ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ … ΞΕΨΥΧΟΥΝΤΟΣ ΘΗΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ … ΞΕΨΥΧΟΥΝΤΟΣ ΘΗΡΙΟΥ

Α.
– Φίλοι μου!
– Μικρές διορθώσεις από το χθεσινό αρθράκι μας! Ο Δαίμων της … κούρασης ήταν η αιτία για λαθάκια γραμματικής, με σπουδαιότερο αυτό στον τίτλο του θέματος! … «του τουρκικού» ασφαλώς έπρεπε να γραφεί και όχι «το τουρκικό», κλπ…
– Όμως εσείς να κρατάτε το ζουμί και να είσθε, κατά το δυνατόν, επιεικείς, αφού «λάθος και άνθρωπος» είναι έννοιες ταυτόσημες!
– Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά τα πάντα γίνονται … αστραπιαία και χωρίς καμμιά τεχνική, ή άλλης μορφής, υποστήριξη!

Β.
– Κούρδοι φίλοι, αλλά και 1-2 άλλοι φίλοι, μου επεσήμαναν και ορθά ότι ξέχασα να γράψω χθες για το Ιράκ και την Κίνα!
– Το Ιράκ και οι Σούνι Μουλάδες του το έπαιξαν «μαγκιά» στις Η.Π.Α. και έμοιαζε μέχρι πριν από λίγο να το «πλήρωσαν»! Τους είχα δει σε σεμινάριο του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Πλάκα, το 2013, αν δεν απατώμαι, και είχα εντυπωσιαστεί με τον αντιαμερικανισμό τους, για τον οποίο και είχα ζητήσει … «εξηγήσεις» με σκληρή ερώτησή μου, όπως μου επεσήμανε ο παριστάμενος Ανδρέας Α. Π’’ανδρέου.
– Οι Ιρακινοί το είχαν «γυρίσει» τότε προς Ρωσία και είχαν ζητήσει ενεργειακή και … οπλική βοήθεια δισεκατ/ρίων $ Η.Π.Α. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί τους… «μετέπεισαν», ως εφάνη, οι συμφωνίες πάγωσαν και μετ’ ου πολύ εμφανίστηκε ο «ISIS» !… Σήμερα, μετά από την Ρωσική επέμβαση στη Συρία, ζήτησαν από τους Ρώσους να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του «ISIS» που δρα στο έδαφος του Ιράκ! Ίδωμεν!
– Οι Ιρακινοί ξέρουν πως ο «ISIS» που τους διέλυσε και τους έκλεισε στα παλάτια τους στη Βαγδάτη, είχε, και έχει ακόμα πιθανώς, τουρκική … φροντίδα, τουλάχιστον! Αυτό τους έχει εξοργίσει και «πνέουν μένεα» εναντίον τους, πολύ περισσότερο από τον θυμό που είχαν και έχουν κατά του Μπαρζανί («Κουρδική Δκση του Β. Ιράκ»), λόγω του θέματος των πετρελαίων!…
– Άρα και το Ιράκ είναι «αντίπαλο» της Τουρκίας.
– Η ΚΙΝΑ τώρα! Δεν είναι όμορος, αλλά ως παγκόσμιος παίκτης και λόγω της στρ/κής της ισχύος, που παρά τα μύρια όσα, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει! Η Κίνα έστειλε μεγάλη ναυτική της Μονάδα στη Συρία! Ίδωμεν τί θα πράξει προσεχώς!
– Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή της Κίνας και σε πιθανή μάλιστα συνεννόηση με τη Ρωσία, δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως φιλική προς την Τουρκία και σίγουρα δεν είναι αποδεκτή από τη Δύση.
– Να θυμίσω εδώ ότι οι Κινέζοι έχουν «ενοχληθεί» πάρα πολύ με την τουρκική στάση προς τους Ουϊγούρους, που ζουν στη Δ. Κίνα, ενώ πιστεύουν ότι οι Τ. ήσαν πίσω από τις εξεγέρσεις τους.
– Θυμίζω ότι η Τ. κατά την πρόσφατη επίσκεψη του … «Ουστά» / «Usta» (ΡΤΕ), στο Πεκίνο, «έπαιξε» και πάλι το χαρτί της αγοράς από τους Κινέζους του Α/Α συστήματός των, μακρού βεληνεκούς!
– Η Ρωσία και η Κίνα με τις πρόσφατες ενέργειές τους απέδειξαν αυτό που πάντα ισχυριζόμουν, πως δηλ. οι «Μεγάλες Δυνάμεις» προτάσσουν του οικονομικού κέρδους, το γεωπολιτικό και ασφαλώς το συνακόλουθο στρατηγικής σημασίας γεωοικονομικό όφελος!
– Άρα η πανικοβλημένη Τουρκία, που ΠΑΝΤΑ (!), δρα με το Ο.Κ. του «Επικυρίαρχου» Αμερικανο-Βρεττανού, ζει υπό το σύνδρομο της πολύ … σφιχτής «Περισχέσεως», αλλά και της «Δαμοκλείου Σπάθης» της διαλύσεως που επικρέμεται πάνω από το κεφάλι της, όσο ποτέ άλλοτε! Γι’ αυτό και θα αναζητήσει θύμα για να του ρίξει τα … βάρη, την ευθύνη, κλπ. Αυτό είναι το σύνδρομο του … «Αποδιοπομπαίου Τράγου»…

ΠΡΟ-ΣΟ-ΧΗ !

«Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΟΝ … ΟΔΥΣΣΕΑ»!

«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»