ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΑ “ΜΑΡΝΤΕΡ”!

1. O Γ/Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς άλλαξε άποψη και από το “βρείτε τα με τους Τούρκους”, που μας έλεγε, τους επιτίμησε, για τα λεγόμενά τους περί αμφισβήτησης της ε/κυριαρχίας των παρά την Μ. Ασία νήσων μας, λόγω της στρατικοποίησής τους, κλπ, [οι Τούρκοι, αλλά ούτε και οι Έλληνες, δεν αναφέρουν ότι τα νησιά (!!!) Ίμβρος και Τένεδος, που παρανόμως έχουν πια προσαρτηθεί στην Τουρκία, παρά την Συνθήκη της Λωζάννης, με μια μορφή κρατικής… χρησικτησίας, είναι στρατικοποιημένα από τους Τούρκους], διότι οι Γερμανοί έκλεισαν με την Ελλάδα την συμφωνία για τα ΤΟΜΑ “ΜΑΡΝΤΕΡ”!

Με πολύ σεβασμό, καλή προαίρεση και με πολύ “λάϊτ” γλώσσα, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

α. Τα “ΜΑΡΝΤΕΡ” είναι πολύ παλιά ιστορία, από εποχής ακόμα του ΥΠΑΜ Ι. Βαρβιτσιώτη (“Μπάρμπι”)!.. Το θέμα δεν προχώρησε τότε, ίσως λόγω του μπλεξίματος ή του υποτιθέμενου μπλεξίματος (δεν εξετάζουμε αυτό τώρα), του τότε ΥΠΑΜ σε εξοπλιστικό σκάνδαλο, από… Η.Π.Α. !.. Σε κάθε περίπτωση, αν το ΓΕΣ ήταν θετικό , το θέμα θα είχε μπει “στα υπόψιν”, κάτι που δεν συνέβη!

β. Η ιστορία επανήλθε, εξ όσων η μνήμη μας μπορεί να ανακαλέσει, προς τα τέλη της 1ης 10ετίας του 2000 ή στις αρχές της 10ετίας του 2010, (ξανά επί ΝΔ), αλλά και πάλι δεν “προχώρησε”, διότι το θέμα “κόλλησε” στο ΓΕΣ, τοποθετούμενο ακολούθως, όπως απεδείχθη, και πάλι στο “Αρχείο“!

γ. Η ίδια ιστορία εμφανίστηκε και πάλι επί ΝΔ τώρα (2022) και αυτή την φορά “έκλεισε” η συμφωνία με τους Γερμανούς, με παρέμβαση του ίδιου του Π-Θ Κ. Κ. Μ., ο οποίος είχε / έχει διατάξει, στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί, να σταλούν τα ρωσικά “BMP” μας (όσα απ’ αυτά μας έχουν απομείνει, εξ όσων δεν είχαν αποσταλεί στο Ιράκ, κατά το 2ο ήμισυ της 1ης 10ετίας του 2000), στις “Ουκρανικές ΕΔ”!..

ΑΛΗΘΕΙΕΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

α. Τα ΤΟΜΑ “ΒΜΡ” ήσαν και είναι, ως υλικό, αυτό που λένε οι νέοι και όχι μόνον, “και γαμώ”!.. ΑΡΙΣΤΑ! Το πρόβλημά μας όμως είναι ότι, λόγω του ότι είμαστε στο ΝΑΤΟ, κλπ, στερούμεθα ανταλλακτικών και γενικώς τα ΤΟΜΑ αυτά δεν είχαν και δεν έχουν την αναγκαία υποστήριξη! Καταλάβατε!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα στελέχη να έκαναν και να κάνουν τεράστιο αγώνα, ώστε τα “ΒΜΡ” μας να ήσαν και να είναι ετοιμοπόλεμα!

β. Οι Έλληνες, είναι βέβαιο, ότι θα στείλουν στους Ουκρανούς ΤΟΜΑ “ΒΜΡ” “του κουτιού” και θα αναμένουν (;) να παραλάβουν τα “ΜΑΡΝΤΕΡ”. (Μακάρι να γίνει το ορθόν και τα “ΒΜΡ” να σταλούν στους Ουκρανούς… ΝΑΖΙ, αφού πρώτα έλθουν σε εμάς τα “ΜΑΡΝΤΕΡ”, απ’ τους σημερινούς Γερμανούς, απογόνους των γνησίων ΝΑΖΙ – “ΜΗΤΡΑ”, ώστε να μην μείνουμε στο ενδιάμεσο “κενοί” και η άμυνά μας αντιμετωπίσει πρόβλημα).

γ. Τα “ΜΑΡΝΤΕΡ”, ως υλικό, είναι με μία λέξη “νούλα”! Πιθανώς το… εξελιγμένο, που ακούμε να λένε, να είναι λιγότερο… “νούλα καλλιγραφίας“!.. Ό,τι όμως και να είναι το “ΜΑΡΝΤΕΡ”, μ’ αυτό πλέον θα… χορέψουμε, όπως λέμε, και συνεπώς τα όποια λόγια πια είναι περιττά!..

δ. Για να πάρει ΤΟΜΑ ο ΕΣ, είχαν “φαγωθεί” -και ορθώς(!)- για χρόνια οι Ε/Τεθωρακισμένοι, ώστε να μην… συμπολεμούν πχ τα γερμανικά “ΛΕΟΠΑΡΝΤ” μας, μαζί με τα ΤΟΜΠ Μ113 Α1 και Α2 και τα… ολμοφόρα Μ106Α2!..

Πράγματι αυτή η… σύζευξη αρμάτων μάχης με ΤΟΜΠ, είναι σαν να τρέχουν μαζί ένας επαγγελματίας δρομέας / αθλητής, με έναν ερασιτέχνη, καθιστώντας τα όσα οι οικείοι Κανονισμοί και Εγχειρίδια Μάχης επιβάλλουν για την από κοινού μάχη ΤΟΜΑ και Αρμάτων “γράμμα κενό”, αφού τα στρατιωτικά αυτά… τεφτέρια ομιλούν για ΤΟΜΑ και όχι για ΤΟΜΠ, στις περισσότερες των περιπτώσεων! Καταλάβατε!

Πλέον με ΤΟΜΑ (ΠΖ) και Άρματα (ΤΘ), ο ελιγμός μας αλλάζει επίπεδο!

Όχι όμως τα “ΜΑΡΝΤΕΡ” βρε, επειδή είναι Γερμανικά και επειδή πρέπει να… “φάνε” και αυτοί! Κυττάξανε στις Η.Π.Α. για σύγχρονα ΤΟΜΑ, ακόμα και Β’ διαλογής, και δεν βρήκαν εκεί στο ΓΕΣ; (Τί έγινε πχ με τα Μπράντλεϋ);

ε. Δεχόμενοι ότι η εποχή είναι ζέουσα στα Ε-Τ και ένας πόλεμος μεταξύ μας είναι σήμερα πιθανός, όσο ποτέ, το ΓΕΣ κακώς δέχθηκε να αδειάσουν τα στρατόπεδά μας στα νησιά από τα “ΒΜΡ”, χωρίς να έχουν έστω έρθει τα “ΜΑΡΝΤΕΡ” και λέμε “έστω”, διότι το νέο ΤΟΜΑ απαιτεί και αυτό χρόνο για να το “μάθει”, ως υλικό, το προσωπικό μας (μάχιμο και συντηρήσεως), αλλά και ικανό χρόνο για να το δοκιμάσει και εξοικειωθεί μαζί του σε ασκήσεις, όπως και σε συνασκήσεις με τα ΤΘνα, αφού ΠΖ και ΤΘ μάχονται μαζί, στις 9 των 10 περιπτώσεων!..

Μέχρι λοιπόν να γίνει απολύτως κτήμα του προσωπικού το νέο ΤΟΜΑ, θα υπάρχει σημαντικό αμυντικό κενό, αφού απαιτείται χρόνος για την… “γνωριμία” στελεχών – ΤΟΜΑ (αυτήν την τόσο κρίσιμη εποχή – περίοδο γενικώς), όσο “Γάτοι” και να είναι (και είναι!) οι Έλληνες στρατιωτικοί που θα τα… “καβαλάνε” και που με αυτά, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουν!..

στ. Να θυμίσουμε ότι τα ρωσικά “BMP-1” τα είχαμε πάρει, μαζί και με άλλο ρωσικό πολεμικό υλικό, που γίνεται και σ’ αυτό τεράστιος αγώνας για να παραμείνει ενεργό και… μάχιμο (sic), επί εποχής στο ΥΠΑΜ του “Τσοχό”, (εργάστηκε σοβαρά για την άμυνά μας, όπως και έδωσε λεφτά στα στελέχη), o οποίος αν και πανέξυπνος [ήταν Ταμίας στο “ΠΑΚ” Γερμανίας και ένας Ταμίας συνήθως, αχαχαχαχαχαχαχα, δεν είναι βλαξ, πόσο μάλλον αν είναι Ταμίας σε μυστικές Οργανώσεις… ], , όπως και έμπλεος… ανεξαρτήτων ιδεών και επιλογών, ακόμα όμως και εκτός(!) πλαισίου Συμμαχίας, με αποτέλεσμα μετά να ψάχνει να βρει απάντηση στο γιατί πχ δεν εξελέγη Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ (κάτι μάλλον θα είχαν δει στον… χαρακτήρα του οι Αμερικανοί, αχαχαχαχαχαχα) ή γιατί κατέληξε… μοναχός του στον Κορυδαλλό, κλπ, κλπ, κλπ!..

ζ. Την συμφωνία την “έκλεισε” προσωπικά ο Π-Θ, ο οποίος πολιτικά και μόνον* σκεπτόμενος έκρινε ότι θα έπρεπε να αγοράσουμε κάτι και από τους Γερμανούς, χωρίς να σταθεί στο σοβαρό θέμα της άμυνάς μας, σε μια εποχή που τρέχει γοργά και αντίστροφα προς έναν γενικώς… Πόλεμο, (γιατί άλλωστε να… σταθεί, αφού αυτό δεν είναι δουλειά του, σίγουρα όμως ρώτησε τους… υπευθύνους), με την σύμφωνη γνώμη του νυν Α/ΓΕΣ, ο οποίος τυγχάνει μειράκιο… παλαιοτέρων Α/ΓΕΣ και δη ΤΘνων, όπως και της κυβερνώσας ακόμα παρασκηνιακά και ευσχήμως τις ΕΕΔ γνωστής Ιωαννίδικης κλίκας (STOP)! (Γι’ αυτό άλλωστε επελέγη για την θέση. Δεν πρυτάνευσε στην εκλογή του μόνον το γεγονός της επιθυμίας του… Πάκη, με τους 8000 διορισμούς, αλλά κυρίως η εξέταση του ερωτήματος “αν το στέλεχος θα είναι από… υπάκουο, έως… πειθήνιο”, κλπ)!..

* Γράψαμε “πολιτικά και μόνον”, όμως ο πανέξυπνος Κ.Κ.Μ. είναι ικανός να έχει, κατόπιν εισηγήσεων των στρατιωτικών μας, πείσει τους Γερμανούς πχ και για τις τορπίλες μας, όπως και γι’ αυτές των Τούρκων! Ποιός όμως μπορεί να ξέρει το όποιο τυχόν(!)… λοιπό παρασκήνιο της συμφωνίας; 

η. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ “ΑΓΓΕΛΩΝ” ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΟΜΑ, ΤΟΥ ΜΑΡΝΤΕΡ (ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ “ΠΕΤΑΞΟΥΝ” ΟΙ ΓΕΔ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΕΤΥΧΑΝ – ΚΕΡΔΙΣΑΝ), Η ΔΝΣΗ (ΠΖ) ΤΟΥ ΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΥΤΗ… ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ, … ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ(SİC) ΤΟΥ Α/ΓΕΣ, ΠΟΥ “ΠΑΙΖΕΙ” ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΣΥΓΚΑΛΩΝΤΑΣ “ΤΥΠΟΙΣ” ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ “ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ”, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΗΤΟΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ Μ/Κ ΤΑΓΜΑ (ΠΖ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΔΙΝΕΤΑΙ, ΕΞ ΑΡΧΗΣ, … ΓΡΑΜΜΗ!..

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ Π-Θ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Μ., ΤΟ ΓΕΣ -ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ- ΟΦΕΙΛΕΙ (ΚΑΤΑ ΤΙΣ 9 ΣΤΙΣ 10 ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΗΓΕΣΙΩΝ), ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ Π-Θ, ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ… ΣΥΜΦΩΝΟ!..

Ο “ΕΣ” ΚΑΙ ΤΟ (ΠΖ) ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΕΛΙΓΜΟΣ (ΠΖ) ΚΑΙ (ΤΘ) ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΟΜΠ ΜΕ ΤΟΜΑ! ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! [ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ (ΠΖ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΤΟΜΠ!.. ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο Α/ΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΟΜΠ, ΑΦΟΥ ΤΑ Μ113 ΚΑΙ ΤΑ Μ106 “ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ” ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΠΙΑ “ΣΤΟΧΟΙ” ΤΩΝ ΤΕΔ];

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΑ “ΜΑΡΝΤΕΡ”, ΠΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΝ ΚΟΙ ΤΗΣ ΔΝΣΕΩΣ (ΠΖ) ΤΟΥ ΓΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ… ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ “ΤΗ ΕΝΤΟΛΗ”, ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ “ΑΡΓΚΟ”, “ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΝΤΡΕΣ”, ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΑ ΑΥΤΟΥ, “ΑΡΧΙΔΙΑ… ΜΑΡΝΤΕΡ”!

ΤΟ 2023 ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΚΟΙ ΤΟΥ ΓΕΣ ΤΩΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ, ΚΛΠ!.. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!..

2. Να μην ξεχνάτε πάντα να… προβληματίζεστε! Όχι όμως πολύ, διότι η… μέθοδος αυτή τρελαίνει, αλλά να προβληματίζεστε!..

THAT’S ALL!..

ELLİNAS

-/-