Τί μου είπε ο Ακάκιος που γύρισε από την Τουρκία

αρχείο λήψης

1.  Πρόσφατα (06-01-2016) επισκέφθηκε την Τουρκία ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγός Κος Τζόζεφ (Ιωσήφ) Φ. Ντάνφορντ και είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του Τούρκο Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγό, Κο Χουλουσί Ακάρ, είδε τον Τ/ΥΠΑΜ, ενώ επισκεφθηκε και την τ. πολιτική ηγεσία (Π-Θ και ΠτΔ).

  • Φέρεται ότι συζήτησε κυρίως (συνοπτικά) τα παρακάτω θέματα:
  • –  Συριακό (Το “Προσφυγικό” επίσης).
  • –  Το θέμα των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας, (SOS), μετά από το συμβάν της 24ης Νοε 2015 και την κατάρριψη του ρωσικού α/φ, Su-24.
  • – Την αντιμετώπιση του “ISIS”.
  • – Το Κουρδικό και τα τεκταινόμενα στη ΝΑ Τουρκία (Τσίζρε, Σιλόπη, Σουρ, Κουλπ, Βαν, κλπ)
  • –  Το θέμα της Αμερικανο – Τουρκικής συνεργασίας στην περιοχή της Μ. Ανατολής και όχι μόνον.
  • – Την λογιστική υποστήριξη των αμερικανικών πλοίων στα τ/λιμάνια, αλλά και την χρήση της Βάσης του Ιντζιρλίκ.
  • – Το θέμα της ύπαρξης των ΤΕΔ στο Β. Ιράκ (Στρ-δα Μπαρμενί και Μπασίκα)
  • – Λοιπά θέματα στρατιωτικής συνεργασίας, μεταξύ των 2 ΕΔ, Η.Π.Α. και Τουρκίας.
  • ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ!  
  • 2.  Μερίδα του Τ/Τύπου έγραψε, ισχυριζόμενη πως άντλησε ό,τι έγραψε από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, πως προ της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού α/φ είχε υπάρξει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την περιοχή, στη Β. Συρία, που η Τουρκία διεκδικεί να γίνει “Ζώνη Ασφαλείας”.
  • Θυμίζω ότι πρόκειται για την περιοχή από την Τζεραμπλούς, έως το Αζέζ, μήκους 90 – 100 χλμ και βάθους 40 χλμ.
  • Τα δημοσιεύματα δεν μας λέγουν τί ακριβώς περιελάμβανε αυτή η συμφωνία.
  • Θυμίζω επίσης ότι σχεδόν ολόκληρη αυτή η περιοχή ελέγχεται από τον “ISIS”, που υλοποιεί τον Τ/Χωροφύλακα εκεί, λόγω και των αρίστων σχέσεων Τουρκίας – “ISIS”, (τα αναφερόμενα περί προσβολής της Μπασίκα από 70 “μαχητές” του “ISIS” το Σάββατο, 09-01-2016, με αποτέλεσμα 18 νεκρούς συμμορίτες, κλπ, όπως και το αυτό στις 16-12-2015, με 4 Τ. στρατιωτικούς τραυματίες, κλπ. είναι για “ξεκάρφωμα”), ώστε να μην καταληφθεί αυτή η περιοχή από το ένοπλο τμήμα του Σύρο-Κουρδικού “PYD” (το ΡΚΚ της Συρίας) και όλη η Β. Συρία (η υπόψη “λωρίδα” δηλ.) γίνει Κουρδική, (αφού οι Συρο-Κούρδοι ελέγχουν την υπόλοιπη Β. Συρία), με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια της Τουρκίας, έτσι όπως αυτή την αντιλαμβάνεται, αλλά και για την μεταφορά του λαθρο-πετρελαίου [3 “οδοί”, γνωστοί ασφαλώς, από Συρία, προς Μπατμάν, Οσμανιγιέ και Αντιόχεια – Α. Μεσόγειος (τελικά)], μεταφορά που γίνεται με συμμετοχή όχι μόνον της Τουρκίας, αλλά και των Η.Π.Α. (Αερ/κή και άλλη υποστήριξη / Στην Χασεκέ στρατοπεδεύουν 2.500 Αμερικανοί Π/Ν, “DELTA FORCE”, Αμερικανοί που -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- εκπαιδεύουν, σε 3 διαφορετικά στρατόπεδα, αντάρτες του ” PYD”, το 90% των οποίων όμως είναι ΡΚΚ-άδες).
  • Πρόκειται για τ/”κόκκινη γραμμή”! Προς τούτο και η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις 25.000 ανδρών, έναντι αυτής της … “Ζώνης”, (και όχι μόνον έναντι αυτής, αλλά καθ’ όλο το μήκος της Τούρκο- Συριακής μεθορίου), και απειλεί με “επίδειξη δύναμης” την “Ασαντική” Συρία (ουσιαστικά αυτήν), με εισβολή, προς τούτο και ο ΡΤΕ λέγει – ακόμα – ότι οι Κούρδοι δεν θα περάσουν Δκως του π. Ευφράτη, άσχετα αν αυτοί, όπως λέγεται πέτυχαν να περάσουν και να ελέγχουν στην παρούσα φάση το Φράγμα του Νεσρίν, κλπ.
  • Αν το δημοσίευμα περί Ρ-Τ συμφωνίας για την “Ζώνη Ασφαλείας” είναι ακριβές, κάτι λίαν πιθανό, τότε διαβάστε τί συμπεράσματα ( 1-2, τα πιο σοβαρά) δύναται να εξαχθούν ή εξάγονται, κατά τον “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ”!
  • – Η τ/στρατιωτική ηγεσία λειτουργεί ανεξάρτητα και όχι σε συνεργασία – συντονισμό με τις Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ, ως μη όφειλε, ως χώρα – μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας και μάλιστα ο πλέον σοβαρός στρατηγικός εταίρος της Δύσης.
  • – Κάποιοι μέσα όμως από το Τ/ΓΕΕΔ είναι “Όφεις Ασφαλείας” των Η.Π.Α. και τους πληροφόρησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να πάει ο Ντάνφορντ επειγόντως στην Άγκυρα, προκειμένου, πρωτίστως, “να τραβήξει το αυτάκι” του Ακάρ! Άλλωστε, είπαμε, “δεν τον ήθελαν για Αρχηγό οι Η.Π.Α., ως πολεμοχαρή, κλπ”. Ως 1ος ύποπτος … “καρφής” φαντάζει ο Υ/ΓΕΕΔ λόγω του παραδοσιακού -ιστορικά- ρόλου του εκάστοτε Υπαρχηγού του Τ/ΓΕΕΔ [Μασόνοι (οι περισσότεροι),  Μέλη αρχικά της “Μονάδας Κινητοποίησης Επιστράτευσης” που έγινε μετά “Ειδικό Γραφείο Πολέμου”, που έγινε τέλος “Ειδικές Δυνάμεις” (BORDO BERELİ κλπ)], αλλά είναι και άλλοι, που καλόν είναι να μην σας τους αναφέρω φίλοι μου!
  • Άρα εντός του τουρκικού Επιτελείου:
  • –  Υπάρχει ισχυρός αμερικανικός … παράγοντας, που παρακολουθεί τα πάντα και ΔΕΝ σηκώνει … μαγκιές! 
  • – Υπάρχει στην ανώτατη τ. στρατιωτική ηγεσία διάσταση απόψεων σε σοβαρά θέματα στρατηγικής, αλλά όπως πάντα επικρατεί ο Α/ΓΕΕΔ.
  • –  Υπάρχει Αρχηγός, (Ακάρ), που συνταγματικά εκφράζει και μόνον αυτός τις ΤΕΔ, που δεν ελέγχεται πλήρως από τις Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει “κοινή γραμμή” με τη Δύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πολιτικο-στρατιωτικά. (Θυμάστε τί σας έγραφα σε προηγούμενα άρθρα μου για την διαχρονικά μη φιλική προς τη Δύση στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας); Να ανατρέξετε πίσω και να διαβάσετε τί σας έγραφα. Το γεγονός αυτό είναι “άκρως επικίνδυνο” και για τις ΕΕΔ, για όσους καταλαβαίνουν!
  • Συνεχίζω! Μάλιστα, λέγεται πως ο Ακάρ εισηγήθηκε στον ΡΤΕ να μην προβεί σε δηλώσεις μετά από την κατάρριψη του ρ. α/φ, κάτι ακόμα χειρότερο, αφού παρά την προφανή αμερικανική επέμβαση για την κατάρριψη του α/φ, ώστε να υπάρξει άμεση ρήξη – σύγκρουση των Τ-Ρ σχέσεων, αυτός θέλησε να συνεχίσει να παίζει το “παιχνίδι” του, ένα παιχνίδι που σίγουρα το “έπαιξε” και με τον Ρ. ομόλογό του, όχι ο ίδιος απ’ ευθείας, αλλά είτε κάποιοι δικοί του (Τ/ΥΣΠ με την αντίστοιχη των ΡΕΔ, την “GRU”), είτε η Επιτροπή, υπό τον τέως Δντη της Τ/ΥΣΠ (2007-2011) και νυν Αντιπρόεδρο του “VATAN PARTİSİ”, Αντγο (ε.α.) Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, (οι άλλοι 2 ήσαν ο απόστρατος σήμερα Υποπτέραρχος που είχε χειρισθεί το θέμα του Α-Α συστήματος μακρού βεληνεκούς με τους Κινέζους και του οποίου το όνομα δεν το θυμάμαι τώρα και ο άλλος ήταν ο απόστρατος και αυτός σήμερα Υποναύαρχος που ήταν Δκτης της “Blackseaforce” / δεν έχω πρόχειρο το όνομά του και δεν θέλω να σφίγξω το μυαλό μου τώρα για τους 2 αυτούς Μογγόλους για να τους θυμηθώ), επιτροπή λοιπόν που πήγε στη Μόσχα σχεδόν πρόσφατα, όπως και στη Συρία (πρώτα πήγε εκεί) και συζήτησε την εκτόνωση της Ρ-Τ κρίσης, το πώς θα πάει σε ειρήνη το Συριακό, κλπ. Ήταν να πάνε και Κίνα, αλλά δεν ξέρω αν πήγαν αφού οι Άγγελοί μου εκεί έχουν πάθει μείζονα αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μολυσμένης ατμόσφαιρας του Πεκίνου, και είναι στο (Ν), και δεν μου έχουν αναφέρει ακόμα! Αναμένω!…
  • Προσέξτε πάλι τώρα ! Γι’ αυτό και οι Ρώσοι μας είπαν ότι βρέθηκε νεκρός ο Αρχηγός της “GRU”; Ρωτάω φίλοι μου! Τυχαίο; Που σημαίνει ότι και στο Ρ. Επιτελείο κάτι δεν πάει καλά, τουλάχιστον ως προς τα θέματα του ποιός ασκεί τον επιβαλλόμενο “Κεντρικό Έλεγχο” στο αντικείμενο “Επιχειρήσεις Πληροφοριών”. Μάλλον αυτός μίλησε με την Επιτροπή ή με την Τ/ΥΣΠ (άσχετο, “εμείς πότε θα κάνουμε ΥΣΠ”;) εν αγνοία του Πούτιν και “αντίο” σας! Στην κόλαση πήγε και δεν έχουμε καλές σχέσεις με τον Εωσφόρο, ώστε να μάθουμε τί έγινε! Θα προσπαθήσω να πλησιάσω κανέναν Βελζεβούλη να τον ρωτήσει και να μας πει!.. Επίσης, λέτε γι’ αυτό να έπαθε καρδιακή προσβολή ο Στρατηγός που το 2014 ήταν ο ήρωας της Κριμαίας; Πέθανε και αυτός φίλοι μου! Τα ρωσικά ΜΜΕ γαργάρα το γεγονός, πλην μιας απλής αναφοράς!… Γι’ αυτό λέτε να (μας) έδωσαν μετά οι Ρώσοι και το “έπαιξαν” και οι Τούρκοι, πως λειτούργησαν οι Ρώσοι το ραντάρ (ολόκληρη Βάση) στην Κριμαία που ελέγχει όλη τη Μ. Θάλασσα, Βόσπορο, κλπ.
  • Τα παραπάνω αποτελούν σοβαρότατες ενδείξεις ότι ό,τι ελέχθη για Ρ-Τ “παιχνίδι” είναι  ήταν ακριβέστατο!
  • Άρα το “παιχνίδι” είχε και τα θετικά του για τις Η.Π.Α. – Ισραήλ (λόγω του ενδιαφέροντός του για τη Β. Συρία)!
  • Καθείστε και προβληματιστείτε και εσείς λίγο φίλοι μου και θα τα ξαναπούμε! Ο Ακάκιος έφερε και άλλα από την εν ειρήνη Τουρκία…, διότι έχω στείλει και τον εορτάζοντα Θεοδώρητο (Ιωάννης) στις συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ να δει και να μου πει, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει ακόμα,  αλλά …. μελλοντικά θα σας ενημερώσω!
  • Τέλος, επειδή θέλω να τα προσέχετε όλα, φαίνεται πως γι’ αυτόν το λόγο ο Ακάρ ήταν λίαν ψαρωμένος στην υποδοχή του Cow – Boy! Θ α είδατε ότι απευθύνθηκε με νεύμα στον Δκτη του αγήματος όταν αυτός πήγε να παρουσιαστεί στον Αμερικανό, κατά το τελετουργικό της υποδοχής!
  • Διαβάστε τώρα φίλοι μου και ένα … πιπεράτο! Από την τελετή ένας Άγγελος λίαν αμαρτωλός (θα περάσει μου είπαν σύντομα ουρανοστρατοδικείο, για πιθανή αρσενοκοιτία) που με εκνεύρισε όντας υπέρ του συμφώνου συμβιώσεως, πρόσεξε ο δαιμονισμένος το περπάτημα και τα οπίσθια του Ακάρ και πήγε να με κολάσει, ρωτώντας με: “Αρχάγγελε, μήπως ο Τούρκος το πνίγει το κουνέλι”;
  • Γι’ αυτό εντέλλομαι, από τούδε και μέχρι νεοτέρας, το Γρ. Ασφαλείας και οι Άγγελοι που πετάνε στην Τουρκία, να ψάξουν λίγο το παρελθόν του Ακάρ σε βάθος και σε όλες του τις πτυχές και να αναφέρουν σχετικά, όπως γνωρίζουν! Ένα στέλεχος όπως ο Ακάρ που διόρθωσε τις διαδοχικές του σημειώσεις, (ό,τι άσχημο είχε δηλ.), είναι ικανό να κάνει πολλά! Δεν σας θυμίζει λίγο έναν πρώην Έλληνα Α/ΓΕΣ που έκανε ακριβώς το ίδιο, όταν έγινε Α/ΓΕΣ και ο οποίος είχε το παρωνύμιον “ο Δράκος της Θήβας”, διότι ως Υπλγός την “έπεφτε”, όταν υπηρετούσε εκεί στις συζύγους των συνυπηρετούντων συναδέλφων του… Ο Ακάρ μπορεί, δεν ξέρω να είναι το αντίθετο από τον δικό μας τον … “γαμίκο”, να είναι “ο πισωγλέντης του Εσκισεχήρ” δεν ξέρω, λέω, γιατί όχι, ε; …

“ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΘΕ”

 

                                                                                            “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ”