ΤΙ ΛΑΘΗ(;) ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟΝ… “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ”!..ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΑΛΙΖΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ… ΜΥΡΙΖΕΤΕ!!!

Ï áíôéðñüåäñïò ôçò êõâÝñíçóçò Èåüäùñïò ÐÜãêáëïò óôç óõíÝíôåõîç ôýðïõ ìåôÜ ôç óõíåäñßáóç ôçò ÄéõðïõñãéêÞò ãéá ôéò áðïêñáôéêïðïéÞóåéò, ÔåôÜñôç 1 Éïõíßïõ 2011. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÌÐÅËÔÅÓ

Φίλοι μου αγαπημένοι!

– Την 28-02-2016, ο Κος Θεόδωρος Πάγκαλος, παλαιός Αντιπρόεδρος και Υπουργός των Κ-Β ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιφανές ιστορικό μέλος του, παρεχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Κο Γεώργιο Τράγκα, στην εκπομπή του τελευταίου, στο “Action 24”.

Σημειώνω ορισμένα λάθη ή “λάθη”, (τοποθετούμαι όσο το δυνατόν πιο εύηχα), στα οποία υπέπεσε ο Κος Υπουργός!

1. Είπε ότι όταν, πριν από κάποια χρόνια, συναντήθηκε στη ΝΥ με τον συγχωρεμένο τέως ΥΠΕΞ των Η.Π.Α. Αμερικανο-Εβραίο φίλο του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, του είπε: “Ρίτσαρντ! Αν ήταν κάτι καλό να γράψει η Ιστορία για εμάς, σε σχέση με τα Ίμια, αυτό θα είναι ότι τότε εκεί δεν χύθηκε αίμα“. 

– Θα ήθελα, με ειλικρινή σεβασμό, να θυμίσω στον Κο Υπουργό, ότι στα Ίμια σκοτώθηκαν 3 Έλληνες Αξιωματικοί, οι ήρωες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός!

2. Είπε, ότι ο Ρίτσαρντ του είπε πως τα 2 αμερικανικά ναρκαλιευτικά που έπλεαν την κρίσιμη νύχτα στα Ίμια, είχαν ηλεκτρονικά μηχανήματα τα οποία είχαν τυφλώσει τα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη, (ήσαν δηλαδή σκάφη Η/Π), και έτσι (ως συμπέρασμα) όσα βλήματα, ένθεν κακείθεν, και αν ριχνόντουσαν, κανένα δεν θα έβρισκε στόχο, και όλα θα έπεφταν στη θάλασσα!

Στη συνέχεια, προς επίρρωση των λόγων του, αφού ο Χόλμπρουκ ευρίσκεται πλέον στας… “Αιωνίους Μονάς”, ανέφερε (σας γράφω την κατακλείδα, για να μην κουράζεστε) πως στον πόλεμο της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) κατά των Σέρβων, τη 10ετία του 1990, ο τότε Σέρβος ΥΠΕΞ Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, του είπε, μετά από σχετική ερώτηση του Κου Παγκάλου, πως ρίξαμε περί τα 1000 βλήματα εδάφους – αέρος “Στρέλλα”, (αντιγραφή των γαλλικών “Exocet”), κατά της συμμαχικής αεροπορίας, αλλά τα αποτελέσματα ήσαν μηδενικά, ακριβώς λόγω των δυνατοτήτων του Η/Π, των Η.Π.Α. (Μόνον ένα αμερικανικό “Stealth” χάθηκε και αυτό μάλλον όχι λόγω των Σέρβων, είπε ο Κος Πάγκαλος)…  

Ερώτηση 1η:

– Αφού οι Αμερικανοί είχαν εφαρμόσει και στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο τόσο καλό Η/Π, (μέτρα – αντίμετρα, κλπ), τότε γιατί δεν κατάφεραν, στον πόλεμο της Γ/Β, να προσβάλλουν ούτε ένα Σερβικό άρμα; Ως γνωστόν δεν έπαθε τίποτα ούτε 1 σερβικό άρμα, τα οποία ήσαν άριστα καμουφλαρισμένα, ενώ υπήρχαν άλλα τόσα ψεύτικα, τα οποία φέρεται να μπέρδεψαν τους Αμερικανούς πιλότους, τα ηλεκτρονικά τους, κλπ!

Ερώτηση 2η:

– Μήπως, αν είναι έτσι όπως τα είπε ο Κος Πάγκαλος, (σχετικά με τα ναρκαλιευτικά), το Ε/Π της Φ/Γ “ΝΑΥΑΡΙΝΟ”, με τους 3 Έλληνες Αξιωματικούς καταρρίφθηκε ΚΑΙ(!) με ηλεκτρονική προσβολή των οργάνων του από τους Αμερικανούς, (που το έβλεπαν να μεταβαίνει πάνω από την Α. Ίμια για αναγνώριση ύπαρξης ή μη Τούρκων και πιθανώς να θεώρησαν ότι πάει να τους προσβάλλει), εκτός από τα Α-Τ όπλα και τα τυφέκια – πολυβόλα, με τα οποία το προσέβαλαν οι Τ/Κομάντος;

Ερώτηση 3η:

– Μήπως ο “καθυστερημένος” να εξέλθει του Ναυστάθμου (10:00), κατά τον Κο Πάγκαλο, ελληνικός στόλος και “καρφωθείς” – πράγματι -, μέσω της ΤV, στους Τούρκους, από τον Κομμουνιστή Λευκαδίτη δημοσιογράφο, Κο Δήμο Βερύκιο, (όχι πως οι Τούρκοι δεν είχαν και έχουν… “μάτια” στο Ναύσταθμο, αλλά άλλο είναι να στο επιβεβαιώνει ο εχθρός σου), κατόρθωσε να κυκλώσει το μείζον του τ/στόλου στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων, με αποτέλεσμα αν δινόταν η δγη “ΠΥΡ” από τον “κακό” Ναύαρχο Κο Λυμπέρη, να μην μπορούσε, λόγω του μικρού των αποστάσεων των πολεμικών σκαφών, κανένα ηλεκτρονικό σύστημα να εκτρέψει την πορεία των ελληνικών βλημάτων, προς τους τ/στόχους;

– Αν αυτό είχε διαταχθεί από τον “κακό” και απείθαρχο Αξιωματικό, όπως παρουσιάστηκε στη συνέχεια της συνέντευξης από τον Κο Πάγκαλο, ο Ναύαρχος Κος Λυμπέρης, (διάβαζε αμέσως παρακάτω), τότε “θα ακούγαμε” για Τουρκία, μετά από 50 με 100 χρόνια, τουλάχιστον, αφού ο τ/στόλος θα καταστρεφόταν ολοσχερώς!

Αυτό είναι το μόνο σημείο που μπορεί να εγκληθεί, (πάντα κατά τον γράφοντα), ο τότε Κος Α/ΓΕΕΘΑ, και κυρίως να εγκληθούν η… πειθαρχία και το δημοκρατικό του ήθος, αφού δεν εννοείτο ποτέ να δράσει δίχως την γνώση και -κυρίως –  δίχως την εντολή του Ε/Π-Θ!

3.  Ο Κος Πάγκαλος είπε πως ο τότε Κος Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Κος Λυμπέρης είχε διαταχθεί από τον τότε Έλληνα Π-Θ, Κο Κων/νο Σημίτη, να επανδρώσει και τις 2 βραχονησίδες, κάτι που αυτός δεν έπραξε, με αποτέλεσμα να βγουν στη Δ. Ίμια οι Τούρκοι, κλπ.

Ερώτηση:

– Μήπως ο τότε Ε/ΥΠΑΜ, Κος Αρσένης, φίλος και συμμαθητής στο “ΜΙΤ” των Η.Π.Α., του τότε Αμερικανού ΥΠΑΜ, Κου Ουϊλιαμ Πέρρυ, διέταξε την μη επάνδρωση της Δ. Ίμια, ώστε να δημιουργήσει η Τσιλέρ το “ισοδύναμο τετελεσμένο”, με ό,τι αυτό συνεπάγετο για την εξέλιξη του όλου ζητήματος; Μήπως ο τότε Ε/ΥΠΑΜ μίλησε με τον Κο Πέρυ, εκείνο το “κρίσιμο” βράδυ, περισσότερο και απ’ όσο μίλαγε με την… σύζυγό του, στο σπίτι τους; [Φυσικά όλως τυχαίως και λόγω των γνώσεων της, κλπ, η Κα Αρσένη είναι σήμερα… “Αρχιτραπεζίτης” στην Ελλάδα της… φτώχειας]!

Θα ήθελα να θυμίσω τα παρακάτω:

  –   Ο Ναύαρχος Λυμπέρης ήταν ό,τι πιο εκλεκτό, από πάσης απόψεως, (άρα και από πλευράς υπακοής στη νόμιμο ελληνική Κ-Β), είχαν, και έχουν πιθανώς μέχρι σήμερα, να παρουσιάσουν οι ΕΕΔ! Δεν υπήρχε περίπτωση να διετάσσετο και να μην εκτελούσε!

 –  Είχε αναγκαστεί ο μεγάλος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ(!) και ΑΝΤΙ-ΤΟΥΡΚΟΣ(!) Α.Γ.Π¨ΑΝΔΡΕΟΥ, (τουρκικός χαρακτηρισμός φίλοι μου, τον οποίον ασφαλώς και υπογράφω), να τον απομακρύνει των ΕΕΔ, διότι οι Αμερικανοί είχαν δυσφορήσει όταν ο Ναύαρχος προσεπάθησε να “μπει” στα… ενδότερα της Βάσεως του “ΑΚΤΙΟΥ” και τον επανέφερε στις τάξεις των ΕΕΔ, διότι ο “ΑΝΔΡΕΑΣ” ήταν ΕΝΤΙΜΟΣ(!) και ΔΙΚΑΙΟΣ(!) και ήθελε να αποκαταστήσει μια επιβληθείσα ΑΔΙΚΙΑ, δικιά του μάλιστα, επαναφέροντας στις τάξεις των ΕΕΔ έναν ΛΑΜΠΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ, ή δεν ήταν ο Ναύαρχος τέτοιο στέλεχος; Ήταν και το ξέρουν όλοι! Το έπραξε λοιπόν ο τότε Π-Θ, όταν μπόρεσε και ΜΠΡΑΒΟ του!

  –   Δυστυχώς η Ελλάδα φάνηκε άτυχη, διότι ο ΜΕΓΑΛΟΣ(!) τότε Έλληνας Π-Θ, “έπνεε τα λοίσθια” στο Ωνάσειο, [ο Γιακούμπ “έπεσε μέσα 100%”(!) στο πόσο θα ζούσε μετά από το “Χέρφιλντ”],  “έπνεε τα λοίσθια” λοιπόν, ειδάλλως θα είχε πάρει πολλούς ο διάολος, πολλά λαμόγια σε Κ-Β και ΕΔ.

– Έτσι οι δόλιοι Τούρκοι, (των οποίων Π-Θ ήταν η μαθήτρια, στις Η.Π.Α. του Οικονομολόγου Καθηγητή, Α.Γ.Π. Τανζού Τσιλέρ), Τούρκοι που ενεδρεύουν ιστορικά πάντα, ως οι ύαινες το θύμα τους, όταν οι Έλληνες είναι είτε σε εσωτερική κρίση, διχόνοια κλπ, είτε σε μεταβατικό και άρα έωλο πολιτικό χρόνο / διάστημα, επενέβησαν και δημιούργησαν, ό,τι δημιούργησαν, υποκινούμενοι και απολύτως κατευθυνόμενοι από τις Η.Π.Α., οι οποίες τους ενημέρωναν συνεχώς και αδιαλείπτως, για την όλη τότε εσωτερική ελληνική πολιτική κατάσταση και κυρίως για την πορεία της υγείας του Έλληνος Π-Θ, ώστε να εκτιμήσουν το ακριβές “πότε” της ενάρξεως της δράσης τους!

Δείτε τις ημερομηνίες που ξεκίνησε η προσάραξη του τ/πλοίου, πότε εισήλθε στο (Ν) ο Έλληνας Π-Θ, κλπ και θα αντιληφθείτε πολλά!..

– Όμως ας μου πείτε φίλοι μου, πότε οι Τούρκοι έδρασαν από μόνοι τους; Ποτέ(!) και δύναμαι στον οποιοδήποτε να το αποδείξω, ανά πάσα στιγμή, αφήστε που το γνωρίζετε άριστα και δεν θέλετε… “μάρτυρες και αποδείξεις”!

Για παράδειγμα, δείτε τί έγινε με τους Τούρκους το 1955, που πέθαινε ή εδολοφονείτο ο Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος, που είχε από το 1940… ενοχλήσει “τα μάλα” τη “Διεθνή Εξουσία”, εκτός από το θέμα της ελληνικής άμυνας έναντι του Άξονος και με τις ελληνικές περί Κύπρου θέσεις του (“ΕΝΩΣΗ”, στη γραμμή του Ε.Κ.Βενιζέλου) και ανέλαβε μετά Π-Θ, αιφνιδιαστικά, ο Κ.Γ.Καραμανλής, δείτε τί έγινε με τους Τούρκους το 1963-64, όταν οι Η.Π.Α. δεν άφηναν να στεριώσει η ελληνική Εθνική Πατριωτική Κ-Β του ελληνόψυχου Γ. Π”ΑΝΔΡΕΟΥ, με ό,τι εμπόδια τις έβαζαν, ώστε να ρίξουν τον τότε Έλληνα Π-Θ, που στάθηκε ΑΝΔΡΑΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ απέναντι στον… γκάγκστερ Αμερικανό Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον, όταν είχε πάει στις Η.Π.Α., δείτε τί έγινε με τους Τούρκους το 1967, μόλις είχε “αναλάβει η Χούντα”, (μετά από τις συναντήσεις σε Ύψαλα και Αλεξ/πολη), τί έγινε το 1974  κλπ και πάντα να εστιάζεστε στο “πότε ακριβώς” της κάθε φορά τ/επέμβασης! Νάτη λοιπόν η ίδια τ/συμπεριφορά και το 1996!

Αυτήν την τ/συμπεριφορά δεν την γνώριζε ο Κος Πάγκαλος; Είναι ποτέ δυνατόν; Αν όχι, πώς ήταν τότε ΥΠΕΞ;

4. Επίσης, ο Κος Πάγκαλος είπε χθες ότι οι Η.Π.Α. ήθελαν μόνον να επιβάλλουν Ε-Τ διαπραγματεύσεις το 1996 και τίποτα άλλο, αρνούμενος τα “περί σχεδίου δημιουργίας γκρίζων ζωνών”! 

Ερώτηση 1η:

Έπρεπε να γίνει όλο αυτό για να πάμε σε Ε-Τ διαπραγματεύσεις; Δεν είχαν άλλον – άλλους τρόπους οι Η.Π.Α. να τις επιβάλλουν;

Τις διαπραγματεύσεις φίλοι μου, τις ζήτησαν οι Η.Π.Α. πιεστικά, για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στα Ίμια, όταν πλέον η Τουρκία ουσιαστικά είχε… “νικήσει”, πατώντας με τους “SAT” – “SAS” τη Δ. Ίμια!..

Ερώτηση 2η:

Αφού δεν υπήρχε θέμα γκρίζων ζωνών, αλλά και διαπραγματεύσεων, γιατί αμέσως μετά από τα Ίμια (1996), οι 2 ΥΠΕΞ, ο Κος Πάγκαλος και ο Τ/ΥΠΕΞ Κος Γκιονενσάϊ (όλως τυχαίως πάλι οι Τούρκοι είχαν την περίοδο αυτή ως ΥΠΕΞ έναν τεχνοκράτη, ειδικό μάλιστα και σε θέματα “θάλασσας”), μετέβησαν στο Βουκουρέστι και συζήτησαν, άραγε τί; Υπάρχουν πρακτικά να δούμε τί συνεζητήθη εκεί Κε Πάγκαλε και αν δεν υπήρξε … “γκριζάρισμα” ζωνών του Αιγαίου, τότε να σας απολογηθούμε!

Οι Έλληνες Κε Πάγκαλε, δυστυχώς για εσάς, δεν είναι Η-ΛΙ-ΘΙ-ΟΙ! Τί παρεχώρησε στην Τουρκία, ακριβώς την επόμενη χρονιά, στη Μαδρίτη, η Κ-Β σας, (αυτή η “σοβαρή” Κ-Β του Κου Σημίτη), θυμάστε; Μήπως αναγνωρίσαμε στην Τουρκία τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο;  Τυχαίο θα ήταν και αυτό και άσχετο σίγουρα με το συμβάν των Ιμίων και της συναντήσεως του Βουκουρεστίου, αλλά και όλων των Ε-Τ συναντήσεων που έλαβαν χώρα το 1996! Αχαχααχαχαχα Δεν ήταν σίγουρα απότοκο των γεγονότων του 1996, αλλά θα προέκυψε “εν αιθρία”!..  Αχαχαχαχαχαχαχα

5.  Ο Κος Πάγκαλος είπε ακόμα ότι ανέκαθεν οι Τούρκοι διεκδικούσαν τα πάντα στο Αιγαίο και πως αν πηγαίναμε σε Ε-Τ διαπραγματεύσεις, κάτι που ήθελαν Αμερικανοί και Τούρκοι, θα χάναμε σχεδόν τα πάντα! Η ελληνική Κ-Β τότε, όπως είπε, πέτυχε και αυτό δεν συνέβη!

Αυτό φίλοι μου δεν είναι λάθος! Είναι ψεύδος και μάλιστα -δυστυχώς- συνειδητό! Πάμε να το δείξουμε:

– Μόλις παραπάνω σας ανέφερα ότι αμέσως μετά από τα Ίμια πήγαμε σε διαπραγματεύσεις, με… 1ο Σταθμό το Βουκουρέστι, και με τελευταίο τη… Μαδρίτη, (1997), όπου αναγνωρίσαμε “τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο”!

– Αν πηγαίναμε σε διαπραγματεύσεις σίγουρα θα χάναμε, (προφανώς, λέγω εγώ, όχι διότι δεν θα είχαμε δίκιο, αλλά λόγω ανικανότητος στο συνομιλείν” και “διεκδικείν), είπε ο Κος τέως ΥΠΕΞ (Ένας από τους πολλούς τίτλους του)!

– Τότε, (αν σκεφτούμε προς στιγμήν… “λάθος”), γιατί τόσα χρόνια που καλούμε τους Τούρκους να πάμε στο “Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”, αυτοί δεν έρχονται να συζητήσουν έστω τις 1,2 διαφορές που εμείς αποδεχόμεθα, όπως πχ το θέμα της υφαλοκρηπίδος, κλπ, ώστε να… νικήσουν και να πάρουν και τη… “βούλα”, που λέμε;

– Το θέμα των διαπραγματεύσεων φίλοι μου δεν είναι κάτι απλό, για να χρησιμοποιείται έτσι… άκριτα, ακόμα και από τους ειδήμονες, ακόμα και από τους επαΐοντες!

– Αρνούμασταν, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε, πράγματι, να συζητήσουμε τις όποιες τ/αξιώσεις, [όπως αυτές διαμορφώθηκαν από το 1974 και μετά και όχι πιο πριν, από το 1974 που δημιουργήθηκαν το “Κυπριακό” στη νέα του μορφή και ακολούθως το… “Αιγιακό”, από την “Διεθνή Εξουσία”, δια των Τούρκων και δια της ανοήτως… συνεργασθείσας Χούντας Ιωαννίδη, καταλάβατε], διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι όπως θα διαπραγματευόταν κάποιος με έναν κλέφτη, που με ένα όπλο στο χέρι έχει εισβάλλει στο σπίτι του θύματος και αυτό προσπαθεί να χάσει όσο το δυνατόν πιο λίγα από τα υπάρχοντά του, με τον προκύψαντα… δημοκρατικό κλέφτη, που δέχεται να συζητήσει το πόσο θα … “γδύσει” το θύμα του, κλπ!..

Εμείς όμως, όπως ήδη σας έγραψα, διαπραγματευτήκαμε!

– Να θυμίσω παρενθετικά στον Κο Πάγκαλο, ότι οι Τούρκοι ΔΕΝ έχουν υπογράψει τη σύμβαση για τη θάλασσα του Μοντέγκο Μπέϋ (Τζαμάϊκα / 1982).

6. Οι Τούρκοι κατά τον Κο Πάγκαλο δεν θέλουν κάτι από την Ελλάδα, αλλά από την άλλη μας είπε ότι πάντα ζητούσαν, κλπ (Ασύμβατη τοποθέτηση)!

Θα ήθελα φίλοι μου να γράφω μέχρι αύριο για να αποδείξω ότι οι Τούρκοι (Ισλαμιστές και Κεμαλιστές, άπαντες αδιακρίτως) θέλουν (από το 1974 και μετά “πάσι δυνάμει”) να… κατακτήσουν -εκ νέου- την Ελλάδα, οθωμανοποιώντας την, όπως δηλ. είχε συμβεί μετά από την “Άλωση”, το 1453, μη μπορώντας να … χωνέψουν πώς οι Έλληνες, ένας υποτελής στους Οθωμανούς λαούς, το 1821 ήταν σκλάβος και το 1921 έφτασε 70χλμ από την Άγκυρα, είδε τους καπνούς από τις χαμοκέλες που είχαν για σπίτια οι Τούρκοι και μεσολάβησαν “Θεοί και Δαίμονες”, ώστε να ηττηθεί τελικά η ελληνική Στρατιά Μ. Ασίας και να οδηγηθούμε στη Μ. Ασιατική Κ/Φ και τη γενοκτονία 350.000 Ποντίων και 1,5 εκ. Μικρασιατών!

Να θυμάστε λοιπόν ότι οι Τούρκοι έχουν… “ψυχολογικά” με τους Έλληνες, (σας εξήγησα το “γιατί” / αφήστε που μας θεωρούν “εν πολλοίς” και υπευθύνους και για την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), και ασφαλώς και με τους Ρώσους, από τους οποίους έχουν ηττηθεί, αν θυμάμαι καλά, σε 13 πολέμους, μία σχέση δηλ. ας μου το επιτρέψετε, για να το χαλαρώσουμε λίγο, όμοια / ανάλογη με αυτή που έχει για 10ετίες αναπτυχθεί, μεταξύ του Ουράνιου Θείου “ΘΡΥΛΟΥ” και του Βελζεβουλικού Βάζελου, σχέση που έχει…τρελάνει παραδοσιακά τους Βάζελους και προσφάτως και τον βελζεβούλη… Τουϊτη!

7.  Ήταν λάθος πιστεύω η αναφορά του Κου Πάγκαλου στον Π-Θ Κο Τσίπρα, που ουσιαστικά μας είπε ότι “του την φυλάει”, διότι είχε “φάει” κάτι… γιαούρτια από κάποιους που γνώριζε και ήταν… “βαλτοί” από τον Κο Τσίπρα(;), (εγώ αυτό κατάλαβα, αλλά ίσως λανθασμένα), ευρισκόμενος σε κάποιο ταβερνείο, όπως είπε!

Πιστεύω φίλοι μου ότι ένας που διετέλεσε ΥΠΕΞ και μάλιστα της Ελλάδος, δεν συμπεριφέρεται έτσι, ακόμα και αν έχει… αρβανίτικη καταγωγή, όπως δικαιολογήθηκε ο Κος Πάγκαλος! Ένας ΥΠΕΞ δεν μπορεί να δείχνει ότι είναι εκδικητικός, ότι χάνει την ψυχραιμία του, και σε κάθε περίπτωση να προσβάλλει το θεσμό του Π-Θ, απειλώντας τον “ανοικτά” από τηλεοράσεως!

Αυτή η παράλογη…  λογική δεν συνάδει με πολιτικά άτομα οποιουδήποτε επιπέδου, (χαμηλού, μέσου ή υψηλού πολιτικού αναστήματος), διότι, εκτός του ότι δείχνει έλλειψη παιδείας, μπορεί να οδηγήσει και τους απλούς πολίτες σε ανάλογες πρακτικές και η Πατρίδα, που σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη Ο-ΜΟ-ΝΟΙ-ΑΣ(!), για προφανείς λόγους, να γυρίσει στον 19ο αι., στην εποχή του Π-Θ Δηλιγιάννη, που τον σκότωσε στο Σύνταγμα ένας χαρτοπαίκτης, επειδή είχε “βγάλει” Νόμο με απαγορευτικές διατάξεις για τις χαρτοπαικτικές λέσχες!

Εδώ θα πρέπει να επεμβαίνει ο Εισαγγελέας, (όπως θα συνέβαινε αμέσως, και ορθώς, για κάθε “ανώνυμο” Έλληνα πολίτη, αν απειλούσε τον Π-Θ), με βάση συγκεκριμένη Νομοθεσία, για τους τέως πολιτικούς, οι οποίοι σε μια “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, όπως είναι η Ελλάδα, έστω και “λαβωμένη”, δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι είναι… “πιο ίσοι” από τους άλλους πολίτες και να προσβάλλουν τους θεσμούς, όντας σίγουροι ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης!..

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙφίλοι μου!

Ο Κος Τράγκας όφειλε να επαναφέρει τον… χειμαρώδη Κο Πάγκαλο και έτσι να τον προστατέψει κιόλας, αλλά είχε “κολλήσει”,  από την αρχή της εκπομπής του, στο… αιδοίον και ως γνωστόν ο υπόψη δημοσιογράφος διατηρεί μ’αυτό ιδιαίτερη … σχέση, με αποτέλεσμα να… ξεχνιέται!

– Επίσης, πιστεύω ότι ήταν λάθος του τέως Κου Υπουργού, να αποκαλέσει “λαμόγια” παλαιούς συνεργάτες του στο ΥΠΕΞ, όπως μας είπε, απλά και μόνον επειδή βρήκαν πλέον “πολιτική στέγη” στον ΣΥΡΙΖΑ.

– Φανταστείτε φίλοι μου, το πόσο πολύ τους εκτιμούσε, αλλά λογικά και το πόσο υποκριτικά θα (τους) φερόταν!

– Πιστεύω ακόμα ότι έδειξε και μια αδικαιολόγητη έπαρση ο Κος Πάγκαλος, λέγοντας ότι “εγώ δεν πάω σε Κόμμα του 5%”!..Κρίνετε εσείς φίλοι μου!..

8. Στη συνέχεια, ο Κος Πάγκαλος ξέχασε να μας πει ότι ο φίλος του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ήταν ένας ακόμα μισέλληνας Αμερικανο-Εβραίος διπλωμάτης, ένας ακόμα μετά τον Πέρλ,… “Άρχοντας του Σκότους”, με “βρώμικο ρόλο”, όταν ο Π-Θ Α.Γ.Π”ΑΝΔΡΕΟΥ είχε επιβάλλει το “εμπάργκο” στα Σκόπια!.. Ας θυμηθεί τί είχε πει και γι’αυτόν ο Α.Γ.Π.!..

9. Ξέχασε τέλος να μας πει, για τον δικό του ρόλο, ώστε να μάθουμε την… αλήθεια, στην παράδοση Οτζαλάν στους Τούρκους, το 1999 (θα μου πείτε δεν ρωτήθηκε, έστω) και στο αν αυτή η παράδοση, εκτός της ζημίας που προκάλεσε στην ελληνική εξωτερική πολιτική, αναθεωρητική του… εαυτού της, μετά το 1996, και την άνοδο Σημίτη στην εξουσία, προκάλεσε και εκατόμβη νεκρών Κούρδων, μαχητών της ελευθερίας, στην Τουρκία…, αφού έδειξε να τον “πονάει”, το να έχει βάρος στη συνείδησή του, αθώο αίμα ανθρώπων, με βάση αυτό που μας είπε ότι είχε πει για τα Ίμια, στον Χόλμπρουκ, καταλάβατε!..

Προσέξτε στο “ανθρώπινο αίμα” αναφέρομαι και μόνον και όχι στην εντιμότητα στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, επί ημερών του, τότε στο ΥΠΕΞ!

10.   Επανερχόμενος στον Ναύαρχο Λυμπέρη θα ήθελα να μην ξεχάσω να σας θυμίσω φίλοι μου, ότι είχε κληθεί -προ αρκετών ετών- για συνέντευξη στο “MEGA CHANELL”, όταν παρουσιαστής ήταν ο… “δεν καταλαβαίνω”, καταλάβατε ο δημοσιογράφος Κος Καψής, και είχε τελικά “βγει” τηλεφωνικά, όπως και την ίδια χρονική στιγμή “βγήκε τηλεφωνικά” και ο τότε Α/ΓΕΣ Βούλγαρης (με το γνωστό παρωνύμιο / STOP) και “εις επίκοον όλων”, ο Ναύαρχος ρώτησε τον Στρατηγό: “Σου ζήτησα ή όχι να στείλεις Κ/Δ στα Ίμια και αρνήθηκες”, κλπ Αν δεν σφάλλω τον ρώτησε 1, 2 φορές και εκείνος δεν απάντησε! Του είχε θέσει 2, 3 ερωτήσεις που έδειχναν ξεκάθαρα ότι κάποιοι είχαν “στήσει” τον αξιοπρεπή και κυρίως -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- ασυμβίβαστο και μη ενδοτικό(!) Κο Α/ΓΕΕΘΑ, των Ιμίων.

– Επίσης ερωτάται: Ποιός Π-Θ διέταξε τον Λυμπέρη, κλπ; Αυτός που δεν γνώριζε ούτε τον ορισμό του όρου: “Κανόνες Εμπλοκής”; Αυτός που είχε τον Α/ΓΕΕΘΑ να περιμένει σαν … “σκυλάκι” έξω από την πόρτα του; Και άλλα πολλά Κε Πάγκαλε! Γι’ αυτό νομίζω φρόνιμο ήταν να μένατε σιωπηρός, λέγοντας “άλλη ερώτηση”!.. ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!

Το μόνο σίγουρο Κε Πάγκαλε που μας έδειξαν τα… Ίμια είναι, ότι δεν θέλετε στην ηγεσία των ΕΕΔ, κάποιοι της πολιτικής “ελίτ” της Ελλάδος, στρατιωτικούς Ελληνοκεντρικούς, Ελληνόψυχους, γνήσιους Δημοκράτες και Χριστιανούς, όπως ήταν ο Λυμπέρης, αλλά μόνον πολιτικούς σας δούλους, ορντινάτζες και καθαρίστριες, μέχρι και των… εμμετών σας!..  

– Και κάτι ακόμα Κε Πάγκαλε! Η γλώσσα του σώματός σας, σας… πρόδωσε χθες! Λέγατε ψέμματα, στις περισσότερες των απαντήσεών σας, το δε ύφος σας έδειχνε έναν άνθρωπο που έψαχνε να δικαιολογηθεί ουσιαστικά, για ό,τι έπραξε τότε…

– Και “ναι”! Εκδώστε επιτέλους το βιβλίο σας για τα Ίμια, να σας διαβάσουμε…

Αυτά Κε Πάγκαλε και πιστεύω ότι θα με κατανοήσετε και δεν θα με παρεξηγήσετε, αφού οι Αρβανίτες, εξ όσων γνωρίζω, “πάνε” τους ευθείς και ίσιους, ή όχι; Σε κάθε περίπτωση εσείς ο ΔΥΝΑΤΟΣ, μην τα βάλετε με έναν ΑΔΥΝΑΜΟ, σαν τον… “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ“!..

– Και κάτι τελευταίο για τον παππού σας! Αυτός ήταν μεγάλος μάγκας Κε Υπουργέ, εσείς μπροστά του, ας μου το συγχωρέσετε,… είστε “νάνος”, παρά το δέμας σας! Έκανε πολλά και σπουδαία για την Ελλάδα μας, αλλά με κουράσατε, αφού γράφω τόση ώρα, και δεν έχω τη δύναμη να τα αναφέρω όλα!

– Αλλά και τίποτα να μην έκανε, που λέγει ο λόγος ασφαλώς, για μένα αρκούσαν τα δάκρυα που έχυσε, το με λυγμούς κλάμα του, στην Αλεξανδρούπολη, όταν απαγορεύθηκε, ουσιαστικά με εντολή του τότε διαπραγματευτή μας στη Λωζάννη, ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, να μπει η Στρατιά ΝΙΔΕΡ, στην οποία, αν δεν σφάλλω ήταν Υδκτης, στην Α. Θράκη! Καταλάβατε!

– Και το πιο σημαντικό Κε Υπουργέ!

– Ο παππούς σας, έφτασε σχεδόν μέχρι την Σόφια, το 1925, για να εκδικηθεί τον Έλληνα Λοχαγό, που σκότωσαν στην Ε-Β μεθόριο, οι άλλοι μεγάλοι φονιάδες της ΙΕΡΗΣ ΦΥΛΗΣ μας, (πιο πολύ μάλιστα συγκρινόμενοι με τους Μογγολότουρκους), Βούλγαροι, που έτρεξαν στην “ΚΤΕ” να ζητήσουν να επέμβει, ώστε να διαφυλάξουν την πρωτεύουσά τους και γενικά τα εδάφη τους!

– Αφήστε λοιπόν τον κάθε δήθεν προοδευτικό Σταλινίσκο να τον αποκαλεί ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και όπως αλλιώς θέλει και ασχοληθείτε μόνον με εκείνους που εκτιμάτε ότι έχουν “ειδικό βάρος” ως άτομα και προσωπικότητες και όχι με τα… σκουλήκια και τους ιστορικούς προδότες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΘΡΑΚΗΣ μας, απάτριδες Κομμουνιστές, οι οποίοι, όπως καλώς γνωρίζετε, δεν πιστεύουν σε καμιά Ελλάδα, αφού μέχρι και το Κόμμα τους το ονόμασαν Κ.Κ.Ελλάδας και όχι Ελληνικό Κ.Κ.! Καταλάβατε!..

– Τέλος, όσο για το “Νόμο για το … Μήκος της Φούστας”, του παππού σας, μήπως, όσο και τραβηγμένη ασφαλώς να ήταν σαν ενέργεια, σας αρέσει σήμερα που κυριαρχεί η εθνική … “ξεκωλίαση”, που διαλύθηκαν τα πάντα, που χάθηκε το μέτρο; Δεν νομίζω!..

                                                                          “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” 

ΥΓ. ΑΝ “ΖΟΥΣΕ” ΤΟ 1996, [ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ “ΦΥΓΕΙ” ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΑΝ. ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΟΙ Η.Π.Α. ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ], ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1987, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ: “ΕΛΑΤΕ”! ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ …ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ … ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΥΦΑΜ ΤΟΥΣ Ρ. ΠΕΡΛ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΣΤΟ Τ/ΓΕΕΔ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ Τ/ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚAΝΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ Π/Ν ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΜΕ … ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ! ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ Π-Θ ΜΕ 40 ΟΚΑΔΕΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΕΞΕΛΛΕΙΠΑΝ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!

ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΠΧ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ, ΕΝΑΝ ΑΛΕΥΡΑ, ΕΝΑΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΜΟΡΦΙΚΑ ΤΣΑΛΔΑΡΗ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ … ΚΑ ΤΑΣΙΑ, (ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ “ΛΙΦΤΙΝΓΚ”, ΑΦΟΥ…ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ), ΤΟΝ ΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΟΥΡΑ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΛΕΓΕΤΑΙ Η (ΔΙΑΖ)…  ΚΟΥΡΑΔΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ… ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΤΣΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΚΛΠ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣ … ΒΟΥΤΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ… ΞΕΧΕΙΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ… ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ… ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΕΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΑ!..

                                                                                         “ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ