Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΡΥΛΟ”!..

Αγαπητοί!

Σας γράφουμε, καιρό τώρα, για το τί έγινε στην “CIA”, κυρίως επί της… δυναστείας των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” των Η.Π.Α., και συγκεκριμένα επί Κλίντον – Ομπάμα, προκειμένου να εφαρμοσθεί το σχέδιο για τον… νέο Κόσμο, των Κοσμοκυρίαρχων “Διεθνών Εβραίων“!.. (Γενικόλογα)!..

Σήμερα διαβάσαμε στο “σάϊτ” του νεο-τσάτσου του Μελισσανίδη και του Σαββίδη, Χίου, το παρακάτω άρθρο, το οποίο βεβαίως είναι αφιερωμένο -ειδικά- στην Ουκρανία, αλλά εκτιμώμενο ευρύτερα, μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ”, ΤΟΥΣ… ΣΟΡΟΣ, ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,  ΤΙΣ… ΠΙΕΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ, ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ, ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ – ΣΤΟΧΟΥΣ, ΤΙΣ ΝΟΘΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!.. 

Διαβάστε λοιπόν, αλλά και θυμηθείτε παράλληλα, τί σας έγραφε ο… “Ε.Θ.”!..  (Όπου κόκκινο χρώμα, είναι δικό μας)!..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ (70) ΧΡΟΝΙΑ Η CIA ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ PIERRE OMIDYAR (ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ e-BAY) ΚΑΙ ΤΩΝ 40 Μ.Κ.Ο

VALENTINE

 

Στο βιβλίο “The CIA As Organized Crime” του συγγραφέα – ερευνητή Douglas Valentine, το κεφάλαιο 9 είναι αφιερωμένο στην Ουκρανία με τίτλο ΄΄Η CIA ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ΄΄

 

Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι ο Douglas Valentine είναι από τους λίγους  δημοσιογράφους – ερευνητές  που τιμούν την δημοσιογραφία. Η έρευνά του  για τον αμερικανικό οργανισμό είναι πολύχρονη ξεκινώντας την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ. Ήταν τότε που ο Διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Κόλμπι του έδωσε ελεύθερη πρόσβαση σε αρχεία και την άδεια να πάρει  συνεντεύξεις από υπαλλήλους της CIA, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο πρόγραμμα “Φοίνικας” στο Νότιο Βιετνάμ.

Άλλα βιβλία του είναι:

VALENTINE-books

The Strength of the Pack,

The Strength of the Wolf

The Phoenix Program

The Hotel Tacloban

A Crow’s Dream

TDY

With Our Eyes Wide Open

Το απόσπασμα που παραθέτουμε δημοσιεύθηκε 28 Νοεμβρίου 2016 και μας αποκαλύπτει πληροφορίες και γεγονότα που οι πληρωμένοι και ελεγχόμενοι κονδυλοφόροι  αδυνατούν ή αδιαφορούν ν΄ αγγίξουν.

Κρίναμε πως μία απλή περίληψη δεν μπορεί να αποδώσει όλες τις πτυχές. Καλή ανάγνωση.

RYAN DAWSON: Είμαι ο Ryan Dawson από το ANC Report. Μαζί μου σήμερα είναι ο Doug Valentine. Θα τον ρωτήσω απόψε για το ρόλο της CIA στην Ουκρανία και τη διείσδυση στα μέσα ενημέρωσης. Κύριε Βαλεντάιν, χαίρομαι που σας έχω ξανά στην εκπομπή.
VALENTINE: Ευχαρίστησή μου, σας ευχαριστώ.

DAWSON: Θέλω να σας ρωτήσω για την οργάνωση που συνεργάζεται με ΜΚΟ στην Ουκρανία. Ονομάζεται  (United Action Centre). Θέλω να διαβάσω κάτι σύντομο από τη σελίδα τους και να μάθω τις απόψεις σας. Λέει: “Το Κέντρο ΜΚΟ UA έχει ένα ισχυρό επαγγελματικό ανθρώπινο δυναμικό. Η ομάδα έχει εμπειρία στην εκτέλεση έργων στον τομέα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης. Ταυτόχρονα, το Κέντρο UA αποτελείται από εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές που έχουν εμπειρία στη δημοσιογραφία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις δημόσιες σχέσεις, τις δημόσιες δραστηριότητες κ.λπ. Επίσης, το Κέντρο UA διαθέτει μια εκτεταμένη βάση δεδομένων επαφών με διεθνείς εμπειρογνώμονες, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Αυτή τη στιγμή, το Κέντρο UA είναι ο συντονιστής της δημόσιας εκστρατείας του Νέου Πολίτη, (New Citizen’s Public) η οποία συγκεντρώνει περίπου 40 ΜΚΟ”.
Γνωρίζουμε από την έκθεση του  Carl Bernstein για τα μέσα ενημέρωσης πόσο πολύ έχει διεισδύσει η CIA στα μέσα ενημέρωσης. Θα μπορούσατε να μας πείτε τις απόψεις σας για το Κέντρο UA και για το τι κάνουν εκεί με 40 ΜΚΟ, υποτίθεται για να προωθήσουν τη δημοκρατία και να έχουν ακτιβιστές και έμπειρους δημοσιογράφους που εργάζονται μαζί;

pact
VALENTINE: Το Κέντρο UA είναι ο οργανισμός που ο Pierre Omidyar συγχρηματοδότησε πριν από δύο χρόνια. Το Κέντρο UA είναι μια οργάνωση- ομπρέλα που συνδέεται με διάφορα ακτιβιστικά προγράμματα και ΜΚΟ,  ένα από τα οποία είναι η εκστρατεία New Citizen, η οποία, σύμφωνα με τους Financial Times, “έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να ξεκινήσει η διαμαρτυρία”.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Kyivpost, το ”Center UA έλαβε περισσότερα από 500.000 δολάρια το 2012, … το 54% των οποίων προήλθε από την Pact Inc., ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ. (U.S. Agency for International Development). Σχεδόν το 36 τοις εκατό προήλθε από το Omidya Network, ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον ιδρυτή του eBay Pierre Omidyar και τη σύζυγό του. Άλλοι δωρητές η Διεθνή Αναγέννηση  (international Renaissance Foundation), της οποίας βασικός χρηματοδότης είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, και το National Endowment  for Democracy, που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το Κογκρέσο των ΗΠΑ”.

Γιατί ο Omidyar αποδείχθηκε πρόθυμος να συνεργαστεί με γνωστούς χορηγούς αλλαγής καθεστώτος όπως η USAID και η NED – για να μην αναφερθούμε στον Soros; Πού αλλού [συνεργάζεται]; Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτό είναι το είδος της παρέας που διατηρεί. Γιατί; Αν και ο Omidyar γεννήθηκε στο Παρίσι και οι γονείς του μετακόμισαν στο Maryland από τη Γαλλία, όταν ήταν μικρός, φαίνεται να έχει ιρανική καταγωγή.

Η μητέρα του ήταν γλωσσολόγος στα φαρσί (Farsi / Περσικά) και από το 2016 είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Roshan. (Roshan Cultural Heritage Institute). Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, ελάχιστες πληροφορίες είναι διαθέσιμες δημοσίως για τον πατέρα του, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός του. Προφανώς ήταν ουρολόγος ή χειρουργός στο John Hopkins, και αν αυτό συνέβαινε, το όνομά του θα έπρεπε να είναι διαθέσιμο. Η μυστικότητα υποδηλώνει κάποιου είδους σύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες, ίσως με το είδος των κύκλων των εμιγκρέδων της ανώτερης τάξης που καλλιεργεί η CIA στην Αμερική. Είναι γεγονός ότι ο σταθμός της CIA στο Ιράν χρησίμευε ως μία από τις κύριες βάσεις της Υπηρεσίας για τις επιχειρήσεις πρακτόρων κατά των Σοβιετικών.

Η CIA και η MOSSAD δημιούργησαν τη SAVAK, τη διαβόητη υπηρεσία εσωτερικής πολιτικής ασφάλειας του Σάχη, και ο Σάχης με τη σειρά του έδωσε στη CIA την ελευθερία για να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Σοβιετικών.

Ίσως ο Pierre Omidyar να είναι προσιτός στις υπηρεσίες εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ λόγω κάποιων προηγούμενων οικογενειακών δεσμών. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ξόδεψε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια (ένα ευτελές ποσό για έναν δισεκατομμυριούχο) για να βοηθήσει να τοποθετηθεί το Κέντρο UA στην Ουκρανία: έτσι ώστε η CIA να μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Ρώσων, όπως έκανε από το Ιράν. Δεν άκουσα ποτέ καμία εξήγηση από τον περίεργο Glenn Greenwald. Όταν πρόκειται για τις μαϊμούδες του ζαχαρομπαμπά του, η πολιτική του Greenwald είναι  “δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω”. Γιατί; Είναι αυτό το αντάλλαγμα;

Αυτό που ξέρω είναι ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Omidyar, ο George Soros και οι Rockefellers – για να μην αναφερθώ στην USAID και την NED – δεν χρηματοδοτούν την πολιτική δράση από την καλοσύνη της καρδιάς τους.
Το κάνουν για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό δημιουργείται ένας οργανισμός όπως το Centre UA: για να προωθήσει τα συμφέροντα των χρηματοδοτών του. Για μένα μοιάζει με μηχανισμό που διευκολύνει η CIA για να δημιουργηθεί μια κρίση στην Ουκρανία και να την εκμεταλλευτεί. Οι 40 ΜΚΟ που συντονίζει είναι τέλεια τοποθετημένες για να παρέχουν κάλυψη για κρυφή πολιτική δράση της CIA.

Το Κέντρο UA συντονίζει πράγματι πολιτικούς και δημοσιογράφους ειδικούς σε διεθνείς υποθέσεις και δημόσιες σχέσεις. Το αναφέρει στην ιστοσελίδα του. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εμπλέκονται στη διαχείριση πληροφοριών- ίσως συνδέονται με έναν διακομιστή, όπως η Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Θα έχει περάσει από το μυαλό των ειδικών της πολιτικής στον ψηφιακό σκοτεινό στρατό της CIA ότι θα μπορούσαν εύκολα να συγκεντρώσουν την υποστήριξη του κοινού για τις χρωματιστές επαναστάσεις τους,  δυνάμενοι  να χειραγωγήσουν τους πιθανούς επαναστάτες χρησιμοποιώντας τις ίδιες, αν και επικαιροποιημένες μεθόδους κατήχησης κινήτρων που εφάρμοσαν άνθρωποι όπως ο Φρανκ Σκότον στο Βιετνάμ.

Οι ειδικοί δημοσίων σχέσεων του Κέντρου UA καθοδηγούν σίγουρα τους φιλοαμερικανούς υποψηφίους στο Κίεβο με τον ίδιο τρόπο που οι Αμερικανοί PR χειραγωγούσαν τον Μπόρις Γέλτσιν στη Μόσχα. Όπως είναι γνωστό, ο Γέλτσιν έδωσε το ΄΄μαγαζί΄΄ αφού έγινε πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με τον ίδιο τρόπο που η CIA προώθησε τον Γέλτσιν, οι δημοσιογράφοι του Κέντρου UA σίγουρα φροντίζουν ώστε οι φιλοαμερικανοί πολιτικοί να έχουν ευνοϊκή τύχηΔιαστρεβλώνουν τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο ώστε ο Omidyar, ο οποίος έχει καταστήσει δυνατή τη λειτουργία τους, να είναι ευχαριστημένος.

Ο δηλωμένος σκοπός του Κέντρου UA ήταν να βγάλει την Ουκρανία από τη ρωσική επιρροή  και να την παραδώσει στις δυτικές εταιρείες. Και αυτό ακριβώς συνέβη, μαζί με τις υποχρεωτικές πολιτικές πληρωμές. Πράγματι, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του Centre UA, ο γιος του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της Ουκρανίας Burisma Holdings. Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι επικεφαλής του νομικού τμήματος της Burisma και διατηρεί επαφές με διεθνείς οργανισμούς.

Το βιβλίο Flashpoint in Ukraine παρέχει άφθονες αποδείξεις ότι το καθεστώς Ομπάμα και οι  εταίροι του που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα ανέτρεψαν τη φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας και εγκατέστησαν μια κυβέρνηση γεμάτη νεοναζί και την αμερικανική ελίτ. Το έκαναν αυτό για τον δικό τους πλουτισμό, και όμως τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν ποτέ με  το θέμα. Είναι η συνηθισμένη δουλειά. Ο μέσος Ουκρανός πολίτης δεν ωφελείται- μόνο η “υπερπαραγωγική” αμερικανική ελίτ που οργάνωσε το πραξικόπημα. Είναι εκπληκτικό να το βλέπεις. Η επιχείρηση  αρπαγής του Μπάιντεν έλαβε χώρα το 2014.

Natalie Jaresko

Το 2016, ένα άλλο σούπερ αρπακτικό, η Natalie Jaresko, πήρε τον έλεγχο της Datagroup, της εταιρείας που ελέγχει την αγορά τηλεπικοινωνιών της Ουκρανίας. Η Jaresko κατείχε κάποτε κορυφαία θέση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συντονίζοντας τις υπηρεσίες εμπορίου που ασχολούνταν με την πρώην Σοβιετική Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Overseas Private Investment Corporation.

Ελέγξτε την στη Βικιπαίδεια. Είναι μέλος της παγκόσμιας ελίτ: του δικτύου ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας/Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Στην κυβέρνηση Κλίντον υπηρέτησε ως επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία και βοήθησε να προετοιμαστεί ο δρόμος για το πραξικόπημα που έγινε εκεί 20 χρόνια αργότερα. Αυτά τα πραξικοπήματα χρειάζονται χρόνια για να οργανωθούν. Σχεδιάζονται πολλά ακόμη.

Natalie Jaresko2
Η Jaresko απέκτησε την ουκρανική υπηκοότητα την ίδια ημέρα με τον διορισμό της ως υπουργού Οικονομικών της Ουκρανίας το 2014. Στη συνέχεια πίεσε τον ανταγωνιστή της, ιδιοκτήτη της Datagroup, από την επιχείρηση χρησιμοποιώντας το είδος της απάτης με τα δανειακά χρέη σε ξένο νόμισμα που προτιμούν οι κουκουλοφόροι της μαφίας και οι οικονομικοί εκτελεστές. Με αυτόν τον τρόπο οι ελεύθεροι καπιταλιστές λειτουργούν: φορτώνουν στοχευμένα έθνη και επιχειρηματίες με χρέος και στη συνέχεια τα καθαρίζουν. Και πάλι, ούτε λέξη διαμαρτυρίας από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης: είναι το “ελεύθερο εμπόριο” σε δράση.

Η CIA παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτά τα σχέδια, λειτουργώντας παράνομα, με κατασκοπεία υψηλής τεχνολογίας και περιουσιακά στοιχεία του υποκόσμου – φτάνοντας σε αρχεία της αστυνομίας ή χρησιμοποιώντας ιδιωτικούς ερευνητές για να βρουν τα αδύνατα σημεία των ανθρώπων, που στη συνέχεια τους στήνουν παγίδες και τους εκβιάζουν.

Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις ανατροπής δεν μπορούν να γίνουν δημοσίως από ανθρώπους σαν τον Μπάιντεν ή την Jaresko ή τους ανθρώπους των δημοσίων σχέσεων τους. Οι ξένοι εκβιασμοί πρέπει να γίνονται μυστικά μέσω του εγκληματικού υποκόσμου, και εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η CIA.

Άλλες φορές τα μέσα ενημέρωσης παίζουν τον κεντρικό ρόλο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι άνθρωποι κερδίζουν τις εκλογές μέσω αρνητικής εκστρατείας. Το Δημοκρατικό Κόμμα προσλαμβάνει ερευνητές για να βρουν βρομιές για τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους. Οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν το ίδιο πράγμα. Η αλήθεια δεν έχει σημασία επειδή τα γεγονότα συμβαίνουν ακαριαία. Η υπερβολή γίνεται γεγονός πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει. Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι εν μέρει ιθαγενής Αμερικανίδα στην αίτησή της για το Χάρβαρντ, και μόλις άρχισε να κάνει εκστρατεία για τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ την αποκαλούσε “Ποκαχόντας” σε κάθε ευκαιρία. Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι, μέσα στο αιώνιο παρόν της θεαματικής κυριαρχίας, να επηρεάζονται τα γεγονότα μέσω κατασκευασμένων σκανδάλων και παραποιήσεων, χωρίς να είναι παράνομο ή μυστικό. Απαιτείται απλώς η ιδιότητα της διασημότητας, ένας λογαριασμός στο Twitter και η προσοχή των δικτύων ελέγχου της πληροφορίας.

Όπως είπε ο Guy Debord πολύ πριν από το διαδίκτυο στο βιβλίο του “Σχόλια για την κοινωνία του θεάματος”, “Μια πτυχή της εξαφάνισης κάθε αντικειμενικής ιστορικής γνώσης μπορεί να φανεί στον τρόπο με τον οποίο οι ατομικές φήμες έχουν γίνει εύπλαστες και μεταβλητές κατά βούληση από εκείνους που ελέγχουν όλες τις πληροφορίες΄΄ πληροφορίες που συλλέγονται και επίσης – ένα εντελώς διαφορετικό θέμα – πληροφορίες που μεταδίδονται. Η ικανότητά τους να διαψεύδουν είναι έτσι απεριόριστη”.

Οποιοσδήποτε μπορεί να σπιλωθεί, και εκτός από τους άγνωστους Προστατευόμενους Λίγους της CIA και του Καθεστώτος Εθνικής Ασφάλειας, δεν υπάρχει καμία άμυνα.

Στο εξωτερικό, η CIA συλλέγει διαρκώς πληροφορίες για αντιπάλους όπως για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις μεταβιβάζει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία χαίρονται που τις μεταδίδουν με εκατομμύρια διαφορετικούς τρόπους.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι η CIA ασχολείται με την ανατροπή των ισορροπιών στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή σκηνή. Γι’ αυτό είναι μυστική και γι’ αυτό όλοι οι ιδιώτες την προστατεύουν. Μοιράζονται την ίδια επιχειρηματική ιδεολογία. Οι αξιωματικοί της CIA, οι άνθρωποι των δημοσίων σχέσεων, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί και οι ακαδημαϊκοί που πληρώνονται για να δίνουν “ειδικές” συνεντεύξεις  στο Fox ή στο MSNBC, χειραγωγούν συνειδητά τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα εδώ στις ΗΠΑ, όπως ακριβώς κάνουν για την ουκρανική αντιπολίτευση ή την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Η CIA δημιουργεί λογαριασμούς στο Twitter, σελίδες στο Facebook και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να μετακινήσει ανθρώπους σε μαζικές οργανώσεις για να επιτύχει τους μυστικούς σκοπούς της. Τον Μάιο του 2016 το Twitter “απέκοψε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ από μια υπηρεσία που κοσκινίζει το σύνολο της παραγωγής των αναρτήσεων του Twitter στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.  Ο ένοχος ήταν η Open Source Enterprise της CIA, η οποία είχε συνάψει σύμβαση με έναν ιδιώτη εργολάβο, Dataminr, μέσω του πανταχού παρόντος ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων της CIA In-Q-Tel, για να κατασκοπεύει Αμερικανούς πολίτες. Τέτοιες υπερ-μυστικές επιχειρήσεις “πληροφοριών” χρησιμοποιούνται συχνά ως κάλυψη για άκρως παράνομες επιχειρήσεις “επιθετικής αντικατασκοπείας”.

DAWSON: Είδαμε το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία, το οποίο είναι πλήρως της CIA, να πρωτοστατεί στην Ουκρανία. Αλλά γιατί η CIA χρειάζεται τόσες πολλές ΜΚΟ ως μεσάζοντες; Ποιος είναι ο σκοπός τους για να έχουν 40 διαφορετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις;
VALENTINE: Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν η CIA μετακόμισε στο Βιετνάμ, το οποίο είχε μια κουλτούρα με την οποία οι ΗΠΑ δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αγοράσει πολλά ακίνητα. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του Πρώτου Πολέμου της Ινδοκίνας και το έκαναν αυτό κρυφά, ώστε να έχουν ασφαλή σπίτια για να δημιουργήσουν οργανώσεις αργότερα. Είναι πάντα καλύτερο γι’ αυτούς να αγοράζουν ακίνητα σε περιόδους κρίσης, όταν οι τιμές είναι πεσμένες. Όπως λέει πάντα ο Τραμπ, “Αγοράστε χαμηλά”. Και πότε είναι οι τιμές χαμηλότερες; Όπως είπε ο βαρόνος Ρότσιλντ, “Όταν υπάρχει αίμα στους δρόμους”.
Η CIA αγόρασε τεράστιες εκτάσεις ακινήτων στη Σαϊγκόν μεταξύ 1952 και 1955, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Πολέμου της Ινδοκίνας, όταν υπήρχε αίμα στους δρόμους. Η CIA αγόρασε προνομιακά ακίνητα στο δέκα τοις εκατό της αξίας τους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα – βάλτε τη μύτη σας στη σκηνή. Τα κτίρια αυτά χρησίμευαν ως χώροι όπου οι αξιωματικοί της CIA μπορούσαν να συναντούν τους πράκτορές τους και να σχεδιάζουν βρώμικες δουλειές. Κάποια τα παρέδωσαν σε ΜΚΟ και οργανώσεις πολιτών για να λειτουργήσουν.

Ο William Colby με σύστησε σε έναν από τους συνεργάτες του, τον Clyde Bauer, τον αξιωματικό της CIA που διηύθυνε την Air America στο Βιετνάμ τις πρώτες μέρες. Ο Bauer μου είπε ότι ίδρυσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων του Νοτίου Βιετνάμ, το Εμπορικό Επιμελητήριο και τη Λέσχη Lions, “για να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση πολιτών”. Αυτό ακριβώς κάνει η CIA στην Ουκρανία μέσω του Κέντρου UA. Δημιουργεί μια φιλοαμερικανική βάση πολιτών, από την οποία αναδύονται πολιτικοί υποψήφιοι.
Η CIA επηρεάζει την πολιτική σε ξένα έθνη με πολλούς τρόπους.
Αξιωματικοί της CIA διοχετεύουν συνεχώς χρήματα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, δεξιά και αριστερά, και δημιουργούν μακροχρόνιους πράκτορες για την παρακολούθηση και τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων. Αυτή είναι η συνήθης επιχειρησιακή διαδικασία.
Το επόμενο πράγμα που κάνει η CIA είναι να καταλάβει τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών ενός έθνους. Αυτό έκανε στο Βιετνάμ και στην Ουκρανία.

Όπως έχω εξηγήσει αλλού, προσφέρουν εκπαίδευση και υψηλής τεχνολογίας συσκευές στους ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών- τους διαφθείρουν και τους χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς, όπως χρησιμοποίησαν τη SAVAK στο Ιράν. Είναι άκρως παράνομο να δωροδοκείς αξιωματούχους σε ξένα έθνη. Δεν μας αρέσει όταν μας το κάνουν, και δεν είναι κάτι που ακόμη και ένας δισεκατομμυριούχος με επιρροή όπως ο Omidyar είναι εκπαιδευμένος να κάνει (αν και η ιδιωτική του δύναμη ασφαλείας είναι πιθανώς στελεχωμένη από πρώην αξιωματικούς της CIA που ξέρουν πώς να το κάνουν).

Η CIA διεισδύει σε όλα τα πολιτικά κόμματα και μόλις ένας πολιτικός που της ανήκει είναι στη θέση του, δεξιός ή αριστερός, μπορεί να τον αναδείξει σε υπουργό Άμυνας ή Εσωτερικών. Αυτοί οι υπουργοί είναι στη μισθοδοσία της CIA και διορίζουν στρατιωτικούς, αξιωματούχους ασφαλείας και αστυνομικούς που εκτελούν τις εντολές της CIA. Η CIA προσπαθεί να τοποθετήσει τους ανθρώπους της σε όλη την κυβέρνηση και την κοινωνία των πολιτών του αιχμάλωτου έθνους. Στη Νότια Αμερική στρατολογούν νεαρούς στρατιωτικούς αξιωματικούς μέσω της Σχολής της Αμερικής (που τώρα αθώα μετονομάστηκε) και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, τους βάζουν να οργανώσουν ένα πραξικόπημα με την υποστήριξη όλων των άλλων ανθρώπων που καλλιεργούν εδώ και χρόνια, μερικές φορές δεκαετίες.

Οι αμερικανικές εταιρείες χρειάζονται τη CIA για να τοποθετήσουν αυτές τις παράλληλες κυβερνήσεις. Η CIA διεισδύει στο στρατό και στις υπηρεσίες ασφαλείας και ταυτόχρονα δημιουργεί μια βάση πολιτών μέσω οργανώσεων που μπορούν να αποποιηθούν, όπως το Κέντρο για την ΕΑ. Έτσι κυβερνώνται οι κοινωνίες όταν δεν υπάρχει συντριπτική λαϊκή υποστήριξη,  μέσω της ιδιοκτησίας της περιουσίας και με το να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κυβέρνηση και στους πολιτικούς θεσμούς.

Η CIA στρατολογεί ανθρώπους όπως τον Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία. Συχνά οι άνθρωποι που διοικούν τα συνδικάτα είναι στη μισθοδοσία της CIAοι άνθρωποι που διοικούν το εκπαιδευτικό σύστημα επίσης. Η CIA μπορεί να στρατολογήσει αυτούς τους ανθρώπους επειδή έχει τόσα πολλά χρήματα. Οι Ρώσοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν, όταν δισεκατομμυριούχοι όπως ο Τζορτζ Σόρος σκορπούν ένα εκατομμύριο εδώ και πέντε εκατομμύρια εκεί – χρήματα που πηγαίνουν στην οικοδόμηση πολιτικών θεσμών που είναι ιδεολογικά συντονισμένοι.

Είτε οι άνθρωποι το κάνουν για την αγάπη είτε για τα χρήματα είτε για την πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον, η CIA χειραγωγεί τις κοινωνικές και πολιτικές διαδικασίες. Οι αξιωματικοί της και οι πράκτορές της στρατολογούν ανθρώπους και τους τοποθετούν στη θέση τους, βάζοντάς τους να υπογράψουν συμβόλαια που ουσιαστικά λένε: “Σε αντάλλαγμα για να εργαστείς για εμάς στην προώθηση των συμφερόντων μας εδώ στο Κίεβο θα πάρεις 100.000 δολάρια σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό και η ζωή σου θα είναι ρόδινη”. Είναι παράνομο. Είναι προδοτικό. Δεν μπορείς να παίρνεις χρήματα από μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών και να εργάζεσαι εναντίον της χώρας σου, αλλά αυτό ακριβώς κάνει η CIA αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο σε μαζική κλίμακα.

DAWSON: Ήθελα να σας ρωτήσω για την Ανθρώπινη Νοημοσύνη. Ποια είναι η οδηγία 304 της Κοινότητας Πληροφοριών;
VALENTINE: Αυτό βγήκε το 2009. Αν κάποιος θέλει να το διαβάσει, είναι μόνο τέσσερις ή πέντε σελίδες. Περιγράφει σε γενικές γραμμές και με απλοϊκούς όρους τι κάνουν το FBI, η CIA και το Υπουργείο Άμυνας για τον Εθνικό Διευθυντή Πληροφοριών, όσον αφορά την HUMINT.

Η θέση του “Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών” δεν υπήρχε μέχρι που ο Μπους έγινε πρόεδρος το 2001. Μέχρι τότε, το πρόσωπο που επόπτευε όλες τις επιχειρήσεις πληροφοριών ήταν ο διευθυντής της CIA, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και διευθυντής όλων των υπηρεσιών πληροφοριών.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο διευθυντής της CIA δεν επέβλεπε πλέον επισήμως όλες τις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών. Ο ρόλος αυτός πέρασε στον νέο διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση την οποία, από το 2010, κατέχει ο Τζέιμς Κλάπερ. Η θέση του DNI δημιουργήθηκε από τον Μπους για να έχει μεγαλύτερο πολιτικό έλεγχο των εγχώριων επιχειρήσεων πληροφοριών.

Το 2009, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξέδωσε την Οδηγία 304 για τον καθορισμό των καθηκόντων του στρατού, της CIA και του FBI. Το πιο πρόσφατο ηλεκτρονικό αντίγραφο έχει διορθώσεις. Έκοψαν τμήματα σχετικά με το τι κάνει η CIA. Είναι συνηθισμένο να ταξινομούνται τα ονόματα των αξιωματικών της CIA στην Ουκρανία, ποιες είναι οι θέσεις κάλυψης τους, ποιους έχουν δωροδοκήσει και υποκινήσει. Αν ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου ή ο αρχηγός της αστυνομίας στο Κίεβο είναι πράκτορας της CIA, αυτά τα πράγματα είναι απόρρητα, επειδή είναι παράνομα. Αλλά τώρα, χάρη στην οδηγία 304, δεν μπορείτε να μάθετε ούτε τι είναι μη διαβαθμισμένο σχετικά με τις επιχειρήσεις της CIA. Τόσο άσχημη έχει γίνει η κατάσταση.

Και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των πληροφοριών. Δεν θέλουν να ξέρετε τίποτα. Έτσι ασκούν εξουσία πάνω σας. Οι κυβερνήτες σας έχουν εμμονή με τον έλεγχο των πληροφοριών και το να μη σας αφήνουν να ξέρετε τι συμβαίνει, με τον ίδιο τρόπο που ο Γκρίνγουολντ κρύβει τον θησαυρό των εγγράφων της NSA που απέκτησε από τον Σνόουντεν και στάζει μόνο αυτά που θέλει να δείτε. Επειδή η δύναμη ενός ατόμου ή ενός θεσμού είναι άμεσα ισοδύναμη με την ικανότητά του να ελέγχει τις πληροφορίες από τις οποίες εξαρτάται η δύναμή του.

DAWSON: Και να επωφεληθεί από αυτό!
VALENTINE: Αυτό είναι το νόημα. Η δημοκρατία διαφθείρεται όταν η κυβέρνησή σας εμποδίζει να γνωρίζετε τι κάνει η CIA. Αυτού του είδους η μυστικότητα είναι το αντίθετο της δημοκρατίας. Εάν το κοινό δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, τότε δεν έχει κανέναν έλεγχο της τύχης του. Οι Αμερικανοί έχουν παραιτηθεί από τόσο πολύ έλεγχο, τόσο μεγάλη ελευθερία.

DAWSON: Κάθε φορά που αποχαρακτηρίζουν κάτι, ανακαλύπτουμε ότι δεν είχε καμία σχέση με ευαίσθητα μυστικά- απλά κρύβει παράνομη δραστηριότητα, αυτό είναι όλο!
VALENTINE: Η CIA δεν διεξάγει μυστικές, παράνομες ενέργειες σε όλο τον κόσμο για να φέρει την ταξική, έμφυλη και φυλετική αρμονία στην Αμερική ή να ενθαρρύνει Παλαιστίνιους και Εβραίους να κρατιούνται χέρι-χέρι και να τραγουδούν μαζί διαφημίσεις της Pepsi.  Η CIA το κάνει αυτό για λογαριασμό των Κλίντον και των Μπους. Το κάνουν για λογαριασμό του Omidyar και του Bill Gates και του George Soros και των ανθρώπων που μας κυβερνούν.

DAWSON: Είναι η μυστικοπαθής στρατιωτική πτέρυγα των πλουτοκρατών;
VALENTINE: Ναι. Ο Phil Agee αποκάλεσε τη CIA “Αόρατος Στρατός του Καπιταλισμού”. Η CIA δεν κάνει παράνομα πράγματα για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός ή για να είναι οι τραπεζίτες πιο προσεκτικοί στο να πουλάνε υποθήκες σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά.

Συνεργάζονται με τους τραπεζίτες. Θέλουν οι Ουκρανοί να βάζουν τα χρήματά τους σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία της Morgan Stanley στο Κίεβο. Θέλουν να ρουφήξουν τη ζωή από τους Ουκρανούς. Γι’ αυτό υπάρχει η CIA, και είναι πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σχετικά με το ποιους στρατολογούν για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

DAWSON: Θέλουν πράγματα που έχουν εγγενή αξία: ιδιοκτησία, γεωργία;
VALENTINE: Ναι, το πρώτο πράγμα που θέλουν είναι η ιδιοκτησία, και ο καλύτερος τρόπος για να ρίξουν τις τιμές είναι να ξεκινήσουν πόλεμο. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Μόλις συμβεί αυτό, οι τιμές πέφτουν και  ο Omidyar, ο Biden και η Jaresko πέφτουν με τα μούτρα.

DAWSON: Το ΔΝΤ προβαίνει σε ληστρικά δάνεια για να ωθήσει τους ανθρώπους στο χρέος, οπότε πρέπει να αρχίσουν να πωλούν περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσουν τον λογαριασμό. Όταν η Ουκρανία άρχισε να κάνει συμφωνίες με τους Ρώσους, ξαφνικά έγινε πραξικόπημα! Απλά με κάνει να γελάω που οι ΜΚΟ που συντονίζονται από το Κέντρο UA μιλούν για την εξάπλωση της δημοκρατίας, όταν η σημερινή κυβέρνηση στη Δυτική Ουκρανία διορίστηκε!

Βέβαια. Η ιστορία των επιχειρήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία είναι εκπαιδευτική. Οι αξιωματικοί της OSS κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απελευθέρωσαν τον Stepan Bandera από τη φυλακή το 1944. Ο Μπαντέρα ήταν συνεργάτης των Ναζί, η πολιτοφυλακή του οποίου έσφαζε Πολωνούς, Εβραίους και κομμουνιστές εργάτες στο ανατολικό μέτωπο. Οι ΗΠΑ στρατολόγησαν τον Μπαντέρα για να πολεμήσει την προελαύνουσα Σοβιετική Ένωση. Τίποτα δεν άλλαξε. Λίγο περισσότερο από δέκα χρόνια πριν, η CIA ξεκίνησε την “Πορτοκαλί Επανάσταση” για τον ίδιο σκοπό – για να ανατρέψει τους Ρώσους.
Ήταν μια από τις πρώτες έγχρωμες επαναστάσεις και σε αυτήν συμμετείχαν οι ίδιοι άνθρωποι που η CIA χρησιμοποίησε στο πραξικόπημά της το 2014.

DAWSON: Το σκάνδαλο της διοξίνης.
VALENTINE: Η σύζυγος του εκτελούντος χρέη προέδρου της Ουκρανίας (το 2014) είναι Αμερικανίδα και ανήκει σε μια ουκρανική παράταξη εξόριστων. Η CIA έχει έναν στάβλο γεμάτο εξόριστους από παντού. Ο Ngo Dinh Diem ζούσε εξόριστος στην Αμερική όταν ο Ed Lansdale και η CIA τον εγκατέστησαν ως πρόεδρο στο Νότιο Βιετνάμ. Σκούπιζε πατώματα στο ιεροδιδασκαλείο Maryknoll στο Lakewood του New Jersey.

Κρατούν τους εξόριστους σε αποθήκες και τους ενεργοποιούν και τα δίκτυα των πρακτόρων τους όταν απαιτείται. Ένα σημερινό παράδειγμα είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο εγκατεστημένος στην Αμερική, εξόριστος Τούρκος και μεγαλοεπιχειρηματίας που προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016. Όπως ανέφερε ο Joshua Cook το 2014, ο Γκιουλέν, “ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1999 λόγω αναφερόμενων προβλημάτων υγείας και παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού απέκτησε τη βίζα του με τη βοήθεια πρώην αξιωματούχων της CIA. Το FBI είχε προηγουμένως αντισταθεί στη χορήγηση καθεστώτος μόνιμης παραμονής στον Γκιουλέν. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν, τμήματα της αμερικανικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι ο Γκιουλέν “είναι ένας ‘ριζοσπαστικός ισλαμιστής’ του οποίου το μετριοπαθές μήνυμα καλύπτει μια πιο σκοτεινή και ριζοσπαστική ατζέντα“.

Ο Cook ανέφερε ότι “τα σχολεία εμπνευσμένα από τον Γκιουλέν είναι το μεγαλύτερο δίκτυο τσάρτερ στις ΗΠΑ και λαμβάνουν περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε χρήματα των φορολογουμένων. Υπάρχουν περίπου 130 από αυτά τα σχολεία τσάρτερ σε 26 πολιτείες, όπου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι από την Τουρκία (και) πολλά από τα συμβόλαια για την κατασκευή και τη λειτουργία έχουν δοθεί σε τουρκικές επιχειρήσεις. Αυτές οι ενέργειες έχουν εγείρει κόκκινες σημαίες για την κυβέρνηση των ΗΠΑ”. Άνθρωποι όπως ο Diem και ο Gülen βγαίνουν από κάτω από τις πέτρες τους και γεμίζουν τους κυβερνητικούς και πολιτειακούς θεσμούς που δημιουργεί η CIA στα έθνη που ανατρέπει. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που κάνει σε όλο τον κόσμο.

DAWSON: Είδαμε στην Κούβα, για παράδειγμα, ότι η CIA προσέλαβε τον Meyer Lansky και τη Μαφία για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της. Μετά βλέπουμε την ουκρανική κυβέρνηση να προσλαμβάνει ένα μάτσο νεοναζί.
VALENTINE: Ως συνήθως, πήρα τον μακρύ δρόμο για να φτάσω στο θέμα, αλλά ναι, η CIA δουλεύει με εξόριστους Ουκρανούς από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν προσέλαβαν τον Reinhard Gehlen. Ο Gehlen ήταν ο επικεφαλής κατάσκοπος του γερμανικού στρατού κατά των Σοβιετικών. Οι μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού προσέλαβαν τον Gehlen το 1945, αλλά μόλις δημιουργήθηκε η CIA τον άρπαξε και τον τοποθέτησε επικεφαλής της Ανατολικής ΕυρώπηςΗ CIA χρησιμοποίησε αυτόν τον πρώην Ναζί για να ενεργοποιήσει εκ νέου τα δίκτυα κατασκοπείας που είχε στην Ουκρανία, την Πολωνία, τη Λετονία, όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και αυτοί οι παλιοί Ναζί κατάσκοποι και σαμποτέρ πήγαν να εργαστούν για τη CIA.

DAWSON: Το ίδιο έκαναν και στην Ιαπωνία. Έβαλαν τη Γιακούζα και πρώην Ιάπωνες κατασκόπους να κατασκοπεύουν τους Κινέζους. Χρειαζόντουσαν αυτές τις πληροφορίες και δεν είχαν αρκετούς Κινεζόφωνους ή ανθρώπους που θα μπορούσαν να διεισδύσουν. Έτσι κράτησαν τους ίδιους αυτοκρατορικούς Ιάπωνες που ήταν εκεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
VALENTINE: Όλα αυτά είναι παράνομα, αλλά αυτό κάνει η CIA σε όλο τον κόσμο. Το κάνει στην Ουκρανία εδώ και γενιές. Έχει τα εγγόνια των Ναζί στη μισθοδοσία της, μια απίστευτη υποδομή νεοναζιστών μυστικών πρακτόρων που μάχονται κατά της Ρωσίας εδώ και εβδομήντα χρόνια.
Οι Ρώσοι γνωρίζουν τα ονόματά τους, πού ζουν, πού έχει η CIA τα κρησφύγετά της. Αλλά το αμερικανικό κοινό δεν έχει ιδέα. Νομίζουν ότι η κρίση ξεκίνησε σήμερα λόγω του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονται οι ειδήσεις. Οι δημοσιογράφοι, οι συντάκτες τους, οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας, οι εκδότες – στους οποίους περιλαμβάνεται πλέον και ο Omidyar – δεν θέλουν να γνωρίζετε όλες τις παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται η CIA για λογαριασμό τους. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των New York Times και της Washington Post προσλαμβάνουν συντάκτες που θα κατευθύνουν τους δημοσιογράφους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναφέρουν ποτέ τι κάνει η CIA.

DAWSON: Μερικοί από αυτούς είναι της CIA;
VALENTINE: Η δημοσιογραφία στις ΗΠΑ είναι μια παραδοσιακή κάλυψη για τους αξιωματικούς της CIA. Και όταν οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης δεν καλύπτουν τη CIA, πουλάνε εμπορικά χρονοδιαγράμματα στις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους σας πουλάνε εμπορεύματα φτιαγμένα σε εργαστήρια εργασίας σε ξένα έθνη που έχουν υπονομευθεί από τη CIA. Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η τεκμηριωμένη αναφορά. Είναι τόσο πολύτιμη όσο και τα περισσότερα από τα υπερτιμημένα εμπορεύματα που αγοράζουν οι άνθρωποι για να αναβαθμίσουν το κύρος τους. Τα πάντα διαστρεβλώνονται και παραδίδονται σε ηχητικά αποσπάσματα εννέα δευτερολέπτων, ώστε να αγοράσετε κάτι, να μην ξέρετε κάτι ή να ξεχάσετε κάτι.

DAWSON: Αν κάποιος έχει μπερδευτεί, αρκεί να δει τα ρεπορτάζ για την Ουκρανία ή τα ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πολέμου στο Ιράκ. Κοιτάξτε πόσο ομοιόμορφα ήταν. Η αναφορά διαψεύστηκε στο διαδίκτυο. Ωστόσο, στην τηλεόραση είχατε μια εντελώς μονόπλευρη ιστορία. Είναι υπέρ του πολέμου, υπέρ του πραξικοπήματος.
VALENTINE: Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ότι η CIA διείσδυσε στη δημοσιογραφία, αλλά μάλλον ότι η CIA προωθεί την επιχείρηση της δημοσιογραφίας – η οποία στην πραγματικότητα είναι ο διαφημιστικός κλάδος του καπιταλισμού. Συνεργάζονται μαζί. Οι “αξιόπιστοι” δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ για τη CIA – τύποι όπως ο Seymour Hersh – δεν λένε ποτέ αυτά που λέω εγώ εδώ. Η CIA και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μέρος της ίδιας εγκληματικής συνωμοσίας. Ποτέ δεν πρόκειται να μάθετε κάτι ουσιαστικό διαβάζοντας αυτά που λένε οι mainstream δημοσιογράφοι για τη CIA. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα δημοσιογραφίας στο CIA Criminal Conspiracies.

DAWSON: Γι’ αυτό το λόγο έκανα ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Decades of Deception” (Δεκαετίες εξαπάτησης), το οποίο περιγράφει ένα σωρό μυστικές επιχειρήσεις – οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί – στις οποίες η CIA είχε εμπλακεί ή τις οποίες ήλεγχε πλήρως. Όμως, το να βγει αυτό προς τα έξω είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με αυτά που διαδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με το πόσες μπούρδες μας ταΐζουν στο σχολείο και από την τηλεόραση.
VALENTINE: Η αμερικανική κοινωνία από τη δημιουργία της πριν από 240 χρόνια είχε ως στόχο τον πλουτισμό και την ενδυνάμωση μιας μικρής ομάδας ιδιοκτητών και των επόμενων γενεών τους, οι οποίοι, αφού κατέκτησαν την ήπειρο, κατέλαβαν τον κόσμο. Οι πολιτειακοί και κυβερνητικοί θεσμοί στις ΗΠΑ έχουν οργανωθεί για πάνω από 240 χρόνια για να προωθήσουν αυτόν τον σκοπό. Το γεγονός ότι η CIA εμφανίστηκε πριν από 70 χρόνια και προώθησε τη διαδικασία κάνοντας παράνομα πράγματα σε βιομηχανική βάση δεν άλλαξε την κατεύθυνση της αμερικανικής αυτοκρατορίας και των μπροστινών της.
Οι άνθρωποι που ελέγχουν το Κέντρο UA και διαχειρίζονται τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία κάνουν το ίδιο πράγμα και εδώ. Είναι οι ίδιοι κυβερνήτες. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι δημοσίων σχέσεων και δημοσιογράφοι, οι ίδιοι πολιτικοί και κάνουν τα ίδια πράγματα. Απλά εντοπίστε την προέλευση τόσων πολλών από αυτούς.

DAWSON: Και μπορούν να διαστρεβλώσουν τεράστια γεγονότα. Θέλω να πω, προσπαθώντας να βάλεις μια εφημερίδα ή μια ομιλούσα κεφαλή να αναφέρει ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό κατοχή. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Ποτέ!
VALENTINE: Και όμως οι άνθρωποι πραγματικά πιστεύουν ότι έχουν ελευθερία εδώ. Υποθέτω ότι όλα είναι σχετικά, αλλά αν αρχίσεις να γνωρίζεις λίγα πράγματα, συνειδητοποιείς ότι δεν γνωρίζεις και πολλή “αλήθεια”

DAWSON: Το διαδίκτυο κάνει ένα μικρό βαθούλωμα σε αυτό, αλλά όχι αρκετό. Όχι ακόμα, αλλά έχω ελπίδες γι’ αυτό, ούτως ή άλλως.
VALENTINE: Είμαι εξήντα έξι ετών- όταν άρχισα να γράφω στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μπορούσε να πάρει ένα μήνα για να έρθω σε επαφή με κάποιον για να μάθω ένα συγκεκριμένο γεγονός. Τα πράγματα είναι πιο γρήγορα τώρα. Αλλά και η CIA είναι πιο γρήγορη. Δημιούργησε μια νέα Ψηφιακή Διεύθυνση, ώστε να μπορεί να ελέγχει πιο τέλεια τις πληροφορίες του διαδικτύου. Ο έλεγχος των επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών είναι εξίσου σημαντικός με τον έλεγχο των λέξεων – των πνευματικών πληροφοριών που καταγράφονται ή μεταδίδονται. Ο έλεγχος των επιστημονικών πληροφοριών είναι ένα μέσο ελέγχου των ιδεών και των υποθέσεών μας για τα πράγματα. Ακριβώς όπως η CIA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προπαγάνδας στο Διαδίκτυο, το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης των βιομηχανιών που διοικούν τον κόσμο.

Η CIA βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των όπλων – κάθε είδους τεχνολογικές εξελίξεις που εξυπηρετούν και πλουτίζουν μόνο την άρχουσα τάξη. Η CIA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της έρευνας και ανάπτυξης, και αυτό ισχύει και για το Διαδίκτυο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 παρακολούθησα ένα μάθημα στη γλώσσα υπερκειμένου. Και προς έκπληξή μου, διδαχθήκαμε ότι όλες οι πληροφορίες διοχετεύονταν μέσω υπερ-επεξεργαστών στο Λάνγκλεϊ. Ο Πούτιν είπε πρόσφατα ότι το Διαδίκτυο ήταν ένα ειδικό πρόγραμμα της CIA και είχε δίκιο.

Θυμάμαι όταν η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας έβγαλε το ARPANET, το οποίο άρχισε να μας βοηθά να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες στις βιβλιοθήκες των κολεγίων στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Όλα αυτά έγιναν υπό το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο αποτελούσε βιτρίνα της CIA.

Έτσι, οι διαδικτυακές μας δυνατότητες αποτελούν μια νέα ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουμε αυτή την ελευθερία με την άδεια της CIA. Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να το κλείσουν σε ένα λεπτό. Το ελέγχουν και παρακολουθούν κάθε πτυχή του. Αν πράγματι κάναμε κάτι που τους απειλούσε, θα το μάθαιναν μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και οι δραστηριότητές μας θα σταματούσαν. Αλλά εμείς είμαστε απλά κουνούπια.

DAWSON: Η FCC έχει ήδη προχωρήσει στην καταστροφή της ουδετερότητας του δικτύου στις ΗΠΑ. Βλέπω την ελευθερία του Διαδικτύου ως ένα είδος μαύρου κύκνου. Σίγουρα υπάρχουν όλοι αυτοί οι εμπορικοί σκοποί: άνθρωποι όπως ο Omidyar βγάζουν χρήματα πουλώντας πράγματα στο διαδίκτυο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ανησυχούν ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα γίνουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και θα αρχίσουν να αναφέρουν όλα τα φρικτά πράγματα που κάνουν.
VALENTINE: Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στο Διαδίκτυο τώρα και αν ο Bill Gates ή ο Omidyar ήθελαν, θα μπορούσαν να αρχίσουν να σας χρεώνουν ένα δολάριο την ημέραΕίναι σαν ναρκωτικό. Η πρώτη βολή είναι δωρεάν. Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουν να χρεώνουν. Τίποτα από όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο δεν είναι ενδεικτικό
για το τι θα συμβαίνει σε πέντε χρόνια. Όλη αυτή η φαντασίωση του Διαδικτύου μπορεί να γίνει εφιαλτική πολύ σύντομα.

DAWSON: Λοιπόν, αυτό είναι αρκετά σκοτεινό, αλλά μπορεί να έχεις δίκιο.
Τουλάχιστον χρεώνουν τους ανθρώπους από την πλευρά της υπηρεσίας για την παροχή της, και δεν είναι ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Αλλά μπορείτε να ελέγξετε πλήρως τις πληροφορίες, αν μπορείτε να αποφασίσετε ποιος είναι γρήγορος και ποιος είναι αργός- αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται.
VALENTINE:Αν ήσασταν επιχειρηματίας στο Διαδίκτυο, πόσους διαφορετικούς τρόπους πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να βρείτε για να βγάλετε εκατομμύρια από αυτό; Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στα iPhones και στα γραπτά μηνύματα. Οι επιχειρηματίες τριγυρνούν στην αυλή του σχολείου και σου δίνουν δωρεάν Skype. Και η CIA επίσης. Αν οι Βρετανοί κατάφεραν να ξεφύγουν με το να σπρώξουν το όπιο στην Κίνα το 1848, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η CIA δεν θα το κάνει εδώ, τώρα; Παίρνετε όπιο!
VALENTINE: Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε πέντε χρόνια και να δούμε αν έχω δίκιο.

DAWSON: Δεν διαφωνώ μαζί σας. Απλά δεν θέλω να το πιστέψω. Ξέρεις, επειδή είναι σκοτεινά.
VALENTINE: Απολαύστε τις καλές στιγμές, γιατί αυτά τα μικρά κομμάτια ελευθερίας που έχουμε τώρα μπορεί να είναι τα τελευταία. “Δεν χρειάζεσαι μετεωρολόγο για να ξέρεις από πού φυσάει ο άνεμος”. Είναι σαν την οδηγία 304, την οποία κάποτε μπορούσες να βρεις στο διαδίκτυο, αλλά τώρα είναι απόρρητη. Οι πολιτικές ελευθερίες μειώνονται, δεν αυξάνονται…   Μπορούν να κάνουν τα πάντα και δεν πρόκειται να βελτιωθούν, καθώς οι πόροι μειώνονται, καθώς το χάσμα της εισοδηματικής ανισότητας διευρύνεται, αυτές οι τάσεις απλώς θα χειροτερεύουν.

DAWSON: Ναι, είχαν τη μεγαλύτερη εταιρική διάσωση στην ιστορία, και κανείς δεν πήγε στη φυλακή. Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά στη συνέχεια ξεθώριασαν. Και αυτό έγινε μετά από μια διάσωση δεκαέξι τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συν την Ομοσπονδιακή…
VALENTINE: Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα του γιατί δεν ζούμε σε δημοκρατία. Εκείνη την εποχή έκαναν κάποιες δημοσκοπήσεις και το ενενήντα τοις εκατό του αμερικανικού κοινού δεν ήθελε η κυβέρνηση να διασώσει τις τράπεζες. Αυτές ήταν αποφάσεις που ελήφθησαν από τους μυστικούς κυβερνήτες μας. Όλες οι μεγάλες αποφάσεις στη δημοκρατία μας λαμβάνονται από αυτούς.
DAWSON: Και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμφώνησαν με αυτό: “Πολύ μεγάλο για να αποτύχει!”
VALENTINE: Ναι, αυτό είναι ένα πιασάρικο σλόγκαν. Και υπάρχουν όλο και λιγότεροι άρχοντες και περισσότεροι από εμάς τους κουτσαβάκηδες έξω που πληρώνουμε τους λογαριασμούς τους.-

 

 

 

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ!.. 
PRODROMOS
-/-