Ο “ΜΑΓΚΑΣ” ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

ΣΣΣΣΣΣΣΣ

Φίλοι μου!

Προ καιρού είχαμε αναφερθεί σε ένα παίκτη του ΘΡΥΛΟΥ, που “ανέβηκε” φέτος στην 1η Ομάδα της ελληνικής αθλητικής “ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ”, από την 2η Ομάδα, αυτήν των λεγόμενων Ακαδημιών! (Ψάξτε το υπόψη άρθρο και διαβάστε τί γράφαμε για τον “μικρό”, Θανάση ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ)!

– Διαβάστε εδώ σήμερα, τί έγραψε ο “ΓΑΥΡΟΣ”, η ε/φ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, για την εμφάνισή του στο ματς της Τρίπολης, με τον ΑΣΤΕΡΑ (!..), την ημέρα της ονομαστικής του εορτής!

– Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στο Δραμινό διαιτητή Κίζα, σε ένα ακόμα φιντάνι της “Κάθαρσης” των 3 “ΜΑΣ”, ένα ακόμα πιόνι στη σειρά των υπολοίπων, που σας ανέφερα τις προάλλες! (Ούτε και στον αλητήριο σημερινό διαιτητή του ματς της πρώην… “ΡΟΖ Φανέλας”, με τον Πλατανιά, Καραντώνη, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην Ομάδα της… Περιβόλας, με ανύπαρκτο πέναλτυ, που δεν θα έδινε ούτε και η… μάνα του, αν αυτός θα κινδύνευε και θα έπρεπε να τον κρατήσει στη ζωή, δίνοντας αυτό το πέναλτυ στην πράσινη μουχρίτσα)!..

– “Πάμε” λοιπόν!

Ο Μάγκας Ανδρούτσος και η Παραφωνία Κύζας

Το πιο εύκολο σε ένα παιχνίδι όπως το χθεσινό θα ήταν να γράψουμε ότι «είναι δύσκολο να γίνει κριτική σε ένα τέτοιο ματς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη». Δεν είναι και εκτός πραγματικότητας αυτή η άποψη, διότι το ματς έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και σε ένα γήπεδο-λίμνη. Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός μπορούσε και άξιζε να πάρει αυτό το ματς. Το χθεσινό ματς είναι το πέμπτο συνεχόμενο που η ομάδα βρίσκει απέναντί της μια εχθρική διαιτησία. Ακόμα ένα ματς που δεν καταλογίστηκε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Κύζας εγκληματεί στη φάση του Φορτούνη στο 42’. Ο Ελληνας μέσος δεν έχει κανέναν λόγο να πέσει εκείνη τη στιγμή, αφού έχει κάνει ήδη την πάσα στο ύψος της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να του δίνει κίτρινη κάρτα για θέατρο και λίγα λεπτά αργότερα να μην αποβάλει τον Ιγκλέσιας, ο οποίος χτύπησε άσχημα τον Μανθάτη εκτός φάσης.

Ο Ολυμπιακός συναντάει ακόμα μία εχθρική διαιτησία, η οποία ξεκάθαρα του δημιούργησε πρόβλημα στην προσπάθεια να φύγει από την Τρίπολη με το «διπλό». Σε ένα ματς όπως το χθεσινό όταν δεν δίνεις το καθαρό πέναλτι που γίνεται πάνω στον Φορτούνη, τότε έχεις συμβάλει σε αυτό το 0-0. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ξένισε ορισμένους η απόφαση του Μπέντο να βάλει βασικό τον Ανδρούτσο, αλλά στον αγωνιστικό χώρο του «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» ο μικρός δικαίωσε στο ακέραιο τον προπονητή του που τον επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα. Ηταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ενα παιδί με πνευμόνια, που έτρεξε πολύ και σε ένα γήπεδο βούρκο προσπάθησε να δημιουργήσει. Σε αρκετές περιπτώσεις το κατάφερε και από τα πόδια του ξεκίνησαν καλές στιγμές του Θρύλου. Ενα παιδί που έπαιζε με μυαλό και προσαρμόστηκε στις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου. Ο Ανδρούτσος έβγαλε σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο την ποιότητά του και αν μη τι άλλο είναι ένα ακόμα κέρδος από τα παιδιά της Ακαδημίας.

Ολα τα λεφτά, όμως, είναι η φάση του 67’ όταν κάνει ντρίμπλα μέσα στην περιοχή και γυρνάει την μπάλα στον Καρντόσο. Για την κλάση του Παραγουανού αυτό ήταν… μισό γκολ, αλλά αστόχησε. Εκεί τον θες τον Οσκαρ να κάνει το γκολ και να πάρεις το «διπλό» και για την κλάση του δεν δικαιολογείται να πετάει έτσι μία τόσο καλή ευκαιρία σε ένα τέτοιο γήπεδο.

ΥΓ.: Μπορεί όλοι να στεκόμαστε στο γεγονός ότι ο Καπίνο δεν παίζει, αλλά θα ήταν άδικο για τον Λεάλι αν δεν αναγνωρίζαμε την εξαιρετική πολύ καλή χθεσινή του εμφάνιση. Ο Ιταλός έχει κάνει αρκετές εξαιρετικές αποκρούσεις στο χθεσινό 0-0 και έχει μερίδιο και αυτός σε αυτό το αποτέλεσμα.

ΥΓ.2: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την εικόνα του κόσμου του Ολυμπιακού να τραγουδάει υπό καταρρακτώδη βροχή στο γήπεδο της Τρίπολης.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/01/2017)

                                                                                              – / –

                                                               “ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ” ΘΑΝΑΣΗ!

                                                        “1000 Μπράβο για χθες! Συνέχισε έτσι“! 

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Και όπως σου είπα, απ’ αυτήν τη “γωνιά”! Στόμα κλειστό, “κεφάλι κάτω” και πολύ σκληρή δουλειά, αθλητική ζωή και ΣΕ-ΒΑ-ΣΜΟ στους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, στους φιλάθλους μας, στους προπονητάς σου, σε όλους που υπηρετούν το Σωματείο στα αποδυτήρια, μέχρι και στον τελευταίο “Φυλαρούχα” να αποδίδεις ΤΙΜΗ και ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕΒΑΣΜΟ προς τον τεράστιο Πρόεδρό μας, τον Ε. ΜΑΡΙΝΑΚΗ και θα με θυμηθείς!!!

                                                                                            – / –

ΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨ

ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

ΥΓ.

Α. Ρε αλήτη ΚΙΖΑ, γιατί δεν προστάτεψες το παιδάκι τον ΜΑΝΘΑΤΗ, από τον φονιά τον Ιγκλέσιας; Και μετά κόπτεστε τάχα, βρωμερά ποντίκια, για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου!.. Αντι-Ολυμπιακές Οχιές! Τριτσώνηηηη… συμβολαιογράφε και εσύ Τουρκόφιλε Κουτσοκούμνη ή Παλιομ..νη!!! Συνεχίστε έτσι και η Ολυμπιακή… βούρτσα θα μεγαλώνει!..

Β. 1000 Μπράβο σου Μανθάτη, που δίδαξες ήθος, αφού ούτε καν διαμαρτυρήθηκες, για ό,τι σου έκανε ο … εξώγαμος αδελφός, του… Λισγάρα!..

ΜΑΝΘΑΤΗΣ

Γ. Κάποιοι φίλοι με πιέζουν να γράψω για την πραγματική αθλητική παράγκα, αυτήν του Μπάσκετ ΚΑΙ για τον ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ή ΣΤΑΛΙΝ ή ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ή όπως ακριβώς τον λένε, τέλος πάντων, το Β. Κορεάτη… Δημοκρατικό ηγέτη ή ΠΡΑΣΙΝΟΜΟΥΧΡΙΤΣΑ!.. Απαντώ και εγγράφως, εδώ και τώρα! Για να γράψω για την εδώ και 10ετίες πράσινη παράγκα στο μπάσκετ, θα έπρεπε / θα πρέπει να κάνω “διδακτορικό” φίλοι μου και δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε και τη δύναμη, πλέον!.. Ο ισόβιος Πρόεδρος της ΕΟΚ, ο πρώην μπασκετικός παίκτης του βάζελου και Έλληνας αθλητικός ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ, λίγο πριν πεθάνει “φτιάχνει” τώρα τους νέους πράσινους διαιτητές της Λίγκας και γενικά “πρασινοποιεί” τα πάντα στο ελληνικό Μπάσκετ! Για τα όσα όμως τεκταίνονται κάτι 10ετίες τώρα στον χώρο του μπάσκετ και για την παράγκα, ο αργυρώνητος Βαζελο-Αρειανο-Πελεκάνος Θωμαϊδης και οι όποιοι αθλητικοί… εξυγιαντές ΔΕΝ(!) βλέπουν τίποτα, όντας πιστοί φίλοι της ταινίας… Μάτια (και αυτιά προσθέτω εγώ) Ερμητικά Κλειστά!..

                                         Σας βλέπει όμως ο ΘΕΟΣ, Βασιλακόπουλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

                                                                                                   – / –

                                                                                          ΧΑΙΡΕΤΕ

                                                                                         “ΕΛΛΗΝΑΣ

                                                                                                   – / –