«Μας τελείωσε» και η … Κούβα! Και τώρα τί;

      Τέλος και η … Κούβα! Τώρα τί;

  1. Μετά από 54 χρόνια οι Η.Π.Α. άνοιξαν και πάλι πρεσβεία στην Αβάνα! «Μας τελείωσε» ο Κομμουνισμός και στην Κούβα. Πού έχει μείνει ακόμα; Στη Β. Κορέα, (φοβερά σκληρός και δολοφονικός), στην Κίνα, όπου έχει μετασχηματισθεί σε … καπιταλιστικό Κομμουνισμό, στην … «περίεργη» Βενεζουέλα, του Μαδούρο, όπου θα τον χαρακτήριζα «φιλελεύθερο» τον εκεί Κομμουνισμό και στην … Ελλάδα, στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, όπου θα τον χαρακτήριζα…«συμφεροντολογικό»!..
  1. Το «γιατί», το «πώς», κλπ το αφήνω στην κρίση σας! Πείτε μου εσείς! Θέλουμε μήπως … ψυχανάλυση;
  1. Όμως υπάρχει κάτι που είναι πιθανώς πιο σοβαρό! Μετά από την Αμερικανο- Κουβανική προσέγγιση, τη φιλελευθεροποίηση της χώρας των Κάστρο και των … πούρων και την εξάλειψη της γειτονικής στους Αμερικανούς απειλής, οι Η.Π.Α. και άρα η «Διεθνής Εξουσία», (Βασιλείες Αγγλίας, Ολλανδίας, Σιωνιστικό* ή Εβραϊκό Κεφάλαιο / Ρότσιλντ – Ροκφέλλερ, κλπ), έχουν κατορθώσει να αποκόψουν τα όνειρα των Ρώσων για έξοδό τους προς τις θερμές θάλασσες και προσπάθεια κυριαρχίας τους σ’ αυτές, (φέρτε τώρα στο μυαλό σας τον παγκόσμιο χάρτη και σκεφτείτε εσείς το «γιατί»), από:

α. Την πλευρά του Ατλαντικού. (Μέγα εμπόδιο η θαλασσοκράτειρα Μ. Βρεττανία και τώρα η … ανανήψασα Κούβα, στην οποία η Ρωσία ήθελε να φτιάξει βάση).

β.  Το Ιράκ. (Κατοχή από Η.Π.Α. παρά την τυπική απομάκρυνση τους το 2011)

γ.  Το Ιράν. (Μετά από την πρόσφατη μάλιστα πυρηνική συμφωνία).

δ. Το Αφγανιστάν. (Κατοχή από τις Η.Π.Α.)

ε.  Την περιοχή του Ινδικού, με τις άριστες σχέσεις των Η.Π.Α. με τη σχετικά νέα ινδική ηγεσία.

στ. Την Κορεατική χερσόνησο, με προσέγγιση μάλιστα στην παρούσα χρονική συγκυρία, από τις Η.Π.Α. του ψυχανώμαλου Δικτάτορα Κιμ Γιούνγκ.

ζ. Την Κινεζική θάλασσα. [Με το 1ο υποδαυλισθέν «πολεμικό ξύπνημα» της Ιαπωνίας, μετά από την πανωλεθρία τους στον Β’ ΠΠ (1945), λόγω της διαμάχης Κινέζων – Ιαπώνων, για τα νησιά Σεγκάκου, αλλά και λόγω της μεταφοράς περισσότερων δυνάμεων στο Ν. Βιετνάμ και στο νότια αυτού νησιωτικό σύμπλεγμα, όπου η Ρωσία ήθελε και εκεί να φτιάξει βάση].

η.  Τον Ειρηνικό, λόγω του προαναφερθέντος  «ξυπνήματος» της Ιαπωνίας, αλλά και λόγω του «ανοίγματος» αμερικανικών  βάσεων και μεταφοράς στρατευμάτων στα Δυτικά της Αυστραλιανής Ηπείρου. [Οι Αμερικανοί έχουν εδώ και περίπου 4 χρόνια ανακοινώσει ότι το νέο τους πολιτικο-στρατηγικό δόγμα, ή πιο απλά το νέο τους στρατηγικό ενδιαφέρον είναι η ΝΑ Ασία, η Αυστραλία και ευρύτερα η τεράστια γεωγραφία του Ειρηνικού ].

θ.  Τη Μεσόγειο, η οποία ελέγχεται από τη Δύση, ήτοι κυρίως από τις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρεττανία. (Από την Κύπρο, έως και τις Ηράκλειες Στήλες).

ι. Τα «Στενά», όπου όμως είναι η μόνη «γεωγραφία» που η Ρωσία ΔΕΝ επιχείρησε συνολικά ακόμα, έχοντας δαπανήσει μόνον ένα 20% με 30% των προσπαθειών της, σε αντίθεση με όλες τις παραπάνω αναφερθείσες περιοχές, όπου «έπαιξε» και έχασε από τη Δύση! Έπαιξε το «χαρτί» της Κριμαίας και της «βγήκε», τουλάχιστον προσωρινά, αποκτώντας «αέρα» στη Μ. Θάλασσα και «βλέποντας» καλύτερα απ’ ό,τι προηγουμένως  το Βόσπορο, τον Μαρμαρά και τα Δαρδανέλλια, «παίζει» τώρα στην Ουκρανία, αλλά δεν θα πετύχει και το ξέρει, (ουσιαστικά η Ρωσία αμύνεται στο μέτωπο της Ουκρανίας), ενώ πριν από 7-8 έτη «έπαιξε» και  το «χαρτί» στη Γεωργία, με – κατά το ήμισυ – επιτυχία (Ρωσικός έλεγχος Απχαζίας, κλπ)!

Οι Η.Π.Α. στην περιοχή της απάντησαν με τη μέθοδο της τανάλιας, ήτοι περίσφιξη από Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, (τώρα που την «στοίχησε» με τον … «Türk Stream» και τον «ISIS» που εξέθρεψε και γιγάντωσε δια των ελεγχόμενων από τη Δύση ΜΥ της), με το Αζερμπαϊτζάν και τις άλλες «Σ. Δημοκρατίες», κλπ + την ανάπτυξη της αντι-πυραυλικής ασπίδας, (ολοκλήρωση έως το 2018-2019), κλπ.

ια. Την περιοχή της Κασπίας, (Ν. Καυκάσου), όπου οι πρώην Σοβιετικές «Δημοκρατίες» στρέφονται προς τις Η.Π.Α. απορρίπτοντας τον αυταρχισμό και της νέας Ρωσίας, ενώ παράλληλα γίνεται και «φοβερό δυτικό promotion» στην χώρα του δικτάτορα Αλίγιεφ. Μην εκπλαγείτε αν το Αζερμπαϊτζάν εισέλθει στην … ΕΕ!

ιβ.  Την Αφρική! Η μόνη ρωσική ελπίδα είναι η διαφόρων τύπων και μορφών Ισλαμική και άλλη τρομοκρατία. «Έτρεξε» η Ρωσία να προλάβει, αλλά έχασε! Οι Η.Π.Α. ελέγχουν το κέρας, θα ελέγξουν στενότερα και τη Μαδαγκασκάρη, όπου είχαν όνειρα οι Ρώσοι να φτιάξουν βάση, ελέγχουν τη Νιγηρία, το Μάλι και όλη το πλούσιο σε ενέργεια και ορυκτό πλούτο υπέδαφος της υποσαχάριας Αφρικής, τη Ν. Αφρική με τα διαμάντια κλπ!

  1. Πού ανθίσταται ακόμα η Ρωσία του Πούτιν ή για να το πω αλλιώς, πού αν «τελειώσουν» επιχειρησιακά οι Η.Π.Α. θα έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερο στρατηγικό «αβαντάζ» έναντι της μισητής τους Ρωσίας;

α.  Στην Ουκρανία (Αμύνονται οι Ρώσοι / Ό,τι περισσότερο πάρει η Δύση θα ήταν καλό γι΄ αυτήν, αλλά και να «κλείσει» το θέμα έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, δεν νομίζω να ενοχλούνται οι Η.Π.Α. και ο δ. σχεδιασμός στα στενά και στη Μ. Θάλασσα).

β.  Στη Τσετσενία (Κυριαρχεί εκεί η Ρωσία, σε μία περιοχή κατ’ εξοχήν χρυσοφόρο. Εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα για τη Δύση. Πιστεύω ότι αν έκλεινε το θέμα Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν οι Η.Π.Α. θα κοιτούσαν καλύτερα οι Η.Π.Α. και η Δύση τη στρατηγική περιοχή του Ν. Καυκάσου και θα προχωρούσε καλύτερα ο δ. σχεδιασμός στα στενά και στη Μ. Θάλασσα).

γ. Στη Συρία (Στηρίζει τον Άσαντ, ενώ πιθανώς τώρα με την Αμερικανο-Ιρανική προσέγγιση να έχουμε «διάσπαση» στο τριπλό μέτωπο Ρ. – Ιράν – Συρίας και Χεζμπολλάχ. Λίαν πιθανώς σύντομα ο Άσαντ να τελειώσει, αν «πέσει» η Λαττάκεια των Αλεβήδων / Αλαουϊτών ή το Χαλέπι. Καλό θα ήταν να επιλυθεί το πρόβλημα με πτώση του Άσαντ κλπ, προκειμένου να προχωρήσει ο δ. σχεδιασμός στα στενά και στη Μ. Θάλασσα)!

δ. Στη Λιβύη, όπου πιθανώς να υπάρχει ακόμα κάποια υποτυπώδης ρωσική επιρροή. Είναι πολύ πιθανή μία συμμαχική επέμβαση, για μία αρχικής μορφής σταθεροποίηση και … «βλέπουμε»! (Και να μην επιλυθεί άμεσα δεν επηρεάζεται ο δ. σχεδιασμός στα στενά και στη Μ. Θάλασσα).

ε. Η Δύση ηττήθηκε -προσωρινά- μόνον με τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, όπου όμως  το «παιχνίδι» συνεχίζεται.

στ. Υφίσταται η θετική για τη Δύση,  εκ των πραγμάτων, διαμάχη Ρ. – Ισραήλ, η οποία προς το παρόν υπνώττει, αφού το Ισραήλ, θα επιχειρήσει άμεσα να «πετάξει» τη Ρ. από την Ευρώπη και να καταστεί αυτό ο ενεργειακός μονοπωλιακός της προμηθευτής! (Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο στο … «Μ. Ισραήλ», καθώς και  στους ενεργειακούς, δια της Κύπρου, Κρήτης, 25ου Μεσ. κλπ, αγωγούς, κλπ). (Βασική Παράμετρος, για να προχωρήσει ο δ. σχεδιασμός στα στενά και στα Μ. Θάλασσα).

 

ζ.  Υπάρχει η κόντρα Η.Π.Α. – Ισραήλ, λόγω κυρίως της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, των Ρ5+1 χωρών. (Βασική παράμετρος! Πρέπει επίσης να επιλυθεί για να προχωρήσει ο δ. σχεδιασμός στα στενά και στα Μ. Θάλασσα).

 

  1. Συμπεράσματα

α.  Η Υπερδύναμη Η.Π.Α. είναι σχεδόν παγκόσμια κυρίαρχη, σε έναν πλανήτη του οποίου τα 3/5 είναι θάλασσα, έχει περιθωριοποιήσει τη Ρωσία, η οποία και αυτή ως Υπερδύναμη και επομένως ως έχουσα και αυτή … «παγκόσμια όνειρα », ηττάται «με διαφορά» στην παρούσα χρονική συγκυρία από την Αμερική, κυριολεκτικά ασφυκτιά (προσθέστε και το δυτικό «εμπάργκο») και μία μόνο λύση έχει για να «ζήσει», ως υπερδύναμη, και όχι ως μία τοπική δύναμη με συγκεκριμένο «ταβάνι»!

Πρέπει να αντιδράσει ΤΩΡΑ! Και πού μπορεί η Ρωσία να «παίξει» μόνο, με ελπίδες, αν κερδίσει, να «κόψει στα 2» τη Δύση; Στην περιοχή που άγει στη Μεσόγειο, δια της Μ. Θάλασσας, Στενών Βοσπόρου, Θ. του Μαρμαρά, Στενών Δαρδανελλίων και Αιγαίου, κόβοντας «στα 2» τη Δύση, αφού η Μεσόγειος είναι το μέσον ή το κέντρο της Γης και ισχύει το γνωστό, πως όποιος ελέγχει το κέντρο της σκακιέρας, είναι πιο κοντά στο να πάρει την…  παρτίδα! Όπου αλλού είναι «τελειωμένη» από τη Δύση! Σημειώστε δε ότι ΔΕΝ έχει ΠΝ ποσοτικά ίσο τουλάχιστον με τη Δύση. (Ας δεχθούμε ότι ποιοτικά είναι ισοδύναμη στο ΠΝ, αλλά και σε ΣΞ – ΠΑ, με τις δυτικές δυνάμεις).

β.  Αν λοιπόν επιχειρήσει, ανάλογα με τις περιστάσεις, η Ρωσία με την τεράστια υπομονή, (άλλωστε ως ευρισκόμενη σε άκρως δυσμενή θέση δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς παρά υπομονή στην παρούσα φάση), αφού, όπως εκτέθηκε, ό,τι άλλο θα αποτελούσε γι’ αυτήν τώρα «απονενοημένο διάβημα» και έξυπνο από μεριάς της θα ήταν να περιμένει μία καθόλου απίθανη «ενδο-οικογενειακή κρίση» στη Δ. Συμμαχία, όπως θα ήταν μία Ε-Τ κρίση ή πόλεμος, στο πλαίσιο των εσωτερικών προβλημάτων της, αλλά και στο πλαίσιο της δημιουργίας από τη Δύση είτε  επιπρόσθετων μικρών κρατών «μαξιλάρι», όπως θα ήταν ένα πχ «Θρακικό Κράτος», είτε παροχής αντιδώρων στους Τ. δικτατορίσκους, κλπ, στην κατεύθυνση από Μ. Θάλασσα, έως Μεσόγειο, είναι βέβαιο ότι θα συγκρουσθεί με τη Δύση, η οποία θα προσπαθήσει φυσιολογικά να την εμποδίσει! Άρα ένας Γ’ ΠΠ είναι πολύ πιθανός!

γ.   Η Δύση κυρίως, αλλά και η Ρωσία, η οποία δέχεται στο ΖΧ της την αμερικανική – δυτική «εισβολή», (η Ρωσία όσο μπορεί, αφού «ηττάται»), μοιάζει σαν να βιάζονται να πιάσουν καλύτερες θέσεις στη σκακιέρα! Είναι έτσι, αφού και οι 2 ξέρουν ότι η συνθήκη της Λωζάννης, με τα μυστικά της πρωτόκολλα, θα ισχύει μέχρι το 1923, όταν και προβλέπεται πχ τα στενά να δοθούν από την Τ. στη Μ. Βρεττανία, κλπ !

δ.   Σε κάθε περίπτωση και μετά από τα παραπάνω, τεκμαίρεται ότιαναμένονται σοβαρότατες εξελίξεις στην περιοχή μας και μία Ε-Τ σύγκρουση* φαντάζει πιο πιθανή, όσο ποτέ άλλοτε και πιθανότατα σύντομα, για λόγους που θα εξυπηρετούν ή θα επιβάλλουν οι στρατηγικές δυτικές επιδιώξεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξουδετέρωσης της ρωσικής … αρκούδας !(Σε άλλο άρθρο – ανάλυση θα δούμε τί θα προτιμούσε η Τ. να προσβάλλει στη σημερινή ελληνική επικράτεια,  το «γιατί» και πάντα σε συνδυασμό με τις αμερικανικές θελήσεις ή ορθότερα στρατηγικές επιδιώξεις)!

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!

                                                                  ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

                                                     ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ! ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ!

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΓ.

α. Η Τουρκία ήδη εισήλθε στο … φρενοκομείο της Συρίας (εδώ και 39ημέρες) και το τέλος της είναι θέμα χρόνου! Το ΡΚΚ απαντά αυτό με ολοκληρωτικό πόλεμο στην Τ. που δια του ΡΤΕ μιλούσε εκείνη για ολοκληρωτικό, κατά των Κούρδων, πόλεμο. Τα περί κυνηγίου του DAEŞ από τους Τ. είναι παραμύθια (Διαβάστε προηγούμενες αναλύσεις μου).

β. Η Ελλάς ευρίσκεται στην εντατική (όχι μόνον λόγω της οικονομικής κρίσεως) και μάχεται για να ζήσει! Η Τ. επομένως θα έχει «το πάνω χέρι». Άρα γιατί είδους σύγκρουση μιλάμε;

Η Πατρίδα μας θα πρέπει να παραμείνει ουδετέρα σε ένα ευρύτερο πολεμικό περιβάλλον που ασφαλώς θα την επηρεάζει, αλλά δεν θα την αγγίζει άμεσα, αλλά και να ματώσει όσο το δυνατόν λιγότερο, σε περίπτωση που προσβληθεί από την οιονεί Χούντα της Άγκυρας, με εντολή του Επικυρίαρχου, ήτοι των Η.Π.Α., του ισχυρού εκτελεστικού βραχίονα της «Διεθνούς Κυβέρνησης».