Και Άλλη… Ουκρανία!..

Φίλοι μου / μας!

1. Ποτέ δεν υπήρξε “Διεθνές Δίκαιο”, ει μη μόνον “τύποις”! Πάντα υπήρξε και υπάρχει το “Δίκαιο του Ισχυροτέρου”!

2. Οι Δυτικοί, με βάση το “Ουκρανικό”, απεδείχθησαν, για άλλη μια φορά, ανέτοιμοι, ασυντόνιστοι, ευκαιριακοί, ενώ δεν απέχουμε πολύ -είθε όχι- από το να φανεί ότι υπάρχει σ’ αυτήν (Δύση) και πρόβλημα πολιτικής ηγεσίας!

Κατ’ εμάς, η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ και η επανασύσταση του Αγγλοσαξωνικού συμμαχικού άξονος, ήτοι των “αδελφών” χωρών Η.Π.Α. – Μ. Βρετανίας – Αυστραλίας – Ν. Ζηλανδίας, ήταν ένα άκρως θετικό σημάδι για την άμυνα της Δύσης συνολικά!

Μάλλον όμως σφάλλαμε στην εκτίμησή μας αυτή, αφού αποδεικνύεται ότι η προφανής ρήξη Η.Π.Α. – ΕΕ, τα προηγούμενα χρόνια επί ΤΡΑΜΠ, [βασισμένη κυρίως στο εκδικητικό πείσμα και το μένος προς τον τότε ανεξάρτητο (!) και αζάτικο(!) Α/Πρόεδρο της “Διεθνούς Εξουσίας”, μια σχέση που ακόμα φαίνεται να μην έχει αποκατασταθεί πλήρως, παρά την επαναφορά της… κανονικότητος στις Η.Π.Α., μια κανονικότητα που επεβλήθη μέσω μιας “Πανδημίας” και μιας σειράς άλλων υλοποιημένων στο Πεδίο βρώμικων σχεδίων], αλλά και η προφανώς ακόμα σοβούσα ρήξη στις σχέσεις Μ. Βρετανίας – ΕΕ, είναι οι 2 βασικοί λόγοι που η Δύση σήμερα παρουσιάζει εικόνα σεισμόπληκτου μαγαζιού, μια εικόνα, την οποία… “κτίζει” (sic) από τα μέσα της 1ης 10ετίας του 21ου αι. !..

Ένας ακόμα επιπλέον λόγος της… εύθραυστης (sic) αυτής εικόνας της Δύσης είναι και η ύπαρξη ενός ουσιαστικά ακέφαλου ΝΑΤΟ, αφού ο επικεφαλής του, αν δεν είχε τα “κονέ” του που τον ανέδειξαν, το περισσότερο που θα μπορούσε να είναι, ως επαγγελματίας στην χώρα του, είναι “Γραφιάς”!..

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ μόλις τώρα και μετά από πολλές φωνές (φυσικά και δικές μας, απ’ εδώ), άρχισε να συζητάει το πολιτικο-στρατιωτικό του μέλλον, κάτι που ήταν επιβεβλημένο να είχε γίνει προ πολλών ετών, ενώ είναι βέβαιον ότι νοσεί από αυτό που λέγεται “εγκέφαλοι” στα κρίσιμα πόστα, (δυστυχώς ή ευτυχώς σήμερα δεν απαιτείται μόνον στρατιωτική σκέψη, αλλά στρατιωτική σκέψη… γαρνιρισμένη με γνώσεις Ιστορίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας και γνώσεις “Ειδικών Στόχων”), αφού οι όποιες μάχες ή πόλεμοι αρχικώς κερδίζονται στα επιτελικά γραφεία και ακολούθως στα “Πεδία της Τιμής” ή αλλιώς της συσσωρευμένης… αλητείας (sic), όπως σήμερα έχουν καταντήσει οι όποιες “ανά τω κόσμω” συγκρούσεις!..

Δεν είναι δυνατόν το 2008 οι Ρώσοι να μπαίνουν “αέρα” σε Οσετία και Απχαζία και το ΝΑΤΟ να κοιμάται!

Δεν είναι δυνατόν, ακολούθως, να μην είχε καταλάβει κανείς στην Δύση τί έχει συμβεί εκεί στους… σκληρούς της Γεωργίας, να μην υπήρχε / να απουσίαζε δηλαδή στο σύνολό της η στρατηγική σκέψη (στρατηγική= Μέλλων), και οι Ρώσοι μετά, να εισβάλλουν, το 2014, και να καταλαμβάνουν και (!) την Κριμαία!..

Συνέβη και αυτό και από το 2014 έως σήμερα, όλο “φρου φρου και αρώματα” το ΝΑΤΟ, αλλά από… “τσι τσι” / από “κοκό” τίποτα, όπως όμως και οι Η.Π.Α., των Κλίντον και Ομπάμα που κυβέρνησαν, όντας (οι Η.Π.Α.) οι πραγματικοί, αν όχι οι μόνοι ουσιαστικοί… “ΝΑΤΟ-ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ” (sic), λόγω του ύψους των χρημάτων που βάζουν στην Συμμαχία και γι’ αυτήν!..

Έτσι, σήμερα, οι Ρώσοι (η ετέρα και αντίρροπος των Η.Π.Α. σύγχρονη ή ιστορική “Μεγάλη Δύναμη”), εισέρχονται και(!) στην Α. Ουκρανία, με δικαιολογία (ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ “Ζ.Χ.”), που κανείς έντιμος στον Κόσμο αναλυτής -ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!)- δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ευσταθεί, όταν μάλιστα μιλάμε για το “ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ” ή “ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΥΓΜΗΣ”, και η Δύση παρακολουθεί, όπως και το ΝΑΤΟ, (που συζητούσε το μέλλον του πριν ακόμα λίγες ημέρες) και παράλληλα επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις, και μετά συγχωρήσεως… “αερίζεται” και κοινώς πέρδεται με αυτές, αφού δεν μπορούν οι κυρώσεις να αγγίξουν την “υπερδύναμη” Ρωσία και ας εκφράζει η χώρα αυτή την κύρια αντιπρόσωπο της λεγόμενης “Χερσαίας (Στεριανής) Δυνάμεως”, στην “Παγκόσμιο Γεω-γραφία”, αποκλεισμένη -πιθανώς- από την αορτή(!) του παγκόσμιου εμπορίου που είναι οι θάλασσες και συνεπώς ούσα μακριά από το κέρδος και τις… εναλλακτικές, που τώρα θα χρειάζεται, αλλά θα στερείται!.. Η Ρωσία όμως ιστορικά, ποτέ δεν έζησε από τις… θάλασσες και παρ’ όλα αυτά επέζησε!..

Καταλαβαίνει κανείς, από τα μέχρι τώρα εκτεθέντα, πως η Δύση αγνοεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ(!) την αρχαία ρήση “ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ” και για να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να πούμε ότι η Δύση άλλαξε την ρήση αυτήν και την έκανε “ΤΟ ΤΡΙΣ(!) ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΔΥΣΕΩΣ ΣΟΦΗΣ”!..

Οι Ουκρανοί (“βαμμένοι” ΝΑΖΙ-δες, κατά τον Β’ Π. Π. , οι περισσότεροι), αφέθησαν στην τύχη τους από την Δύση (ο Μπάϊντεν τόνισε ότι οι Η.Π.Α. θα υπερασπιστούν κάθε ίντσα των εδαφών των Κρατών της… Συμμαχίας), και πέραν κάποιας στρατιωτικής βοήθειας σε υλικά και μέσα, από πλευράς προσωπικού έστειλαν κάποιους εκπαιδευτές για να εκπαιδεύσουν, τώρα(!) * που οι Ρώσοι εισβάλλουν, τον στρατό των Ουκρανών, καθώς και μουσουλμάνους Τζιχαντιστές από τα Βαλκάνια, άτομα που έγιναν δεκτά σε βαλκανικές χώρες, φιλο-ισλαμικές και χαρακτηρισμένες ως χώρες – “πάρκινγκ” τρομοκρατών, όπως η Αλβανία, η Β-Ε, τα Σκόπια, κλπ, κυρίως από τα σύγχρονα μέτωπα της Μ. Ανατολής, προκειμένου να πολεμήσουν, “επί χρήμασι”, για τους… Ορθόδοξους Ουκρανούς!.. (ΟΚ υπάρχουν και κάποιοι εταιρείες μισθοφόρων… “δυτικών”)!..

-/-

* Οι Ουκρανοί έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά! Πρόλαβα να δω την σκηνή στην “TV”, που Ουκρανοί βάλλουν με Όλμο 81 χλστ. , αν είδα καλά, και ο Όλμος με την βολή πετάγεται στον… αέρα!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!… Καταλάβατε! Πού είναι αλήθεια το Ναυτικό και η Αεροπορία τους; Και τελικά, τί έκαναν οι Ουκρανοί, έστω από το 2014, έως σήμερα, για την άμυνά τους; Έσκαβαν χαντάκια και έστρωναν Ν/Π στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ, για να “κρατήσουν” τις ΡΕΔ;

Πού ήταν η Δύση και έστω το ΝΑΤΟ να “ενδιαφερθεί” για τα χάλια αυτά, επί 7 “γεμάτα” χρόνια τώρα; Μήπως θα έπρεπε, ο ικανότατος Κος ΠΑΪΑΤ, να ασχολείτο και(!) με την στρατιωτική της Ουκρανίας κατάσταση, πέραν της επιτυχημένης του προσπάθειας να φέρει την χώρα σε δρόμο πραγματικής ΔΗ-ΜΟ-ΚΡΑ-ΤΙ-ΑΣ; (Μια απορία είχα πάντα για την Ουκρανία, και αφορούσε την επιλογή ενός… Κωμικού, ως Προέδρου της χώρας και αναφέρομαι στον Κο Ζελένσκυ)!..

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΕΡΝΑΤΕ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;

Δεν αναφέρομαι στον Τραμπ, διότι αυτός ήταν ο ΟΥΪΛΣΩΝ της εποχής μας! Καταλάβατε! Δήλωσε, με το που ανέλαβε, το τέλος των Η.Π.Α. από τα διάφορα στρατιωτικά μέτωπα του Κόσμου, όπου οι Αμερικανοί στρατιωτικοί πολεμούσαν για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων λαών και στο τέλος υβρίζονταν και δολοφονούνταν(!) και είπε “γυρνάμε πίσω στην Πατρίδα” και “πρώτα η Αμερική”, αλλά ήταν… κακός και τάχα μη δημοκρατικός!

“Φάτε” τώρα Δημοκρατία, με τους “Δημοκρατικούς”, που από την στιγμή που ανέλαβαν και πάλι την εξουσία, όπως ασμένως και… ολοκαρδίως το ήθελε το προς στιγμήν “εξαπατηθέν” “Παγκόσμιο Κεφάλαιο”, έχουν ανακατέψει ΚΑΙ ΠΑΛΙ(!) ή ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ(!) γι’ αυτούς την Γη, χωρίς να ξέρουμε τί να αναμένουμε ακόμα! Και ΟΚ! Μαζί σας ρε “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”! Αλλά πώς; Έτσι; Με τα όσα παραπάνω, εγώ ο… κακός σας περιέγραψα; Με αυτήν την καταφανή ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ; ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ “ΡΟΥΚΙ” ΤΟΥ “ΝΒΑ”; (Τέλος αστερίσκου).

-/-

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ / Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ “ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΗΣ”, (ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΑ… ΚΟΚΟΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΛΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ… ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ), ΜΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΙΚΑΝΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ -ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ- ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΙΑΣΤΕΙ Η “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ”;

Αργά, μάλλον, είπε για την Δύση, ο Πρόεδρος ΜΠΑΪΝΤΕΝ, χθες (22-02-2022), στο διάγγελμά του, το “έχουμε ομοφωνία, ενότητα, σαφήνεια (προφανώς εννοούσε ξεκάθαρη στοχοθεσία) και πεποίθηση”!

Έστω όμως και τώρα, αυτό μένει να αποδειχθεί(!..), ενώ η αποστροφή του περί “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” είναι κάτι που θα πρέπει να υπογραμμισθεί και να τονισθεί, αφού δείχνει ότι ΔΕΝ ΕΞΕΛΛΕΙΠΕ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, που εκφράζει ο κάθε Α/Πρόεδρος, γεγονός που ήταν… “at stake”… , όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που η αμερικανική κομμουνιστική Αριστερά είχε… καλπάσει (και συνεχίζει να… καλπάζει), μέσα στο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ”, ένα Κόμμα που είναι “απορίας άξιον”, πώς κανένας στις Η.Π.Α., από πολιτικός του, μέχρι και ενεργό μέλος και οπαδός του, δεν αντελήφθη ότι θα έπρεπε το Κόμμα αυτό να πάει σε ένα ΣΥΝΕΔΡΙΟ στο οποίο να ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ τις θέσεις του, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, για τον 21ο ΑΙΩΝΑ, ώστε ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ… ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΙΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚ-ΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!.. (Αλήθεια! Η Χίλαρυ θα εκλεγόταν ή ο Τραμπ, όταν πχ οι Αμερικανοί έβλεπαν τους Κομμουνιστές να κυβερνούν ουσιαστικά και να κατευθύνουν τις όποιες εξελίξεις μέσα στο Κόμμα ενός Ρούσβελτ, ενός Τρούμαν, ενός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ… ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΥ);

– Κε Πρόεδρε! Σεβαστέ Κε Μπάϊντεν! Και “σεβαστέ”, όχι λόγω της ηλικίας σας, αλλά διότι άλλος στην θέση σας “θα τα βρόνταγε”, όπως λέμε εδώ στην Ελλάδα! Μερικά ερωτήματα για εσάς!

– Πώς θα υπερασπιστούν οι Η.Π.Α., στο μέλλον, την “ΔΗMOΚΡΑΤΙΑ” στον Κόσμο, όπως είπατε και σκορπίσατε στους λαούς μας μια μικρή δόση αισιοδοξίας, μέσα στην… καταχνιά των ημερών;

Έτσι, όπως πχ τώρα στην Ουκρανία;

– Τί απαντάτε στον Ρ/Πρόεδρο, ο οποίος ουσιαστικά σας κατηγόρησε ότι (ως Δύση φυσικά) απορρίψατε την φιλία της Ρωσίας; Είπε:

“OK! Δεν μας θέλετε φίλους! (Ενν. οι Αμερικανοί τους Ρώσους). Γιατί όμως πρέπει να μας κάνετε εχθρούς; Η απάντηση είναι ότι δεν θέλετε μια Ρωσία μεγάλη και ανεξάρτητη!”

– Πώς ακριβώς θα πετύχετε την παγκόσμιο ενεργειακή τροφοδοσία, όπως μας είπατε, μιας και αντιλαμβάνεστε νομίζω πως το διάγγελμά σας δεν απευθυνόταν μόνον στον λαό σας, αλλά προς ολόκληρη την Δύση η οποία “κρεμόταν από το στόμα σας”, όπως ακριβώς συμβαίνει πάντα όταν μιλάει για παγκόσμια θέματα, ο κάθε φορά Α/Πρόεδρος;

– ΟΚ Κε Πρόεδρε!

Ο Ρ/Πρόεδρος, αν συνεχίσει, κλπ, θα έχει την ευθύνη, όπως είπατε, προφανώς για την… εκτέλεση της “ΕΙΡΗΝΗΣ”, για άλλη μια φορά στην Ιστορία αυτής της Γης! Υμών, Κε Πρόεδρε, ποιά θα είναι η ευθύνη σ’ αυτό, ποιά είναι η θέση σας / η άποψή σας, αφού εσείς (η Δύση) δεν μπορέσατε να την διαφυλάξετε;

3. Απαντώ!

α. Ο μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είχε κάνει “ανοικτό” Υπ. Συμβούλιο(!), από ένα σημείο και μετά βεβαίως και μάλιστα “ανοικτό” σε όλον τον λαό μας και όχι μόνον στους διαπιστευμένους τότε στο ΥΠΕΞ και στην Προεδρία της Κ-Β δημοσιογράφους, μέσω των κρατικών μας τότε τηλεοπτικών δικτύων, το 1987, όταν “παιζόταν” και πάλι το ΑΙΓΑΙΟ και οι τ/απειλές είχαν ανάψει “κόκκινο” και βρισκόμασταν ένα βήμα πριν από τον πόλεμο, περνώντας ειλικρινές και απολύτως καθαρό μήνυμα στον ελλοχεύοντα, για άλλη μια φορά, Μογγόλο!..

Ο Πούτιν έκανε, επίσης μερικώς, “ανοικτό” “Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας” (“ΣΕΑ”), κάτι που επίσης έχει συμβολισμό, απευθυνόμενος και στον λαό του, και βεβαίως και στην Δύση, η οποία ακόμα δεν έχει ορίσει τί ακριβώς αυτή σήμερα, ως έννοια, εκφράζει!..

β. Ασφαλώς και το επεισόδιο με τον Α/”FSB” ήταν “στημένο”, αφού ένας ΠΟΥΤΙΝ θα “καθάριζε” ΑΜΕΣΩΣ και ΣΑΝ ΑΥΓΟ, έναν Αρχηγό των ΜΥ της χώρας του – μιας ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ – ο οποίος θα έκανε το… λάθος να φανερώσει το επόμενο της αναγνωρίσεως του ΝΤΟΝΜΠΑΣ ρ/βήμα, αυτό της προσαρτήσεως, όσο φανερό και να είναι αυτό στον εχθρό, καθώς “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ” σε όλες αυτές τις… περιπτώσεις, η όποια επιβεβαίωση!..

Είναι δυνατόν ένα τέτοιο άτομο, μη προσεκτικό τουλάχιστον, να γινόταν ποτέ Α/ΜΥ στην Ρωσία; Προσοχή! Μιλάμε για την Ρωσία, όχι για την… Ελλάδα, που παραδοσιακά “ανεβαίνει”, σε όλους τους τομείς, όποιος έχει το μεγαλύτερο μέσο, ενώ οι όποιες εξαιρέσεις απλώς ενισχύουν τον… κανόνα!..

Είναι πολύ μικρό το ποσοστό το επεισόδιο να ήταν αληθινό! Αν όμως ήταν αληθινό, τότε, σου απαντώ, πως εμείς από την στάση Πούτιν κρατάμε την προφανή του εστίαση στην λεπτομέρεια, όπως και στην… ακριβολογία!

Αυτό είναι θετικό, αλλά τέτοια άτομα, που προφανώς “δουλεύουν” το μυαλό τους πάρα πολύ, δηλαδή ιδιαιτέρως οξύνοα άτομα, είναι πάντα και “υπό την απειλή” του κινδύνου να κάψουν, όπως λέμε, τον εγκέφαλό τους!..

4. Τί πιο σαφές, ώστε να μην το καταλάβεις;

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ – “ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ” (πάσης φύσεως και όχι μόνον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ) – ΜΕΙΖΟΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΕΣ ΕΔΑΦΩΝ και ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΕΙΣ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ “STATUS” ΚΑΙ “ΚΛΙΣΕ”!.. »

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!.. ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ “ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ”!..

5. Όχι! Για την Ελλάδα δεν θα γράψουμε! Είναι επιλογή μας! Αρκετούς (και πολλούς εξ αυτών τενεκέδες ξεγάνωτους) κάναμε μάγκες και… αμισθί!.. Φτάνει πια!

Άσε που δεν μπορούμε να σκεφτούμε και καλά, με ένα… Βουλγαρικό “μπουρδέλο”… Κε Μπακογιάννη και Κε Οικονόμου, της “ΕΛΑΣ”, και Κε… Τσιάρα, πάνω από το κεφάλι μας, για το οποίο κανείς δεν νοιάζεται!..

Έχουν κάνει πολλά “έξυπνα” εναντίον μας τα τελευταία 11 – 12 χρόνια! Ειδικά εμείς δεν ξέραμε τίποτε για την θεωρία της “φωλιάς του λύκου”, όπου, αν κρυφτείς, ίσως ο λύκος να μην σε βρει!.. Αχαχαχαχαχαχαχα!

Είναι δυνατόν ρε φιλαράκο, να είμαστε… “Ζελένσκυ”, όταν έχουμε κάνει ολόκληρο “μάστερ” πχ στον… ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ (¨ΔΙΓΕΝΗ¨), ο οποίος κρυβόταν στον Αγγλικό Αστυνομικό Σταθμό της Λεμεσού; Άσε που, ως μωρά, μας ταχτάρισε για 1′, 2′ λεπτά και στα γόνατά του! Αχαχαχαχαχαχαχαχα.

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” “έβγαλαν” 3 κατασκόπους, σε καιρούς πλήρους αδιαφορίας, άντε να το αλλάξω και να γράψω σε καιρούς “πλήρους… νέκρας”, παρακολουθούσαν πραγματικούς τρομοκράτες και όχι σαν αυτούς που φαντάζονται και λένε πχ οι… Τούρκοι, κατηγορώντας μας μέχρι και σήμερα, πολεμάμε ακόμα σήμερα και μέσα στην Τουρκία (μέχρι και στα 4 Επιτελεία τους είμαστε, όχι ακόμα μέσα στην “ΜΙΤ”, όπου δεν είναι και τόσο εύκολο, μετά την… μεταφορά της, κλπ, αφού απαιτείται ειδικός και βαθύς σχεδιασμός) και άλλα πολλά! Είναι δυνατόν λοιπόν να συμβαίνει αυτό που μου γράφεις;

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΟΥΚΡΑΝΙΑ!..

ΕΛΛΗΝΑΣ” 

-/-

ΥΓ.

1. Απαντώ στον απορούντα φίλο ή φίλη!

Δυστυχώς ο “ΛΑΜΟΓΙΑΣ” ασθένησε βαριά από τον “ΚΟΡΩΝΟΪΟ”, (η αλήθεια είναι πως πήγε να πεθάνει), σώθηκε και εδώ και 4 μήνες παλεύει να επανεύρει τον εαυτό του στο σπίτι του, όντας ακόμα με συσκευή οξυγόνου και τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλινήρης!.. (Ό,τι τώρα διάβασες, είναι με την άδεια του “ΛΑΜΟΓΙΑ”)!..

Έτσι επιλέξαμε να πηγαίνουμε στης “ΝΤΑΙΖΗΣ”!.. Κατάλαβες;

2.

Rumlar Hadlerini Bilecek

21.02.2022

Rumların BM’nin kontrolündeki ara bölgeyi istedikleri gibi kullanmak istemelerine

KKTC yönetimi ve Güvenlik Kuvvetlerimiz müdahale edince Güney Lefkoşa’da yer alan Denya köyünün “sözde” Belediye Başkanı Hristakis Panayotu “Mesele, diğer tarafın, Kıbrıs’ın, Türklerin silahla karar vereceği sahipsiz bir bağ olmadığını anlamasıdır” buyurmuş.

Anlaşılan sözde Denya Belediye Başkanı Hristakis Panayotu geçmişi unutmuş. Kendilerinin, Kıbrıs adasının tümünün sahibi olduklarını zannettikleri günleri, yaptıkları soykırımı, yerle bir ettikleri Türk evlerini, şehit ettikleri masum Türkleri, savunmasız Türk köylerine saldırdıktan sonra soyup soğana çevirip, yağmaladıkları köylerimizi unutmuşa benziyor.

Zannediyor ki, hiçbir saygınlığı ve güvenilirliği olmayan Kıbrıs Yönetiminin AB üyesi olmakla adanın tümünün, kendi deyimi ile bağın sahibi!

Bu hayalini kurduğu, “adanın tümüne sahip olma” rüyasının çoktan bittiğinin farkında bile değil söze Belediye Başkanı.

Adanın tümünü Yunanistan’a bağlamak ve yüzlerce yıllık hayallerini gerçekleştirmek için 15 Temmuz 1974 günü darbe yaptıklarını, Kıbrıslı Türklerin de kurucu ortağı oldukları Kıbrıs Cumhuriyetini yıktıklarını, 16 Temmuz günü yıktıkları ve yok ettikleri Kıbrıs Cumhuriyeti yerine “Kıbrıs Helen Cumhuriyeti”ni ilan ettiklerini, 17 Temmuz 1974 günü EOKA’nın tetikçisi Nikos Sampson’u sözde Kıbrıs Helen Cumhuriyeti”nin Cumhurbaşkanı ilan ettiklerini ve 18 Temmuz 1974 günü de sözde Kıbrıs Helen Cumhuriyeti”nin Bakanlar Kurulunun alığı kararla Kıbrıs adasını Yunanistan’a ilhak ettikleri açıklamasını yaptıklarını unutmuşa ve kendini de halen daha “bağın sahibi” görmüşe benziyor.

Ben kendisine, o çok güvendiği ve masum, korumasız Kıbrıslı Türklere ellerindeki son model silahlarla saldırırken kendilerini aslanlar zanneden “Rum Milli Muhafız ordusu” (Ethniki Fruro) mensuplarının, Türk askerinin karşısında sıçanlar gibi kaçacak delik aradıklarını hatırlatmak isterim. Bu gözler, o sıçanların can havli ile kaçacak delik aradıklarını gördü 1974 Barış Harekatının ikinci bölümünde.

Sözde Belediye Başkanı Hristakis Panayotu’a tavsiyemdir; Yalanla dezenformasyonla Kıbrıs sorununun başlangıç tarihi olarak 1974’ü gösterdiniz. Türkiye’yi adayı bölmekle suçladınız, 1974’ün biz Kıbrıs Türkleri için huzurla uyumaya başladığı tarih olduğunu anlamamazlıktan geldiniz. Siz kendi söylediğiniz yalana inanın, bizim için önemi yok. Lakin Masum Türkleri, sırf Türk oldukları için katlettiğiniz ve mahkemelerde hesap vermediğiniz günlerin çok geride kaldığını bilin. Elinizden geliyorsa, gücünüz yetiyorsa, “sahipsiz bağ” olmadığını iddia ettiğiniz topraklarda haklarımızı savunan Güvenlik Kuvvetlerimize, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına gelin de müdahale edin.

Prof. Dr. (İnş Müh), Doç. Dr. (UA. İliş.) Ata ATUN

Akademisyen, Kıbrıs İlim Üniversitesi

KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı

3.

Abbas’tan Türk heyetine: Siz oyun dışında kalırsanız biz mağdur oluruz

20.02.2022

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Afrika ülkelerine yaptığı çıkarmalar artık sadece bu kıtada değil, bütün dünyada yakından izleniyor.

Batı basınında son aylarda Türkiye konulu haberlerin önemli bir kısmı, Erdoğan’ın bu ziyaretleri ve Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle ilişkilerini ele alan yazılar oldu.

Amerikan ve Fransız basınında, gelişen Türkiye-Afrika ilişkilerine daire ‘endişe beyan eden’ haberler, makaleler çıktı.

Ama Erdoğan bu türden haberlere aldırış etmeden, Türkiye’nin menfaatlerini gözetecek şekilde Afrika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye dönük kararlı adımlarını sürdürüyor.
Yıllara sari bu Afrika ilgisinin çok olumlu geri dönüşleri olduğu da ortada.
Aralık ayında yapılan Türkiye-Afrika zirvesinin katılım listesine bakılsa bu hemen anlaşılır zaten.

Bir tane de rakam verelim:

2020’de 25 milyar dolar seviyesine ulaşan karşılıklı ticaret hacmi, bu yılın ilk 11 ayında 30 milyara ulaşmış durumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü bizim de izlemek üzere davet edildiğimiz yeni bir Afrika turana çıktı.
Bu defa üç ülke ziyaret kapsamında.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau.

Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan Tur uçağıyla Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne yaklaşık 7 saat süren bir yolculuk yaptık.

İBRAHİM KALIN VE SEDAT ÖNAL’IN İSRAİL-FİLİSTİN GEZİSİNİN ARKA PLANI

Afrika gezisine dair izlenimlerimizi başka yazılara saklamak üzere, şimdi biraz yine dış politika başlığı altına giren başka bir önemli konu hakkında edindiğim kulis bilgilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bilindiği üzere geçen hafta, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, İsrail ve Filistin’i kapsayan önemli bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi.

Türkiye son dönemde pek çok ülke ile olduğu gibi İsrail ile de ilişkileri normalleştirmeye dönük bir irade ortaya koymuş durumda.

Aşırı sağcı ve ırkçı Netanyahu hükümetinin görevden uzaklaşmasından sonra bu minvalde bir zemin oluşmaya başlamıştı.
Devamında yeni somut gelişmeler de karşımıza çıktı.
9/10 Mart tarihleri arasında İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye’ye gelecek ve ikili ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde önemli bir adım adılmış olacak.

İbrahim Kalın ve Sedat Önal’ın yaptığı ziyaretlere dair önemli arka plan bilgileri var.
Bunlardan biri Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’la yapılan görüşmeden.
Abbas, Türk heyetini Yaser Arafat’ın hayattayken kuşatma altında kaldığı dönemde kullandığı afiste ağırlamış.

Abbas’ın Türk heyetine dikkat çekici şeyler söylemiş.

“İsraille ilişkilerde normalleşme sürecinizi destekliyoruz.” demiş.

“Siz oyun dışında kalırsanız biz mağdur oluyoruz” şeklinde bir cümle kullanmış.

Bu ifadelerin ne anlama geldiğini anlamak için şöyle bir ince dengeden söz edebiliriz:

Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesi Filistin’e sırt çevirme pahasına olamaz.

Olmayacağı ilgili makamlar tarafından açıkça zikredildi.

İbrahim Kalın’ın bu ziyaret sırasında Kudüs’ten verdiği fotoğraflar bile başlı başına bu titizliğin kararlı bir şekilde korunacağına işaret ediyor.

Diğer yandan Ankara’nın Tel Aviv’le diyalog kanallarını açık tutması, Filisinlilerin hak ve hukukunun korunması anlamında ilişkilerin kopuk olmasından daha fazla yarar sağlıyor.

Bu durumun Filistinli yetkililer tarafından Türk heyetine söylenmesi önemli bir şey.

Bir başka yeni bilgi daha var.

O da şu:

Mirac Kandili’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kudüs’e giderek Mescid-i Aksa’da idrak edilecek olan kandil programına katılacak olması.

Diğer yandan, İsrail’le ilişkilerin kolayca ileri seviyelere taşınacağı da düşünülmemeli.
Türk makamları, bu sürecin zorlu olduğuna dikkat çekiyorlar, yavaş yavaş ilerleneceğinin altını çiziyorlar.
O kadar yaşanmışlığın üzerine güven ikliminin hızlıca sağlanması kolay bir şey değil.

RAMAZAN’DA ERDOĞAN’A SUUDİ ARABİSTAN’DAN UMRE DAVETİ GELEBİLİR

Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Mısır, Ermenistan ve Suudi Arabistan…
Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye, bu ülkelerle yaşadığı sorunları gidermek için güçlü adımlar atıyor.

Bu ülkelerden Suudi Arabistan’la ilgili bir süredir kapalı kapılar arkasında önemli müzakerelerin yürütüldüğü biliniyor.
Henüz açık alana taşınmamış olsa da, Türk makamlarının Suudi Arabistan’la ilişkileri de normalleştirme adına iyimser bir havada olduğunu söyleyebilirim.

Kesin olmamakla birlikte Mart, Nisan gibi Erdoğan’a Riyad’dan bir davet gelebilir.
Hatta bu davetin belki de Ramazan ayında bir Umre ziyareti olarak karşımıza çıkması söz konusu olabilir.

4. Η ΕΛΛΑΣ “ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΖΕΙ” (24-02-2022) ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠτΔ Κο ΧΕΡΤΣΟΓΚ, ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΑ!..   

5ΓΙΑ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!.. 

SUPER LEAGUE 1

Καυστική απάντηση Καραπαπά στην ανακοίνωση Βόλου

Ο Κώστας Καραπαπάς απάντησε μέσω Instagram με αιχμές για τον Αχιλλέα Μπέο στην ανακοίνωση του Βόλου κατά της διαιτησίας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Καυστική απάντηση Καραπαπά στην ανακοίνωση Βόλου
Στην ανακοίνωση του Βόλου για πέναλτι του Σισέ στον Νίνη στον αγώνα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό απάντησε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε μια καυστική ανάρτηση για τον ισχυρό άνδρα της ομάδας της Μαγνησίας, Αχιλλέα Μπέο.

«Σε άυλες (αύλες δηλαδή) ανακοινώσεις δεν απαντάμε. Ειδικά από την Πύδνα και τον διερμηνέα χωρατατζή (και άλλα πολλά σε –τζη)», αναφέρει στο story του Κώστα Καραπαπά στο Instagram.

Καυστική απάντηση Καραπαπά στην ανακοίνωση Βόλου

-/-