Φίλε Εσύ Που Μας Ρώτησες Κάποια “Πραγματάκια” Για Την “ΜΙΤ” Και Τον Α/ΜΙΤ Χ. ΦΙΝΤΑΝ!..

Φίλοι μου!

Με αφορμή την ευγενική παράκληση ενός φίλου αναγνώστη μας, γράφουμε σήμερα τα παρακάτω, για την ΜΙΤ και τον Α/ΜΙΤ Κο Χακάν ΦΙΝΤΑΝ, απαντώντας σε συγκεκριμένα ερωτήματά του!

Hakan Fidan Stock Pictures, Editorial Images and Stock Photos ...

1. Όπως έχουμε γράψει πάλι, το Ισραήλ και οι Η.Π.Α. δεν ήθελαν για Α/ΜΙΤ τον Κο ΦΙΝΤΑΝ! Ο Φιντάν είχε (και ασφαλώς ακόμα έχει) πολύ στενές σχέσεις με το θεοκρατικό ΙΡΑΝ, περνώντας μέχρι και αριθμό των διακοπών του στην χώρα αυτή, φιλοξενούμενος πολλών και επιφανών Ι/Μουλάδων, προ (αλλά και μετά βεβαίως) της αναλήψεως της ηγεσίας της Υπηρεσίας εκ μέρους του! Τελικά όμως, ο “βαθύς” και πιστός Μουσουλμάνος (Σουνίτης φυσικά) Φιντάν, με πολλές και “δυνατές άκρες” (τότε, αλλά και σήμερα) και(!) στην χώρα… “Κ-Β της Ευρώπης” Γερμανία, έγινε Α/ΜΙΤ!

2. Μετά τις 31-05-2010, και την γνωστή υπόθεση “Mavi Marmara”, οι Η.Π.Α., λίαν προφανώς για εμάς, ενεργοποίησαν τον Αρχι-Χότζα Φετχιουλλάχ Γκιουλέν, με εντολή να προσβληθεί η Κ-Β ΡΤΕ!

Θυμίζουμε εμβολίμως:

      α. Η υπόθεση “Mavi Marmara”(31-05-2010) ήταν αυτή που ουσιαστικά πυροδότησε την αρχή μιας εισέτι ρήξεως των σχέσεων της Ερντογανικής Τουρκίας, με τη Δύση και κυρίως με τις Η.Π.Α., ρήξη που κορυφώθηκε με το αποτυχόν, ανοήτως σχεδιασθέν και… ηλιθίως υλοποιηθέν στο Πεδίο, Ομπαμικό ουσιαστικά, χειραγωγηθέν από τους Τούρκους…  τ/”Κίνημα” του Ιουλίου του 2016, “Κίνημα” που κατέστησε σαφώς στον ΡΤΕ και στο βαθύ τ/Κράτος το πώς και πόσο βρώμικα πράγματι τον “έπαιξαν” οι… πρώην φίλοι και συνεργάτες του στο σχέδιο “Μεγάλη Μέση Ανατολή” “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” Αμερικανοί και οι ΜΥ τους (κυρίως η “CIA”).

     β. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί (ήτοι ρήξη) και στις σχέσεις του τ/Κράτους με την ΕΕ των “Διεθνών Εβραίων”, με το… Ευρωπαϊκό σχέδιο (ας το χαρακτηρίσουμε “Ευρωπαϊκό”, διότι δεν απέχει της πραγματικότητος, σχεδόν καθόλου, η θέση αυτή), σχέδιο ανατροπής από την εξουσία του ΡΤΕ, από τον επίσης πρώην… φίλο και συνεργάτη του στο ίδιο αναφερθέν στην προηγούμενη παράγραφο αμερικανικό σχέδιο, Παγκόσμιο Αρχι-Τοκογλύφο και δήθεν Αριστερό “Διεθνή Εβραίο”, άθεο Τ. Σόρος, λίγα μόλις χρόνια πριν από το “Κίνημα” του 2016, με την υπόθεση “Γκεζί”, στην οποία Νο “1” “Επιχειρησιακός” των Σοριτών ήταν ο Τουρκο-Γάλλος Οσμάν ΚΑΒΑΛΑ, ο “Τούρκος” Σορίτης, αντίστοιχος (ιδεολογικά και… πρακτόρικα) του “δικού” μας Πέτρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

[Βασική τους διαφορά είναι πως ο ΚΑΒΑΛΑ είναι “στρέϊτ”! / Τον ΚΑΒΑΛΑ, τον παρουσίασε, εκθειάζοντάς τον μάλιστα, την Κυριακή 17-05-2020, η ε/φ “ΕΘΝΟΣ” (πού κατάντησε η κάποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ αυτή ε/φ στα χέρια” του Ρώσου πράκτορα Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗ), σε συνέντευξή του μέσα από τις Φυλακές “Υψίστης Ασφαλείας” της Αδριανουπόλεως, όπου ευρίσκεται αφού η Τουρκία των Πατριωτών, διαφέρει κατά πολύ της Ελλάδος των μισελλήνων Διεθνιστών! Καταλάβατε]!..

Turkey's Spymaster Plots Own Course on Syria - WSJ

3. Ο Γκιουλέν λοιπόν… ενεργοποιηθείς (sic), προσέβαλε αρχικώς τον Α/ΜΙΤ, ξέροντας ότι αποτελούσε (και αποτελεί) την “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ” του ΡΤΕ, γνωρίζοντας συνολικά και άριστα ο Γκιουλέν την ποιότητα του χαρακτήρα του Κου Χ. Φιντάν, όπως και το “Ειδικό Βάρος” του, ως επαγγελματία και μάλιστα στην υπόψη θέση!.. Γι’ αυτό και ήθελε να τον… εκδιώξει (εμμέσως βεβαίως) από την θέση αυτή!

Παράλληλα, πήρε σχετικές εντολές η “Κοινότητα (CEMAAT) ΓΚΙΟΥΛΕΝ” και από τον Φεβ. του 2013, όταν και εγχειρίστηκε για τελευταία, έως τώρα, φορά ο Τ/Πρόεδρος, άρχισε να προσβάλλει με συγκεκριμένες ενέργειες και (!) την Κ-Β του!

4. Τότε, ο δημοσιογράφος της κυβερνητικής ε/φ “Yeni Şafak” Αμπντιουκαντίρ ΣΕΛΒΙ είχε γράψει πως ο Γκιουλέν ήθελε για Α/ΜΙΤ 2 άλλα ονόματα, εκ των οποίων όμως αναφέρθηκε τελικά μόνον το ένα, αυτό του Αστυνομικού Ραμαζάν ΑΚΓΙΟΥΡΕΚ! (Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο λευκή, όσο το επώνυμό του διαφημίζει, η… καρδιά του υπόψη στελέχους)!.. “Πάμε” να δούμε το ποιός ήταν ο Ακγιουρέκ!.. Διαβάστε!

5. Ο Ακγιουρέκ ήταν ο υπεύθυνος για την εξέταση της υποθέσεως της δολοφονίας του εκδότη της Αρμένικης ε/φ “AGOS”, Αρμένη δημοσιογράφου Χραντ ΝΤΙΝΚ (2006), ενώ λίγο πριν, το 2004, ήταν Διευθυντής Ασφαλείας στην Τραπεζούντα, όταν είχαμε εκεί την βομβιστική επίθεση στα “Mc Donalds”, την δολοφονία του Καθολικού Επισκόπου ΣΑΝΤΟΡΟ, [ο οποίος δολοφονήθηκε ενώ παρακολουθείτο “κατά πόδας”, ήτοι με διαδικασία “Τεχνικής Παρακολούθησης” (!)], την δολοφονία 2 Καθηγητών του “KTÜ”, το λιντσάρισμα μελών της “TAYAD”, και λοιπά άλλα σοβαρότατα και άκρως θλιβερά συμβάντα, που μας κάνουν να μετονομάζουμε, αστειευόμενοι ασφαλώς, σε Karayürek (Μαυρόκαρδο) τον Κο Ακγιουρέκ!..

6. Προσοχή τώρα! Ενώ ο Κος Ακγιουρέκ ΑΠΕΤΥΧΕ (με βάση τα “δικά” μας “στάνταρτς”) ως Δντης Ασφαλείας στην Τραπεζούντα, ακολούθως (09-05-2013) τοποθετήθηκε στην Πόλη, στην “Δνση Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης”, μετά στην “Αστυνομική Επιθεώρηση” ως επικεφαλής, τοποθέτηση που όμως ακυρώθηκε τελικά, μετά από απόφαση του 14ου τ/”Διοικητικού Δικαστηρίου”!..

7. Η αφορμή ρήξης τώρα των σχέσεων ΡΤΕ – ΓΚΙΟΥΛΕΝ, (αφού “εκ των πραγμάτων” θα έπρεπε να υπάρξει μια τέτοια), ήταν το “κλείσιμο” των (θρησκευτικών) Φροντιστηρίων του Γκιουλέν στην Τουρκία και όχι μόνον, ενώ “το Γραφείο του ΡΤΕ” παρακολουθείτο στενότατα, απ’ τους “ανθρώπους” του Γκιουλέν!.. Στις 17-12-2013 μάλιστα, φέρεται να είχαν χρησιμοποιηθεί 4 “Συσκευές Ακροάσεως” στην υπόψη παρακολούθηση, συσκευές που δεν είχαν βρεθεί κατά την καταμέτρηση – έλεγχο που είχε γίνει στο Π-Θ κό Γραφείο!.. “Για να μην το κουράζουμε”, το γραφείο του τότε Π-Θ ΡΤΕ είχε… αλωθεί!.. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλαγούν 3 φορές (και ορθώς) οι Δντες Ασφαλείας του!.. (Ο τελευταίος τότε ήταν ο Νετζμεττίν Εμρέ).

8. Συνεπώς, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ και ΣΩΣΤΟΙ, ο ΡΤΕ δεν “έκοψε” από την Δύση,

Turkish President Erdoğan pays Umrah visit in Saudi Arabia ...

αλλά η Δύση από τον ΡΤΕ και την Τουρκία, όπως ορθά είχε πει ο Τ/Πρόεδρος στην Ιαπωνία, προ καιρού, στην συνάντηση των G-20 (αν δεν σφάλλω ως προς τον αριθμό των… G) στον Α/Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ και ο ΤΡΑΜΠ ορθότατα τον δικαίωσε!..(Να άλλη μια τεραστίων διαστάσεων πολιτική ζημία που δημιούργησαν στην Δύση και κυρίως στις Η.Π.Α. οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, την οποία διαχειρίζεται, σχεδόν από αναλήψεως της εξουσίας του, ο σημερινός Α/Πρόεδρος Τραμπ, μαζί φυσικά με τον ολοκληρωτικό πόλεμο που του κάνει η “Παγκοσμιοποίηση” των “Διεθνών Εβραίων” Κυβερνητών της ΕΕ)!..

Ο ΡΤΕ λοιπόν ήταν πάντα με την Δύση, Δύση που στα περισσότερα χρόνια της εξουσίας του κυβερνούσαν οι αριστεροί “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” στις Η.Π.Α. και στην ΕΕ συνεχώς οι “Διεθνείς Εβραίοι”, αλλά “κλώτσησε” με το δίκιο του, διατηρώντας την προσωπική του αξιοπρέπεια, όπως και την πολιτική του υπερηφάνεια, όταν πολλάκις, μετά το 2010 κυρίως, προσπάθησαν να τον ανατρέψουν!.. (Το “ΓΚΕΖΙ” το 2013-2014 και το “ΚΙΝΗΜΑ” το 2016 ήταν, μετά το 2010, οι πιο σοβαρές όλων απόπειρες ανατροπής του ΡΤΕ! Δεν θα αναφερθούμε στις απόπειρες δολοφονίας κατά του Τ/Προέδρου)!..

Intelligence Chief Hakan Fidan Stock Pictures, Royalty-free Photos ...

Hakan Fidan, 15 Temmuz'un neresinde? - Adem Yavuz Arslan ...

Το κατ’ εμάς μείζον πολιτικό λάθος του ΡΤΕ ή η “επί τούτου” πολιτική του επιλογή, για λόγους “προσεγγίσεως” των Αράβων Μουσουλμάνων και κυριαρχίας του στον Ισλαμικό χώρο της Μ. Ανατολής, ήταν ότι “τα έβαλε” με το Ισραήλ, το οποίο “δεν του έφταιξε σε τίποτα”, αφού έκανε ως Κράτος, στην υπόθεση “Μ.Μ.” (31-05-2010), ό,τι θα έκανε και εκείνος ως Τουρκία, σε ανάλογη περίπτωση!.. Οι “Διεθνείς Εβραίοι” τον πολέμησαν (από τα τέλη του 2012, αρχές του 2013 κυρίως) και μ’ αυτούς θα έπρεπε να ήταν “στα μαχαίρια” και όχι με τους Ισραηλινούς, το Κράτος των οποίων πολέμησαν και ακόμα πολεμούν οι “Διεθνείς Παγκοσμιοποιημένοι Εβραίοι” Κυβερνήτες της ΕΕ και σχεδόν οικονομικά… “Κοσμοκυρίαρχοι”!..

9. Σε ό,τι αφορά τον ΦΙΝΤΑΝ επιχειρήθηκε, χωρίς τελικώς επιτυχία, η σύλληψή του, από τους Γκιουλενιστές,  ακριβώς την περίοδο που εγχειριζόταν ο ΡΤΕ (2013)! Καταλάβατε!..

mit:hakan hashtag on Twitter

Επίσης, ο ΦΙΝΤΑΝ, κάποια στιγμή, προφανώς ευσχήμως… “πυροδοτηθέντων”, από τους δολοπλόκους Γκουλενιστές, των προσωπικών του φιλοδοξιών, επιχείρησε να αποχωρήσει από την ΜΙΤ και να πολιτευθεί με το “ΑΚΡ”, δείχνοντας έτσι (ίσως ψευδώς… ) ότι δεν διαθέτει οξεία πολιτική κρίση, όπως και ότι δεν έχει ικανότητα διακρίσεως φίλων και εχθρών στο τ/πολιτικό “παιχνίδι”, αλλά και ικανότητα πολιτικής πρόβλεψης του τ/πολιτικού Πεδίου, όντας μάλλον “έξω από τα νερά του”! Τον επανέφερε όμως, σχεδόν αμέσως, ο ΡΤΕ και ο Χ.Φ. “ξανακάθησε στα αυγά του”!..

Αλλαγή ηγεσίας στην τουρκική MIT - Militaire.gr

FLAŞ GELİŞME! Hakan Fidan bırakıyor İşte yeni görevi

10. Το “GES” φιλαράκο έχει, εδώ και μια 6ετία (ίσως και λίγο παραπάνω χρονικά), μεταφερθεί στην “ΜΙΤ” (Γκιόλμπασι αρχικά και τώρα στο “Κάστρο”, όπως λέγονται οι νέες εγκαταστάσεις της “ΜΙΤ”), από το τ/ΓΕΕΔ! Έτσι, ήταν και είναι σχεδόν Α-ΔΥ-ΝΑ-ΤΟΣ η δημιουργία πραξικοπήματος, τουλάχιστον χωρίς να το μάθουν (και αντιδράσουν) οι Ισλαμιστές του ΡΤΕ!.. Η μεταφορά αυτή, λίαν πιθανώς να βοήθησε, (κατ’ εμάς 100%), και στην “εν χρόνω” “ανακάλυψη” από την ΜΙΤ του “Κινήματος” του 2016, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί μετά από την τ/Κ-Β (πολύ έξυπνα), η  χειραγώγησή του!..

11. Το έχουμε πει και ξαναγράψει! Όλες οι πληροφορίες πλέον στην Τουρκία (από το 2013 ακόμα), είναι υπό μία… “ομπρέλα”! Έχει δημιουργηθεί το “OBİPAS”, δηλαδή το “Operational Info Sharing System” / “Επιχειρησιακό Σύστημα Διανομής Πληροφοριών”, το οποίο -όπως επίσης έχουμε ξαναγράψει- αποτελείται / συντίθεται από τους 25 κορυφαίους των “Πληροφοριών” στην χώρα! (Το γράφουμε, όσο το δυνατόν πιο απλά)!.. Τέλος, στο “Κάστρο” έχει μεταφερθεί και το δημιουργηθέν (επίσης από το 2013-2014), τ/”Κέντρο, τ/Κοινότητα, τ/”Χωριό Πληροφοριών”!..

12. Η ΜΙΤ έχει σήμερα Π-Υ που μάλλον ξεπερνά το 1,5 δις ΤΛ! Μια ΜΥ είναι τόσο ισχυρή, όσο πιο δυνατή είναι οικονομικά! Αυτό αποτελεί “ΠΑΓΙΑ ΑΡΧΗ”!.. Ό,τι άλλο είναι… “προχειρότητες”, … “συμμαζέματα” και… “ερασιτεχνισμοί” και μάλιστα και… επικίνδυνοι!..

13. Μπορείς -τε να αναζητήσετε και να διαβάσετε (σχετικά με τις αρχικές αλλαγές στις τ/πληροφορίες, τα έτη 2013 και 2014, όταν και ετέθησαν τα… θεμέλια των νέων τ/πληροφοριακών δεδομένων), το Military Police and Intelligence in Turkey. Resent transformations and needs for reform“.

!!! Σε προσεχές μας άρθρο, θα γράψουμε για εμάς και τα… σύνορά μας, από πλευράς “Πληροφοριακής μας… ενισχύσεως σ’ αυτά!.. 

Νομίζουμε ότι σου απαντήσαμε σε όλα τα ερωτήματά σου φιλαράκο! Ίσως λίγο… λιτά, αλλά βεβαιώσου πως σου απαντήσαμε απολύτως ορθά!..

Χακάν Φιντάν - Newpost.gr

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/- 

ΥΓ.

1.

Israeli newspaper warns Turkish spymaster is next Soleimani

An Israeli newspaper has sparked outrage in Turkey by suggesting Turkish National Intelligence Organisation (MIT) chief Hakan Fidan could share the fate of Qassem Soleimani, the Iranian special forces general who was killed in a U.S. strike in Baghdad on Jan. 3.

The article published by Makor Rishon, an Israeli-daily that Turkey’s Daily Sabah described as a supporter of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, called Fidan “Soleimani’s twin” and said Israeli authorities should turn their attention to the Turkish spy chief.

Daily Sabah interpreted the Israeli newspaper’s article as a threat that Fidan could be next in line after the Iranian general was assassinated.

Makor Rishon accused Fidan of conducting proxy wars in Iraq and Syria on Turkey’s behalf in the same style that Soleimani had followed before his death.

Leaked Iranian documents published by the Intercept this month said Soleimani saw parallels between himself and the Turkish spymaster.

Pro-Netanyahu paper says Turkey’s spy chief Fidan ‘next in line after Soleimani’

Israeli daily Makor Rishon, known for its favorable coverage of Prime Minister Benjamin Netanyahu, has published a libellous article against Turkey’s spy…

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μετά τον Σολεϊμανί η σειρά του Τούρκου Αρχηγού της ...

Turkey's Spymaster Plots Own Course on Syria - WSJ

 

2.

Erdoğan: U.S. is threatening me and my intelligence chief

Turkish President Recep Tayyip Erdoğan accused the United States on Wednesday of threatening him, Turkey’s financial institutions and its intelligence chief, T24 news site reported.

In a speech to his parliamentary party, the president reiterated his opposition to U.S. President Donald Trump’s Middle East peace plan, which he says is heavily biased against Palestinians living under Israeli occupation, before launching into a tirade against the U.S. government.

“Right now, the United States is threatening both myself and my intelligence chief,” Erdoğan said. “What’s more, it has threatened some of Turkey’s financial institutions. But whatever they do, they won’t succeed.”

Though no notable threats from the United States to the head of Turkey’s National Intelligence Organisation, Hakan Fidan, have been reported, Turkish media outlets interpreted an article published by an Israeli newspaper last month as a call for his assassination.

Erdoğan and various Turkish government officials and state institutions faced possible sanctions last year after Turkey launched a military operation against Kurdish-led groups that partnered the United States in northern Syria. Turkey’s state-owned Halkbank is also facing trial after being indicted on charges of helping to break U.S. sanctions on Iran.

3. ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΚΟΣ ΦΙΝΤΑΝ! ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ!.. 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο πρόεδρος που μιλά με τρομοκράτες - ΒΙΝΤΕΟ φωτιά για ...

Μια εβδομάδα κατάφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… χαρεί χωρίς προβλήματα τον θρίαμβό του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας και την εκλογή του από το πρώτο γύρο. Τώρα όμως, είναι αντιμέτωπος με ακόμη ένα σκάνδαλο.

Εικόνες από κάμερα ασφαλείας έκαναν την εμφάνισή τους στον τουρκικό Τύπο και φέρουν στο φως μυστικές συναντήσεις του νέου προέδρου της Τουρκίας με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι, άνθρωπο που βρίσκεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και έχει χαρακτηριστεί «παγκόσμιος τρομοκράτης»! 

Τις φωτογραφίες που «καίνε» τον Ερντογάν δημοσίευσε η εφημερίδα Καρσί και, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, διέρρευσαν από την έρευνα για τη διαφθορά που ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου του 2013. 
Στις φωτογραφίες εμφανίζεται επίσης ο επικεφαλής του τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.

Οι μυστικές συναντήσεις Ερντογάν – Φιντάν φέρονται να έχουν γίνει τον Απρίλιο του 2012, στο συνεδριακό κέντρο Halic της Κωνσταντινούπολης, όταν ακόμη ο αλ Κάντι απαγορευόταν, με απόφαση μάλιστα του υπουργικού συμβουλίου, να μπει στην Τουρκία. Έγιναν επίσης πριν ο ΟΗΕ αφαιρέσει το όνομά του από τη λίστα του με τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αλ Κάντι έφτασε στην Τουρκία στις 14 Απριλίου και αμέσως κατευθύνθηκε στο χώρο της συνάντησης. Μάλιστα, όπως τονίζεται, ο Σαουδάραβας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη συνοδεία της ασφάλειας του Ερντογάν και χωρίς καν να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων!

Οι φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα δείχνουν τον αλ Κάντι να μπαίνει στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου στις 11:59 το πρωί της 14ης Απριλίου. Αφού παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο αλ Κάντι μπαίνει στο κτίριο. Σχεδόν δυο λεπτά μετά, ο Ερντογάν και ο επικεφαλής της MIT μπαίνουν επίσης στο πάρκινγκ.

Οι κάμερες ασφαλείας μέσα στο συνεδριακό κέντρο κατέγραψαν τον αλ Κάντι να μπαίνει σε αίθουσα συνεδριάσεων στις 12.01, με τον Ερντογάν να ακολουθεί δυο λεπτά μετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνοι για 51 λεπτά, χωρίς να είναι παρών ο Φιντάν. Στις 12.54 ο αλ Κάντι έφυγε. Στις 3:06 φαίνεται ο Φιντάν να μπαίνει στην αίθουσα και να έχει 10λεπτη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Το τι συζήτησαν οι τρεις άνδρες δεν είναι γνωστό. Όμως σύμφωνα με προηγούμενα άρθρα της εφημερίδας, ο αλ Κάντι είχε εγκαθιδρύσει δίκτυο στην Τουρκία και είχε πρόσβαση σε πρόσωπα κλειδιά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του αλ Κάντι, Ουσάμα Κουτμπ φέρεται να τηλεφώνησε στις 2 Απριλίου στον βοηθό του Ερντογάν, Xασάν Ντογκάν. Ο Κουτμπ είναι ανιψιός του Σαγίντ Κουτμπ, του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Είπε λοιπόν στον βοηθό του Τούρκου πρωθυπουργού ότι ο «γηραιός αδερφός» του θέλει να συζητήσει κάτι με τον Ερντογάν. Την επόμενη μέρα, ο Ντογκάν του τηλεφώνησε και κανονίστηκε η συνάντηση.

Αλ Κάντι και Ερντογάν φέρονται να έχουν συναντηθεί συνολικά 13 φορές. Σε μερικές από αυτές ήταν παρών και ο επιχειρηματίας Μουσταφά Λατίφ Τομπας, που εμπλέκεται σε σκάνδαλα στο χώρο των κατασκευών, καθώς επίσης και ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ.

-/-