ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ… ΝΕΑ!

1.

Ο Πούτιν έκανε έκκληση για μονομερείς κυρώσεις!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΥΤΙΝ ΦΩΤΟ

26 Απριλίου 2019, 06:55 
Φωτογραφία: kremlin.ru 
Κείμενο: Anton Antonov

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει μια αποτελεσματική απάντηση στις εκδηλώσεις προστατευτισμού, που περιλαμβάνουν μονομερείς κυρώσεις, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελετή έναρξης του Φόρουμ One Bond, One Road στο Πεκίνο.

Ανέφερε τους κινδύνους “κατακερματισμού του παγκόσμιου πολιτικού, οικονομικού και τεχνολογικού χώρου”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, οι κυρώσεις που έχουν ληφθεί για να παρακάμψουν το “Συμβούλιο Ασφαλείας” του ΟΗΕ και οι εμπορικοί πόλεμοι είναι «η πιο επικίνδυνη μορφή προστατευτισμού», αναφέρει η RIA Novosti .

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι μόνο από κοινού μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της οικονομικής και τεχνολογικής υστέρησης ορισμένων χωρών από άλλα, καθώς και να επιβραδύνουμε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας – «αυτές οι αρνητικές τάσεις δημιουργούν ένα… θρεπτικό μέσο για την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και την παράνομη μετανάστευση». Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο οι παλιές συγκρούσεις επιδεινώνονται, αλλά έχουμε και νέες.

Η Ευρασία, σύμφωνα με τον Πούτιν, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης ενός θεμελιώδους θετικού θεματολογίου. Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους Ευρασιανούς εταίρους, υπό τον όρο ότι οι συμμετέχοντες στην αλληλεπίδραση αυτή σέβονται την κυριαρχία και τα συμφέροντα κάθε χώρας. Για παράδειγμα, ο Πούτιν ανέφερε την “Οικονομική Ένωση” της Ευρασίας.

Ο Πούτιν υποστήριξε επίσης την ιδέα του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping να συνδέσει το έργο Μια ζώνη, μια διαδρομή με άλλες ενώσεις ενσωμάτωσης. Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για την εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕΑ και Κίνας.

Επιπλέον, η ΕΕΕ έχει συνάψει συμφωνίες με το Βιετνάμ και το Ιράν, προετοιμάζεται να συνάψει με τη Σιγκαπούρη και τη Σερβία, βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ινδία. Ο Πούτιν τόνισε ότι η ΕΕΑΕ “είναι υπέρ μιας εποικοδομητικής και ισότιμης” συνεργασίας με την ΕΕ.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι σημερινές διαφορές, δεν μπορούν να εξαλείψουν την κοινή μας ευθύνη για το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρης της Ευρασίας”.

Την Παρασκευή, 26-04-2019, ο Πούτιν δεν θα μιλήσει μόνο κατά την τελετή έναρξης του φόρουμ, αλλά θα πραγματοποιήσει επίσης πολλές διμερείς συναντήσεις – με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Σερβίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, τον υπουργό Εξωτερικών της Μιανμάρ. Την ίδια ημέρα ο Πούτιν και ο Χι Τζίνπινγκ θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες.