Πώς Μπορεί Τώρα(!) Να Πιεστεί η Τουρκία, Από Τις Η.Π.Α. ;

Φίλοι μου!

–  Να ένα καλό ερώτημα, αυτό του τίτλου εννοώ, προς εξέταση.

– «Πάμε» λοιπόν! Να πω εισαγωγικά ότι, έτσι, θα αντιληφθείτε, εκτιμώ, και το «γιατί» ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Χουσεΐν  Μπαράκ Ομπάμα, συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα το Αμερικανικό «ΣΕΑ», προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς και να αποφασίσει, με τους συμβούλους του ασφαλώς, την τηρητέα -πλέον- αμερικανική στάση, μετά από την αποτυχία του πρόσφατου «Κινήματος» των… Γκιουλενικών και των ολίγων άλλων στρατιωτικών, κατά του καθεστώτος, του ΡΤΕ.

ψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψ

– Αν δεχθούμε, ως υπόθεση εργασίας και μόνον, ότι «πίσω» από την ενέργεια των Τούρκων εξεγερθέντων στρατιωτικών, της 15ης Ιουλίου 2016, ήσαν οι Η.Π.Α., προκειμένου να «ρίξουν» τον ΡΤΕ, ο οποίος, τελευταία, το είχε πράγματι «γυρίσει» προς Ρωσία μεριά και μάλιστα πολύ, αυτήν την κρίσιμη για τη Δύση στιγμή, κατά την οποία «περισφίγγεται» η Ρωσία, σ’ αυτό το «Παιχνίδι για την Παγκόσμιο Κυριαρχία», από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης και συγκεκριμένα, κυρίως από το ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μεσόγειο, κλπ, αλλά και απ’ άλλες δυνάμεις, σε άλλα σημεία του Πλανήτη, όπως στον Καύκασο, στον Ειρηνικό, από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, κλπ, (σύντομα φέρεται ότι θα σταλούν στην περιοχή της Βαλτικής, αν δεν με απατά η μνήμη μου, και 1000 Καναδοί στρατιωτικοί), αν δεχθούμε λοιπόν ότι γενικά «πίσω» από την ενέργεια αυτή της «μιας χούφτας» / «bir avuç» στρατιωτικών, όπως είπε ο ίδιος ο ΡΤΕ, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τον τ/λαό, στις 23-07-2016, ήσαν οι Αμερικανοί, τότε μετά από την αποτυχία της απόπειρας «Επανάστασης» των συγκεκριμένων αυτών Τούρκων στρατιωτικών, (για «Επανάσταση» / «Ihtilal», μίλησε ο Π-Θ Μπιναλί Γιλντιρίμ, φίλοι μου, στις 22-07-2016, όπως ακριβώς σας τα έγραφα), αναδύεται το καίριο ερώτημα, πώς μπορεί τώρα(!) να πιεστεί ο ΡΤΕ να αλλάξει πολιτική στάση και συμπεριφορά προς τη Δύση και κυρίως προς τις Η.Π.Α., πώς μπορεί να πάψει την αυτόνομη «εν πολλοίς» εξωτερική του πολιτική, η οποία θέτει σε κίνδυνο και ουσιαστικά υπονομεύει την διεθνή αμερικανική πολιτική και στρατηγική, εδώ στο κέντρο του κόσμου, εδώ στην περιοχή μας;

– Πριν συνεχίσουμε, ανάλογο της περίπτωσης ΡΤΕ, (περίπου βεβαίως), ήταν, και αξίζει να το θυμηθείτε παρακαλώ, (στο πλαίσιο αυτού που σας έλεγα, ότι δηλαδή η Δύση πάντα συνεξέταζε και συνεξετάζει Ελλάδα και Τουρκία, αφού τις θεωρεί –στρατηγικά- ως γεωγραφικό «ένα»), το παράδειγμα με τον «δικό μας», εννοώ το σύγχρονο Έλληνα… «ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑ» της Ραφήνας, τον οποίον  οι Η.Π.Α, αφού πολλάκις τον είχαν ειδοποιήσει και καλέσει, «εις μάτην» όμως, να ανανήψει,  τον «έριξαν», το 2008, με «Οικονομικό Πραξικόπημα», αφού τον έφεραν στο σημείο να μην έχει να πληρώσει στους Έλληνες τους μισθούς και τις συντάξεις τους).

– Τέλος, και σε ό,τι αφορά την αναφερθείσα «περίσφιγξη» της Ρωσίας, από τη Δύση, σας θυμίζω ότι και ο ίδιος ο Πούτιν την παραδέχθηκε και… διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτήν, σε δημοσιογραφική, σχετικά πρόσφατη, συνέντευξή του.

– Ποιά είναι λοιπόν ή ποιά θα πρέπει να είναι η πιθανή λύση ή λύσεις στο πρόβλημα τελικά, όπως αυτό διαμορφώθηκε;

Κατά τη γνώμη μου οι δυνατές «εναλλακτικές» είναι οι παρακάτω:

 

1η Εναλλακτική:

Επαναφορά του παλαιού / παραδοσιακού γνωστού… «τριπτύχου πίεσης»: Ελλάδα – Συρία – «ΡΚΚ»!

Εξηγούμαι αμέσως φίλοι μου!

Οι Η.Π.Α. δεν έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ στην παρούσα χρονική περίοδο, (σας το έχω εξηγήσει αρκετές φορές αυτό), ώστε το Ισραήλ, καθ’ υπόδειξιν, αν θέλετε, των Η.Π.Α., να πίεζαν την Τουρκία!

Οι Ισραηλινοί, και δικαίως πιστεύω, έχουν «σκυλιάσει» με την ανοίκεια συμπεριφορά των Η.Π.Α. και στο λεγόμενο «Παλαιστινιακό», αλλά κυρίως με την αμερικανική στάση στο θέμα της μη προώθησης των Ισραηλινών εμπορικών προϊόντων σε Ευρώπη και Η.Π.Α., (διαβάστε τί σας είχα γράψει «εδώ» για το «BREXİT»), καθώς και με τη μηδενική ουσιαστικά αντίδραση των Η.Π.Α., στο θέμα γενικώς της κατασυκοφάντησης του Ισραήλ, στις Η.Π.Α., και κυρίως σε διάφορα γνωστά και λιγότερα γνωστά Πανεπιστήμια, καθώς και στο θέμα του «μποϊκοτάζ» των Ισραηλινών προϊόντων, που συγκεκριμένοι Παλαιστινιακοί «κύκλοι», κοντινοί κυρίως στους τρομοκράτες της «Χαμάς», έχουν ευσχήμως οργανώσει και προπαγανδίζουν στην χώρα του Αβραάμ Λίνκολν.

Το Ισραήλ επίσης, φέρεται ότι τα «βρήκε» και πάλι με την Τουρκία! Το παρακολουθούμε βεβαίως το θέμα, αφού το… «retaliation», η αναφερθείσα «συμφιλίωση» είναι στην αρχική της φάση! Έτσι, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πιέσει την Τουρκία και γι’ αυτόν το λόγο, ούτε και θα ήταν πολιτικά φρόνιμο να το έπραττε σ΄αυτήν τη φάση!

Δεν νομίζω τέλος, με βάση τις αναλύσεις που σας έχω εδώ παρουσιάσει, ότι το Ισραήλ θα ήθελε να δει τη Ρωσία στα σύνορά του! Αυτό που σας έγραφα δηλαδή, ότι η Ρωσία θα διαπεράσει κάθετα, μελλοντικά, την Τουρκία, κάτι που εκ των πραγμάτων, κάποια στιγμή, αυτό σίγουρα θα επιχειρηθεί και εκτιμώ ότι θα γίνει, (στρεφόμενη μάλιστα η Ρωσία νότια προς Ισραήλ, αλλά και ΝΑ προς το Ιράν), αφού σας έχω αναλύσει «το γιατί» η Ρωσία είναι και θα παραμείνει ο υπ’ αρ. «1» αντίπαλος του Ισραήλ, πχ στο γεωοικονομικό σκέλος, ήτοι στο σχέδιο του Ισραήλ να καταστεί, μέχρι το 2030 / 2040, (το πολύ), προνομιακός ενεργειακός πωλητής (κυρίως φυσικού αερίου), σε Ευρώπη, Κ. Ασία και ΒΔ Αφρική (τουλάχιστον αρχικά).

Άρα το Ισραήλ θα πρέπει όχι μόνον να θέλει, αλλά και να επιδιώκει, τις καλές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας! Και φίλοι μου, ΜΗΝ ξεχνάτε! Ο Νετανιάχου είναι βαθειά Πατριώτης και έχει «IQ» 200, αν δεχθούμε ότι το «Άριστα» είναι το 150! (Θυμίζω πχ ότι ότι 4 φορές, το τελευταίο 6μηνο, πήγε ο «Μπίμπι» στη Μόσχα, ώστε να μην… δει «Χεζμπολλάχ» στο Γκολάν, στα βόρεια σύνορά του, να ρυθμίσει τα θέματα τυχόν –από λάθος- αεροπορικών «dog fights», μεταξύ των Ισραηλινών και των Ρωσικών α/φ, όταν αυτά πετούν κοντά στα Ισραηλινά σύνορα, και άλλα πολλά)!..

Prime Minister Benjamin Netanyahu holding a Press Conference in Rome, Italy. Photo: Amos Ben Gershom GPO
    Prime Minister Benjamin Netanyahu

Άρα το ισχυρότατο Ισραήλ δεν θα «πιέσει» την Τουρκία, διότι ουσιαστικά δεν το συμφέρει να το κάνει!

– Ποιός άλλος φίλοι μου θα μπορούσε να το πράξει, στην γειτονιά μας κυρίως;

Οι… Αρμένηδες,  με  τα  δύσκολα  εσωτερικά τους θέματα που τώρα τους προέκυψαν,  οι άβουλοι… Αζέροι, οι μοχθηροί… Ιρανοί, οι οποίοι ως εχθροί των Η.Π.Α. θα ήθελαν να έβλεπαν να διογκούτο μια Αμερικανο – Τουρκική ρήξη, ή μια «ΝΑΤΟ – Τουρκική» όμοια, αν αυτές ασφαλώς θα υφίσταντο, (έκλεισε 1 έτος η πυρηνική συμφωνία ΙΡΑΝ – Δύσης και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε την πορεία της), οι μαφιόζοι… Γεωργιανοί, οι καλοπερασάκηδες… Ιορδανοί, οι φίλοι των Τούρκων, τα τελευταία χρόνια, όπως μας προέκυψε, … Παλαιστίνιοι ή οι Αιγύπτιοι, με τους οποίους οι Τούρκοι του ΡΤΕ είναι σε βαθύ μίσος, λόγω του ότι ο… Στρατάρχης Σίσι έριξε τον αδελφό «Αδελφό Μουσουλμάνο», του ΡΤΕ, Μόρσι, κλπ; Κάποιος εξ αυτών;

Όχι φίλοι μου ΚΑ-ΝΕΙΣ απ’ όλους αυτούς!

Από τις ευρωπαϊκές χώρες τώρα, ποιά θα μπορούσε ίσως, κλπ;

«Πάμε να δούμε»:

Η Γαλλία, η οποία στην πρόσφατη «Σύνοδο Κορυφής» του ΝΑΤΟ, των ΠτΔ / Π-Θ των χωρών της Συμμαχίας, στη Βαρσοβία, της Πολωνίας, ανέφερε δια στόματος Ολάντ, (αν είναι ποτέ δυνατόν, όταν μιλάμε για τη Γαλλία), πως για τη Γαλλία, «η Ρωσία δεν είναι ούτε εχθρός, ούτε σύμμαχος», κλπ; Όχι ασφαλώς!

– Ακόμα μην ξεχνάτε ότι οι Τ-Γαλλικές σχέσεις, λόγω του θέματος της αποδοχής ή μη, από τους Γάλλους της «Αρμενικής Γενοκτονίας», δεν είναι στη φάση αυτή που τώρα διερχόμαστε και «στα καλύτερά τους»!

Η Γερμανία μήπως; Μα αυτή «τα έχει δώσει όλα» στην Τουρκία, για να μπορέσει να έχει «πάτημα» στο έδαφός της και πολιτική επιρροή, ώστε να έχει και αυτή λόγο, (μαζί με την υπόλοιπη Δύση, των ισχυρών ασφαλώς δυτικών κρατών, αυτά που παραδοσιακά λέγαμε και λέμε «Μεγάλες Δυνάμεις»), στο «αύριο» στη Μ. Ανατολή, στον Καύκασο, στην Κ. Ασία, κλπ.

– Είδαμε με έκπληξη ότι, η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας, από τη Βουλή των Γερμανών, επέφερε μια μικρή μόνον πληγή στις Τ-Γερμανικές σχέσεις και ήδη το θέμα… σβήνει ή «τίθεται στις Καλένδες», όπως λέγεται στη γλώσσα των πολιτικών!..

Άρα ούτε και η Γερμανία θα ήθελε να πιέσει την Τουρκία, υπαρχουσών άλλωστε των Η.Π.Α., (όπως πιστεύω ότι θα σκέπτεται), ενώ δεν θα ήταν και φρόνιμο για την Γερμανία, να θέσει τώρα σε κίνδυνο, τις σχέσεις της με τη Ρωσία, την οποία ενεργειακά την έχει ανάγκη, λέγοντας στην Τουρκία ακόμα και το απλό, «τί πας να κάνεις τώρα με τους Ρώσους, κλπ»;

Μήπως η Ιταλία;

Όχι φίλοι μου, ούτε αυτή, αφού, ως χώρα, δεν μπορεί πλέον να «δει» εκτός των συνόρων της, τουλάχιστον όπως παλαιότερα, όπως συνέβαινε σε άλλες εποχές, όσο και αν θα το ήθελε, λόγω της μείζονος εσωστρέφειας που εσχάτως την διακρίνει, καθώς και των τεραστίων προβλημάτων, κυρίως οικονομικο-κοινωνικών, τα οποία με ιλιγγιώδη θα υπεστήριζα ταχύτητα, έρχονται σύντομα καταπάνω της! Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα ήταν η Ιταλία, αυτή που, ειδικά τώρα, θα μπορούσε να κάνει, έστω και υπόδειξη, προς τους Τούρκους, σχετικά μάλιστα με το επίπεδο των Ρ-Τ σχέσεων και την αντανάκλαση αυτών των σχέσεων, στη Δύση!

Τί απέμεινε από τις παραδοσιακές μεγάλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες;

Η Αγγλία!

– Παρά το παραδοσιακό της μίσος προς τους Ρώσους, η Αγγλία δεν θα άλλαζε ποτέ, και ορθώς πιστεύω, την παραδοσιακή της πολιτική στάση και συμπεριφορά, επαμφοτερίζουσα μάλλον και αρεστή στο να βλέπει πρώτα τη ροή των πραγμάτων και μετά, αναλόγως, να ενεργεί, ενώ ΠΡΟΣΕΞΤΕ στην εξωτερική της πολιτική δεν προέβαλε ποτέ, το πολιτικά «έλασσον», του «μείζονος»!

– Εκείνο που τώρα ενδιαφέρει, όπως εκτιμώ, την πολιτικά οιονεί πονηρή «Γηραιά Αλβιόνα», είναι το να έχει άριστες σχέσεις με την Τουρκία, αφού «εμπρός» της / μας έχει / -ουμε το 2023 και τις πρόνοιες των μυστικών πρόσθετων πρωτοκόλλων της Συνθήκης της Λωζάννης, οι οποίες είναι –σχεδόν όλες- υπέρ της! Έρχεται ουσιαστικά η αλλαγή της «Συνθήκης της Λωζάννης», του 1923!

– Άρα δεν θα ήταν φρόνιμο, ούτε «υπόδειξη», ούτε καν νύξη να έκανε αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία, η Αγγλία, για την προς τη Ρωσία στάση της! Είδαμε άλλωστε, προς επίρρωση της θέσεώς μας, ότι η Αγγλία έστειλε αμέσως μετά από την αποτυχούσα κατά του ΡΤΕ κίνηση, τον ΥΦΕΞ της στην Άγκυρα, για συνομιλίες, με στόχο τη διατήρηση στο αυτό –προηγούμενο- σημείο, των Α-Τ. σχέσεων.

Άρα και η Αγγλία… «απορρίπτεται», ως… «μοχλός πίεσης»!..

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Μένει λοιπόν, από χώρες, για… «πίεση» προς την Τουρκία, «πίεση» η οποία θα αδυνάτιζε τον ΡΤΕ ή και πιθανώς θα τον «έριχνε» ακόμα, με συνδυασμούς γεγονότων ασφαλώς, μόνον η… Ελλάδα! Μην γελάτε!..

Πώς;

Mέσω φίλοι μου, μιας Ε-Τ «οσμής σύγκρουσης» ή και σύγκρουσης, ακόμα καλύτερα για τις Η.Π.Α., η οποία όμως θα αδυνάτιζε περισσότερο τη ΝΑ πτέρυγα της Συμμαχίας, (άλλο που δεν θα ήθελε η Ρωσία να συμβεί) και με παράλληλες, μέσα σε όλη την Τουρκία, Τούρκο – Κουρδικές συμπλοκές (με το «ΡΚΚ», «ΤΑΚ», κλπ), προστιθεμένων και συγκρούσεων, των Ερντογανικών, με τα όποια τυχόν υπολείμματα των «FETÖcülar», (ας τους λέμε έτσι, κάνοντας το… χατίρι του «ΡΤΕ»), τρομοκρατικών επίσης ενεργειών στην χώρα από  Τζιχαντιστές του «ISIS», (ένας «ISIS» που «μοιάζει», εσχάτως, να έχει μάλλον έλθει σε ρήξη με τον ΡΤΕ), ακόμα, (αν και πολύ δύσκολο), προστιθεμένων και συγκρούσεων Ερντογανικών, με Οργανώσεις ακραίων Κεμαλικών Ομάδων, αλλά και -τέλος- προστιθεμένης και της Συρίας, και εννοώ, (αφού πλέον δεν υφίστανται «Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις»), πίεση μέσω του θέματος του «Κουρδικού Διαδρόμου», στη Β. Συρία («κόκκινη γραμμή» για την Τ.) και συγκεκριμένα μέσω μιας συνεχούς επικρεμάμμενης πάνω από τα «κεφάλια» των Τούρκων, απειλής, περί  ενός πιθανού κλεισίματός του, από τις δυνάμεις του Κουρδικού «PYD», (καλύτερα να το λέμε, όπως οι Η.Π.Α., «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας»), οι οποίες, και ορθώς, υποστηρίζονται από τις Η.Π.Α.

Τέλος, δεν θα ήταν λάθος να υπήρχε, την ίδια στιγμή(!), ταυτόχρονη πίεση και από τον Μπαρζανί, μετά από την τελευταία μάλιστα υπογραφή του στρατιωτικού πρωτοκόλλου, μεταξύ των Η.Π.Α. και της «Αυτόνομης Διοίκησης Του Β. Ιράκ», (γεγονός που εξόργισε την Τουρκία), με την έννοια του «κλεισίματος» των όποιων τουρκικών… οριζόντων, προς το Β. Ιράκ και τις… χρυσοφόρες εκεί ενεργειακά, περιοχές!

– Θυμίζει ή όχι φίλοι μου, η παραπάνω… («Ελληνο – «ΡΚΚ» – Συριακή») «πίεση», τη 10ετία του 1980, αλλά και του 1990, όταν η Τουρκία επαίρετο ότι μπορούσε να αντιμετωπίσει 2+1/2 πολέμους, σε άλλη ασφαλώς μορφή; Νομίζω πως ναι!

– Αυτό ονόμασα λοιπόν «Τρίπτυχο Πίεσης», με τις διαφορές που παραπάνω σημείωσα!

– Αυτή η «εναλλακτική», αντιλαμβάνεστε, είναι και η πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Ελλάδα και θα παρουσιαστεί όπως πάντα, από τα ντόπια δημοσιογραφικά πρακτοράκια, αν «πάμε» σε Ε-Τ… εμπλοκή (αρχικά), όπως παρουσιάζεται πάντα, ως… «Εξαγωγή δηλαδή των Τουρκικών Προβλημάτων», προς την Ελλάδα, ενώ κατ’ ουσίαν πρόκειται για αμερικανική τακτική στην περιοχή μας και μάλιστα πολύ παλαιά!

Να θυμάστε φίλοι μου! Ο ελληνικός κακός «δράκος» εμφανίζεται στην Τουρκία, όταν υπάρχει μείζον θέμα στην Τουρκία και το αντίθετο, ο τουρκικός κακός «δράκος» εμφανίζεται στην Ελλάδα, όταν υπάρχει μείζον και δυσεπίλυτο βεβαίως θέμα, για τη Δύση, στην χώρα μας! Καταλάβατε!..

– Δεν ξεχνάμε ποτέ επίσης στα «Ε-Τ» και την ταυτόχρονη εξέταση του παράγοντα «Ισραήλ», (πόσες φορές δεν σας το έχω επισημάνει αυτό), το  οποίο, εκτιμώ, πως δεν θέλει τώρα Ε-Τ σύγκρουση, αφού αυτή θα αποτελούσε «τροχοπέδη» στον ενεργειακό σχεδιασμό του, ως προς το ευρωπαϊκό του σκέλος, [που τονίζω και πάλι, αυτό που σας έλεγα από το 2011 ακόμα, πως δηλαδή η Ισραηλινή προς την Ευρώπη ενεργειακή λεωφόρος, θα έχει 2 «ενεργειακούς δρόμους», μέσω θαλάσσιας περιοχής νοτίως Κύπρου, (Κύπρου ας πούμε ευρύτερα), Ελλάδος, (δια του 25ου Μεσημβρινού), και βορείως προς Α. Ευρώπη, ο ένας «δρόμος»,  και μέσω Κύπρου, Κρήτης, Ιονίου, Αδριατικής και Κ. – Δ. Ευρώπης, ο έτερος], ενώ δεν θα έλεγε -νομίζω- «όχι» το Ισραήλ, σε μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία, με μια πτώση, όποιας μορφής, του ΡΤΕ, ενός ΡΤΕ που είχε προσβάλλει σκαιότατα μια τεράστια προσωπικότητα για το Ισραήλ, αλλά και για τον «Ελεύθερο Κόσμο» θα έλεγα, και αναφέρομαι στον τέως Πρόεδρο της Ι/Δημοκρατίας Κο Σιμόν Πέρεζ, του οποίου ο αδελφός, αν δεν σφάλλω, είχε καταλήξει στα Ναζιστικά «Σφαγεία», κατά την περίοδο του Β΄ Π.Π., ενός ΡΤΕ που «δημιούργησε»  το «Μαβί Μαρμαρά», με ό,τι αυτό το γεγονός επέφερε ως αρνητικά αποτελέσματα στην περιοχή της Μ. Ανατολής, ενός ΡΤΕ που ανέπτυξε σχέσεις με την Παλαιστινιακή σκληρή τρομοκρατία («Χαμάς», κλπ), σχέσεις με τους σχεδόν ομοίους τους, «Αδελφούς Μουσουλμάνους», σχέσεις με τον «ISIS», και άλλα πολλά και θλιβερά!

Το Ισραήλ, μην γελιέστε, θα προτιμούσε φίλοι μου σίγουρα, μια πιο… δυτική Τουρκία, ιδιαιτέρως τώρα!..

– Επανερχόμενος!

– Γι’ αυτό και τώρα (!) φίλοι μου, φέρεται ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν την έκδοση των 8 Τούρκων στελεχών, (2 Τχες, 3 Λγοί και 2 Αλχίες, αν θυμάμαι καλά), από την Ελλάδα, στην Τουρκία, ώστε να υπάρχει ήδη έτοιμη μια «αφορμή σύγκρουσης» και όχι διότι «τους πήρε ο πόνος», όπως λέμε, για την τύχη των Τούρκων! (Σε άλλο άρθρο, σύντομα, θα «δούμε» και το συνωμοσιολογικό μέρος της υπόθεσης του τ/Ε-Π και των 8 Τ/Στελεχών, των ΤΕΔ, να εστάλησαν δηλαδή στην Ελλάδα, γι’ αυτόν το σκοπό, αφού όσοι είναι «μάγκες» από τους -κάθε φορά- σχεδιάζοντες, εξετάζουν τα ΠΑΝΤΑ, όλα τα δυνατά «σενάρια»).

– Αυτό βεβαίως είναι άσχετο, με το τί θα πρέπει να πράξει η ελληνική Κ-Β στο υπόψη θέμα, με βάση τις προαιώνιες ανθρωπιστικές παραδόσεις μας και μάλιστα προς… «Ικέτες», αφήνοντας κατά μέρος τα… «χαριτωμένα» της Κας βουλευτού, του «ΣΥΡΙΖΑ», της Κας Αυλωνίτου, που έκανε στα νιάτα της πρωταθληματική κολύμβηση  με ειδικότητα στην… «Πεταλούδα», περί «Εγκλημάτων Κατά Της Ανθρωπότητος», κλπ, από τη στιγμή μάλιστα που τώρα η Τουρκία, με τον «OHAL», έχει αναστείλει και ουσιαστικά παραβιάσει το Συμβόλαιο / τη Σύμβαση περί «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», της ΕΕ!!!

– Γι’ αυτό τέλος, φίλοι μου, εκνευρίζομαι, όταν ακούω την καραμέλα της «εξαγωγής των τ/προβλημάτων, προς την Ελλάδα, κλπ»!.. 

2η  Εναλλακτική:

Οικονομικός Πόλεμος

Είναι πράξη η οποία δεν «πιάνει», δεν συνηθίζεται και κυρίως δεν συνιστάται πολιτικά για τους Μουσουλμανικούς λαούς, χωρίς ασφαλώς να υποτιμάται η σημασία του! Ο ΡΤΕ ήδη φέρεται ότι έχει εξασφαλίσει (και το διέρρευσε), για τα επόμενα χρόνια, 250 δις $ Η.Π.Α., από χώρες του Αραβικού Κόλπου! Οι Η.Π.Α. ασφαλώς και μπορούν να «ελέγξουν» το όλο θέμα και ο ΡΤΕ να μην πάρει τίποτα, αλλά δεν θα «ρίξει» εκτιμώ, ως μεμονωμένη ενέργεια εννοώ, τον συγκεκριμένο πολιτικό, από την εξουσία.

3η Εναλλακτική:

Νέο «Κίνημα»*

Από πολύ δύσκολο, έως αδύνατο και εξήγησα τις προηγούμενες ημέρες το «γιατί»!

– Σκέπτομαι ακόμα να μην γίνει κάποιο νέο «Κίνημα» ή ό,τι άλλο σχετικό, κλπ, αλλά απλώς μια σύρραξη εντός των ΤΕΔ (!), αφού υπάρχει έδαφος για κάτι τέτοιο και ακολούθως να… επέμβει ΝΑΤΟ-ϊκή «ειρηνευτική» ή πιο καλά νομίζω να την πούμε «ρυθμιστική της καταστάσεως δύναμη», κλπ.

– Γι’ αυτό και ο 3μηνος «OHAL» φίλοι μου και οι επαναλαμβανόμενες αναφορές των Τ/Π-Θ, ΥΠΑΜ, κλπ, ότι «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει»! Μάλιστα, στις 24-07-2016, είχαμε και τη δημιουργία ενός τ/συντονιστικού κυβερνητικού Οργάνου, για την πορεία του «OHAL», για τον οποίον ο Αντιπρόεδρος της Κ-Β, Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε αισιόδοξος ότι θα κρατήσει μόνον 1,5 μήνα!

Γι’ αυτό και ο λαός είναι και θα είναι («τη εντολή») ακόμα στους δρόμους και στις πλατείες!

* Μέχρι και ο «πολύς» Αμερικανός Σχης (ε.α.) Ραλφ Πήτερς, αυτός που τη 10ετία του 1990, είχε «βγάλει» τους χάρτες, ουσιαστικά με τα νέα σύνορα ή άντε για να μην τον αδικήσω, με τα προτεινόμενα ως νέα σύνορα, στη Μ. Ανατολή, έσπευσε, πριν ακόμα μάθει αν πέτυχε η τελευταία… στρατιωτική απόπειρα στην Τουρκία, να πει , νομίζω βλακωδώς και ας με συγχωρέσει, ότι αυτή είναι / ήταν -πλέον-, η τελευταία προσπάθεια, ώστε να σωθεί η Τουρκία και να μην γίνει ένα βαθύ μουσουλμανικό κράτος! Ο ΡΤΕ είναι γνωστό ότι ανήκει στους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και προς τούτο χαιρετά με τα 4 δάκτυλα, το σύμβολό τουςΡάμπια»). Μέχρι και στο τελευταίο του μήνυμα, που πιο πάνω σας ανέφερα, στο τέλος χαιρέτησε με τα 4 δάκτυλα, του δεξιού του χεριού! Όμως λύσεις υπάρχουν πάντα φίλοι μου και… Κε Πήτερς!

 

4η Εναλλακτική:

Τυχαίο γεγονός

– Να επιδεινωθεί, για παράδειγμα, από μόνη της, (ειδάλλως θα είναι δολοφονία), η κατάσταση της βεβαρυμμένης υγείας του ΡΤΕ και αιφνιδιαστικά να πεθάνει!

–  Άλλο τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να ήταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κλπ.

5η Εναλλακτική:

Δολοφονία** του ΡΤΕ, καλώς σχεδιασμένη, κλπ, (ακόμα και με «Drone», από αντι-Ερντογανικούς, κλπ…), η οποία θα οδηγήσει -αναγκαστικά- σε δημιουργία «Υπηρεσιακής» Κ-Β ή Κ-Β «εκτάκτου ανάγκης», με Π-Θ ένα «τρίτο» πολιτικό πρόσωπο, όχι «φθαρμένο» πολιτικά, αλλά «φρέσκο» και της αμερικανικής ασφαλώς επιρροής, όπως πχ είναι ο Αμερικανοτραφής Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος όμως ανήκει στο κυβερνών Κόμμα, (όσο και αν τον έχει «εξωπετάξει» ο ΡΤΕ απ’ αυτό), ενώ προέβη και σ’ αυτήν την… περίεργη -κατ’ ελάχιστον- δήλωση, όταν φίλοι μου στην Τουρκία… «είχε καεί το Σύμπαν», πως τέτοια γεγονότα, όπως δηλαδή οι στρατιωτικές επεμβάσεις, κλπ, μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης από… οικονομικής απόψεως και να βοηθήσουν την χώρα(!..), όπως είναι επίσης, η νέα φέρελπις πολιτικός του «MHP» και μάλιστα Εβραϊκής καταγωγής, (είναι «Ντονμές»), Μεράλ Ακσενέρ, (Καθηγήτρια Ιστορίας), η οποία είναι προτιμητέα, αφού, ως βαθειά Κεμαλίστρια, θα επαναφέρει την Τουρκία, στα αμερικανικά… «ίσα της», αλλά και κάποιοι μερικοί άλλοι!..

Δεν είναι εύκολη η δολοφονία, ως λύση, αλλά πιθανώς να είναι η πιο… εύκολη, ακόμα και αν ηρωοποιεί στα μάτια του τ/λαού τον ΡΤΕ, (από «ήρωες» ή ήρωες και άλλους πολλούς «αναντικατάστατους» είναι γεμάτα τα Ν/Φ σε όλον τον κόσμο), αυτό όμως είναι κάτι που τώρα για τη Δύση θα πρέπει λογικά να έρχεται σε 2η μοίρα, αφήστε δε που στους Μουσουλμάνους, τα πάντα, και εννοώ οι πολιτικές αλλαγές, οι κατευθύνσεις και οι όποιες… γνώμες… για… έμψυχα και άψυχα, «έρχονται από πάνω», από τις κάθε φορά ηγεσίες, δεν αποτελούν δηλαδή προϊόν πολιτικών ζυμώσεων στη λαϊκή βάση, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Μουσουλμανικοί λαοί, οι μεγάλες Μουσουλμανικές μάζες, γνωρίζουν λίγο από πολιτική και ακόμα περισσότερο λιγότερο ασχολούνται και τους ενδιαφέρει η ίδια η πολιτική, δίνοντας -αυστηρά και μονομερώς- βάση στα λεγόμενα, μόνον του… Κορανίου! Δεν συζητάω βεβαίως για πολιτική κριτική σκέψη, κλπ, θέμα που πιστεύω πως ανάγεται στη σφαίρα της… Ουτοπίας, για τον «Ισλαμικό Κόσμο»!

– Άρα, κάποιος Τούρκος πολιτικός σίγουρα θα βρεθεί να τεθεί στη θέση του ΡΤΕ, και βοηθούντων και των όποιων πολιτικών και άλλων συγκυριών, ο τ/λαός, που θα έχει και πολλά άλλα να σκεφτεί και κυρίως την επιβίωσή του, δεν θα ξεχάσει ασφαλώς, αλλ’ όμως και δεν θα σκέπτεται, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τον ΡΤΕ.

** Στη Μαρμαρίδα, τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, και στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο ΡΤΕ, δεν επιδιώχθηκε η δολοφονία του ΡΤΕ, αλλά η σύλληψή του φίλοι μου, καθώς και ο δημόσιος εξευτελισμός του και αυτό ήταν τραγικό λάθος! (Θα σας πω σε άλλο άρθρο)! Μάλιστα φέρεται ότι ο σχεδιασμός ήταν να τον φωτογράφιζαν εμπρός από ράβδους χρυσού, ίσης αξίας, με… 40 τόνους!.. Καταλάβατε το γιατί!..

Φωτο Ομάδος Δολοφονίας ΡΤΕ 15-07-2016

-Λέτε, επίσης, τυχαία ο ΡΤΕ, ο οποίος αποφάσισε ότι θα είναι πιο ασφαλής στην Πόλη, και θα μένει τώρα -περισσότερο- εκεί, να έφερε στην «Παγκόσμια αυτή -στρατηγικά εννοώ- Πρωτεύουσα», από τις 18-07-2016, για την ενίσχυση της ασφαλείας του, 1800 «δικούς» του «Ειδικο-Επιχειρησιακούς», της Αστυνομίας, Özel Harp Polisleri» / Αυτούς κάποτε, όταν τους ανέφερε ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ», άλλοι σημερινοί… ειδήμονες του…  Ιδρύματος, στον… Χολαργό, έλεγαν «ποιοί είναι αυτοί», άλλοι «τί μας ενδιαφέρουν τώρα αυτοί», και λοιπές… χαριτωμενιές…), καθώς τυχαία λέτε να έφερε στην Πόλη και… «Drones»; Για πείτε μου!

 

6η Εναλλακτική:

Συνδυασμός μερικών εκ των παραπάνω εναλλακτικών. Πχ των υπ’ αρ. 1, 2, 3 και 5, κλπ.

– Για κάτι… «Αναλυτές», οι οποίοι εσχάτως επλήθυναν και έγιναν πολλοί, όσοι μάλιστα είναι οι ανθρώπινοι… Κόλοι, «με το συμπάθιο», αλλά που δυστυχώς έχουν… «κονέ» και επηρεάζουν καταστάσεις και «πράγματα», και γράφουν ή λένε ότι η Τουρκία πιθανώς να φύγει από το ΝΑΤΟ, κλπ, τονίζω:

  • Η Αμερική, το ΝΑΤΟ, η Δύση, πείτε το όπως θέλετε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο δισεκ/ριο, να αφήσει / -σουν το έδαφος της Τουρκίας!
  • Καμιά Τουρκία δεν πρόκειται να φύγει από το ΝΑΤΟ ποτέ(!), και μάλιστα τώρα!
  • Το ΝΑΤΟ «ψάχνει» αφορμές, λόγους και αιτίες, για να «κατέβει», και άμεσα κιόλας, όχι μόνον στο Αιγαίο, που μερικώς, και όχι όπως ακριβώς θα το ήθελε, έχει ήδη έλθει, αλλά και στα εδάφη Ελλάδος – Τουρκίας, όπως «ψάχνεται», ώστε να «βρεθεί» και στη Μ. Ανατολή και κυρίως στο Ιράκ και στη Συρία, με ικανή στρατιωτική δύναμη, εν όψει μάλιστα και της φημολογούμενης επίθεσης, το Σεπτέμβριο του 2016, για την ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία κατέχεται από τον «ISIS», αλλά κυρίως για να έχει τον έλεγχο και τον πρώτο λόγο, στην χρυσοφόρο ενεργειακά περιοχή της Μεσοποταμίας, όπως και για να ελέγχει πλέον πλήρως, από Βορρά, τον Περσικό Κόλπο.

– Αυτές λοιπόν φίλοι μου είναι οι «λύσεις» που έχει στα χέρια της η Δύση, για το «Πρόβλημα» ΡΤΕ, όπως κατέληξε να καταστεί η όλη υπόθεση, (ασφαλώς με ευθύνη των Η.Π.Α.) και ακόμα μία πολύ μικρή… πιθανότητα!

– Ποιά;

– Να… ανανήψει  επιτέλους ο ΡΤΕ, «για το καλό» και το… δικό μας, των Ελλήνων, αλλά και για «το καλό» όλης της… γειτονιάς μας, όπως «φάνηκε» και από την παρούσα ανάλυση, και όχι μόνον «για το καλό» το δικό του (αφού «παίζεται» η ζωή του) και «το καλό» των Τούρκων, να… αντιληφθεί κάποια πράγματα και να συμπλεύσει και πάλι με τη Δύση και τα συμφέροντά της! (Θα θυμάστε –ίσως- κάποιοι ότι, ο «ΕΛΛΗΝΑΣ» σε ένα από τα διαγράμματά του, που σας έφτιαχνε, είχε και διάγραμμα «απόκλισης» για τον ΡΤΕ, ήτοι διάγραμμα αντι-αμερικανικών ενεργειών του ΡΤΕ, από τα 2010 και μετά! Τί θέλω να πω; Θέλω να πω ότι τον ανέχτηκαν πολύ οι Η.Π.Α. φίλοι μου, πάρα πολύ)!

– Προσωπικά, επειδή θέλω να πιστεύω πως ξέρω πολύ καλά,  κυρίως το «πώς» σκέπτονται οι Μουσουλμάνοι Θρησκευτικοί Αρχηγοί, (οι εμπειρίες μου είναι περισσότερο με «Σίϊ» και λιγότερο με «Σούνι»), και ο ΡΤΕ έχει ήδη γίνει και τέτοιος, (άλλωστε είναι απόφοιτος θρησκευτικού Σχολείου, αντίστοιχου των δικών μας «Εκκλησιαστικών Σχολών»), δεν δίνω ούτε «μια στο εκ/ριο» πιθανότητα να… ανανήψει ο ΡΤΕ, ο οποίος πιστεύω πως για ακόμα μια φορά θα προσεγγισθεί από τις Η.Π.Α., σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να του… εξηγήσουν, κυρίως, τα… λάθη των ρωσικών «ανοιγμάτων» της πολιτικής του!

– Τον άκουσα στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του προς τον τ/λαό στις 23-07-2016 και σχεδόν… «τρόμαξα», όταν αναφέρθηκε, (σε μια από τις αποστροφές του), στον Αλλάχ, δείχνοντας με τα λεγόμενά του ότι δεν φοβάται, και πως -ουσιαστικά- είναι έτοιμος για όλα!

– Καταληκτικά:

Πιστεύω ότι η προσφορότερη λύση για τη Δύση είναι η δολοφονία του, ως αποτέλεσμα μάλιστα μιας μείζονος πολιτικής αναταραχής, η οποία θα οδηγούσε ακόμα και σε μια πρόσκαιρη ενδο-στρατιωτική «μικρο-σύγκρουση», όπως την αποκαλώ! (Ένας μικρο – συνδυασμός των εναλλακτικών, που  παραπάνω σας παρουσίασα)!

– Ο «ΗΣΥΧΙΟΣ», εξ όσων είδα, ο… διακριτικός φίλος μας από το Γραφείο της «Αγγελικής Στρατιάς», εξέφρασε την ίδια «περί δολοφονίας» άποψη, για τον ΡΤΕ. Ίδωμεν!..

                                                                                     «ΧΑΙΡΕΤΕ»

 

                                                                                    «ΕΛΛΗΝΑΣ»   

 

ΥΓ.

α. Σύντομα, όπως πιστεύω, φίλοι μου, θα σας πω τί μου είπε ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ», με τον οποίον τελικά επικοινώνησα τηλεφωνικώς, αφού… εδέησε και σήκωσε το ακουστικό της συσκευής του! Θα θυμάστε που σας έγραφα  πως τον αναζητούσα τηλεφωνικά!

β. Και για να χαλαρώσετε λίγο από τη σκληρή πνευματική σας… γυμναστική, δείτε και τον Τούρκο Στρατιωτικό – σωσία, του Έλληνα Α/ΓΕΣ, Κου Τελίδη! (Είναι από τους… “Κινηματίες”)!.. Αχαχαχαχαχαχα!.. Και μιας ο λόγος για σωσίες, θεωρείστε πιθανό, να “παίξει” πλέον “γερά” και ο γνωστός Τούρκος σωσίας του ΡΤΕ!.. (Θα θυμάστε φίλοι μου, αυτός με τον οποίο θα γύρναγαν ταινία, τη ζωή του πραγματικού ΡΤΕ)…

Τ. Τελίδης Συλληφθείς

Αλλά επειδή μπορεί, κάποιοι ασφαλώς, όχι όλοι, να… ξενερώσουν με τον Τούρκο… Τελλίδη, σας παρουσιάζω και την αγαπημένη μου Τούρκο – Κούρδισσα, από το Αδραμύτιο…  ΧΟΥΛΙΑ ΑΒΣΑΡ, με την οποία είμαι βέβαιος πως θα φύγετε για… διακοπές, όσοι ακόμα δεν έχετε πάρει… άδεια!

Αβσάρ

γ. Με ρώτησαν κάποιοι… “άσχετοι”, πώς είμαι τόσο σίγουρος ότι διαβάζουν το “σάϊτ” μας οι Τούρκοι! Δείτε την παρακάτω φωτογραφία πρώτα και μετά, όσοι καταλαβαίνετε, συνεχίστε να διαβάζετε!

Τούρκος Αρχάγγελος ΡΤΕ

– Τί γράφει ο τοίχος πίσω από τον Τ/”Ειδικο – Επιχειρησιακό”, της Αστυνομίας; Είναι “φωτό”, η οποία μας δείχνει ότι “τραβήχτηκε” (ποτέ δεν θα πρέπει, έχουμε πει, να θεωρούμε κάτι δεδομένο στις “Πληροφορίες”) στο ηρωϊκό Σουρ, του Ντιγιάρμπακιρ, από τις εκεί, προ καιρού, μάχες, μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων! Τί γράφεται στον τοίχο λοιπόν; Διαβάστε: Ο δικός μας ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” είναι ο Αρχηγός (“REİS”) ΡΤΕ!

[Στα αραβικά, το REİSφίλοι μου, είναι -προσέξτε- SADAT! Θα θυμάστε που σας έγραφα τις προάλλες, για τον… Υπτγο (ε.α.) Τανριβερντί, πρώην του ÖHD, ο οποίος φέρεται ότι είναι Αρχηγός της Οργάνωσης –  “Ιδιωτικού Στρατού”, “SADAT”, που… “μοιάζει” λοιπόν, λόγω αυτής της… μετάφρασης, να είναι “Στρατός” του ΡΤΕ, αν καταλαβαίνετε, κλπ].

– Επανερχόμενος φίλοι μου, τί μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ οι Τούρκοι στον τοίχο; Μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ ότι ο δικός τους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ , είναι ο ΡΤΕκαι αυτό το υπογράφει -υποτίθεται- κάποιος Τούρκος από το Σίβερεκ. Τί έχετε τώρα να πείτε; Πιστεύω θα συμφωνείτε μαζί μου, πως μας διαβάζουν (95%) ή ότι κάποιοι “τρίτοι” τους ενημερώνουν (5%), ενώ παράλληλα βεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, (το ξέραμε άλλωστε), ότι οι Τούρκοι έκαναν και “Ψυχολογικές Επιχειρήσεις”, (“Υποστήριξη Πληροφοριακών Επιχειρήσεων”), μαζί με τις “καθαρά” στρατιωτικές “Επιχειρήσεις”, κατά των Κούρδων!

– Με την ευκαιρία, θα πρέπει να ασχοληθούμε, κάποια στιγμή, και με τα τουρκικά, ψυχολογικά,… “lessons learned”, κατά των Κούρδων, κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις τους!       

                                                                                                – / –