Κρατερός Και Όλα Τα “Κοκκινο-Φασισταριά” Λιμά!

Φίλοι μου / μας!

Προεκλογικά, είχαμε, εδώ στον “Ε.Θ.”, διατυπώσει πολλές επιφυλάξεις, σχετικά με τον νυν Π-Θ μας Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη και την αποτελεσματικότητα που θα μπορούσε να είχε σ’ αυτήν την θέση!

O Κυριάκος Κ. Μητσοτάκης όμως, ήρε τις όποιες ανησυχίες μας, αποδεικνυόμενος “έργοις”(!) / στο Πεδίο πολύ ανώτερος των προσδοκιών, τις οποίες θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος(!) Έλληνας για τον Π-Θ του και την Κ-Β του / μας, σε μια παραληφθείσα απ’ αυτόν σημερινή Ελλάδα, που “τύποις” εξήλθε των Μνημονίων το 2018, (λόγω ημερολογιακής “καθαρά” λήξεώς τους, χωρίς όμως η Μνημονιακή σε όλα επιτήρηση να έχει τερματιστεί και χωρίς, ομοίως, υποχρεώσεις που είχαν επιβάλλει στην χώρα μας και τα τρία Μνημόνια να έχουν τερματισθεί), παρέλαβε μια υποθηκευμένη, για 99 χρόνια, (αρχής γενομένης από το 2015), από τον “Σόρος-Τσίπρα” Ελλάδα, παρέλαβε μια Ελλάδα ούσα εισέτι στο “ΔΝΤ”, κλπ, μια επομένως βαρέως ασθενούσα Ελλάδα, η οποία, ατυχώς και δυστυχώς μαζί, στα 3 σχεδόν χρόνια της διακυβερνήσεως του νυν Π-Θ “έπεσε” και σε δίνη μεγάλων κρίσεων, εθνικών και παγκοσμίων, όπως πχ αυτήν του “Μεταναστευτικού” στον Έβρο, κρίση που η Τουρκία σχεδίασε και εκτόξευσε εναντίον μας, την κρίση κυρίως στην Α. Μεσόγειο με το “Oruç Reis”, αλλά μερικώς και στο Αιγαίο και πάλι με… χορηγό τον ΡΤΕ και τους Επιτελείς του,  και αμέσως μετά την κρίση της “Πανδημίας”, του “COVİD-19”, μια “Πανδημία” η οποία, όπως πάντα ιστορικά έχει συμβεί και συμβαίνει, πυροδότησε παγκόσμιο “Ενεργειακή Κρίση”, η οποία δεν ήταν δυνατόν να μην “αγγίξει” και την Πατρίδα μας, μια κρίση η οποία ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε να φέρει, αν φέρει, μόνον φτώχεια, στην χειρότερη έκβασή της και όχι πόλεμο, (τοπικό και λόγω της θέσεώς μας και παγκόσμιο), κατά την γνωστή ιστορική… σειρά,  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ → ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ / ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ → ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ → ΠΟΛΕΜΟΙ → ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ και ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!..

Ο νυν Π-Θ ήταν και παραμένει, σε μεγάλο βαθμό ακόμα, “Διαχειριστής Κρίσεων”, ενός βαρέως νοσούντος ασθενούς που λέγεται Ελλάδα (αν και δεν μ’ αρέσουν αυτά τα λογο-σχήματα, διότι θυμίζουν λόγο Παπαδόπουλου), όπως μάλιστα τον απεκάλεσε και το πολιτικό απολειφάδι “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ”, χωρίς όμως να βρει το πολιτικό θάρρος και την γενναιότητα ψυχής να αποδώσει την πραγματικότητα, που δεν ήταν και δεν είναι φυσικά ο χαρακτηρισμός “Διαχειριστής της Συμφοράς”, αλλά ο “Πάρα Πολύ Καλός Διαχειριστής” και μάλιστα από μη αναμενόμενο, έως ανέλπιστο βαθμό, ξεχνώντας ο ντόπιος αυτός Μεγαλο-Διεθνιστής και συνεπώς Ανθέλληνας, (εξ ορισμού και μόνον των λέξεων), πως ο ίδιος ήταν πχ που τον είχε συγχαρεί κατά την πρώτη περίοδο της “Πανδημίας”!..

Είχαμε γράψει εδώ, αρκετές φορές, πως, και αρχικώς, αλλά και ακολούθως, λόγω όλων των παραπάνω, πως δεν θα δούμε, όπως και δεν είδαμε τον Μητσοτάκη “καθαρά” ως Π-Θ “έργου”, ως Π-Θ δηλαδή που θα δούλευε μόνον και αυστηρά για την αλλαγή “επί τα βελτίω” αυτής της δόλιας Πατρίδος, εργαζόμενος σε ήρεμα πολιτικά νερά, και θα θυμάστε πως λέγαμε ότι είναι κρίμα που αυτό το ικανότατο άτομο παίρνει μια “βυθισμένη” Ελλάδα, για να την αλλάξει, κλπ!..

Και σ’ αυτήν μας την εκτίμηση ο Κ.Κ.Μ. μας διέψευσε, αφού παράλληλα με τις πάρα πολύ σοβαρές σοβούσες κρίσεις (να μην ξεχάσουμε και τις φωτιές της… “ΜΙΤ”), προέβη σε πράξεις, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίες έδωσαν πολύ απ’ το αναμενόμενο για να ζήσει… οξυγόνο στην Πατρίδα μας, προβάλλοντάς την παράλληλα διεθνώς, είτε πχ με τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ αυτές του Κου Πιερρακάκη ή με τις συντάξεις του Χατζηδάκη και γενικώς τις επιχειρούμενες αλλαγές στον “ΕΦΚΑ” (και μόνον το… αιώνιο πρόβλημα “έκδοση συντάξεων” να λήξει, το όνομα Κ.Κ.Μ. “θα γραφεί με χρυσά γράμματα”), είτε με τα εξοπλιστικά, που “καλώς εχόντων των πραγμάτων”(!) θα μας εξασφαλίσουν την ειρήνη για τα επόμενα 40 χρόνια, είτε με την διεθνή μας νέα παρουσία (ανάπτυξη απαραίτητων – αναγκαίων συμμαχιών, κλπ), “διεθνής παρουσία πρωτοβουλίας” (και όχι… επαίτη ή παρία), η οποία είχε να συμβεί για πολλές 10ετίες (ουσιαστικά από της εποχής του τεράστιου Έλληνα Πατριώτη πολιτικού μας Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, την 10ετία του 1980), είτε με το ΜΕΓΑ “άνοιγμα” της χώρας προς τις Η.Π.Α., κάνοντας την χώρα, αυτό βεβαίως που καθ’ υπερβολήν(!!!) είχαμε γράψει εδώ, πως δηλαδή θα θέλαμε εμείς(!) να συνέβαινε, ήτοι κάνοντάς μας ένα ακόμα αστέρι στην σημαία των Η.Π.Α., αλλά και συμμαζεύοντας, κατά το δυνατόν,  τα δημόσια οικονομικά, ασκώντας μια πολιτική λογικής, μια οικονομική πολιτική σύνεσης, (με την βοήθεια και του κρατικού Τραπεζίτη και διεθνούς οικονομικού παράγοντα, του ικανότατου και σοβαρού στην δουλειά του Κου Στουρνάρα), μια πολιτική που ίσως να μας επιτρέψει να επιβιώσουμε, ενώπιον της ενσκυψάσης τώρα Ρ-Ουκρανικής κρίσεως και των -ούτως ή αλλέως(!)- επιπτώσεών της στο Παγκόσμιο Πεδίο της Οικονομίας, στον… τροχό ή στον… χορό του οποίου και η δική μας Οικονομία γυρνάει ή χορεύει, αντιστοίχως!..

Πλέον ο Ε/Π-Θ απολαμβάνει της εκτιμήσεως της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, παρ’ ότι “ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ”, το οποίον σημαίνει ότι και αυτός, κατά την εκτέλεση του πάρα πολύ δύσκολου συνολικά έργου του, έχει υποπέσει σε σφάλματα, λάθη ή παραλείψεις (όπως πχ με την πρόσφατη παγίδα που του “έστησαν” στην… “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ”, κλπ), οι οποίες όμως “με τίποτα” δεν είναι ικανές να καλύψουν ούτε καν με σκόνη, πόσο μάλλον να διαγράψουν και το έργο του, αλλά κυρίως(!) να αμαυρώσουν την ποιότητα αυτού του τόσο σημαντικού παραχθέντος έργου!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος, έγραψε με Κεφαλαία γράμματα την λέξη “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” στην χώρα και έβαλε από κάτω, φαρδιά – πλατιά, την υπογραφή του, με την συνολική του βεβαίως παρουσία, προσωπική και της Κ-Β του στα δημόσια πολιτικά, αλλά κυρίως(!) με το να δικάσει τους ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, με τους οποίους ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” φλέρταρε, επί 4,5 χρόνια, χρόνια που δεν ήσαν ικανά ώστε να μπορούσε να βρει η τότε “ΣΟΡΟΣ-Κ/Β” μας μια αίθουσα δικαστηρίου για να δικάσει αυτά τα μιάσματα, μια τότε Κ-Β που συγκυβερνούσε με την πιο βρώμικη, έως μαφιόζικη  έκφραση της λεγόμενης “Άκρο-Δεξιάς”, τους “ΑΝΕΛ” του πολιτικού μαυραγορίτη και συνυπεύθυνου του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας, από τους Τσιπρο-Κοτζιάδες, Π. Καμμένου, καθιστώντας έτσι ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ νεκρούς στην πράξη τους ισχυρισμούς του διεθνιστή και άρα ανθέλληνα “ΑΛΕΞΗ”, περί… “ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”, μη δημοκρατικού Π-Θ, κλπ, και τον ίδιο τον Α/”ΑΞ. ΑΝΤ.” γραφικό στα μάτια του λαού!..

Ο Κ.Κ.Μ. έχει πετύχει, έως αυτήν την χρονική στιγμή, πολιτικά να κρατήσει “ΟΡΘΙΑ” την χώρα, η οποία ένοιωσε να λαμβάνει, εις πείσμα όλων αυτών των ανθελλήνων διεθνιστών, άφθονο οξυγόνο, περιμένοντας και άλλο!..

Ο Κ.Κ.Μ. και Π-Θ μας λαμβάνει τον βαθμό 8, με άριστα το 10, συνεκτιμωμένων όλων των παραγόντων, λαμβάνοντας υπόψιν ασφαλώς και το έργο του, αλλά και το βάρος των προβλημάτων, ντόπιων ή διεθνών, που “βγήκαν” εμπρός του!

Η εκτίμησή μας την δεδομένη αυτήν την στιγμή είναι ότι ο Ε/Λαός θα τον επανεκλέξει Π-Θ, αν δεν έχει απωλέσει την πολιτική του κρίση και ένστικτο και κυρίως την σύνεσή του!.. (Υπό “Κανονικάς Συνθήκας” ασφαλώς, ήτοι να υπάρχει πάντα ειρήνη)!..

Ο μόνος που μοιάζει πια ικανός να τον αντιμετωπίσει, σε ένα χρονικό ορίζοντα 8 ετίας είναι ο νέος Α/”Δημοκρατικής Παράταξης” Κος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ (το γράφω έτσι, ώστε να μην πέσω στην… δυσμένεια όσων θέλουν το Κόμμα να ονομαστεί και πάλι ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσων πιθανώς να θέλουν να παραμείνει “ΚΙΝΑΛ” / το όνομα εκτιμώ θα το αποφασίσει το Συνέδριο), ένας ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, που πιστεύουμε πως θα είναι αυτός ο νέος Α/”Αξ. Αντ.”, μετά τις επόμενες εκλογές και ο μεθεπόμενος Π-Θ, αν φυσικά θα υπάρχει ειρήνη, τοπική και παγκόσμιος!..

Υπό το κράτος όμως μιας εθνικής με την Τουρκία μείζονος κρίσεως, πιστεύουμε ότι το εθνικό / πατριωτικό στίγμα του Κου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, θα τον φέρει στο να συνεργαστεί με τον Κ.Κ.Μ.!

Ο Τσίπρας “τελείωσε” και θα παραμείνει αυτό που σήμερα είναι, ήτοι Αρχηγός πολιτικού κόμματος, υπό προθεσμία όμως πια!..

Ο Τσίπρας απέδειξε ότι δεν έχει το πολιτικό εκείνο απαιτούμενο εκτόπισμα για Π-Θ, στερούμενος κυρίως της ικανότητος να βλέπει μακριά, καθώς στερούμενος και της αναλυτικής, όπως και της συνθετικής ικανότητος του εγκεφάλου του!

Νομίζουμε ότι και αυτοί που τον επέλεξαν και στήριξαν και πιθανώς να τον στηρίζουν ακόμα, λέγε με η Οικογένεια “ΡΟΤΣΙΛΝΤ”, (από την οποίαν έλαβε και επισήμως… το χρίσμα, σ΄εκείνη την επίσκεψή του στο Παρίσι, όταν επέστρεφε στην Ελλάδα, από τις Η.Π.Α., και είπε “δεν κατεβαίνω στο Παρίσι, να δούνε και τα αγόρια μου την Ντίσνεϋ-λαντ”, αχαχαχαχαχαχα), έχει πια δει ότι ο Τσίπρας… ”δεν κάνει για το μέλλον”!..

Φίλοι μου!

“Δείτε το” και πιο απλά! Πώς να εμπιστευτεί κανείς (ε/λαός), κάποιον (Τσίπρας), ο οποίος βλέπει ότι η χώρα απειλείται και πως έχει ανάγκη εξοπλίσεως, και αυτός αρνείται να πάρει όπλα, ώστε να αμυνθεί, κατά το δυνατόν, με προϋποθέσεις… νίκης, επικαλούμενος δικαιολογίες, από αστείες (“ο λαός πεινάει” / καλύτερα όμως να πεινάει ζωντανός, παρά νεκρός, σκοτωμένος από τους Μογγόλους), έως παντελώς αβάσιμες (“η Τουρκία βγήκε από το πρόγραμμα των F-35”, την ίδια στιγμή που ετοιμάζει το δικό της “Εθνικό Πολεμικό Α/Φ”);

Πώς θα μπορούσε να εμπιστευθεί ο λαός μας, (αλλά και η “Διεθνής Εξουσία”), ιδιαιτέρως στην σημερινή τόσο κρίσιμη εποχή μας, κάποιον για Π-Θ του, όταν αυτός είναι “ναι μεν, αλλά”, “δεν ξέρω, ίσως”, “μπορεί”, “πιθανώς”, κλπ, κλπ, κλπ;

Πώς να εμπιστευτεί το “Διεθνές Περιβάλλον” για Π-Θ και πάλι τον Τσίπρα, που λέγει πχ “σήμερα” στον Κο Πάϊατ πως θέλουμε μια Ε-Α συμφωνία, κλπ, κλπ, κλπ, για να μη σας κουράζω με γνωστά… , και όταν αυτή έρχεται, έστω και με άλλον Π-Θ στην Βουλή, αυτός να μην την στηρίζει, αλλά να λέει πως διαφωνεί, πως δεν θα την στηρίξει, κλπ, κλπ, κλπ, όπως ο Τσίπρας δήλωσε κατά την έγκριση / ψήφιση της Ε-Γ συμφωνίας, στην ΒτΕ, προ καιρού;

[Με την ευκαιρία, και με όλον τον απαιτούμενο σεβασμό, φέρτε άμεσα την Ε-Α συμφωνία στην Βουλή για ψήφιση, Κε Π-Θγέ και να μου επιτρέψετε να σας προτείνω, σε συνεργασία με τον Στρατηγό, και Α/ΓΕΕΘΑ μας, Κον ΦΛΩΡΟ Κων-νο, (είστε πολύ τυχερός που έχετε αυτόν τον Αξκό για Α/ΓΕΕΘΑ “σήμερα”, σε μια τόσο κρίσιμη, διεθνώς, περίοδο, Κε Π-Θγέ), και ασφαλώς μαζί και με τους Κους ΥΠΑΜ, ΥΠΕΞ (να μην παρεξηγηθώ) και τις Η.Π.Α., να δείτε το θέμα της αναγκαιότητος ή μη, τυχόν παρουσίας Αμερικανικών και ευρύτερα Αγγλο-σαξωνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά του Α. Αιγαίου (τα παρά την Μ. Ασία), και αν έτσι στο τέλος συνεκτιμηθεί και εσείς είστε θετικός, να προλάβετε να το “περάσετε” και αυτό στην υπόψη συμφωνία, πριν από την συζήτησή της στην “ΒτΕ”]!..

Πώς να εμπιστευτεί τέλος και πάλι ο ε/λαός ένα λίαν επικίνδυνο αποτύπωμα ίχνους σύγχρονου… σοφιστή, έναν ακραίο και κυρίως ασυνάρτητο διεθνιστή, σαν τον Κο Τσίπρα, ο οποίος ακριβώς διότι μέσα του ξέρει ότι ο Π-Θ της χώρας είναι πάρα πολύ “δυνατός” και πως πέτυχε στους μέχρι τώρα τεθέντες στόχους του, επιτρέπει, (αν δεν βάζει αυτός), στα στελέχη του να υβρίζουν σκαιότατα τον Π-Θ της χώρας (βλέπε Πολλάκης, Κρατερός, κλπ), καλλιεργώντας κλίμα νέου διχασμού στην Πατρίδα, αυτές τις στιγμές, που μόνον “ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” και “ΟΜΟΨΥΧΙΑ” απαιτούνται, αφού “τα… χειρότερα έρχονται” (πόλεμος) και ίσως σύντομα, στα Ε-Τ, πιστεύοντας πως αυτό είναι η κατάλληλη στην περίπτωση πράξη  πολιτικής… αμύνης του!.. (Τα έχουμε πει και γράψει εδώ, πολλές φορές)!..

Στην παρούσα πολιτική συγκυρία, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη πολιτική λύση, πλην του Κ.Κ.Μ.!

Σε ό,τι αφορά τον Κο Ανδρουλάκη, θα πρέπει να τον ακούσουμε, δηλαδή θα πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγει τις θέσεις και απόψεις του ιστορικότατου λαϊκού δημοκρατικού Κόμματός του, για όλα τα θέματα, κλπ, εθνικά και μη, ώστε και να κριθούν αυτές από τον λαό μας, (γι’ αυτό απαιτείται το Συνέδριο του Κόμματος να γίνει… “χθες” και το Κόμμα να ονομαστεί και πάλι ΠΑ.ΣΟ.Κ., χωρίς να τρομάζει το συνθετικό… “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ”, δεν θα επεκταθώ σ’ αυτό), αλλά και για να μην αποκαλούνται οι του Κόμματος… “Ελβετοί”, όπως έγινε από τον άλλον… “Πλουτο-γαμπρό”, Κο Σκουρλέτη, “προχθές” στην Βουλή, Πόντιοι Πιλάτοι, “Επιτήδειοι Ουδέτεροι”, όπως κάποτε οι Τούρκοι, κλπ, κλπ, κλπ!..

Ο συγκροτημένος(!) Ανδρουλάκης δεν έχει καμία σχέση πολιτικά, με τον ψεύτη, δήθεν Αριστερό και στην πραγματικότητα Ριζοσπάστη Διεθνιστή ή αλλιώς “Εθνο-Γκρεμιστή” Τσίπρα (και σε ικανό βαθμό “ελεγκτή” του αριστερού, ας το πούμε έτσι, παρακράτους), αλλά δεν έχει και καμία σχέση και ως σύγκριση εγκεφάλων, όπου και πάλι αυτός του Ανδρουλάκη, δεν συγκρίνεται καν, με αυτόν του πολιτικού “Χαρτοπαίκτη” και “Οπορτουνιστή” “Σόρος-Τσίπρα”!..

Φυσικά, ο Κος Ανδρουλάκης, επειδή θα διεκδικήσει να φέρει, το ΠΑΣΟΚ ελπίζουμε, και πάλι στην Κ-Β, ώστε να γράψει… Ιστορία, εκτός του ότι θα πρέπει να ελέγξει γερά το Κόμμα, ειδικά τώρα στις αρχές, θα πρέπει να φοράει και καμιά γραββάτα, και κυρίως να μην φοράει εκείνα τα έγχρωμα γυαλιά, με τα οποία τον έδειξε “προχθές” η “ΤV”,  ώστε να μην τον πάρουν στο ψιλό και αρχίζουν να τον λένε, πχ… Κραουνάκη (προσοχή, λόγω των γυαλιών του, και μόνον), διότι η σοβαρότητα είναι άθροισμα πολλών παραγόντων, ακόμα και στην σημερινή, κατ’ εμάς, “παρά φύσιν” εποχή μας!..

Καταληκτικά και πλην του “από την καρδιά μας” / πηγαίου “RESPECT” προς τον Π-Θ μας Κο Κ.Κ.Μ. , θα θέλαμε να γράψουμε και 2, 3 κουβέντες για έναν των πολιτικών του βοηθών, ίσως, (τώρα στην ειρήνη), του σημαντικότερου, του οποίου εμείς γνωρίζαμε το “ειδικό βάρος” ως ανθρώπου και ως πολιτικού, από τότε ακόμα που υπηρετούσε στο ΥΠΑΜ, αλλά και σήμερα στο ΥΠΕΞ! Ναι, όπως ήδη καταλάβατε, αναφερόμαστε στον ΥΠΕΞ μας Κο ΔΕΝΔΙΑ!

Το άτομο αυτό είναι προικισμένος / είναι ταλαντούχος από τον ίδιον τον Θεό, έχει φοβερό ήθος, που προβάλλουν κυρίως η σεμνότητά του και η ξεχωριστή, από πλευράς του, ερμηνεία της λέξεως αξιοπρέπεια, ένα άτομο που όσο και να γελάσετε κομίζει το ήθος, την ευγένεια, την ακριβή αντιστοίχιση λόγων και έργων και ακόμα, ναι, και την… ευθύτητα στην πολιτική… αρένα!..

Ο χαρακτήρας του ανδρός, μαζί με το ευρύ πεδίο των γνώσεων του, με το δυνατό και… επεξεργασμένο “IQ” του, όπως και με την πείρα του, “ήρθαν και έδεσαν” με την θέση του ΥΠΕΞ της Ελλάδος, θέση στην οποία προσέδωσε ξεχωριστό κύρος, ανάλογο εκείνης του αγγλικού ΥΠΕΞ, ενώ μαζί του άρχισε να… θυμάται παλαιές δόξες και το ίδιο το ΥΠΕΞ, το οποίο “επί ημερών” του αναμορφώνεται ριζικώς!

Το σπουδαιότερο όμως της παρουσίας του Κου Δένδια στην υπόψη θέση είναι ότι κατόρθωσε και έφτιαξε, αν και… Βάζελος, (just only a joke, Mr Minister!), ένα εξαίρετο πολιτικό επιθετικό, “τρόπος του λέγειν”, δίδυμο με τον Π-Θ, ο οποίος και τον επέλεξε βεβαίως για την θέση αυτήν, ένα δίδυμο… Ελ Αραμπί – Σοάρες Τικίνιο, το οποίο ΠΕΤΥΧΕ στα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, όλα όσα πολλά και θετικά είδαμε να γίνονται, να υλοποιούνται, κλπ, τα σχεδόν 3 χρόνια της “ΝΔ” στην Κ-Β της χώρας και τα οποία σας / μας είναι γενικώς γνωστά!.. (Η χθεσινή απάντηση του Κου Δένδια στον Τούρκο Πρέσβη στο Όσλο ή παλαιότερα στον Κο Τ/ΥΠΕΞ, στην Άγκυρα, ήσαν μόνον απλά και μερικά πολιτικά “δείγματα γραφής” του Κου ΥΠΕΞ)!..

Φίλοι μας!

Η ΕΛΛΑΔΑ “ΣΗΚΩΘΗΚΕ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΔΙΕΘΝΩΣ, ΚΥΡΙΩΣ(!) ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΜΑΣ, (ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ), ΟΠΩΣ “ΣΗΚΩΘΗΚΕ” ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ(!) ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΜ (ΥΠΑΜ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ Π-Θ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ “ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ” ΤΗΣ Κ-Β ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ), ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!..

ΣΥΝΕΠΩΣ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ “ΚΟΚΚΙΝΟ-ΦΑΣΙΣΤΑ” ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ, ΕΙΤΕ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΛΑΚΗ, ΕΙΤΕ ΤΥΠΟΥ… ΚΡΑΤΕΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΣΟΒΙΕΤΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ… ΣΟΒΙΕΤΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΕΤΟΙ, ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΙ, “ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ” ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΧΗ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ!..

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ ΚΡΑΤΕΡΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ(!!!) ΤΟΥ… ΚΕΝΤΡΩΟΥ, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ”, ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΜΜΕΣΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ, “ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ”!.. ΤΕΛΟΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ή ΟΧΙ, ΚΛΠ, ΤΟ ΟΛΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ!..

ΑΡΑ ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο Π-Θ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, “ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ”! (ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΟΖ… ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΠΟΛΛΑΚΗΣ! ΤΙ; “ΚΛΑΝΙΑ, ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ… ΕΞΑΤΜΙΣΗ”)! *

* ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΑΠ’ ΕΔΩ, ΤΟΝ ΚΟ Π-Θ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, ΚΛΠ, ΠΩΣ “Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ”, ΑΝ ΓΙΝΕΙ Ε-Τ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ (“ΛΆΪΤ”), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΕΝΩ ΘΑ ΥΠΟΣΚΑΨΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΕΔ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΔ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ!.. (ΜΑΖΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ… ΜΗΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ)!..

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ… ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ… ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΡΟΖ-ΟΥΛΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ!..

ΛΕΜΕ ΑΚΟΜΑ (ΚΑΙ) ΣΤΟΝ ΚΟ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ “ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑ” ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ, ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ), ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ… ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΩΣ Π-Θ Ο ΤΕΩΣ ΠτΔ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠτΔ ΑΦΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΣΟΡΟΣ-ΚΟΛΟ-ΠΑΙΔΟ” (ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑ”), ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ (ΜΕ Ε/ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!!), ΠΟΥ “ΜΕΤ’ ΟΥ ΠΟΛΥ”, ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ “ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ”, ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ, ΤΙΣ ΠΡΑΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ!..

ΤΕΛΟΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ… ΚΑΒΛΑΝΤΗ ΚΟ ΚΡΑΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΆΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, “ΓΙΑΤΙ ΚΕ… ΚΑΒΛΑΝΤΗ, ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ, ΕΣΕΙΣ, Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩ “ΚΟΚΚΙΝΟ-ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ”), ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”; ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ. ΚΥΡΚΟ, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ “ΦΑΤΣΑ – ΚΑΡΤΑ” Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

“ΚΕ ΚΥΡΚΕ! (ΟΧΙ ΚΕ ΚΥΡΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΚΛΗΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ)! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΦΕΥΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΠΑΣΕΙ Ο… ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ”;  (ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΧΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ… “ΠΡΟΔΟΤΕΣ”, ΣΙΧΑΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΗΣΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΓΝΟΙ ΟΜΩΣ, “ΕΛΑΣ-ΙΤΕΣ”)!..

ΑΝΤΕ, … ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΕΣΥ!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

 

ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ “ΚΟΡΩΝΟΪΟ”, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ, Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΙΝΟΣ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ!..

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑ”!.. 

“Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΥΜΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ”!..

“ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ”!..

Βασίλης Μποτίνος: Ο ποδοσφαιριστής που τα έβαλε με τους Συνταγματάρχες της Χούντας (φώτο -video) - istigmes

Με κορωνοϊό και διασωληνωμένος ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος

Ο Βασιλης Μποτινος με την ομαδα του... - Thrylos for ever | Facebook

Μποτίνος Βασίλης | Football, Athlete, History

Μίμης Δομάζος: «Η χούντα μάς στέρησε την πρόκριση» (Μια άγνωστη συνέντευξη στον "Οδηγητή") - Κατιούσα

Βασίλης Μποτίνος (1944-2022): Το κορυφαίο «11» των ελληνικών γηπέδων | LiFO

Olympiakos Against All - 🔴⚪⚽ Βασίλης Μποτίνος: 19/10/1944 🎂 Χρόνια πολλά Βασίλη.! / Happy Birthday Βασίλη.! | Facebook

Έφυγε ο Βασίλης Μποτίνος - Militaire.gr

Βασίλης Μποτίνος: Μια ενδεκάδα ιστορίες για τον θρύλο του Ολυμπιακού

Βασίλης Μποτίνος: Ο ποδοσφαιριστής που τα έβαλε με τους Συνταγματάρχες της Χούντας!

Του Μανώλη ΚΑΛΟΥΔΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός θρηνούν την απώλεια του Βασίλη Μποτίνου, ενός θρυλικού ποδοσφαιριστή που σήκωσε το ανάστημά του μπροστά στους Συνταγματάρχες της Χούντας. Τον απείλησαν με περίστροφο και στην πραγματικότητα του έκοψαν την μπάλα σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 77 ετών, ο Βασίλης Μποτίνος, νικημένος από τον κορονοϊό. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου θρηνούν έναν εξαιρετικό γκολτζή και ένα από τα καλύτερα εξτρέμ στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 140 συμμετοχές πέτυχε 120 τέρματα και ψηφίστηκε στη χρυσή ενδεκάδα των εποχών στη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Ο Βασίλης Μποτίνος κατάφερε να γευτεί μόνο 2 πρωταθλήματα (1966, 1967) και δυο κύπελλα Ελλάδος (1968, 1971) και λέμε μόνο γιατί είναι λίγα τα τρόπαια μπροστά στο μεγαλείο της ποδοσφαιρικής του κατάρτισης και ικανότητας.

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να γευτεί μεγαλύτερες χαρές. Ένας σοβαρός τραυματισμός και το γεγονός ότι μπήκε στο «στόχαστρο» των Συνταγματαρχών της Χούντας.

Το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά να τελειώσει η καριέρα του σε ηλικία μόλις 26 ετών και τρία χρόνια αργότερα να κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του.

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Δεκεμβρίου 1967 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε, στο στάδιο Καραϊσκάκη, τον Απόλλωνα Αθηνών για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ημίχρονο βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται στο σκορ με 2-0, χάρη στα γκολ των Μποτίνου και Σιδέρη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, ο Μποτίνος έχει κάποιο πρόβλημα με τις τάπες των παπουτσιών και ζητάει από τον Τάκη Κτενά, έφορο υλικού της ομάδας, αλλαγή παπουτσιών. Για κάποιον λόγο, όμως, ο Κτενάς δεν του δίνει σημασία και ο Μποτίνος του πετάει το παπούτσι. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας άντρας με πολιτικά, πιάνει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού από τον γιακά και του λέει με ύφος αυστηρό: «θα σε βγάλω έξω από την ομάδα, θα σε τελειώσω, θα μιλάς καλύτερα στον Κτενά». Ο Μποτίνος αντιδρά ενστικτωδώς και του δίνει μια δυνατή σφαλιάρα. Τρέχει, τότε, ο Θανάσης (Σούλης) Κίνλεϊ, μπαίνει στη μέση και λέει στον Μποτίνο «τι έκανες μωρέ; Ξέρεις ποιόν κτύπησες;» «Όχι, ποιόν;», απαντάει ο Μποτίνος, «είναι ο νέος Γενικός Αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Συνταγματάρχης Παπαποστόλου». Όλοι στα αποδυτήρια πάγωσαν. Ο Ολυμπιακός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με 10 παίκτες, με τον κόσμο ν’ απαιτεί από την κερκίδα να ξαναμπεί ο Βασίλης Μποτίνος μέσα. Όπως και έγινε. Δέκα λεπτά αργότερα μπήκε ξανά στο χορτάρι και πέτυχε και το τέταρτο και τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού (4-0).

Φωτό στο iEidiseis.gr

Από εκείνη τη μέρα και μετά η κόκκινη «σαίτα» του Ολυμπιακού αποτέλεσε και «κόκκινο πανί» για τους Συνταγματάρχες της Χούντας.

Η κόντρα με τη δικτατορία είχε μόλις ξεκινήσει, καθώς ο Παπαποστόλου ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ασλανίδη, ο οποίος τότε έλεγχε τον ελληνικό αθλητισμό. «Όποτε έβρισκαν την ευκαιρία από τότε, μου έκαναν τη ζωή δύσκολη. Μια φορά πήγαμε να πάρουμε τα εισιτήρια που δικαιούμασταν και ο δικός μου ο φάκελος ήταν άδειος. “Εντολή δική μου”, είπε ο Παπαποστόλου. Ακούστηκαν άσχημες φράσεις, του είπα πολλά. Τότε τράβηξε περίστροφο και ευτυχώς ήταν εκεί ο Σιδέρης και ο Αγανιάν και του άρπαξαν το χέρι», είχε πει ο ίδιος ο Μποτίνος σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2014.

Η Χούντα δεν τον άφησε να πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό. «Είχα πολλά προβλήματα και με τον Ασλανίδη, που είχε ενημερωθεί για όλα. Δεν μου έβγαζε διαβατήριο και δεν με άφηνε να φύγω. Είχα πολλές προτάσεις, η μεγαλύτερη ήταν από Γερμανία, 1.5 εκατομμύρια μάρκα το χρόνο. Αλλά ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η δικτατορία με άφηναν. “Ακόμα και νεκρός θα παίζεις εδώ”, μου έλεγαν», με τις απειλές προς την οικογένειά του να είναι συχνό φαινόμενο.

Παρά το τεράστιο ταλέντο του, η καριέρα του τελείωσε άδικα και άδοξα. Την ώρα που διένυε μια εξαιρετική περίοδο και οι προτάσεις των ξένων ομάδων διαδέχονταν η μία την άλλη, το 1970 υπέστη έπαθε μια θλάση που αποτέλεσε την αρχή του τέλους. «Ο τραυματισμός μου ήταν οργανωμένη εγκληματική ενέργεια. Οι γιατροί έλεγαν να μην με βάζουν, αλλά έπαιζα με το ζόρι, με απειλούσαν με στρατοδικεία, επειδή αν δεν έπαιζα θα πήγαινα κόντρα στην επανάσταση. Τελικά, μου κόπηκε ο τετρακέφαλος», είχε πει ο Βασίλης Μποτίνος.

Μη έχοντας καμία στήριξη κατά τη διάρκεια του τραυματισμού από τον Ολυμπιακό, Φέρεντς Πούσκας τον πήγε στο γιατρό της Ρεάλ Μαδρίτης. Κατάφερε να επιστρέψει και ο Παναθηναϊκός εξέφρασε γρήγορα ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ωστόσο οι Συνταγματάρχες δεν ήθελαν να γίνει ποτέ αυτή η μεταγραφή. «Κάποιοι μίλησαν στον Ασλανίδη και του είπαν ότι έτσι και είμαι καλά και παίξω μπάλα με τον Παναθηναϊκό, θα καεί ο Πειραιάς. Αποφάσισαν λοιπόν να μην επιτρέψουν την μεταγραφή», είχε δηλώσει. Έτσι πήγε στον Πανιώνιο, έδειξε για μια ακόμα φορά τι αξίζει και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 29 ετών χωρίς να προλάβει να κάνει αυτά που ήθελε ο ίδιος, αλλά και όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο.

-/-