10 Βασικές Διαφορές Τ/ΥΣΠ και Ε/Δνσης Πληροφοριών

 gkome                                                          

                                                            ΔΕΚΑ (10) ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

                                                                                      ΤΗΣ

                           ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (Τ/ΥΣΠ)

                                                                                      ΚΑΙ

                                                                                     ΤΗΣ

                                       ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ… “ΔΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

                                                      

                                                                       (ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΣΗ)!

 

Πάμε αμέσως να τις «δούμε» φίλοι μου!

1. Η Τ/ΥΣΠ δεν(!) «πουλάει» τα στελέχη της! Τα υποστηρίζει… αενάως, όπως και το αυτό πράττει και για τις οικογένειές τους, οι οποίες, για όσους αντιλαμβάνονται, κινδυνεύουν το ίδιο!

Το γεγονός καταδεικνύει ότι στην Τ/ΥΣΠ υφίσταται «Πνεύμα -‘‘Κοινότητος’’- Πληροφοριών», το οποίο… μεταφράζεται με 5 λέξεις: «Σεβασμός στα Στελέχη των Πληροφοριών»!

 

Ο «Σεβασμός» αποτελεί το «Α» και το «Ω» της επιτυχίας, για κάθε Υπηρεσία Πληροφοριών, στρατιωτική και μη!

 

Τέλος, μαζί, το αναφερθέν «Πνεύμα» και ο «Σεβασμός» είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία αυτομάτως «γεννούν» στα στελέχη της Τ/ΥΣΠ, προσέξτε(!), το σεβασμό προς όλα τα άλλα στελέχη των πληροφοριών, που δεν είναι Τούρκοι, αντίπαλοί τους και μη, και έτσι δεν τα υποτιμούν ποτέ!

 

Αυτό, οδηγεί εκ των πραγμάτων, στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε ακριβέστερα συμπεράσματα, στις όποιες εκτιμήσεις, αλλά και σε πιο ασφαλή αποτελέσματα, στις όποιες επιχειρήσεις πληροφοριών    

——————————————————————————————————-

[Τα παραδείγματα στήριξης των στελεχών της Τ/ΥΣΠ, τα οποία εμπλέκονταν στην «ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ»*, [υπόθεση που ταλάνισε τις ΤΕΔ για 9 χρόνια, και για την οποία το Τ/Ανώτατο Δικαστήριο, μόλις προ ημερών, απεφάνθη,  καταληκτικά, ότι δεν υπήρξε ποτέ(!) τέτοια Οργάνωση (sic), κλπ και αθώωσε και τα 274 εμπλεκόμενα στελέχη, ανάμεσά τους και πλειάδα στελεχών πληροφοριών], στη «ΒΑΡΙΑ»* (εκτιμάται ότι τελικά θα αθωωθούν και εδώ όλοι οι εμπλεκόμενοι και πως κάποια στιγμή οι Τούρκοι, με επίσημη κρατική,  τελεσίδικη απόφαση στα χέρια τους, «θα μας πουν» πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο σχέδιο) και παλαιότερα στην επίσης… ανύπαρκτη για το Τ/ΓΕΕΔ, «JİTEM», είναι  για τους γνωρίζοντες  απολύτως χαρακτηριστικά!

* Θα τα ρίξουν όλα στον Γκιουλέν και στη… «FETÖ»!

Την ίδια συμπαράσταση με τα στελέχη έτυχαν και τυγχάνουν από την Τ/ΥΣΠ και το Τ/ΓΕΕΔ και οι οικογένειές τους!

Πλην των παραπάνω υποθέσεων, ξένες ΜΥ επίσης, «κτύπησαν» οικογένειες Τούρκων στελεχών, συζύγους, κόρες κλπ, αλλά και πάλι αυτές δεν εγκαταλείφθηκαν μόνες και στο έλεος του Εχθρού!..

Γενικώς, τέτοια μορφής «κτυπήματα» έχουν Ισραηλινή «μήτρα», είναι Ισραηλινή «ιδέα», για όσους έχουν μελετήσει μορφές και μεθόδους επιχειρησιακών τακτικών της «MOSSAD».

Η «ΜΙΤ», αλλά και η «ΕΥΠ», είναι 2 Υπηρεσίες, οι οποίες δυστυχώς, έχουν… «ζηλέψει» και… «κλέψει» από τους Ισραηλινούς την παραπάνω μαφιόζικη τακτική!

Να θυμίσω, παραδειγματικά, μόνον το περιστατικό της συνάντησης ΡΤΕ – Γιασάρ Μπουγιουκανίτ, στην Πόλη, αμέσως μετά τις 27 Απρ.2007, και το γνωστό… «Ηλεκτρονικό… Τελεσιγραφικό Πραξικόπημα» των ΤΕΔ, (ανάλογο αυτού των ΤΕΔ, της 12-03-1971, όπου φυσικά εκείνο δεν ήταν… ηλεκτρονικό, λόγω ελλείψεως τεχνολογίας την εποχή εκείνη, ήταν όμως… τελεσιγραφικό).

Στη συνάντηση αυτή φίλοι μου, ο ΡΤΕ φέρεται να εξεβίασε τον Μπουγιουκανίτ δέιχνοντάς του φωτογραφίες πορνό και «βίντεο», στις οποίες συμμετείχε η κόρη του Στρατηγού, σε περιπτύξεις με άνδρες, γυναίκες, συμπλέγματα, κλπ…

Έτσι, οι ΤΕΔ… εσιώπησαν τότε, και τελικά ο Αμπντιουλλάχ Γκιούλ έγινε ΠτΔ, η σύζυγός του, η μαντιλοφορούσα(!) Χαϊρουνίσσα, «μπήκε» στο «Τσάνκαγια», (ήταν η 1η επίσημη γυναικεία… μαντήλα που «εισήλθε» στο Προεδρικό Μέγαρο, του οποίου 1ος ένοικος ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ και οι ΤΕΔ είχαν… «τρελλαθεί»), ενώ ο ΡΤΕ, όπως το είχε δηλώσει αμέσως μετά από τη συνάντησή του αυτή, φαίνεται ότι θα πάρει, πράγματι, μαζί του στον τάφο του, εκείνη τη συνομιλία του, με το φανατικό οπαδό της… Φενερμπαχτσέ, Μπουγιουκανίτ. (Αχαχαχαχαχαχα)

—————————————————————————————————-

Η ελληνική Διεύθυνση «πουλάει» και μάλιστα εύκολα τα στελέχη της!

Δεν ενδιαφέρεται καν για τις οικογένειες τους!

Την ενδιαφέρει μόνον ο κάθε φορά «στόχος» και «το αποτέλεσμα» και ουδέποτε(!) το εμπλεκόμενο προσωπικό!

Δεν υφίσταται ούτε «πνεύμα πληροφοριών», (λογικό θα μου πείτε αφού δεν υπάρχει «Υπηρεσία Πληροφοριών», αν και όποιος εισέρχεται σε μια εκκλησία, δεν σημαίνει ότι αν δεν… πιστεύει, δεν θα πρέπει να τη… σεβαστεί / καταλάβατε νομίζω), αλλά ούτε και «σεβασμός»* στα στελέχη των πληροφοριών! Τί γίνεται επομένως, με τα λοιπά ή αλλιώς με τα… συνημμένα των  2 αυτών εννοιών, («πνεύμα πληροφοριών» και «σεβασμός»), μπορείτε μόνοι σας να σκεφθείτε!..

 

* Θέλει αναλυτική εξήγηση τί σημαίνει και πώς εκφράζεται η λέξη «σεβασμός» στις «Πληροφορίες», καθώς και ποιά είναι η ειδοποιός διαφορά της από τον οποιοδήποτε άλλο… σεβασμό, στους άλλους τομείς και κλάδους των ΕΔ! (Είπαμε όμως «χωρίς ανάλυση» το παρόν άρθρο)!

                                                                                            –  /  –

2. Η Τ/ΥΣΠ προβάλλει*, αλλά και προωθεί τα στελέχη της στην ανώτατη Ιεραρχία! Γιατί;

Διότι πιστεύει συνειδητά ότι η γνώση ποικίλων… «θεμάτων» (καταλάβατε) και κυρίως η αρίστη γνώση του Εχθρού ή των… Εχθρών, όπως και γενικά η γνώση, ιδιαιτέρως τον 21ο αι., είναι δύναμη για την ηγεσία και κυρίως ισχυρότατο «ατού» για τον εκάστοτε Α/ΓΕΕΔ, ενώ επίσης, με το να ανέρχονται στα ύπατα αξιώματα των ΤΕΔ στελέχη των Πληροφοριών, η Τ/ΥΣΠ πιστεύει ότι βοηθάει σημαντικά και στην εμπέδωση της Πειθαρχίας, μέσα στις τόσο… εύθραυστες ΤΕΔ!

Παραδοσιακά, 7 ή 8 από τα ανώτατα στελέχη της κάθε φορά Τ/Ιεραρχίας ήταν και είναι τέως στελέχη πληροφοριών, στελέχη που «πέρασαν» από την κάθε φορά, Τ/ΥΣΠ.

Το γεγονός αυτό, η παραπάνω αναφερθείσα τάση,… προσδίδει στην Τ/ΥΣΠ το επίθετο «συμπαγές», ή ορθότερα –αν θέλετε- η τάση αυτή ενδυναμώνει την «Αποτελεσματική Συνέχεια» και συνακολούθως την «Ισχύ» της Τ/ΥΣΠ/ΓΕΕΔ

* Προς άρση πιθανής παρεξηγήσεως, με το «Προβάλλει», δεν εννοούμε να τα «στοχοποιεί» στον αντίπαλο, να τα κάνει «δεικτά», στον πρώτο τυχόντα, τα στελέχη της η Τ/ΥΣΠ, κάτι που θα ήταν τραγικό(!) λάθος, αφού ο «ΕΧΘΡΟΣ», ο οποίος είναι παντού, παρακολουθεί, αλλά να τα αξιολογεί ορθά, να τα μορφώνει και αναλόγως των επιδόσεών τους και της συνολικής τους παρουσίας στον Χώρο των Πληροφοριών, να τα… «προμοτάρει» στην Τ/Στρατιωτική Ηγεσία και να τους «ανοίγει» δρόμους, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον τους, μαζί με το μέλλον της ίδιας της ΥΣΠ! 

——————————————————————————————————-

Η Ε/«Διεύθυνση Πληροφοριών», παγιδευμένη σε νοοτροπίες, σε δομές και κυρίως σε… «πάθη» 4 -τουλάχιστον- δεκαετιών, (το ίδιο ισχύει για όλες τις… Παραγράφους του παρόντος άρθρου, αλλά αυτό είναι αντικείμενο «αναλύσεως», που όμως είπαμε πως δεν θα γίνει εδώ), ούτε προβάλλει, ούτε προωθεί τα στελέχη της στην ανώτατη Ιεραρχία των ΕΕΔ!

Ο κύριος λόγος είναι ότι στα ύπατα ελληνικά στρατιωτικά αξιώματα υπάρχει η ακριβώς αντίθετη των Τούρκων νοοτροπία και θέση, η οποία μάλιστα κατέστη «ΘΕΣΦΑΤΟΝ», θέση, η οποία λέγει πως «όποιος ξέρει πολλά είναι επικίνδυνος» γενικώς, αλλά και ειδικώς -προσέξτε- για τη… «Δημοκρατία»! (Αυτό το ονομάζω «Σύνδρομο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» και θα εξηγηθεί σε μια μελλοντική πιθανή ανάλυση των «ΓΙΑΤΙ»)!

Αν κάποια στιγμή, κάποιοι «ξεφεύγουν» και ανέρχονται στην ανώτατη Ιεραρχία των ΕΕΔ, αυτό αποτελεί… «λαμπρή εξαίρεση», η οποία ενισχύει, όπως λέμε, τον κανόνα! Μην παρασύρεστε λοιπόν, αν καμιά φορά δείτε, κλπ, καταλάβατε!..

——————————————————————————————————-

Έτσι φίλοι μου, η ελληνική στρατιωτική Ηγεσία περιορίζεται, κάθε φορά, στο να… «ακούει» τα στελέχη των Πληροφοριών, σε παρουσίαση κανενός… «Χάρτη Καταστάσεως» σε κάποια Άσκηση ή σε Ασκήσεις, σε καμιά αναφορά πληροφοριών, «δίκην» Δελτίου Ειδήσεων, κλπ, ενώ τις σοβαρές και κρίσιμες πληροφορίες, τις ζέουσες, προσπαθεί να τις παίρνει, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται, από τις διάφορες Πρεσβείες, κυρίως των Αθηνών, και κυρίως τις… γνωστές, όπως των Η.Π.Α., του Ισραήλ, της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, κλπ, και από τους όποιους «ΑΚΑΜ» των ΕΕΔ στις διάφορες χώρες «ενδιαφέροντος» και «μη», απ’ όσους ασφαλώς απ’ αυτούς «γνωρίζουν» το αντικείμενο, όντας πιθανώς προηγουμένως στελέχη «Πληροφοριών» και όσοι ασφαλώς απ’ αυτούς… ενδιαφέρονται γι’ αυτό, αφού οι περισσότεροι επιλέγονται με… «μέσον»!

Έτσι φίλοι μου, αυτό το καθεστώς έχει σαν αποτέλεσμα, πολλά άξια στελέχη πληροφοριών στις ΕΕΔ, (λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με τους… καιρούς), αν δεν… διώκονται, λόγω του ενυπάρχοντος και επικινδύνως ελλοχεύοντος συνεχούς παραδοσιακού ελληνικού… φθόνου, τουλάχιστον να παραγκωνίζονται, ενώ παρουσιάζεται και το λίαν επικίνδυνο φαινόμενο να τοποθετούνται σε κρίσιμες θέσεις πληροφοριών στελέχη άσχετα με το αντικείμενο, ώστε να μην… «ενοχλούν» ή να μην… «φοβίζουν», όπως εξηγήθηκε, την εκάστοτε Ιεραρχία, ή να τοποθετούνται στελέχη, με εντολή των στρατιωτικών ή άλλων… «Πατρώνων» τους, (πχ κυρίως κομματικών, στρατιωτικών, κλπ), προκειμένου να… συμπληρώσουν το βιογραφικό τους, που απαραιτήτως πρέπει να έχει στους καιρούς μας (και)… «Πληροφορίες», [21ο αι. γαρ(!)], και έτσι να ανέλθουν, αμέσως μετά, στην ανώτατη βαθμίδα της Ιεραρχίας, εις βάρος αξιοτάτων στελεχών πληροφοριών, που για χρόνια τις… υπηρέτησαν με απόλυτη επιτυχία, επιτυχία που σημαίνει «χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα» και για την εκτέλεση της αποστολής των ΕΕΔ, αλλά και για την καλύτερη Άμυνα της Πατρίδος! Αυτό εκφράζει και την αντίληψη περί “Δικαιοσύνης” στις ΕΕΔ!..

Αρνητικό, (ακολουθούν), αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η ανάπτυξη «Δικτύων» και «Ομάδων Πληροφοριών» κλπ, μέσα στον χώρο των «Στρατιωτικών Πληροφοριών», εντός και εκτός(!) των χώρων των Επιτελείων (το «εκτός» είναι και το πλέον επικίνδυνο, για όσους καταλαβαίνουν και δυστυχώς αυτό υφίσταται και μάλιστα… «δυναμικά», από «πρώην» κυρίως στελέχη, τα οποία εγκαίρως αντελήφθησαν ότι ο «Χώρος» κατακλύζεται, πλην των άλλων, και από πολύ… ρευστό…),  και με αποτέλεσμα, του προηγουμένου… αποτελέσματος, (αχαχαχαχαχαχα), το κάθε στέλεχος των Πληροφοριών, να ασχολείται, και μόνον, με την προσωπική του ανέλιξη, το οποίον σημαίνει «αναγνώριση», «εύρεση» και «ένταξή» του στα αναφερθέντα «Δίκτυα», «Ομάδες», κλπ, τα οποία πλην της μελλοντικής ανέλιξής του, θα ενδιαφερθούν και για τις όποιες μεταθέσεις του, επικείμενες και μελλοντικές, γεγονός που διαθέτει ασφαλώς και την οικονομική του διάσταση! [Πλην κάποιων στελεχών χαρακτηριζομένων ως… «Ηλιθίων» και… «Γραφικών», τους οποίους οι προηγούμενοι αυτοί… «τύποι», αυτοί οι… «παίκτες», υπογείως, τους παρουσιάζουν ως τέτοιους, διότι πρέπει να καλύπτουν και την άγνοιά τους, αλλά και ταυτόχρονα να εξουδετερώνουν τους γύρω τους, ώστε να «μένουν» μόνον αυτοί!  Οι… «Ηλίθιοι» και… «Γραφικοί» εργασιακά… «λιώνουν», ενώ οι προαναφερθέντες… «ενταγμένοι»…  «κυνηγητικοί κύνες» περνούν συνήθως… «ζωάρα»]!

Είναι γενικώς, μια μικροφραφία… Μασωνικής… αλληλεγγύης!

Έτσι, θα βρείτε στελέχη πληροφοριών να μην ξέρουν ούτε ακόμα και σε ποιά ερωτήματα πρέπει να απαντά η κάθε πληροφορία. Τα στελέχη αυτά συνήθως είναι τα… «διερχόμενα» από τη Διεύθυνση και τα προς… «ανέλιξιν» στα ύπατα αξιώματα στελέχη!

Συνάντησα κάποτε, κάποιον εξ αυτών, σε πολύ ανώτατο βαθμό όμως ήδη, ο οποίος δεν ήξερε ούτε πόσες Στρατιές έχει η Τουρκία (!!!). Θα βρείτε ακόμα οπωσδήποτε στελέχη… «ηλιθίους», των οποίων την εργασία… «κλέβουν»  συνήθως οι… «ενταγμένοι κύνες» που είπαμε, και αναλόγως των… στιγμών, την χρησιμοποιούν αυτήν για να προβληθούν (γνωρίζουν άριστα την… «εκμετάλλευση» από τον… «Κύκλο των Πληροφοριών», αχαχαχαχαχα), θα βρείτε στελέχη να έχουν μεταβεί στο εξωτερικό μέχρι και 3 φορές(!), λόγω… «Πατρωνείας», «Πατρωνεία», η οποία στους κατόχους της, στους “γνωστούς – άγνωστους” «Πάτρωνες»*, προσδίδει μάλιστα χαρακτηριστικά… «Νονού» της «ΜΑΦΙΑ», με αποτέλεσμα να προσβάλλεται καίρια και αυτή η ίδια η Ασφάλεια και να γελάνε οι… εχθροί!.. (Η Ιστορία δεν απέχει πολύ από… Μεσημεριανάδικο, οπότε μην ενοχλείστε από τη φρασεολογία, όπως… «Εχθροί», κλπ)!

*Δεν είναι της παρούσης να γράψουμε τί κερδίζουν οι «εκτός» του χώρου αυτοί «Πάτρωνες», πώς είναι οργανωμένοι, πώς και με ποιους διαπλέκονται και κυρίως σε τί αποσκοπούν!

Υπήρξε πχ στέλεχος του ΣΞ, το οποίο είχε πάει ως «Εμπορικός Ακόλουθος» σε μια πόλη, ξένης χώρας, ως Υπλγός και το ίδιο στέλεχος μετέβη αργότερα και ως «ΑΚΑΜ», (Σχης), στην Πρωτεύουσα του ιδίου κράτους, αφού μάλιστα οι… «Πάτρωνες» και συγγενείς του, («παίζει» και αυτό), είχαν θέσει, με έκδοση διαταγών, από «δικούς τους» μέσα στο Επιτελείο, «εκτός… μάχης», τους όποιους συνδιεκδικητές της θέσεως αυτής!

Οι της… ξένης χώρας το… «τσίμπησαν» και για τα… υπόλοιπα, ρωτείστε, όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε τι έγινε μετά και πώς τελικά το στέλεχος αυτό παρέμεινε εκεί όπου πήγε και δεν εστάλη πίσω, ρωτείστε λέγω την ΕΥΠ! Για να έμεινε στη θέση του, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα πήρε στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα εννοώ, και η χώρα που του έδωσε τελικά διαπιστευτήρια!..

Το στέλεχος αυτό είχε και έχει τεράστιες… «πλάτες», από το πολύ… Γυμναστήριο, ενώ θα γυρίσει και πάλι… «ματσό»!.. (Αχαχαχαχαχαχαχα)!.. Η ανέλιξή του δεν συζητείται φίλοι μου, είναι δεδομένη!..

Ένα σημείο «άξιον προσοχής», το οποίο λησμόνησα, είναι ότι τα στελέχη της κατηγορίας… «διερχόμενα» και τελικώς… «ανερχόμενα» στην ελληνική στρατιωτική Ιεραρχία, αντιλαμβανόμενα το «ειδικό βάρος» κάποιων εκ των στελεχών που συνυπηρέτησαν στη Διεύθυνση, όταν «φτάνουν ψηλά», όπως αυτό είναι «προγεγραμμένο», τα «συκοφαντούν» ουσιαστικά, (τα αντίπαλα, για τους ακολουθούντες ομοίους τους, αυτά στελέχη, αφού υπάρχει και η… «αλληλεγγύη» που είπαμε), λέγοντας πως οι «τάδε» κάνουν μόνον για τις… «Πληροφορίες», ώστε αυτά ποτέ να μην διοικήσουν, (αν είναι του καταλλήλου Όπλου ασφαλώς και με δεδομένη την μη -εισέτι- ύπαρξη Ε/ΥΣΠ), Σχηματισμό, μείζονα Σχηματισμό, κλπ. Καταλάβατε! Μιλάμε ότι «οι άνθρωποι είναι… επιστήμονες», αν και το αρμόζον επίθετο είναι «ανήθικοι» ή πιο σωστά «διεφθαρμένοι», “ΣΑΠΙΟΙ“!!!

Έτσι, οδηγούμαστε αμέσως στην 3η βασική διαφορά των 2 αντιπάλων «Συστημάτων Πληροφοριών»! Διαβάστε παρακάτω!

                                                                                             – / –

 3. Οι υπηρετούντες Στρατιωτικοί στην Τ/ΥΣΠ είναι ΟΛΟΙ Πατριώτες! Δεν εισέρχεσαι στην Υπηρεσία αν δεν «φλέγεσαι» από Πατριωτισμό!

——————————————————————————————————-

Στην ελληνική Διεύθυνση ΔΕΝ είναι όλοι Πατριώτες, ή αν θέλετε, με βάση και τη σημερινή δομή / σχήμα του Συστήματος, δεν προτάσσουν όλοι την Πατρίδα, αλλά το ατομικό τους κέρδος και το προσωπικό τους όφελος!

Δεν μπορεί να υπηρετείς στις «Πληροφορίες» και να μην είσαι πρωτίστως ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!

Η αντίληψη περί πληροφοριών στην Ελλάδα και στην Τουρκία μοιάζει να είναι φίλοι μου, και είναι, τελείως διαφορετική!

——————————————————————————————————-

Προσέξτε τώρα και κάτι τρομερά σοβαρό, μιας και αναφερόμαστε στον «Πατριωτισμό», στις ελληνικές «Πληροφορίες»!

Στην ελληνική Διεύθυνση, ή στο «υπό εκκόλαψιν»… «Σώμα Πληροφοριών», πιθανώς, λόγω κυρίως των… «διερχομένων» και των αναφερθέντων χαρακτηριστικών τους, (η ασχετοσύνη το κυριότερο), που συμβαίνει αρκετά συχνά να είναι αν όχι Διευθυντές, τουλάχιστον να κατέχουν κρίσιμα επιτελικά… πόστα, πιθανώς λέγω να υπηρετούν ή να υπηρετήσουν και άτομα όχι «μη Πατριώτες», αλλά «μη ελληνικής συνειδήσεως», (πρόκειται για καθαρά εγκληματική πράξη, αντικειμένου Στρατοδικείου), απλώς και μόνον διότι έτυχε να είναι γνώστες ξένης γλώσσας, χώρας – στόχου!

Είναι τρομερό φίλοι μου!

Εκδίδονται, δυστυχώς, διαταγές από ασχέτους και συνεπώς επικίνδυνους, οι οποίοι… «βγάζουν ένα χαρτί» και καλούν τον οποιοδήποτε στον χώρο των Πληροφοριών, χωρίς την ύπαρξη… «ασφαλιστικών δικλείδων»!

Για να το πω ακόμα απλούστερα φίλοι μου!

Οι «Πληροφορίες» είναι το ΠΑΝ (!) για το σχεδιασμό των επιχειρήσεων και για να μην σας κουράζω είναι απολύτως α-πα-ραί-τη-τες για τα ΠΑΝΤΑ!

Έτσι, όταν βάζεις «μέσα»  σου… “μικρόβιο” ή “μικρόβια”, όπως είναι ένα στέλεχος με άλλη «εθνική συνείδηση», είναι σαν να πηγαίνει ένας «μη Χειρουργός» να εγχειρήσει έναν ασθενή που κινδυνεύει η ζωή του!

Ρωτάω! Τί αποτελέσματα θα έχουμε, εκτός του βεβαίου θανάτου του πάσχοντος;

Έτσι απλά λοιπόν, καταλάβατε!

Δεν πέρασε πολύς καιρός που ο «ΕΛΛΗΝΑΣ» «τσίμπησε» έναν τέτοιον Αξιωματικό, ο οποίος είχε μάλιστα και πολλά… «εξωτερικά» και τις καλύτερες των… μεταθέσεων και επεδίωκε να εισέλθει στο «Σώμα των Πληροφοριών»!

Μην με ρωτάτε πώς γίνεται! Δεν θα λύσουμε σε ένα… αρθράκι τα δομικά και λειτουργικά προβλήματα των ΕΕΔ!..

                                                                                             –     /     –

4. Η ύπαρξη μίας και μόνης «Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών» στο Τ/ΓΕΕΔ, η οποία διαθέτει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, (δεν θα ασχοληθώ τώρα με το πώς θα έπρεπε να ήταν η Ε/ΥΣΠ, αυτό ίσως γίνει άλλη φορά), είναι αυτομάτως «Πολλαπλασιαστής Ισχύος» για τις ΤΕΔ!

Δεν υπάρχουν Γραφεία Πληροφοριών των Κλάδων Α-ΝΕ-ΞΑ-ΡΤΗ-ΤΑ, ΑΥ-ΤΟ-ΝΟ-ΜΑ, κλπ! Όλοι και όλα αναφέρονται στην Τ/ΥΣΠ, όλα «τα… λοιπά»… λοιπόν είναι ενταγμένα σ’ αυτήν και δουλεύουν γι’ αυτήν!

                                                                       «ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ»!

——————————————————————————————————-

Στις ΕΕΔ υφίστανται και «Διεύθυνση Πληροφοριών» του ΓΕΕΘΑ και «Διευθύνσεις Πληροφοριών»  των 3 Κλάδων, αυτόνομες και ανεξάρτητες, παρ’ ό,τι από τώρα ο Κος Α/ΓΕΕΘΑ είναι / λειτουργεί ως Αρχιστράτηγος «εν πολέμω», βάσει του, όχι και τόσο νέου πλέον, γνωστού Νόμου, σύμφωνα με τον οποίον θα έπρεπε το όλο Σύστημα έτσι να δουλεύει, έτσι να λειτουργεί, από τώρα, από την ειρήνη!

Εδώ «κολλάει» η γνωστή ρήση: «ΕΛΛΑΣ, το Μεγαλείο Σου»!..

Φυσικά κανείς ΔΕΝ ασχολείται, πλην κάποιων «χρησίμων ηλιθίων» ασφαλώς, με το «γιατί» δεν εφαρμόζεται ο Νόμος!.. Αυτοί «προγράφονται» και «τελειώνουν», διότι ενοχλούν «Ομάδες», «Συμφέροντα», κλπ, αφού προηγουμένως «ξεζουμιστούν»!..

Τί πιο σαφές λοιπόν ενδεικτικό της ύπαρξης «πολυδιάσπασης» στο αντικείμενο «Πληροφορίες» και κυρίως, τί πιο σαφής καταστρατήγηση της 1ης και σπουδαιοτέρας «Αρχής των Πληροφοριών», αυτής του «Κεντρικού Ελέγχου», των πληροφοριών!

Είμαι βέβαιος ότι οι «νουν έχοντες» θα συμφωνείτε!

——————————————————————————————————-

Στις ΕΕΔ «τρέχουν» όλοι να δώσουν την όποια πληροφορία πρώτοι, στους όποιους κάθε φορά προϊσταμένους τους, ώστε να αποσπάσουν τα ευμενή σχόλιά τους, κλπ, εις βάρος της ίδιας της λειτουργίας των πληροφοριών και εις βάρος και της επιτυχίας ακόμα μιας πιθανής «επιχείρησης πληροφοριών»!

Η λειτουργία του συστήματος νοσεί βαθύτατα, αφού αυτό συμβαίνει και με τους Κλάδους, (η άμεση διάχυση «πάνω – κάτω και.. πλαγίως» των «Πληροφοριών» είναι κάτι… «μισητό» γι’ αυτούς…), αφού πχ μέχρι να αναφερθεί κάτι στον Κο Α/ΓΕΕΘΑ από έναν Κλάδο, οι άλλοι, είτε αγνοούν την πληροφορία, (τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει), είτε αναμένουν εντολές, με αρνητικά συνήθως αποτελέσματα, όπως, ενδεικτικά, να καταστρατηγείται ο συντονισμός, η κοινή και ενιαία δράση, κλπ , είτε να λαμβάνονται καθυστερημένα αποφάσεις «υπό το κράτος» βιασύνης, ακόμα και πανικού, και στην καλύτερη περίπτωση αποφάσεις αποσπασματικές και άρα ελλιπείς και μη αποτελεσματικές!  

Νομίζω ότι αυτά αρκούν!

Η λειτουργία φίλοι μου, μίας και μόνης ελληνικής «Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», στην οποία θα υπηρετούν εκπαιδευμένα στελέχη πληροφοριών και μόνον, και που έπρεπε εδώ και 10ετίες να υφίσταται και να λειτουργεί, είναι «must» που λένε και οι νεότεροι, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» και πρέπει να δημιουργηθεί Α-ΜΕ-ΣΑ! (Και όχι αυτά τα γελοία, ανεύθυνα και επικίνδυνα περί στρατιωτικής ΕΥΠ, που διαβάζω… Κε Υπουργέ)!..

Και κάτι… σκληρότερο, για να τελειώνουμε, κάποια στιγμή! Όσοι αντιδρούσαν ή πιθανώς και ακόμα αντιδρούν στη δημιουργία Ε/ΥΣΠ, είναι είτε βλάκες, είτε Υ-ΠΟ-ΠΤΟΙ !!!

                                                                                         –  /  –

5. Υπάρχει αγαστή συνεργασία Τ/ΥΣΠ – ΜΙΤ – (Κεντρικής) Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (Αστυνομίας, Στρατο-Χωροφυλακής, Λ.Σ.) και τελική ΑΜΕΣΗ αναφορά όλων των «διυλισθεισών» – «ζεουσών» Πληροφοριών, στο 25 μελές, (εξ όσων τώρα δύναμαι να θυμηθώ), «Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών», υπό τον Π-Θ [και πιθανώς, όπως έχει γραφεί, σύντομα υπό τον ΠτΔ, λόγω του γνωστού χαρακτήρος του ΡΤΕ, κάτι που προσωπικά δεν το νομίζω)].

——————————————————————————————————-

Στις ΕΕΔ δεν υφίσταται (ωϊμέ) βαθεία συνεργασία της στρατιωτικής «Διεύθυνσης Πληροφοριών» του ΓΕΕΘΑ, είτε με την «ΕΥΠ», είτε με την «ΕΛΑΣ», «Λ.Σ.», κλπ, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να εξεταστούν!

Πρόκειται κυρίως για αμφίδρομες… «αντιπάθειες»(;), ας τις πούμε έτσι, φίλοι μου, που κατά την άποψη μου «έσπειρε» και «καλλιέργησε» ο  πολυετής εθνοκτόνος «Κομματισμός» των Ελλήνων!  

Διαβάζουμε πχ, σχεδόν καθημερινά, στα ΜΜΕ, για τη διάβρωση της ΕΥΠ, γνωρίζουμε για τον τρόπο που λειτουργούσε στο αντικείμενο «Πληροφορίες» και λειτουργεί παραδοσιακά η «ΕΛΑΣ» και προηγουμένως «Χωροφυλακή», κλπ.

Είναι καιρός, έστω και τώρα, τόσο αργά φίλοι μου δυστυχώς, όλοι οι θεσμοί να ασχοληθούν, με επείγουσα κυβερνητική εντολή και ασφαλώς με «ΚΕΝΤΡΙΚΗ» καθοδήγηση, με τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθεί με καθορισμένο χρονικά προγραμματισμό και με σχέδιο, πλην του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» («ΣΕΑ»), και «Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών»!

                                                                                        –  /  – 

 

6. Στην Τ/ΥΣΠ δεν υφίσταται έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού πληροφοριών!

—————————————————————————————————-   

Στην ελληνική Διεύθυνση υφίσταται αντιθέτως ικανή έλλειψη των αναγκαιούντων και εκπαιδευμένων στελεχών πληροφοριών!

                                                                                        –  /  –

 

7. Στην Τ/ΥΣΠ δεν υφίσταται έλλειψη του αναγκαίου σύγχρονου τεχνικού ή τεχνοκρατικού (για κάποιους) υλικού! Έχουν τα πάντα και σκέπτονται τί άλλο χρειάζονται, ώστε να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω!.. (Τους παλαιούς κυρίως βεβαίως, τους… “καίει” το γεγονός ότι το “GES”, η παλαιά “Διεύθυνση των Ηλεκτρονικών Συστημάτων” του Τ/ΓΕΕΔ, μεταφέρθηκε στη “ΜΙΤ”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τους γνωρίζοντες το τ/status).

—————————————————————————————————-   

Στην ελληνική Διεύθυνση υφίσταται αντιθέτως έλλειψη των αναγκαιούντων τεχνικών υλικών και βοηθημάτων, για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης, καθώς και πλήρης απουσία… εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος!..

                                                                                             – / –

8. Στην Τ/ΥΣΠ και γενικά στην Τουρκία στον τομέα των «Πληροφοριών» ρέει άφθονο χρήμα, για τις όποιες ανάγκες της, «επιχειρήσεων πληροφοριών» και μη!

—————————————————————————————————-

Στην Ελλάδα, ας μην το θίξουμε το θέμα, κάνει… τζιζζζζζζ!..

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             – / –

9. Στην Τ/ΥΣΠ, που τα στελέχη της ξέρουν και Ιστορία και Γεωγραφία και έχουν σαφή άποψη για το «δέον γενέσθαι» για την Πατρίδα τους και για τις μελλοντικές ΤΕΔ, (είναι μέγα θέμα, αλλά όχι της παρούσης, το τί προσόντα θα πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη των πληροφοριών), έχουν «πλευρίσει» και συνεργάζονται με όλες τις αντίστοιχες «Στρατιωτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών» στα Βαλκάνια, (περιορίζομαι μόνον σε αυτήν τη γεωγραφική περιφέρεια), με ό,τι αυτό σημαίνει, ιδιαιτέρως για την Ελλάδα!

—————————————————————————————————–

Η ελληνική «Διεύθυνση Πληροφοριών» τί κάνει;

Βαδίζει δυστυχώς, αναλόγως των καιρών φίλοι μου, και χωρίς… πυξίδα! Ό,τι δηλαδή και με την κάθε φορά ελληνική στρατιωτική ηγεσία, η οποία κάθε φορά που ανέρχεται στην εξουσία, πράττει, λόγω της κείμενης “ασυνεχείας”, σύμφωνα με την… κεφαλή της και ασφαλώς σύμφωνα με τον τρόπο που «κτυπά τις… καμπάνες» η εκάστοτε Κ-Β.

                                                                                           – / –   

10. Στις ΤΕΔ υπάρχει, εδώ και 10ετίες, εξειδικευμένο στρατιωτικό «Προσωπικό Πληροφοριών» στο Πεδίο, (υπεύθυνο για τις τ/Μονάδες, Σχηματισμούς κλπ, καθώς και για τις «ΖΕ» τους, προσωπικό υπαγόμενο στην Τ/ΥΣΠ), καθώς και συνεχής ροή επεξεργασμένων(!) πληροφοριών, (οι περισσότερες τουλάχιστον), από την τ/περιφέρεια, προς το «Κέντρο»! (Δεν ήταν / είναι «HUMINT», αφού αυτό «μπήκε στη ζωή μας» κυρίως, τα τελευταία 15 – 20 χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν παύει να ήταν και να είναι και… “HUMINT”)!

—————————————————————————————————-

Στις ΕΕΔ δεν υπάρχει τέτοια οργάνωση, αφού απλά δεν υφίσταται ΥΣΠ! Τα «Γραφεία Πληροφοριών» είναι και παραμένουν ενταγμένα στις Μονάδες και στις Μεγάλες Μονάδες, κλπ, με ό,τι αυτό σημαίνει!  

                                                                                          – / –

Ολοκληρώνοντας φίλοι μου τη σημερινή μου… πνευματική παρέμβαση θα ήθελα να σας τονίσω ότι:

α. Έχω γράψει εδώ προσφάτως ότι ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» προ της… φυγής του στον 7ο Ουρανό, είχε αναλυτικά περιγράψει τη σκέψη του, για το πώς θα πρέπει να είναι αυτή η «ΥΣΠ»! Όλο και κάποιος θα την «κράτησε»! Τονίζω μόνον ότι σ’ αυτήν θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ενταχθούν, πλην των «Επιχειρήσεων Πληροφοριών», οι «Πληροφοριακές Επιχειρήσεις» και η «Ασφάλεια» (Φυσική και Πληροφοριών)! (Σημ.: Είναι λυπηρό το φαινόμενο να ψάχνουν κάποιοι ένα παλιό Κυριακάτικο… «το ΒΗΜΑ», για να δουν τί είχε γράψει τότε για το θέμα και όχι το… αρχείο τους)!

Βάλτε λοιπόν το μυαλό σας να δουλέψει, προβληματιστείτε και εύχομαι οι… Διευθυντάδες, είθε όχι οι… «διερχόμενοι», να εισηγηθούν στην Ηγεσία “το ορθόν”, ή καλύτερα το… «κατάλληλο» Σχήμα, της μελλοντικής Ε/ΥΣΠ)!..

β.  Δεν αναφέρθηκα φίλοι μου επίτηδες στα αδύνατα σημεία της Τ/ΥΣΠ, διότι τότε, (και μόνον τότε) θα ήταν σαν να τους παρέδιδα τα… «κλειδιά» της σκέψης μου και πιθανώς της εκκολαπτόμενης… Ε/ΥΣΠ!

                                          Βέβαια, με τους Έλληνες, το ξέρουν άριστα και οι Τούρκοι,

                          ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΒΕΒΑΙΟΣ, ΑΣΦΑΛΗΣ!!! 

                                                                                     «ΧΑΙΡΕΤΕ»!

                                                                                    «ΕΛΛΗΝΑΣ»

im

ΥΓ.

α. Όταν φοβάσαι τόσο πολύ για τη Δημοκρατία που έχεις στην χώρα σου, σημαίνει ότι δεν έχεις… Δημοκρατία!

β.  Να θυμάστε πάντα!

Εκείνοι που συνήθως… λαλάνε πολύ(!) είναι οι… «σοβαροί», οι αποκληθέντες στο άρθρο αυτό… «κυνηγητικοί κύνες», αυτοί που «στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν», «αυτοί που ξέρουν να πλασάρουν τον εαυτό τους», διότι αυτοί φίλοι μου «δεν ορρωδούν προ ουδενός», μετέρχονται παντίων μέσων και τρόπων και ανερχόμενοι αποτελούν τη στυγνότερη μορφή Διοικήσεως!..

                                                                                        –  /  –

 

                   «ΕΝ ΤΟΙΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΕΙΣΕΛΕΥΣΟΜΑΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ»;

                                                                                         . / .