ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ!.. ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ!..

Φίλοι μου / μας!

Ενεργοποιήθηκε (αναφέρθηκε ως “Άσκηση Συναγερμού”), από χθες (30-03-2021), η 66 Μ/Κ ΤΑΞ, η Ταξ/χία που τώρα ευρίσκεται στην Τυρολόη, της Ραιδεστού. 

Το τ/ΥΠΑΜ ανέφερε πως αυτό έγινε στο πλαίσιο της ασκήσεως του ΝΑΤΟ “STEADFAST DEFENDER 21”, στην οποίαν όμως οι Τούρκοι δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν, κάτι που είχε δημιουργήσει μείζονα αντίδραση στο Τ/ΓΕΕΔ, ενώ ο ίδιος ο Κος Ακάρ αναφερόταν σε δήθεν “παιχνίδια” των Ελλήνων, σε βάρος των Τούρκων, συνδυάζοντας, στην αβάσιμη, “εν πολλοίς”, επιχειρηματολογία του, τις ΕΕΔ, με τις Αμερικανικές και Αγγλικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή της Αλεξανδρουπόλεως, και όλες μαζί με την υπόψη άσκηση του ΝΑΤΟ!

Άλλαξε κάτι και η 66 Μ/ΚΤΑΞ, μετά από την τ/διαμαρτυρία στο ΝΑΤΟ, εκλήθη να λάβει μέρος στην άσκηση, ως τ/συμμετοχή;

Η 66 Μ/Κ ΤΑΞ διετάχθη να συνεγερθεί, ως αντίδραση του Τ/ΥΠΑΜ στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να… ανησυχήσουν το ΝΑΤΟ και κυρίως οι εμπλεκόμενοι… κακοί(sic) Έλληνες (ΕΕΔ)

Η 66 Μ/Κ ΤΑΞ, αναφέρθηκε από το Τ/ΥΠΑΜ ότι, θα μεταφερθεί στο “Πεδίο της Ασκήσεως” με θαλάσσια και εναέρια μέσα, (άραγε πού), χωρίς να λέγει, αν η τ/Ταξ-χία θα λάβει μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ ή αν δραστηριοποιήθηκε “άσχετα” από την άσκηση του ΝΑΤΟ, αλλά ως τ/αντίδραση, λόγω της ΝΑΤΟϊκής αυτής ασκήσεως!

Η 66 Μ/Κ ΤΑΞ είναι η “βάση” της τ/συνεισφοράς – συμμετοχής στην “Διακλαδική Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως” του ΝΑΤΟ, την ηγεσία / την Δκση της οποίας ανέλαβε προσφάτως η Τουρκία, με επίσημη τελετή στην Πόλη, όπου και η έδρα του τ/”ΝΑΤΟΪΚΟΥ” 3ου ΣΣ.

Κατά την προσωπική μας άποψη πάντα, κακώς(!) δεν εκλήθη η Τουρκία να λάβει μέρος στην Άσκηση, αφού έχει και την Δκση, άρα και την κύρια ευθύνη, για την Νο “1” σήμερα “Δύναμη Γροθιά” του ΝΑΤΟ!

Φυσικά, δεν ξέρουμε, αν το… Τουρκόφιλο (γειά σας Κε Γ. Γραμματέα, πώς είστε;) ΝΑΤΟ είχε προηγουμένως ενημερώσει την Τουρκία, για τους λόγους της μη συμμετοχής της στην “DEFENEDER 21”, ως θα όφειλε να πράξει, για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της, όπως και δεν ξέρουμε, αν μετά τις τ/διαμαρτυρίες, (άδικες σε ό,τι αφορά τις ΕΕΔ), το ΝΑΤΟ άλλαξε άποψη και κάλεσε τελικώς την Τουρκία στην Άσκηση!

Να θυμίσουμε τα ακόλουθα:  

Η 66Μ/Κ ΤΑΞ αποτελεί (και) την “βάση” του όλου τ/επιθετικού σχεδιασμού (αρχικού τουλάχιστον), κατά της Ελλάδος. Αποτελεί τον “Άξονα” γύρω από τον οποίον υλοποιείται η 1η “Περίοδος” του τουρκικού κατά της Ελλάδος επιθετικού σχεδίου!

– Πρόκειται για μια λίαν… “προσεγμένη” ΤΑΞ-ΧΙΑ, η οποία, για χρόνια, “κρυβόταν” επιμελώς από τις ΤΕΔ, και γι’ αυτό οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” την είχαν ονομάσει ΤΑΞ-ΧΙΑ “ΦΑΝΤΑΣΜΑ”! (Οι Τούρκοι την εμφάνιζαν να είναι στην Πόλη, όπου και… πράγματι ήταν και μετεκινήθη, κατά το μείζον της, μετά το αποτυχόν “Κίνημα” του 2016).

Τέλος, να πούμε ότι, ο Κος Χ. Ακάρ και οι ΤΕΔ δεν “έκλαψαν” διότι δεν εκλήθησαν στην άσκηση και έχασε έτσι την ευκαιρία να ασκηθεί το τ/Προσωπικό, κλπ, ούτε διαμαρτυρήθηκαν διότι ένοιωσαν να εθίγοντο, λόγω της μη κλήσεώς τους (;), κάτι που ως έναν βαθμό, μικρό όμως, πράγματι συνέβη!

Ποιά είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια(!) είναι πως οι Τούρκοι ήθελαν να λάβουν μέρος στην άσκηση προκειμένου να πάρουν / να αντλήσουν “από πρώτο χέρι” πληροφορίες για τις Αγγλο-Αμερικανικές Δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη, το μέλλον τους εκεί, την αποστολή τους, κλπ, ψάχνοντας για κρυφές “πτυχές” της Ε-Αμερικανικής και Ε-Αγγλικής τυχόν συμφωνίας, όπως και να δουν “μόνοι” τους το ελληνικό Πεδίο (Ο.Κ. μέρος του), όντας (και) σε ε/έδαφος!..

Τα “Ντρόουνς” (από την Αδριανούπολη κυρίως), έχουν δώσει βεβαίως μια εικόνα στις ΤΕΔ για όλον τον ε/Έβρο, κλπ, με τις παράνομες, εδώ και καιρό, Κε Ακάρ, πτήσεις τους, εντός του ΕΕΧ, πέραν -φυσικά- των πληροφοριών που παίρνει το Τ/ΓΕΕΔ και η “ΔΝΣΗ ΕΠΧΣΕΩΝ”/Τ/ΓΕΕΔ, από τους Πράκτορες (ελληνόφωνους και ελληνομαθείς, κυρίως στρατιωτικούς, που ζουν στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, αλλά και στα… Κατσιβέλικα της Αλεξανδρουπόλεως, με διάφορα προσωπεία), πράκτορες που ελέγχει η τ/ΥΣΠ, στην Δ. Θράκη, δια του υπευθύνου της -κάθε φορά- Σχη, στην Αδριανούπολη, (έχουμε αναφερθεί στην τ/Στρατιωτική “ΜΙΤ”/ ΓΕΕΔ), αλλά βεβαίως και μέσω πρακτόρων της ΜΙΤ, που ελέγχονται από το τ/Προξενείο, της Κομοτηνής, όμως άλλο είναι να καταφέρουν οι ίδιες οι ΤΕΔ, ως ΤΕΔ, και μάλιστα “σε καιρό ειρήνης”, να πάρουν πληροφορίες ούσες μέσα στο ε/έδαφος.

Βάσει του Σεναρίου της Ασκήσεως, πιθανώς κάποια τ/στρατιωτικά Τμήματα να ήσαν και μέσα στην Ελλάδα, για κάποιο χρόνο, όπως ήταν παλαιότερα, ο “Ειδικός Μ/Κ Αλβανικός Λόχος”*, που για λόγους ασκήσεως, του ΝΑΤΟ και πάλι τότε, είχε “περπατήσει” όλη την “Εγνατία” και είχε φτάσει στον Έβρο, όπως άλλωστε προβλέπουν και τα σε ισχύ “ΝΑΤΟΪΚΑ” σχέδια, σε περίπτωση Ρωσικής παρουσίας ή αποπείρας παρουσίας των ΡΕΔ, στην Πόλη ή στην ευρύτερη αυτής περιοχή!

* ΜΗΝ ξεχνάτε την προσφάτως υπογραφείσα Τ-Α συμφωνία, με το άκρως ενδιαφέρον, στην ελληνική του διάσταση, στρατιωτικό του “κομμάτι”!..

Η Αλβανία χρησιμοποιείται ήδη, και θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον, ως “Περιοχή Διοικητικής Μερίμνης” (“ΠΔΜ”) και ως “Προκεχωρημένος Χώρος Συγκεντρώσεως” στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, τα οποία ακολούθως και δια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, (Μακεδονίας μας), μεταβαίνουν, (όπως και αυτά από τα Σκόπια, Κόσοβο, κλπ), και φυσικά και δια της Θράκης, στην Πόλη!

Οι Ασκήσεις αυτές είναι πάντα “ευκαιρία”, για έμπειρα στελέχη Πληροφοριών, όπως και για “Ειδικά Τμήματα Συλλογής Πληροφοριών”!..  Είναι άλλο μια Πληροφορία να την παίρνει ένας Πράκτορας (ακόμα και ο καλύτερος) και άλλο να την αποσπά ο ίδιος ο Μαχητής ή το Τμήμα, Μονάδα, ΜΜ, κλπ, που μέλλει να αγωνισθεί ή αγωνίζεται ήδη!..

Οψόμεθα!

(Οι ΕΕΔ δεν θα πρέπει, ούτε για 1” να πάψουν να παρακολουθούν τους… αχόρταγους γείτονές μας)!.. 

Πάντως, εμείς “οδηγούμεθα”, και πάλι, σε 2, 3 συμπεράσματα, γνωστά “εν πολλοίς!

    α. Επιβεβαιώνουμε, με το όλο παραπάνω θέμα, τον τρόπο δράσεως της Ηγεσίας των ΤΕΔ, για άλλη μια φορά!

Είστε πείσμονες, Κε… Ακάρ, εμμονικοί στους σκοπούς και στόχους σας, παραπλανητικοί, (μάλιστα θα έλεγα πως έχετε… έρωτα με την Παραπλάνηση, μια παραπλάνηση που, σε εσάς, τείνει, σχεδόν 100%, να μετονομαστεί σε… δολιότητα), κλαψουρίζοντες συνεχώς και φυσικά εσκεμμένως, δύσκολοι στις όποιες αλλαγές Σχεδίων, και προσβάλλετε, όταν ο αντίπαλός σας (θα) είναι διασπασμένος στο Πεδίο, είτε γενικώς (θα) παρουσιάζει κάποια προβλήματα, από… κενού, έως… δομικά!

Αυτά τα ολίγα στα κάνουμε “δώρο” Στρατηγέ Ακάρ, επειδή θες να φανείς “Καλός”, κλπ, αλλά εκείνη η… γαμ…νη φύση του Σκορπιού δεν σ’ αφήνει να… αγιάσεις απέναντί μας!..

   β. Είναι βέβαιον ότι, … “εκ συμπαθείας”, μαζί με την 66η Μ/Κ ΤΑΞ συνεγέρθησαν και οι λοιπές Μονάδες της περιοχής, ήτοι αυτές των 2ου και 5ου τ/ΣΣ!

   γ. Το ΝΑΤΟ χρήζει αμέσων αλλαγών, και Προσωπικού και Νοοτροπίας, και άντε, για να μην σας κουράζω, γενικώς αλλαγών και μάλιστα δομικών!.. 

Φίλοι μου / μας!

Με πολύ σεβασμό στην Συμμαχία, το ΝΑΤΟ είναι ή μοιάζει να είναι πράγματι “εγκεφαλικά νεκρό” και όχι φυσικά με την τουρκική διάσταση, που ανέφερε ως δικαιολογία, για τον υπόψη χαρακτηρισμό του, ο Πρόεδρος Μακρόν, αλλά “εγκεφαλικό νεκρό” πολιτικο-στρατιωτικά, κάτι που προξενεί βαθιά ανησυχία ή που θα πρέπει να προξενεί ανησυχία!..

Η μη κλήση των ΤΕΔ, έστω και αρχικώς, (αφού εμείς αγνοούμε το τί ΤΕΛΙΚΩΣ συνέβη, μετά τις τ/διαμαρτυρίες, κλπ), να λάβουν μέρος στην Άσκηση “DEFENDER 21”, όταν μάλιστα οι ΤΕΔ έχουν την Δκση της κύριας ΝΑΤΟΪΚΗΣ “NRF” (από Ιαν. 2021), τί άλλο μπορεί να σημαίνει, τί άλλο μπορεί να καταδεικνύει;

Είχαμε και στο παρελθόν αναφερθεί σχετικά και μπορείτε να αναζητήσετε, βρείτε, και διαβάσετε και πάλι τις θέσεις μας, για το ΝΑΤΟ!..

Για “σήμερα” θα χρησιμοποιήσουμε μόνον την φράση – διαταγή το 1973 του Ροκφέλερ, στον τότε Α/”CIA” Σλέσινγκερ, “κατεβάστε τους πιθήκους από τα δένδρα”, που φυσικά αφορούσε την απενεργοποίηση – αποστράτευση των παλαιών πρακτόρων της Υπηρεσίας, (όπως και της “ΝSA”), που συντηρούσαν τον Α-Ρ τότε “Ψυχρό Πόλεμο” και την ανανέωσή τους με νέο προσωπικό, προσωπικό συγκεκριμένων… “προδιαγραφών”, εισηγούμενοι, με σεβασμό, την υλοποίηση αναλόγου πράξεως ή πρακτικής στο ΝΑΤΟ, αλλ’  όμως και(!) σοβαρής αλλαγής “πολιτικής δράσεως”, μια δράση που θα πρέπει να εδράζεται σε σύγχρονη και καινοτόμο σκέψη, ώστε να είναι αποτελεσματική στο Πεδίο!

Δυστυχώς αγαπητοί, “έφτασε” το ΝΑΤΟ να αποτελεί… προέκταση του “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ” Κόμματος των Η.Π.Α., επί Τραμπ, (τα ίδια θα γράφαμε και το αντίθετο να συνέβαινε), ή να λαμβάνει διαταγές από την Γερμανία της Μέρκελ, πιθανότατα λόγω του γεγονότος ότι η Γερμανία και η Κα Μέρκελ, έχουν ορισθεί από τους “Διεθνείς Εβραίους”, ως η Νο “1” χώρα και ως η άτυπη Π-Θ της ΕΕ, μια ΕΕ που αυτοί στην πραγματικότητα την κυβερνούν!

Αυτά, και μόνον, είναι ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ! 

Η ΝΑΤΟΪΚΗ… παρακμή δεν άρχισε τώρα, ΠΡΕΠΕΙ όμως ΤΩΡΑ(!) να τελειώσει!

Αυτή η “ΠΑΡΑΚΜΗ” ήταν που οδήγησε στην απώλεια της Κριμαίας, και στην διενέργεια του “1ου βήματος” “Καθόδου” της Ρωσίας προς τα Στενά και το πραγματικό Κέντρο της Γης (Κων-πολη)!..

Η ίδια “ΠΑΡΑΚΜΗ” έφερε τους Ρώσους στην Συρία, στην Λιβύη, στην Τουρκία(!!!), η ίδια παρακμή ανέστησε παλαιές και “θαμμένες” Ισλαμικές Οργανώσεις ή δημιούργησε αντιστοίχως νέες τρομοκρατικές(!) Ισλαμικές Οργανώσεις (!..), στην Β. Αφρική, στην Μ. Ανατολή, κλπ, κλπ, κλπ, και γι’ αυτό ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΩΡΑ(!) ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, αφού αυτό δεν έγινε, όπως θα έπρεπε, εδώ και χρόνια!..

Σε κάθε άλλη περίπτωση,  η Δύση, όπως πολλές φορές το έχουμε πει εδώ και εξηγήσει, στο τέλος, θα ηττηθεί από την… “Αρκούδα”, έστω και “στα σημεία“!..

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

-/-

Διαβάστε τώρα παρακάτω και το τ/”Κείμενο – Πληροφορία”, μετά ορισμένων Σχολίων!

NATO tatbikatı “STEADFAST DEFENDER 2021” kapsamında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca “Alarm Tatbikatı” gerçekleştirildi.

NATO tatbikatı STEADFAST DEFENDER 2021 kapsamında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Gücü (VJTF21) birlikleri tarafından Alarm Tatbikatı icra edildi. Tatbikatın hava ve deniz vasıtalarına yükleme safhası için limanlara intikal gerçekleştirildi.

Alarm Tatbikatı’na dair Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi sosyal medya hesabından görüntüler paylaşıldı. Görüntüler büyük ilgi gördü.

Yorumlar (Μερικά και Ενδιαφέροντα Σχόλια Αναγνωστών).

  • nato ülkelerinden biri nato ülkesi olan birine saldırırsa bunun yaptırımı ne .mesela tatbikattı ayağına yunan ege de yada akdenizde bi gemimizi yada bi uçağımızı yada bi helkopterimizi vurdu bunun yaptırımı ne.akdenizde uçağımızı düşürmüşdü amerika sonuç ne oldu
  • vatan candır31.03.2021 10:19
    Maşallah maşallah
  • Serhat31.03.2021 09:28
    Lüleburgaz da askerlik yaptım. Orada sürekli tatbikat ve alarm oluygulamasi olur. Her daim hazır kıta bekler birlikler. Allah esirgesin hepsini.
  • velhasıl31.03.2021 09:15
    TATBİKAT adı altında TÜRKİYE nin gücünü görmeye çalışıyorlar bu açık ve net.
  • gülname kabaoğlu31.03.2021 09:08
    maşaallah maşşallah Rabbim hep muzaffer etsin Allaha emanet olun..
  • Yasin31.03.2021 13:59
    NATO bize dostmu düşman mı bilen varmı. NATO ülkeleri hep bizim alehimizde. Biz ise natoyu dost görüyoruz
  • Osman31.03.2021 13:56
    Nato dediğin kuzey atlantik paktı… Natoya girmek (1952) için Kore savaşına girdik (1950-53) Kore’de nice şehitler verdik… Kore’nin bize ne faydası oldu? Hiçbir şey…. Natoya girdik ne oldu? Abd nin güdümünde fetöcüler türedi… Türkiye’de abd üsleri açıldı… Maşa olduk… Nato tarafından Türkiye’ye yapılan hainliklerin düşmanlıkların da haddi hesabı yok… Ne kazandık? Hiçbir şey….
  • Çiçek.31.03.2021 13:46
    Hey Maşallah subhan Allah Nazar degmesin gücümüze güç katsın Allah bizim olsun kıyamete kadar. Müslüman kardeşlerimize güç versin Allah her daim Amin
  • Turan31.03.2021 13:39
    Türkiye natodan ayrılırsa söz Allah için kan akitacagim .. bir kurban keseceğim Rabbime söz veriyorum … Türkiye hep bunları ayakta tutmuş
  • Hacivat31.03.2021 13:17
    Nato nun cani cehenneme türkiye nin ordusu türkiye icin alarma gecer Nato bizi ilgilendirmez
  • Baybora31.03.2021 13:12
    Allah ım sana ve sebep olanlara ne kadar dua edip, şükretsem bunun karşılığı olamaz. Araç gereçleri ve askerin techizatını görünce duygulandım. Hurda revoları ve Amarika dan kalma kalpazan arkeri araçlar geldi gözümün önüne. Allah var gam yok. Rabbim bu senin ordun.
  • Hüseyin31.03.2021 12:52
    Güzel
  • MİSAFİR31.03.2021 12:46
    Adamlar ordunun refleksine bakıyor. İşler kızışabilir.
  • Adam31.03.2021 12:12
    Nato oyun

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ… ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΤΗΣΙΑ 7ΗΜΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ, Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ “ΑΓΓΕΛΩΝ”, (ΦΕΤΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “ΚΥΡΙΟΤΗΤΕΣ”), ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΩΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ… ΙΕΡΟΚΡΥΦΙΩΣ!..  (ΣΤΟΥ “ΛΑΜΟΓΙΑ” ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20:00)!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1. Να και οι Τούρκοι, να μας παρουσιάζουν τον πρώην Τουρκόφιλο Α/”ΑΚΑΜ”, στην Αθήνα! Έβαλαν με το άρθρο τους αυτό, την τελική… σφραγίδα στα όσα γράφαμε εδώ, για το στέλεχος αυτό του ΑΠΝ, απ’ όταν ακόμα υπηρετούσε στην Πατρίδα μας, και αισχρότατα τους “έδινε” ΚΕ… ΠΑΪΑΤ και κυρίως ΚΕ… “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ”, τα ΠΑΝΤΑ!.. 

Κοι του Α/ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ!

Ανακαλέστε το υπόψη στέλεχός σας “στην τάξη”, ειδάλλως θα σας στείλουμε όλα του τα σχετικά σε βάρος μας καμώματα και δεν το θέλουμε, αφού κανένα τέτοιο επαρμένο… σκουλήκι δεν θα χαλάσει τις Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις!

Παράλληλα, παρακαλούμε ενημερώστε και πάλι τους “δικούς σας”, για το “πώς” πρέπει να φέρονται γενικώς οι στρατιωτικοί Πρέσβεις στην αλλοδαπή, πόσο μάλλον οι Αμερικανοί, αφού εκπροσωπούν την “ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ”, που ο Πρόεδρός σας μας είπε ότι ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΕ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ “ΠΡΑΓΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!..  

Ο “Κος” αυτός, Αξιωματικός ισχυρίζεται ότι… είναι, μοιάζει να ξέρει πολύ καλά από… λεφτά και τιμές στην… αγορά, ίσως ως ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ στους Τούρκους ακριβώς γι’ αυτά, για τα… ριάλια δηλαδή, οπότε μας έκρινε εύκολα και μας χαρακτήρισε… επαίτες, ήτοι ζητιάνους, ο… “ξανθομούνης”, διότι απέδειξε ότι ήταν και τέτοιος!

Εμείς γράφαμε, (ναι ή όχι;), αλλά, και πάλι, ποιοί μας άκουγαν, αν δεν μας… χλεύαζαν; Ε(!), εκεί στο ε/Πεντάγωνο λέω!..

ABD’den Yunanistan‘a dilenci iması: Dilencilik yapmayın!

Yunanistan ABD’den fırkateyn alacak, ancak geminin eski oluşu Yunan basınında eleştirilere yol açtı. ABD Atina eski ataşesi Yunanistan‘a çok sert yanıt verdi.

 

ABD'den Yunanistan'a dilenci iması: Dilencilik yapmayın!
31.03.2021
  • Yunanistan askeri gücünü artırmak için Fransa ve ABD ile çeşitli anlaşmalar yaptı.
  • ABD ile yapılan anlaşmalar kapsamında, Washington’dan fırkateyn alınması noktasında mutabakata varıldı.
  • Atina’nın Washington’dan alacağı savaş fırkateyninin eski oluşu eleştirilere yol açtı.
  • ABD’nin eski Atina askeri ataşesi Robert Palm, Yunanistan’daki bu eleştirilere çok sert cevap verdi.
  • Palm “Dilenciler seçme hakkına sahip değil. Yunanistan’a ne verirsek onu kullanacak.” dedi.

Yunanistan, son dönemde gerçekleştirdiği askeri anlaşmalar ve tatbikatlar ile Türkiye’ye karşı durmak için çabalıyor. Özellikle Hava ve deniz gücünü kuvvetlendirmek için anlaşmalar yapmaya çalışan Yunan yönetimi, Fransa ve ABD’nin eski uçak ve gemileri envanterine katmaya hazırlanıyor.

Son olarak ABD ile yapılan deniz gücüne takviye anlaşmasıyla, envanterine eski bir ABD fırkateyni eklemeye hazırlanan Yunanistan’da bu durum eleştiri konusu oldu. Eski bir geminin ordu bünyesine “modernizasyon projesi” kapsamında katılmasına tepki gösteren Yunan medyasına ABD’nin Atina eski askeri ataşesi Robert Palm’dan çok sert tepki geldi.

ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΪΑΤ, ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ “3 ΝΟΥΜΕΡΑ”!.. 

“DİLENCİLER SEÇİCİ OLAMAZ”

5 milyar euro bütçe ile deniz gücünü modernize etme prgramı kapsamında ABD’den alınacak olan fırkateyni eleştirenlere, ABD’nin eski Atina Askeri Ataşesi Robert Palm skandal niteliğinde bir yanıt verdi.

Twitter’da bir Yunan kullanıcı, farklı iki fırkateynin fotoğraflarını koyarak ‘Benim istediğim’ ve ‘Bana verilenler’ mesajını paylaşırken ABD’li diplomat Palm Tweet’in altına “Dilenciler seçici olamaz” yanıtını verdi.

Palm’in Twitter hesabından yazdığı mesaj Yunan kullanıcıların büyük tepkisine neden oldu.

YUNANİSTAN’IN TARTIŞMALI MODERNİZASYON PROGRAMI

Yunanistan maddi problemler yaşamasının yanı sıra, eskide kalan ve eleştirilere yol açan askeri gücünü yükseltmek için faaliyetler yürütüyor. Bu bağlamda Fransa ve ABD ile çeşitli anlaşmalar gerçekleştiren Atina’nın bu hamlesi de tıpkı askeri gücü gibi tartışmalara yol açtı.

ABD yönetimi eskidiği için envanterinden çıkartmayı planladığı gemilerden bir kaçını Yunanistan’a vermeyi teklif ederken, Fransa da Cassard Sınıfı Hava Savunma Firkateyni “Jean Bart” ve Georges Leygues Sınıfı Denizaltı Savunma Harbi Firkateyni olan “Latouche-Tréville”i Yunan Donanması’na ücretsiz olarak verme teklifinde bulundu.

Her iki geminin de oldukça yaşlı ve Fransız Donanması’nın envanterinden çıkarılmaya hazırlandığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7

2. 3ΩΡΟ “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΧΘΕΣ (31-03-2021), ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ, ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΩΣ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ ΠΕΡΙΕΣΤΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Milli Güvenlik Kurulu sonrası bildiri yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın başkanlığında 3 saat süren MGK toplantısı sona erdi. Yazılı açıklama yapıldı.

 

Son dakika haberi: Milli Güvenlik Kurulu sonrası bildiri yayımlandı
30.03.2021
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 3 saat süren MGK toplantısı sona erdi. Yazılı açıklama yapıldı.

MGK Bildirisi’nde, diyalog çağrılarına rağmen Türkiye karşıtı politikalarını artıran Yunanistan, uluslararası hukuka riayet etmeye davet edildi. Bildiride ayrıca, Suriye’deki aktörlere, mevcut insani krizi derinleştirecek eylemlere son verme çağrısında bulunuldu.

Yazılı açıklamadan öne çıkanlar başlıklar şöyle:

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışındaki operasyonlarımız azim, kararlılık ve başarıyla devam etmektedir.

Suriye’de kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ülkenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği korunmak suretiyle ulaşılabilir. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede barış, huzur ve istikrara katkı sunan her girişimi desteklemeye devam edecektir.

Barış, huzur ve istikrarın yeniden tesisi için Suriye’deki tüm aktörlere, mevcut insani krizi derinleştirecek eylemlere son verme çağrısında bulunuyoruz.

Yunanistan’ı, Türk azınlığa yönelik insan hakları ihlalleri, sığınmacıları hedef alan insanlık dışı uygulamaları ve Türkiye karşıtı politikalarını artırma gayretine karşı uluslararası hukuka riayet etmeye ve iyi komşuluk ilişkilerinin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Kıbrıs meselesinde, yarım asırdır netice vermeyen ve Türk varlığını yok sayan yaklaşımların yerine Ada’daki gerçekleri göz önünde bulunduran ve hakkaniyeti esas alan kapsamlı ve kalıcı çözümlerin bağımsız iki devlet temelinde gündeme alınması hususu vazgeçilmezdir.

Libya’daki siyasi süreçte katedilen aşamalar memnuniyet vericidir. Türkiye, iç savaşın yaralarının en kısa sürede sarılarak Libya halkının güvenlik, huzur ve refahının sağlanmasında  her türlü desteği verecektir.

Doğu Akdeniz’de istikrar ortamının tesisini ve sürekliliğini sağlayacak politikalar ile uluslararası hukuka uygun çözümlerin geliştirilmesi yönündeki samimi çağrımızı yineliyoruz. Bölge ülkelerinin karşılıklı hak ve menfaatlerini gözeten ortak bir yaklaşım benimsemesi önemlidir.

Bu çerçevede Doğu Akdeniz’de bölge dışı ülkeleri ve uluslararası aktörleri tarafsız ve sağduyulu bir tutum sergilemeye davet ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te Türkiye’nin iktisadi, içtimai, siyasi ve askerî güvenliğini en üst seviyeye çıkarma millî hedefi doğrultusunda yapılan çalışmaların süratle neticelendirilmesi için tüm imkânlar seferber edilecektir.

KAYNAK: HABER7
-/-