ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ!..

Φίλοι μου!

 

 

Παρ’ ότι βρισκόμαστε σε οικογενειακό… συναγερμό, (μέτρο “ΕΣΧΑΤΟ”), διακόπτουμε για λίγο για να σας ενημερώσουμε πως, έφυγε από την ζωή ο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΓΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΡΕΪ ΚΛΕΜΕΝΣ, σε ηλικία 72 ετών, ένας τεράστιος αθλητής, ο οποίος, για χρόνια, υπερασπίστηκε με ανεπανάληπτη επιτυχία, τα δίχτυα της 1ης ΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥ “ΝΗΣΙΟΥ”, που λέγεται ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και με την οποία ο έχων σήμερα την τιμή να σας γράφει μεγάλωσε, καθώς των “Πετεινών” και βεβαίως και της Εθνικής Αγγλίας!..

 

Θρήνος στη Λίβερπουλ -«Έφυγε» ο Ρέι Κλέμενς (photos) - Onsports.gr

 

Προς άρσιν πιθανών παρεξηγήσεων, εξηγούμαστε, λέγοντας πως, ασφαλώς και η μεγάλη μας λατρεία ήταν, είναι και θα είναι μέχρι την τελευτή μας η λαοφιλέστερη ΟΜΑΔΑ της Ελλάδος, ο “ΘΡΥΛΟΣ” και “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” μαζί του ε/αθλητισμού, ο… έρωτας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. αυτός ο τεράστιος σε μέγεθος μπεσαλής, ανδρικός και υπερήφανος ελληνικός λαϊκός σύλλογος!.. 

Όμως μαζί με το τεράστιο αυτό ερυθρόλευκο Σωματείο, ζυμωθήκαμε και με την τεράστια ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, εκείνων των τότε δικών μας “καλύτερων χρόνων”, τότε που όλα γύρω μας αν δεν ήσαν, τουλάχιστον έμοιαζαν αγνά, άδολα, απονήρευτα και ιδανικά, ενώ ήσαν σίγουρα… ελληνικά!

Μαζί με την τεράστια λαϊκή “κόκκινη” Λίβερπουλ και τις τεράστιες(!) τότε εμφανίσεις της, μέσα και έξω από το “Άνφιλντ”, μαζί και με τους τεράστιους “The Beetls” / “Τα Σκαθάρια”, που ήσαν -θυμίζω- από το Λίβερπουλ, μάθαμε τότε Αγγλικά και “για να μην το κουράζω” λατρέψαμε το “νησί”!

Γι’ αυτό και πέρυσι, που η προφανώς μη αγαπητή στο σύστημα στο νησί Λίβερπουλ, πήρε μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες το Πρωτάθλημα, μπορέσαμε και… αναπνεύσαμε αθλητικά και πάλι, αφού περιμέναμε τόσα χρόνια, ζώντας και πάρα πολλές αδικίες… !..

Να πούμε ότι παρά τα “πικρά” 30 χρόνια, η Μάντσεστερ Γ. κατόρθωσε σήμερα να είναι μόνον έναν τίτλο μπροστά από το ήρεμο θηρίο, την Λίβερπουλ! Η Αγγλία είναι πράγματι “ΛΕΩΝ”, αλλά πραγματικό παιδί αυτού του λιονταριού, είναι μόνον η Ομάδα αυτή, ο αγγλικός “ΘΡΥΛΟΣ” του “μεγάλου λιμανιού” του Λίβερπουλ, με τα 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης – “Champios Leaque”, τα 3 ΟΥΕΦΑ και τα 3 “ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ” Ευρώπης!..

Φίλοι μου!

Το κάθε παιδί, εκείνα τα χρόνια, είχε, εκτός από μια αγγλική Ομάδα αγαπημένη (μερικοί είχαν και 2 Ομάδες, σαν τον γράφοντα που του άρεσαν και οι “Λύκοι” και ο… Χίμπιτ) και έναν παίκτη που αγαπούσε πάρα πολύ, ξεχώριζε και θαύμαζε! Ο γράφων είχε 2!.. Τον μεγάλο γκολτζή Ίαν ΡΑΣ και τον συγχωρεμένο πια Ρ. ΚΛΕΜΕΝΣ, ο οποίος είχε μια ξεχωριστή εμφάνιση, μια αρχαιοελληνική ανδρική παρουσία, ενώ ήταν και πολυ-αίλουρος, θέλετε “γάτος”, θέλετε “τσιτάχ”, θέλετε “πούμα”, διαλέξτε εσείς, όντας σίγουρα αδικημένος, αφού όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο, στο νησί και διεθνώς, θαύμαζαν και μιλούσαν συνεχώς για τον (περίπου 2 10ετίες “πίσω” από τον Ρέϊ) επίσης πολύ καλό Άγγλο τερματοφύλακα Γκόρντον ΜΠΑΝΚΣ, ενθυμούμενοι πάντα εκείνη την τεράστια απόκρουσή του στο “Γάμα”, με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, σ’ εκείνο το Παγκόσμιο με την Βραζιλία, αν δεν σφάλλει η ασθενής πια μνήμη μου, όταν τέτοιες αποκρούσεις είχε κάνει πάρα πολλές στην καριέρα του ο Κλέμενς!.. Η διαφορά είναι ότι την  υπόψη απόκρουση του ΜΠΑΝΚΣ την είχε δει τηλεοπτικά το παγκόσμιο κοινό!..

Μαζί με τα δάκρυά μου για τον χαμό του παικταρά αυτού, ο οποίος δεν επελέγετο συνήθως για την Εθνική*, λόγω της αντισυστημικότητος** της Λίβερπουλ, δακρύζω αναπολώντας εκείνα τα “χρόνια της αθωότητος”, τα δικά μου “καλύτερα χρόνια”, που έγιναν πια… αναμνήσεις!..

* Επελέγετο συνήθως ο Πήτερ ΣΙΛΤΟΝ στην Εθνική, πολύ καλός, αλλά κατ’ εμάς… “ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΜΕΝΣ”!.. Και για να είμαι δίκαιος, ασφαλώς και ο ΣΙΛΤΟΝ ήταν μεγάλος Τερματοφύλακας, με ιδιαίτερη σοβαρότητα και πειθαρχία στο παιχνίδι του, ενώ ο ΚΛΕΜΕΝΣ, όπως σας είπα, είχε και αυτά, αλλά και κάτι ακόμα, που μάλλον φοβόταν(!) η αγγλική Ομοσπονδία και ήταν Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΑΡΗ! Ο ΚΛΕΜΕΝΣ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ  ΚΑΙ… ΜΑΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να κάνει και το ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ, γεγονός που όλοι αντιλαμβάνεστε πως ΔΕΝ άρεσε και δεν αρέσει στους αυστηρά… “του εγχειριδίου”, τις περισσότερες συνήθως φορές, Άγγλους!.. 

Και σήμερα κάτι ανάλογο συμβαίνει! Θα έχετε διαπιστώσει ότι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η(ΔΙΑΖ) ΠΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ, Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ “ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ”, ΚΙΚΟΚ!.. Είναι προφανώς νοοτροπία της α/Ομοσπονδίας, κάτι σαν το… τσάϊ των Εγγλέζων, στις 17:00!.. (Αν δεν σφάλλω, ως προς… την ώρα)!..

** Όλως περιέργως, εφέρετο από τότε ότι, δεν “την γούσταρε” το Παλάτι την Λίβερπουλ, παρ’ ότι όλοι οι Άγγλοι φίλοι μου οπαδοί της, και δεν(!) είναι λίγοι, απ’ εκείνα τα χρόνια, ήσαν και παραμένουν φανατικοί οπαδοί του Στέμματος και της Βασίλισσας, αναγνωρίζοντας όμως με καϋμό την συγκεκριμένη μου παρατήρηση, ό,τι δηλαδή σας έγραψα ήδη, και λέγοντας πως “ναι, το Παλάτι ήθελε και θέλει περισσότερο τους “Κόκκινους Διαβόλους” και ακόμα πιο πολύ τους “Κανονιέρηδες”!..

Καταληκτικά και απ’ εδώ:

A. ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΑΘΛΗΤΗ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ, ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!..

Β. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΘΛΗΤΗΣ! ΤΙ; ΜΕΓΑΛΟΣ!..

Γ. ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ:

  • ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ! ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!
  • ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΘΈΡΜΗ, ΑΓΑΠΗ  ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ!
  • ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ!
  • ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ Α/ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ!..
  • -/- 
  • ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ“!

 

  • Θρήνος στη Λίβερπουλ -«Έφυγε» ο Ρέι Κλέμενς (photos) - Onsports.gr
Liverpool FC
@LFC

We’re deeply saddened by the passing of one of the greatest-ever goalkeepers, Ray Clemence. The thoughts of everyone at Liverpool Football Club are with Ray’s family and many friends. Rest in peace, Ray Clemence 1948-2020.

Statement on behalf of the Clemence family
www.liverpoolfc.com
Φόρεσε 61 φορές την φανέλα με τα λιοντάρια και κέρδισε 21 τίτλους στην καριέρα του, είχε χριστεί τιμητικά ιππότης στο τάγμα της βρετανικής αυτοκρατορίας, για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ σε διάφορα δημοψηφίσματα κορυφαίων περιοδικών είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών, μπροστά από τους Λεβ Γιασίν, Γκόρντον Μπανκς, Πάτ Τζένινγκς και Πίτερ Σίλτον.
Θρήνος στη Λίβερπουλ -«Έφυγε» ο Ρέι Κλέμενς (photos)
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-