Πως αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία

Στην διάρκεια επεξεργασίας και παραγωγής 500 κιλών εκρηκτικών υλών (σ.σ όπως νιτρικό αμμώνιο) με οξειδωτικό διάλυμα μέσω ειδικών σωληνώσεων ρυθμιζόμενης πίεσης και θερμοκρασίας φέρεται να έγινε -όπως αποκαλύπτει το in.gr- η φονική έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 8:20 το πρωί της Δευτέρας στην έδρα εταιρείας αποθήκευσης πυρομαχικών στα Γρεβενά που προκάλεσε τον θάνατο τριών εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για μια καθημερινή εργασία, ωστόσο φαίνεται να υπήρξε κάποιο λάθος ή προβληματικό σημείο που προκάλεσε την μοιραία έκρηξη.

Στον εν λόγω χώρο της εταιρείας υπήρχαν αποθήκες με συνολική ποσότητα περίπου οκτώ τόνων εκρηκτικών που ευτυχώς δεν εξερράγησαν.

Ευτύχημα θεωρείται ακόμη ότι λίγη ώρα μετά την έκρηξη θα εισέρχονταν στο ίδιο κτίριο που ισοπεδώθηκε άλλα πέντε άτομα που θα συμμετείχαν στην επεξεργασία των εκρηκτικών, την τοποθέτηση τους σε κιβώτια και την μεταφορά τους στις αποθήκες, προκειμένου να πωληθούν τις επόμενες ημέρες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι λίγη ώρα μετά την έκρηξη αναμενόταν να δώσουν το «παρών» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εκρηκτικών συνολικά 20 άτομα, ενώ την ώρα του τραγικού συμβάντος πέρα από τους τρείς άτυχους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βρισκόταν κι ένας φύλακας που ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε.