“ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” (“Θ.Ε.”) ΚΥΠΡΟΥ, 1974!.. ΣΗΜΕΡΑ;

Φίλοι μου!

– Βρεθήκαμε πρόσφατα σε μια εκδήλωση για την ιστορικά πραγματικά ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ Κύπρο μας! Δεν θα αναφερθούμε σε ποιά εκδήλωση και πού, αλλά θα σας γράψουμε 2 μόνον παρατηρήσεις!

1η. Σου ερχόταν να βάλεις τα κλάματα βλέποντας ορισμένους, και προφανώς πραγματικούς και πλέον γνήσιους, εκ των απλοϊκών Ελλήνων πολεμιστών της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ” κατά του Ελληνισμού, το 1974, στην Κύπρο, πολεμιστές που έβαλαν τότε “το… γκολ της τιμής, είτε με τον ηρωϊκό θάνατό τους, είτε με την αιχμαλωσία τους από τις ΤΕΔ, είτε με το να αγνοούνται έως σήμερα, είτε με την όποιας μορφής… αναπηρία τους (όσοι ζουν ακόμα φυσικά) και κυρίως ψυχική!.. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν καλούνται -μάλλον- όλοι οι ζώντες στρατεύσιμοι τότε πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ ή καλούνται και δεν έρχονται για διαφόρους λόγους ή ίσως κάποιοι να έχουν και αποστασιοποιηθεί! Περιμέναμε να δούμε και 1, 2 γνωστούς μας πραγματικούς πολεμιστές, αλλά “εις μάτην”).

2η. Και πάλι ακούσαμε το γνωστό “ρεφρέν”, από κάποιους (1, 2 βεβαίως) των Ομιλητών ότι, φταίνε για την – όπως και να το κάνουμε – προτελευταία “στημένη” ΗΤΤΑ(!!!) του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, από τους Τούρκους, (τελευταία “στημένη” ήταν αυτή των Ιμίωνο Κ. Γ. Καραμανλής και ο Μακάριος Γ, ενώ για την Χούντα “Ι” του Γ. Παπαδόπουλου, (1967-1973), που έφερε “πίσω” την Μεραρχία που είχε αριστοτεχνικά στείλει στο νησί ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Γερο-Παπανδρέου, και την Χούντα “ΙΙ” του ανόητου -κατ’ ελάχιστον-  Δ. Ιωαννίδη, (1973-1974), που απετέλεσε την θρυαλλίδα της καταστροφής, με το Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, δεν ακούσαμε να αποδίδεται κάποια ευθύνη!..

Πράκτορες λοιπόν εμμέσως και “πουλητάρια” οι Καραμανλής και Μακάριος του Κίσσιντζερ, (αποδείξεις φυσικά δεν ακούστηκαν, πλην κυρίως κάποιας συνάντησης του Καραμανλή στο Παρίσι, πριν τα γεγονότα στην Κύπρο, που μάλλον ως ένδειξη προδοσίας θα έπρεπε να την εκλάβει το ακροατήριο / ακούστηκε όμως μέχρι και η τ/προπαγάνδα, η οποία μέχρι σήμερα “περνάει”, αφού οι Τούρκοι υπερίσχυσαν  και η οποία λέει εμείς επαναφέραμε την Δημοκρατία και τον Καραμανλή στην Ελλάδα“, όπως επίσης ακούστηκε ξανά ότι ο Μακάριος κάλεσε τους Τούρκους να επέμβουν στην Κύπρο, με την ομιλία του τότε στον Ο.Η.Ε.), αλλά δεν ακούστηκε αν ήταν πράκτορας ο Παπαδόπουλος, που, από την εποχή της Μ. Ανατολής ακόμα, είχε στρατολογηθεί και ενταχθεί στην ΜΙ6, όπως και αν ήταν πράκτορας ή έστω έμμεσα Όργανο της ΜΟΣΑΝΤ” / “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ” ο Ιωαννίδης, Όργανο στα χέρια του ανδρός της αδελφής του και πολύ φίλου του, από τα παιδικά τους χρόνια στα Πατήσια, Έλληνα, εβραϊκής καταγωγής, μεγαλο-γιατρού και -τότε- ιδιοκτήτη της Κλινικής των Αθηνών, “Κυανός Σταυρός”, Ζακ Αλζαράκη! (Όσοι των ερευνητών επιθυμούν, να ψάξουν χρονικά πίσω και την παλιά κλινική, με το ίδιο όνομα, του Ρεθύμνου και θα αρχίσουν έτσι να ξετυλίγουν ένα μεγάλο και… ηλεκτροφόρο κουβάρι, με συνεχείς εκπλήξεις και για την Κύπρο, αλλά κυρίως για την Κρήτη μας, από τότε, έως και σήμερα! ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Κύπρος – Κρήτη – Μάλτα, …. Γιβραλτάρ – Αζόρες, Ζωτικοί -κατά σειράν προτεραιότητος- Χώροι” του Ισραήλ)!..

Δεν θα ασχοληθούμε σήμερα με το ποιός φταίει για την Κυπριακή τραγωδία, άλλωστε έχουμε γράψει εδώ παλιότερα σχετικά, για τον πολυπλόκαμο και πολυδαίδαλο σχεδιασμό 10ετιών που οδήγησε σ’ αυτήν, με γνώμονα πάντα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του ΙΣΡΑΗΛ, η οποία δεν θα μπορούσε να εμποδιστεί από κανέναν ΜΑΚΑΡΙΟ, από κανέναν ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και σίγουρα από κανέναν… Ιωαννίδη και μάλιστα… ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ήτοι / άρα ΑΝΟΥ!!!

– Δυστυχώς το “δέσιμο” της Διεθνούς Εξουσίας, ώστε η Κύπρος να κατέληγε εκεί που ανήκει και είναι(!), εδώ και 3500 χρόνια, λέγε με Ελλάδα, που επεχείρησε και πέτυχε(!), το 1964, ο Γ. Παπανδρέου, (Σχέδιο Άτσεσον), τορπιλίστηκε (όπως συνήθως γίνεται με τους Έλληνες) “εκ των έσω” και συγκεκριμένα από τους Μακάριο, Α. Γ. Παπανδρέου και Σ. Κυπριανού!.. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη “δυνατή” ελληνική κίνηση στην Κύπρο, που οδηγούσε σε… “Ματ”, αλλά…

–  Ας δεχθούμε λοιπόν, για χάρη της παρούσας, ότι οι Καραμανλής, Μακάριος και όποιοι άλλοι των τότε πολιτικών ήσαν όχι απλώς πράκτορες ξένων δυνάμεων, κλπ, αλλά ότι ήσαν κάτι λεκτικά βαρύτερο, ήτοι ότι ήσαν ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ενώ ας δεχθούμε ότι ήσαν… Παρθένες, άσπιλες και αμόλυντες οι Παπαδόπουλος και κυρίως ο… Ιωαννίδης, που νόμιζε πως η κυβέρνηση ενός Κράτους, πόσο μάλλον τα όποια του… όνειρα (του Κράτους) είναι το ίδιο με την διοίκηση μιας εσωτερικής στο Στράτευμα παράνομης στρατιωτικής… συνωμοτικής κλίκας!.. Ρωτάμε:

α. Γιατί αμέσως με την αποβίβαση(!) των Τούρκων και ακόμα και από αρκετές, έως και λίγες μέρες πριν απ’ αυτήν, οι Χουντικοί Αξκοί στο νησί “την έκαναν” (σε χρονικά διαφορετικές φάσεις) σωρηδόν απ’ αυτό, με τις οικογένειές τους και τις νέες… αφορολόγητες οικοσκευές τους; (Το ίδιο και από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, έναντι των Μ. Ασιατικών παραλίων)!!!

β. Πρακτόρια ή πουλημένοι οι πολιτικοί; ΟΚ, ήσαν ΠΡΟΔΟΤΕΣ, υπερθεματίζουμε, για να… προχωρήσουμε!..

Γιατί όμως ρε σεις, δεν έμειναν ΟΛΑ(!) τα εξ Ελλάδος στελέχη, που υπηρετούσαν τότε εκεί, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ τους όποιους πολιτικούς και όποιους όμοιούς τους στρατιωτικούς, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ(!!!) μέχρι θανάτου, ώστε να διώξουν τους Τούρκους και να ανατρέψουν έτσι, (έστω να παλέψουν γι’ αυτό), τα ανθελληνικά αγγλο-αμερικανο-ρωσο-εβραϊκά σχέδια; [Και το αγγλικό αεροπλανοφόρο ΕΡΜΗΣ ήταν εκεί κατά την τ/απόβαση και την συντόνιζε και εβραϊκά εμπορικά” πλοία… πληροφοριών πέριξ της νήσου και “δούλευαν” για την Τουρκία, και το… “Άκτιο” και όλες γενικά οι αμερικανικές Βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία είχαν 100% ενεργοποιηθεί, και τα ηγετικά της ΕΣΣΔ Κομμούνια της “Μαμάς Μόσχας” “έκαναν πλάτες” στους Τούρκους (ίσως σήμερα να κατάλαβαν κάποιοι το “γιατί”), και, και, και…]!..

Γιατί, ενώ κατέβαιναν στο νησί περπατώντας, αν όχι παρελαύνοντες, οι Τούρκοι και… ακοπάνητοι, οι εξ Ελλάδος Χουνταίοι (διότι… “εκλεκτοί” της Χούντας ήσαν ΟΛΟΙ αυτοί στο νησί), έψαχναν, ρε φίδια, να σκοτώσουν Μακαριακούς του “εφεδρικού”, αντί να ασχοληθούν ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ με τον Τούρκο αυστηρά; (ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΦΟΥ Η ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ, ΡΕ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ)!..

Γιατί τέλος, ενώ ήξεραν από καιρό, αλλά και μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι οι Τούρκοι έρχονταν, ότι ήσαν “καθ’ οδόν”, κλπ, αυτοί συνωμοτούσαν και κυττούσαν να σκοτώσουν τάχα, τον… ανθέλληνα (sic) Μακάριο και τάχα “έτρωγαν” (αυτοί οι “γάτοι”, διότι ήσαν πανέξυπνοι και ικανότατοι ως στελέχη) τις… παπαριές που τους έλεγαν το ΓΕΕΦ και το ΑΕΔ, ότι δηλαδή οι Τούρκοι κάνουν τάχα άσκηση και τραβάτε για ύπνο, “μην ανησυχείτε”, κλπ, κλπ, κλπ;

ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ:

ΔΙΟΤΙ ΟΙ 8 ή ΟΙ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΤΩΝ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ, (ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ), ΗΣΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ, Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΥΤΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ “ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ” ΤΑΧΑ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΗΣΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ – ΕΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ… ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ” ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΔΡΑΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΑ ΤΟΥ 2ου ΑΡΑΒΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ “ΕΞΙΛΕΩΣΕΩΣ” / “ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ”! (ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ; ΔΕΝ ΤΗΝ… ΕΖΗΣΑΝ);

ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Ε/Ε ΑΞΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΞΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ “ΚΟΛΠΟ”, ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ! ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗΘΗ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ, ΧΩΡΙΣ “ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ”! ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΧ Α/ΓΕΕΘΑ, ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ Α/Φ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑΝ”, ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΙΠΗ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Α/ΓΕΕΘΑ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΕΔ, ΚΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, (ΔΙΑ ΤΩΝ όποιων ΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ), ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΕΔ!..

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΕ ΟΧΙΕΣ, ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974;

ΤΟ ΟΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ Η(ΔΙΑΖ) ΧΑΘΗΚΑΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ “ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΤΣΙ!!!

ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ:

  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠ’ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΝΕΚΡΟΣ! ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟ-ΔΟ-ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ!..
  • Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ, ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ, ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΤΕ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΣΕΤΕ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΟ ΤΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, Ε/Ε ή Ε/Κ, ΣΩΖΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;
  • ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ “ΔΕΝ ΚΑΤΣΑΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ ΡΕ… “ΥΠΕΡ-ΕΛΛΗΝΕΣ” ΚΑΙ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;
  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΟΥ!!!
  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ!
  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ (ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΛΕΝΕ)!
  • ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ… ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΟΣΤΗ!

– “Πάμε να δούμε” τώρα παρακάτω, κάποια πράγματα… τουρκικά, ώστε να αντιληφθείτε ότι, μόνον ηλίθιοι δεν θα καταλάβαιναν (φανταστείτε οι πράγματι πανέξυπνοι Χουνταίοι Αξκοί… ), τί ετοίμαζαν για την Κύπρο μας, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή οι Τούρκοι, αλλά και τί έγινε (ακροθιγώς πάντα) στην Κύπρο το 1974 στρατιωτικά, ώστε να τρελαθείτε με το μέγεθος της προδοτικής, της “στημένης” στρατιωτικής ελληνικής ήττας, στο Πεδίο, “στημένη” ήττα, για την οποία, κατά τους Χουνταίους φταίει πχ ο… Καραμανλής με το “η Κύπρος κείται μακράν”, [ένας Καραμανλής που, 1 χρόνο μετά (+) από την επιστροφή του στην… μπουρδελοποιηθείσα τότε χώρα, κοιμόταν δώθε κείθε”, αφού τον κυνήγαγαν οι Ιωαννιδικοί να τον “καθαρίσουν”], φταίει ο… “τραγόπαππας” Μακάριος, αφού… κλπ, κλπ, κλπ και καθόλου πχ η Ιωαννιδική Χούντα!.. Και σημειώστε πως οι Τούρκοι (Τ/Τ) όχι μόνον πανέξυπνα εκμεταλλεύθηκαν το κατά του Μακαρίου “στημένο” Πραξικόπημα και την επακολουθήσασα εμφυλιακή ελληνική σύγκρουση, αλλά παράλληλα ξεσήκωσαν και τους Τ/Κ των τότε θυλάκων, μεγιστοποιώντας το αμυντικό πρόβλημα των Ελλήνων, καθιστώντας την άμυνά μας πλέον, από πλήρως προβληματική, έως ανύπαρκτη!

[ΣΗΜΕΙΩΣΗΤο αυτό σχέδιο έχουν και σήμερα για την Ελλάδα οι Τούρκοι! Εμφυλιακή και πάλι εσωτερική ελληνική σύγκρουση, αφού υπάρχουν οι… δυνάμεις και τα δεδομένα (sic), δεδομένα που οι Τούρκοι τα παρακολουθούν και προσπαθούν ακόμα και να τα… ελέγξουν, υποδαυλιζόμενος ξεσηκωμός… ξένων, αλλά και Τούρκων, από τους οποίους αρχίζουμε και “γεμίζουμε” εδώ σιγά – σιγά και μέγας εσωτερικός σάλος, (εκεί όπου στην Κύπρο είχαμε τους Τ/Κ θύλακες), με… συνοδεία και σαμποτάζ” πάσης φύσεως και τελικά επίθεσή τους στον Έβρο και στα Νησιά μας και όλα αυτά, αμέσως ή σχεδόν ταυτόχρονα με τα όσα θα βιωθούν στην Κύπρο! Το κρίσιμο επιχειρησιακά για τους Τούρκους είναι να πετύχουν να παίξουν όλα τα… όργανα της… Ορχήστρας ταυτόχρονα και αν το καταφέρουν αυτό, τότε να παρουσιάσουν και μια εικονική αλήθεια, ήτοι πως για όλα αυτά που θα κάνουν θα φταίνε οι… Έλληνες! (Την περίοδο αυτή παίζουν και πάλι τονΝΕΡΩΝΑ, καίγοντας και πάλι τους Αγίους Θεοδώρους, λόγω των εκεί διυλιστηρίων, κλπ, που υποστηρίζουν την ΕΠΑ, με την οποία έχουν κυριολεκτικά ΤΡΕΛΑΘΕΙ(!), την Ηλεία, λόγω της εκεί σημαντικοτάτης βάσεως της ΕΠΑ, την Εύβοια, λόγω της εμμονής τους περί εκεί εκπαιδεύσεως Κούρδων, το Λαύριο, λόγω των εκεί διαβιούντων Κούρδων, κλπ)]!..

(Αλήθεια σήμερα που εισέβαλε πχ το Φατίχ στα νερά της Κύπρου, πού ήταν και πού είναι το ελληνικό Κράτος, η… “μάνα Ελλάδα”, η… εγγυήτρια Ελλάδα, κλπ; Πόσο απέχει ή πόσο διαφέρει η φράση “η Κύπρος κείται μακράν” του θείου, του “Το Παιδί Μίλησε” ή του θείου του “Ο Κος 120 δις Ευρώ”, (τέρμα το ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑΣ”), κλπ, από τις συνεχείς αναφορές να με συγχωρείτε “κλανιές”- των Παυλόπουλου – Τσίπρα, περί “Διεθνούς Δικαίου, κλπ; Αφού τάχα η Κύπρος “δεν είναι μακράν” για τους Χουνταίους, όπως και για τους σημερινούς τους φίλους διεθνιστές και άρα ανθέλληνες αριστερούς νυν κυβερνητικούς μας εξουσιαστές και τα διορισμένα απ΄αυτούς Κρατικά… μεγαλο-όργανά τους, γιατί δεν επενέβησαν και γιατί δεν επεμβαίνουν στρατιωτικά, αφού γι’ αυτούς η Κύπρος είναι προφανώς κοντά, τώρα που ξαναεισέβαλε στην Κύπρο ο Τούρκος, όπως είπε ο Ανα(ν) στασιάδης και όπως το ξέρουν και οι ίδιοι, όπως τότε απαιτούσαν απ’ τον γερο-Καραμανλή; Αφήνουν και αυτό το… “μεγαλο-αγγούρι”, ως απόφαση, για τον Κυριάκο, ή φταίνε τα κρυφο-συμφωνηθέντα της Αγκύρας, τον Φεβ. του 2019, ρε δό-λι-ε Τσίπρα, που μας διάβασες, τί γράφουμε, κλπ, ΟΠΩΣ(!!!) ΤΟ ΓΡΑΦΩ και κάνεις τάχα τον “κάργα” στον Μογγόλο, 2 εβδομάδες μόλις προ των εκλογών μας, για ψηφουλάκια, ακούγοντας όμως να σε αποκαλεί, πολύ εύστοχα θα υπεστήριζα, ο ΕΥΝΟΥΧΟΣ ή … Μπαχτσελί, … ΚΟΥΤΣΗ ΠΑΠΙΑ; Αχαχαχαχαχαχαχαχα! Θα σε… προσέξω καλύτερα, να δω αν μοιάζεις, αν “φέρνεις”  σε τέτοια και θα τα ξαναπούμε)!..

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΟ ΞΑΚΕΘΑΡΙΖΟΥΜΕ! ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΟΙΩΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΑΚΡΑΝ” ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ, ΟΠΟΥ ΚΤΥΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ Η(ΔΙΑΖ) ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

-/-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (Περιληπτικά / “ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ”):

[Στρ-κές και μόνον αναφορές ΚΑΙ όχι πολιτικές, παρά μόνον 2!

α. Από το 1955 ξεκίνησε το αγγλικό σχέδιο της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ” της Κύπρου (“Taksim”).

β. Εμπνευστής, Σχεδιαστής της Εισβολής στην Νήσο και γενικώς ο… Συγγράψας την τ/ακουλουθητέα, ακολουθήσασα και ακολουθούμενη στρατηγική στην Κύπρο ήταν ο διατελέσας και Π-Θ, δολοφονηθείς Τ/πολιτικός, -λεγομένης / φημολογούμενης- εβραϊκής καταγωγής Νιχάτ ΕΡΙΜ].

Α.    ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1960 – 1974

→  Το σχέδιο στρατιωτικής αποβάσεως στην Κύπρο, αυτό που θα γνωρίσουμε ως ΑΤΤΙΛΑΣ, το 1974, εκπονήθηκε από το Τ/ΓΕΕΔ, το 1963.

→  Υπήρξε κατά τα επόμενα 11 χρόνια και μέχρι το 1974 συνεχής και επίπονος τ/προετοιμασία, με συνεχείς αποβατικές ασκήσεις!

→    Η τ/Μαχητική Ικανότης γενικώς δεν ήταν καθόλου καλή, όλα αυτά τα χρόνια!

→   Υπήρχε συνεχής παρακολούθηση των Ε/Ε και Ε/Κ στο νησί και πλήρης γνώση των τρωτών σημείων τους, όπως και της μαχητικής τους ικανότητας (εκπ-ση, εξοπλισμός, διασπορά)!

→ Υπήρχε πάντα στην τ/στρατιωτική ηγεσία ο φόβος της επέμβασης των κατά πολύ ανώτερων τότε των τουρκικών, ΕΕΔ!

→   Επικρατούσε γενικώς μια σύγχυση στις τάξεις των ΤΕΔ, κατά τον προ της αποβάσεως λίγο χρόνο! (5-10 ημέρες πριν την 20η Ιουλίου).

→   Η ψυχολογική κατάσταση του προσωπικού των ΤΕΔ ήταν άσχημη στον ίδιο παραπάνω χρόνο, αλλά και στην 1η περίοδο των επιχειρήσεων στο νησί!..

→   Οι Τούρκοι (ΤΕΔ) είχαν αποφασίσει πως θα έβγαιναν στο νησί:

       √ Αιφνιδιαστικά και με Επιθετικό Πνεύμα.

       √ Με επιδίωξη την ταχύτατη συνένωση των Μονάδων, οι οποίες θα αποβιβάζονταν.

       √ Με επιδίωξη, αρχικώς, την κατάληψη μιας ασφαλούς στρατιωτικής περιοχής (ζώνης).

   -/-   

       1.  Από το 1960, οι ΤΕΔ εκπαιδεύονταν για απόβαση στην Κύπρο, 2 φορές τον χρόνο (για 3 μήνες), στο Ακτσάϋ, της Αλεξανδρέττας!

      2.  Το 1969 διεξήχθη μείζων τ / αποβατική άσκηση. Ο χώρος της ασκήσεως ήσαν οι ακτές της Αττάλειας, οι οποίες είναι όμοιες μ’ αυτές της Κύπρου! Κατ’ αυτήν:

               –  Οι τ/Μονάδες έβγαιναν τυχαία από τα πλοία, χωρίς υπολογισμό των εχθρικών πυρών.

               –  Η κάλυψη και η απόκρυψη των τ/δυνάμεων ήταν ατελής!

        3.  Το 1972 (Ιούλιος) έγινε και πάλι μείζων τ/αποβατική άσκηση. Αυτή την φορά στο Τζεϊχάν! Το γνωστότατο Τζεϊχάν (γνωστότατο από την ενέργεια, Τζεϊχάν – Γιουμουρταλίκ, κλπ) ήταν η κορυφή ενός… διαβήτη, οι… μύτες των 2 σκελών του οποίου ακουμπούσαν, η μία στα Άλατα (30χλμ Δκως της Μερσίνης) και η άλλη στο “τέλος” της Αλεξανδρέττας, σε μια παραλία (θαλάσσια στενή λωρίδα 300μ.), την Άρσους! Τα 2 αυτά άκρα, θα λέγαμε πως, όριζαν την μείζονα τ/αποβατική ζώνη, ενώ ως χώρος ειδικά της αποβάσεως, επελέγη η αναφερθείσα παραλία, κυρίως λόγω του ότι οι ακτές εκεί μοιάζουν και αυτές με εκείνες της Κύπρου, παραλία στην οποία επεχείρησαν 4-6 αποβατικά! (22χλμ Νως της Αλεξανδρέττας ήταν και… παραμένει η Κύπρος)!..

Τα λάθη που επισημάνθηκαν ήσαν τα παρακάτω:

  • Μεγάλος χρόνος παραμονής των δυνάμεων στην ακτή!
  • Δεν πραγματοποιήθηκε καθόλου προέλαση των αποβατικών δυνάμεων!
  • Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση εκκινήσεως των αποβατικών δυνάμεων που βγήκαν στην ακτή, απ’ αυτήν!
  • Δεν ελήφθησαν και πάλι καθόλου υπόψη τα εχθρικά πυρά, εκείνων δηλαδή που απεικόνιζαν τον αμυνόμενο!

Το 1972 ήταν ήδη Διοικητής της 39ης τ/Μχιας ο Στρατηγός Μπεντρεττίν ΝΤΕΜΙΡΕΛ (Bedrettin DEMİREL) και στην άσκηση αυτή ήταν παρών!

– Στην άσκηση αυτή συμμετείχε και το 50ό τ/Σύνταγμα, που από τότε ακόμα είχε Διοικητή τον γνωστότατο Σχη Ιμπραήμ ΚΑΡΑΟΣΜΑΝΟΓΛΟΥ!

   4. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ [ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ “ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ”, ΛΟΓΩ ΜΗ… ΕΧΘΡΙΚΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ) ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΑ]:

  • Από 15-07-1974, έως 19-07-1974, όλοι οι δρόμοι στις περιοχές της Μερσίνης, των Αδάνων και της Αλεξανδρέττας ήσαν γεμάτοι από τ/Μονάδες.
  • 16-07-1974: Ο Τ/Α/ΓΕΣ Στρατηγός Εσρέφ ΑΚΙΝΤΖΙ ήταν σε σύσκεψη στο 6ο ΣΣ, (Δκτης του ήταν ο Στρατηγός ΕΡΣΙΝ, ο οποίος αποβιβάστηκε στην Κύπρο με Ε/Π, μαζί με την Ταξχία Κομάντος), όταν και ανακοινώθηκε ότι η απόβαση θα γινόταν στις 20-07-1974.
  • 16-07-1974: Η 39η Μχια διεξήγαγε αποβατική άσκηση (Στην περιοχή της).

ΕΔΩ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΤΩΝ Τ/ΜΟΝΑΔΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥΣ!..  (Οι Τ/Κομάντος στο Μπολού / Βιθυνία, οι τ/Αερομεταφερόμενες και τ/Αεραποβατικές Δυνάμεις στο Kayseri / Καισάρεια και τα τ/Ε/Π στην Άγκυρα, στο Ικόνιο και στην Πόλη)!.. ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ Τ/ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ / ΕΠΑΡΚΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  • 17-07-1974: Έλαβε χώρα μυστική σύσκεψη για την απόβαση, (Αλεξανδρέττα), με “κορυφαία” συμμετοχή του Στρατηγού Μπορατάς και των παρακάτω:
  • –   Δκτης της 39ης Μχιας (Μπ. Ντεμιρέλ).
  • –   Αρχιπλοίαρχος, Δκτης Αποβατικής Δυνάμεως.
  • – Δκτης Ταξχιας “Τσακμάκ. [Αυτή, αποφασίσθηκε (και αυτό υλοποιήθηκε), να πάει αρχικά προς Ριζοκάρπασο, για λόγους παραπλανήσεως και ακολούθως να αναστρέψει ξαφνικά. Την Ταξχία “Τσακμάκ” οι Ε/Κ την καθήλωσαν)!..
  • –   Δκτης Αμφιβίου Συντάγματος.

– Ο Αντιπλοίαρχος Νεσέτ Ικίζ έλαβε εντολή να μελετήσει τον Χάρτη και να επιλέξει την ακτή αποβάσεως! (Ο Πλωτάρχης – Βατραχάνθρωπος Μετίν θα αναλάμβανε τον έλεγχο / το “χτένισμα” της επιλεγείσης προς απόβαση ακτής και τις -τυχόν- ανάγκες εκκαθαρίσεώς της).

– Ο Ικίζ επέλεξε, ως ακτή απόβασεως, το “Πλωτίνι” (“5 Μίλι”). Σημείωση: Όλα τα πιθανά σημεία αποβάσεως είχαν ελάχιστο ελληνικό προσωπικό, λόγω του Ιωαννιδικού Πραξικοπήματος.

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΞΑΝΑ:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ; ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΟΥΝΤΑΡΙΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΞΑΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ;

ΕΜΕΙΣ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΩΣΕΙ “ΣΗΜΕΡΑ” ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ “ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ”, ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ;

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ “ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ” ΕΣΤΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΤΕ Τ/… ΧΕΙΜΑΔΙΟ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΤΥ” ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΣ

ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ, Η(ΔΙΑΖ) ΑΠ’ ΑΛΛΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ, ΤΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑΧΑ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ, ΤΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΚΥΝΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ) ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ… ΔΩΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ 40% ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ; 

ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ Ο ΓΕΡΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1963 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ ΣΤΡ-ΚΟΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ… ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΗΣΑΝ ΤΑΧΑ ΤΡΑΜΠΑΡΙΦΕΣ”… ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20-07-1974 ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ… ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥΣ;

Β.  Συνεχίζουμε (Περιληπτικά):

      β1: 1η Περίοδος Τ/Αποβάσεως, 20/07/1974 – 09/08/1974

20-07-1974:  Το 1ο τ/αποβατικό “Κύμα” “βγήκε” στις 08:00. (Οι Ε/Κ “άνοιξαν πυρ” μετά το 3ο “Κύμα”). Μέχρι το μεσημέρι είχαν βγει 3500 άνδρες, απ’ τους 4000, οι οποίοι όμως καθηλώθηκαν από τα ελληνικά… λιανοτούφεκα κάποιων λίγων Ε/Ε και Ε/Κ στρατιωτικών… “Δον Κιχώτηδων”, και λόγω της πλήρους μπουρδελοποιήσεως που είχε επισυμβεί στην παραλία κατά την τ/αποβίβαση, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Δκτης του αμφιβίου Συντάγματος, Σχης Καραοσμάνογλου, (όταν και ο ΕΡΣΙΝ ακόμα, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠ’ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ), οι Τούρκοι τα είχαν κυριολεκτικά χαμένα!..

21-07-1974: “Κατεβαίνουν” στην Κύπρο οι Ντεμιρέλ και Μπορατάς, με το υπόλοιπο των δυνάμεών τους.

22-07-1974: “Καταφθάνει” η 2η τ/αποβατική δύναμη, (το 2ο αποβατικό “Κύμα”), η Δύναμις “Μπόρα (οι Τούρκοι πάντα δημιουργούν “δυνάμεις” / δείτε σήμερα πχ στο Αιγαίο), η οποία και είναι αυτή που τελικά καταλαμβάνει την Κερύνεια / το Μπογάζι, κλπ!….. (Α ρε Κουρούπη, α ρε Τσιάκα, α ρε… “ηλίθιοι” εσείς, και άλλοι, που μείνατε εκεί… “μαλάκες”, πολεμήσατε και πεθάνατε! Καταλάβατε φίλοι)!..

– Ο Ντεμιρέλ διεπίστωσε πως οι τ/δυνάμεις είχαν ανακατωθεί(!) μέσα σε 250 μέτρα ακτής και έτσι διέταξε να κινηθούν δυνάμεις προς τα δυτικά, για… αποσυμφόρηση της περιοχής!

– Η 28η Μεραρχία “κατέβηκε” στην Κύπρο και διαμοιράσθηκε!..

Το βράδυ 22 προς 23-07-1974 συμφωνήθηκε “κατάπαυση πυρός, αλλά οι Τούρκοι κτυπούσαν εχθρικές θέσεις όλη την νύχτα! Οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, παρά την κατάπαυση του πυρός!

23-07-1974:  “Κατέβηκε” στο νησί ο Δκτης Στρατιάς, Στρατηγός Ακτουλγκά.

01-08-1974: “Κατέβηκε” στο νησί ο Τ/Α/ΓΕΣ.

Κατά την 1η αυτή περίοδο της τ/αποβάσεως στο προσωπικό των ΤΕΔ, είχαμε:

  • Φαινόμενα “Φανταστικού  Πολέμου”!
  • Αιτήματα για λήψη αδειών, μέσα στον… Πόλεμο!
  • Οι κατώτεροι Τ/Αξκοί ήθελαν να φαίνονται καλοί στους ανωτέρους τους, τους οποίους όμως ανωτέρους ήθελαν να τους βλέπουν ανάμεσά τους, στο Μέτωπο.
  • Παράπονα από Στελέχη, προς τους ανωτέρους τους, μέχρι ακόμα και από ανωτάτους Αξκούς, προς την ηγεσία τους, όπως πχ από τον Ντεμιρέλ, ο οποίος έλεγε τότε πως η Τουρκία δεν έπρεπε να ματώνει για την Κύπρο” (Φανταστείτε!!!)*, ενώ μάλιστα ζήτησε (αργότερα βεβαίως και μετά από την σταθεροποίηση και την παγίωση της εισβολής) να μετατεθεί από την Κύπρο, λόγω – ΠΡΟΣΕΞΤΕ -:
  • – Προβλημάτων Υγείας.
  • – Μη ηθικής ικανοποιήσεως!
  • – Νοσταλγίας προς την οικογένειά του!
  • – Δεν γίνονταν δεκτές οι προτάσεις του για την Κύπρο.
  • * Μόνον ο μετέπειτα Δικτάτορας Στρατηγός Κενάν ΕΒΡΕΝ  (και 1ος Δκτης της Στρατιάς Αιγαίου, που συστάθηκε το 1975), έλεγε πως “ο χρόνος δουλεύει στην Κύπρο, για την Τουρκία”! Ο Ανχης τότε Εβρέν ήταν στρατολογημένος από τις Η.Π.Α. από παλιότερα ακόμα και ήταν αυτός που, όταν “έφαγαν” οι Τούρκοι το 1ο σκαμπίλι στο Κιόνελι, από τις ελληνικές δυνάμεις, (τότε που ο Ντενκτάς ζήτησε να έρθει τ/Ε/Π να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στην Τουρκία, διότι οι Τούρκοι πίστεψαν πως τα πάντα είχαν τότε τελειώσει γι’ αυτούς), επηρέασε την απόφαση του Τ/ΓΕΕΔ, για μη διαταγή υποχώρησης και τελικά μη αποχώρησης από το νησί των ΤΕΔ, κάνοντας κατά την διεξαχθείσα τότε νυχτερινή σύσκεψη στην Άγκυρα την εξής εισήγηση στην ηγεσία, από την θέση του Επιτελούς της Δνσης Επχσεων του Τ/ΓΕΕΔ: “Να περιμένουμε να ξημερώσει! Οι στρατιωτικές καταστάσεις αλλάζουν ούτε καν από λεπτό σε λεπτό, αλλά από στιγμή σε στιγμή! Να περιμένουμε”!.. Εισακούστηκε και πράγματι… ξημέρωσε, δεν πέτυχε η συνένωση των Ε/Ε δυνάμεων Κ/Δ με τις Ε/Κ δυνάμεις στην περιοχή, άρχισε μείζων τ/αντεπίθεση και ελληνική υποχώρηση, κλπ, κλπ, κλπ! Έγιναν άλλες 2 μετά ελληνικές αποτυχημένες απόπειρες καταλήψεως του Κιόνελι και… πάπαλα!.. (Από τότε και ο Εβρέν έγινε… ΕΒΡΕΝ)!

Κατά την 1η περίοδο της τ/αποβάσεως επετεύχθη τελικώς και ο 1ος τ/βασικός στόχος, που ήταν η συνένωση του τ/Π/Γ Κερυνείας, με την περιοχή του Κιόνελι και τελικώς με την… Λευκωσία, (δεν κατέλαβαν το α/δ, το οποίο κράτησαν οι Έλληνες, για να περάσει αργότερα στον… Ο.Η.Ε. / α/δ, εκεί που γράφηκε και η περίεργη ιστορία με τα βληθέντα από Ε/Κ πυρά, ως τουρκικά, ελληνικά Νοράτλας” και τους νεκρούς Έλληνες Κομάντος… κλπ, κλπ, κλπ, …), ενώ οι ΤΕΔ κατέλαβαν σε… ευθεία στον Χάρτη, σχεδόν το 4% του εδάφους της Νήσου (Ένα μεγάλο “βυζί” στο έδαφος)!

     β2: 2η Περίοδος Τ/Αποβάσεως, 10/08/1974 – 20/08/1974.

– Στις 13-08-1974 δόθηκε τ/”alert” και κοινοποιήθηκαν 2 συνθηματικά! Το “ZAFER” / “ΝΙΚΗ”,  που σήμαινε ΕΠΙΘΕΣΗ” και το “TEMEL” / “ΘΕΜΕΛΙΟ”, που σήμαινε “ΑΝΑΜΟΝΗ!

– Οι ΤΕΔ “άνοιξαν” εύκολα και σαν “βεντάλια” προς Δυσμάς και Ανατολάς τις δυνάμεις τους και κατέλαβαν “αέρα” το υπόλοιπο σχεδόν 36% της νήσου, καταλαμβάνοντας μέχρι και τις 20 Αυγ. 1974, σχεδόν το 40% της Κύπρου μας! (Τύποις” από την παραμονή της Παναγίας, -ΒΡΩΜΥΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ– έως και την 16η Αυγ., αφού το προηγούμενο διάστημα είχαμε -υποτίθεται- εκεχειρία, ενώ και το μετά τις 16-08-1974 διάστημα ΑΠΑΝΤΕΣ οι ξένοι “εποίουν τον Αλέκο”, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις δεν μπορούσαν πια να κάνουν τίποτα, αφού “ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ”, σε μια εποχή που η ΕΛΛΑΣ στρατιωτικά ήταν το σημερινό ΙΣΡΑΗΛ στην περιοχή μας, ούτε καν η σημερινή Τουρκία, συγκριτικά με όλους τους στρατούς των ομόρων μας Κρατών και φυσικά και αυτού της Τουρκίας)!..

– Το τ/Γενικό Στρατηγείο στήθηκε στο ΔΙΚΩΜΟ (τί ειρωνεία!..), στις 16-08-1974 μεταφέρθηκε στο Λευκόνοικο (αν δεν απατώμαι) και τελικά, αργότερα, στο καταληφθέν τμήμα της Λευκωσίας!..

Γ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Καταληκτικά σημειώστε πως:

  • ΤΕΔ έκαναν για 1η φορά στην ιστορία τους απόβαση, έστω και της μορφής… αποβιβάσεως, “δίκην” παρελάσεως!..
  • Οι τ/δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν ήσαν οι παρακάτω:
  • – 1η -τότε- Ταξχία Αλεξιπτωτιστών της Καισάρειας.
  • – Ταξχία Κομάντος Μπολού.
  • – Οι τότε “Ειδικές Δυνάμεις” / “Τσακμάκ”.
  • – Το Τ/Κ Σύνταγμα.

Το παιχνίδι των Κατασκόπων και των ΜΥ, άλλη φορά, κουραστήκαμε τώρα! Έχει καταντήσει πια ανέκδοτο η τότε επικείμενη εκ Βουλγαρίας κομμουνιστική επίθεση, τα τ/βλήματα στο Διδυμότειχο και η ελληνική δήθεν εισβολή ή εισβολή, κάποιων χλμ, στην Α. Θράκη!.. Άλλη φορά και ο Τχης… Περδίκης και το πώς έφυγε μέσω Συρίας για Ελλάδα, με τουρκική στρατιωτική συνοδεία, ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα, και άλλα πολλά, γνωστά και άγνωστα!..  

ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ:

(ΧΩΡΙΣ “BOLD”, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ… ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ “ΜΕΙΝΕΙ” ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ)!..

– ΜΕΤΑ ΤΑ… ΕΛΑΧΙΣΤΑ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΡΕ ΧΟΥΝΤΟ-ΟΧΙΕΣ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΡΕ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟΤΕ;

– ΓΑΜΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ… ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ! ΕΣΕΙΣ ΟΙ… ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ… ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

– ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΡΕ ΜΟΥΛΟΙ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΒΟ-ΟΥΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΕΞΩ; ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΠΧ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΚΛΠ, ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ, ΛΕΓΕ ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΕΣΤΩ, ΤΟ “ΑΠΟΘΑΝΕΤΩ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ”, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΟΛΙΝΑΤΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ… ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ, ΘΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ Ε/Ε ΚΑΙ Ε/Κ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΤΕ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

– ΤΕΛΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ, ΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ, ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ… ΦΑΝΗΚΕ!.. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ” ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡ-ΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΑΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΧ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΛΔΥΚ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, ΚΛΠ!..

ΕΪ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ, ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ; ΣΤΟ ΓΕΕΦ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ; ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, … ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, Ε; ΕΛΑΤΕ, ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΦΟΥ… ,

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ “Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ε-ΦΤΑ-ΣΕ Η(ΔΙΑΖ) ΕΣΤΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ”!

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικη εισβολη 1974 μαρτυριες

ΧΑΙΡΕΤΕ”!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. 

ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ “ΚΟΥΤΣΗ ΠΑΠΙΑ” ΜΑΣ!!! Αχαχαχαχαχα!.. “Γειά σου” ρε “Ευνούχε” Ντεβλέτ!.. Λες να σε… συμπαθήσω; Αχαχαχαχαχαχαχα!..

– Το άλλο, για το ότι μας ρίξατε το 1922 στην θάλασσα άστο! “Πουτάνα σας είχαμε κάνει” ρε Ντεβλέτ από το 1912, έως και το 1921, (100 χρόνια ακριβώς μετά το 1821, τότε που θα έπρεπε να ήμασταν κοντά 44 εκ-ρια από 32 εκ-ρια που ήμασταν το 1453 και που τελικά ήμασταν μόνο 7,5 εκ-ρια οι Έλληνες, διότι σας πολεμάγαμε συνεχώς… ), και το γυρίσατε το ματσάκι, που λέει και η “κουτσή μας πάπια”, και πάλι με ΠΡΟΔΟΣΙΑ, έχοντας δίπλα σας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!.. Άστο για μάθημα, άλλης ημέρας!.. Για την Α. Θράκη και για την Πόλη που μας υποχρέωσαν να σας τις δώσουμε, γιατί δεν λες ποτέ τίποτα ρε “ΕΥΝΟΥΧΕ“; 

Να προσέχεις την υγεία σου, ώστε ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΑΠΟΥΤΣΕ ΝΤΕΒΛΕΤ! Φιλάκια!..

2. Κε Πούτιν δεν θέλω να λέτε ψέμματα, διότι οι Ρώσοι είστε και Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι! Τί χρήματα για τους S-400 σας έδωσαν τάχα οι Τούρκοι ρε ψεύτες; “Έβαλες” επίτηδες τον Πρόεδρο(;) της μαφιόζικης και μη Ρωσικής, απλώς ρωσικών συμφερόντων ή ενδιαφερόντων, ROSOBORON-EXPORT, να “βγει” και να πει πως οι Τούρκοι σας πλήρωσαν, κλπ, ώστε “να βγάλλεις την ουρά σου απ’ έξω” μετά, όταν η ΔΟΥΜΑ κάποια στιγμή θα σε ρωτήσει σχετικά με τον “περντέ”!.. Με ρωσικό δάνειο σας πλήρωσαν, αν και αυτό βεβαίως είναι ακριβές, αν σας πλήρωσαν δηλαδή με ρωσικά λεφτά, και μετά από δική σας εισήγηση ή με… “ΜΠΙΤΚΟΪΝ, αχαχαχαχαχαχα, της εταιρείας που είναι δήθεν ρωσική και εδρεύει στην… Ινδονησία(;), μάλλον για τις δικές της ανάγκες! Αχαχαχαχαχαχαχα! Δεν πάτε να τα πείτε αλλού αυτά ρε; (Για την εταιρεία αυτή ξέρει τίποτα μήπως να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και τέως Ταμίας – Εισπράκτορας του “ΠΑΚ” ΓερμανίαςΤσοχατζόπουλος; Αχαχαχαχαχα)!..

Μετά τις 31-07-2019, μια και μη τόσο μακρινή ημερομηνία, θα μιλήσουμε ξανά Βλάντιμιρ!..

– Και με την ευκαιρία ρε Βλάντιμιρ, πόσο Χριστιανός μπορεί να είσαι ρε φίλε και υποστηρίζεις έναν Αρχιμαφιόζο Δικτάτορα σαν τον Μαδούρο, απλά για να μπεις στο μάτι των Η.Π.Α., την ίδια στιγμή που ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ, την ίδια στιγμή που έχουν φύγει από την χώρα αυτή την πολύ… Δημοκρατική (φτου σου ρε σαπίλα και συ), κοντά 4 εκ-ρια άνθρωποί της, λίγο πριν μπουν στους τάφους τους!..

3. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ και ΛΟΒΕΡΔΟΣ “δεν παίζονται”! (Από την παρακολούθηση των τηλεοπτικών προεκλογικών … “σίριαλς”)!

4. Η Παπακώστα της “ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ… ΜΑΛΑΚΙΑΣ”, με το “βιντεάκι” που έβγαλε ΑΠΟΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ τελείως! Λυπάμαι να πω ότι έγινε χειρότερη και από τσατσά “Οίκου Ανοχής” της Λιοσίων!.. Ξέφυγε” η γυναίκα και είναι φανερό πια ότι έχει ανάγκη “Κλινικού Ψυχολόγου”, τουλάχιστον! Αν δεν βγει βουλευτής με τους “Σορίτες”, δεν είμαι και πολύ σίγουρος μετά για την υγεία της!.. Κρίμα κυρίως γι’ αυτήν, αλλά και για τον άντρα της, που είναι μάλιστα και Στρατιωτικός, όπως ασφαλώς και για τα παιδιά της!..

5. Ε, Ταγίπ! Τελικά στην Πόλη, HAK YERİNİ BULDU Ağabey ή όχι βρε; Αχαχαχαχαχαχα!

6. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΑΚΑΝ! ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΟΙ… “ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ!

MİT‘ten yeni hamle: Hem gözleyecek hem vuracak

Yaptığı nokta operasyonlarda sağladığı başarıyla dikkatleri üzerine çeken Milli İstihbarat Teşkilatı, envanterine Silahlı İnsansız Hava Aracı TB2 Bayraktar‘ı kattı.

25 Haziran 2019

ω

Türkiye’nin terörle mücadeledeki başarısının en önemli tici güçlerinden biri olan insansız hava araçlarının geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla 100 bin uçuş saatini geride bıraktığı vurgulanmıştı.

Sadece TSK tarafından değil, Jandarma ve Emniyet tarafından da oldukça etkin kullanılan SİHA’ların yeni adresi Milli İstihbarat Teşkilatı oldu.

MİT’in gözü olacak

Sahip olduğu teknik imkanlar ve sergilediği performansla rakiplerine adeta parmak ısırtan TB2’lerin MİT’in hizmetine de girdiğine ilişkin bilgi, Baykar Makina‘nın yayınladığı bilgi notunda yer aldı.

Baykar tarafından yayımlanan bilgi notunda MİT kısmı da ilk kez yer aldı.

Yeni Şafak’ın haberine göre; toplam 100 bin uçuş saatini geride bırakan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2’nin yurt içindeki operasyonlar kadar özellikle Suriye ve Irak’ın kuzeyinde de aktif olarak kullanıldığı biliniyor.

ANKA’yı da kullanıyorlar

Cumhurbaşkanlığı’na bağlandıktan sonra yurt dışı operasyonlarına ağırlık veren MİT’in envanterinde farklı uçar unsurlar bulunuyor.

Bunların başında çeşitli tipte özel jetler, helikopter ve uçakların yanı sıra İHA ve SİHA’lar da yer alıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, envanterindeki ANKA-I’dan da oldukça etkin bir şekilde faydalanıyor.

ω

ANKA-S modeliyle Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet veren İHA’nın ANKA-I isimli bir modeli üretilmiş ve Milli İstihbarat Teşkilatına teslim edilmişti.

Bugün itibariyle Türk güvenlik birimlerinde 86, Katar ve Ukrayna’da ise 6’şer adet TB2 SİHA kullanımda.

7. Ο ΜΟΥΡΑΤ ΜΠΑΡΝΤΑΚΤΣΙ ήταν και παραμένει πάντα δεινός ιστορικός ερευνητής! Για διαβάστε!..

Abdülâziz’in “S-400” sınavı…

1860’lı yıllardan bir “S-400” meselesi…

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemi uzun süredir Türkiye ile ABD arasında tartışma konusu. ABD, Rusya’dan bu sistemin satın alınması halinde Ankara’yı yaptırım uygulamakla tehdit ederken, Türkiye ise geri adım atmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, Rusya‘dan satın alınan S-400 füze savunma sistemiyle ilgili olarak ABD ile yaşanan gerilime değindi.

“Türkiye bu konuda izin almak, hele hele baskılara boyun eğmek durumunda değildir” diyen Erdoğan, “S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımızla ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Habertürk yazarı Murat Bardakçı da “egemenlik” hakları konusunda dikkat çeken bir köşe yazısı kaleme aldı.

İşte o köşe yazısı;

– S-400’ler ve haysiyet meselesi

Rusya’nın S-400’leri teslim tarihi yaklaştıkça hem Amerika’yı, hem de “Adamlar ambargo koyacak olurlarsa ekonomi nice olur?” derdine düşen bizdeki bazı zevâtı bir telâştır aldı…

Amerika’ya senelerdir, “Kaç para ise ödeyelim, sizin şu Patriot sistemlerinden bize de satın” diyorduk, adamlar bahane üstüne bahane yaratıp bir türlü vermiyorlardı. Derken, Rusya’nın teknoloji bakımından Patriot’u havada-karada katlayan S-400’lerini almak istedik ve Moskova’nın “Hayhay” demesi üzerine Patriot’un değil füzesini, vidasını bile vermeyen Amerika kıyametleri koparttı, kopartmaya hâlâ devam ediyor ve “Rus füzelerinin tek bir somununu bile alacak olsanız hemen arkasından ambargo gelir” diyor…

Bir füze sistemi süs niyetine yahut bir köşede dursun diye alınmaz; karşılığında milyarlarca dolar vereceğimize göre memleketin güvenliği bakımından hakikaten ihtiyacımız var demektir ve ne Amerika’nın ne Nato’nun ne de başka bir devletin yahut teşkilâtın “Hayır, alamazsınız!” deyip kıyametleri kopartmaya hakkı yoktur…

Hele daha önce kendilerinden talep ettiğimiz bir başka silâhı satmamak için bin dereden su getirip de satmayanların ise, hiç!

Dolayısı ile, S-400 meselesi Türkiye için bir ihtiyaç olmaktan ziyade artık bir “millî haysiyet” meselesidir.

19. asırda yaşadığımız bir başka “haysiyet meselesi”ni anlatayım:

DERT OLMASINA OLACAK AMA…

1860’lı senelerde, Sultan Abdülâziz’in tahtta bulunduğu günlerde, bir İngiliz savaş gemisi Çanakkale açıklarında Türkler’e ait bir balıkçı teknesine çarpıp batırır ve teknede kim varsa hepsi hayatını kaybeder…

Şimdinin karasuları kavramı o günlerde henüz ortada yoktur ama kazanın meydana geldiği sular Türkiye’nin yanıbaşıdır, yani bize aittir…

19. asrın ortaları imparatorluğun çatırdadığı, gücünü neredeyse tamamen kaybettiği, ekonomisinin dibe vurduğu ve Avrupalı elçilerin hem saraya hemde Bâbıâlî’ye her istediklerini kolayca kabul ettirdikleri bir devirdir… Önemli tayinler İstanbul’daki İngiliz, Fransız ve Rus elçilerinin tasdikinden geçmekte, elçiler kararnameler ve fermanlar çıkarttırmakta, hâsılı artık zayıflamış olan bir zamanların koskoca imparatorluğunu parmaklarının ucunda oynatmaktadırlar…

Kazadan haber alınmasından sonra İstanbul’daki İngiliz Büyükelçisi saraya gidip Sultan Aziz’in huzuruna çıkar… Allem eder, kallem eder ve İngiliz hükümetinin kazada hayatını kaybeden balıkçıların ailelerine üçer kuruş tazminat ödemesi karşılığında hadisenin örtbas edilmesi ve diplomatik mesele hâline getirilmemesi konusunda hükümdarı iknayı başarır

Zamanın sadrazamı Keçecizâde Fuad Paşa, elçinin padişahla görüşmesini öğrenir öğrenmez hemen saraya gider ve Sultan Aziz’e İngiliz’in teklifini kabul edemezsiniz efendimiz!” der…

Padişah “Amaaaan Paşa! Batan gemi dedikleri şey ufacık bir çatana imiş! Aramızı güç-belâ düzelttiğimiz koskoca İngiltere ile bu çatana yüzünden mesele çıkartmaya ne lüzum var? Aileler de alacakları paralarla hayatlarını hâle-yola koyarlar” diyecek olur…

Sadrazam “Tazminatı kabul etmeniz mümkün değildir efendimiz!” diye ısrar eder ve “Edemezsiniz! Zira bir gemimiz batmıştır ama asıl batan, o geminin üzerindeki bayrağımızdırİngilizler önce harp gemilerinin bize ait sularda ne aradıklarını izah edip özür dilesinler, tazminat meselesi ondan sonra telâffuz edilsin… Aksi takdirde, işte mühr-i hümâyûnunuz” der, yani istifa edeceğini söyler.

Sultan Abdülaziz, artık verecek cevap bulamaz, İngiliz elçisine verdiği sözden dönmek zorunda kalır, elçiyi saraya davet eder ve Sadrazam Fuad Paşa’nın söylediklerini kendi talebi imiş gibi gibi nakleder. İngiltere, neticede savaş gemisi Türk karasularına izinsiz girdiği için Babıalî’den önce resmen özür diler ve kazada hayatlarını kaybeden balıkçıların ailelerine tazminatlar bu özürden sonra ödenir…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “S-400’leri her hâlükârda alacağız” şeklindeki açıklamalarını bir de bu çerçevede mütalâa edin; zira bu silâhların gelmesinin ardından bazı dertlere uğramamız ihtimali gerçi mevcuttur ama S-400’ler Türkiye için artık bir millî haysiyet meselesi olmuştur!

-/-