104 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

Φίλοι μου / μας! 

1. Στις 19-05-1919, ο τότε, γνωστότατος πια, Στρατηγός του Οθωμανικού Στρατού Μουσταφά Κεμάλ, ο ήρωας των Στενών των Δαρδανελίων το 1914 κατά των “ΑΝΖΑΚ”, έχοντας γλυτώσει* από την δολοφονία που του είχαν… ετοιμάσει οι τότε ε/ΜΥ, με τον Έλληνα Αξκό στην Κων-πολη, ορμώμενο εκ Κρήτης, Μακεδονομάχο ΗΡΩΑ(!) Κατεχάκη, φεύγοντας με το πλοίο (“Πάνορμος” / “Bandirma”) “λάθρα” από την Πόλη, αποβιβάσθηκε στην Σαμψούντα, μαζί με άλλους Τ/Αξκούς – Επιτελείς του!

Η αποβίβασή του αυτή στην αρχαία ελληνική πόλη Αμισό (Σαμψούς) σηματοδοτεί και την έναρξη του τ/”Εθνικο-Απελευθερωτικού Αγώνος”, ενός αγώνος για την ανεξαρτησία, όπως (και!) ο ίδιος ο Κεμάλ αργότερα τον χαρακτήρισε, ένας αγώνας που χρονικά διήρκεσε 3 χρόνια, ήτοι 1919 – 1922 και που επρόκειτο, κατά τους Τούρκους πάντα, για έναν αγώνα κατά της κατοχής της χώρας τους, κατοχή που της είχαν επιβάλλει, μετά από το τέλος του Α’ Π. Π. και την ήττα της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας” οι συμμαχικές δυνάμεις της “Εγκαρδίου Συνεννοήσεως” (ΑΝΤ-ΑΝΤ)!

Samsun resimleri için 35 fikir | resim, tarih, nadide ...

MUSTAFA KEMAL PAŞA BANDIRMA VAPURU'NDA - Güncel - Gazete Gerçek

Mustafa Kemal Paşa Samsun'a böyle çıktı

Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkarken ettiği yemin

* Ο Κεμάλ πρόλαβε και εισήλθε στην Ιταλική Πρεσβεία της Πόλεως, Ιταλοί οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν σχετικά πληροφορήσει για τον εξ… Ελλάδος, κίνδυνο για την ζωή του,  τον οποίον διέτρεχε (sic)! / Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι Ιταλοί, να μην γράψουμε “μισούσαν τους Έλληνες”, αλλά, πιο… “λάϊτ” ίσως, να γράψουμε πως “ήσαν στα… μαχαίρια με την “Διεθνή Εξουσία”, για τον λόγο ότι αυτή είχε,  χρονικά όχι πολύ πίσω, και συγκεκριμένα στις Σέβρες (Γαλλία), με τις πολύ εύθραυστες… πορσελάνες τους, παραδώσει (με την λίαν… εύθραυστη, όπως μετά στην πράξη απεδείχθη, “Συνθήκη των Σεβρών”), το μείζον των δυτικών παραλίων της Μ. Ασίας στους Έλληνες και εξ αυτών εκείνο που τόσο πολύ “πόναγε” τους Ιταλούς ήταν η εκ μέρους τους απώλεια της πόλεως και του τεραστίας σημασίας λιμένος της Σμύρνης, υπέρ των Ελλήνων, μαζί συνολικά με την ευρύτερη περιοχή της, η οποία είχε δοθεί στην Ελλάδα για 5 χρόνια, στο τέλος των οποίων, δια ψηφοφορίας, θα αποφασιζόταν  η ένωσή της, ή όχι, με την μητέρα Ελλάδα!.. 

-/-

Παράλληλα, μαζί με την ΑΝΑΜΝΗΣΗ(!) της ενάρξεως του αναφερθέντος πιο πάνω τ/αγώνος, οι Τούρκοι έχουν αφιερώσει(!) την ημέρα αυτή (19–05) στην νεολαία τους και στα “σπορ”, εορτάζοντας την ημέρα σε όλη την τ/επικράτεια, με μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις της μαθητιώσας τ/νεολαίας σε διάφορα γήπεδα και στάδια των τ/πόλεων, αθλητικούς αγώνες μεταξύ των σχολείων ή γυμνασίων και λυκείων, καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες για τον “ΣΩΤΗΡΑ” του Τ/ Εθνο-Κράτους (περί αυτού πρόκειται), Κεμάλ και την υπόψη αποβίβασή του, όπως και το τί σήμαινε και σήμανε αυτή, αλλά και για την όλη μετά ιστορική των πραγμάτων πορεία στην χώρα, κλπ, κλπ, κλπ!!!..

Festival of Youth and Sports, 1939, Turkey.jpg

 

2. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ(!) ΕΟΡΤΑΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΝΘΕΙ(!!!) ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ* ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ “ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ” (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ… “ΠΟΝΤΙΟΙ”, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΛΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΕΚΕΙ) Η (ΔΙΑΖ) ΑΛΛΙΩΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ “ΜΑΥΡΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΤΕΣ”, ΑΥΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ… ΦΑΡΑ!

* Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΤΟ 1914 ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1922!.. ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ… ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΘΗΚΑΝ 359.000 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ!

ΤΟ 1994 (Κ-Β ΠΑΣΟΚ), ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠτΒ Κου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟ (ΚΑΙ!) “ΕΘΝΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ” ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ “ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΤΟΤΕ Π-Θ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η “ΒτΕ” ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΩΣ “ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ!!!

104 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ” !!!

ΑΙΩΝΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ“!

19η Μαΐου 2019: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων ...

100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (ΦΩΤΟ) | AlphaNews.Live

Γενοκτονία Ποντίων: Ημέρα Μνήμης για τον Ελληνισμό η 19η ...

Η Γενοκτονία των Ποντίων - Αφιέρωμα - Σαν Σήμερα .gr

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ | eirinika.gr

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Εκδηλώσεις σε... | Ελλάδα Ειδήσεις

-/-

Ευάγγελος Μαρινάκης: (ΜΕ ΜΑΝΑ ΠΟΝΤΙΑ)!..

«Θυμόμαστε, τιμούμε και δεν ξεχνάμε»!

Μαρινάκης: «Θυμόμαστε, τιμούμε και δεν ξεχνάμε» (photo)
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 

Το μήνυμα του ισχυρού άνδρα του Θρύλου:

«19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (1919-2023). Θυμόμαστε, τιμούμε και δεν ξεχνάμε»!

Δείτε την ανάρτηση:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ

ΚΑΙ 

ΑΓΓΕΛΟΙ

-/-