… Μηνυματική Απάντηση Στον “ΕΦΤΑΨΥΧΟ”!

Σου απαντάω “Εφτάψυχε” (γιατί δεν… διάλεξες το… “Γάτος” ή το “Γάτα”, αν είσαι γυναίκα, δεν είναι το ίδιο;), με τα παρακάτω, που στο τέλος τους θα διαβάσεις και ποιός τα είπε! Ένα (1) διαβάζεις εκατό (100) καταλαβαίνεις!.. Διάβασε λοιπόν παρακάτω!

1. Εμπιστέψου τον εαυτό σου! Δημιούργησε τον τύπο του ανθρώπου, με τον οποίο θα ζήσεις ευτυχισμένος σε όλη σου την ζωή. Αξιοποίησε στο έπακρο τον εαυτό σου, ανεμίζοντας το μικροσκοπικό, εσωτερικές σπίθες της δυνατότητας στις φλόγες της επίτευξης.

2. Είναι αλήθεια, έχουμε κερδίσει όλους τους πολέμους μας, αλλά έχουμε πληρώσει γι’ αυτούς. Δεν θέλουμε άλλες νίκες.

3. Μπορούμε να συγχωρήσουμε τους Άραβες που σκοτώνουν τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να τους συγχωρήσουμε που μας υποχρεώνουν να σκοτώνουμε τα παιδιά τους. Εμείς θέλουμε ειρήνη μόνον με τους Άραβες, αφού αυτοί αγαπάνε τα παιδιά τους, περισσότερο απ’ όσο μας μισούν.

4. Αγαπητέ μου, η 3η ηλικία είναι σαν ένα α/φ που πετά στην καταιγίδα. Όταν είσαι σ’ αυτό, δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις. Δεν μπορείς να σταματήσεις ένα α/φ, δεν μπορείς να σταματήσεις μια καταιγίδα , δεν μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο. Έτσι, θα ήταν καλό, να το δεις με σοφία.

5. Ο άνθρωπος ο οποίος δεν μισεί τον πόλεμο, δεν είναι πλήρης ανθρώπινη ύπαρξη.

6. Εμείς οι Εβραίοι έχουμε ένα κρυφό όπλο στον αγώνα μας με τους Άραβες. Δεν έχουμε μέρος να πάμε

7. Αφήστε με να σας πω το ένα και μοναδικό που έχουμε, κατά τον Μωυσή. Μας πήρε 40 χρόνια στην έρημο, με σκοπό να μας φέρει στο ένα και μοναδικό μέρος της Μ. Ανατολής, το οποίο δεν έχει πετρέλαιο.

8. Οφείλουμε στις επόμενες γενιές! Χαιρόμαστε όταν ένα νέο είδος βαμβακιού καλλιεργείται, όταν οι φράουλες ανθούν στο Ισραήλ. 

9. Μην είσαι τόσο ταπεινός, δεν είσαι τόσο σπουδαίος.

-/-

Τα παραπάνω είναι ρήσεις της συγχωρεμένης πλέον, τέως Π-Θ του Ισραήλ, της τεράστιας πολιτικού και Πατριώτισσας Γκόλντα ΜΕΪΡ!!!..

Golda Meir 03265u.jpgΑφαίρεση χαρακτηριστικής εικόνας

(Κατ’ εμάς εδώ, η θανούσα Μέϊρ, ο θανών Μ. Νταγιάν

 

Moshe Dayan, Chief of General Staff.jpg

Γκόλντα Μεΐρ-Αποφθέγματα

 

και ο ζων νυν Ι/Π-Θ Κος Β. Νετανιάχου

Δείτε φωτογραφίες: Η επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Το απόγευμα οι ...

είναι πολιτικο-στρατιωτικά κρινόμενοι, ό,τι πιο δυνατό, πολύτιμο, σπουδαίο και βαθιά πατριωτικό ανέδειξε το Ισραήλ, τα τελευταία 60 χρόνια, μακράν μάλιστα των όποιων άλλων, λοιπών Ι/πολιτικο-στρατιωτικών προσωπικοτήτων*).

* Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν συγκρίνουμε τα παραπάνω 3 πρόσωπα, με τους επικεφαλής “εγκεφάλους” της ιδρύσεως του νέου Ι/Κράτους, όπως πχ τον Θ. ΧΕΡΤΣΛ, τον Δ. Μ. ΓΚΟΥΡΙΟΝ, κλπ!.. Ο Γκουριόν, κάποια στιγμή, είχε χαρακτηρίσει την Μέϊρ, ως τον… μόνον άνδρα, μέσα στην Κ-Β!.. Καταλάβατε, γιατί είδος γυναίκας πολιτικού επρόκειτο!..

-/-

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΓΚΟΛΝΤΑ (ΜΠΑΜΠΟΒΙΤΣ) ΜΕΪΡ

Pin on Iconic Smoking Poses

Γεννήθηκε το 1898 (03 Μαϊου) στο Κίεβο, της σημερινής Ουκρανίας και τότε Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Το 1906, η οικογένειά της, η οποία είχε εγκατασταθεί στις Η.Π.Α., μετανάστευσε στην Παλαιστίνη.

Η ίδια επέστρεψε στην Παλαιστίνη το 1921, όπου και εντάχθηκε αμέσως στο “Εβραϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα”!.. (Θεωρείται και είναι μία εκ των Ιδρυτών του Ι/Κράτους).

Συμμετείχε ενεργά στο Συνδικάτο “Histadrut” και στο Εργατικό Κόμμα “Mapai”. 

Διορίστηκε στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Μόσχα, όταν ιδρύθηκε το Ι/Κράτος.

Ανάμεσα στα έτη 1949 και 1956 εκτέλεσε καθήκοντα σε Δνσεις – Υπ. “Κοινωνικών Υπηρεσιών” του Ισραήλ, γενόμενη και Υπ. Εργασίας, ενώ ανάμεσα στα χρόνια 1956,με 1966 εκτέλεσε καθήκοντα στο Ι/ΥΠΕΞ, γενόμενη και Υπ. Εξωτερικών.

Το 1966 εξελέγη Γ. Γραμματέας στο Κόμμα του “Mapai”. (“Εργατικό Κόμμα”).

Το 1969 έγινε Π-Θ. Ήταν η 4η γυναίκα Π-Θ στο Ισραήλ και η 3η γυναίκα στον Κόσμο.

To 1972 διαχειρίστηκε την άνανδρη τρομοκρατική Παλαιστινιακή επίθεση – σφαγή των Ι/Αθλητών, στο Μόναχο!

Το 1973, μετά τον Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο της “Εξιλεώσεως” (“Γιομ Κιπούρ”), δέχθηκε πληθώρα αρνητικής κριτικής, σχετικά με το αμυντικό σύστημα του Ι/Κράτους, με αποτέλεσμα, το 1974, να παραιτηθεί.

Η Μέϊρ πέθανε το 1978 (08 Δεκ.) στα Ιεροσόλυμα, σε ηλικία 80 ετών.

 

ΑΥΤΑ “ΕΦΤΑΨΥΧΕ” ΚΑΙ… ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, … ΚΑΤΑΛΑΒΕ!.. 

-/-

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΑΚΟ ΤΡΑΜΠ!.. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!..

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΕ, ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΟΤΑΝ ΘΑ “ΦΑΤΕ” ΚΑΙ 2Η ΦΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ Α/ΛΑΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΑΜΠ… ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ… ΛΙΒΡΕΕΣ), ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ“!.. 

Trump’tan 484 milyar dolarlık imza!

Trump'tan 484 milyar dolarlık imza!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında küçük işletmeler ve sağlık merkezlerine destek ve daha fazla test yapılması amacıyla sunulan ve Kongre’den geçen 484 milyar dolarlık ek bütçe tasarısını onayladı.

Söz konusu tasarıya desteğini sık sık dile getiren Trump, tasarı masasına gelir gelmez imzalayacağını söylemişti.

Ek bütçenin kapsamında ne var

Salgın sebebiyle faaliyetlerini durduran küçük işletme sahipleri ve finansal açıdan zorluk çeken vatandaşlara 320 milyar dolar ayrılan tasarıda, hastaneler için 75 milyar dolar, küçük işletmelere acil afet kredisi için 60 milyar dolar ve diğer bazı kalemlerde de ilave bütçe ayrılması öngörülüyor.

Tasarıda ayrıca, daha fazla Kovid-19 testi uygulanması ve salgının kontrolü için 25 milyar dolar ekstra ödenek ayrılması isteniyor.

Yasa tasarısı salı günü Senatodan, dün de Temsilciler Meclisinden geçmişti.

-/-