;

  • Παραβιάζει, κατά το δοκούν, τα “Χωρικά Ύδατα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”! Στην παρούσα χρονική περίοδο, για παράδειγμα, το τ/γεωτρητικό σκάφος “Γιαβούζ” ευρίσκεται στο Οικόπεδο “6”, αν δεν απατώμαι ως προς το… νούμερο, της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, ενώ με το “Ορούτς Ρέϊς” παραβίαζε, έως “χθες” και “επί ξηρού ακμής”, δυνητικά(!) ελληνικές θαλάσσιες περιοχές!..

Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του αυταρχισμού και της εφαρμογής της γνωστής “θεωρίας” της επιβολής του ανοίκειου “θέλω” του στρατιωτικά ισχυροτέρου στον πιο αδύναμο, δεδομένου ότι οι Κύπριοι δεν έχουν πχ Ναυτικό, κλπ, τότε τί είναι;

  • Έχει στείλει πρόσφατα επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί, καθώς και επιπλέον πολεμικό υλικό! Μάλιστα το έπραξε την στιγμή που καλούσε την Ελλάδα σε… διαπραγματεύσεις!..
  • Έχει με το Τ/Λ “μνημόνιο”, που εξελίχθηκε σε ένα ευρύτερο Τ-Λ “σύμφωνο” με το ένα… σκέλος της “σημερινής” Λιβύης, “δηλώσει” ότι θα “πολεμήσει” τον “EAST-MED” και τα Κράτη που έχουν συστήσει μια ευρύτερη συμμαχία γι’ αυτόν, και κυρίως το ισχυρότερο όλων κράτος, το Ισραήλ! Στην προσπάθειά της αυτή, η Τουρκία “έφτασε” να “ακουμπάει” τα νησιά Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη (“χονδρικά”), κλπ, κλπ, κλπ!..

Επίσης φίλοι μου, η Τουρκία, πλην του “στον αέρα” (δηλαδή χωρίς βάση) μαξιμαλισμού της, παρουσιάζει μια πολιτική… άνοια, κύριο σύμπτωμα της οποίας είναι το ότι εμφανίζεται να ξεχνάει… εμφαντικά, πχ ότι σύστησε το 1975 την “Στρατιά Αιγαίου” (γιατί άραγε), ότι η Ίμβρος και η Τένεδος θα έπρεπε σήμερα να ήταν ελληνικά νησιά, μετά από την καθορισμένη από την “Λωζάννη” περίοδο του αυτοδιοίκητού τους, ότι τα 12νησα δεν ανήκαν σ’ αυτήν, αλλά στην Ιταλία, όταν ενώθηκαν με την Ελλάδα, ότι το Πατριαρχείο στην Πόλη είναι “Οικουμενικό”, αποτελώντας το… Βατικανό της Παγκοσμίου Ορθοδοξίας, ότι ο “Ιερός Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας” είναι η Ορθόδοξη… Καάμπα (Μέκκα), ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι ιστορικά παραγωγός ελληνογενών “Οικουμενικών Πατριαρχών” (Τούρκων υπηκόων φυσικά), ότι η συνθλιβείσα από τους Τούρκους ρωμαίϊκη μειονότητα είναι εθνική και όχι θρησκευτική, ήτοι ελληνική, ότι εισέβαλε, ως χώρα, στρατιωτικά, το 1974, στην διεθνώς αναγνωρισμένη από το 1960, Κύπρο, κλπ, κλπ, κλπ!..

Τί λοιπόν, πολύ απλά, θέλει να συμβεί, αγαπητοί αναγνώστες, η Τουρκία;

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση, με ένα, όπως εκτιμώ, λίαν κατανοητό παράδειγμα!

  • Η Τουρκία είναι ο ληστής που μπαίνει στο σπίτι μιας οικογένειας, η οποία είναι η Ελλάδα, για να την ληστέψει και να την βιάσει, και ο πατέρας παρακαλεί να αφήσουν οι ληστές και κάτι από τα χρήματα και τα χρυσαφικά – ασημικά της οικογένειας, ώστε να ζήσει και η οικογένεια και να μην πεινάσει, ενώ ο πατέρας επίσης παρακαλεί τους ληστές να μην βιάσουν τα κορίτσια του, αλλά να περιοριστούν στην… γυναίκα του!.. Καταλάβατε!..

Η Τουρκία πιστεύει ότι θα πετύχει στην ληστεία – βιασμό του στόχου της (“ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ”: Ελλάδα – Κύπρο) ή όχι;

  • Η Τουρκία ρισκάρει στην ξεκάθαρα ληστρική πολιτική της, εφαρμόζοντας την θεωρία, όπως έχουμε πει πολλές φορές, “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”, γεγονός στο οποίο δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία η τουρκόφιλη, ας μην κρυβόμαστε, Δύση, ούσα η Τουρκία ένα ξεψυχόν πλέον… θηρίο, που ακόμα εξακολουθεί στους… επιθανάτιους βρυχηθμούς του να φοβίζει και να τρομάζει τους πάντες γύρω του!..

Σας δίνω παρακάτω, ένα “ζωντανό” ανάγλυφο παράδειγμα, την δικαιολογία, το “διότι”, στο “γιατί” παρουσιάζει η Τουρκία τον “πολιτικό μαξιμαλισμό, με συνημμένη πολιτική… άνοια”, τον οποίον επισημάναμε, κατηγορώντας παράλληλα εμάς ως μαξιμαλιστές!

  • Ως προς το σκέλος του “τ/μαξιμαλισμού μετά… ανοίας”, διαβάστε:

Κάποτε ο Χότζας καθόταν στη  άκρη μιας λίμνης και έριχνε σ’ αυτήν μαγιά!..

Πέρασαν κάποιοι χωρικοί απ’ εκεί, τον είδαν τι έκανε και τον ρώτησαν: “Χότζα μας! Γιατί το κάνεις αυτό”;

Ο Χότζας τους απάντησε! “Ρίχνω την μαγιά και περιμένω να γίνει η λίμνη γιαούρτι”!

Οι… αποσβολωμένοι χωρικοί του είπαν αμέσως: “Αυτό δεν θα γίνει ποτέ”!

Και ο Χότζας τους ανταπάντησε: “Και αν γίνει”;  Καταλάβατε!..

  • Ως προς το γιατί κατηγορεί εμάς (2ο σκέλος), ως μαξιμαλιστές, … αναζητείστε το “διότι” στην ιστορικά διαχρονική τ/δολιότητα και πιο εύηχα στην διαχρονική τ/πονηρία, σαν αυτήν που γράφαμε “εδώ” “προχθές” στον Ε/Π-Θ να μην ξεχάσει ποτέ, του Οθωμανού Βεζύρη Ααλή (πρωθυπουργεύοντος της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας” περί τα τέλη της 10ετίας του 1870, αν δεν απατώμαι), ο οποίος έμεινε γνωστός ως ο “πονηρός Βεζύρης”!.. Και πάλι, καταλάβατε!..
  • Η τ/πονηρία ή αλλιώς η σύγχρονη τ/έκφραση της λογικής (έστω και τέτοιας), πονηρίας και μονίμου καχυποψίας του νομαδικού “DNA” των Τούρκων, όπως και η πολιτική συμπεριφορά ύαινας, στην υλοποίηση της πολιτικής της Τουρκίας στο Πεδίο, ως ευρισκόμενη και αυτή στην ιστορική φύση των περισσοτέρων των νομαδικών Φυλών και ασυζητητί και στους Μογγόλους γείτονές μας, αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ μέσων και τέλους Ιουλίου 2020 απεφάσισαν πως αν οι Έλληνες δεν “καθήσουν” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους όρους φυσικά που αυτοί θέλουν, ήτοι την συζήτηση όλων των διεκδικήσεων του πιο πάνω και στο παράδειγμά μας αναφερθέντος… ληστού-εισβολέως, τότε θα κηρύξουν τον πόλεμο* στον Ελληνισμό, εκκινώντας τις επιχειρήσεις τους από την Κυπριακή Μεγαλόνησο!..

Αυτό λοιπόν πώς μπορεί να το ονομάσει κανείς, ως πολιτική πράξη – στάση και συμπεριφορά, Κοι… πολιτικοί της Δύσεως και όσοι άλλοι, πολιτικοί και μη, την ίδια στιγμή που η Τουρκία ζητά και προπαγανδίζει περί δήθεν επιθυμίας της για ειρήνη;

* Επειδή κάποιοι αλητήριοι και “λίγοι”, ειρωνεύτηκαν και ρώτησαν ποιά είναι η πηγή μας για την υπόψη πληροφορία, που σας παρουσιάσαμε για 1η φορά στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μας, τους και σας λέμε πως αυτή θα μπορούσε να είναι μέσα στην Αγγλική Πρεσβεία των Αθηνών ή -και κυρίως- στην όμοια της Άγκυρας!.. Ικανοποιηθήκατε τώρα ρε… γελοίοι;

Το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν και είναι Στρατοκράτος, ήτοι μια οιονεί “ειδικής μορφής” Δικτατορία, με έναν λαό που στην μεγάλη του πλειοψηφία έχει μάθει να δέχεται ό,τι του “πλασάρει” κάθε φορά η εκάστοτε ηγεσία του και λόγω της ευρύτερης αμάθειάς του, αλλά κυρίως λόγω της πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικής και στο τέλος θρησκευτικής φύσεως του ΙΣΛΑΜ, συνηγορεί στην θέση ότι αυτά τα δεδομένα καθιστούν πιο εύκολο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάθε φορά εξωτερικής (και εσωτερικής βεβαίως), τ/πολιτικής, και πάντα ανεξαρτήτως προσώπων!.. (Πρόκειται δηλαδή γι’ αυτό που σας έχουμε τονίσει, ότι δηλαδή η Τουρκία, με ή χωρίς ΡΤΕ, θα δράσει ή πλέον είναι εκ της “Λωζάννης” υποχρεωμένη να δράσει για την μη διάλυσή της, κάτι που κάνει ήδη, και γι΄αυτό ο ΡΤΕ ομιλεί για “2ο Αγώνα Ανεξαρτησίας”)!..

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Δύση, την καλούμε, ως “σάϊτ”, για άλλη μια φορά, να μας μελετήσει καλά και όχι απλώς να μας διαβάσει, ειδικά σε ό,τι αφορά την στάση της στην περιοχή μας, η οποία είναι η στρατηγικότερη του Πλανήτη, διότι -έστω και στις… καθυστερήσεις- θα ηττηθεί στρατιωτικά από την Ρωσία, αν συνεχίσει φυσικά να… σκέπτεται τουρκόφιλα, … επανεκδίδοντας (sic) στους καιρούς μας το “Ανατολικό Ζήτημα” σε μια πιο σύγχρονη μορφή, σίγουρα πολλαπλασίως… επικινδυνοτέρα αυτών του ιστορικού παρελθόντος!..

Θα περιοριστώ απόψε, στην περί της Δύσεως αναφορά μου και του ρόλου της στα “Ε-Τ”, στο να σημειώσω μόνον, με μεγάλη μου θλίψη, την ακραία επικινδυνότητα που μεταφέρει και τα αρνητικά αποτελέσματα που θα επιφέρει, μια τυχούσα υλοποίηση της θέσεως που μόλις πρόσφατα διετύπωσε ο τέως Άγγλος ΥΠΕΞ, Κος Τζακ ΣΤΡΟ**, περί αναγνωρίσεως πλέον της… “ΤΔΒΚ”(sic), από την “Διεθνή Κοινότητα” και περί οριστικού και μονίμου διαμελισμού στα “2” της νήσου Κύπρου, με πολιτική… “θανάτωση” του Κράτους “Κυπριακή Δημοκρατία”, του 1959-1960!

** Ο Κος Στρο, ο οποίος είναι γνήσια έκφραση του “σημερινού” αγγλικού “Βαθέως Κράτους” (και εκ των σύγχρονων “πνευματικών Φάρων” του Αγγλικού Υπουργείου Εξωτερικών), δεν δήλωσε, ό,τι δήλωσε, μόνον λόγω της γνωστής Τουρκοφιλίας του, αλλά λίαν πιθανώς και λόγω μιας σχεδόν βεβαίας κατ’ εμάς γνώσεως εκ μέρους του, της… προσεχούς συνολικής για την  περιοχή μας βρετανικής πολιτικής, με βάση τα όσα τα “Μυστικά Πρωτόκολλα” της Λωζάννης επιτάσσουν! Ο Κος Στρο είναι μια πολύ πιο σκληρή πολιτική έκφραση – παραλλαγή του γνωστού “πολιτικού εγκεφάλου”, Νομπελίστα και 2ου, ιστορικά μεγαλύτερου ανθέλληνα, μετά τον Αυστριακό κάποτε ΥΠΕΞ Μέττερνιχ, Δρα Χ. ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ! Ο “δικός μας” Κος Αποστολίδης (με την Σκωτσέτζα, αν δεν σφάλλω, σύζυγο), και ο Τούρκος, πχ Κος Ονούρ Οϊμέν, είναι “γκρόσο – μόντο” στην γραμμή Στρο!

Στο “σάϊτ” μας, έχουμε εξηγήσει τον νέο ρόλο της Αγγλίας στα παγκόσμια πολιτικά δρώμενα, … “από τούδε και εις το εξής”, την -σχεδόν- ολοκληρωτική αμερικανική παραχώρηση της “Παγκοσμίου Κυριαρχίας” από τις Η.Π.Α., στην Αγγλία, έχουμε αναλύσει και εξηγήσει τα αίτια της αποχώρησης της Βρετανίας, από την ΕΕ, το ότι η “Συνθήκη Της Λωζάννης” δεν είναι μια Ε-Τ συνθήκη, αλλά παγκόσμιος και πως δεν… αλλάζει έτσι, “εική και ως έτυχεν”, αλλά, πιθανώς, κατόπιν και πάλι ενός Παγκοσμίου Πολέμου, έχουμε γράψει το μείζον του περιεχομένου των “Μυστικών Προνοιών” της υπόψη Συνθήκης, πρόνοιες που απολύτως δικαιολογούν την “σημερινή” τ/πολιτική συμπεριφορά, αλλά και την αγγλική στροφή της Τουρκίας, (“φανερή” επί Γκιουλ, Νταβούτογλου και “υπόγεια” επί ΡΤΕ), κλπ, κλπ, κλπ!..

Άρα Κε ΡΤΕ!

Μετά τα παραπάνω, “όταν μιλάς για δήθεν ε/Μαξιμαλισμό, μπορείς να βλέπεις τα μούτρα σου στον καθρέπτη σου, γενικώς! Είτε στο “Λευκό Σαράϊ” σου στην Άγκυρα, είτε στο άλλο στο Βαν, είτε στην Αλικαρνασσό, είτε στην Αττάλεια, είτε, τέλος πάντων, όπου έχεις καθρέπτη, ο οποίος μπορεί και να μην είναι απαραίτητα δικός σου”!..

Άρα Κε Μητσοτάκη!

Εκείνο που θα πρέπει οι καλοπροαίρετοι Δυτικοί να αντιληφθούν είναι κυρίως ότι η Τουρκία, για άλλη μια φορά ιστορικά, επιβουλεύεται “στα ίσα”, και όχι απλώς εποφθαλμιά, παρά τα διεθνώς ισχύοντα και σε βάρος της νομιμότητος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ!..

Ότι πρόκειται δηλαδή, σε ό,τι μας αφορά, για “καθαρή” ΑΜΥΝΑ των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, “ΑΜΥΝΑ” που θα υλοποιηθεί μέχρι της τελικής νίκης, εφ’ όσον η γείτονα χώρα δεν “συνέλθει” πολιτικά! Και να λέγαμε, ρε αδελφέ, ότι δεν έχει έδαφος, ότι δεν έχει θάλασσες, ότι δεν έχει αέρα η Τουρκία, “πάει καλά”, αλλά εδώ όμως “μιλάμε” για μια τεράστια χώρα, που έχει τα πάντα, αλλά που σίγουρα δείχνει να μην έχει “κουκούτσι” μυαλό, μια χώρα που βεβαίως… τιμάει 100% το προγονικό, δολοφονικό της ανθρωπότητος, “DNA” της!..

Καταλάβατε τέλος και εσείς, Κοι της… Δύσεως ή και πάλι όχι; Αν “ναι”, κανονίστε!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ”  

-/-