ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Ανόητε! Οι Επιτελείς των διαφόρων στρατών, οφείλουν να ετοιμάζουν σχέδια, για όλες τις τυχόν επιλογές των κάθε φορά ηγεσιών τους, αν μιλάμε για σοβαρούς Στρατούς! Αυτό, ως ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΑΡΧΗ… μεγεθύνεται… ιδιώτη, όταν αναφερόμαστε σε αναθεωρητικές δυνάμεις, όπως αποκαλείς την Ρωσία!

Έτσι, είναι υπερβέβαιο ότι ο Α/Ρ/ΓΕΕΔ, Στρατηγός Κος ΠΑΤΡΟΥΣΕΦ και οι ΡΕΔ (η Ρωσία, θυμάσαι, η… τίγρης που γράφαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, κλπ / να το διαβάσεις), έχουν ετοιμάσει σχέδιο καταλήψεως ολοκλήρου της Ουκρανίας, με πολλές παραλλαγές και… υπο-παραλλαγές, αναλόγως των πολιτικών “θέλω” του Πούτιν, με τον οποίον συνομίλησε η ρ/στρατιωτική ηγεσία και θα είχε πάρει σχετικές κατευθύνσεις – δγές, ως τελικές αποφάσεις του Ρ/Προέδρου, μετά από τις γεγενημένες “συσκέψεις επί συσκέψεων”, κλπ!.. (Και μάλιστα οι σοβαρές ΕΔ, ήτοι οι ΕΔ των σοβαρών Στρατών, ετοιμάζουν πάντα και σχέδια για την περίπτωση που τα πράγματα, είτε δεν εξελιχθούν στο Πεδίο όπως αυτές θα τα ήθελαν, είτε ακόμα εξελιχθούν από αρνητικά, έως και απολύτως αρνητικά γι’ αυτές)!..

Διάβασε λοιπόν τί γράφαμε τις προάλλες σχετικά, διότι, μέχρι τώρα, τους έχουμε “τσιμπήσει” τους Ρώσους σχεδόν στο 100% του σχεδιασμού τους, για να μην σε προσβάλλω και σου… προτείνω, επειδή δεν έχεις διευρυμένη οπτική, να πάψεις να ασχολείσαι με το αντικείμενο και να ασχολείσαι με το… “ΚΙΝΟ”!

2. Απαντώ φιλαράκο! Και ο λέων, αλλά πχ και η… ύαινα (τυχαία επιλογή) είναι σαρκοβόρα ζώα της ζούγκλας!

Όμως!

α. Ένας θηρευτής, “κυνηγάει” με τον ίδιο τρόπο τον λέοντα, με την πτωματοφάγο ύαινα;

β. Τα χαρακτηριστικά των δύο ζώων (και μάλιστα, όταν αυτά κυνηγούν για την τροφή τους) είναι τα ίδια;

γ. Ο τρόπος ζωής ενός λέοντος είναι ο ίδιος με αυτόν της ύαινας;

δ. Το θηλυκό λιοντάρι, η λέαινα, δεν έχει χαίτη και έτσι αμέσως ξέρουμε το… φύλο!.. Στην ύαινα (που επιλέξαμε εμείς, ενώ εσύ μπορείς να βάλλεις ένα άλλο ζώο, κλπ) συμβαίνει κάτι ανάλογο;

Εμείς, ισχυριζόμαστε, σχετικά με τις απαντήσεις των παραπάνω λίγων ερωτημάτων, το… “Ηλίου Φαεινότερον” αυτών!

Επομένως, πώς μπορούνε να ταυτίζουν απολύτως οι Έλληνες πολιτικοί (επειδή είμαστε, δεν θα πω… γλείφτες, αλλά θα πω… μπερεκέτηδες οι Έλληνες, οι πολιτικοί μας πάνε μάλιστα και ένα βήμα πιο πέρα και αυτής ακόμα της απλής συγκρίσεως των δύο… μεγεθών και ομιλούν για ταύτιση), την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (24-02-2022), με αυτήν της Τουρκίας στην Κύπρο, το 1974 και αυθαιρέτως (ενώ μάλιστα το ίδιο το σήμερα μας / τους διαψεύδει, με την διεθνή αποδοχή της Τουρκίας ως… ειρηνικού διαμεσολαβητού και πιθανώς ενός των… εγγυητών μιας πιθανής Ρ-Ο συμφωνίας, κλπ), να άγονται σε αυθαίρετα, “εν πολλοίς”, συμπεράσματα – προφητείες (λέγε-με οιωνοσκοπήσεις), ότι τάχα, αν στο μέλλον θα μας επιτεθεί η Τουρκία, η “Διεθνής Κοινότητα”, ουσιαστικά λέγε με Δύση, (σε μια Δύση στην οποία… θεωρητικά, παρά τις… υπογραφές της, ανήκει και η Τουρκία), θα μας υποστηρίξει σύσσωμη, όπως έκανε στο “Ουκρανικό”;

Γράψαμε σχετικά με το παραπάνω θέμα και να πας να μας διαβάσεις και πάλι! Σήμερα απλώς γράφουμε κάτι παραπάνω, για να μην θεωρήσεις ότι δεν σε… σεβόμαστε, ως αναγνώστη!..

Να σημειώσεις επίσης, ότι οι Ουκρανοί, δια του Αρλεκίνου (και αρκούντως ύπουλου!!!) Προέδρου τους Β. ΖΕΛΕΝΣΚΥ, δήλωσαν μόλις (01-04-2022) ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ στους Τούρκους (“minnetariz”, είπαν), Τούρκους με τους οποίους έχουν υπογράψει, προ-πολεμικά… (sic) του Ρ-Ο… πολέμου, συμφωνία “Στρατηγικής Συμμαχίας και επισήμως και ανεπισήμως, ήτοι… ατύπως!.. (Να είναι λες μόνον τα… τ/”drones”, τα οποία τους προμήθευσαν και τα οποία τα… ξέσκισαν οι ΡΕΔ στις επχ-σεις τους *, να είναι μόνον η παροχή οπλικής τεχνογνωσίας στους Τούρκους, λόγω της… ιδιότητος της Ουκρανίας, να είναι οι Τουρκο-προστατευόμενοι Τάταροι της Κριμαίας, κλπ, κλπ, κλπ;

Τί λες εσύ να είναι το περιεχόμενο της υπόψη συμφωνίας, ώστε σήμερα ο Ο/Πρόεδρος, Κος ΖΕΛΕΝΣΚΥ, να πλέκει… ύμνους και να συνθέτει… θούρια στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ της Κύπρου το 1974; Ή μήπως, λες φιλαράκο, δεν τους θεωρεί τέτοιους ο… αξύριστος Ο/”ΚΟΜΙΝΤΙΑΝ”, (σε Αρχηγό ΜΑΦΙΑΣ φέρνει με το συνολικό του σουλούπι και όχι σε Αρχηγό Κράτους), όπως είναι και αυτό που ισχύει, που συμβαίνει, αφού αν τους θεωρούσε τέτοιους, ήτοι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ(!), λογικά, και σύμφωνα με την άποψη – θέση του μείζονος της σημερινής ε/πολιτικής… κάστας, θα έπρεπε να τους είχε -τουλάχιστον- απομονώσει, αφού η χώρα του είναι θύμα εισβολής, έστω και… εξ αιτίας της, έστω και εξ… υπαιτιότητός της; 

* Με την ευκαιρία! Το γεγονός ότι οι ΡΕΔ κατέστρεψαν στις επχ-σεις όλα όσα οπλισμένα (“επιθετικά”) και μη οπλισμένα Ο/”ΜΕΑ” πέταξαν από πάνω τους και επεχείρησαν να τους προσβάλλουν, δηλοί ΠΕΡΙΤΡΑΝΩΣ(!) ότι, λίγους μήνες πριν, πούλησαν τους Αρμενίους, οι οποίοι ηττήθησαν και για την ακρίβεια ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΗΚΑΝ(!) από τα τ/Επιθετικά “ΜΕΑ”, με αποτέλεσμα να ηττηθούν από τους Αζέρους και να απωλέσουν το “Ναγκόρνο Καραμπάγ”! (“Γ”, όχι “Χ”)!.. /

Σημ. : Στην Αρμενία, πρόσφατα, νίκησαν οι Η.Π.Α. την Ρωσία, έστω και με την ήδη εκτεθείσα δεδομένη αμέσως πιο πάνω θέση μας, ενώ στο Καζακστάν, που ακολούθησε τα γεγονότα στο “Ν. Κ.”, νίκησαν οι Ρώσοι τις Η.Π.Α., αφού την εξ Αμερικής εκεί… επανάσταση δεν μπόρεσαν τελικώς να ελέγξουν οι Αμερικανοί, παρά και το πρότερο ταξίδι στην περιοχή της Κ. ΑΣΙΑΣ, του ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ, κατά την γνώμη μας πάντα, Α/ΥΠΕΞ Κου ΜΠΛΙΝΚΕΝ! (Όχι, δεν ξέρω να σας πω το χρώμα της επαναστάσεως στην… Αστάνα, αχαχαχαχαχα! Να ρωτήσουμε πρώτα το ραμολί τον Γ. ΣΟΡΟΣ και την… “CIA” των… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” και μετά να σας ενημερώσω! (Έπαψε πια η “CIA” να είναι… των Η.Π.Α. εδώ και καιρό και πλέον είναι καθαρά “Κομματική”! Τα ποσοστά των πολιτικών θέσεων του προσωπικού στην Υπηρεσία αυτή είναι 7 “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” και 3 “ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ”, ενώ υπάρχουν και αυτοί που κάνουν λόγο για 8-2 υπέρ των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”! Για την “NSA” δεν ξέρω να σας πω και δεν θα σας πω την θέση μας)!

Το σκορ λοιπόν είναι, αυτήν την στιγμή, 1 – 1, μεταξύ των 2 ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ της Πλανητικής μας… ζούγκλας, ήτοι 1 – 1 μεταξύ του αμερικανικού… λέοντος και του σφετεριστή της “Παγκοσμίου Εξουσίας”, της… Τίγρεως Ρωσίας! (Η Κίνα, η λευκή Τίγρης που λέγαμε, ακόμα… υπνώττει, και θα… υπνώττει, όσο τρώει, ήτοι όσο κερδίζει money και μάλιστα much money)! Για τους… παραδοσιακούς: Α/ΑΕΤΟΣ – Ρ/ΑΡΚΟΥΔΑ: 1 – 1 ( ! ), ΚΑΙ ΤΟ “ΜΑΤΣ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!.. 

Αυτό (το Αρμενικό… “πούλημα”), κατά πάσα πιθανότητα, το έπραξαν οι Ρώσοι, λόγω του… “Ουκρανικού”, με πιθανό… αντίδωρο την σημερινή τ/ουδετερότητα (λέμε τώρα, Ο.Κ.), τ/ουδετερότητα και γενικότερα στάση, την οποίαν, χθες μόλις (02-04-2022), επήνεσε ο εξ απορρήτων του Κου Πούτιν, ο… γατόπαρδος Κος Ντμίτρι ΠΕΣΚΩΦ (διάβασε παρακάτω το σχετικό τ/άρθρο, που σας παραθέτουμε), είτε λόγω ακόμα του υπό κατασκευήν από τους Ρώσους τ/”Πυρηνικού Εργοστασίου” στο Ακ-Κουγιού, στην Α. Μεσόγειο, είτε λόγω του ρωσικού στην Τουρκία… Καλοκαιρινού τουρισμού, είτε λόγω ότι η Ρωσία ΘΕΛΕΙ(!!!), ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, μια χαίνουσα (ξυνόμενη απ’ αυτήν έξυπνα και συνεχώς), πληγή στην πιο κρίσιμη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ περιοχή της Δύσεως και του ΝΑΤΟ, είτε γιατί οι Ρώσοι με όλον τον… Ουρανό, κατά τον… Αστερίξ, των κυρώσεων στο κεφάλι τους, θέλουν να έχουν και το… τουρκικό “άνοιγμα” στον Πλανήτη, όντας πλέον οικονομικά, αλλά και… κινητικά(sic!) ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ σχεδόν από παντού, κυρίως από τον δυτικό… αγωνιστικό χώρο, είτε λόγω του ότι η Τουρκία είναι ο τελευταίος παγκόσμιος εμπορικός διαμετακομιστικός Σταθμός, κυρίως του αφορολόγητου στο έδαφός της ΧΡΥΣΟΥ των “Διεθνών Εβραίων”, πριν αυτός καταλήξει στις Τράπεζές τους στην Αγγλία, στην Γερμανία, στην Γαλλία και οπωσδήποτε στην Ελβετία, είτε για άλλους λόγους, είτε για όλους αυτούς τους λόγους μαζί!.. Καταλάβατε!..

Έτσι, οι μαθητές των ΕΛΛΗΝΩΝ Φαναριωτών Τ/Πολιτικοί, συνεχίζουν να “παίζουν” το παιχνίδι τους, για λίγο όμως ακόμα, αφού η… “ΑΡΚΟΥΔΑ” θα θελήσει -χρονικά, όχι πολύ μετά- να της “ανοίξουν” οι Τούρκοι τα Στενά του Βοσπόρου, αυτά που τραγούδησε ο πρώην Χουντικός και νυν Κομμουνιστής, φτωχός… Νταλάρας, αχαχαχαχαχαχα, στον δίσκο του “Μ. Ασία”, αν δεν απατώμαι, όπως και αυτά των Δαρδανελίων και έτσι ο Τ-Ρ… “Μήνας Του Μέλητος” (είναι στην πραγματικότητα ένας… έρωτας 8 ετών ήδη, αν δεν σφάλλω, αυτός ο… μήνας), θα τελειώσει… άδοξα για τους Μογγόλους… συμμάχους μας, που πρέπει, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ… ΧΘΕΣ ΚΙΟΛΑΣ “ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΕΦΑΛΗΝ” ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ… ΓΚΡΕΜΟ ΤΗΣ… ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τώρα τον Κο… ΠΕΣΚΩΦ ή -ορθότερα- και(!) τον Κο ΠΕΣΚΩΦ! (Στον Μεταφραστή σου… βλάκα, που τάχα με ρωτάς πώς να διαβάζεις τα τ/κείμενα που σας παραθέτουμε, αφού δεν ξέρεις την τ/γλώσσα).

Kremlin’den “Erdoğan dönemi bölgesel güç Türkiye” açıklaması: İlişkilerimiz mükemmel

Kremlin Sözcüsü Peskov, Özellikle Erdoğan’ın başkanlığı döneminde NATO üyesi egemen devletler arasında en egemen devletin Türkiye olduğunu ifade ederek “Türkiye, çok büyük bölgesel bir güç ve ülke. Türkiye ile ilişkilerimiz mükemmel” dedi.

03.04.2022
Dmitriy Peskov, Belarus devlet televizyonuna verdiği röportajda, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin İstanbul’da yapılması çerçevesinde Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere değindi.

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ MÜKEMMEL”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük ve güçlü bir siyasi lider olduğuna işaret eden Peskov, “Türkiye, çok büyük bölgesel bir güç ve ülke. Türkiye ile ilişkilerimiz mükemmel.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE İLE BÜYÜK EKONOMİK PROJELER GELİŞTİRDİK”

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde farklı görüşlerin olduğunu ve bazı noktalarda iki ülkenin birbirini tam anlayamadığını kaydeden Peskov, bütün bunlara rağmen karşılıklı çıkarlar temelinde ortaklık ilişkisinin baskın geldiğini, bu yüzden iki ülkenin çok büyük ekonomik projeler geliştirdiğini dile getirdi.

“TÜRKİYE KENDİ ÇIKARLARINI SAVUNMA LÜKSÜNE SAHİP BİR ÜLKE”

Peskov, “Türkiye, her zaman yeterince büyük bir bölgesel güç olmuştur ve Türkiye, uzun yıllardır NATO üyesi. Ancak buna rağmen özellikle Erdoğan’ın başkanlığı döneminde NATO üyesi egemen devletler arasında en egemen devlet Türkiye oldu. Ve bu ülke, çıkarlarını savunma lüksüne sahip bir ülke.” diye konuştu.

– “TÜRKİYE İLE İYİ PERSPEKTİFE SAHİBİZ”

Türkiye’nin, bugün NATO’ya ve ABD’ye “Rusya’ya yönelik yaptırmalara katılmayacağız ve Rusya ile köprüleri yakmayacağız. Çünkü bu bize lazım.” dediğine dikkati çeken Peskov, Türkiye ile Rusya’nın diyaloğunu sürdürmesinin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Peskov, “Bu, çok değerli. Biz buna çok değer atfediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“WASHINGTON PARA KAZANIYOR. RUSYA’YA HINCINDAN DOLAYI AVRUPA, AYAĞINA SIKIYOR”

Türkiye ile Rusya arasında turizm ve enerji sektöründeki iş birliğinin gelişmiş olduğuna işaret eden Peskov, şunları kaydetti:

“Biz, Türkiye ile iyi perspektife sahibiz. Erdoğan’ın kendi çıkarlarını, ülkesinin çıkarlarını savunacak ve takip edecek gücü bulması, (Avrupa gibi) ana akımda olmaması bizi memnun ediyor. Biliyorsunuz artık tüm Avrupalılar ana akımda ama kendi hesaplarına. Kendileri harcıyor, Washington para kazanıyor. Rusya’ya hıncından dolayı Avrupa, ayağına sıkıyor.”

KAYNAK: AA
ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ ΚΕ ΠΕΣΚΩΦ, ΧΑΛΑΡΩΣΕ, ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ… “ΚΒΑΣ”, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ “ΒΟΤΚΕΣ”!.. 
Τέλος αστερίσκου!

-/-

3. Επιτέλους! Σε επιφυλακή η Επιτροπή “ΚΟΜΠΡΑ” στην Αγγλία! (Για την αμερικανική αντίστοιχη “ΤΙΓΡΗ” έχουμε αναφερθεί)!..

4. Δηλαδή πόσο πιο έγκαιρα, πριν από το “Ουκρανικό”, να γράφαμε για τον Ε-Β αγωγό; Δεν ρωτάγαμε, απ’ εδώ, την Κ-Β “τί γίνεται με τον Βουλγαρικό αγωγό αερίου”; Άντε, ουστ!..

5. Με το “ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ” αφήσαμε πολλά τουρκικά ενδιαφέροντα θέματα! Να ένα! Τις προάλλες είχαμε ποινή στο τουρκικό Τ/Ο Κανάλι “HALK TV” / “ΛΑΟΣ ΤV” και στην παλαιά, όπως και πολύ γνωστή δημ/φο-του Αϊσενούρ ΑΡΣΛΑΝ, (στο πρόγραμμά της “Η Γειτονιά των MEDİA” / “Medya Mahallesi”), η οποία ανέφερε ως τρομοκρατική Οργάνωση την Τ/Κ “ΤΜΤ”, της 10ετίας του 1950 στην Κύπρο μας!

Το πιο σοβαρό όμως είναι, για να εκπλαγείτε ίσως ακόμα περισσότερο, όσοι ασχολείστε σε “βάθος” με την γείτονα χώρα, πως ακολούθως βγήκε η εκπρόσωπος Τύπου των ΤΕΔ (διότι ξέσπασε σάλος στην Τουρκία), και αφού κατεδίκασε Κανάλι και δημ/φο, υπερασπίστηκε την “ΤΜΤ”, αναφέροντας πως επρόκειτο για εθνική Οργάνωση, κλπ, κλπ, κλπ!

Σαν να έβγαινε δηλαδή στην Ελλάδα το ΓΕΕΘΑ και να υπερασπιζόταν την “ΕΟΚΑ”, “ένα πράγμα”, (που λένε και οι νέοι μας), αν και όπως έχουμε πει, Ελλάδα και Τουρκία, ΔΕΝ(!) πρέπει να θεώνται με τα ίδια… κιάλια!..

6ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ… “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

15 ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ! 15 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΣΤΩ, ΡΕ… ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Π., ΤΣΑΤΣΟΓΛΕΙΦΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΟ-ΕΣ-ΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ… ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ, ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΡΩΣΟ-ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, “ΚΟΥΛΑΣ” ΚΑΙ “ΜΠΑΟΥΚ”!.. ΞΕΦΤΙΛΕΣ!..

Πρωταθλητής

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 Ή 19 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ, Η “ΚΟΥΛΑ” Η(ΔΙΑΖ) ΚΑΙ “ΨΩΡΙΑΡΑ”, ΠΗΡΕ ΤΗΝ 2Η-ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ, ΟΠΩΣ… ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ 1ο ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ!..

ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ… “ΦΩΣ”, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΒΡΩΜΙΚΑ!..

Φως των Σπορ

KAI ΜΕΤΑ, TO ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΒΕΡΤΗ!

Το «έκαψαν» στον Βέρτη οι back to back Πρωταθλήτριες Ευρώπης! (photos-videos)

7.  Και τώρα “βγήκε” εκείνη η έγκυος Ουκρανή (δασκάλα;), απ΄εκείνο το βομβαρδισμένο νοσοκομείο της Μαριούπολης, που μας έλεγαν οι Ουκρανοί και τα άλλαξε όλα όσα είχε πει, λέγοντας τα τελείως διαφορετικά! Αχαχαχαχαχαχαχα!

Και “βγήκαν” οι Ουκρανοί και είπαν ότι φοβήθηκε, επειδή πια είναι στην Ρωσία!.. “Πιάσε λύκο και καβάλα”!..

Θα δείτε ότι στα περισσότερα περιστατικά, όπως και αυτό στην Μπούτσα, που μας παρουσιάζουν τώρα, η αλήθεια θα είναι και πάλι διαφορετική!..

Δείτε, πχ τώρα, που οι ΡΕΔ, για τον “Α” ή “Β” λόγο, απαγκιστρώνονται από το Κίεβο, τί (μας) λένε τα Κανάλια; Λένε πως οι ΡΕΔ… υποχωρούν και πως οι Ουκρανικές ΕΔ κατόρθωσαν να ανακαταλάβουν την τάδε ή δείνα πόλη, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Μπαίνει πρώτα ο Ο/Στρατός, απ’ εκεί όπου φεύγει ο Ρωσικός και μετά από ημέρες έρχονται και οι κάτοικοι, που είχαν φύγει)!..

Με βάση τα… Κανάλια μας πρέπει να πιστεύουμε σταθερά και μόνον τους Ουκρανούς και κανέναν άλλον!.. Και βγαίνουν όλοι οι σιχαμένοι τσατσογλείφτες δημ/φοι, “Νομισματο-κυνηγοί” του ΕΥΡΩ και… εραστές της αύξησης του μισθού τους και, χωρίς βεβαίως να τους νοιάζει, γελοιοποιούνται, πουλώντας δήθεν ανθρωπισμό *, ενώ είναι γνωστό ότι είναι “σκυλιά”!..

* Ξέρουν άριστα όλοι οι βρωμύλοι παραπάνω, τί θέλει σήμερα το σύστημα στην ΕΛΛΑΔΑ, σ΄αυτήν την “ΧΩΡΑ ΑΕΝΑΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ” μεταπολεμικά, και πάντα ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ(!) “χορεύουν” βαλς μαζί του!.. Για να είσαι σήμερα αποδεκτός, πρέπει να είσαι με όλους τους “παρά φύσιν”, (ΑΥΤΟΙ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΜΕΑ – ΧΩΡΟ, το Κράτος μας, μαζί με τα ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΚΟΜΜΟΥΝΙΑ και το ευρισκόμενο ΠΑΝΤΟΥ παρακράτος τους, στον υπόλοιπο ΤΟΜΕΑ – ΧΩΡΟ της… κρατικής ζωής μας), να μιλάς για… γυναικοκτονίες, να μην λες “ο/η σύζυγός του / της”, αλλά “ο/η σύντροφός του / της”, να κατηγορείς και να υβρίζεις ακόμα την οικογένεια, την Χριστιανική θρησκεία και τον Χριστό – Αγίους, να παρουσιάζεσαι ως τάχα μου… αιρετικός των πάντων, σίγουρα ως “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ”, ώστε να είσαι πάρα πολύ “in”, να είσαι διεθνιστής και όχι Πατριώτης, να το παίζεις, τέλος – πάντων, έξυπνα “demek” προοδευτικός, με ό,τι σάπιο και όζον αυτό το επίθετο, ΣΗΜΕΡΑ(!!!), μεταφέρει ως έννοια!..

Οι μόνοι που έχουν διασωθεί είναι οι Κα ΚΟΣΣΙΩΝΗ, η οποία είναι ο εαυτός της, δεν υποκρίνεται, δεν έχει τάχα… εξάρσεις και λεκτικές υπερβολές, τιμώντας την δημ/φία που ασκεί, καθώς και ο Κος Χ”ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος γνωρίζει τα όρια και γενικώς αυτό που και στην δημ/φία, εκτός από την θρησκεία μας, καλείται “διάκριση”!.. Και οι δύο αυτοί δημ/φοι, δεν προκαλούν το διαφορετικό, γενικώς, ακροατήριό τους!

Μπορεί να έχουμε τόσο μικρόνοες πολιτικούς, οι οποίοι να υπηρετούν με τόσο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ (!) (φανατισμό νεοφώτιστου) την Ουκρανία; 

Μπορεί να υπάρχει τον 21ο αι. άνθρωπος, όχι Κράτος, που να υποστηρίζει ΝΑΖΙ και “εν προκειμένω” τους Ουκρανούς ΝΑΖΙ;

Μπορεί ένα γεγονός να έχει ζωή 8 ετών, όπως το “ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ”, και εσύ να κυττάς και τάχα να ενδιαφέρεσαι, ως ερευνητής, αλλά και ό,τι άλλο, όπως πχ σαν ένας απλός μελετητής του θέματος, για το χρονικό διάστημα μόνον των τελευταίων μόνον μηνών;

Διαβάστε τώρα παρακάτω την ρωσική απάντηση στα της… Μπούτσα (προάστιο του Κιέβου), αφού το τί λένε οι Ουκρανοί με τους Δυτικούς καθοδηγητές τους τα ξέρετε… “απ’ έξω”, από την τηλεοπτική κρατική και ιδιωτική “πλύση εγκεφάλου” που γίνεται καθημερινώς (και) στην χώρα μας!..

Διαβάστε την από το τ/ “CNN Türk”, αφού στην χώρα μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜ/ΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ! ΚΑΙ “ΝΑΙ”, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ… ΠΕΡΙΕΡΓΟ, “ΝΑΙ”, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΡΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ(!) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΑ ΤΗΣ Τ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ “ΔΙΕΘΝΗ”!

Θα θυμάστε που καλέσαμε και… παρακαλέσαμε, απ’ εδώ , τις προάλλες, την Κ-Β και τον Κο Π-Θ να φτιάξουν από τώρα μια το πολύ 20μελή Ομάδα ειδικά εκπ-νων ατόμων, η οποία Ομάδα, σε μια λίαν πιθανή ενός Ε-Τ πολέμου περίπτωση θα αναλάβουν το αντικείμενο των “Πληροφοριακών Επχσεων”, που καλείται “Ψυχολογικές Επχσεις”!

Γιατί το κάναμε;

Το κάναμε αυτό, διότι αν περιμένουμε, απ’ τους δημ/φους αυτούς που βλέπουμε καθημερινά στους δέκτες μας, να χειριστούν δημοσιογραφικά έναν Ε-Τ πόλεμο, τότε ή οι ΤΕΔ θα φτάσουν στην… Αθήνα ή αν οι ΕΕΔ πετύχουν πχ μια τεράστια κατά των Τούρκων επιτυχία, αυτοί, με αυτά που θα πουν, είναι ικανοί να τις αναγκάσουν να… οπισθοχωρήσουν και να μην το πιστεύουν ούτε και οι… Τούρκοι!

Είναι βρώμικη, μέχρι το μεδούλι της, η σημερινή ε/δημοσιογραφία αγαπητοί και ελλοχεύει “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ”, αφού η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ είναι, ως γνωστόν, η “4η εξουσία” παντού στον Κόσμο και στην Πατρίδα μας, ίσως, η… 1η!.. 

Buça’daki kan donduran görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı! Rusya’dan yanıt geldi

04.04.2022 

Kiev yakınlarındaki Buça’da (Bucha) ceset dolu sokakların fotoğrafı uluslararası haber ajansları tarafından servis edildi, tüyler ürperten kareler sansürsüz yayınlanamadı. Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin öldürüldüğü iddialarına ilişkin suçlamaları reddetti.

8. Δηλαδή, ρε φιλαράκο, δεν είναι ΝΑΖΙ οι “ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ”, “Ταξχία του ΑΖΩΦ”, “Δεξιός Τομέας”, κλπ;

ΝΑΖΙ “ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ” ΕΙΝΑΙ!.. 

Και ακόμα! Αυτά τα Ναζιστικά στρατιωτικά σώματα γιατί είναι ενταγμένα στις “ΟΕΔ”; Διότι, αν δεν είναι, τότε στην Ουκρανία έχουμε 2 κατηγορίες ΕΔ! Τις κανονικές και επίσημες ΕΔ, καθώς και τις μη κανονικές και ανεπίσημες, Ναζιστικές ΕΔ! Υπάρχει κάτι τέτοιο σε άλλο Κράτος της “ΕΕ” και δεν ξέρω, ίσως και του Κόσμου;

9. Ο κύριος λόγος που ο Α. Σαμαράς έγινε Π-Θ, και ας λέγουν ό,τι θέλουν, ήταν η αναγνώριση εκ μέρους του, πρωτίστως(!!!), του γεγονότος σχηματισμού του Κοσσόβου (ενός εισέτι κρατικού μορφώματος στα Βαλκάνια, το οποίο ήταν προϊόν παρανόμου αποσχίσεως και ψηφοφορίας) και ακολούθως το “άνοιγμα” των ε/συνόρων στους Αλβανούς, με “το πρόσχημα του κόλου”, ότι, τα “ανοίγω” μόνον στους Β. Ηπειρώτες”!..

Αυτό ήταν το υπεσχηθέν από την Δύση (Η.Π.Α.), αντάλλαγμά του – δώρο!..

10. Ναι! Η Α. Θράκη (σημερινός Νομός Κωνσταντινουπόλεως) είναι η γεωγραφική Ευρωπαϊκή Τουρκία! Το υπόλοιπο του τ/Κράτους είναι Ασιατική Τουρκία! Αυτό λένε οι χάρτες και τα όσα είχαμε κάποτε δει και διδαχτεί στα Σχολεία μας!..

11. Ο Παπαχελάς “έσωσε”, προ ημερών, στον “ΣΚΑΪ”, τον Τσούκαλη (“ΕΛΙΑΜΕΠ”), που μίλησε για αντάρτικο στην Ουκρανία!..

Το αντάρτικο θέλει βουνά φίλοι! Κάτι τέτοιο, αν συμβεί, μπορεί να συμβεί μόνον(!) στην Δ. Ουκρανία!..

12. Στον “Ακίνδυνο“! Απαντώ!

α. Όχι! Στην Γεωργία, φίλε, οι ΡΕΔ “τραβήχτηκαν” πίσω!

β. Όχι! Είπαμε, με το ψέμα δεν νικάς σε κανέναν πόλεμο! Η προπαγάνδα πράγματι έχει ως κύριο όπλο της το ψέμα, αλλά, … πρόσεξε:

β1: Η χρήση της (άρα και του ψέματος) απαιτεί… ισορροπία, ειδάλλως κινδυνεύει ο… χρήστης να αυτοευνουχιστεί!

β2: Η χρήση της δεν είναι πανάκεια!

γ. Όσο υπάρχουν… Η.Π.Α. ξέχνα τους… Ευρωστρατούς! Θα περίμενα να με ρώταγες, αν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει “Ευρωπαϊκό Κράτος”, (ώστε να μπορούμε να μιλάμε και για “κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας”), όπως, αν θυμάσαι, εδώ είχαμε προσφάτως καταπιαστεί, εξηγώντας τί εννοούμε!..

13. Προσοχή εκεί στο Ε/ΓΕΕΘΑ! Πρόσφατα (28-03-2022), στην Προύσσα, βαρέλια με 1,5 τον. χημικό υλικό έπεσαν στον δρόμο!..

14. Νέος Πρόεδρος της “TÜSİAD” (“Τ. Sanayici ve İş İnsanları Derneği”), ας πούμε του αντίστοιχου δικού μας “ΣΕΒ”, για τους… αμύητους, εξελέγη ο Κος Ορχάν ΤΟΥΡΑΝ.

Orhan Turan

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Olağan Genel Kurulu bugün İstanbul’da yapıldı. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, derneğin yeni başkanı seçildi.

Görevi Simone Kaslowski’den devralan Orhan Turan, “Gençlere hayallerini bu ülkede gerçekleştirmelerini sağlayacak bir Türkiye’yi inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. İnsan, bilim ve kurumları öncelik olarak belirleyen bir ülke olmanın yol haritasını tartışacak, yeniden biz olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz” dedi.

Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ümide sarılmanın Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan cumhuriyetimizin 100. yılının arifesinde büyük anlam taşıdığına inanıyoruz” dedi.

Turan, 18 yıldır TÜSİAD üyesi.

ΚΑΙ:

ORHAN TURAN KİMDİR?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım firması olan ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Orhan Turan, iş hayatı boyunca sivil toplum örgütlerinde görev almaya büyük önem verdi. Bu kapsamda Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Bugüne kadar birçok STK’da aktif rol alan Turan, 2017-2019 dönemi TÜSİAD’da Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı, halen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve TÜRKONFED’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Sivil toplum kuruluşlarında 26 yıldır aktif görev alan Turan, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde dersler verdi.

Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young işbirliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Orhan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.

Evli ve bir çocuk babası olan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.

15. H EΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΑΘΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Papa‘dan Avrupa’ya çağrı: Ukraynalılara olduğu gibi Akdeniz’den gelen göçmenlere de kapıları açın!..

Papa Francesco, İtalya'daki bir hastanede Ukraynalı çocukları ziyaret ediyor, 19 Mart 2022.

KAYNAK,GETTY IMAGES

Papa Francesco, İtalya’daki bir hastanede Ukraynalı çocukları ziyaret ediyor, 19 Mart 2022.

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Avrupa ülkelerine, Ukraynalılara olduğu gibi Akdeniz’in güneyinden gelen göçmenleri de kabul etme çağrısı yaptı.

Hafta sonu Malta’yı ziyaret eden Papa buradaki bir göç merkezine de gitti. Göçmenlerle görüştü ve Akdeniz’de batan göçmen teknelerinde ölen insanlarla birlikte “medeniyet gemisinin de batma riski” yaşadığını söyledi.

Papa Francesco, Pazar akşamı Malta’dan İtalya’ya dönüş uçağındaki basın toplantısında da Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin maruz kaldığı “suçlara” dikkat çekti.

“Göçmenler her zaman kabul edilmeli” diyen Papa, “Avrupa nasıl Ukraynalılara cömertçe kapılarını açıyorsa Akdeniz’den gelenlere de aynı şekilde kapıların açılması” çağrısı yaptı.

Malta’da ziyaret ettiği göç kabul merkezinde duyduklarının “korkunç” olduğunu söyleyen Papa, “Buraya ulaşanların çektikleri acılar, Libya’daki toplama kampları, bu insanların çile yolu (Via Crucis) suç gibi” dedi.

16. Να θυμίσουμε, για κάποιους, ότι η Ρ/ΔΟΥΜΑ έχει εγκρίνει τις επιχειρήσεις των ΡΕΔ εκτός Ρωσίας!..

17. Αν δεν σφάλλω φίλη μου “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ”, απέναντι από τις 2 Ρ/φωνες αυτόνομες Δημοκρατίες, απέναντι δηλαδή από το ”Ντονμπάς” (Κεντρικός Άξονας Ρ/Επιθέσεως, στα Α. των συνόρων Ο-Ρ), ευρίσκονται:

Βως (Λουχάνσκ): Η 8η Ρ/Στρατιά, με πίσω της (“πηγή εφεδρείας” της) την 2α Ρ/Στρατιά, η οποία “βλέπει” και προς τα Βόρεια του Κιέβου. Η Στρατιά αυτή έχει μέσα στο έδαφος του Λουχάνσκ το 1ο ΣΣ της.

Νως (Ντονέτσκ): Η 49η Ρ/Στρατιά, με πίσω της (“πηγή” εφεδρείας” της) την 58η Στρατιά, η οποία “βλέπει” και προς Ν-ΝΔ. Η Στρατιά αυτή έχει μέσα στο έδαφος του Ντονέτσκ το 2ο ΣΣ της.

Τέλος, (και ειδικότερα για τους Αλεξιπτωτιστές που ρωτάς στο ερώτημά σου), οι αρχικώς 5 επίλεκτες, αερομεταφερόμενες, ρ/Μονάδες Αλεξιπτωτιστών, που είχαν – έχουν εμπλακεί στις μέχρι τώρα Ρ-Ο επχ-σεις, εκτιμάται πως και αυτές είναι στην ευρύτερη περιοχή των 2 “Δημοκρατιών”.

18. Οι Σέρβοι, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του Σ/Π-Θ ΒΟΥΪΣΙΤΣ να εκδυτικήσει την χώρα, δεν κράτησαν το πανό στα ουκρανικά χρώματα, που έγραφε “STOP WAR”, στον πρόσφατο διεθνή αγώνα “basket” του Ερυθρού Αστέρα, διότι δεν έχουν ξεχάσει τί έκαναν στην Πατρίδα τους, ο Κλίντον και η παρέα του, πριν από κάποια χρόνια!..

Στο σημείο αυτό να πούμε στους Σέρβους ότι ο… ήρωας (sic) Σ. ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, προς το τέλος του Σερβο-Κροατικού πολέμου, ουσιαστικά παρέδωσε στους Κροάτες την περιοχή της Κράϊνα, χωρίς να ρίξει / χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα! Το “γιατί” το ξέρει (ή ορθότερα το ήξερε), μόνον ο ίδιος!

Με την ευκαιρία, τονίζουμε πως οι Σέρβοι διάκεινται πλέον, πλειοψηφικά(!), αρνητικά προς την Ελλάδα, όντας “καρδιακά”, και όχι μόνον, αλλά και “έργοις”, πολύ κοντά στους Σκοπιανούς, λόγω κυρίως της φιλο-αλβανικής, όπως και της φιλο-κοσσοβάρικης, πολιτικής της Ελλάδος, προσφάτως πολύ “ανοικτά” εκδηλωθείσης, (δια της Κας Μπακογιάννη, στην ΕΕ), έστω και αυτής ακόμα της χωρίς αντίκρισμα φιλο-Αλβανικής πολιτικής μας!

Οι μόνοι που απέμειναν πλέον στους Έλληνες είναι οι Κροάτες!.

19. Θα είναι “must” το να παρακολουθήσει κανείς τον Ζελένσκι να ομιλεί στην Ε/Βουλή!.. Κάτι περισσότερο θα ξέρει ο Πρόεδρος του “ΜΕΡΑ 25”, ο οποίος όμως θα απουσιάσει από την ομιλία, αφού τα έχει “σπάσει” με τον Σόρος και τα Όργανά του!..

20. Κε Καιρίδη!

Γίνεσαι τουλάχιστον αστείος, γενόμενος η φωνή του Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ” Κόμματος στην Ελλάδα, ενώ από τον αμερικανικό γενιτσαρισμό σου “πετάς” και μαλακ…. , σαν αυτήν που είπες σχετικά με τον Τραμπ, ότι τάχα ήταν / είναι Ρωσόφιλος, ξεπερνώντας με ειρωνικό χαμογελάκι αυτό που άκουσες να σου λένε, ήτοι πως ο Τραμπ είπε, πως αν ήταν αυτός Πρόεδρος, δεν θα είχαν εισβάλλει οι Ρώσοι στην Ουκρανία!

Σε έκαναν Καθηγητή Παν-μίου στην Ελλάδα οι Αμερικανοί, σε “έβγαλαν” βουλευτή, σε έκαναν πανελληνίως γνωστό, τί άλλο νομίζεις ότι μπορεί να σε κάνουν; Π-Θ αποκλείεται, άντε το πολύ να εκλεγείς, για μια ακόμα 4ετία, βουλευτής!

Χαλάρωσε λοιπόν και πάψε να δείχνεις φιλο-“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” και όχι φιλο-Αμερικανός, όπως μόνον αυτό θα έπρεπε, με βάση τον χαρακτήρα σου, αλλά και το κύριο “must” της “εν Ελλάδι” αποστολής σου!..

21. Δώσε προσοχή “Κίμων” και ΜΗΝ (!) πέφτεις στην λούμπα! Διάβασε λοιπόν παρακάτω, κάποια ενδεικτικά αναφερόμενα στοιχεία, για την “Αρκούδα”, ώστε εσύ μετά να μου πεις, αν μπορεί μια τέτοια χώρα – δύναμις, να γίνει χώρα – “ΠΑΡΙΑΣ”, όπως αποφάσισαν να επιχειρήσουν να την κάνουν, όπως είπαν, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι στην Δύση, των οποίων ο απώτερος στόχος, επειδή δεν είναι ηλίθιοι ώστε να μην καταλαβαίνουν αυτοί ειδικά, τί σου γράφω παρακάτω, είναι η ήττα της Ρωσίας, μετά από έναν, κατ’ ανάγκην, Γ’ Π.Π., αφού η Ρωσία δεν “προσκυνάει” την οικογένεια ΡΟΚΦΕΛΕΡ και την απόφασή της για παγκόσμια μετάβαση στις πράσινες ανανεώσιμες πηγές, αντί για τα μέχρι σήμερα ορυκτά καύσιμα, στα οποία ανήκουν το φυσικό αέριο, το πετρέλαιοκαι ο άνθρακας!

Πολύ απλά λοιπόν, φιλαράκο, το πάνε, με εντολή των “Διεθνών Εβραίων”, για Γ’ “Παγκόσμιο Πόλεμο!.. 

(Με βάση τα όσα διδάσκουν στις “Πληροφορίες” οι ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ Βρετανοί, δεν υπάρχει σ’ αυτές ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΣ! Επομένως, ναι, υπάρχει και η πιθανότητα να αποφάσισαν κάποιοι στην Δύση τα περί ρωσικού παρία, κλπ, διότι πράγματι μπορεί να είναι μαλάκες ή έστω “ιδιώτες”… εκ κατασκευής! Αχαχαχαχαχαχα! Το ποσοστό αυτής όμως της πιθανότητος δεν ξεπερνά το 1/2 %)!..

Και τελικά σκέψου ξανά το επόμενο, που ρωτάμε εδώ, από την 1η στιγμή! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ “ΒΓΑΙΝΕΙ” Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Ο,ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ (ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ Η ΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΕ… “ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ” ή ΩΤΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ), ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΠΟΝΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΤΟΥΣ;

Το 75% του Β. παγωμένου ωκεανού ανήκει στην Ρωσία! Ο ωκεανός αυτός διαθέτει το 40% του παγκοσμίου ενεργειακού πλούτου, ήτοι πετρελαίου και φυσικού αερίου! Το υπόλοιπο πετρέλαιο και φυσικό αέριο είναι στην Σ. Αραβία, στο Ιράν, στο Κατάρ και στην… Ουκρανία!

Η Ρωσία επίσης, όπως έχουμε ήδη γράψει πρώτοι και πριν ακόμα ξυπνήσουν αυτοί με τις… κυρώσεις, είναι ο Νο “1” “Παγκόσμιος Σιτοβολώνας”(!), τροφοδοτούσα σχεδόν όλον τον Πλανήτη μας!..

Η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη, αν όχι η 1η παγκοσμίως, σίγουρα η 2η! (Σε όλη την γκάμα των γνωστών υφισταμένων πυρηνικών όπλων).

Η Ρωσία είναι διαστημική δύναμις!

Η Ρωσία, σε έκταση, ίσως να είναι το μεγαλύτερο Κράτος στην Γη!

Η Ρωσία έχει έναν πληθυσμό 250 εκ-ρίων κατοίκων τουλάχιστον, με υψηλό ποσοστό νεαρόκοσμου!

Η Ρωσία έχει έναν τεράστιο πολιτισμό αιώνων!..

Η Ρωσία αποτέλεσε για αιώνες μια των παγκοσμίων πρωταγωνιστών δύναμις, ευρισκόμενη πάντα στο βάθρο των… μεταλλίων, όλων αυτών των αγώνων!..

Η Ρωσία έχει έναν πολύ μεγάλο και εκμοντερνισμένο Στρατό!

Η Ρωσία τροφοδοτεί με ενέργεια, έως τώρα τουλάχιστον, (εκτός αν κάποιοι κόψουν τα… αρχ… τους), τουλάχιστον τις 9 από τις 10 ευρωπαϊκές χώρες!..

Η Ρωσία έχει άριστες σχέσεις με τον 3ο παγκόσμιο γίγαντα, την Κίνα, με την οποία μάλιστα έχει συνάψει συμφωνίες υψίστης στρατηγικής σημασίας!

Η Ρωσία έχει εμπορικές σχέσεις δις $ Η.Π.Α. με το σύνολο σχεδόν των χωρών της Γης!

Η Ρωσία έχει χαραχτεί στην συνείδηση του Κόσμου, σε όλη την Γη, ως εκείνη την δύναμη, η οποία πολέμησε ηρωϊκά και έδωσε ένα μεγάλο, και αποφασιστικό για την έκβαση του Β’ Π.Π. σκαμπίλι, στους Χιτλερ-ο-Ναζήδες!..

ΕΣΥ “ΚΙΜΩΝ”, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΧΩΡΑ “ΠΑΡΙΑΣ”; (Περιμένουμε, με τον γνωστό τρόπο, την απάντησή σου)!

Και ένα συνημμένο ερώτημα! Πόσο μαλάκες πρέπει να είναι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ή πόσο λακέδες με βρώμικες λιβρέες, που εφάρμοσαν και αυτοί κυρώσεις σε βάρος των… λαών τους, γενόμενοι διεθνώς ΡΟΜΠΑ, απλώς και μόνον επειδή το ζήτησαν οι ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ και οι “συν αυτοίς” ;

22. Η απομάκρυνση από τον Θεό είναι η βασική αιτία για φαινόμενα, σαν αυτά της Πισπιρίγκου, και άλλα πολλά που ζούμε στις μέρες μας!..

Ο πρώην άνδρας της, με το σκουλαρίκι Σταυρό στο αριστερό του αφτί, μήπως θα έπρεπε να ψαχτεί για την περίπτωση να είναι ο… Κατσούλας των ημερών μας;

Πολύ το φοβάμαι πως, ο… Κος αυτός είναι Σατανιστής και πιθανώς, αν όχι σίγουρα, να έκανε Σατανίστρια και την πρώην γυναίκα του!.. [Προσέξατε μήπως, οι Φυσιογνωμιστές των Κρατικών Υπηρεσιών, το πώς κυττούσε χθες το δεξιό μάτι της… Ρούλας, (αυτό μόνον φαινόταν στο πλάνο), κατά την μεταγωγή της, για κατάθεση στην “Ευελπίδων”];

Για 1η φορά θα δώσουμε συγχαρητήρια στον ΝΔτη και πρώην… Κομμουνιστή Υπουργό του “ΠΡΟ-ΠΟ”, Κο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ο οποίος μας είπε πως θα ψαχτούν τα πάντα και οι πάντες!

Κατά την άποψή μας, πρέπει να έχουν… ασημωθεί πολλοί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, απ’ το πρώην ζευγάρι!

Ρωτάμε!

  • Καλά, ας δεχθούμε πως την κεταμίνη την έδωσαν οι γιατροί στο “Νοσοκομείο”! Αυτή όμως ήταν η 9η και θανατηφόρος… μάχη της 9χσρονης μικρούλας με τον θάνατο! Τις άλλες όμως 8… μάχες της μικρούλας, η οποία έπαιρνε Πύρρειες νίκες, ποιός τις… οργάνωσε; Το ή τα… Νοσοκομεία και οι Γιατροί;
  • Το 2ο παιδί, που δεν πήγε σε κανένα Νοσοκομείο, ποιός το “καθάρισε” σαν αβγό, πνίγοντάς το, κλείνοντας την μυτούλα του;  Και πόνεσε τόσο πολύ η μάνα, που αμέσως μετά πήγε στο… Γυμναστήριο!..

– Αυτός ο πολύ… εργατικός (sic) Υπουργός Δικαιοσύνης της νυν Κ-Β, Κος Τσιάρας, μήπως θα έπρεπε να εισηγηθεί στον Κο Π-Θ, έστω “τύποις”, την επαναφορά της θανατικής ποινής, για μια σειρά εγκλημάτων που αυτός θα “ψάξει” και θα κατηγοριοποιήσει ή έστω τα ισόβια να είναι ό,τι ακριβώς λέει η λέξη; Αν το κάνει όμως, θα πρέπει να το κάνει τώρα (!), προτού έλθει τυχόν και πάλι το ΣΟΡΟΣ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κάνει και πάλι ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ, και(!) στην Δικαιοσύνη! Θυμάστε; Έτρεχε μέχρι την τελευταία στιγμή ο δοτός, μετά τον εξυγιαντή κονιόρδο Κοντονή, Υπουργός Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΟ-ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ να αλλάζει Νόμους, κλπ, ώστε να διευκολύνει όλους τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και ΚΟΜΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, από τρομοκράτες, μέχρι και… Καφετζήδες!..

ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ (περίπου το ήμισυ του πληθυσμού είναι ξένοι) ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΑΧΑ ΜΟΥ – ΔΗΘΕΝ) ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΣΙΑΤΕΣ, ΚΑΥΚΑΣΙΟΙ, ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ, ΚΛΠ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΑ 3 ΑΥΤΑ… ΕΛΛΗΝΟ– ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!.. 

(ΑΝΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕΣ ΚΑΙ… ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (“ΕΠΟΠΤΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ”)! ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΣ… ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ των ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟ-ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ);

23. Η όλη “ιστορία” που ζούμε σήμερα με την ακρίβεια, κλπ, αν δεν γίνει Π.Π., θα τελειώσει από το 2027 και μετά!..

24. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ Κ-Β ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ “ΔΝΤ”! (8 ΔΙΣ Ευρώ, στην Π-Θ κή μέχρι τώρα 3ετή θητεία Μητσοτάκη)!..

25. Μάγκας ο όμορφος Κινέζος ΥΠΕΞ ή εκπρόσωπος Τύπου, κλπ!.. Τί είπε; Διαβάστε!

  • Μετά από την πτώση του Κομμουνισμού, την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, κλπ, το ΝΑΤΟ έπρεπε να διαλυθεί!
  • Από το 1990, έως σήμερα, το ΝΑΤΟ από 16 χώρες – μέλη, έχει σήμερα 30, ενώ έφτασε στα 1000 χλμ από τα Ρ/σύνορα!..

26. Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Sabah Gazetesi İlk Sayfası

27. 

Türkiye ile ilgili son gelişmeler İsrail’e geri adım attırdı!

Dünya üzerindeki enerji kriziyle ilgili konuşan uzmanlar, İsrail’in Türkiye’nin öteden beri Doğu Akdeniz’deki politikasına karşı çıktığını ancak son gelişmelerin Tel Aviv’i mantıklı düşünmeye sevk ettiğini belirtiyor.

Türkiye ile ilgili son gelişmeler İsrail'e geri adım attırdı!
02.04.2022 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Liderler Zirvesi dönüşü diΑΧΑkkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. İsrail Başbakanı Bennet’in de Türkiye‘ye gelme durumundan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gelişle birlikte Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir süreci başlatma durumumuz olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de İsrail’e gideceği duyuruldu.

AVRUPA’YA GAZIN YENİ ROTASI TÜRKİYE Mİ?

Bu açıklamaların ardından gözler yeniden Doğu Akdeniz’e çevrildi ve “Avrupa’ya gazın yeni rotası Türkiye mi?” sorusunu akıllara getirdi.

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gazi Üniv. Öğr. Üyesi Mustafa İlbaş şu ifadeleri kullandı:

Eastmed Projesi’nin Türkiye üzerinden başlaması gerekirdi. Gecikmeden bu projenin başlaması gerektiğini düşünüyorum. Eastmed Projesi’nde İsrail’in Leviathan bölgesinde 2010 yılında önemli rezervleri bulmasıyla başladı. İsrail 2019’da 306 milyar metreküplük bir gaz buldu. Leviathan’da da 640 milyara yakın rezerv bulundu. İki rezerv birleşince 800 milyar metreküp birleşti. İsrail’in üretim fazlası var. Bunu ihraç etmesi gerekiyordu.

Eastmed Projesi’ne ben yeni bir isim takmak gerektiğini düşünüyorum. New Eastmed diyebiliriz. Kıbrıs, Türkiye’ye 100 km’dir. Denizden geçecek kısım eski Eastmed’de bin kilometre iken yeni projede 100 km denizden geçecektir. Denizden geçenler 3 km derinlikte olacağı için karadan çok daha ucuza mal oluyor.

Yeni proje New Eastmed olursa eğer Türkiye üzerinden olduğunda çok adil olacaktır. Biz Yunanistan’ı da dışlamıyoruz. Sadece doğru olanı hem ekonomik hem teknik olarak yeni olan projeyi gündeme getirdiğimiz için zannediyorum bunun müjdesi olacaktır.

Ben Doğu Akdeniz’deki gazın Avrupa için çok da büyük bir rakam olmadığını düşündüğüm için Irak‘tan gelecek gaz ile bu gaz birleştirilerek Trakya’dan Yunanistan’a gidebilir. Ben bunu New Eastmed olarak tanımlıyorum. Herkesin kazandığı değerli bir proje olacaktır.

“SON GELİŞMELER İSRAİL’İ MANTIKLI DÜŞÜNMEYE SEVK ETTİ”

‘Son gelişmeler İsrail’i mantıklı düşünmeye sevk etti.’ diyen Nişantaşı Üniv. Rektörü Prof. Şenay Yalçın ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Enerji arz güvenliği dediğimiz bir mesele var. Bunun mimarisi son zamanlarda gelişmelere göre yeniden dizayn edilmek durumunda. Rusya, Ukrayna savaşı doğal gaz ve petrol ile ilgili sıkıntıları ortaya koydu. Bu da yeni arayışları getirdi. Son zamanlarda sıcağı sıcağına bir anlaşmaya imza attı Putin. Bundan sonra ruble ile ödemeler söz konusu dedi. Avrupa’da panik içerisinde şu anda. Bunun için alternatif yollar aranıyor. Bu tip sıkıntılar jeopolitik silah olarak doğal gazın ve petrolün kullanılması ile yeni yönelimlere yol açtı.

İsrail, Türkiye’nin öteden beri Doğu Akdeniz’deki politikasına karşı çıkıyordu. Son gelişmeler İsrail’i mantıklı düşünmeye sevk etti.

PROJE HAYATA GEÇİRİLİRSE TÜRKİYE’DE DOĞAL GAZ FİYATI DÜŞER Mİ?

Doğu Akdeniz’deki doğal gaz iki şekilde sevk edilebilir. LNG ve boru hatlarıyla. LNG pahalı bir olaydır. Doğal gazın boru hattıyla gelmesi en kolayıdır. Türkiye yüzde 99’dan fazla doğal gazda dışa bağımlıdır. Fiyatları düşürecek olan Türkiye’nin Batı Karadeniz’deki gazı devreye almasıyla olacak.

Zaten şu sıkıntı vardı. Türkiye İsrail’den alınan gazı Avrupa’ya da satmak istiyordu. Buna karşı çıkılıyordu. Şu anda o da çözülmüş olarak görülüyor. 20 milyar metreküplük bir ihracat söz konusu. Bunun da bir miktarını Türkiye alacaktır. Tıpkı TANAP’ta olduğu gibi Mavi Akım’da olduğu gibi bir kısmını Avrupa’ya satacağız. Bu Türkiye’nin güvenilir bir enerji lojistiği hattı üzerinde ülke olmasını ortaya koyacak ve Avrupa bu bakımdan rahatlayacak. Avrupa yeni bir enerji politikasıyla dönüşüm yapıyor.

Türkiye’de elbette kaynak daha fazla olursa bir de Rusya’dan gaz alımı yavaşlarsa sadece İsrail gazı değil Rusya’dan alınan gazın da fiyatının düşmesi söz konusudur. İki sene önce bin metreküpü 100 dolar olan gaz geçen sene bin 300 dolarları zorladı. Savaş sırasında 2 bin 500 dolarları yokladı. Tekrar şu anda bin 300, bin 500 dolar bandında oynuyor. Türkiye ciddi anlamda kullanılan gazı sübvanse ediyor.”

28. ΔΥΝΑΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Sergiy Kyslytsya: Türkiye’yi sevmemizin birçok nedeni var, Erdoğan gibisi yok!

Türkiye’ye ve Başkan Erdoğan’a arabuluculuk rolü nedeniyle teşekkür eden Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, “Türkiye’den Türkiye’nin ulusal çıkarlarına ters düşecek hiçbir şey beklemeyiz” dedi.

Sergiy Kyslytsya: Türkiye'yi sevmemizin birçok nedeni var, Erdoğan gibisi yok!
02.04.2022
Türkiye‘ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arabuluculuk rolü nedeniyle teşekkür eden Ukrayna‘nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, ‘Türkiye’den Türkiye’nin ulusal çıkarlarına ters düşecek hiçbir şey beklemeyiz ve özgür, barışçıl ve müreffeh bir Ukrayna Türkiye’nin ulusal çıkarına olur. Bizim Türkiye’yi sevmemizin birçok nedeni var. Dostluğumuzun çok müreffeh ve başarılı bir geleceği olacağını düşünüyorum’ diye konuştu.

Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, Rusya’nın 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşa ilişkin AA muhabirinin soruları yanıtladı.

“ERDOĞAN’DAN BAŞKASINA İNANMIYORUM”

Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arabuluculuk rolü nedeniyle teşekkür eden Kyslytsya, ”Erdoğan dışında bu kadar çok kişisel zaman ve çaba ayırmaya istekli liderler olduğuna inanmıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE’Yİ SEVMEMİZİN BİRÇOK NEDENİ VAR”

Kyslytsya, ”Türkiye’den Türkiye’nin ulusal çıkarlarına ters düşecek hiçbir şey beklemeyiz ve özgür, barışçıl ve müreffeh bir Ukrayna, Türkiye’nin ulusal çıkarına olur. Bizim Türkiye’yi sevmemizin birçok nedeni var. Dostluğumuzun çok müreffeh ve başarılı bir geleceği olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Rusya’nın söylemlerinin aksine bombardımanın ve Rus roketlerinin Ukrayna’da sivil hedefleri vurmaya devam ettiğini belirten Kyslytsya, ”Rusların geri çekilme dediği bana göre birliklerin yeniden konumlandırılması gibi görünüyor.” ifadesini kullandı.

RUSYA DİPLOMATİK ÇÖZÜM ARAMIYOR

Rusya’nın güvenilirliğini yitirdiğini belirten Kyslytsya, Moskova’nın diplomatik çözüm istediğine inanmadığını söyledi.

Kyslytsya, ”Rusya, Rusya’ya verdiği zararı hafifletmek istiyorsa, ki uzun yıllar acısını çekecek, müzakere masasında kendine çekidüzen vermeli ve ciddi olmalı çünkü Rusya hiç şüphesiz Ukrayna’da yenilecek. Aksi takdirde ise küresel ölçekte izole edilmiş önemsenmeyen, bir ülke olacak.” değerlendirmesini yaptı.

RUSYA’NIN ÖLEN 17 BİN ASKERİ ‘BİYOLOJİK TEHLİKE’ ARZ EDİYOR

Ukrayna’nın teslim olmayacağını ve sonuna kadar savaşacağını ifade eden Kyslytsya, Rusya’nın Donbas’a odaklanması ve Suriyeli paralı askerlere yöneldiği iddialarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

”Bu, Rus ordusunun dünyanın en büyük ikinci ordusu olduğu efsanesini çürütüyor. Bir aydan daha kısa bir sürede Sovyetler Birliği’nin Afganistan harekatındaki kaybından daha fazla askeri kayıp yaşadılar. Biz 17 binden fazla asker kayıplarının olduğunu tahmin ediyoruz. Ölen Rus askerleri Ukrayna’nın her yerinde ve bunu söylemekten üzüntü duyuyorum ama artık biyolojik tehlike arz ediyorlar çünkü Ruslar cesetleri toplamak istemiyor, büyük olasılıkla cesetlerle ne yapacaklarını bilmiyorlar, ülkeye götürmek istemiyorlar çünkü çok kayıpları var. İnsani açıdansa inanılır gibi değil çünkü düşman da olsa ailelerince ve onurla gömülmeyi hak ediyorlar.”

Rusya’nın Kırım ve Donbas taleplerinin pazarlık konusu olup olmayacağına ilişkin ise Kyslytsya, ”Bu bir siyasi intihar olur. mümkün değil.” dedi.

50 DEN FAZLA ÜLKE RUSYA’NIN BM ÜYELİĞİNİ SORGULUYOR

Birleşmiş Milletler’de 50’den fazla ülkenin Rusya’nın örgütteki rolünü, yerini ve güçlerinin gözden geçirilmesini istediğini söyleyen Kyslytsya, ”BM Sözleşmesi’nin 4. maddesi BM üyeliğinin barışı seven tüm ülkelere açık olduğunu söyler. Böylesine bir savaş yürüten, barışı sevmeyen bir ülke, veto gücü olmayı bırakın, üye olmaya bile uygun değil.” ifadelerini kullandı.

Kyslytsya, Rusya’nın ayrıca demokratik bir ülke olana kadar BM İnsan Hakları Konseyi’nden de çıkarılması gerektiğini söyledi.

PUTİN VE ÇEVRESİNE DAHA FAZLA YAPTIRIM İSTEĞİ

Rusya yönelik yaptırımların ise işe yaradığını belirten Kyslytsya, ”Putin ve yandaşlarına karşı da fazla yaptırım uygulanmalı.” diye konuştu.

Avrupa’nın Rus gazına bağımlığını da değerlendiren Kyslytsya, ”Rus enerji kaynaklarından bağımsız hale gelmenin gerçekten ulusal çıkarlarına olduğunu anlama noktasındalar.” değerlendirmesini yaptı.

NÜKLEER SANTRALLERİN RUSYA’NIN ELİNE GEÇMESİ ENDİŞESİ

Kyslytsya, Rusya’nın nükleer silah kullanma ihtimali endişelerine ilişkin ise şunları söyledi:

”Dünyadaki herkes nükleer savaştan endişe duymalı ve hiç kimse bunun yaşanmamasını istemiyor. Nükleer savaş olur mu olmaz mı bilmiyorum ama bu durum Putin’in düğmeye basması sonucu nükleer bir füzenin Avrupa’nın üzerinde uçacağı şeklinde basitleştirilmemeli. Putin nükleer füze konusunda daha çok blöf yapıyor. Bizim asıl endişemiz Rusya’nın Ukrayna’daki nükleer santralleri ele geçirmesi. Avrupa’daki en büyük nükleer santral olan Zaporijya’da korkunç bir şey olursa o zaman tüm Avrupa nükleer tozla kaplanacak ve bu 1986’daki Çernobil nükleer kazasından 10 kat daha tehlikeli.”

UKRAYNA KENDİNİ SAVUNAMAZSA BİR SONRAKİ HEDEF NATO ÜLKESİ OLACAK

Ukrayna’nın daha fazla silaha ihtiyaç duyduğunu ve Ukrayna’yı savunamayan NATO’nun Ukrayna’ya silah sağlamasının kendi çıkarına olacağını söyleyen Kyslytsya, ”Ukrayna kendini savunmazsa Rusya’nın sonraki hedefi bir NATO ülkesi olacak.” dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMDAN GÜVENCE TALEBİ

Uluslararası toplumdan bugün yaşananların bir daha asla olmayacağına dair güvence istediklerini belirten Kyslytsya, şunları kaydetti:

”Savaş biterse ve ülkemizi, yollarımızı, hastanelerimizi, altyapımızı yeniden inşa edersek 10 yıl sonra bunun bir daha yaşanmayacağından kesinlikle emin olmak istiyoruz.”

Putin’i “ne kadar boyanırsa boyansın kapanmayacak zehirli bir küf”e benzeten Kyslytsya, “Rusya’nın şeytani diktatörlükten kurtulması ve Ruslara demokratik bir ülke inşa etme şansı verilmesi gerektiğini” söyledi.

KAYNAK: AA

29. 

Doğal gaz krizi daha da derinleşiyor mu?

Hanelerde kullanılan doğalgaza yüzde 35 zam geldi. Gazeteci Mehmet Acet, dünyada yaşanan akaryakıt krizlerini hatırlatarak, “Doğalgaz krizi daha da derinleşiyor mu?” sorusunu sordu.

02.04.2022

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Acet‘in bugünkü yazısı şöyle:

Nisan ayının gelmesi, havaların biraz olsun ısınmasıyla, hep birlikte derin bir ‘oh’ çektik.

Enerji fiyatlarının dünya genelinde alıp başını gittiği bir ortamda en azından ısınma maliyetlerinin düşecek olması güzel bir haber.

Önceki akşam, Mart ayını devirip Nisan’a girmek üzere olduğumuz dakikalarda, BOTAŞ’ın yüzde 35’lik doğalgaz zammının (hane kullanımı için) haberi geldi.

Zam haberini duyanların çoğu, “Allah’tan kışın çetin ayları geride kaldı” diye aklından geçirmiş olmalı.

Astronomik seviyelere ulaşan doğalgaz maliyetlerin göğüslemekte zorlanan ilgili kurumların yönetimlerinin ise, “Şu kış ayları bir geçse” diye herkesten daha fazla dua ettiğini tahmin ediyorum.

Sonuçta, evlerde ısınma ihtiyacının azalması, ihtiyaç duyulan zamlar için harekete geçme anlamında onların elini biraz daha rahatlatmış olmalı.

FATURALARIN YÜZDE 70’İNİ DEVLET ÖDEMEYE DEVAM EDECEK

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan’ın yaptığı açıklamalar, doğalgazda durumumuzun ne olduğuna dair yeni çarpıcı verileri ortaya koydu.

Kullandığımız gazın yüzde 99’unu yurtdışından ithal eden bir ülke olarak gerçeklerden kaçma şansımız bulunmuyor.

Özcan’ın yaptığı açıklamaya göre, 2021’in Ocak ayında 120 dolar seviyesinde olan doğalgazın fiyatı, bu yıl 12 kat artış göstererek 1400 dolara kadar artış gösterdi.

İnanılmaz bir tırmanış bu.

BOTAŞ Genel Müdürü, “Durumumuzu anlayın” dercesine, herkesin anlayabileceği türden şöyle bir hesap yapmış:

“Yılda ortalama bin metreküp doğalgaz tüketen bir konutun faturası yaklaşık 11 bin 800 lira. Bunun 8 bin 168 lirasını devlet, 3 bin 631 lirasını ise vatandaş karşılıyor.”

Durum bu.

Gelen zamma rağmen maliyetlerin yüzde 70’inin hükümet tarafından karşılanmaya devam edileceğini düşündüğünüzde, nasıl bir fiyatlama ile karşı karşıya olduğumuz daha rahat anlaşılıyor.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI, RUSYA/AVRUPA GERİLİMİ DOĞALGAZ MALİYETİNİ DAHA DA ARTIRABİLİR

Önceki gün Avrupa ile Rusya arasında yaşanan ‘Ruble restleşmesi’ doğalgaz fiyatları üzerindeki baskıyı yeniden artırdı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna savaşı nedeniyle kendilerine karşı ‘dostane olmayan davranış’ içindeki ülkelerin, Rusya’dan doğalgaz almaya devam etmeleri halinde, ödemelerini Rus parası Ruble üzerinden yapmak zorunda kalacaklarını açıklamıştı.

Bu haberin hemen ardından, Avrupa piyasalarında 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 1395 dolara fırladı.

Almanya ve Fransa, Putin bu kararını kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Bu açıklamalar restleşme anlamına geliyor.

Restleşmenin sonucu ise, krizin kısa vadede daha da derinleşmesi şeklinde karşımıza çıkabilir.

Avrupa Birliği, doğalgaz kullanımında Rusya’ya yüzde 40 oranında bağımlı.

Bu bağımlılıktan kurtulmak için orta ve uzun vadede yeni kaynaklara yönelim sağlanacağı yetkili isimler tarafından açıklandı.

Peki ama, kısa vadede bu iş nasıl olacak?

Putin, “Şartlarımız yerine getirilmedi” diye vanaları ‘pat diye’ kapatırsa, bu durum Avrupa için, hem ‘doğalgaz kıtlığı’, hem de gaz maliyetlerinin daha da yukarı çıkması anlamına gelmeyecek mi?

Zaten Almanya’da hükümet, bu gelişmelerin ne tür sonuçlar üretebileceğini gördüğü için, hafta başında ‘erken uyarı’ sistemini devreye soktu.

Alman Ekonomi Bakanı Habeck, daha şimdiden kötü gelişmelere hazırlıklı olma konusunda halka uyarılarda bulundu.

EKONOMİLERDE RESESYON/DURGUNLUK KORKUSU

Alman Bakan, “Bu durumun Alman toplumu için bir maliyet üretmeden sonuçlanmasını beklemek mümkün değil” diyerek önce kötü senaryoyu gösterdi.

Sonra da, “Ukraynalıların çektiği sıkıntıların yanında bizim yükleneceğimiz maliyet daha küçük olacak” diyerek bardağın dolu tarafına dikkat çekmeye çalıştı.

Almanya’da enflasyon 41 yıl sonra yüzde 7,5 seviyelerini gördü.

Asıl korkulan, savaş ve enerji krizi nedeniyle Alman ekonomisinin ‘resesyon/durgunluğa’ girmesi.

Seçimlere hazırlanan Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un önünü kesen bir Fransız vatandaşı, “Karım ve ben ikimiz birden çalışmamıza rağmen geçinemiyoruz” diye yakınınca Macron, dürüstçe “Akaryakıt fiyatları için yapabileceğimiz bir şey yok” cevabını verdi.

Akaryakıt fiyatları, elektrik fiyatları, doğalgaz fiyatları…

BOTAŞ Genel Müdürü Özcan, dünyanın enerji alanında son iki yılda, 50 yılda yaşamadığı krizleri yaşadığını dile getiriyor.

İnşallah olmaz ama “Acaba daha kötüsü olur mu” sorusunu aklımızın bir köşesinde tutsak iyi ederiz.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

30.

Ramazan’ın ilk iftar topu Sultanahmet Meydanı’nda atıldı

03.04.2022 

Fatih Belediyesinin her yıl Eminönü’nde kurulan geleneksel iftar çadırından atılan iftar topu, bu yıl Sultanahmet Meydanı’ndan atıldı.

Selimiye Kışlası’ndan getirilen top, Alman çeşmesi ile Sultanahmet tramvay durağı arasına kuruldu. Fatih Belediyesi tarafından bu yıl Sultanahmet Meydanı’nda Alman Çeşmesi ile Dikilitaş arasındaki alanda iftar çadırı kuruldu.

Akşam ezanı ile birlikte Osmanlı’dan bu yana geleneksel olarak patlatılan ilk iftar topu ile alanda toplanan halk çadırda dağıtılan iftariyeliklerle iftar açtı.

VALİ YERLİKAYA’DAN MESAJ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “201 yıllık iftartopu geleneğimizi 1. Ordu Komutanlığımız sürdürüyor. İstanbul’umuzda Ramazan’ın ilk iftar topu Sultanahmet Meydanı’nda atıldı. Allah tutulan oruçları kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

31.

Pakistan’da hükümeti düşürme girişimi! Han tehdit mektubunu açıkladı

Pakistan Başbakanı Han, ABD’yi, muhalefetin hükümeti düşürme girişiminin ardında olmakla suçladı. Han ayrıca tehdit mektubu aldıklarını da açıkladı.

Pakistan'da hükümeti düşürme girişimi! Han tehdit mektubunu açıkladı
02.04.2022 
Pakistan Başbakanı İmran Han, kendisine karşı yarın gerçekleştirilecek güvensizlik oylaması öncesi yaptığı açıklamada, “(Muhalefetin) Beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir.” dedi.

Başbakan Han, Başbakanlık Konutu’nda yabancı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘TEHDİT MEKTUBU ALDIM’

Han, 8 Mart’ta Washington’daki Büyükelçilerinin ABD’li yetkililerle buluştuğunu ve resmi bir toplantıda ona “tehdit mektubunun” verildiğini söyledi.

Mektupta, “İmran Han giderse Pakistan affedilecek, aksi halde sonuçları olacak.” şeklinde ifadelerin yazılı olduğunu aktaran Han, “(ABD’li yetkililer) Rusya ziyaretinin İmran Han’ın kendi kararı olduğunu ifade ediyor. Halbuki bu karar, Dışişleri Bakanlığı, ordu ve üst düzey kurumlar ile görüşülerek alındı.” ifadesini kullandı.

Han, kendisine karşı güvensizlik oylamasının Pakistan’da rejim değişikliğine yönelik bariz bir girişim olduğunu ve “ABD ile iş birliği içinde planlandığını” ifade ederek, “(Muhalefetin) Beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir.” dedi.

RUSYA ZİYARETİ VURGUSU

Rusya’ya ziyaretlerinin önemli olduğuna dikkati çeken Han, çünkü gaz tedarikine, buğdaya ve siber güvenlikle ilgili teknolojiye ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Han, ABD’li yetkililerin Büyükelçilerine bu şekilde konuşmaları ve “İmran Han giderse Pakistan’ı affederiz.” ifadelerinin son derece kibirli bir tutum olduğunu kaydetti.

ABD’ye karşı diplomatik girişimde bulunduklarını belirten Han, hem ABD ile hem de Avrupa ile iyi ilişkileri olması gerektiğini ancak İslamabad’ın bağımsız dış politikasının önemli olduğunu kaydetti.

Han, Pakistan’ın ABD’nin Afganistan’da teröre karşı savaşına katılmakla hata yaptığını ve bu savaş sırasında 80 bin vatandaşın öldüğünü anımsatarak, “Biz savaşta değil barışta müttefiklik istiyoruz.” dedi.

KARARIM YENİ BİR SEÇİME GİTMEK

Bir diplomattan tehdit içerikli bir mektup asla beklemediğini vurgulayan Han, “İfade ettiğim gibi bu bariz rejim değişikliğidir. Tamamen şok oldum bunu duyunca.” dedi.

Yarınki oylamaya ilişkin ise Han, “Planlarımız var. Tüm bu süreç güvenilmezken yarın çıkacak sonuca nasıl saygı duyabilirim. Benim kararım, yeni bir seçime gitmek.” değerlendirmesinde bulundu.

Han, ordunun tarafsız kalmasına da saygı duyduğunu belirtti.

SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI YAPTI

Pakistan Başbakanı İmran Han, kendisine karşı ‘güvensizlik oylamasından’ bir gün önce hükümeti devirmeye yönelik ‘dış komploya’ karşı, destekçilerini barışçıl protesto düzenlemek üzere sokağa çağırdı.

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-