Χρήσιμες Πληροφορίες και Σχόλια Η(Διαζ) Όχι;

Οτζαλάν

Φίλοι μου!

– Σας μεταφέρω απόψε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες (μετά ή άνευ … τζατζικίου) που “περνάνε” στα Τ/ΜΜΕ, για να τα έχετε υπόψη σας και … “εφεδρεία” στην … πνευματική – γνωστική σας φαρέτρα!

1. “Αν εισβάλουμε στη Συρία, αυτό θα σημάνει το τέλος της σύγχρονης Τουρκίας! Η τ/οικονομία θα καταστραφεί, το δολάριο θα φτάσει στις 3500 ΤΛ! Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για απροσεξία, για αστοχία, για … προδοσία”! Αϊτούν Τσιράϋ, μέλος του “CHP”.

– Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το “CHP”, όπως και το “MHP”, δια των Αρχηγών τους, Κ. Κιλιτσντάρογλου και Ν. Μπαχτσελί, προέβησαν σε δηλώσεις κατά της συμμετοχής της Τουρκίας σε οποιασδήποτε πολεμική εμπλοκή στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΟ: … Οι Η.Π.Α. στο Ιράκ δαπάνησαν συνολικά 4 τρις $ Η.Π.Α. και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να τα … “ισοφαρίσουν” έστω και “να φέρουν βόλτα”, όπως λέμε, την οικονομία τους!..Άρα καταλάβατε τί θα συμβεί και με το … “παραμύθι της … ισχυρής τ/οικονομίας (Σας έχω γράψει σχετικά) / (Βρείτε επίσης και διαβάστε το … “δυνατό” πράγματι σημερινό άρθρο του Τ/Δημοσιογράφου, Σουλεϊμάν Γιασάρ).

2. Ο Τ/Υπουργός για θέματα ΕΕ, Μποζκίρ Βολκάν, σε δηλώσεις του για το Συριακό, είπε χαρακτηριστικά: “Έρχεται τσουνάμι”, εξηγώντας πως ο πόλεμος στη Συρία θα αποτελέσει σύντομα την αιτία 3,5 εκ. πρόσφυγες να θελήσουν να “περάσουν” στην Ευρώπη!  

ΣΧΟΛΙΟ: Ιδιαιτέρως αν “πέσει” το Χαλέπι, η Αζέζ* και αν συνεχιστεί με επιτυχία η προς τα Α. προώθηση των δυνάμεων του Άσαντ, με την ρωσική αεροπορική υποστήριξη.

* Η Αζέζ η … “αγαπημένη”!.. Τ/Π-Θ: “Δεν θα πέσει η Αζέζ στον Άσαντ”! /  ΗγέτηςPYD, Μουσλίμ: “Δεν φεύγουμε από την Αζέζ” [Εννοεί από την περιοχή της και πως δεν σταματούν την πολιορκία της, αφού η πόλη κατέχεται από τις δυνάμεις της Συριακής Αντιπολίτευσης. Η πολιορκία υποστηρίζεται από την ΡΠΑ]!

Οι Τούρκοι κτύπησαν και κτυπούν με το (ΠΒ) τους, τις δυνάμεις του “PYD”, γύρω από την Αζέζ, καθώς και το αεροδρόμιο του Μινίγ, όπου ευρίσκεται το μείζον των Κούρδων του “PYD”. Κατά τα λοιπά, οι Τούρκοι πολεμούν τον … “ISIS”!.. Καταλάβατε…

3. Ο Άσαντ λέγει την αλήθεια, στην επιστολή του προς τα Η.Ε., με την οποία διαμαρτύρεται λέγοντας πως η Τουρκία βάλλοντας με το (ΠΒ) της εντός του συριακού εδάφους, κατά των δυνάμεων του Κουρδικού “YPG”, (θέση τάξεως των τ/”FIRTINA” στο Κιλίς, 13 χλμ, από τα Τ-Σ σύνορα), επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας του! Ποιά αλήθεια; Ότι υπάρχουν 100 Τούρκοι στρατιωτικοί και  με βαριά όπλα μάλιστα, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στις στρατιωτικές δυνάμεις της Αντιπολίτευσης! 

ΣΧΟΛΙΟ:

α. Είπαμε (τότε που ο Άσαντ μας είχε δείξει την “φωτο” με τους 2 Τ/αιχμαλώτους, κλπ), ότι στρατός που σέβεται τον εαυτό του και δη επαγγελματικός, όπως ο Τουρκικός, ασφαλώς θα έστελνε “Ειδικοδυναμίτες” (“Bordo Bereli”/ “ΒΒ”) στη Συρία και σας είχα γράψει και τις πιθανές αποστολές τους! Θα θυμάστε, αν όχι, δεν μελετάτε και με στεναχωρείτε! Γυρίστε πίσω, βρείτε και διαβάστε! (Σας είχα γράψει πως θα μπορούσε κάποιος να τους αναγνωρίσει ότι είναι “ΒΒ” μέχρι και από τη σωματική τους κατασκευή, κλπ).

– Αυτοί λοιπόν ΔΕΝ μπήκαν τώρα, έχουν μπει, είπαμε, από καιρό, (μην παρασύρεστε από την άσχετη δημοσιογραφική … πλέμπα, που με βαρύγδουπους τίτλους έγραψε πάλι, την 15-02-2016, “οι Τούρκοι εισήλθαν στη Συρία” κλπ), δεν μπήκαν και δεν θα έμπαιναν ποτέ με τουρκικές στολές, όπως είναι φυσικό, και γι’ αυτό και συνελήφθησαν φορώντας συριακές στολές, αυτές του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού”!

– Η αποστολή τους ήταν / είναι “κεκαλυμμένη” (¨covert¨), εντάσσεται στις “clandestine operations” και ασφαλώς είναι “deniable“!!! (Διαφυλάσσεται εδώ η μυστικότης της επιχείρησης, σε αντίθεση με τις “clandestine intelligence ops, όπου διαφυλάσσεται ο διατάξας την αποστολή, η οποία θα πρέπει να είναι “μυστική” / “hidden”)!

Γι’ αυτό “βγήκε” και ο Τ/ΥΠΑΜ, Ισμέτ Γιλμάζ, (ο οποίος θρηνεί το θείο του), και το διέψευσε! Τί περιμένατε δηλαδή;

–  “Ανοίξτε” και διαβάστε το αντικείμενο, κτυπώντας στο “youtube” “Clandestine Ops” και θα δείτε πχ στη “CIA”, τη “Directorate of Operations” (“D.O.”), πρώην “Clandestine Service”, κλπ. Τί άλλο να σας γράψω;

Οι “τύποι” αυτοί, (που μας είχε δείξει ο Άσαντ στη “φωτο”, κλπ), μόλις έφαγαν ξύλο από τους Σύρους, τα είπαν αμέσως όλα! Αυτό δείχνει ότι δεν παρέχουν την κατάλληλη εκπ-ση οι ΤΕΔ  στο αντικείμενο “Αιχμαλωσία”!

β. Με την διαμαρτυρία του αυτή 0 Άσαντ δείχνει, για άλλη μία φορά, ότι “ξέρει τα θέματα”, αφού πχ για να γίνει εισβολή στη Συρία, κλπ των όποιων δυνάμεων, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του Ο.Η.Ε. !!! Καταλάβατε λοιπόν, το λόγο για τον οποίο πιθανώς να προσφεύγει τώρα στα Η.Ε. ο Άσαντ ή να προσφεύγει και γι’ αυτόν το λόγο!

– Γενικά, στα 5 χρόνια του πολέμου στη Συρία, (Μαρ. 2011 – Μαρ. 2016 ), ο Άσαντ με τους Επιτελείς του, απέδειξαν ότι κινήθηκαν και κινούνται στρατηγικά! Η στόχευση καθορισμένων πολιτικο-στρατιωτικών ΑΝΣΚ, η σύνεση και κυρίως η ΥΠΟΜΟΝΗ (!), ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής Άσαντ.

4.  ΠΡΟΣΟΧΗ:

– Φέρεται ότι, λόγω των πολλών και συνεχών βομβαρδισμών στο όρος Καντίλ, των Κούρδων του “ΡΚΚ”, από την ΤΠΑ, η ηγεσία του “ΡΚΚ” αποφάσισε τη μεταφορά του Αρχηγείου του “ΡΚΚ” στο μεγαλύτερο του Καντίλ, όρος Σενγκάλ, 120 χλμ ΒΑ της Μοσούλης. Αιχμάλωτος των Τούρκων φέρεται δηλώσας ότι η ηγεσία του “ΡΚΚ” ευρίσκεται στο Κομπανί και πως απ’εκεί σχεδιάζει τις όποιες επιχειρήσεις της! (Γι’ αυτό τα Τ/ΜΜΕ γράφουν την 15-02-2016, “Νέο Καντίλ, το Κομπανί”).

5.  Σύμφωνα με τ/”Αναφορά Πληροφοριών”, (εννοούν “Δελτίο Πληροφοριών” καταλάβατε), της “Διεύθυνσης Πληροφοριών της Τ/Ασφαλείας”, φέρεται ότι οι του “ΡΚΚ” θεωρούν, ως “τελευταίο τους Κάστρο”, το Νουσαϊμπίν, από το οποίο -σημειώστε- φεύγουν καθημερινά (μεταναστεύουν) τουλάχιστον 100 Κουρδικές οικογένειες!

ΣΧΟΛΙΟ:

α. Κατά τα άλλα, τάχα μόνον ένα 10%, με 15% του πλυθησμού της ΝΑ Τουρκίας, (Κουρδικές περιοχές), όπως λέγατε Μογγόλοι, μετανάστευσαν εσωτερικά!.. Φίλοι μου έχει γίνει Η(!) ΚΑ-ΤΑ-ΣΤΡΟ-ΦΗ(!), Η (!) ΣΦΑΓΗ (!), στη ΝΑ Τουρκία! Δείτε φωτογραφίες, πχ από το Τζίζρε, (… “απελευθερώθηκε” από τις τ/Δυνάμεις Ασφαλείας, μετά από 60 ημέρες), από το Ντιγιάρμπακιρ / Σουρ, κλπ και θα καταλάβετε! Κατά τις “Ομάδες Πληροφοριών” του “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ”, τουλάχιστον ένα 75% με 80% των Κούρδων έχει εγκαταλείψει τις εστίες του! Σας έχω γράψει πάλι σχετικά!

β.  Οι μάχες συνεχίζονται στο Σουρ, στο Ιντίλ του Σιρνάκ, και θα ακολουθήσουν στο Τούντζελι, όπως και σε άλλες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας (“θα ανοίξουν” νέα μέτωπα), καθώς και αναμένονται -σύντομα- να γίνουν προσβολές, από Κούρδους … “Καμικάζι” σε μεγάλα τουρκικά αστικά Κέντρα της Δυτικής Τουρκίας, σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς στόχους, στόχους Σ-Χ και κρατικούς Οργανισμούς!

                                                                                     “ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ“! 

                                                                                             “ΙΩΝΑΣ