Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΑΙ … ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

– Σας έγραψα, όσο μπορούσα πιο απλά, σε προηγούμενο άρθρο μου, σχετικά με την νέα τουρκική στρατιωτική ηγεσία ότι πρόκειται για την πιο «πολεμική» ηγεσία των τελευταίων ετών . (Ανατρέξτε και διαβάστε τί σας είχα επισημάνει).
– Οι Τούρκοι Αξκοί και η ηγεσία τους, πόσο μάλλον, είναι ως στελέχη:
– Πατριώτες!
– Εθνοκεντρικοί!
– Εκπαιδευμένοι!
– «Προϊόν» – κατά το μείζον – αξιοκρατίας.
– Γνώστες άριστοι της παγκόσμιας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής Ιστορίας, αλλά και της χώρας τους / Δείχνουν ιδιαίτερο σεβασμό στην Ιστορία.
– Υψιπετείς, καθώς και άριστοι αναλυτές – εκτιμητές καταστάσεων («Βλέπουν μακράν», διαθέτοντας ασφαλώς πολύ καλή πληροφόρηση, λόγω της ευρείας χρήσης του χρήματος).
– Και ως χαρακτήρες:
– Σοβαροί, «μετρημένοι» αλλά και υποκριτές, υποχθόνιοι, δόλιοι!
– Σας έγραψα επίσης ότι αυτή η ηγεσία ανέλαβε ένα Στράτευμα, ουσιαστικά, έτοιμο για πόλεμο, αφού οι ΤΕΔ ολοκλήρωσαν και στους 3 Κλάδους:
– Τα θέματα της επιμελητείας (ΔΜ).
– Την εντατική «εκπαίδευση πεδίου», η οποία ασφαλώς συνεχίζεται.
– Την αναδιοργάνωσή τους, (με βάση τους υφιστάμενους σχεδιασμούς, κατά των «απειλών» τους, αλλά και εστίαση σε νέα σχεδίαση), παρά τα όσα αντίθετα και λίαν παραπλανητικά αναφέρει ο Στρατηγός (ε.α.) Ι. Χ. Πεκίν, (2007-2011, Κλαδάρχης Τ/ΥΣΠ), ο οποίος όταν λέγει ότι δεν έχουν, μετά το 1990, οι ΤΕΔ αναδιοργανωθεί, πιστεύω πως στοχεύει στο ότι ο Τ/Στρατός παραμένει «ογκώδης», με το γνωστό «δυσκίνητο σχήμα» των 4 Στρατιών, κλπ, παρ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια «διέρρευσαν» μελέτες για αλλαγές, κλπ.
Πάντα έλεγα ότι δεν μπορεί να «εκλεπτυνθεί» το τ/στράτευμα, λόγω της μεγάλης εκτάσεως της Τουρκίας, ούτε συνακολούθως και αριθμητικά να μειωθεί, για προφανείς επιχειρησιακούς λόγους, στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν και να συνυπολογισθούν τα μείζονα εσωτερικά προβλήματα ασφαλείας του στρατοκράτους τους.
Μάλιστα, σε κάποια … «διαρρεύσασα» νέα μορφή των ΤΕΔ, ο αριθμός των Στρατιών ήταν μεγαλύτερος των υφισταμένων, ήταν 6, αφού προστίθεντο μία «Στρατιά Εσωτερικής Ασφαλείας» και μία «Ταχείας Αντίδρασης», με κάποιες αλλαγές ονομασιών, όπως αντί 1η Στρατιά, Βαλκανική, αντί «Στρατιά Αιγαίου», Α. Μεσογείου, αντί 3η Στρατιά, Καυκάσου, κλπ.
– Την επαναπόκτηση ηθικού, με την «επανακεμαλοποίηση» των ΤΕΔ. (Επιστροφή στα στρατόπεδα και επαναφορά του «απολιτικού» των Κεμαλικών αρχών). Στην αναβάθμιση του ηθικού «βοήθησε» και η αθώωση σχεδόν του μείζονος των κατηγορουμένων στελεχών στις υποθέσεις «Βαριά», «Εργκενεγκόν», έως και σ’ αυτήν του σκανδάλου «κατασκοπείας και πορνείας», ως απόρροια του σκανδάλου κυβερνητικής διαφθοράς που είχε ξεσπάσει στα τέλη του 2013, αρχές του 2014. [Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, για μελλοντική χρήση, ότι Αρχηγός των ΤΕΔ (Ιλκέρ Μπασμπούγ) είχε αποκληθεί τρομοκράτης (!!!) και συνεπώς οι ΤΕΔ τρομοκρατική Οργάνωση!!! [Για όσους γνωρίζουν φυσικά γνωρίζουν ότι όταν λέμε ΤΕΔ, εννοούμε πρωτίστως (και βάσει του Συντάγματος) τον Αρχηγό τους]!
– Τέλος, την άσκηση στρατιωτικής διπλωματίας σε μείζονες – στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι κατ’ εκτίμησιν, θα ενισχύσουν αποτελεσματικά στο μέλλον την υλοποίηση των όποιων τ/στρατιωτικών σχεδιασμών, στο πεδίο.

– ΠΡΟΣΕΞΤΕ (!) τώρα!

– Τί έκαναν για 1η φορά (!) στο ΣΕΑ του Φεβ. 2015, που δεν είχαν κάνει ποτέ έως τώρα και που ΔΕΝ πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας; Έκαναν 2 πράγματα:
– Είδαν την άμυνα της χώρας τους, ως … Τουρκία και όχι όπως πάντα σε συνάρτηση με το ΝΑΤΟ και την σχεδίασή του στην περιοχή τους, είδαν την χώρα τους επίσης, όχι σαν μια μεγάλη ΝΑΤΟϊκή βάση που πράγματι είναι και που το γεγονός αυτό, προστιθεμένης και της τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας του εδάφους τους, στον παγκόσμιο χάρτη, ήταν και παραμένει έως σήμερα «το ισχυρό χαρτί» τους, η «εγγύηση» της «σίγουρης νίκης» σε ό,τι σχεδίαζαν ή έπρατταν και έτσι, εστιάστηκαν,
– Στους κινδύνους – tehlikeler, στις απειλές – tehditler που ως Τουρκία θα αντιμετωπίσουν, κατά την εκτίμησή τους ασφαλώς, (προέβησαν και σε ιεράρχηση – ταξινόμηση / κατηγοριοποίηση αυτών) και προσέξτε ασχολήθηκαν και με τα … ρίσκα – riskler, που προφανώς θα πρέπει να πάρουν / έπαιρναν το επόμενο διάστημα, του Συμβουλίου, κλπ.

– Τί (μας) δείχνει αυτή η … παρθενική προσέγγισή τους και κυρίως αυτή η … περίεργη αναφορά και ενασχόλησή τους με τα … «ρίσκα»; Μας δείχνει τα ακόλουθα:

– Ότι γνωρίζουν πολύ καλά οι Τ. Στρατηγοί τα όσα αναγράφουν τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ περί «επιχειρησιακής σχεδίασης», άρα συνάγουμε ότι είναι επαγγελματίες και όχι … «παπατζήδες».
– Κυρίως όμως:
– Ότι ΓΝΩΡΙΖΑΝ τα όσα θα ζούσε στη συνέχεια η Τουρκία, ζει σήμερα και θα βιώσει μελλοντικά, ή – κατ’ ελάχιστον – ότι ΥΠΕΛΟΓΙΖΑΝ ό,τι θα βιώσουν (Βλέπουμε τί γίνεται σήμερα στην Τ. και στα νότια – κυρίως – σύνορά της).
– Ότι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!! Τί; Τα παρακάτω:

– Ότι πιθανώς να εγκαταλειφθούν από τους Συμμάχους τους ή πως θα υποχρεωθούν να δράσουν και από μόνοι τους. (Όταν θα εκτιμήσουν ότι προσβάλλονται οι … «κόκκινες γραμμές» τους και δεν …θα «εισακούονται» από τον … «Επικυρίαρχο» – «Overlord» / Βέβαια αυτό τώρα «δεν παίζει», μετά τις δηλώσεις του Κου ΓΓ/ΝΑΤΟ, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει, ή δεν είναι έτσι);
– Ότι τους «έρχονταν πολύ δύσκολα» (πράγματι ήλθαν και θα έλθουν και άλλα) και ότι θα χρειαστεί να ενεργήσουν όχι μόνον μόνοι τους, αλλά λαμβάνοντας και επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας τους «ρίσκα». (Πώς νοιώθουν πχ σήμερα οι ΤΕΔ με τη Ρωσία και … «από πάνω και από κάτω τους»… / Τις προάλλες σας έγραψα για «το θηρίο που ξεψυχά», κλπ θα θυμάστε);
– Και για να ΜΗΝ σας κουράζω φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια επανάληψη των ΣΕΒΡΩΝ (!), (φοβερό ψυχολογικό τους πρόβλημα, που στις συνειδήσεις των τουρκικών «ελίτ», δηλ. της στρατογραφειοκρατίας έχει καταστεί εδώ και 10 ετίες σε … ψυχιατρικό), δηλ. να ΔΙΑΛΥΘΕΙ(!) το ιδιόμορφο Κεμαλικό στρατοκράτος τους, όπως το 1918, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέσα από μια διαδικασία .. διεθνών πολιτικών συνωμοσιών και διεθνούς εις βάρους των «ίντριγκας», όπως θεωρούν ότι έγινε και την περίοδο 1918 – 1922, ή από μία ενέργεια «μαρς» ή «κεραυνοβόλου πολέμου» πχ της … «προαιωνίου» αντιπάλου τους Ρωσίας, κλπ.

– Άρα, επειδή «ρίσκο» είναι ενέργεια που αναλαμβάνεται συνήθως όταν δεν μπορεί να σχεδιαστεί η αναφερθείσα παραπάνω «σίγουρη νίκη», ή όταν «δεν υπάρχει άλλη λύση», ώστε να ανατρέψουμε μία εις βάρος μας κατάσταση, ή όταν «πιανόμαστε από τα μαλλιά» και τα «παίζουμε όλα για όλα», ή σπανιότατα ενέργεια στην οποία προβαίνουμε προκειμένου να μεγαλώσουμε τυχούσα επιτυχία μας, ιδιαίτερα όταν δεν διακρινόμαστε για τον συντηρητισμό μας, «διαλέκτε και πάρτε» γιατί η τ/στρατιωτική ηγεσία «σκέφτηκε» έτσι όπως σας περιέγραψα για 1η φορά!

«ΧΑΙΡΕΤΕ»!
«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»

ΥΓ.
α. Προβληματιστείτε αν πχ είναι ένα μικρό θα έλεγα «ρίσκο» ή όχι, δεν ξέρω, το γεγονός ότι η ηγεσία των ΤΕΔ απέσυρε δυνάμεις από την Α. Θράκη και τις μετέφερε στα Τ-Συριακά σύνορα. Αλήθεια τί απέσυραν ξέρετε; Για να το θέσω και διαφορετικά, τί έκριναν ως απαραίτητο, από Δυνάμεις εννοώ, να αφήσουν πίσω; Εξάγονται τίποτα συμπεράσματα απ’ αυτήν τους την ενέργεια; Η απάντηση προϋποθέτει την … «χαρτογράφηση» της 1ης Τ/Στρατιάς.

β. Μήπως η απόσυρση τ/δυνάμεων από την Α. Θράκη, σας ρωτάω δεν ξέρω, δείχνει και μία … υποτίμηση των ΕΕΔ;

γ. Αλήθεια! Η Ελλάδα σήμερα και «εν προκειμένω» οι ΕΕΔ θα μπορούσαν να λάβουν αντίστοιχα «ρίσκα» και ποιά, αν είναι θετική η απάντησή σας.

– / –

Ο
«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ
ΠΩΣ
ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ,
ΔΙΟΤΙ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΤΕΡΟΥΓΩΝ ΤΟΥ

-/-