Προς Την Σεβαστή Αγγλίδα ΥΠΕΞ, Κα Λιζ ΤΡΑΣ! (Σχετ. Άρθρο μας με τίτλο: “Θέλει Πραγματικά Την Ειρήνη Η Δύση”;”)

Αξιότιμη Κα Υπουργέ!

Χαίρετε!

Εύχομαι η ηλεκτρονική αυτή παρούσα να βρίσκει Εσάς, τους αγαπημένους σας, αλλά και όλο το “Επιτελείο” του Υπουργείου Σας, έμπλεους υγείας και χαράς, όσο αυτό να φαντάζει ή να ακούγεται πιθανώς μακρινό, στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς, τους οποίους διέρχεται, δυστυχώς για άλλη μια φορά, η ανθρωπότητα!..

Είμαι ένα μέλος της ελληνικής “Ομάδος” των “ΑΓΓΕΛΩΝ”, με το κωδικό -“Ιντερνετικό”- όνομα “ΕΛΛΗΝΑΣ”*, μιας Ομάδος, η οποία αποτελείται από πολίτες, αλλά και από στρατιωτικούς και η οποία έχει ως αυτο-αποστολή*, κυρίως(!), την συλλογή πληροφοριών πολιτικο-στρατιωτικο-οικονομικής φύσεως από την Τουρκία, όπως και από χώρες των Βαλκανίων, αφού ως χώρα μας έμελλε να είμαστε “ανάδελφοι” και πάντα, κατά την άποψή μας, στόχος (πολλές φορές μάλιστα “κεντρικός”), γειτονικών μας, και μη, λαών!

* Ο Η/Υ, από τον οποίον σήμερα έχω την ΤΙΜΗ(!) να απευθύνομαι σε Εσάς εγγράφως, ΔΕΝ(!) έχει -επίτηδες(!)- ούτε την παραμικρή /  στοιχειώδη ασφάλεια, γεγονός που σημαίνει πως είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ η εύρεση του γράφοντος!

** Δεν έχουμε ουδεμία υπηρεσιακή ή άλλη σχέση με το ε/Κράτος! Αν θέλετε, είμαστε σύγχρονοι… “Δον Κιχώτες” του… αντικειμένου “Πληροφορίες – Ασφάλεια”!

-/-

Κα Υπουργέ!

Διάβασα χθες (01-03-2022), ότι δηλώσατε πως, η Ρωσία θα γίνει ή οδηγείται στο να γίνει, παγκόσμιος παρίας!..

Η δήλωσή Σας αυτή με οδήγησε στο να Σας γράψω “2 λόγια” σήμερα και παρακαλώ(!), να αφιερώσετε ένα πολύ λίγο του… πολύ γεμάτου, υπηρεσιακώς, χρόνου Σας και να προβληματιστείτε, σε όσα θα έχετε διαβάσει και τα οποία ακολουθούν εδώ και παρακάτω! Διαβάστε λοιπόν!

1. Η Μ. Βρετανία, εξ όσων παρακολουθώ στο “Ουκρανικό”, είναι και πάλι, [όπως ήταν συνήθως πάντα, ιστορικά, σε όλα τα προκύπτοντα στον Πλανήτη μας θέματα / “θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος” (ας τα ονομάσω έτσι)], ιδιαιτέρως ψύχραιμη, σοβαρή και “χαμηλών τόνων” στην όλη της στάση***, συγκρινόμενη πάντα (η χώρα Σας) πολιτικά, με την πολιτική στάση, είτε αυτής των Η.Π.Α., οι οποίες, σήμερα, μοιάζουν να επιδεικνύουν έναν ανεξήγητο, έως και περίεργο θα ισχυριζόμουν φανατισμό, είτε αυτής της “ΕΕ”, η οποία επιδεικνύει έναν πολιτικό ενθουσιασμό, ο οποίος δεν διαφέρει απ’ εκείνον του πρωτόπειρου και “εν αγνοία” διατελούντος, των ελλοχευόντων -γενικώς- κινδύνων!..

*** Η “εικόνα” αυτή της χώρας Σας, ταιριάζει απολύτως, θα ισχυριζόμουν, με την δική Σας, ως Υπουργού!

2. Θα συμφωνήσετε ότι άπαντες οι έλλογοι, ελεύθεροι και Δημοκράτες άνθρωποι στην Γη, θέλουν την ΕΙΡΗΝΗ(!), και πως μόνον τρελοί ή τέλος πάντων άτομα με διανοητικά… θέματα (sic) είναι θιασώτες ή εραστές του Θεού… Άρεως, γνωστού Θεού των Πολέμων!..

3. Θα ήθελα λοιπόν να Σας παρακαλέσω(!) να δείτε / να εξετάσετε (στο επίπεδό Σας φυσικά), με την προφανή εμπειρία Σας, το ΑΝ(!) είναι ΧΡΗΣΙΜΟ, ΩΦΕΛΙΜΟ και κυρίως ΥΠΕΡ της Παγκοσμίου Ειρήνης, το να συμβεί αυτό που ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ εκφράσατε και το οποίο ήδη δρομολογήθηκε ως απόφαση και άρχισε να υλοποιείται!

4. Κα Υπουργέ!

Γνωρίζω πολύ καλά την σχέση “Αγάπης και Μίσους” της χώρας Σας, με την ΕΣΣΔ παλαιότερα και την “Ομοσπονδιακή Ρωσία” “σήμερα” και ΑΝ(!) εσείς, ως Μ. Βρετανία, πρωτοστατήσετε στην πολιτική εξομάλυνση του προβλήματος, [πρόβλημα, που πλέον (δια της Ουκρανίας τώρα, που υλοποιεί στον όλο… “Πίνακα” τον αποδιοπομπαίο τράγο), έλαβε τις πραγματικές του διαστάσεις, διαστάσεις που είναι οι σχέσεις βαθείας αντιπαλότητος ΔΥΣΕΩΣ – ΡΩΣΙΑΣ (!..)], καθώς και στον… προβιβασμό της Ρωσίας στο πραγματικό “επίπεδο κινδύνου”, που αυτή αντικατοπτρίζει, τότε:

α. Θα έχετε για ακόμα μια φορά, μετά τους Α’ και Β’ Π. Π., πρωτοστατήσει(!), ως χώρα, στον αγώνα για την “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ”! [Όσο πχ και να κριτίκαραν κάποιοι Ιστορικοί ή και να λοιδόρησαν ακόμα τον Τσάμπερλεν, ΚΑΝΕΙΣ(!) δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ(!!!) Τσάμπερλεν και συνεπώς η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ(!!!), πάλεψε τότε, μέχρι και τις… καθυστερήσεις(sic), για την διατήρηση της ΕΙΡΗΝΗΣ, έχοντας απέναντί του το γνωστό ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΚΤΗΝΟΣ].

β. Θα έχετε, ως χώρα, αναχθεί και πάλι, μετά τον Β’ Π. Π., ως η ΗΓΕΤΙΔΑ(!) της Δύσεως χώρα, αυξάνοντας περαιτέρω το δεδομένο πολιτικό κύρος της χώρας Σας στο παγκόσμιο επιστητό! (Και φυσικά και του σημερινού σας “σπιτιού”, του “F.O.”)!

[Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” προτιμάμε την ΣΟΒΑΡΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΗ (το ξαναγράφω) Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, από τις σημερινές Η.Π.Α. του Κου Μπάϊντεν,

ο οποίος δείχνει (και το γράφω, ειλικρινά, με πολύ σεβασμό), να επιδεικνύει ένα ακατανόητο για τις περιστάσεις γεροντικό πείσμα, πείσμα χωρίς… εναλλακτικές (sic) μορφές, (ίσως να θέλει να ολοκληρώσει ή “τακτοποιήσει” θέματα από της εποχής Ομπάμα και απ’ τα τότε τεράστια λάθη τους, λάθη που τα “πληρώνει”, πιστεύω, σήμερα η Δύση συνολικά),

περιτριγυρισμένος, όπως όλα δείχνουν, από φανατικούς και συνεπώς άκρως επικίνδυνους Συμβούλους, επικίνδυνους, αφού ο φανατισμός και(!) τυφλώνει και(!) απενεργοποιεί σημαντικά τον ρόλο και την λειτουργία των εγκεφαλικών ραβδώσεων, άτομα δηλαδή που προφανώς δεν ορρωδούν προ ουδεμιάς καταστάσεως, ούτε ακόμα και προ του κινδύνου μιας παγκοσμίου Κ/Φ, από έναν πυρηνικό πόλεμο, ο οποίος εύκολα θα μπορούσε να προκληθεί, αφού “μιλάμε” για το ΑΙΩΝΙΟ(!) “αντίπαλον δέος” της Δύσεως, για την πυρηνική δύναμη Ρωσία (Τσαρική, Κομμουνιστική – Κοκκινοφασιστική, Ομοσπονδιακή και σήμερα τάχα μου Δημοκρατική), την οποίαν μοιάζει να την θέλουμε χωμένη σε έναν βάλτο και με το κεφάλι της μέσα, χωρίς να της δίνουμε όμως ούτε ένα φυσοκάλαμο, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει, δείχνοντας και εμείς ως Δύση ότι δεν την αναγνωρίζουμε, αυτό δηλαδή που την κατηγορήσαμε πως κάνει εκείνη για την Ουκρανία!

Έφτασαν στο σημείο στις Η.Π.Α. να ομιλούν, όχι για “ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ” Ρωσία, αλλά για μια “ισχυρή περιφερειακή δύναμη” Ρωσία, κάτι που αμέσως γίνεται αντιληπτό, αν ακούσει κανείς με προσοχή, τα δεκάδες στρατολογημένα “παπαγαλάκια” των “Δημοκρατικών” των Η.Π.Α. στην χώρα μας Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (κυρίως όλους αυτούς που τους έκαναν Καθηγητές των Παν-μίων μας), γεγονός που φανερώνει ότι στις Η.Π.Α. το πολιτικό σύστημα έχει “ξεφύγει”, όπως λέμε, προσβληθέν πιθανότατα από “VERTİGO”, … ασθένεια που προκαλεί, ανάμεσα στα άλλα, και έλλειψη… ισορροπίας (καταλάβατε), ασθένεια που προφανώς κάνει τους εκπροσώπους του σημερινού αμερικανικού “Πολιτικού Κατεστημένου” να θεώνται την Ρωσία, ως… Τιμπουκτού !.. (Είναι “ηλίου φαεινότερον” πως φωνές, σαν αυτήν του σοβαρού και νουνεχούς Κου Μπλίνκεν, μάλλον δεν ακούγονται)!.. ]

γ. Θα φύγει από την μάταιη αυτή ζωή και η ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗ Βασίλισσά Σας, αλλά και Βασίλισσα “του Κόσμου όλου” ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, προσθέτοντας στα 70χρονα της Βασιλείας Της και σε όσα ακόμα, μπροστά, χρόνια της έχει δώσει / της “φυλάει” ο Κύριός μας, (“GOD SAVE THE QUEEN”) και μια μεγάλη προσπάθεια για την διατήρηση της “Παγκοσμίου Ειρήνης”!.. (Όσο και οι Άγγλοι Βασιλείς να μην εμπλέκονται ιστορικά – παραδοσιακά στα “πολιτικά πράγματα” της χώρας Σας, δεν παύει, ιδιαιτέρως η εξωτερική πολιτική της Μ. Βρετανίας, να αντανακλά στο Παλάτι και στην Νο “1” ένοικό του, την Βασίλισσα)!..

5. Όσο και να αναφερόμαστε στο “ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ”, και έτσι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για τον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ”, δεν έπαψε, δεν παύει και δεν θα πάψει ποτέ, λέμε εμείς, να υπάρχουν και οι λεγόμενες, ιστορικά, “ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ” και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους / σας, με ό,τι αυτός συνεπάγεται και για το “ΔΙΚΑΙΟ” και για τον Κόσμο όλον, μεγάλες δυνάμεις, όπως είναι η χώρα Σας, οι Η.Π.Α., η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία και ακολούθως η Κίνα, (που εμείς πιστεύουμε πως δεν αφήνει τα σύνορά της και πως μόνον για το πολύ χρήμα νοιάζεται, χρήμα που ο λαός της για 10ετίες στερήθηκε και πως απειλεί τον Κόσμο μόνον οικονομικά, ιδιαιτέρως τώρα με το “fake” χρήμα που “βγάζει”), αλλά και δυνάμεις μικροτέρου βεληνεκούς ισχύος (πυρηνικής και άλλης), όπως πχ το Ιράν, που απειλεί την ύπαρξη του μαρτυρικού Ισραήλ, η Ινδία, το Πακιστάν, κλπ!..

Κα Υπουργέ!

Όποτε, ιστορικά, κάποια ή κάποιες από τις “Μ. ΔΥΝΑΜΕΙΣ” απώλεσε / -σαν την ΛΟΓΙΚΗ(!), ο Κόσμος οδηγήθηκε στην Κόλαση του Πολέμου και στην Κ/Φ!.. Σήμερα, όπως  πιστεύουμε, αν κάποιος δεν συγκρατήσει τον… Ρώσο, με τρόπο ή τρόπους που και αυτός να ικανοποιείται στα “θέλω” του, έστω στα σημαντικότερα που αυτός εκτιμά πχ για την ασφάλειά του, όπως τώρα, τότε ένας νέος “Παγκόσμιος Πόλεμος” θα σημάνει πιθανώς και το τέλος του Κόσμου μας, αφού αυτός θα είναι λίαν πιθανώς πυρηνικός!

Αυτός ο “κάποιος”, είστε Εσείς! Μόνον Εσείς(!), η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, μπορείτε να επαναφέρετε τον Ρώσο στον δρόμο της λογικής, από πλευράς της Δύσεως, η οποία Δύση (ΕΙΘΕ ΝΑ ΣΦΑΛΛΩ), μοιάζει να έχει (εκτός από εσάς) προσβληθεί από αλαζονεία… , τουλάχιστον!..

Είναι δυνατόν να μειώνεις / να υποτιμάς, συνολικώς και γενικώς, τον δυνητικά Νο “1” αντίπαλό σου, όπως κάνουν οι Η.Π.Α. τώρα με την Ρωσία, προβαίνοντας έτσι στην παραβίαση της Νο “1”… απαράβατης αρχής, ότι δηλαδή πάντα δεν πρέπει να υποτιμάς τον όποιον δυνητικά εχθρό σου, και να θες, όταν θα βρεθείτε στο Πεδίο, να τον κερδίσεις; Και τελικώς, Κα Υπουργέ, μήπως οι Η.Π.Α. έχουν, για κάποιον ή κάποιους λόγους, απωλέσει τον προσανατολισμό στην παγκόσμιο… πυξίδα τους;

6. Με σεβασμό, θα ήθελα, επίσης, να Σας προτείνω να ασχοληθείτε με τα ακόλουθα (τα γράφω επίτηδες, “γενικώς και αορίστως”), και να τα ξεκαθαρίσετε, ώστε η “Παγκόσμιος Κοινότητα”  (αλλά και κυρίως οι λαοί που θα πολεμήσουν, αν απαιτηθεί), να ξέρει, στους δύσκολους καιρούς μας:

α. Ποιές είναι σήμερα οι πολιτικές και στρατιωτικές Δυνάμεις, που συναποτελούν αυτό που λέμε Δύση; (Το ΝΑΤΟ, με τα 2 σκέλη του, ανήκει σ’ αυτές τις “Δυνάμεις” ξεχωριστά ή σε περίπτωση πολέμου θα διαλυθεί και οι δυνάμεις του θα γίνουν “καθαρά” εθνικές);

β. Ποιός ο Νο “1” πολιτικός Αρχηγός ή οι πολιτικοί Αρχηγοί της Δύσεως, οι οποίοι θα ηγηθούν ενός πιθανού μελλοντικού “Π.Π.”, εναντίον της Ρωσίας, έχοντας, φαντάζομαι, κοινή φωνή και… γνώμη;

γ. Η “ΕΕ” υπαρχουσών των Η.Π.Α., αλλά και του ΝΑΤΟ, θα αποκτήσει Στρατό ή όχι; Και τελικά, για παράδειγμα, πώς θα είναι ένα / το μελλοντικό τελικό δυτικό στρατιωτικό σχήμα; (Πχ Α/Στρατός + Βρετανικός + Δυνάμεις ΝΑΤΟ + Στρατός ΕΕ + Εθνικές Δυνάμεις ή πχ Α/Στρατός + Βρετανικός + ΝΑΤΟ + Εθνικές Δυνάμεις ή ό,τι άλλο, αφού υπάρχουν και άλλες αρκετές παραλλαγές);

δ. Ποιές οι “κόκκινες” γραμμές της Δύσεως;

7. Κλείνοντας τώρα… ! …

Αξιότιμη Κα Υπουργέ!

α. Αποδείξατε, (και!) με την δήλωσή Σας αυτή, μια δήλωση που μας έδωσε την αφορμή να απευθυνθούμε σε Εσάς προσωπικά, πως, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, δεν “πέσαμε έξω”, στην εκτίμηση του “ειδικού βάρους” της πολιτικής Σας αξίας!

Είναι πολύ ενθαρρυντικό, όπως υποστηρίζουμε εμείς, η Ευρωπαϊκή Ήπειρος (και αν ακόμα η χώρα Σας “έφυγε” από την “ΕΕ”, δεν παύει να είναι κομμάτι της Ευρώπης), να έχει πολιτικούς, και μάλιστα Υπουργούς Εξωτερικών, σαν Εσάς ή σαν τον “τωρινό” δικό μας ΥΠΕΞ, Κο Ν. ΔΕΝΔΙΑ, κλπ!

β. Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, Σας καλούμε, (με τον προσήκοντα πάντα ανθρώπινο σεβασμό, αλλά βεβαίως και με σεβασμό προς την ιδιότητά Σας), και Σας  παρακαλούμε να ενδιαφερθείτε, όπως Εσείς γνωρίζετε, ώστε η Κ-Β Σας,  και ευρύτερα η χώρα σας, να επέμβει θετικά (!), και άρα ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, στην σοβούσα στις μέρες μας μείζονα παγκόσμιο κρίση, μεταξύ της Δύσεως και της Ρωσίας, (μια Ρωσία, η οποία εμπρός στο “κάθετο” “ΟΧΙ” της Δύσεως, στο να μην τοποθετήσει αυτή βαλλιστικούς πυραύλους στην Ουκρανία, στο να μην γίνει η χώρα αυτή υποψήφιο μέλος του ΝΑΤΟ και τελικώς μέλος του, κλπ, κλπ, κλπ, απειλεί τώρα, ως πολιτικό ισοδύναμο αντίβαρο, όπως προφανώς το εκτιμά, με πυρηνικό πόλεμο, ασχέτως του αν η αμερικανική εκτίμηση δεν οδήγησε τις Η.Π.Α. στην αλλαγή του δικού τους επιπέδου του “Πυρηνικού Συναγερμού”), μια κρίση, η οποία έχει ως επίκεντρο τα εδάφη της Ουκρανίας και τον ατυχή, όσο και συνάμα δυστυχή λαό της!

Επιπροσθέτως! Διαβάστε, για λίγο ακόμα, παρακαλώ!

γ. Ας δουν κάποιοι, και κυρίως εκεί στις Η.Π.Α. τα όποια τυχόν… γεράκια, αν είναι καλύτερα, το να χαθεί όλη η Ουκρανία και να γίνει -λέμε τώρα- ο Ζελένσκι και ο Ουκρανικός λαός… ήρωες ή να σωθεί -έστω και τώρα, την υστάτη στιγμή- ό,τι μπορεί να διασωθεί από τα Ουκρανικά εδάφη!.. (Σε κάθε περίπτωση, μετά, εκτιμούμε πως δεν θα είναι μακρινή η στιγμή που θα κριθεί, είτε ο βαθμός… ιδιωτίας τους, είτε και το αν ακόμα -κάτι πολύ τραβηγμένο βεβαίως- είχαν συνεννοηθεί με τα αντίστοιχα ρωσικά σημερινά… γεράκια, και γι’ αυτό έβλεπαν, στρατιωτικά σιωπούντες, τις ρωσικές… δράσεις (sic) στο έδαφος της Ουκρανίας, περιοριζόμενοι στο να φοράνε ουκρανικά φουλάρια, κλπ, κλπ, κλπ!

δ. Η Ρωσία πλέον (αν κατορθώσει και “τσιμπήσει” και την Οδησσό και γίνει πλήρως “Κυρία” (η “Αποκλειστική”) της Αζοφικής θαλάσσης και του βορείου τμήματος του “Ευξείνου Πόντου” (Ρ/”END STATE No 1″), θα είναι πια θέμα χρόνου να “περάσει” απέναντι στην Τουρκία (καταλάβατε), προσπαθώντας να υλοποιήσει τότε το “END STATE” της Νο “2” (Κλάδος “Α”), που είναι η κατάληψη των Στενών του Βοσπόρου – Κων-πόλεως αρχικώς και των Δαρδανελίων στην συνέχεια, κάτι που αντιλαμβάνεστε ότι σημαίνει “Παγκόσμιο Πόλεμο” και μόνον!..  (Υπάρχει φυσικά και Ρ/”ΕND STATE No 3″, λέγε με κυριαρχία σε Τουρκία και… ΠΡΟΣΟΧΗ Συρία και το Νο “4” που είναι το να φτάσουν οι ΡΕΔ στα σύνορα του Ισραήλ)!.. (Μπορούν οι Επιτελείς Σας να “ψάξουν” το “σάϊτ” μας και να βρουν τα πάντα, σχετικά και μη, τα οποία γράφουμε και “φωνάζουμε” 7 σχεδόν χρόνια τώρα).

ε. Επιθυμούμε τέλος, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, να σας συγχαρούμε ως Μ. Βρετανία, διότι εσείς και οι Ισραηλινοί, όντας απολύτως άριστα εκπαιδευμένοι, ΔΕΝ(!) ενεπλάκητε σ’ αυτό το βρώμικο παιχνίδι προπαγάνδας, που τα χαλκεία, προφανώς των Η.Π.Α., οργάνωσαν, ερασιτεχνικά και πάλι / για άλλη μία φορά “ΣΤΟ ΠΟΔΙ”(!) και ανέπτυξαν παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να ζημιώνουν τον αγώνα των Ουκρανών και τον -θέλω να πιστεύω- κύριο στόχο της Δύσεως, ήτοι το να αποσυρθούν οι Ρώσοι από τα Ο/εδάφη!..

ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ!

ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ / – ΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΤΕ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ, ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ, ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, (ΕΠΕΙΔΗ Η Νο “1” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΚΥΡΙΑΡΧΟΥ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ”, ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ), ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ”, ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ Η(ΔΙΑΖ) ΟΧΙ ΕΝΑΝ 3ο “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ”, (δεν συνωμοσιολογούμε, προς Θεού, υποστηρίζοντας ότι αυτοί είναι “από πίσω”) , ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ “ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ”, ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ… ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙ., ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΛΕΜΕ-ΔΕΣ ΤΟΥΣ (ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΛΠ),ΠΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ! (ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΛΕΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ)!..

 

ΕΥ-ΧΑ-ΡΙ-ΣΤΩ / – ΟΥΜΕ!

ΜΕ

ΣΕΒΑΣΜΟ

ΕΛΛΗΝΑΣ” 

-/-

ΥΓ.

Κα Υπουργέ!

1. Ασφαλώς και το “Κλείσιμο των Στενών” είναι και μόνον “στα λόγια”, από πλευράς των πολιτικά βρώμικων, δόλιων και… διμούτσουνων Τούρκων (Ρωσία – Δύση)! Κατ’ αρχάς, το “κλείσιμο” περιλαμβάνει και τα Δαρδανέλια, ενώ ακολούθως θα πρέπει να “συγχρονίζεται” (sic) και με ταυτόχρονο “κλείσιμο” του Τ/”Εναερίου Χώρου”, κλπ!.. (Παρ’ όλα αυτά, αν δεχθούμε ότι οι Τούρκοι “έκλεισαν” τον Βόσπορο, τίποτα δεν τηρούν σε ό,τι αφορά την Ρωσία, την οποίαν και ενημέρωσαν τηλεφωνικώς για την… στάση τους, καθώς και για το πώς θα το παίξουν στο παιχνίδι “φανερά – κρυφά” και ως παράδειγμα – επιχείρημα, σας αναφέρω τα 4 ρ/πλοία, που μας είπε χθες ο Τ/ΥΠΕΞ ότι οι Τούρκοι δεν τους επέτρεψαν, μετά από έρευνά τους στο πού είναι η έδρα ελλιμενισμού τους, κλπ, να περάσουν τον Βόσπορο, κλπ, ότι τελικώς αυτά πέρασαν τον Βόσπορο και μπήκαν στην “Μ. Θάλασσα”)!

2. ΓΙΑΤΙ, ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΥΓΑΣ, Ο ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ… ΚΑΒΓΑΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ “ΔΥΣΕΩΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ “ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ”; (2ΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ)!.. 

Bu kavga bizim kavgamız değil

01.03.2022

Ukrayna konusundan bahsediyorum.

Türkiye’nin Ukrayna’daki gelişmeler konusunda duruşu nettir. İlkesel olarak devletlerin toprak bütünlükleri ve millî birliklerinin yanında olduğunu her zaman göstermiştir. Ukrayna’ya yaklaşımı da böyledir. SSCB dağıldıktan sonra hiçbir ayırım yapmadan, Ermenistan dâhil bağımsızlığını ilan eden tüm devletleri ilk tanıyan ülkelerin başında Türkiye gelmiştir.

Son yıllarda Rusya ile ikili ilişkilerde gelişen ivmeye ve önemli bölgesel konularda iş birliği/görüşme yapmasına rağmen, devletlere yaklaşımındaki ilkesel duruşundan asla taviz vermemiştir. Nitekim, 2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı ilhak kararını tanımamış ve her fırsatta bunu gündeme getirmekten geri durmamıştır. Rusya’nın rahatsızlıklarına rağmen başta savunma sanayii olmak üzere belli oranlarda Ukrayna ile ilişkilerini geliştirme gayretini sürdürmüştür. Bayraktar TB2 (SİHA) satışları örneğinde olduğu gibi.

Türkiye ilkesel duruşunu Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sürecinde de devam ettirmektedir. Bu çerçevede, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlık ilanlarını tanıma kararının karşısında olduğunu açıkça belirtmiş ve bölgesel barış ve huzurun sağlanması için ülkelerin toprak bütünlüklerine saygının vazgeçilmez olduğunu vurgulanmıştır.Ukrayna doğrudan bizim meselemiz değil

Yakın çevremizde gelişen tüm olayların yükünü Türkiye taşımak zorunda değil. Özellikle Soğuk Savaş sonrası dönemde hem “Müttefiklerimiz”in hem de Rusya’nın bölgede neden olduğu gelişmelerin maliyeti en çok Türkiye’nin omuzunda kaldı.

ABD, Irak’a ve Suriye’ye daldı, maliyet Türkiye’ye kaldı.

Rusya, Esad’ın yanında yer aldı, fatura Türkiye’ye çıkarıldı.

İster “Müttefik” olsun ister olmasın bölgeye dâhil olan güçler kendi bencil çıkarları peşinde koşarken, Türkiye bir taraftan devasa mülteci/sığınmacı yüküyle uğraşmak diğer taraftan terör örgütleriyle tek başına mücadele etmek zorunda bırakıldı.

Bununla da yetinmediler. Maliyet artsın diye terör örgütlerine sınırsız destek verirken Türkiye’ye örtülü ve açık ambargo uyguladılar.

Sebep oldukları tüm bu maliyet ortadayken şimdi kalkmışlar içeriden ve dışarıdan Ukrayna konusunda Türkiye’nin ileri atılmasından dem vuruyorlar.

Türkiye’ye söz söylemeden önce 1994 yılında Ukrayna’ya verdiğiniz “güvenlik garantisi”ni yerine getirin. Soğuk Savaş’ın sonunda nükleer tekeliniz kırılmasın diye (ABD, İngiltere, Rusya) bir araya geldiniz. Sözde güvenlik garantileri vererek Ukrayna’nın sınırlarının ve güvenliğinin garantörü oldunuz. Sizin verdiğiniz sözlere güvenerek Ukrayna SSCB’den kalan nükleer cephaneliğini Rusya’ya kuzu kuzu teslim etti.

2013’ten sonra söz konusu garantör ülkelerden Rusya, Ukrayna’ya göz koydu. Adım adım ilerledi ve sonunda işgale başladı. Bir garantör ülke işgal ederken diğerleri “İşgale üç gün var. İşgal yarın başlıyor. İşgal bugün başlıyor” diye tarih verdiler. İşgal başlayana kadar işgalciyi âdeta motive ettiler.

Şimdi maliyeti yüklenme zamanı

Madem sorun Avrupa’nın göbeğinde ortaya çıktı, madem garantörsünüz, sağa sola bakmayın, önden buyurun o zaman…

Bugüne kadar izlediğiniz politikaların olumsuz sonuçlarını taşımaktan bıktı artık Türkiye. Sizin sebep olduğunuz veya doğrudan sizi ilgilendiren bir konuda Türkiye yeni bir yük taşıyacak durumda değil.

Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelerden gelen “siyah saçlı, kara gözlü, esmer az gelişmiş veya gelişmemiş üçüncü dünya insanları”nın yükünü yıllardır Türkiye’ye yüklediniz. Bari “mavi gözlü, sarı saçlı, medeni, gelişmiş, Müslüman olmayan, Avrupalı” mağdurların sorumluluğunu alınız.

Bir savaş ortamında sizin ağzınızdan dökülen yukarıdaki cümleleri yazarken bile insan insanlığından utanıyor.

Savaş ortamında insanların zor durumunu anlatırken bile insanlıktan ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyorsunuz.

Irkçılık, ayrımcılık ve İslam/Müslüman karşıtlığı çukurunda debelendiğinizin farkında bile değilsiniz…

Bir de içeridekiler var.

Son yıllarda “Taraf tutuyoruz. Yanlış yapıyoruz. Herkesle görüşmeliyiz. Esad’la niye görüşmüyoruz? Hafter’le oturmalıyız” diyenler şimdi kalkmış “Ukrayna’da taraf olmalıyız. Geç kalıyoruz. NATO’ya öncülük etmeliyiz. İnisiyatif almalıyız” diyerek yaşanan gelişmeler üzerinden Washigton ve Brüksel’e selam çakıyorlar.

Şunu bilesiniz; Türkiye, büyük maliyetler ödeyerek dışarıdan ve içeriden birilerinin dolduruşuna ve manipülasyonuna gelmeyecek kadar deneyim kazandı.

Başka kapıya…

Mehmet Şahin / Türkiye Gazetesi

-/-