ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Γράψαμε κάποια πράγματα στρατιωτικής φύσεως, για όσα γίνονται σήμερα στην Ουκρανία, και επιτιμήσαμε κάποιους υποτιθέμενους αναλυτές, οι οποίοι προτάσσουν, της αληθείας, το “θέλω” τους ή την προπαγάνδα της Ουκρανίας (λέγε με Δύση), καθώς και κάποιους στρατιωτικούς, των οποίων οι περισσότεροι υποτίθεται πως έκαναν και κάνουν στρατιωτικές αναλύσεις, λέγε με -δυστυχώς- “έξυπνο γλείψιμο” των ντόπιων ρουφιάνων της “Διεθνούς Εξουσίας”, μπας και καθέξουν κάποια θέση απ’ αυτήν στην ημεδαπή ή και αλλοδαπή, τηλεοπτικές παρουσίες, δόξα, κλπ, ενώ εμείς σταθερά υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την αλήθεια, καθώς και την έντιμη ανάλυση, βασισμένη στην γνώση και στην ορθή αναφορά – εκτίμηση των γεγονότων! (Όχι, το τί κάθε φορά θα θέλαμε να συμβεί)!..

Και ενώ εξηγούσαμε πάντα τα λάθη που ακούγονταν και ακούγονται στα Κανάλια, αλλά και αποκαλύπταμε τις εσκεμμένες βρώμικες αναφορές που ακούγαμε και βλέπαμε, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι ήμασταν οι μόνοι, οι οποίοι εργάζονταν / – νται έτσι, διότι είμαστε άτομα φυσιολογικά! 

Έτσι, σήμερα, είδαμε την παρακάτω ανάλυση, την οποίαν και σας παρουσιάζουμε! Διαβάστε την με προσοχή! Αφορά αμερικανική στρατιωτική εκτίμηση των επχ-σεων στην Ουκρανία, ΕΩΣ ΤΩΡΑ!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις που αριθμούσαν 200.000 άντρες κατάφεραν με ελιγμούς και παραπλανήσεις να καθηλώσουν 600.000 ουκρανικό Στρατό. Οι Ρώσοι υιοθέτησαν μια βελτιωμένη έκδοση της αμερικανικής επιχείρησης “Desert Storm” καθηλώνοντας υπέρτερες ουκρανικές δυνάμεις”.

Αυτά αναφέρουν δύο πρώην αναλυτές και αξιωματικοί πληροφοριών της CIA.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson, τόνισε πως η “ρωσική πολιορκία του Κιέβου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σκόπευε στο να δεσμεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις και τις εφεδρείες στην προστασία της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Έτσι η Ρωσία μπόρεσε να διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στα Aνατολικά και Νότια της χώρας”.

Το αποτέλεσμα είναι, η Ρωσία να αναδιατάζει τώρα τις δυνάμεις της μεταφέροντας ενισχύσεις από Κίεβο, Chernihiv, Sumy, αλλά και την ρωσική ενδοχώρα. Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες, εγκλωβισμένες και εξουθενωμένες.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε πως αναδιατάσσεται μόλις το 20% των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο Κίεβο και πλέον ακολουθεί μεγάλη ρωσική επίθεση σε άλλες ουκρανικές περιοχές.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιωτική βάση στην περιοχή Chaplynka στην Χερσώνα. Έχουν μεταφερθεί ελικόπτερα, ΤΟΜΑ, άρματα μάχης, ενώ έχουν δημιουργηθεί οχυρώσεις. Η βάση αυτή θα είναι το κέντρο των ρωσικών επιχειρήσεων στην Νοτιοανατολική Ουκρανία.

“Θα διδάσκεται στα πολεμικά εγχειρίδια η ρωσική στρατηγική” – 200.000 εναντίον 600.000

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ, Scott Ritter, ο οποίος ανέφερε:

“Η ρωσική εκστρατεία στην Ουκρανία θα συμπεριληφθεί στα πολεμικά εγχειρίδια ελιγμών μάχης.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε επιδέξια την τακτική των ψευδών ελιγμών, χάρη στους οποίους κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανώτερων εχθρικών δυνάμεων.

Η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική της επιχείρηση στην Ουκρανία, με πολύ λιγότερες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούσαν να έχουν το πολύ 200 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν τουλάχιστον τριπλή υπεροχή καθώς άγγιζαν τους 600.000 στρατιώτες.

Η στρατηγική ελιγμών της Μόσχας

Και, δεδομένου ότι η Μόσχα δεν επρόκειτο να στοιχηματίσει στη φθορά του εχθρού, έπρεπε να κάνει ελιγμούς στη διεξαγωγή των εχθροπραξιών.

Σε μια στρατηγική ελιγμών, κυριαρχεί πάντα η ψυχολογική παρά η φυσική πτυχή. Και επικεντρώνεται κυρίως στο τακτικό, όχι στο στρατηγικό επίπεδο. Έτσι, ο ρωσικός στρατός χρειαζόταν να σχηματίσει ένα θέατρο επιχειρήσεων που ήταν βολικό για τον εαυτό του. Για να γίνει αυτό, οι Ρώσοι έπρεπε να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τις αριθμητικά ανώτερες δυνάμεις της, ενώ μοίρασε τη δική της μαχητική ισχύ για να πετύχει τους στόχους της.

Στο στρατηγικό σχέδιο της Ρωσίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ελιγμοί μεταξύ του νότιου, κεντρικού και βόρειου μετώπου, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια χερσαία γέφυρα μεταξύ της Κριμαίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και ο έλεγχος της Μαριούπολης ήταν κρίσιμος παράγοντας γι’ αυτές τις προσπάθειες.

Πηγή: warnews247.gr

-/-

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ ΦΙΛΟΙ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ(!) ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ), ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Τέλος, τα όσα σήμερα (31-03-2022), ανέφερε ο Κος Υπουργός Πληροφοριών της Μ. Βρετανίας, ως προβλήματα, για τις ΡΕΔ, είναι τα συνήθη “θέματα”, που εμφανίζονται πάντα σε όλες τις συρράξεις και σε όλους τους Στρατούς! Με πολύ σεβασμό, Κε Υπουργέ, πληροφορία θα ήταν αν πχ δεν φοβόντουσαν και κάποιοι Ρώσοι στρατιώτες στην αρχή (αφού η αναφορά ήταν για τις ΡΕΔ) ή αν και κάποιοι δεν εμφάνιζαν πχ “στρες μάχης”, ψυχολογικές,… εξάρσεις, κλπ!..

Κε Υπουργέ!

Σεβόμαστε, ΚΑΤ’ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ και κατά κανόνα ΠΑΝΤΑ(!), τις εκτιμήσεις και(!) του Υπουργείου σας, όπως και(!) του Υπουργείου Αμύνης του “Η.Β.”, αλλά,  ΕΩΣ ΤΩΡΑ(!!!), σοβαρά επχ-κά λάθη, σ’ αυτήν την αναμέτρηση που θέλησαν οι ΡΕΔ να την κάνουν, σαν πχ μια αναμέτρηση… ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – … ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΚΑΟΥΝΤΥ *, αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, καταλάβατε, δεν έκαναν οι Ρώσοι!..

Στην 2η Φάση τώρα της “1ης Περιόδου”, θα επιδιωχθεί, από τις ΡΕΔ, αυτό που από την αρχή είχαμε εδώ γράψει και αφορά επχ-σεις των Ρώσων στο Ανατολικό μέτωπο (“ΝΤΟΝΜΠΑΣ”), οι οποίες, αν ευοδωθούν, θα φέρουν τις ΡΕΔ στο κέντρο του Ουκρανικού… Χάρτη, ενώ έτσι και τελικώς θα κλείσει και η… δαγκάνα, που είχαμε εδώ αρχικώς γράψει!.. Θα κινδυνέψουν να εγκλωβιστούν οι ΟΕΔ, το σύνολο σχεδόν των οποίων είναι στην περιοχή αυτή, προσβαλλόμενες από Α. , Ν. (δυνάμεις από Χερσώνα) και από ΒΑ – ΒΔ!..

-/-

* Για 1η φορά συμφώνησαν μαζί μας οι… στρατιωτικοί αναλυτές της τουρκόφιλης αμερικανικής ε/φ “ΝΥ TİMES” (“ΝΥΤ”)! Έγραψαν λοιπόν πως ήταν και είναι επιλογή των Ρώσων να ΜΗΝ(!) καταστρέψουν τους Ουκρανούς!

Οι Ρώσοι έριξαν, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί αυτοί αναλυτές, 1000 πυραύλους σε 1 μήνα, όσους έριξαν οι Η.Π.Α. σε 1 ημέρα στο Ιράκ, όπως αντιδιαστέλλουν!.. Έγραψαν: “Putin’s forces could devastate Ukraine but he’s holding back”!..

Έγραψαν ακόμα πως τα ρωσικά α/φ παρείχαν πάντα αεροπορική υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις τους, έχοντας την πλήρη αεροπορική υπεροχή πάντα παντού (συνεπώς δεν συζητάμε την αναγκαία “εν τόπω και χρόνω” μόνον ρ/αεροπορική υπ-ξη των ρ/χερσαίων επχ-σεων),

καθώς και το ότι οι Ρώσοι κατέστρεψαν με χειρουργικά κτυπήματα το σύνολο σχεδόν των κρισίμων, στρατιωτικών και μη, εγκαταστάσεων των ΟΕΔ και της Ουκρανίας ευρύτερα!..

-/-

Και τώρα σας ρωτάμε!

Γιατί έπρεπε να περάσει 1 μήνας για να ακούσουμε και κάποιες αλήθειες (στο στρατιωτικό Πεδίο), από τις Η.Π.Α. ; Και ακόμα!

Από πότε σας γράφαμε εμείς εδώ, όλα αυτά τα οποία μόλις τώρα “είδαν” και αποφάσισαν στις Η.Π.Α. να τα… πουν και ορθώς;

Και ένα τελευταίο! Τώρα ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΕΣ, κλπ, κλπ, κλπ! Πείτε την αλήθεια! Ήμασταν ή όχι οι πρώτοι, που σε χρόνο… ύπνου για τους άλλους, γράψαμε εδώ για το ότι ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος θα πεινάσει ο Κόσμος και συνεπώς και εμείς οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι θα είμαστε και οι πρώτοι πληττόμενοι, μετά από την σύμπραξη, στο θέμα των κυρώσεων προς την Ρωσία, Η.Π.Α. – ΕΕ;

Σχετικά μάλιστα με το θέμα “ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΕΣ”, στο “σάϊτ” μας εδώ, πόσες φορές, κατά το παρελθόν (από το 2015, έως σήμερα), είχαμε γράψει, δοθεισών πάντα των ευκαιριών, αναφερόμενοι στην Αργεντινή και στην μετά “ΦΩΚΛΑΝΤ” … εποχή, ότι λόγω του ότι είναι ο 2ος μετά την Ρωσία παγκόσμιος σιτοβολώνας, ΔΕΝ(!) θα πεινάσει ποτέ, [υπό “Κανονικάς Συνθήκας” (“Κ.Σ.”), πάντα], μετά από την συντριβή της από την Μ. Βρετανία και ας μιλάμε ξεκάθαρα, μετά κυρίως από την ΚΑΘΕΤΗ και ΕΔΡΑΙΑ, όσο και ΣΤΙΒΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να γίνει όλη αυτή η απίθανα δύσκολη βρετανική στρατιωτική επχ-ση κατά της Αργεντινής, (η οποία είχε καταλάβει κοντινά στην χώρα αυτήν της Λατινικής Αμερικής νησιά της Μ. Βρετανίας, τα Φώκλαντς), του καλύτερου, (μετά φυσικά από τον τεράστιο Ο. ΤΣΟΡΤΣΙΛ), κατ’ εμάς πάντα, μεταπολεμικού Π-Θ του “Η.Β.”, που ήταν γυναίκα και λεγόταν Μάργκαρετ ΘΑΤΣΕΡ, και της εγκρίσεως ασφαλώς της αποφάσεως αυτής, (που και αυτή ήθελε κότσια), από την Βασίλισσα του “Η.Β.”, όπως και Βασίλισσας του Κόσμου, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ;

Πριν ολοκληρώσουμε την παράγραφο αυτήν, γράφουμε και πάλι πως είναι ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ “ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ” ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ, (ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ), ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ!..

Αυτό είναι κάτι που το αντελήφθησαν και οι Ουκρανοί (επιτέλους!) και για παράδειγμα δεν παρουσιάζουν ως δικές τους επιτυχίες, τις όποιες λίγες εκ μέρους τους ανακαταλήψεις κάποιων χωριών και πόλεων στον Β. Τομέα της Ρ-Ο αντιπαραθέσεως, (γενικώς Βως του Κιέβου), μετά από την αποχώρηση από αυτά των ΡΕΔ προς την Λ/Ρ ή προς την χώρα τους, υπό την κάλυψη των πυρών ρ/”κλιμακίων διατηρήσεως επαφής” (“Απαγκίστρωση υπό την εχθρική πίεση”)!..

2. Εκείνο που χρήζει, ΤΩΡΑ(!), ιδιαιτέρας προσοχής από τις ΕΕΔ είναι η ολοκλήρωση της αγοράς των α/φ του τ/Στόλου των πολεμικών α/φ “Α-400”! Έτσι, πλέον, οι ΤΕΔ είναι σε θέση να εκτελούν διακλαδικές επχ-σεις μακράς ακτίνας δράσεως και στα 3 Ε-Τ “Θέατρα Επχ-σεων” (Δ. Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος), μεταφέροντας μεγάλες σε αριθμό δυνάμεις τους, μέσα και υλικά, ανάλογα με τον σχεδιασμό τους, μειώνοντας… αποφασιστικά τους εκτιμώμενους χρόνους υλοποιήσεως των όποιων εκ μέρους των σχεδιασθεισών εναντίον μας επχ-σεων!.. (Αυτό συνεπάγεται και αύξηση της ισχύος των ΤΕΔ / αύξηση της δυνάμεως της… γροθιάς των ΤΕΔ, στο όποιο ή όποια μέτωπα αυτές δράσουν)!..

3. Προς κάποιους! Δεν είναι Ερντοάν, ούτε Ερντογκάν, αλλά κανονικά Ερντογάν!..

Το ğ στην Τουρκική διαβάζεται “γ”! Άντε να δεχθούμε ότι διαβάζεται λίγο… άηχα, κάτι που στα ελληνικά δηλώνεται βάζοντας το γράμμα αυτό σε παρένθεση (γ)! Ο.Κ.! Αλλά ποτέ όμως, χωρίς να μην ακούγεται καθόλου το “γ”!..

Όσο για το “γκ”, αυτό είναι το τ/γράμμα “g”!..

Anladınız mı yoksa… ? 

4. Λέγοντας, μεταξύ των άλλων, ο Ευάγγελος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ χθες (31-03-2022), σε δηλώσεις του, πως “το Αιγαίο δεν είναι χώρος εξορύξεων”, πως “δεν είναι ε/λίμνη”, κλπ, “κτυπάει”, εμμέσως βεβαίως, και πάλι την πόρτα της “Διεθνούς Εξουσίας” (“Διεθνείς Εβραίοι”), για -βραχυπρόθεσμα- μερική τουλάχιστον(!) επαναφορά του στα ε/πολιτικά πράγματα!.. Θυμηθείτε με!..

Τα λοιπά που ανέφερε, εσκεμμένως(!), τα αντιπαρέρχομαι, προτείνοντας στον Κο Βενιζέλο ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ που “έπαιξε” τότε στην Γαλλία, τότε που ο… Θεσσαλονικιός… συμπατριώτης του, εβραϊκής καταγωγής Γάλλος Πρόεδρος Νικολά ΣΑΡΚΟΖΙ, είχε αποκαλέσει “ΚΟΝΑΡ”, τον τότε Π-Θ μας ΓΑΠ!..

5. Ακούσαμε, χθες το βράδυ (31-03-2022), στον “ΣΚΑΪ”, την συνέντευξη του Ε/ΥΠΕΞ Κου ΔΕΝΔΙΑ, στους “Σαλιοσιχαμένο” και “Κεκέ” ή “Σουπιά” δημοσιογράφους του Τ/Ο αυτού διαύλου, ήτοι στους Ν. Στραβελάκη και Π. Τσίμα!..

Όσο και να διαφωνεί κανείς, με κάποια απ’ τα όσα αρκετά ο Κος ΥΠΕΞ ανέφερε, ΔΕΝ (!) μπορεί παρά να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ “ΣΤΑ ΙΣΑ” ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ(!), πως η παρουσία σήμερα ενός τέτοιου πολιτικού ανδρός στο Ε/Κοινοβούλιο και στην Ε/Κ-Β, είναι πραγματικά “Θεία Ευλογία”!

Όχι ότι οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” αμφιβάλλαμε ποτέ για την συνολική ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ του πολιτικού μας αυτού, αλλά δεν τον είχαμε δει – ακούσει και ποτέ, όπως χθες, ώστε να έχουμε και εικόνα του πώς “στέκεται” και απαντά σε συνεντεύξεις, ακόμα και αν αυτές γίνονται από φιλικούς στην Κ-Β εμμετικούς δημ/φους… Γ ‘ Εθνικής!..

6. Γράφαμε εδώ “επ’ αρκετόν”, επί ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, αλλά και αργότερα, πως αυτή ήταν… προϊόν “ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ” δόλιας συνεργασίας και συγκεκριμένα των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” των Η.Π.Α. με την Κινεζική Κ-Β! 

Οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” θέλησαν, με κύριο όπλο την “ΠΑΝΔΗΜΙΑ” (διότι σχεδίασαν ευρύτερα και αμέσως με την ήττα τους κατά του ΤΡΑΜΠ), να… εκθρονίσουν τον ΤΡΑΜΠ, τον οποίον νόμιζαν (Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ) ότι θα τον νικούσαν, με αποτέλεσμα να μην “ελέγξουν” τις εκλογές (καταλάβατε, όπως αυτό που έκαναν και εξελέγη ο… “Γερο-Τζο”) και να εκλεγεί αυτός Πρόεδρος των Η.Π.Α., με αποτέλεσμα μετά οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” των Η.Π.Α., όπως και οι Ευρωπαίοι, αλλά κυρίως τα αφεντικά τους, οι “Διεθνείς Εβραίοι”, να χάσουν τρις $ Η.Π.Α., με την πολιτική που ακολούθησε ο ΤΡΑΜΠ, μια καθαρά ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΤΡΟΦΗ (!) πολιτική ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά, κλπ), μια πολιτική που εκφραζόταν ΑΡΙΣΤΑ(!) με τις φράσεις του ΤΡΑΜΠ, “ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ” (αρχικό σύνθημα) και ακολούθως το “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ”, το οποίο έγινε τότε πράξη, αποτελώντας μια σύγχρονη παραλλαγή της Ουιλσονικής πολιτικής των Η.Π.Α., των αρχών του 20ου αι.!..

Το ίδιο τρις $ Η.Π.Α. έχασαν και οι Κινέζοι, οι οποίοι και… αμόλησαν στον πλανήτη τον ιό (“COVID-19”), χρονικά αμέσως μετά την ομιλία του ΤΡΑΜΠ, αν θυμάμαι καλά τον Νοε του 2019,  στον Ο.Η.Ε., ένας ΤΡΑΜΠ ο οποίος τότε καταφέρθηκε κατά της “Διεθνούς Εξουσίας” και ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, την οποίαν προσδιόρισε και τόνισε πως είναι αρρήκτως εξαρτημένη / συνδεδεμένη από / με την διατήρηση και ιστορική συνέχεια των “Εθνών – Κρατών”!.. Τότε ήταν που δόθηκε το σύνθημα “ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ”! 

Να θυμίσουμε ότι, επί Ομπάμα, Κινέζοι και Αμερικανοί συνεργάζονταν στην Γιουχάν στη έρευνα θανατηφόρων ιών και συναφών… “ωραίων”, στο πλαίσιο του… τεραστίου Κεφαλαίου “Βιολογικός – Χημικός Πόλεμος”! Στην Γιουχάν, όπου και τα Κινεζικά στρατιωτικά βιολογικο-χημικά (και άλλα) εργαστήρια και απ’ όπου “απελευθερώθηκε” ο ιός, είχε ακριβώς δίπλα τους και με άδεια της Κινεζικής Κ-Β “στήσει” εργοστάσιο με τα δικά του παρόμοια εργαστήρια, κλπ, και η γνωστή μας “PFIZER”, η οποία δεν έδινε το φάρμακο – εμβόλιο στον ΤΡΑΜΠ, αλλά το έδωσε αμέσως με την εκλογή του “Γερο-Τζο”, “δίκην” δώρου!..

Σίγουρα, όταν γράφαμε όλα αυτά και άλλα συναφή και σχετικά, κάποιοι εξ υμών θα είπαν πολλά εναντίον μας, από… “λαϊτ”, μέχρι και… “χέβι”!.. Προσέξτε τώρα, διότι… υπάρχει Θεός! Διαβάστε!

“Βγήκε” προχθές η αγγλική ε/φ “DAILY MAİL και έγραψε πως ο γιός του “Γερο-Τζο”, ο Χάντερ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, επί 2 έτη, εργαζόταν σε εργαστήρια βιολογικο-χημικού πολέμου στην Ουκρανία, Ουκρανικά εργαστήρια τα οποία είχαν σχέσεις συνεργασίας με αυτά τα Κινεζικά της ΓΙΟΥΧΑΝ, Ουκρανικά εργαστήρια όπου γίνονταν πειράματα με ιούς, βακτήρια, κλπ, εργαστήρια στα οποία χορηγούσαν χρήματα και τα στήριζαν (συμμετέχοντας ουσιαστικά σ’ αυτά, κατά κάποιον τρόπο, ως μέτοχοι), ο “Διεθνής Εβραίος” Γ. ΣΟΡΟΣ (ο οποίος ήταν και “πίσω” από την “πορτοκαλί επανάσταση” των… Ναζήδων, το 2015, στην χώρα και αυτός που έδιωξε τον εκλεγμένο Ρωσόφιλο Γιανουκόβιτς, για να φέρει τον Ποροσένκο και τελικώς τον… Ζελένσκι), η εταιρεία… “Αγορών” (sic / αχαχαχαχαχαχαχα) “Goldman Sachs”, αχαχαχαχαχαχα, κλπ!..

Τί κάνει λοιπόν “νιάου νιάου” στα κεραμίδια;

Ο Χάντερ Μπάϊντεν προέβη σε αριθμό οικονομικών ατασθαλιών στην Ουκρανία (θυμάστε που τα γράφαμε), θέμα που κυριάρχησε προεκλογικά στις Η.Π.Α., (στις τελευταίες εκλογές), αλλά όντας και στην Κίνα, ακριβώς στο πλαίσιο των συνεργασιών των βιολογικο-χημικών εργαστηρίων Ουκρανίας – Η.Π.Α. – Κίνας, (εργαστήρια στην Ουκρανία, την ύπαρξη των οποίων προσφάτως, και μετά από τις ρωσικές κατηγορίες, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ οι Η.Π.Α., ακούγοντας προφανώς την ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ των “Προωθητών” της προπαγάνδας τους), “συνελήφθη” από Κινεζικές… κάμερες, ως πρωταγωνιστής, σε ερωτικό όργιο με SEX και χρήση ναρκωτικών με 2 Κινεζούλες, “θέμα” που… κάποιοι ανέβασαν μετά στο “TIK – TOK”!.. (Ποιοί; Έλα μου ντε)!..

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΚΛΗΡΟΣ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ “ΓΕΡΟ-ΤΖΟ”, για να εκδικηθεί τους Σίνες, “τα έσπασε” μαζί τους και μόλις ανήλθε, όπως ανήλθε, στην εξουσία, δεν συνεργάστηκε αμέσως μαζί τους, στο πλαίσιο της επαναφοράς και πάλι στο προσκήνιο της Αμερικανο – Κινεζικής συνεργασίας, της προ-Τραμπ-ικής περιόδου!..

Σε κάθε περίπτωση όμως, και οι Κινέζοι επέστρεψαν στις “Διεθνείς Αγορές” του Πλανήτη, μετά από την ΤΡΑΜΠ-ική 4ετή… αποχή τους, με στόχο να πάρουν πίσω “διπλά και τριπλά” τα λεφτά που έχασαν!..

Τώρα πια, στόχος Αμερικανών και Κινέζων, Κινέζοι που είναι ΕΞΟΧΩΣ (!) φιλοχρήματοι, είναι να πάρουν “πίσω” τα χαμένα τους, επί ΤΡΑΜΠ, τρις $ Η.Π.Α., ενώ οι σχέσεις των 2 χωρών δεν επανήλθαν ακόμα στην προηγουμένη κατάσταση !..

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Η ΕΓΚΥΡΗ ΑΥΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ Ε/Φ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ… ΕΝΙΟΙ, ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ;

7. Ρωτάμε! Τί σχέση έχει η… ελληνική Οδησσός, της προ και μετά το 1821 εποχής,  με την… Ουκρανία, Υπουργέ Κε Δένδια; Με τη Ρωσία ίσως;  Αχαχαχαχαχαχαχα!.. Δεν πειράζει! Κατανοούμε τις… περιστάσεις!..

8. Γιατί η “Διεθνής Κοινότητα”, αλλά και η ε/Κ-Β, δεν (!) αντέδρασαν προχθές (30-03-2022), καθ’ όμοιον τρόπο, (όπως με την “κάθετη”, σκληρή και δυναμική αντίδρασή τους, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία), με την εισβολή των Αζέρων σε Αρμενικές περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάγ;

9. Σημειώνω:

α. Οι “Παγκόσμιες Δυνάμεις” είναι εξ ορισμού ή εκ… μεταφράσεως – ερμηνείας, αν θέλετε, του ορισμού τους, ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ!

Συνεπώς η Ρωσία και οι Η.Π.Α., οι οποίες μάλιστα είναι ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, (όσο και να θέλουν οι σημερινές Η.Π.Α. να… υποβιβάσουν την Ρωσία σε τοπική – περιφερειακή δύναμη), είναι δυνάμεις ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ, αφού μάχονται -θεωρητικά πάντα (ας δεχθούμε μόνον αυτό)- για την παγκόσμιο κυριαρχία!..

β. Είναι η Ρωσία λοιπόν αναθεωρητική δύναμη, όπως, λόγω Ουκρανίας, η προπαγάνδα συνεχώς την αναφέρει και δεν είναι οι Η.Π.Α., οι οποίες κατέλυσαν “όπλοις”, πχ το Ιράκ, την Γ/Β, την Λιβύη, κλπ; Γιατί άραγε αυτή η διάκριση;

Είναι για γέλια, όλοι αυτοί που, για τους λόγους τους, ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, λόγω της Ρ/εισβολής στην Ουκρανία!.. Ας μην αναφέρουμε γνωστά παραδείγματα, για την… δράση των Η.Π.Α., πχ τα τελευταία 30 χρόνια! 

γ. Αλλά επίσης σας ρωτάμε! Η “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ” σήμερα, είναι ή όχι “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ”, με τον οποίον επιδιώκεται η παγκόσμιος κυριαρχία επί όλων των Κρατών και λαών της Γης, αυτών που την… “εφεύραν” (sic) (“Διεθνείς Εβραίοι”), και την εφαρμόζουν σήμερα στον Πλανήτη, δια του θεωρητικώς και κατ’ εκτίμησιν ισχυροτέρου τους εντολοδόχου Οργάνου, που είναι η Αμερικανική Κ-Β και ειδικότερα ο Στρατός των Η.Π.Α.;

δ. Γιατί όταν μιλάει ο… γνωστός και μη εξαιρετέος”… αναθεωρητής της Ιστορίας της Ελλάδος, εξ Αμερικής ορμώμενος… Καθηγητής Κος ΒΕΡΕΜΗΣ (μέλος του επίσης… γνωστού “ΕΛΙΑΜΕΠ”), μιλάει σαν τον τρόπο που τραγουδάει ο Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ήτοι ΜΟΡΦΑΖΟΝΤΑΣ και… ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΚΑΤΑ; (Να με συγχωρείτε)!..

Και μιας ο λόγος ήρθε στον Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, να πούμε ότι ο… αοιδός αυτός, από Χουντικός που εφέρετο ότι ήταν τραγουδάει πια στις συναυλίες του Κ.Κ.Ε., “παίζοντάς” το φλογερός… Κομμουνιστής!.. Τον είχε ξεμπροστιάσει σχετικώς, ο πρώην ΕΣΑ-τζής αδελφός του!..

Τα Τρί-καλα επομένως, δεν βγάζουν μόνον τρι… “καλά”, αλλά και τρι… “κακά”!.. Ίσως, στην περίπτωση αυτή, να ισχύει το “ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ”, αφού πένητα ίσως να κατάντησαν τον αγαπητό αυτόν αοιδό, … τα ξενύχτια, … τα ποτά και τα… χασίσια, όπως… αναφέρει και γνωστό λαϊκό μας άσμα (ελαφρώς παρηλλαγμένο), του προσφάτως θανόντος τραγουδιστή μας Χρήστου ΚΥΡΙΑΖΗ!..

Τέλος, τον Κιμούλη φέρεται, όπως διαβάζουμε, να τον συγχωρούν, όπως δηλώνουν, μία-μία, όλες αυτές οι… Κες ηθοποιοί, που και τις… αύτωνε και… “εν παραλλήλω” έδερνε, κατά το λαϊκόν και… “αργκό”, “γαμάει και δέρνει”!..

Όχι! Αν ήθελαν, ας έκαναν διαφορετικά! Και να σκέφτονταν ακόμα να τον καταγγείλουν θα εξαφανίζονταν αμέσως από τον… Κομμουνιστοκρατούμενο… Ελληνικό δήθεν, “Καλλιτεχνικό χώρο”, αφού ο Κος ΚΙΜΟΥΛΗΣ τυγχάνει… “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” (από πρώην Κ/Σ), έχοντας για συνήγορό του έναν θεωρητικά… Δεξιό, τον Κο Καπερνάρο!..

ε. Επίσης, φίλοι μου / μας, δεν υπάρχει στον Κόσμο χώρα, η οποία να μην διεκδικεί από την Ιστορία της, για τον “Α” ή “Β” λόγο, εδάφη από άλλη χώρα και κυρίως από όμορη – / – ρες της, εκφράζοντας έτσι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ αναθεωρητισμό, (ο οποίος πολλές φορές μεταφέρεται στο έδαφος, γενόμενος αναθεωρητισμός στην ΠΡΑΞΗ), πλην φυσικά της Ελλάδος, μετά από το 1974 και την διεθνή συνωμοσία στην Κύπρο, μιας Ελλάδος 2 Αυτοκρατοριών(!)*, η οποία από τότε ανέπτυξε, τρόπον τινά, την θεωρία “ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ”, που λίγο μετά, (το 1981), έγινε “ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ”!

Η Τουρκία, παρ’ ότι συγκεκριμένο “ΕΘΝΟΣ – ΚΡΑΤΟΣ”, μετά το 1923 και την Λωζάννη, αλλά και μετά από την απόφαση του Μουσταφά ΚΕΜΑΛ, “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”, να ταυτίσει τα όρια του νέου τ/Κράτους με αυτά του τ/Έθνους, “σιώπησε” ευλόγως (ήταν υπό ολική… ανοικοδόμηση), από το 1923, μέχρι το 1955 και το “Κυπριακό”, [όταν η ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ πολιτικά Αγγλία (μεγάλο λάθος της αυτό), ενέπλεξε και πάλι στο νησί τους Τούρκους, οι οποίοι έπρεπε να “σταθούν” απέναντι στους ξεσηκωμένους κατά των Άγγλων Έλληνες, ένα νησί το οποίο από το 1925 ήταν και επισήμως Αγγλική αποικία, έχοντάς το αγοράσει οι Άγγλοι, το 1898, από την Τουρκία έναντι 96.000 αγγλικών λιρών], και μετά από το 1955, έως και σήμερα, σταδιακώς βεβαίως, ανέδειξε τον σύγχρονο αναθεωρητισμό της πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, φτάνοντας σήμερα στο να ονειρεύεται να καταστεί μια νέα “σημερινή” “Οθωμανική Αυτοκρατορία” στην γειτονιά της και… λίγο παραπέρα, “σημερινή”, με δεδομένα δηλαδή του 21ου αι.!..  Η Τουρκία επομένως, ναι(!), μπορεί να ονομασθεί αναθεωρητική δύναμη, ούσα απλώς ένα δυνατό θηρίο της… ζούγκλας, το οποίο μάλιστα μοιάζει να έχει “σηκώσει κεφάλι” στον… βασιλέα όλων των ζώων, λέοντα!..

10. Οι Ρ/Ολιγάρχες, στους οποίους “άνοιξε” την αγκαλιά της η Τουρκία, δεν ήταν μια τυχαία πράξη!

Η Τουρκία τους θέλει και οικονομικά, για την περίπτωση που στο μέλλον έλθουν και πάλι καλές ημέρες γι’ αυτούς, (μετά από μια πιθανή άρση των κυρώσεων στην χώρα τους), αλλά και διότι θέλει να τους έχει ως διαπραγματευτικό κυρίως… όπλο κατά της Ρωσίας, όταν θα… δυσκολέψουν οι Ρ-Τ σχέσεις, (“Κα Ρωσία, εμείς τότε, κλπ, βοηθήσαμε τους δικούς σας, κλπ”), πιστεύοντας ότι όλοι αυτοί είναι όχι μόνον γνωστοί του Ρ/Προέδρου, αλλά και άτομα που τον επηρεάζουν καίρια στην εφαρμογή της εξωτερικής του κυρίως πολιτικής, κάτι που ασφαλώς και δεν(!) συμβαίνει, αφού ο Πούτιν είναι ηγέτης που “ακούει” μεν, αλλά που τελικώς αυτός αποφασίζει, μην έχοντας… “αυλή”, έτσι όπως οι Τούρκοι αυτήν εννοούν, αλλά και η Δύση!..

Πάντα όμως πονηροί οι Τούρκοι!..

11.  Ορθή η παρατήρηση του τέως Α/ΓΕΣ και Αναπληρωτή ΥΠΑΜ, Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ότι τα όσα ακούγονται σε έναν πόλεμο, ως πληροφορίες, γεγονότα, κλπ, είναι 70% αλήθεια και 30% ψέματα, καθώς και το ό,τι συμφωνείται και υπογράφεται στις διάφορες συναντήσεις, έχει συμφωνηθεί από πριν!..

12. Κε Κωστίδη! Τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη τον στηρίξαμε, στο θέμα της αναγνωρίσεως του αυτοκεφάλου της εκκλησίας της Ουκρανίας, και μάλιστα είχαμε γράψει ολόκληρο σχετικό άρθρο!

Όμως! Είναι άλλο / είναι τελείως διαφορετικό ένα καθαρά εκκλησιαστικό θέμα, σαν το παραπάνω, στο οποίο η ορθώς(!) ευαίσθητη σε όλα Ρωσία (και δη στον… σεβασμό της Ιστορίας, όπως μας έδειξε ο Ρ/Πρόεδρος με τα όσα είπε, λίγο πριν την ρ/εισβολή στην Ουκρανία), θα έπρεπε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να σεβαστεί την κεφαλή των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών Οικουμενικό μας Πατριάρχη στο θέμα με την Ουκρανία και να μην τον είχε πολεμήσει και πολεμά, (αντιθέτως το Ρ/Πατριαρχείο δείχνει σαν να μην γνωρίζει εκκλησιαστική Ιστορία), και άλλο το θέμα το πολιτικό και οικονομικό, που οδήγησε τον Ρ/Πρόεδρο να διατάξει την εισβολή στην Ουκρανία!..

Διάβασε με την σειρά όλα τα άρθρα μας περί Ουκρανίας, ώστε να αντιληφθείς την θέση μας!..

Ασφαλώς η κάθε εκκλησιαστική πράξη του “Ο.Π.” μας είναι ταυτοχρόνως και πολιτική, αλλά είναι τεράστιο λάθος, με όσα σχετικά λες (κατ’ εμάς κακώς), να εμπλέκεις τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη στο “Ουκρανικό” ζήτημα, όπως αυτό εξελίσσεται σήμερα, παρουσιάζοντάς τον, (μέσα στην ορθώς εκδηλούμενη αγάπη σου για Εκείνον, αγάπη σου για την οποίαν σου αξίζουν πολλά μπράβο), και ουσιαστικά ταυτίζοντάς τον με την Ουκρανική πλευρά και την Δύση, όταν Εκείνος, και ορθότατα, ΔΕΝ(!) έχει τοποθετηθεί, διότι ως ο 1ος ανώτατος ιερωμένος Χριστιανός Πατέρας μας, παγκοσμίου διαμετρήματος ο ίδιος, ως προσωπικότητα, αλλά και παγκοσμίου διαστάσεως, ως εκ της θέσεώς του, έχει την οφειλή / την υποχρέωση να καλύπτει και να αγαπά όλα τα παιδιά του Κυρίου μας, ανεξαρτήτως εθνότητος, χρώματος, φυλής, κλπ, όπως η εκκλησία μας κάνει κάθε Κυριακή στην “Θεία Λειτουργεία”, προσευχόμενη και ευχόμενη για την ειρήνη στον κόσμο, χωρίς να ξεχωρίζει και να αναφέρει φυλές, φάρες, κλπ!.. 

Προς τούτο, η ορθότατη σιωπή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, αυτού του πραγματικώς ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ θρησκευτικού μας ηγέτου, είναι… ομιλούσα, όπως εμείς πιστεύουμε και πιο πάνω επιχειρήσαμε να εξηγήσουμε, αναφέροντας την θέση μας γι΄αυτήν!

Συνεπώς, σιώπα!.. “ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ Ή ΤΟ ΛΑΛΕΙΝ”, Κε Κωστίδη!..

13. Όχι Αντάλεια, Κε Υφαντή, είστε και Καθηγητής Πανεπιστημίου! Αττάλεια είναι το ορθόν! Διαβάστε για τον Άτταλο και θυμηθείτε επίσης και την περίφημη στοά του Αττάλου στην Αθήνα! Έλεος! Και έχετε ζήσει και κάποια χρόνια στην Τουρκία!.. Μας θυμίσατε αυτούς που λένε την Αδριανούπολη, Ανδριανούπολη ή τον Οκτώβριο… Οκτώμβριο!..

Άντε, να σας δικαιολογήσουμε όμως, γράφοντας πως μάλλον έχετε παρασυρθεί από την τουρκική προφορά της λέξεως, αλλά… ΠΡΟΣΟΧΗ(!), όταν απευθύνεστε στο ε/κοινό!..

14. Milliyet Gazetesi İlk Sayfası

ΚΕ ΠΟΥΤΙΝ! ΚΥΤΤΑ ΤΙ… ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

Türkiye Gazetesi İlk Sayfası

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ!.. 

Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

Milli Gazete İlk Sayfası

15.

ROKETSAN, Çakır füzesini geliştirdiğini duyurdu

ROKETSAN, kara, deniz ve hava platformlarından atılabilecek, 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip yeni nesil seyir füzesi Çakır’ı geliştirdiğini açıkladı.31.03.2022

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci “Çakır’la Seyir füzesini insansız platformlarla buluşturduk. Dünyada ilk kez sürü yeteneği bir seyir füzesine entegre edilecek.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Çakır’ın lansman toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in açıklamalarından satır başları;

Bütün bu ürünlerin devreye alınması ekilen tohumların meyve vermesi devam ediyor. Bir taraftan meyveleri toplarken diğer taraftan da tohumlar ekmeye devam ediyoruz. Şu an da Roketsan’dayız. Füze kabiliyetlerimize vurgu yapıyoruz.

MÜHİMMATLARIMIZI AKILLANDIRIYORUZ

Karadan karaya karadan havaya ve denizdeki sistemler de devam ediyor. Torpidolarda da dışarı muhtaç bir ülke olmaktan inşallah kurtuluyoruz. Mühimmatlarımızı akıllandırıyoruz ve savunma sanayi şirketlerimizin iş birliği söz konusu.

Hayallerimiz büyük olsun hayalperest olmayacağız dedik. Hayalperest olmamanın adımları bunlar. TEKNOFEST roket yarışmalarının en büyük destekçisi Roketsan. Gençliğe yönelik programlarımız sürekli devam edecek. Bu silahların kendilerini ispat ettiği en önemli husus TSK tarafından kullanılması. Bu dünyadaki en büyük referansımız oluyor. Bizlerin de görevi bu ürünleri çok geniş test ve denemelerden geçirip kullanıcımıza teslim etmek.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bu çabamız sadece kendi milli çıkarlarımız koruma amaçlı olmuyor. Dost ve müttefiklerimize de bu ürünlerde destek olmaya devam ediyoruz. Tabi savunma sanayi bir ekosistem. Bu tür iddialı projeler ekosistemi büyütüyor ve derinlik kazandırıyor. Bu bize bir kere daha Türkiye’nin kendine yeterli ve güçlü olması hususunda atılan adımların ne kadar doğru ve kıymetli olduğunu bir kere daha gösteriyor.

Projelerimizin en büyük destekçisi Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu ve benzeri projelerde görev almış ve alacak tüm çalışanlara teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Çakır projesinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyor hepinize teşekkür ediyorum.

YENİ BİR GÜÇ ÇARPANI

Roketsan’ın kara, deniz ve hava platformlarından atılabilen Seyir Füzesi ÇAKIR, son teknoloji özellikleri ve etkili harp başlığı ile silahlı kuvvetler için yeni bir güç çarpanı olacak.

150 KİLOMETRENİN ÜZERİNDE MENZİLE SAHİP

Roketsan geliştirdiği yeni teknolojiler ile harp sahasında yeni konseptler oluşturmaya devam ediyor. Sabit ve döner kanatlı hava araçları, TİHA/SİHA, SİDA, taktik tekerlekli kara araçları ve su üstü platformlardan atılabilen yeni Seyir Füzesi ÇAKIR; kara ve deniz hedeflerine karşı kullanıcıya operasyonel olarak geniş alternatifler sunuyor. 150 kilometrenin üzerinde menzili bulunan ÇAKIR’ın hedefleri arasında su üstü hedefler, kıyıya yakın kara ve su üstü hedefleri, stratejik kara hedefleri, alan hedefleri ve mağaralar bulunuyor.

YERLİ VE MİLLİ TURBO JET

Kale Arge tarafından geliştirilen yerli ve milli KTJ-1750 turbo-jet motora sahip ÇAKIR, tasarımının getirdiği çeviklik sayesinde; görev planlama esnasında tanımlanan üç boyutlu dönüş noktalarını içeren görevleri kolaylıkla icra edebiliyor.

ÇAKIR, hedef üzerinde vuruş noktası seçimi ve özgün harp başlığı ile hedeflere karşı yüksek imha kabiliyeti sunuyor. Gelişmiş ara safha ve terminal güdüm sistemleri ile ÇAKIR, hedeflerine tüm hava koşullarında yüksek hassasiyetle angajman sağlayabiliyor.

Ağ tabanlı veri-bağı sayesinde hedefe ilerlerken kullanıcı seçimine bağlı olarak, hedef değiştirme ve görev iptaline de olanak sağlıyor.

ÇAKIR’ın en dikkat çeken özelliklerinin başında ise platformda çoklu taşımaya imkân veren tasarımı ve sürü konseptinde görev icra yeteneği geliyor. Çok sayıda mühimmatla koordineli taarruz imkânı veren sürü konsepti ile düşmanın savunma sistemlerinin aşılması kolaylaşırken, bir ya da birden fazla hedefte yüksek etkinlik sağlanıyor.

Radar soğurucu özellikli özgün gövde tasarımı sayesinde ÇAKIR yüksek beka kabiliyeti sunuyor. Deniz üzerinde su sathına çok yakın uçuş, kara üzerinde ise arazi maskeleme kabiliyetlerine ek olarak radar soğurucu gövde yapısı ile düşman hava savunma sistemleri tarafından tespit edilebilirliğini asgari seviyeye indiriyor. Karıştırmaya dayanıklı GNSS ve altimetre destekli ataletsel navigasyon sistemi ile yoğun elektronik karıştırmanın olduğu durumlarda da seyrine devam edebiliyor.

ENTEGRASYONU 2023 YILINDA

Roketsan öz kaynakları ile başlatılan yerli ve milli seyir füzesi ÇAKIR’ın tasarım çalışmaları devam ederken; ilk test atışı 2022 yılında, platform entegrasyonu ise 2023 yılı içerisinde hedefleniyor.

31 Mart 2022 tarihinde düzenlenen Seyir Füzesi ÇAKIR’ın lansman etkinliği kapsamında, Roketsan ve Kale Arge arasında ÇAKIR Projesi Milli Turbo-jet Geliştirilmesi Sözleşmesi imzalanacak.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek imza töreni, Seyir Füzesi ÇAKIR’da kullanılacak KTJ-1750 turbo-jet motorunun geliştirilmesi ve teslimatlarını kapsayacak.

16.

Yunanistan Türk camisini yıkmaya hazırlanıyor!

Yunanistan’ın İskeçe kentine bağlı Horozlu Köyü’nde Müslüman mezarlığını yıkan belediye, gözünü camiye dikti. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, “Horozlu’ya komşu olan Hemetli’deki tarihi camiyi hedef aldılar” dedi.

Yunanistan Türk camisini yıkmaya hazırlanıyor!
 30.03.2022 

Yunanistan‘da Bulustra (Avdira) Belediyesi sınırları içerisinde kalan Türk mezarlığı ve tarihi taşları, iş makineleriyle talan edip alanı futbol sahasına dönüştürme planına tepkiler sürerken aynı bölgede ikinci bir vandallık daha ortaya çıktı.

Akşam gazetesine konuşan İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, yönetimin bu kez cami yıkmaya hazırlandığını söyledi. Mete, “Horozlu’ya komşu olan ve Müslüman Türk kalmayan Hemetli köyünün tarihi Cami’sini yıkacaklarına ilişkin duyumları alıyoruz” dedi. Camiyi tamir etmek için izin aldıktan sonra çalışmaların başladığı sırada yönetimin izni geri çektiğini anlatan Mete, “Biz bir grup ustalarla korumak için caminin etrafını sardık polisler de baskın yapıp arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Ondan sonra o tarihi camiye sahip çıkmak için ne yapmak istediysek, maalesef, Yunan makamlarının engeliyle karşı karşıya kaldık” diye konuştu.

Mete’nin açıklamaları şöyle:

MABEDE SAYGILARI YOK

“Yunanistan’da hiçbir Osmanlı vakıf malının garantisi yoktur. Hepsi korumasız bir şekilde Yunan insafına bırakılmıştır. Yunanistan’ın genelinde ve mübadelenin yapıldığı yerlerde vakıf yerleri ve camiler talan edilmiştir. Mezarlıklardan eser yoktur. Batı Trakya içerisinde Türklerin kalmadığı köylerde de, maalesef, bazı belediye başkanları, köylüler, Yunanlılar ne mezarlığa, ne ölülere, ne de mabede saygı duyarlar. Bu durum ne ilk ne de son olacaktır.”

MEZARLIĞI TALAN ETTİLER

“İskeçe’nin en eski mezarlıklarından bir tanesini iş makineleriyle yıktılar. Horozlu’da Müslüman Türk kalmadığı için orası ağaçlık bir bölgeye dönüştü. Biz orasını temizlemek için izin istedik onlar da izin verdiler. Biz temizliğe başlamadan önce, ‘siz burayı kolay kolay temizleyemezsiniz, burası çalı dolu, pislik dolu, size iş makineleriyle yardım edelim’ dediler. İş makineleriyle, güya, yardım ettiler. Biz o dönemde, o yörede görevli imam arkadaşlarımızı çalışma yapılırken tarihi mezar taşlarına zarar vermemeleri için gözetim için görevlendirdik. Tarihi mezar taşlarını koruma altına aldık. Fakat bu çalışmalardan bir sene sonra, 16 Mart 2022 tarihinde iş makineleriyle söz konusu mezarlığa girerek mezar taşlarını kırarak bütün her şeyi süpürmek suretiyle, orasını talan ettiler.”

CAMİYE POLİS BASKINI

“Böyle bir talanı Horozlu’ya komşu olan ve orada Müslüman Türk kalmayan Hemetli köyünün tarihi camisi için de yapacakları duyumlarını alıyoruz. Hemetli Camii’ni tamir etmek için izin istedik. Önce izin verdiler ve biz çalışmalara başladık fakat tam çatıyı açtığımız zaman iznimizi geri çektiler. Biz bir grup ustalarla caminin etrafını sardık, polisler de baskın yapıp arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Ondan sonra o tarihi camiyi koruma altına almak için ne yapmak istediysek, maalesef, Yunan makamlarının engeliyle karşı karşıya kaldık.”

MİNAREDEN BAŞLADILAR

“Planları belediye meclisinde caminin yarısını alacak şekilde şehir planına dahil etmek. Pek ender bulunan taştan minarenin şerefesindeki bir kısım taşları daha önce kırdılar. Minare de şu anda eğrilmiş bir vaziyette. Caminin yarısını aldıktan sonra minare de kendiliğinden düşecektir ve o camimiz de oradan yok olup gidecektir. Irkçı çevrelerin hedefi ve isteği bu yöndedir. Gücümüzün etki edebildiği noktalarda mücadele etmeye çalışıyoruz fakat dediğimiz gibi burada hedef Osmanlı, Müslüman Türk eserlerini ortadan kaldırmak, minareleri, camileri, mezarlıkları ve vakıf mallarını talan etmektir.”

MÜTEKABİLİYET ESASI GÜNDEME GELMELİ

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Türkiye’nin konuyu yakından takip ettiğini söyledi, “Gerek mezarlık konusunda, gerekse diğer bütün sorunlarımızın çözümü için Türkiye’nin mütekabiliyet esasını gündeme getirmesi gerekir” dedi.

KAYNAK: AKŞAM

17.  Μυρίζει… προπαγάνδα!.. 

Beyaz Saray’dan Putin iddiası! “Elimizde bulgu var” diyerek açıkladılar

Beyaz Saray, Putin’in Ukrayna savaşı konusunda yanlış yönlendirildiğini, bunun Putin ile Rus askeri yetkililer arasında gerilime yol açtığına dair ellerinde bulgu olduğunu açıkladı

Beyaz Saray'dan Putin iddiası! "Elimizde bulgu var" diyerek açıkladılar
30.03.2022 

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Amerikan basınında yer alan, “ABD’nin elinde Putin‘in yanlış yönlendirildiğine ilişkin istihbarat bulunduğuna” dair iddialara yanıt verdi.

“Şunu söyleyebilirim ki; elimizde Putin’in Rus ordusu tarafından yanlış yönlendirildiğini hissettiğine ve bunun da Putin ile askeri yetkililer arasında gerilime yol açtığına dair bulgular var. Putin’in Rus ordusunun ne kadar kötü performans gösterdiğine ve ekonominin yaptırımlardan ne kadar kötü etkilendiğine dair yanlış bilgilendirildiğine inanıyoruz.”

“SAVAŞ GİTGİDE DAHA BÜYÜK BİR STRATEJİK HATAYA DÖNÜŞTÜ”

Bedingfield, Putin’in danışmanlarının kendisine gerçeği söylemekten korktuğuna işaret etti.

“Putin’in savaşının gitgide daha büyük bir stratejik hataya dönüştüğü ve bunun da Rusya’yı uzun vadede uluslararası arenada daha zayıf ve daha izole hale getirdiği çok açık.”

KAYNAK: AA

18.

Nuclear threat again raises its head in Ukraine war. Biden’s “Tiger Team” is on the ready

On Feb. 26, two days after Russia invaded Ukraine, President Joe Biden established the “Tiger Team” for the task of preparing America’s response to a possible Russian use of chemical, biological or nuclear weapons. On Feb. 28, national security adviser Jake Sullivan attached an auxiliary group to the Tiger Team.

Speaking to the NATO summit in Brussels nearly a month later, on Friday, March 23,  Biden was asked how he would respond to Russia’s use of weapons of mass destruction in Ukraine. “The nature of the response would depend on the nature of the use,” he replied. Sen, Jack Reed, Chair of the Senate Armed Forces Committee, added to this comment last Wednesday. “There would be consequences,” he said, “even if the weapon’s use was confined to Ukraine.”

At the NATO summit in Brussels, meanwhile, Sulivan put it this way: “Mr Biden will take up with allies on how to deal with the rhetoric and the commentary coming out of Russia on this whole question of the potential use of nuclear weapons.”

An unidentified senior White House official took the question up to another level. “… a small tactical nuclear bomb by Russia – even inside Ukraine and not directed at a NATO member – would mean that all bets are off.”

Moscow made a terse response to the nuclear talk coming out of Washington: Kremlin spokesman Dmitri Peskov pledged in a CNN interview on Tuesday that Russia would not use nuclear arms in the Ukraine war.

Of the entire series of disarmament treaties that Washington and Moscow signed over the years, only one is still valid: the New Strategic Arms Reduction Treaty, which places a ceiling of 1,500 weapons on this category. However, both the US and Russia have accumulated many thousands of small nuclear missiles designed for field combat. Western intelligence estimates that Russia has stockpiled around 2,000 such missiles.

In the opinion of senior US administration officials, just as Russian President Vladimir Putin stood by his pledge to invade Ukraine, his vow to resort to nuclear arms if Russia faced an existential threat, should be treated with all seriousness.

With the first month of the Ukraine war ending without a clear decision and Russian forces stalled around major Ukrainian cities such as Kyiv and Kharkiv, Putin faces a predicament. Col Gen Sergei Rudskov, first deputy chief of Russia’s General staff, said on Friday: “In general the main tasks of the first stage of the operation have been completed.” He added: “The combat potential of the armed forces of Ukraine has been significantly reduced, allowing us, I emphasize again, to focus the main efforts on achieving the main goal – the liberation of Donbas.”

Some analysts believe that this statement may suggest that the Russian president is ready to draw the line on “the first stage” and claim the goals of the invasion were achieved. His other option might be to step up the aggression by bringing more destructive weaponry onto the battlefield. On Saturday, a Russian bombardment was unleashed on Lvov near the Polish border to coincide with President Biden’s visit to Warsaw. The provocation was self-evident.

Biden responded by calling Putin “a butcher.” According to the Daily Telegraph, the US president now agrees that the US may deploy nuclear weapons in “extreme circumstances” –  a significant change from the recent US policy of reducing the country’s nuclear potential.

19.

Ukraine strikes inside Russia for first time, Moscow furious

“Certainly, this is not something that can be perceived as creating comfortable conditions for the continuation of the talks,” Kremlin spokesman Dmitry Peskov said.

By Associated Press

Emergency relief and evacuation convoys for the besieged Ukrainian city of Mariupol remained in doubt Friday following reports of Russian interference, while Russian officials accused Ukraine of flying helicopter gunships across a border between the two countries and striking an oil depot.

The governor of Russia’s Belgorod region said the alleged airstrike caused multiple fires and two people were injured. A Kremlin spokesman said the incident on Russia’s territory could undermine negotiations between Russian and Ukrainian representatives that resumed by video link Friday.

“Certainly, this is not something that can be perceived as creating comfortable conditions for the continuation of the talks,” Kremlin spokesman Dmitry Peskov replied when asked if the strike could be viewed as an escalation of the war in Ukraine.

It was not immediately possible to verify the claim that Ukrainian helicopters targeted the oil depot or several nearby businesses in Belgorod also reported hit. Russia has reported shelling from Ukraine before, including an incident last week that killed a military chaplain, but not an incursion of its airspace.

The negotiations follow a meeting of Russian and Ukrainian delegations in Turkey on Tuesday where Ukraine reiterated its willingness to abandon a bid to join NATO and offered proposals to have its neutral military status guaranteed by a range of foreign countries.

The head of the Russian delegation, Vladimir Medinsky, wrote on social media that Moscow’s positions on retaining control of the Crimean Peninsula and expanding the territory in eastern Ukraine held by Russia-backed separatists “are unchanged.”

The International Committee for the Red Cross said complex logistics were still being worked out for the operation to get emergency aid into Mariupol and civilians out of the city, which has suffered weeks of heavy fighting with dwindling water, food and medical supplies.

“We are running out of adjectives to describe the horrors that residents in Mariupol have suffered,” ICRC spokesperson Ewan Watson said Friday during a U.N. briefing in Geneva. “The situation is horrendous and deteriorating, and it’s now a humanitarian imperative that people be allowed to leave and aid supplies be allowed in.”

He said the group sent three vehicles toward Mariupol and a frontline between Ukrainian and Russian forces but two trucks carrying supplies were not accompanying them. Dozens of buses organized by Ukrainian authorities to bring people out of the city had not started approaching the dividing line, Watson said.

On Thursday, Russian forces blocked a 45-bus convoy attempting to evacuate people from Mariupol after the Russian military agreed to a limited ceasefire in the area, and only 631 people were able to leave in private cars, the Ukrainian government said.

Russian forces also seized 14 tons of food and medical supplies trying to make it to Mariupol, Deputy Prime Minister Iryna Vereshchuk said.

20.

Ukrayna’dan Türkiye’ye çağrı: Organize ederse memnun oluruz!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba yaptığı açıklamada, “Türkiye görüşme organize ederse minnetar oluruz” dedi.

 

Ukrayna'dan Türkiye'ye çağrı: Organize ederse memnun oluruz!
01.04.2022 

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba müzakerelerin ardından Putin ve Zelenskiy görüşmesi için de Türkiye‘yi adres gösterdi. Kuleba, “Rusya ve Ukrayna liderleri arasında görüşme ayarlamaya yardımcı olursa Türkiye’ye minnettar oluruz” dedi.

“RESMİ CEVABI BEKLİYORUZ”

Bu teklife Rusya’nın yanıtını beklediklerini ifade eden Kuleba, “Rusya ile görüşme açısından hiçbir yabancı güç Ukrayna’ya baskı yapmıyor. Tekliflerimize Rusya’nın resmi cevabını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Kuleba, Ukrayna’nın Rusya’nın Belgoro bölgesini bombaladığına ilişkin de “Belgorod’taki saldırıda Ukrayna’nın dahli olduğunu teyit ya da inkar edemem Bu yönde askeri bir bilgim yok” dedi.

21.

Secretary General praises Bulgaria’s contributions to NATO on the 18th anniversary of its accession

In a message to the Bulgarian National Assembly, NATO Secretary General Jens Stoltenberg paid tribute to Bulgaria’s contributions to our shared security, and confirmed NATO’s commitment to the defence of all Allies.

NATO and EU Military Committee meet in joint format to discuss Western Balkans

On 28 March 2022, the NATO Military Committee hosted the European Union Military Committee for a joint meeting to discuss the current security situation in the Western Balkans, the current engagement in Bosnia and Herzegovina as well as the EU’s ongoing Operation Althea.

Deputy Secretary General discusses NATO’s evolving role in global stability

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană discussed how NATO is adapting to a more dangerous and competitive world at a speech in Prague on 28 March 2022.

Allied countries continue to resettle Afghans who worked with NATO

Around 90 Afghan citizens recently arrived in Lithuania and North Macedonia. The Afghans, who formerly worked for NATO, and their families were the last evacuees from Afghanistan to leave NATO temporary facilities in Kosovo, where troops of the NATO Response Force had helped to provide care and support.

Coronavirus Response: Iraq benefits from continued support from NATO

On 26 March 2022, Iraq received more than 1 ton of specialised electrical equipment and a maintenance toolkit from NATO’s Pandemic Response Stockpile, with air transportation provided by Italy.
 

 22.

NATO Secretary General launches his Annual Report for 2021

  • 01 Apr. 2022

NATO Secretary General Jens Stoltenberg launched his annual report for 2021 on Thursday (31 March 2022), which covers all aspects of the work of the Alliance over the past year. On Ukraine, Mr Stoltenberg said NATO had repeatedly warned that Russia was poised to launch a full-fledged invasion of Ukraine: “We prepared for the worst but worked hard for the best. We made every effort to engage Russia in dialogue but Moscow consistently turned us down and ultimately decided to cut diplomatic ties. Last fall, we also took action to heighten the readiness of our forces, deploy more troops to the eastern part of our Alliance and stepped up our support to Ukraine.”

The Secretary General explained that NATO’s long-term support to Ukraine had meant that the Ukrainian forces are now bigger, better-equipped, better-trained, and better-led than ever before.  He said that Russia is now trying to regroup, resupply and reinforce its offensive in the Donbas region. Mr Stoltenberg said: “Russia must end this senseless war. Withdraw all its troops. And engage in talks in good faith.” Mr Stoltenberg said that years of work by NATO to strengthen the Alliance meant that NATO had responded quickly and decisively to defend and protect all Allies. He recalled that in 2021, NATO’s two newest joint headquarters became fully operational and that Allied forces remained ready and vigilant, with missions and deployments from the Baltic region to Iraq.

On last year’s withdrawal of the Resolute Support Mission from Afghanistan, the Secretary General noted that Allies managed to evacuate more than 120,000 people over the course of three weeks and that around 2,000 Afghans who had worked for NATO have now been resettled in Allied countries. He said: “The lessons we have learned from Afghanistan will shape the Alliance’s response to crises in the future.”

The Secretary General observed that 2021 was the seventh consecutive year of rising defence spending across European Allies and Canada, amounting to a 3.1% rise in real terms and a total of $270 billion extra since 2014. Allies have recently made announcements of significant increases and procurement of cutting-edge capabilities. Mr Stoltenberg said that at the extraordinary NATO Summit last week: “Allies agreed that we must redouble our efforts to invest more, and more quickly, in our defence.”

23.

Ali Babacan’dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı masada herkesin kendinden ödün vermesi gerektiğini dile getirirken Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da açıklamada bulundu.

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
01.04.2022
Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda belirsizlik sürerken, Babacan’dan çarpıcı bir çıkış geldi.

“ÖDÜN VERİLMESİ GEREKİYOR”
“Altılı masada baştan her şeyi açık konuşmazsak, yarın ihtilafla sonuçlanabilir. Açık ve şeffaf olmak lazım. Altı farklı siyasi partiden bahsediyoruz. Altı genel başkan bir araya oturunca tek parti haline gelmiyor. Burada ödünleşme süreci gerekiyor. Ödünleşmeyle mutabakat arayışı gerekiyor.”

“CUMHURBAŞKANI ADAYI İŞE UYGUN OLACAK”

“Geçiş dönemini yönetebilecek, Türkiye’yi parlamenter sisteme götürebilecek hem Meclis hem de cumhurbaşkanı adayı rahat bulunur. Önemli olan ne yapılacağıdır. Hani ‘işe göre adam’ veya ‘adama göre iş’ denir ya. Biz işe göre adam bakacağız. Önce yapacağımız işi tanımlayacağız. Yapacağımız işe uygun cumhurbaşkanı adayını sürecin sonunda belirleyeceğiz. Altılı masanın en önemli kararlarından bir tanesi, cumhurbaşkanı adayının mutabakatla ve sürecin sonunda belirlenmesi. Demokrasiye inanmış ve özümsemiş, parlamenter sistemi içselleştirmiş bir cumhurbaşkanı adayı şart. Masada olur, masanın dışında olur, onlar önemli değil.”

24.

Marxists Are Killing Each Other to Control America’s Cocaine Market

The deadliest Marxist guerrilla force is fighting the biggest socialist regime.

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical Left and Islamic terrorism.

“Socialism, this is the path to save the planet, I don’t have the least doubt. Capitalism is the road to hell,” Venezuela’s Hugo Chavez told the 2009 Copenhagen climate conference.

Rhetoric like that won the socialist dictator the admiration of socialists from Barack Obama to Noam Chomsky. But the dirty little secret of the socialist revolution in Venezuela was that it was a front for a massive drug smuggling operation. Chavez and his successor, Nicolas Maduro, gutted Venezuela’s rich oil resources and turned the country into a socialist drug cartel.

“Venezuela and its revolution will endure under the proven leadership of vice president Maduro,” Sean Penn promised. The population has fled or is starving, but the revolution endures.

In 2020, Maduro and top officials of his regime were indicted in the United States as leaders of the Cartel de los Soles for conspiring with FARC to smuggle tons of cocaine to the United States. Venezuela’s biggest asset was its border with Colombia. Cuba, which had backed FARC and other narcoterrorists in Colombia, scored a big win with the socialist takeover in Venezuela.

FARC, a Marxist-Leninist narcoterrorist group, coordinated with Venezuela’s government to smuggle drugs to Cuba and from there to the United States. Every day planes take off from Venezuela delivering hundreds of tons of Colombian cocaine each year meant for America.

Hugo Chavez once claimed that capitalism destroyed Mars. There’s no word on that, but his brand of socialism certainly destroyed Venezuela taking it from prosperity to starvation.

And it’s destroying the rest of the region.

Marxists smuggling cocaine aren’t exactly showcasing an ideal alternative socialist economic system to free enterprise. The Colombian-Venezuelan drug route is being threatened, not by Colombia which was pressured by Obama into giving in to FARC, but by two groups of Marxist-Leninist coke fiends who are fighting it out over the drug trade like filthy capitalists.

The National Liberation Army (ELN), a Marxist-Leninist terror group set up by the Cubans, has been fighting a FARC splinter group known as the 10th Front or the Eastern Bloc. Both leftist terror groups are Marxist-Leninist in orientation, although ELN has a lot more liberation theology in the mix, and both make their money from drugs and the occasional kidnapping.

ELN and the 10th Front aren’t fighting over ideological differences, but over drugs and money.

A fawning article in Jacobin magazine describes ELN as a “group of students” who were “inspired by the Cuban Revolution, Che Guevara, and Liberation Theology”. The four page article never mentions cocaine even though that’s what ELN actually does. Last year, Colombia seized $300 million in cocaine from the Marxist-Leninist narcoterrorist organization.

Che would be proud.

After FARC’s implosion as a viable force, Venezuela’s government formed a drug smuggling alliance with ELN. That drew it into a conflict with the 10th Front which is now conducting a guerrilla war against Venezuela. After a long alliance, FARC and Venezuela are fighting each other with the most fearsome Marxist guerrilla force in the region fighting the leading Socialist regime. The same forces that had terrorized Colombia for so long have turned on each other.

Venezuelan soldiers are dying in border clashes, and invading Colombia to terrorize local villagers in the hopes of shutting down the ELN’s Marxist drug rivals. They’re getting blown up, ambushed, and shot up when they’re not being hit with human rights violations complaints.

 It’s socialism at its finest.

The 10th Front is allied with Brazil’s Red Command which was born as a prison pact between Communists and criminals under the slogan, “Peace, Justice and Freedom”. Red Command is involved in Brazil’s drug trafficking at every level from slum dealing to club parties for the children of the elite. The Red Command helps the 10th Front remain in the field even though Cuba is on the side of Venezuela and the ELN narcoterrorists that it had originally set up.

Neither side is even bothering to pretend that this is about any kind of ideological differences.

What’s at stake here is a simple matter of market economics. Americans spend about $25 billion on coke every year. Moving drugs through Central America to the Caribbean provides a piece of not only the American, but the European cocaine market. The rival Marxist drug smugglers are competing to be the exclusive suppliers of Colombian cocaine to that huge market.

Think of it as the cola wars, but with actual cocaine. The glorious Marxist revolution is down to two groups of Marxist-Leninists killing each other to make a killing on cocaine in California.

It’s like Coke vs. Pepsi if both companies were run by Marxist druglord terrorists.

When Obama pushed Colombia to cut a peace deal with FARC and then cut off the flow of Cuban refugees, he also helped restart the flow of cocaine to America from Cuba. The subsequent collapse of Venezuela’s economy and its oil industry has left it few options. Smuggling cocaine takes a lot less skill than refining crude or running a country. And Venezuela’s military makes it the best armed drug cartel in the hemisphere, if not the planet.

Which other drug cartel in the region has its own attack helicopters to deploy in the field?

But Venezuelan soldiers are paid with food and worthless scrip. FARC and ELN recruits are often local peasants who are kidnapped and drafted into the fight. The real money goes to the elites on both sides of a drug war that is now a cocaine civil war between narcosocialists.

Karl Marx claimed that capitalism was destined to destroy itself. Instead, Marxist regimes and movements hold the world record for self-destruction. South of the border the Marxists who once won the hearts of the American Left have become drug dealers shooting it out in the jungle over who gets a cut of the cocaine that ends up in the noses of their Yankee comrades.

Marx had metaphorically called religion the opiate of the masses. Marxism has become the actual cocaine of the masses. Just ask the Marxist-Leninists kidnapping, torturing and killing each other to socialize the cocaine market.

25. ΣΩΠΑΣΕ ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΥΔΑΚΡΥΖΕΙΣ! ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΑΚ ΜΑΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ!

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

UNUTMA!

ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΡΕΤΖΕΠ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΣΑ… ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΟΚΑΣΤΑΝΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ!..

-/-