Σκέψεις, Θέσεις, Απαντήσεις, Κλπ…

Φίλοι μου / μας!

1. Η “turkish airlines” δεν μετέφερε, μέχρι σχεδόν πρότινος, Αφρικανούς από Μαρόκο, Αλγερία, Νιγηρία, Σομαλία, κλπ, με εισητήριο 5 Ευρώ στην Τουρκία (στην Πόλη κυρίως) και ακολούθως τους προωθούσε, με ελεγχόμενα από την ΜΙΤ κυκλώματα λαθρεμπόρων, στα σύνορα με την Ελλάδα, με σκοπό αυτοί να περάσουν στην χώρα μας; (Στο πλαίσιο κειμένου “γενικού” σχεδιασμού, βασισμένου στην γνωστή ρήση του Τουργκούτ Οζάλ, περί “ειρηνικής κατακτήσεως” της Ελλάδος);

Συνεπώς, γιατί οι Τούρκοι να μην είναι και πάλι πίσω απ’ ό,τι τεκταίνεται τώρα στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, αφού όχι μόνον οι δυστυχείς άνθρωποι αναχωρούν από την Τουρκία και πάλι με την ίδια τ/αεροπορική εταιρεία, αλλά με κύριο δεδομένο ότι δεν γίνεται τίποτε στην Τουρκία, το οποίο να αγνοεί και να μην επιτρέπει ή όχι (ανάλογα) το ίδιο το τ/Κράτος;

Ο ΡΤΕ έχει “φάει πόρτα” από την ΕΕ, του τελείωσε και η Μέρκελ και πρέπει να “περάσει” και ένα μήνυμα στην νέα Γερμανική ηγεσία, ένα μήνυμα περίπου… ισχύος, όπως και να “τρομάξει” και πάλι την ΕΕ!..

Γιατί να πει λοιπόν όχι στον ΡΤΕ ο Λουκασένκο (δηλαδή ο Πούτιν), αν υποθέσουμε ότι ο ΡΤΕ σχεδίασε το όλο θέμα (κατ’ εμάς σίγουρα), αφού οι οχλήσεις χαμηλής -υποτίθεται πάντα- εντάσεως και ελεγχόμενες -και πάλι υποτίθεται αφού εύκολα μια ελεγχόμενη κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη τέτοια, λαμβάνουσα ακόμα και μεγάλες διαστάσεις- είναι στο πλαίσιο, (από το… εγχειρίδιο θα λέγαμε), των διπλωματικών στο Πεδίο “παιχνιδιών”, ανάμεσα σε αντίπαλες χώρες, σχηματισμούς, κλπ;

Ο ΡΤΕ “τα ‘χει” επίσης, πλην της ΕΕ, και με τις Η.Π.Α., για τους γνωστούς λόγους που άπας πλέον ο Πλανήτης γνωρίζει, ενώ και ο Πούτιν, (πέραν των προβλεπομένων στο πολιτικό… εγχειρίδιο), μετά από το πρόσφατο παιχνίδι του με τα ενεργειακά και την τρομάρα που σκόρπισε στην Ευρώπη, εν όψει Χειμώνος, εκτός φυσικά των συνημμένων οικονομικών μικροσεισμών στην “Διεθνή Οικονομία” και γενικότερα στην οικονομία της Δύσεως, τώρα που αλλάζει η ηγεσία στην Γερμανία την δοκιμάζει και αυτός και μάλιστα πάνω σε μια χώρα (Πολωνία), που μετά κυρίως από το… δάσος του Κατίν, στον Β’ Π. Π., έχει αναπτυχθεί βαθύ μίσος μεταξύ των 2 χωρών, ήτοι της Πολωνίας και της Ρωσίας!

Παράλληλα, ο ενοχλημένος, διότι νοιώθει να πιέζεται πια στον… λαιμό του, Πούτιν κινεί (ως άλλος λαγός μάλλον) την… φτέρη του στις Η.Π.Α., μετά από την τεράστια ενόχληση όλων των Ρώσων για την ισχυρά πλέον ορθή(!) αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Μ. Θάλασσα, για τις συνεχείς εκεί εσχάτως αμερικανικές ασκήσεις με χώρες της περιοχής, αλλά και για την σχεδόν πρόσφατη επίσκεψη του Α/ΥΠΑΜ σε χώρες της Μ. Θάλασσας, επίσκεψη που… “έβαλε το αμερικανικό κερασάκι την τούρτα”!..

Έτσι, μόλις προ ολίγου πληροφορηθήκαμε πως οι Ρώσοι απέστειλαν στην κρίσιμη περιοχή αλεξιπτωτιστές, δικαιώνοντας (“τρόπον τινά”) και τις αμερικανικές ανησυχίες, οι οποίες εκφράσθηκαν και από τον ίδιο τον Α/Πρόεδρο προσωπικά!..

Συμπερασματικά, Πούτιν και ΡΤΕ (2 “καλοί” για τις περιστάσεις, τους καιρούς και τα κρινόμενα απ΄αυτούς ως συμφέροντά τους λυκόφιλοι), είναι πολύ πιθανό (κατ’ εμάς βέβαιον) να αποφάσισαν ό,τι τώρα παρακολουθούμε, απόφαση που μετά ανέλαβαν να εκτελέσουν οι ΜΥ των 2 χωρών ή άντε των 3 χωρών, προσθέτοντας και αυτές του Λουκασένκο, ένας ακόμα Δικτάτορας που μεγάλωσε και βίωσε την κομμουνιστική τυραννία επηρεαζόμενος απ’ αυτήν και ο οποίος ένωσε ουσιαστικά την χώρα του πια με την “μαμά” Ρωσία!.. (Την ένωσε ουσιαστικά, με την επίσκεψή του στην Μόσχα και στον Πούτιν, μετά το θέμα, και τις δυτικές έντονες αντιδράσεις, μ’ εκείνον τον… νεαρό Λευκορώσο και την… κοπέλα του, που “πέταξαν” από την Ελλάδα για το Ταλίν, αν δεν σφάλλω, και κατέβηκαν στο… Μινσκ, αχαχαχαχαχαχαχα, με έξυπνους πράγματι χειρισμούς των Λευκορώσων υπαλλήλων της Λ/”Πολιτικής Αεροπορίας” και της ΠΑ της χώρας)!..

2. Ο ΡΤΕ και οι Τούρκοι, όσες “Οργανώσεις Τουρκικών Χωρών” και να κάνουν, να σχηματίσουν, κλπ,

(το επίθετο “Τουρκόφωνων” έγινε πια “Τουρκικών” / φανταστείτε τί “πείνα και κόψιμο”, όπως λέμε, έχουν όλες αυτές οι χώρες, όλες αυτές οι σύγχρονες ιδιόμορφες δικτατορίες και πριν όμοιες σοβιετικές, ώστε να καταδέχονται να γίνονται και φραστικά ακόμα υποχείρια των Τούρκων), πρώην Σοβιετικές… δημοκρατίες (sic), οι οποίες ζουν ακόμα πολιτικά, οικονομικά και κυρίως κοινωνικά στην εποχή των… ουγκ, ουγκ, ουγκ(!!!), δυστυχώς],

“καίγονται” για συμμαχίες με χώρες από την Δύση και μόνον, ό,τι και να ακούτε τυχόν να λένε ή να ισχυρίζονται!..

Εν τω μεταξύ, αν δείτε την σημαία της Τ. Δημοκρατίας (μια απ’ αυτές που κοσμούσαν και κοσμούν το κάθε τ/”Προεδρικό Μέγαρο”, άρα και το σημερινό “Λευκό Παλάτι”, από ιδρύσεως της “Τ.Δ.”), θα δείτε ότι έχει γύρω από το κλεμμένο από το ελληνικό Βυζάντιο πολεμικό σύμβολο της ημισελήνου και του άστρου, 13, αν θυμάμαι καλά, αστέρια, τα οποία εκφράζουν την κάθε μια απ’ τις 13 υποτίθεται τουρκικές χώρες! (Τουρκικές πάντα κατά τους Τούρκους, διότι η γλώσσα δεν είναι πάντα και απόλυτος δείκτης της εθνικής συνειδήσεως των υπηκόων μιας χώρας).

Το παραπάνω δείχνει πώς θεωρούν τους λαούς αυτούς οι Τούρκοι, τί πιστεύουν πραγματικά για την σχέση τους μαζί τους! Το αστείο είναι (ένδειξη βεβαίως και της τ/δολιότητος), πως με εντολή το τραπέζι της συσκέψεως ήταν στρογγυλό, θέλοντας οι Τούρκοι να δείξουν ότι όλοι οι Πρόεδροι είναι ίσοι μεταξύ τους, ίσοι μέχρι που τους… φέσωσαν τελικά οι Τούρκοι κάνοντας το “τουρκόφωνων”, “τουρκικών”!..

Ά, ρε καϋμένε Τσαβούσογλου, Ελληνογενίτσαρε!.. Τί θα σας δώσουν ρε οι χώρες αυτοί; Θα αναγνωρίσουν την… “ΤΔΒΚ” ή θα την δεχθούν ως χώρα του τουρκικού… κόσμου (sic), αλλάζοντας όλοι τους, και φυσικά μαζί σας, μετά από την Γεωγραφία και την Ιστορία;

Α ρε και εσύ ΡΤΕ, μια ζωή μέσα στο ψέμα, στην απάτη, στην δολιότητα και γενικώς στην πουστιά, μέσα στις σφαγές, στις λεηλασίες και γενικώς στις δηώσεις  ήσασταν και παραμένετε! Πότε θα αλλάξετε ρε Πρόεδρε;

Η απάντηση είναι “ποτέ”, αφού έχουμε γράψει εδώ και εξηγήσει για την φύση του… σκορπιού, αναφερόμενοι και στον γνωστό Αισώπειο μύθο!.. Κρίμα, πολύ κρίμα ρε ΡΤΕ!

3. Ο Πλαστήρας, φιλαράκο, πρώτον, είχε πει πως οι Γερμανοί έφυγαν μόνοι τους, πως αποφάσισαν να φύγουν και πως δεν τους έδιωξε κανένας “ΕΛΑΣ”!..

Δεύτερον, μην μπλέκεις τους απλούς Έλληνες πολίτες πατριώτες που άκουγαν “ΕΛΑΣ” και μπερδεύονταν, νομίζοντας ότι μιλάμε για κάτι καθαρά ελληνικό, και έτσι εντάσσονταν σ’ αυτό μαζικά, ανακαλύπτοντας μετά την σκληρή πραγματικότητα των κομμουνιστικών… κεφαλών του, μαζί με την τρομοκρατία για την ζωή τους, αν θα τολμούσαν να φύγουν!..

Τρίτον, ο κορυφαίος Έλληνας διανοούμενος, και δευτερευόντως πολιτικός, Παναγιώτης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε και έγραψε πως το “ΟΧΙ” το είπε ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, απαντώντας στην προπαγάνδα του ανθελληνικού ΚΚΕ, το οποίο αντί να απολογείται για εκείνη ακριβώς την περίοδο, [αφού η “μαμά” Ρωσία (ΕΣΣΔ τότε), είχε συνάψει το περίφημο σύμφωνο “Ρίμπεντρομπ – Μολότωφ” και ο ΓΓ του Ν. Ζαχαριάδης καλούσε τον ε/λαό να μην πολεμήσει σ’ αυτόν τον πόλεμο των… Ιμπεριαλιστών και… “μία κρέας με πατάτες στο 4”], προσπαθεί χρόνια να προπαγανδίσει για τον Φασίστα Μεταξά, για τον “μπείξε και δείξε” Μεταξά, και τόσα άλλα!

Ο Μεταξάς ήταν, θυμίζω, υπασπιστής του Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, πριν διαφωνήσει με τον έλλογο τότε “ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΕΑΤΙΣΜΟ” του Ε/ΕΘΝΑΡΧΗ και αποσπαστεί των πολιτικών του… τάξεων, ήταν αναγνωρισμένη -πρόσεξε- από τους Τουρκόφιλους Γερμανούς εχθρούς μας, ως κορυφαία στρατιωτική προσωπικότητα (“ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟΝ ΠΑΡ’ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ” ανεγράφετο στην Σχολή Πολέμου τους, απ’ την οποία απεφοίτησε ο υπόψη Δικτάτορας), και ουδέποτε ταυτίσθηκε με την Βασιλεία, την οποίαν τότε όλοι, αν δεν τιμούσαν, τουλάχιστον αποδέχονταν, ως βασικό μέρος / ως βασικό συστατικό παράγοντα της διαμορφωθείσας ελεύθερης Ελλάδος και του ε/αγώνος τότε για την περαιτέρω απελευθέρωση σκλαβωμένων ακόμα ε/εδαφών!

Επίσης, απαντώ! Όλοι οι Αξκοί που λες, πχ ο Ζέρβας, ο Πλαστήρας, ακόμα και ο ΠΑΠΑΓΟΣ, ήσαν άπαντες Βενιζελικοί Αξκοί, Αξκοί μπαρουτοκαπνισμένοι ο Στρατλάρχης ΠΑΑΠΓΟΣστα Πεδία των μαχών οι περισσότεροι, (από το 1912, έως και το 1922), και πάνω απ’ όλα ήσαν Πατριώτες!.. (Ακόμα και ο Κορίνθιος Αξκός του ΜΧ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ, που ως Υπουργός Ασφαλείας του ΜΕΤΑΞΑ ξετίναξε και ξεφτίλισε το πρακτόρικο σοβιετικό ΚΚΕ, πολεμιστής και αυτός της Μ. Ασίας, ήταν Βενιζελικός Αξκός)!..

Ο… Βασιλικός τάχα ΠΑΠΑΓΟΣ, για παράδειγμα, αφέθηκε από τον Βασιλέα στην Ελλάδα, όταν εκείνος έφευγε για το Κάϊρο, λίγο πριν από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, για να καταλήξει, μαζί με τους 3, το 1940-1941, νικητές του Ε-Ι πολέμου Σωματάρχες του, στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως!..

Επρόκειτο για την εκδίκηση των Άγγλων, διότι ο Στρατάρχης Αλέξανδρος ΠΑΠΑΓΟΣ, Α/ΓΕΣ τότε, τους ζήτησε να στείλουν πραγματικές ενισχύσεις, προκειμένου να αποκρουστούν και οι Γερμανοί!..

Η ίδια εκδίκηση ήταν που τον έστειλε και στον θάνατο, όταν σαν Π-Θ ανασκάλεψε και πάλι το θέμα της “ΕΝΩΣΗΣ” της Κύπρου (που θέλει ο ΡΤΕ να την εντάξει στα “τουρκικά” και όχι “τουρκόφωνα” πια Κράτη, αχαχαχαχαχα), με την μάνα ΕΛΛΑΔΑ, θέμα που “τελείωσε” πολιτικά και τον Βενιζέλο (10ετία του 1930), όπως και λίγο μετά και τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (10ετία 1940)!..

Ο Μεταξάς έφτιαξε στρατό από το “0”, ένας στρατός ο οποίος κράτησε (μαζί με την μάχη της Κρήτης), 8 σχεδόν μήνες τις δυνάμεις του Άξονος, με αποτέλεσμα να προλάβει να ετοιμαστεί και ο… φίλος σου ο Στάλιν παπάρα, και στρατιωτικά, αλλά και να προετοιμάσει ψυχολογικά τους Ρώσους, ανοίγοντας επίτηδες (!!!) και πάλι τις εκκλησίες, υποσχόμενος ελευθερίες, κλπ, κλπ, κλπ!..

ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ, ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ  / ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ(!) ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΣΑ ΤΟΤΕ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ!..

Ο Μεταξάς “έφυγε” πάνω στο χειρουργικό κρεββάτι, σε ηλικία μετά τα 70 του, σε εγχείριση… αμυγδαλών (sic), διότι τόλμησε και αυτός να ζητήσει  σοβαρές αγγλικές δυνάμεις για ενίσχυση του μετώπου της Ελλάδος, και όταν του το ξέκοψαν οι Άγγλοι, αυτός έκανε το… λάθος να τους πει πως θα δηλώσει ουδετερότητα και ό,τι ήθελε προκύψει μετά!.. Καταλαβαίνεις!.. (Α! Και την αιτία θανάτου του Στρατάρχη ΠΑΠΑΓΟΥ δεν την έμαθε ποτέ νομίζω ο ε/λαός)!..

Απλώς οι διεθνιστές ανθέλληνες του ΚΚΕ μισούν τις 2 αυτές τεράστιες ιστορικές ε/προσωπικότητες, [όπως μισούν και τον Εθνάρχη Ελευθέριο ΒΕΝΙΖΕΛΟ, διότι ήταν ο 1ος Πολιτικός, ο οποίος όντας συνειδητός αντι-Φασίστας γενικώς (δεν… ξεχώριζε μαύρο ή κόκκινο φασισμό), καθιέρωσε τον 1ο αντι-κομμουνιστικό Νόμο, το περίφημο “ΙΔΙΩΝΥΜΟ” / κάτσε και διάβασε], διότι ο μεν πρώτος (Μεταξάς) με τον στρατό που έφτιαξε ουσιαστικά τους έκοψε τον δρόμο προς την εξουσία, ενώ ο δεύτερος, ο Παπάγος τους κατενίκησε, όταν θέλησαν να κάνουν την Ελλάδα Σοβιετική επαρχία!.. Ήταν ο Παπάγος που είπε, ερωτηθείς για το γιατί άργησε τόσο να κατασταλεί η κομμουνιστική (κοκκινο-φασιστική) ανταρσία, κλπ, πως “αν δεν κάνω λάθος και από την άλλη πλευρά πολεμούσαν Έλληνες”, τιμώντας έτσι όλους εκείνους τους Έλληνες, που παγιδεύτηκαν και εντάχθηκαν στις δυνάμεις των Κομμουνιστών!..

Γενικώς, όλοι οι Βενιζελικοί Αξκοί, αυτοί που δημιούργησαν ό,τι αργότερα ονομάσθηκε “ΚΕΝΤΡΟ”, ήσαν αυτοί που πολέμησαν το ΚΚΕ στα πεδία των μαχών και γι’ αυτό το προδοτικό αυτό ανθελληνικό κοκκινο-φασιστικό Κόμμα, που είναι και σήμερα στην ε/Βουλή, χωρίς να έχει εγγράφως και ρητά αποδεχθεί τους όρους της Αστικής Δημοκρατίας, ώστε να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας “γίγνεσθαι”, τους κτύπησε και ακόμα τους κτυπά, βρώμικα και πρόστυχα!.. (Το ΚΚΕ και οι όποιες παραφυάδες του ζουν ακόμα με το όνειρο ενός “4ου Γύρου”, την στιγμή που ο Κομμουνισμός κατέπεσε με γδούπο παντού στον Πλανήτη και ειδικά παντού στην παλαιά… ΕΣΣΔ και στα Κράτη δορυφόρους της)!..

Το ίδιο δυνατά, τα Κομμούνια μισούν και τους πολιτικούς του Κέντρου Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (“Γέρος Της Δημοκρατίας”), Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ (“Νέστωρ”), Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ (“Μαύρος Καβαλλάρης”), Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ (“Πορθητής Της Προύσσης”), κλπ, διότι ήσαν οι πρωτεργάτες της ήττας τους και οι βασικοί αίτιοι της μη επιβολής τους στην χώρα μας, τα χρόνια εκείνα!..

Τέλος, γιατί δεν είναι Έλληνες, που λες ότι ισχυριζόμαστε;

Σου γράφω τον βασικότερο για εμένα λόγο ή έστω έναν από τους βασικότερους! Είναι άθεοι! Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να λέγεται Έλληνας, αν δεν πιστεύει στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ! Οι 2 αυτές έννοιες (Ελλάδα και Ορθοδοξία) είναι από τους προγόνους μας αποτυπωμένες πάνω στην Σημαία μας, η οποία φέρει τον Σταυρό!

Πώς λοιπόν αυτοί που είναι άθεοι μπορεί να υπερασπιστούν και να υπερασπίζονται ένα σύμβολο που φέρει πάνω του  η σημαία μας και που αυτοί, ως άθεοι, όχι μόνον δεν το πιστεύουν, αλλά και το μισούν θανάσιμα με ό,τι αυτό εκφράζει, σημαίνει και…διατυμπανίζει;  Σου θυμίζω, τί έλεγε η προπαγάνδα τους εκείνα τα μαύρα για την Ελλάδα και τον λαό μας χρόνια και… τέλος! Διάβασέ το λοιπόν!

“ΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΕΝ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΑΠ’ Τ’ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ”!..

(Γι’ αυτό και ο διεθνιστικός “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και η “ΣΟΡΟΣ-COMPANY” των… Εξαρχείων, γι’ αυτό ο ΑΝΤΑΡ-CIA, κλπ, κλπ, κλπ, έδωσαν εντολή στα μίσθαρνα Όργανά τους στο Πεδίο, του… 5ευρου τα περισσότερα, να επιτίθενται μαζικά και να δέρνουν όποιον πολίτη έβλεπαν να φέρει την ε/Σημαία! Θυμήσου τί έπραξαν όλοι αυτοί στα 2 ελληνικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, όπου συναντούσαν κανένε)ν! μεμονωμένο διαδηλωτή με/Σημαία!, κλπ, κλπ, κλπ..

ΞΥΠΝΑ(!!!) λοιπόν, διότι… χαράζει!..

4. Πόσες ακριβώς φωτιές έχει αρπάξει, και “πώς”, το “ΑΚ ΚΟΥΓΙΟΥ” ρεςΤούρκοι, θα μας πείτε ή να ρωτήσουμε τους Ρώσους;

5.  Ρε Τούρκοι! Την έκταση των 108 στρεμμάτων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο για την δημιουργία τ/ναυτικής εκεί Βάσεως, (60 ΝΜ από την Μερσίνη και 100 ΝΜ από την Αλεξανδρέττα, όπως το επικοινωνήσατε…), την αγοράσατε ή την νοικιάσατε από την… “ΤΔΒΚ” (sic), για 30 έτη; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Καλά, τόση ξεφτίλα πια;

6. Ακόμα να μας πει ο πιθανότατα νέος Γ/Καγκελάριος Κος Σουλτς, τί ακριβώς χρωστάει η Γερμανία και οι Γερμανοί στην Τουρκία και στους Τούρκους, όπως πρόσφατα δήλωσε!..

Κακή αρχή έκανες / κάνεις Κε Σουλτς!.. Να ξέρεις ότι στην “Κατοχή” στην Ελλάδα, οι Έλληνες αποκαλούσαν “ΣΟΥΛΤΣ” κάτι συμπαθείς ανόητες ή άντε… ολιγόμυαλες γερμανικές στρατιωτικές φιγούρες μικρών στρατιωτικών βαθμών, που λυπόντουσαν τους Έλληνες (κυρίως τα μικρά παιδιά), και τους πέταγαν καμιά γαλέτα, κανένα ξεροκόματο, κλπ! Κατάλαβες!..

7. Εϊ Τούρκοι και ειδικά εσύ Ακάρ! Η νέα Οργάνωση του “YPG” δεν έχει 7.000 άτομα, όπως γράψατε, αλλά 11.οοο, τώρα που… “μιλάμε”! Επίσης, αντίθετα με ό,τι γράψατε, τους “JÖH” τους έχουν γραμμένους στα παπάρια τους  και οι Κούρδοι, αλλά πολύ περισσότερο και οι Αμερικανοί εκπαιδευτές τους!

Αυτή η πληροφορία για να μην λες ότι δεν σας αγαπάμε οι… Έλληνες!..

8. Τί είναι αυτό ρε Χακάν που δεν ξέρει η “ΜΟΣΑΝΤ” για την περίφημη “Αμυντική Βιομηχανία” σας  και θα έπρεπε να βάλλει 15 άτομα με εντολή να την “ψάξουν” και με “Συντονιστή” / “Σύνδεσμο” τους μάλιστα στην Ζυρίχη; Είστε τόσο αφελείς τελικά, ρε Χακάν;

Αυτό για να μην ζηλέψεις που δώσαμε στον Χουλουσί πληροφορία και νομίσεις ότι τον αγαπάμε περισσότερο από εσένα! Ποτέ!..

Α! Και κάτι ακόμα! Μετά από την πρόσφατη σύλληψη του Ι/ζεύγους, το οποίο μέσα από την ταβέρνα που πήγε για φαγητό, στο Σκουτάρο της Πόλης, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τάχα την οικία του ΠτΔ σας Κου ΡΤΕ, σε ενημερώνω ότι πράκτορες έχουν στοχεύσει την… WC της ίδιας οικίας!..

Καλά ρε Χακάν, έχεις ξεπέσει, ως Υπηρεσία εννοώ, τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα πληροφοριακά και κυρίως επιχειρησιακά; Γνώριζε πως έτσι… αποσυντονίζεις και εμάς που σε / σας παρακολουθούμε εκεί πέρα!.. Σύνελθε!..

9. Αρχιεπίσκοπε Κε Ιερώνυμε! Σύνελθε και συνέλθετε γρήγορα! Τελειώνετε με το “Κτήμα Προμπονά” και δεχθείτε η Ελλαδική Εκκλησία  τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη όπως και(!) του αξίζει ως προσωπικότητα, αλλά και(!) όπως ιστορικά του αρμόζει και του πρέπει, ως κατέχοντα την θέση του Γενάρχη μας! Άντε, που σ’ έπιασε στα 91 σου να το παίξεις και εσύ… Αντιστασιακός, τάχα, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη εθνικά περίοδο!..

Το ΥΠΕΞ και ο Κος Π-Θ (αν απαιτηθεί), καλούνται να πουν την… γνώμη τους στον Κο Ιερώνυμο!..

Είναι  δυνατόν, σεβαστέ Υπουργέ Κε Δένδια, να πηγαίνετε στον Πάπα (τεράστια διπλωματική επιτυχία) και να μην μπορείτε να δεχθείτε στην Ελλάδα τον “Ο.Π.” και μάλιστα Αυτόν, τον συγκεκριμένο(!) Πατριάρχη, που κρατάει μαχητικά, 30 χρόνια τώρα, ΟΡΘΙΟ και ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ Ε/ΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΩΝ-ΠΟΛΗ; Τον συναντά ο Α/ΥΠΕΞ, ο Α/Πρόεδρος, νοιάζονται για την υγεία του, κλπ, τον τιμούν όσο δεν πάει άλλο, και η μητέρα Πατρίδα δεν θέλει ή δεν μπορεί να τον δεχθεί, λόγω της εκκλησιαστικής δήθεν διαμάχης για την κυριότητα του “Κτήματος Προμπονά”;

10. Αρίστη ήταν φέτος η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, αλλά πιο… ΑΡΙΣΤΗ και πιο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ (κατά κάποιον τρόπο), ήταν η παρέλαση στο Μαρδάκι, του ενός και μοναδικού μικρού μαθητού του νησιού, μαζί με την δασκάλα του!

Η… χαμένη εδώ και χρόνια “ΣΙΝΑΙΑ” θα καλέσει άραγε, στο τέλος του έτους, όπως κατ’ εμάς οφείλει να πράξει, για μια σειρά από λόγους, την δασκάλα και τον μαθητή της να τους βραβεύσει, κάνοντας μια… εξαίρεση σ’ αυτές τις τόσο περίεργες εσχάτως βραβεύσεις που κάνει; (Κάποτε, κάθε 25η Μαρτίου και κάθε 28η Οκτ. η “ΑΚΑΔΗΜΙΑ” διοργάνωνε τελετές και ομιλίες! Τώρα τίποτε!.. Ούτε όμως και φέτος που είναι τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας του νέου ε/Κράτους, ρε Ακαδημαϊκοί);

11.

Ankara için ufukta yeni bir ‘stratejik hedef’ belirdi

10.11.2021

Edinburgh/İskoçya

Nedir bu hedef? İskoçya yolunda Bakan Murat Kurum’dan dinledik.

İskoçya’ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımı beklenen İklim Zirvesi’ni izlemek üzere ay başında gelecektik.

Malum, İskoç makamları Türkiye’nin güvenlik protokolüyle ilgili taleplerini yokuşa sürünce bu gezi iptal olmuş, 31 Ekim’de Erdoğan’ı taşıyan uçağın yönü, Roma’dan Glasgow yerine İstanbul’a dönmüştü.

İskoçya gezisini çoktan aklımızdan çıkarmışken, aradan bir hafta geçtikten sonra yeni bir davet aldık.

Bu defa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un davetiyle, kendisinin bakanlar düzeyindeki toplantılara katılımını izlemek üzere İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a geldik.

Ankara’dayken uzaktan uzağa izlediğim iklim değişikliği konulu liderler zirvesinden bazı fotoğraflar basına yansımıştı.

Joe Biden’ın, Boris Johnson’un uyuyakaldığını gösteren bu fotoğrafları şu an için ‘tatsız enstantaneler’ olarak yorumlamak mümkün olabilir.

Ancak, böyle giderse, birkaç kuşak sonra bu liderlerin çocukları ya da torunları bu fotoğrafları, hiç kuşkunuz olmasın, ‘utanç fotoğrafları’ olarak hatırlayacaklardır.

Niçin böyle diyoruz?

Umursandığı görüntüde kaldığı o fotoğraflardan belli olan iklim değişikliği meselesi, önümüzdeki yıllar içerisinde çok ciddi bir kriz olarak dünyanın önüne gelmiş olacak.

Hatta sel felaketlerinin, yangınların vs. miktar ve yıkıcılığına/yakıcılığına bakılırsa, şimdiden alarm verici bir durumla karşı karşıya olduğumuz ortada.

Meslektaşlarımız Vahap Munyar ve Nazlı Çelik ile birlikte Bakan Murat Kurum’la 4,5 saatlik Edinburgh yolunda uzun bir sohbet yaptık.

Malum, Ekim ayında Meclis açılır açılmaz yapılan ilk işlerden biri Paris anlaşmasının bütün partilerin evet oyuyla kabul edilmesi olmuştu.

Hemen ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ‘İklim Değişikliği’ ifadesi eklendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak üç yılı aşkın süredir kelimenin tam anlamıyla gece gündüz demeden koşturan, kentsel dönüşüm vb. zor işler için elini taşın altına koyan, ülkenin yaşadığı felaketler sonrası yaraların sarılması için, haftalarca, aylarca afet bölgelerinde kalan Kurum, yönettiği bakanlığın ismine yeni eklenen ‘İklim Değişikliği’ bahsine de iyi çalışmış.

Bu cümleden sonra, uçakta kendisiyle yaptığımız uzun sohbetten bazı notları paylaşayım:

Aslına bakarsanız iklim değişikliği bahsinde iki türlü ‘odaklanmadan’ söz edilebilir.

Meselenin bir ayağında felaket boyutları giderek daha hissedilir hale gelen küresel ısınma ile mücadele var.

Diğer ayağında ise, bu mücadele sırasında ortaya çıkacak fırsatları değerlendirerek dünyanın yeni rotası olan ‘yeşil kalkınma’ trenine binip hızlıca yol almak var.

Bakan Kurum’un meselenin birinci, yani ‘Tehdit’ boyutuyla ilgili anlattıklarından birkaç not aktaralım:

– Dünya genelinde iklim değişikliğine bağlı afetlerin oranı yüzde 91’lere ulaşmış durumda. Grönland’a yağmur, çöle kar yağıyor. Dünya genelinde sanayi devriminden bu yana en sıcak dönem 2015-2020 arasındaki dönemde ölçüldü.

– Dünya şimdiden 1,1 derece ısınmış durumda. Paris Anlaşması bu ısınmayı 1,5 derecede tutmayı hedefliyor. Türkiye Akdeniz havzasında olduğu için küresel ısınmadan en fazla etkilenecek ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’deki ısınma dünya ortalamasının iki katına yakın.

– Küresel ısınmaya yol açan karbon emisyonuna Türkiye’nin etkisi yüzde 1. Hedefimiz 2053 yılına kadar bu emisyonu sıfırlamak.

Peki, bu mücadele çerçevesinde neler yapılacak? Ne tür hedefler belirlenmiş durumda?

Bakan Kurum’un verdiği bilgiye göre Paris Anlaşması kapsamında Türkiye’ye 3 milyar 157 milyon dolar tutarında finans kaynağı sağlanmış.

Gerisini kendisinin verdiği bilgiler üzerinden aktaralım:

– 3 sene içinde harcamak üzere bu mutabakatı sağladık. Yeşil kalkınma için, yeşil üretim için bu kaynağı kullanacağız.

– Dünya, 90’larda teknoloji devrimi yaşadı, biz yeterince yakalayamadık. Şimdi yeşil kalkınma dönemi başlıyor. Yeni bir teknoloji çıkacak. Yeşil kalkınma dönemine giriyoruz.

– Bu dönemde ‘maruz kalan’ değil, yön veren, etki eden bir ülke olmalıyız. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

– Enerji, tarım, ulaşım, sanayii, ormanlaştırma, çevre alanında faaliyette bulunanların hepsi için projeler hazırlanıp bu paralar bu projeler için harcanacak. Yeni istihdam alanları oluşacak.

– Bazı avantajlarımız var. Yenilenebilir enerjide kurulu gücümüz yüzde 53’ler seviyesinde. Avrupa’da 5’inci, dünyada 12’inci sıradayız.

Bu sözlerin üzerine şu kadarını da ben ekleyeyim:

Bu konular için daha fazla kamuoyu duyarlılığına ihtiyaç var. Daha fazla söz söylemek, neler yapılması hususunda daha fazla farkındalık oluşturmak gerekiyor.

Değilse gelecek nesillere çok kötü bir dünya bırakmış olacağız.

Yeni Şafak

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-