ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΟ! ΜΕ… ΑΓΑΠΗ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Εισαγωγικά να πούμε ότι οι ιστορικές, παραδοσιακά, σχέσεις, των Εβραίων γενικώς, με τους Οθωμανούς ήταν κάτι παραπάνω από φιλικές! Να θυμίσουμε αίφνης, το πόσες πολλές φορές, επί Οθωμανοκρατίας στην Ελλάδα, Εβραϊκής καταγωγής πολίτες,  συνεργάστηκαν σε όλα τα πεδία με τους κατακτητές Οθωμανούς, γενόμενοι ενίοτε και αίτιοι θανάτωσης σκλάβων Ελλήνων, αλλά και να θυμίσουμε το κυριότερο, ότι δηλαδή σύμφωνα με ιστορικές αναφορές 2 Εβραίοι της Πόλης ήσαν εκείνοι που άνοιξαν την Κερκόπορτα στον Μεχμέτ τον Β’ (“Μωάμεθ”), το 1453, Κερκόπορτα, από την οποία εισήλθαν τότε στην ελληνική Πρωτεύουσα τα Οθωμανικά (γενιτσαρικά και μισθοφορικά στην πλειοψηφία τους) στρατεύματα!

2. Επιπροσθέτως, να θυμίσουμε ότι την μετά τις 29-10-1923 “Τ/Δημοκρατία” και μέχρι σήμερα, ουσιαστικά την κυβερνάνε οι… μεγαλόσχημοι Τούρκοι μεγαλο-επιχειρηματίες, εβραϊκής καταγωγής!

3. Ας πάμε όμως στο “σήμερα”!

α.  Να θυμάστε πως η 1η και κύρια, η βασική διαφορά των Τούρκων και των Ισραηλινών (το ειδικεύω πλέον και περιορίζομαι στους Εβραίους του σύγχρονου Εβραϊκού Κράτους, ήτοι στους Ισραηλινούς), είναι οι Κούρδοι και το λεγόμενο “Κουρδικό Ζήτημα”, για το οποίο η “Διεθνής Κοινότητα”, όπως λέγεται, και πιο συγκεκριμένα οι απάτρηδες Κοσμοκυρίαρχοι “Διεθνείς Εβραίοι”, (που τόσο “κλαίνε”, δια των Οργάνων τους φυσικά, όπως πχ δια των Η.Π.Α., για την Ουκρανία και τον λαό της…), θα έπρεπε να ντρέπονται, που “εν έτει” 2022 υπάρχει ακόμα ένας λαός και αυτός είναι ο Κουρδικός, ένας λαός 30+ εκ-ρίων, ανέστιος και υπό καθεστώς συνεχούς εναντίον του… εσχάτης βίας, από τους ιστορικούς σφαγείς του, τους Τούρκους!..

Ποιά είναι, πιο αναλυτικά, αυτή η ΜΕΙΖΩΝ(!) διαφορά, διαφορά η οποία δημιουργεί ένα αγεφύρωτο Τ-Ι χάσμα ή άντε ένα Τ-Ι… “Γιοφύρι της Άρτας”, αν θα ήθελα να ήμουν πιο… “λάϊτ”, και κυρίως πού εδράζεται αυτή η διαφορά;

→ Είναι πολύ απλό! Οι Τούρκοι θέλουν και επιδιώκουν την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ(!) των Κούρδων και στην καλύτερη περίπτωση την δημιουργία σ’ αυτούς (πράγμα πολύ δύσκολο), τ/συνειδήσεως*, διότι οι Κούρδοι της Τουρκίας διεκδικούν (“εν όπλοις” και πάλι μέσα στον τότε 20ο αι. από το 1979 και επισήμως από “της Παναγίας” του 1984), την ανεξαρτησία τους (ως τελικό τους στόχο την αναφέρω αυτήν), και την δημιουργία Κράτους στην σημερινή ΝΑ Τουρκία, όπου έχουν πλέον εκεί “ζωή” περισσότερο από 1 αιώνα και όπου πλειοψηφικά υπερτερούν συντριπτικά (90%-10%), έναντι του γνησίου, διαβιούντος στην ίδια περιοχή, τ/στοιχείου! (Η ιστορική αλήθεια επιβάλλει να γράψουμε ότι η περιοχή ιστορικά είναι των Αρμενίων, αλλά ας όψεται η γενοκτονία τους)!..

* Πολλοί Τούρκοι πολιτικοί ήσαν ιστορικά Κουρδικής καταγωγής, στο πλαίσιο αυτό του Σχεδίου προσπάθειας αφομοίωσης των Κούρδων, της σύγχρονης, μετά το 1923, Τουρκίας! Ο πιο γνωστός σήμερα είναι ο Πρόεδρος του “CHP” (Αξ-κή Αντ-ση), Κεμάλ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ! Λίγο παλαιότερα, ίσως να θυμάστε και τον Χικμέτ ΤΣΕΤΙΝ, ο οποίος είχε διατελέσει ΠτΒ!.. Φυσικά ο εκτουρκισμός (και) των Κούρδων περιελάμβανε και περιλαμβάνει όλους τους τομείς δραστηριοτήτων στην τ/κοινωνία και σε όλα της τα επίπεδα! Καταλάβατε!

-/-

→ Οι Ισραηλινοί όμως, αντιθέτως, θέλουν, στο στόχο της περαιτέρω και καλυτέρας κρατικής αμυντικής ενισχύσεώς τους απέναντι στον εχθρό που -κυρίως- λέγεται Ρωσία και Ιράν**, την διατήρηση – συντήρηση του “Κουρδικού Ζητήματος” και επομένως των Κούρδων, αφού αυτοί αποτελούν ακόμα ένα “μαξιλάρι” – εμπόδιο / ανάχωμα στην Ρ/κάθοδο προς την χώρα τους, αλλά και σοβαρή “ενόχληση”(sic) στα δυτικά… πλευρά του Ιράν, λόγω της υπάρξεως Κούρδων και εκεί, αλλά και ευρύτερα “ενόχληση” και στους Παλαιστινίους, οι οποίοι επίσης στοχεύουν στην πλήρη εξολόθρευση του Ισραήλ και του λαού του, όπως βεβαίως και αντίπαλος σε όλους τους τρομοκράτες που πολεμούν την ύπαρξη του Ισραήλ και τον λαό του, είτε αυτοί ελέγχονται από τους Παλαιστινίους (πχ Π/”Χαμάς”), είτε από τους Ιρανούς (πχ Ι/”Χιζμπολλάχ”)!

** Θυμίζω! Η μεν Ρωσία στοχεύει να έλθει στα σύνορα του Ισραήλ στρατιωτικά, αφού κυριαρχήσει στα Στενά και στην Πόλη, το δε Ιράν στοχεύει στην ολοκληρωτική Κ/Φ του Ισραήλ! Να πούμε ότι τους Κούρδους εκπαίδευαν στρατιωτικά για χρόνια ολόκληρα οι Ισραηλινοί ή ορθότερα και(!) οι Ισραηλινοί, σε όλους τους τομείς και πεδία, που η στρατιωτική εκπ-ση περιλαμβάνει! [Μέχρι και Α/”ΜΟΣΑΝΤ” (Ντάνι ΓΙΑΤΟΜ), εκπαίδευε Κούρδους μαχητές]!.. Μόλις πρόσφατα, και εμπρός σε μια τυχούσα νέα εισβολή (ΒΑ Συρία) – επχση κατά των Κούρδων της Τουρκίας, (δεν ξεκίνησε ακόμα), το Ισραήλ ενημέρωσε… τον Άσαντ (“proxy” των Ρώσων, που δεν θέλουν και αυτοί, εμπρός στον δρόμο τους για το Ισραήλ, το Κουρδικό εμπόδιο), ότι θα προσβάλλει το Παλάτι του!.. Καταλάβατε!..

-/-

→ Για πολλά χρόνια και κυρίως μετά το 1990 και σχεδόν μέχρι και τα χρόνια μας και της ρήξεως των Τ-Ι σχέσεων, αφού η Ελλάδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(!!!) “ξύπνησε” πολιτικά και απεδέχθη κυρίως τον… ορισμό της λέξεως Ισραήλ, (καταλάβατε), οι Ισραηλινοί ήσαν ΠΑΝΤΟΥ(!) μέσα στο τ/Κράτος, στην πολιτική, οικονομική και στρατιωτική του… ζωή! Μάλιστα, στρατιωτικά ήσαν μέσα στο ίδιο το τ/ΓΕΕΔ, όπως είμαστε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” τα τελευταία 5 χρόνια, ελέγχοντας μέχρι και όλες τις επικοινωνίες των ΤΕΔ, κλπ!

→ ΑΡΑ, “ΚΡΑΤΑΜΕ” ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ (ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ “ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ” ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ… ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ! ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ… ΠΤΥΧΗ!

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΜΗΝ(!) ΘΟΡΥΒΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ / “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ”, ΚΛΠ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ “ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ”, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ(!) ΑΥΤΗ, ΑΦΟΥ:

√ Το “Βαθύ Ι/Κράτος”… δεν κοιμάται!

√ Το Ισραήλ “πάει” και αυτό σε πρόωρες εκλογές! (Αυτό ενισχύει, ακόμα περισσότερο, ό,τι ΠΡΩΤΟΙ(!) σας γράφαμε εδώ, στον “Ε.Θ.”, όταν ακόμα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ… ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ, ότι δηλαδή κανένα Κράτος της κεντρικής του Κόσμου και άρα κρισιμότατης περιοχής μας, δεν θα μπει στο 2023, (“ΕΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΡΙΣΕΩΣ”), με την σημερινή του… μορφή και σημερινά του πολιτικά… δεδομένα!

Το ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ, όπως όλα δείχνουν, είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές και στην χώρα μας, αλλά και στην Τουρκία, όπως πάλι εμείς εδώ ΠΡΩΤΟΙ(!) σας γράφαμε, όταν και πάλι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ… “ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ”, δίνοντάς σας μάλιστα, για την χώρα μας και τον μήνα των εκλογών (ΣΕΠ 2022), μετά από ανάλυση που προβήκαμε, κλπ!.. (“ΣΚΡΙΠΤΑ ΜΑΝΕΤ”… στον “Ε.Θ.”)! (Αν θα είναι αρχές Οκτ., τότε θυμηθείτε την φράση, “όχι Γιάννης, Γιανννάκης”). Οψόμεθα!..

→ Οι Ισραηλινοί, μπορεί να “διέκοψαν” για μια σειρά από λόγους, που τώρα δεν θα τους αναφέρουμε, (αν και τους έχουμε, λίγο έως πολύ, αναφέρει και εδώ, όπως πχ λόγω του “Μαβί Μαρμαρά”, κλπ), τις σχέσεις τους με τους Τούρκους, (θυμίζουμε ότι μέχρι και οι Πρέσβεις, ένθεν – κακείθεν, εκλήθησαν στις αντίστοιχες… Μητροπόλεις τους, κλπ), αλλά κατ’ ουσίαν, μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν έπαψαν να θεωρούν την Τουρκία ένα Κράτος που “εν πολλοίς” εξαρτάται απ’ αυτούς, κυρίως λόγω των εβραϊκής καταγωγής (ντονμέδες / dönmeler σχεδόν όλοι), Τούρκων μεγαλο-βιομηχάνων του “TÜSİAD”, οι οποίοι ελέγχουν παραδοσιακά την τ/Οικονομία, ήτοι την ίδια την ΖΩΗ(!) της Τουρκίας και του λαού της!

Η προσπάθεια του ΡΤΕ με τον “MÜSIAD” απέτυχε ή τέλος πάντων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, το σπουδαιότερο των οποίων ήταν η… νίκη των Μουσουλμάνων μεγαλο-βιομηχάνων / επιχειρηματιών, κλπ, επί των Κεμαλιστών… συναδέλφων τους και ο έλεγχος πλέον της τ/Οικονομίας απ’ αυτούς!

Μεγαλεπήβολο το σχέδιο των Ισλαμιστών του ΡΤΕ και του “ΑΚΡ” να πάρουν αυτοί τα ηνία της… ζωής της χώρας, αλλά, για πείτε μου εσείς, πώς να “χτυπηθούν” Τουρκο-Εβραίοι βιομήχανοι, του παγκόσμιου βεληνεκούς ενός Κοτς, ενός Άλατον, ενός Σαμπαντζί, κλπ; [Η… γνωστή οικονομική δύναμις των Εβραίων της Τουρκίας, ΠΡΟΣΟΧΗ (!) στην τ/αγορά, εκτιμάται πως, σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 10 δις $ Η.Π.Α., παρά τα χάλια της τ/Οικονομίας]!..

β. Οι Ισραηλινοί, ειδικότερα, ποτέ “δεν έκλεισαν την πόρτα” στην Τουρκία, (ουσιαστικά, ούτε μετά το “Μαβί Μαρμαρά”, ούτε μετά το ασεβές “one minute, Mr President”, του ΡΤΕ στο Νταβός, κλπ), διότι:

√ Γνωρίζουν την αρχή που λέγει: “Τον φίλο σου να τον έχεις κοντά, αλλά τον εχθρό σου πιο κοντά”!

√ Ο 1ος αεροπορικός διάδρομος προσβολής του Ιράν, από την Δύση, αν ποτέ θα αποφασιζόταν κάτι τέτοιο, περνάει μέσα από την Τουρκία και είναι: “Μεσογειακή Τουρκία – ΝΑ Τουρκία – Β. Ιράκ – Ιράν”.

√ Η Τουρκία θα μπορούσε να λειτουργήσει / να λειτουργεί ως ο επίσημος “Όφις Ασφαλείας” του Ισραήλ, λόγω των πολύ καλών και σε στρατηγικό επίπεδο σχέσεών της με το Ιράν! (ΟΚ! Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια ήπιας μορφής Τ-Ιρανική σύγκρουση, αλλά… τόσο και μέχρις εκεί)!..

√ Το Ι/ΓΕΕΔ δεν θα ήθελε, (κυρίως σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο για το Ισραήλ / ετοιμάζεται για Π.Π., όπως οι ίδιοι οι πολιτικοί του ταγοί δήλωσαν), να απωλέσει τελείως την επιρροή του μέσα στις ΤΕΔ, μετά που απώλεσε την ΠΡΟΣΟΧΗ(!) παρουσία του μέσα στο Τ/ΓΕΕΔ! (Υπήρχε ειδικό Ι/Τμήμα, μέσα στο Τ/ΓΕΕΔ, στην Άγκυρα, το οποίο παρακολουθούσε τις Τ/Τ ΚΑΙ Τ/Κ επικοινωνίες, όπως και των ομόρων της Τουρκίας Κρατών, όπως του Ιράκ, του Ιράν, της Συρίας, κλπ).

Να θυμίσω ότι στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμφωνίας, στρατηγικού επιπέδου, που είχαν υπογράψει τα 2 Επιτελεία το 1996 [επί συγκυβερνήσεως Τσιλλέρ – Γιλμάζ (+), αν δεν λαθεύει τούτη την στιγμή η μνήμη μου], είχαν τότε υπογραφεί 14 συμφωνίες, εξ ων υλοποιήθησαν μόνον οι 7! (Η πλέον κρίσιμη ήταν η συμφωνία περί “ανταλλαγής πληροφορίων”)!

√ Μια τυχούσα επαναπροσέγγιση Τ-Ι ή έστω των 2 Επιτελείων μόνον (κάτι δύσκολο να συμβεί… αποσπασματικά, αλλά όχι αδύνατον*** / έχουμε γράψει εδώ παλαιότερα ότι το Τ/ΓΕΕΔ αποτελεί το στρατιωτικό… ΥΠΕΞ), θα έδινε άλλον… “αέρα” σε μια πιθανή και κρυφίως εναπομείνασα Ομάδα φιλο-Ισραηλινών Τ/Στελεχών, αλλά και άλλο… ηθικό και… ελπίδες και στην ίδια την τ/στρατιωτική -κυρίως αυτή- ηγεσία(!)***, μια τ/ηγεσία, η οποία -έστω και στο επίπεδο του… “φαίνεσθαι”- μάλλον δεν θα έβλεπε με κακό μάτι μια Τ-Ι επαναπροσέγιση!..

*** (1) Οι Τούρκοι, Κε ΥΠΑΜ και Εσείς Κε Π-Θ, ξέρουν τί έρχεται μπροστά και ψήφησαν νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποίαν ο κάθε Τ/Α/ΓΕΕΔ, θα μπορεί να παραμένει στην θέση του έως τα 72 του, που σημαίνει ότι ο νυν Τ/Α/ΓΕΕΔ μαριονέτα ή καλύτερα… φιγούρα, όπως λένε την λέξη αυτή οι Τούρκοι, ο Αρχι-τσάτσος και όργανο του τ/”Βαθέως Κράτους”, Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ, θα παραμείνει στην θέση του, άλλα 5 χρόνια! Εδώ, εν όψει… εθνικών εξελίξεων, κλπ, θα πάμε σε αλλαγή ηγεσιών των ΕΕΔ, τον Μάρτιο του 2023, αν φυσικά έχουμε ειρήνη… τάξη και… ασφάλεια, όπως έλεγαν παλιά; Μήπως δεν θα έπρεπε; (Μάλλον όμως οι εξελίξεις θα αποφασίσουν σχετικά)!..

    (2) Να θυμίσουμε ότι επί Α/ΓΕΕΔ Ιλκέρ Μπασμπούγ και ενώ οι Τ-Ι σχέσεις ήσαν στο Ι0Ι (απόλυτο 0), είχαν καλέσει τότε στην Άγκυρα τον Ι/ΓΕΕΔ Γκάμπι ΕΣΚΕΝΑΖΙ (με αφορμή ένα Σεμινάριο των ΤΕΔ, με τίτλο “Παγκόσμιος Τρομοκρατία Και Διεθνής Συνεργασία”), προτάσσοντας ως κύριο λόγο τα προβλήματα τρομοκρατίας.

(Το “ΡΚΚ” και γενικώς ο ένοπλος Κουρδικός αγώνας αποκαλείται τρομοκρατία από τους Τούρκους, ενώ και οι Ισραηλινοί είχαν τότε και έχουν και σήμερα ίδια προβλήματα, με πραγματικές όμως ένοπλες τρομοκρατικές Οργανώσεις).

Το Τ/ΓΕΕΔ και γενικώς οι ΤΕΔ ΔΕΝ(!) έπαψαν ΠΟΤΕ(!), (ούτε ακόμα και επί ΡΤΕ), να ασκούν πολιτική. Οι Ισραηλινοί επέλεξαν να πάνε τότε στην Άγκυρα και στο υπόψη Σεμινάριο, παρ’ ότι εμμέσως έτσι αποδέχονταν ότι το “ΡΚΚ”, που την δράση του πάντοτε [και ορθώς(!)] στήριζαν, είναι τρομοκρατική Οργάνωση! (Δεν θα πούμε ότι τους παγίδεψαν οι Τούρκοι).

Οι Τούρκοι όμως και τότε (2012), πλην των θεμάτων τρομοκρατίας που “τους έκαιγαν και καίνε”, ήθελαν να πληροφορηθούν, από “πρώτο χέρι”, και τα της τότε Ελληνο-Ισραηλινής προσεγγίσεως! Βεβαίως πολλοί τότε είπαν ότι η πρόσκληση αυτή του Τ/Α/ΓΕΕΔ Ι.ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ οφείλετο στο γεγονός ότι και ο ίδιος είναι “Ντονμές” (εξισλαμισμένος Εβραίος) και αυτό κυρίως συνετέλεσε στο να μεταβεί ο Ι/Α/ΓΕΕΔ στην Τουρκία. Αυτή η προσέγγιση είναι όμως καθαρά τεχνική και απορρίπτεται αμέσως!

Η πρόσκληση των Τούρκων ήταν ως συνήθως και πάλι δόλια, διότι οι Τούρκοι ήξεραν πως οι Ισραηλινοί είχαν πάει και στις Η.Π.Α. και στην Σουηδία (που “παίζει” και πάλι τώρα…), και είχαν πείσει στην περί Αρμενικής Γενοκτονίας θέση τους, ενώ είχαν “κτυπήσει την πόρτα”, για τον ίδιο λόγο, και των Βρετανών, στους οποίους και τότε οι Τούρκοι, όπως πάντα παραδοσιακά, προστρέχουν στα δύσκολά τους!..

Ακόμα! Οι Τούρκοι και τότε ετοίμαζαν γενικευμένη κατά του “ΡΚΚ” επίθεση στο ΖΑΠ-Καντίλ, (Β. Ιράκ), κλπ, μια επχ-ση που στις μέρες μας τελικώς ανελήφθη μετά του μεγίστου πάθους και κατά τον υπερφίαλο νέο Τοπάλ Οσμάν, ΣΟΪΛΟΥ, ευελπιστεί να τελειώσει μέχρι την Άνοιξη του 2023, με την κατάληψη του ιστορικού Κουρδικού, στρατηγικού κάποτε “Κέντρου”, στο όρος Καντίλ!..

-/-

√ Με μια τυχούσα επαναπροσέγγιση, που μοιάζει να την θέλουν οι Τούρκοι πολιτικοί (Τ/ΥΠΕΞ, κλπ), στο πλαίσιο της νέας τ/πολιτικής γραμμής, να τα “ξαναφτιάξει” η Τουρκία με τις χώρες “κλειδιά” που συμμάχησε η… αγαπημένη της Ελλάδα, μία των οποίων είναι και το Ισραήλ (ας πούμε επιτέλους “ανοικτά” πως, ο ΚΚΜ, με την πολιτική που ακολούθησε στο πλαίσιο της θωρακίσεως της αμύνης της χώρας μας και ειδικότερα της πολιτικής που ακολούθησε και ακολουθεί στα Ε-Τ, έχει κυριολεκτικά κάνει… ΠΟΥ-ΤΑ-ΝΑ την Τουρκία, η οποία κινείται συνεχώς μεταξύ εκνευρισμού και συγχύσεως, κάτι που της δημιουργεί ένα πρόσθετο πολιτικό βάρος – άγχος, αφού επικρέμμαται επ’ αυτής και η προβλεπομένη από την Λωζάννη διάλυσή της, ακριβώς στα 100 της χρόνια), το Ι/ΓΕΕΔ και το Ισραήλ γενικότερα:

⇒ Θα μπορούσε να έχει άμεση ενημέρωση για τις όποιες τυχόν στρατιωτικές εξελίξεις στο Β. Ιράκ, στην ΝΑ Τουρκία και στην Β. Συρία, αλλά και μια πολύ καλή “εικόνα” των ΤΕΔ, όπως και των τεκταινομένων σ’ αυτές γενικότερα

⇒ Η Ι/”Αμυντική Βιομηχανία” (έστω κάποιες εταιρείες απ’ αυτήν, όπως πχ η “ΙΜΙ”, κλπ), ίσως να… επανέκαμπτε σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την αντίστοιχη τουρκική και το “SSM” !..

⇒ Θα μπορούσε να υπήρχαν εκ νέου συζητήσεις για θέματα των Τ-Συριακών συνόρων, όπως ήταν κάποτε πχ η αποναρκοθέτησή τους (άραγε τί να ισχύει σήμερα στο υπόψη θέμα)

⇒ Θα μπορούσε να υπήρχαν συζητήσεις για συνεργασία σε θέματα τυχούσης απομακρύνσεως ξένων γενικώς στρατευμάτων από το Β. Ιράκ, την Β. Συρία, κλπ, όπως και θέματα ασκήσεων, όπως πχ “SAR”, που δεν σταμάτησαν ποτέ, θέματα πτήσεων και αναχαιτήσεων στην Α. Μεσόγειο (υπήρξαν παλαιότερα περιπτώσεις, κατά τις οποίες Ι/μαχητικά αναχαίτισαν τουρκικά, στον εναέριο χώρο της “Κυπριακής Δημοκρατίας”), πιθανής παροχής πληροφοριών στους Ισραηλινούς για κινήσεις, δραστηριοποίηση, κλπ, τρομοκρατικών Οργανώσεων, κλπ, όπως πχ της Π/”Χαμάς” και της Ι/”Χιζμπολλάχ”, (αλλά παλαιότερα της “Αλ Κάϊντα” και σήμερα και πάλι του νέου “ISIS” ή κατά τους Τούρκους… “DEAŞ”), οι οποίες φέρεται να έχουν, εδώ και περισσότερο από μια 10ετία, 11 Βάσεις μέσα στην Τουρκία, κλπ, κλπ, κλπ!..

Αυτά σε γενικές γραμμές, ενώ ακόμα να θυμίσουμε και τα παρακάτω:

→ Το Ισραήλ “καίγεται” για νερό, του οποίου τα “κλειδιά” κρατάει η Τουρκία.

→ Το Ισραήλ θα ήθελε (και) την τ/υπ-ξη στο θέμα των σχέσεων του με τους Άραβες.

Στο σημείο αυτό επίσης, να θυμίσουμε και πάλι πως, οι “φτωχοί” – “λαϊκοί” και σκληροί Εθνικιστές Ισραηλινοί (“ΕΣΚΕΝΑΖΙ” ΕΒΡΑΙΟΙ****), που κυβερνούσαν / – νούν τα τελευταία 15 χρόνια το Ισραήλ, κατόρθωσαν, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να υπάρξει Ισλαμο-Κεμαλιστικό Τ/Κράτος, (“όπερ και συνέβη”), να “γκρεμίσουν” την τ/εξωτερική πολιτική και κυρίως το περίφημο “Δόγμα ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ”, σε μια από τις πιο σκληρές πλευρές του, προσβάλλοντας πχ ένα από τα πιο ευαίσθητα τ/θέματα, όπως είναι η γενοκτονία των Αρμενίων!..

Οι Ισραηλινοί ΕΣΚΕΝΑΖΙ πέτυχαν να πείσουν, σχετικά με τ/ εθνικά ευαίσθητα θέματα, όπως πχ το “Κουρδικό”, το Αμερικανικό “Λόμπι”, τους Άγγλους, τους… Σουηδούς (!), όπου διαβιούσαν και διαβιούν πολλοί Κούρδοι (καταλάβατε το γιατί σήμερα οι Τούρκοι, που δεν ξεχνούν, … απαντούν στην Σουηδία…), κλπ!

**** Οι “Εσκενάζι” (εβραϊκή μειοψηφία, Πατριώτες και Εθνοκεντρικοί) παραδοσιακά θέλουν / ευνοούσαν το τ/ “ΡΛΚ” κει γενικώς τους ακραίους Τ/Εθνικιστές – Κεμαλιστές, ενώ οι Σεφαραδείτες (είναι η πλειοψηφία και είναι διεθνιστές και νεοταξίτες), τους Ισλαμοδημοκράτες του ΡΤΕ .

→ Το Ισραήλ θα ήθελε να έχει, πιθανώς, τ/πληροφόρηση για τον “Ελεύθερο Συριακό Στρατό”, που εκπαίδευσε και πληρώνει η Τουρκία, ένας “Στρατός”, που ως θέμα, ενώνει Τούρκους και Ισραηλινούς, αφού και οι 2 χώρες έχουν τον Άσαντ εχθρό τους! Η Τουρκία θα μπορούσε γενικώς να λειτουργήσει ως ένας πιθανός διαμεσολαβητής των Ισραηλινών στα της Συρίας!

→ Το Ισραήλ θα αποκτήσει και πάλι, αν υπάρξει επαναπρόσεγγιση, τον τουρκικό “ΔΟΜΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ”***** του, όπως είχε αποκαλέσει / χαρακτηρίσει ο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” Ζ. ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ, την Τουρκία, για το Ισραήλ!.. (Η σημερινή εποχή όμως… ανήκει στον Δρα Χ. ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ, ο οποίος και την… έχει σχεδιάσει και έλεγε, λέγει και προβλέπει άλλα!..

***** Οι 10 λόγοι, οι οποίοι κατά τον Αμερικανο-Πολωνο-Εβραίο Ζ. ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ προσδίδουν στην Τουρκία τεράστια αξία στο “Διεθνές Πεδίο” (ας τον αποκαλέσουμε, λίγο “τραβηγμένα” βεβαίως, “Ο ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”), είναι οι εξής: (Δήλωσή του στο “Διεθνές Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών” στις Η.Π.Α., τον Φεβ. του 2012! Φυσικά από τότε, έως σήμερα, άλλαξαν πολλά και στην Τουρκία και στο Ισραήλ και σε ολόκληρη την γειτονιά μας)!………

× Η Τουρκία είναι πηγή σταθερότητος στην περιοχή! (sic)

× Η Τουρκία είναι Μουσουλμανική, αλλά και Δημοκρατική! (sic)

× Η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.

× Η Τουρκία είναι “δομικός εταίρος” του Ισραήλ.

× Η Τουρκία έχει καλές σχέσεις με το Ιράν, ασκώντας σ’ αυτό θετική επίδραση.

× Η Τουρκία έχει επίδραση στις Τουρκόφωνες Δημοκρατίες.

× Η Τουρκία είναι διαπραγματευτής, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. (sic)

× Η Τουρκία είναι χώρα σημαντική στον ενεργειακό τομέα.

× Οι Τ-Αμερικανικές σχέσεις είναι δοκιμασμένες και οι 2 χώρες είναι πραγματικά σύμμαχοι.

× Η Τουρκία έχει μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.

→ Το Ισραήλ θα μπορούσε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις τ/προσπάθειες για μετατροπή της Τουρκίας σε “Ενεργειακό Κέντρο” και να επεμβαίνει, κατά το δοκούν, αφού είναι… στρατηγικά αντίθετο σε κάτι τέτοιο!.. (Κάποτε, ο μέγας Ι/Π-Θ, Κος ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, είχε δηλώσει από την Μόσχα πως αν αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα, τότε θα θελήσουν το ίδιο η Σ. Αραβία, η Τουρκία και η Συρία).

→ Το Ισραήλ θα επανεσυνδέετο με χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχο(!) των Η.Π.Α., έστω και αυτόν τον σημερινό “Ταραξία” και κακό… σύμμαχο!..

→ Το Ισραήλ θα μπορούσε και πάλι να είναι… στην ΝΑ Τουρκία, όπου Αμερικανο-Εβραίοι εμπλέκονται στην εκεί άντληση πετρελαίων και μάλιστα έχουν αγοράσει το 90% της γης εκεί! (Πόλσον)

4. Φίλοι!

α. Τα πράγματα άλλαξαν φυσικά και σχετικά γρήγορα, (αναφορικά με τα λεγόμενα ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ, που διαβάσατε πιο πάνω), άλλαξαν όλα πλην αυτού ασφαλώς της τεραστίας γεωστρατηγικής σημασίας της Τουρκίας, και άλλαξαν όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στο ίδιο το Ισραήλ, το οποίο είδε (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! / ποτέ δεν είναι αργά) την συνεχή γενική εσωτερική τ/… αστάθεια, την έλλειψη εμπιστοσύνης που οι Κ-Β του εκπέμπουν, κυρίως τα τελευταία χρόνια, την στήριξή του σε όλες τις μέχρι σήμερα γνωστές τρομοκρατικές Οργανώσεις (με πρώτες αυτές που στοχεύουν την Ι/Ασφάλεια), το γεγονός ότι κατέστη ακόμα και “Κράτος – Εκπαιδευτής” αρκετών εξ αυτών των Οργανώσεων, την ανοίκεια προς το Ισραήλ, τον λαό του και την Ιστορία του τ/στάση, την αποτυχία της ανόητης “Αραβικής Ανοίξεως” των Κλίντον – Ομπάμα, την αποτυχία του Αμερικανοκίνητου και ερασιτεχνικού στην υλοποίησή του “Κινήματος” στην Τουρκία και την αλλαγή του τ/”Εθνικού Δόγματος”, αμέσως μετά,

αλλά είδε

και την Ελλάδα (αναφερθείτε εσείς στο τί είδε το Ισραήλ και η ηγεσία του σε εμάς), όπως και την Αίγυπτο και τις ευκαιρίες που οι 2 αυτές χώρες του προσφέρουν στην νέα αυτήν εποχή και απεφάσισε, δι’ ενός εκ των πεφωτισμένων ηγετών του, όπως εμείς πιστεύουμε ότι ήταν και είναι ο Κος Β. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, να “παίξει” το χαρτί “ΕΛΛΑΣ”, σε συνδυασμό με την Αίγυπτο, την “Κυπριακή Δημοκρατία” και φυσικά και με τις Η.Π.Α., οι οποίες (διακομματικά, όπως φαίνεται πλέον), απεφάσισαν και αυτές το ίδιο με το Ισραήλ, όπως επίσης σε συνδυασμό και με τις νέες, θετικές πια, σχέσεις με βασικές(!) και κυρίαρχες χώρες του Αραβικού Κόσμου και πρότερες εχθρικές προς το Ισραήλ, με πρώτη και καλύτερη την Σ. Αραβία, κλπ!..

β. Φυσικά τώρα που γράφονται αυτές οι… χρωστούμενες (sic) προς εσάς γραμμές, ο Κόσμος μας οδηγείται ταχέως και με μαθηματική ακρίβεια (ας γράψουμε και πάλι, “είθε όχι”), προς τον Γ’ Π.Π. αφού η Δύση, (με πρωταγωνίστρια τις Η.Π.Α. του Γερο-Τζο και των “Διεθνών Εβραίων”), έχει ήδη αρχίσει απολύτως ανοήτως να επιχειρεί πολλαπλώς και σε όλους τους τομείς, κατά της Ρωσίας και ενώ θα μπορούσε (!!!) να την νεκρώσει ή έστω να την απενεργοποιήσει τελείως διαφορετικά, άρχισε να βγάζει τα μάτια της μόνη της, δημιουργώντας ήδη μείζονα κακά στους λαούς της!.. Διαβάστε μας, κάνοντας ένα προσεχτικό… ταξίδι στον “Ε.Θ.” !

Συνεπώς, στη ταχέως εναλλασσόμενη (και) πολιτικά εποχή μας, το μέλλον και της γειτονιάς μας και συνακολούθως και του λοιπού Κόσμου, αφού η περιοχή μας επηρεάζει λογικά τον υπόλοιπο Πλανήτη, φαντάζει μάλλον… μελανό!

5. Αυτά τα ολίγα, Αγαπητοί, με αφορμή την προσπάθεια που άρχισε εσχάτως η Τουρκία, ώστε “να τα βρει” και πάλι με το Ισραήλ! Πλέον, για να χρησιμοποιήσω την φράση, αλλά αλλαγμένη βεβαίως, του Ζ.Μ. , ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ “ΔΟΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ”, ενώ τα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΒΑΣΙΚΗ… ΠΕΤΡΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΚΟΥΡΔΙΚΟ”!.. ΤΕΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΛΙΑΝ ΠΛΕΟΝ ΠΙΘΑΝΟΣ Γ’ Π.Π. ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΤΟ 1918 ΚΑΙ ΤΟ 1919, ΕΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ “ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ, ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ… ΡΟΔΟΥ(!), ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ (ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…) ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΤΟΙ ΔΙΑΛΥΣΗ!..

“Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ”!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1. ΦΙΛΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ”!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΑΣ, (ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΣΕΩΣ – ΟΜΙΛΗΤΕΣ – ΘΕΜΑΤΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΚΛΠ), ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥ “ΛΑΜΟΓΙΑ”, ΑΠΟ 01-07-2022, ΕΩΣ ΚΑΙ 03-07-2022 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 08:00, ΕΩΣ ΚΑΙ 20:00.

2. ΠΑΡΑΚΑΤΩ 2, 3 ΑΡΘΡΑ, ΚΛΠ, ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!

Α.  

Adalar değil ABD tehdittir!

  • 15.06.2022

Yunanistan ile asırlık sorunumuz giderilecek gibi durmuyor. Onların gözü bizim topraklarımızda olduğu sürece, bizim de Yunanistan’a İngilizlerle Fransızlar tarafından cebren ve hileyle verilen adalarımızla ilgili taleplerimiz sürdüğü sürece bu sorun çözülmez.

Uluslararası ilişkilerde devletler arasında sorun var ise derhal savaşırlar ve sonuç kazananın istediği olur gibi bir durum söz konusu değil. Önce görüşmeler yapılır, diplomatik girişimler denenir. Şayet sorun büyük ise taraflar için güvenli devlet ya da devletler üstü örgütler (BM, NATO, AB) sorunu çözmek için teşebbüste bulunurlar. Savaş ise son çare olarak düşünülebilir.

Türkiye Yunanistan sorunu maalesef bu süreçleri yaşayamıyor. Çünkü Yunan diplomasisi ve dış politikası yoktur, dış ilişkileri vardır, o da sorun çözmede yeterli gelmiyor. Yunanistan AB-ABD’nin jandarmalığını yapıyor. Bu hususta Yunanistan’ı en iyi biz tanırız. Zira;

Bundan birkaç yıl öncesine kadar bizim de bir dış politikamız yoktu, dış ilişkilerimiz vardı, onu da NATO-ABD belirliyordu. Dolayısıyla kendine özgü dış politikası olmayan, daha doğrusu kendi dış politikasını belirleyecek kadar bağımsız olamayan devletlerin dış politikalarının sevk ve idaresi başkalarının elinde olur.

Yunanistan’ı kendi haline bıraksalar önümüzdeki yüz yıl içinde bile Yunanistan’ın Türkiye ile söz düellosuna girmesi beklenmez lakin kışkırtıcı unsurların devreye girmesiyle Yunanistan, altında kalacağı hamleleri -birilerine güvenerek- atmak suretiyle Türkiye gibi şakası olmayan bir devleti karşısına alabiliyor.

Dedik ya Yunanistan’ı kendi haline bıraksalar bu ülkenin yöneticilerinin bizi rahatsız etmeye niyetleri yok. Fakat Yunanistan’ı iflasın eşiğinden alan ve el an da Yunanistan’ı iflasın uçurumunda tutup derin uçurumun aşağısını gösteren devletler -ki başta ABD geliyor- Yunan hükumetine, “Türkiye ile uğraş” diyorlar.

İsterseniz önce 2016 FETÖ darbesi sürecine gidelim:

PKK ile DEAŞ ile DHKP’lerle, STK’larla üstümüze gelen dostlarımız(!) bunlardan bir cacık yapamayınca 50 yıllık gizli yapılanma olan FETÖ ile ve tabi ki saydığım terör aparatlarıyla üstümüze geldiler. Şayet R. Tayyip Erdoğan liderliğinde 15 Temmuz işgal girişimini püskürtmeseydik bugün yaşanmakta olduğumuz tatsızlıklardan hiçbirini yaşamayacaktık. Çünkü ABD, 15 Temmuz ile Türkiye’yi dilediği gibi bölecek ve kalan kısmını da elemanları vasıtasıyla yönetecekti. Dolayısıyla bizim bağımsızlığımızdan bir eser kalmayacağı gibi bir irademiz de olmayacaktı ve tabi ki bu sorunlarımız da olmayacaktı hatta biz de olmayacaktık…

15 Temmuz sürecini bitirmedik.

Hatırlarsanız 15 Temmuz’dan kısa bir süre sonra başta 3. Ordu Komutanlığına bağlı 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı’nın kimi unsurları Trakya’ya kaydırılmıştı. Herkes bunu darbe ile ilişkilendirmişti. Lakin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın basiretli strateji uzmanları darbe ile sonuca varamayan ABD’nin başka cephelerden saldırı tertiplediğini çok önceden fark ettiler. Zırhlı Birliklerin Trakya’ya taşınması bu cephenin Yunanistan olduğunu işaret etmişti.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu:

ABD habire Yunanistan’ın Türkiye sınırlarına askeri yığınak yapıyordu. 50 bin TIR ağır silahlarla donattığı PKK/YPG’den istediği sonucu alamayan Stratejik ortağımız(!) yani ABD bu sefer yavru çakal Yunanistan’ı silahlandırdı. Bu tür angajmanlar devletlerin “dili”dir. Masada konuşulduğu halde çözülemeyen sorunlar için devletler farklı “diller” kullanırlar. Bu “dile” göre ABD bize, “İstediğimi vermezseniz Yunanistan’ı başınıza bela ederim!” diyordu.

ABD bir şekilde Türkiye’ye saldıracaktı. Beklenen bu saldırılara karşı bir diğer önlem de Rusya’dan S-400 hava savunma sisteminin alınması idi. ABD zıvanadan çıktıysa sebebi işte bu anlattıklarımdır.

Velhasıl Yunanistan yem olarak kullanılıyor ve ne yazık ki Yunan hükümeti ABD için yem olmanın ağır bedelini bilmiyor.

ABD’nin bizden ne istiyor, dediğiniz duyuyorum, lakin bunun cevabını kısmen sizler de biliyorsunuz. Ancak sizin bilmediğiniz hususları başka bir yazıda eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun şahitliğiyle yazacağım inşaallah. Bakalım Sayın Davutoğlu sözlerini inkâr mı edecek, yoksa itiraf mı?

MİLAT

Β. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ – ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ… “ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ”!..

Yunan vekilden itiraf gibi açıklama! Ülke, devasa bir ABD üssüne dönüştü

Yunan milletvekili Kleon Grigoriadis (ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ), hükümeti, ülkeyi dev bir ABD üssüne dönüştürmekle suçladı.

Yunan vekilden itiraf gibi açıklama! Ülke, devasa bir ABD üssüne dönüştü
 14.06.2022 

 

Mera25 Partisi milletvekili Grigoriadis, Yunanistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetini, izlediği dış politika nedeniyle eleştirdi.

Basında Türkiye ile savaşın kapıda olduğuna dair bir hava yaratıldığını belirten Grigoriadis, “Şu an Türk askerler değil, Amerikalı askerler Girit’te, Dedeağaç’ta, Larisa’da ve siz, SYRIZA’nın eski yoldaşlarının, ABD’ye bıraktığı diğer bölgelerde geziniyorlar. Şunu net söyleyelim: Şu an Yunanistan, devasa bir ABD üssüne dönüştü.” ifadesini kullandı.

Yunanistan yeni provokasyon peşinde! Adalarda skandal hazırlıkYunanistan yeni provokasyon peşinde! Adalarda skandal(!!!!!!!!!!) hazırlık!

Grigoriadis, böylesi bir algı oluşturulmasının, Yunanistan’ın ABD üssüne dönüştürülmesinin kabul edilebilir olması için Yunan vatandaşlarının korkutulması amacını taşıdığını belirtti.

“BİZİ KULLANIYORLAR”

Yunan halkının tarihten ders alması gerektiğini söyleyen Grigoriadis, şunları kaydetti:

“Tarih der ki büyük güçler, küçük güçleri alet eder, yol açabilecekleri acıları önemsemeksizin kendi çıkarları için kullanır. 22’de (1922’de) olduğu gibi. Büyük güçlerin, o dönem Osmanlı egemenliğinde olan Orta Doğu’daki petrol bölgelerine ellerini, direniş olmaksızın kolayca uzatabilmesi için Yunanistan’ı, Kemal’in (Atatürk) yeni Türklerine karşı dikkat dağıtıcı bir güç olarak kabaca kullandığı gibi, şimdi de bizi işe yarar akılsızlar olarak kullanıyorlar. Yaşadığımız zaman dilimi, bizim bu dersi iyi almamızı gerektiriyor.”

KAYNAK: AA

Γ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!..

Yunan basınından Türkiye iddiası: Girit ve Rodos’ta Yunanistan’ı test edecekler

Kathimerini ve Ta Nea gazeteleri, Türkiye’nin Rodos ve Girit çevresine yeni araştırma gemileri göndererek Yunanistan’ın sabrını test edeceğini iddia etti. Yunan gazetelerine göre Türkiye; adalar mevzusunu BM’ye taşıyarak meydan okuyabilir.

Yunan basınından Türkiye iddiası: Girit ve Rodos'ta Yunanistan'ı test edecekler
15.06.2022 
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Washington ziyaretiyle rayından çıkan Türk-Yunan ilişkilerinde gerilim düşmüyor. Yunan medyası, bugün bir kez daha çok farklı haberlerle Türkiye’yi manşetinden sundu.

Kathimerini gazetesi, Atina yönetiminin bu yaz mevsiminde Ankara’nın muhtemel iki hamlesini beklediğini yazdı. Gazetenin Yunanca sayfasında “Erdoğan sıcaklığı artırıyor-Türkiye tarafından planlanan iki hamle ve ABD’nin rolü”, İngilizce sayfasında ise “Atina Ankara’nın tansiyonu artırdığını görüyor” başlığıyla yer alan analiz, Vassilis Nedos imzalı.

BİRİNCİ HAMLE: ADALAR MEVZUSU BM’YE TAŞINABİLİR

Kathimerini’ye göre Türkiye; uluslararası anlaşmalarla sabit ve silahsız olması gereken Ege Denizi adalarının statüsü’nü Birleşmiş Milletler’e (BM) taşıyarak resmi bir meydan okumaya girişebilir. Atina, Ankara’nın Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu aracılığıyla Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne bir mektup göndermesini ya da bir nota vermesini bekliyor. Yunanistan’ın Türkiye’nin adımına karşılık vermeye hazır olduğunu yazan Kathimerini, Atina yönetiminin geçen ay BM’ye adaların ‘statüsü’ne ilişkin bir mektup sunduğunu kaydediyor.

İKİNCİ HAMLE: GİRİT VE RODOS İDDİASI

Kathimerini, Girit ve Rodos adaları arasına Türkiye tarafından bir araştırma gemisinin gönderilmesini ise muhtemel ikinci hamle olarak yazdı. Atina yönetimi, Ankara’nın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na 28’inci meridyenin batısında yeni bir arama ruhsatı vermesini bekliyor. Gazeteye göre, Türkiye söz konusu adımla Kaş’ın karşısında yer alan Meis Adası çevresinde dile getirdiği kıta sahanlığı ya da münhasır ekonomik bölge haklarını daha da ileriye taşımış olacak.

Gazete, Atina’nın yaz aylarında gerilimin artmasına neredeyse kesin gözüyle baktığını, Ankara ile iletişim halinde olan ABD’nin ise ’emniyet valfi’ olabileceğini kaydetti. Analizde, Yunan tarafının Washington’ın Ankara’ya tutumunu yumuşatmasını yönünde tavsiye vermesini umduğu belirtildi.

TA NEA: SICAK BİR YAZIN SENARYOLARI

Ta Nea gazetesi de Kathimerini’ye benzer şekilde bir analize sayfasında yer verdi. “Tansiyonu artıracak Türk hamleleri-Sıcak bir yazın senaryoları” başlığıyla yayınlanan analizde, Atina’da kapalı kapılar ardında konuşulanlar aktarıldı. Analize göre, Türkiye Yunanistan’ın tepkisin test etmek için yeni araştırma gemilerini Ege Denizi veya Doğu Akdeniz’e gönderebilir. Söz konusu adım hem Yunanistan Dışişleri Bakanlığı hem de Savunma Bakanlığı koridorlarında konuşuluyor.

Ta Nea da Türk araştırma gemilerinin muhtemel rotasının Girit ve Rodos arasındaki bölge olabileceğini yazdı. Gazete, Ankara’nın Libya ile imzaladığı deniz yetki alanları anlaşmasını sahaya yansıtmayı deneyebileceğini dile getirdi.

Ta Nea’nın manşetinde ise eski Savunma Bakan Yardımcısı general Alkiviadis Stefanis’in Türkiye’yi hedef alan sözleri var. “Erdoğan’ın Yunanistan savaşı hibrit-Bir Yunan general neler söyledi?” başlığıyla sunulan haberde, Ankara’nın hedefinin Atina’yı müzakere masasına getirmek olduğu savunuldu.

ELEFTHEROS TYPOS: TÜRKİYE-YUNANİSTAN SAVAŞI NE KADAR MÜMKÜN?

Atina yönetimine yakınlığıyla bilinen Eleftheros Typos gazetesi, Alman gazetesi Münchner Merkur’ün Yunanistan doğumlu Genel Yayın Yönetmeni Georg Anastasiadis’in yazısına yer verdi. Almanca orijinalinde “Ege adalarında ihtilaf: Erdoğan Avrupa’yı bir sonraki savaşla tehdit ediyor” başlığıyla verilen yorum, Eleftheros Typos’un sayfalarına “Türkiye-Yunanistan savaşı ne kadar mümkün?” başlığıyla taşındı.

Georg Anastasiadis, analizinin tamamında Türkiye’yi suçlayan yorumlara yer verdi, Atina ve Berlin’in muhtemel bir göçmen akınına karşı aynı gemide olduğunu savundu.

GÖZLER NATO ZİRVESİ’NE ÇEVRİLDİ

CNN Yunanistan ise, “Türk provokasyonları-Atina yeni bir diplomatik koşuya hazırlanıyor” başlığıyla 28 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleşecek NATO zirvesini işaret etti.

Yunanistan’ın Türkiye’yi bir kez daha Avrupa Komisyonu’na şikayet edeceğini yazan CNN, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in de Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini aktardı. CNN Yunanistan’a göre, Atina’nın asıl hedefinde NATO zirvesi var ve Türkiye ittifak üyelerine şikayet edilecek. Yunanistan tarafının merak ettiği en önemli başlık ise, ABD Başkanı Joe Biden’ın Madrid’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüp görüşmeyeceği. CNN Yunanistan’a göre, Biden NATO zirvesinde Yunan Başbakan Miçotakis ile bir araya gelebilir.

MİÇOTAKİS’TEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Yunan devlet televizyonu ERT’ye konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise, Atina’nın adaları silahlandırmasına tepki gösteren Türkiye’nin şikayetlerinin “tamamen mantıksız” olduğunu dile getirdi.

Miçotakis, “temel sağduyu hakim olursa” ilişkilerin daha fazla bozulmayacağını söyleyerek, “Aksi takdirde gerekeni yapacağız” diye ekledi.

Yunan Başbakan, “Sözlü bir gerginlik var ama sahada henüz bir gerilim yok ve umarım o noktaya gelmeyiz. Görüşmeli ve konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Erkan Talu
Haber7.com – Dış Haberler Sorumlu Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Δ.

Russia seeking UN condemnation of Israeli strike on Damascus airport

By Lauren Marcus, World Israel News

Moscow is preparing a resolution to formally condemn Israel at the United Nations Security Council over an airstrike in early June which saw Syria’s main international airport shuttered due to heavy damage, according to a report from Hebrew language Kan Reshet Bet.

The resolution will criticize Israel for violating Syria’s sovereignty and a violation of international law.

Russia, an ally of embattled Syrian President Bashar al-Assad, has de facto control over Syria’s airspace, and has generally maintained a policy of looking the other way regarding Israeli air strikes on Iranian assets in the country.

However, Russia’s Foreign Ministry has made a number of high profile statements in recent months slamming Israel for air strikes in Syria, and denouncing Israeli sovereignty over the Golan.

A Russian resolution specifically calling out Israel for the attack would mark an unprecedented deterioration in security coordination between the two countries. Before the invasion of Ukraine, Moscow largely turned a blind eye to Israeli air strikes against Iranian entrenchment and weapons deliveries.

Notably, a senior Israeli official confirmed to Kan that Jerusalem is aware of the resolution and expects for it to be presented to the Council, but believes it will fail to pass.

The official stressed that “Iran continues to use Syrian territory and the airport for arms smuggling.”

Last week, the Israeli Ambassador to Russia was summoned by Russian officials for a dressing down over the airport strike.

“Serious concern was again expressed over the June 10 Israeli air force attack on the civilian airport of Damascus, which damaged the runway, navigation equipment and buildings, and disrupted international civilian air traffic,” the Russian Foreign Ministry said in a statement.

“The ambassador was told that the justification received from the Israeli side regarding the strike … was unconvincing and that Moscow expected additional clarification,” the statement added.

In May 2022, Russian soldiers used advanced anti-aircraft missiles to target Israeli jets carrying out airstrikes in Syria.

According to a report from Channel 13 News, the IAF had targeted a number of sites in northwestern Syria.

In a statement released shortly after the air raid, Syrian military forces said they launched dozens of anti-aircraft missiles at Israeli aircraft. Those missiles are not advanced enough to pose a risk to the IAF.

But, Channel 13 noted, S-300 batteries also fired on Israeli jets. The advanced anti-aircraft S-300 were donated to Syria by Moscow and are operated strictly by Russian military personnel.

In July 2021, Russia’s Defense Ministry issued rare public statements celebrating the success of Syria’s air defense system against missiles fired by the Israeli Air Force.

Since the beginning of the Russian invasion of Ukraine in February 2022, Russia has destroyed at least 15 Ukrainian airports, according to Kyiv.

Ε.

Yunan bakan yine Türkiye’yi hedef aldı

Ankara-Atina hattında tansiyon Yunanistan cephesinden gelen açıklama ile arttı. Ülke basınına konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’ye suçlayan skandal açıklamalara imza attı.

Türkiye – Yunanistan ilişkileri tarihin en gergin döneminden geçerken Atina’dan tansiyonu artıracak skandal bir açıklama geldi.

Ülke basınına konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, gerilimin nedeni olarak Türkiye’yi gösterdi.

‘Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanış var’ diyen Yunan Bakan sözlerine şöyle devam etti;

‘Aynı zamanda neo-Osmanlı revizyonizminin yansıtıldığı alanda zaman zaman bir tırmanışla karşı karşıyayız.’

Hürriyet’te yer alan habere göre Ankara’yı gerilimi tırmandırmak ile suçlayan Dendias, ‘Bu duruma güçlü ama sakince yanıt veriyoruz’ dedi.

Yunanistan merkezli Naftemboriki gazetesine konuşan Dendias, ‘bir dizi argümanla Türk tarafının asılsız ve mesnetsiz iddialarını tek tek yıkıyoruz’ iddiasında bulundu.

Dendias, Yunanistan’ın Ankara ile iletişim kanallarını açık tutma niyetini dile getirirken samimi olduğunun da altını çizdi.

MİÇOTAKİS NE DEMİŞTİ?

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis’in ABD’deki açıklaması sonrası gerilmişti.

Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek ‘Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum’ demişti.

Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yunan Başbakanın ‘Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir’ sözleri ise ayakta alkışlandı.

ΣΤ. “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

«Παντοκράτορας» Ολυμπιακός με 8/10 πρωταθλήματα!

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022

Σε μία ιδιαίτερη χρονιά, με τον κορονοϊό να αποτελεί έναν ακόμα αντίπαλο, ο Ολυμπιακός «σάρωσε» σχεδόν τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, ακόμα και δύο ευρωπαϊκά σήκωσε ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος, ενώ έδωσε το «παρών» και στο Final-4 της Euroleague στο μπάσκετ Ανδρών. Πέρα από τα 8/10 πρωταθλήματα στα ομαδικά αθλήματα, ο Θρύλος κατέκτησε και αυτό της πυγμαχίας, φτάνοντας τα εννιά (9/11) σε μια σεζόν.

Επιτεύγματα μυθικά, θρυλικά!

Ας σταθούμε, όμως, στα ομαδικά αθλήματα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός απώλεσε μόνο δύο πρωταθλήματα, αυτά στο βόλεϊ Ανδρών και βόλεϊ Γυναικών.

Και δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα… Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και πέντε Κύπελλα (μπάσκετ Ανδρών, μπάσκετ Γυναικών, πόλο Ανδρών, πόλο Γυναικών, πινγκ πονγκ Ανδρών), αλλά και δύο ευρωπαϊκά στο πόλο Γυναικών, την Euroleague και το Super Cup. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε 20 πρωταθλήματα και Κύπελλα που διεκδίκησαν στα ομαδικά αθλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τα 13 (οκτώ πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα). Μιλάμε, για πέντε νταμπλ, ενώ στο πόλο Γυναικών ήταν… quadruple! Αριθμός που αποδεικνύει περίτρανα την κυριαρχία των Πειραιωτών στην Ελλάδα, στα ομαδικά αθλήματα.

Συνολικά, τη σεζόν 2021-22, ο Ολυμπιακός μετρά 16 τίτλους! Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, νταμπλ στο μπάσκετ Ανδρών, νταμπλ στο μπάσκετ Γυναικών, νταμπλ στο πόλο Ανδρών, quadruple στο πόλο Γυναικών, νταμπλ στο πινγκ πονγκ Ανδρών, πρωτάθλημα στο χάντμπολ, πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ Γυναικών και πρωτάθλημα στην πυγμαχία! Τονίζουμε ξανά: 16.

Παρά τις… αναποδιές εξαιτίας του κορονοϊού, ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μία φορά την «παντοκρατορία» του στον ελληνικό αθλητισμό. Έφτασε, μάλιστα, μια… ανάσα από το μυθικό 10/10, αλλά απώλεσε στις λεπτομέρειες τα πρωταθλήματα στο βόλεϊ. Και μιας και έγινε αναφορά στο βόλεϊ, τόσο η ομάδα των Ανδρών, όσο και αυτή των Γυναικών θα ενισχυθούν εντυπωσιακά, με στόχο την άμεση επιστροφή στην κορυφή!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός! 8/10 πρωταθλήματα, 5/10 Κύπελλα στα 6 βασικά ομαδικά αθλήματα και συνολικά 16 τίτλους στη σεζόν.

Γιατί αυτή είναι η πραγματική υπερκούπωση!

Πραγματικά, ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Ζ. ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ”!..

Genelkurmay’da görev süresi 5 yıl uzadı

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu bedelli askerlik düzenlemesinden Genelkurmay sürprizi çıktı. Genelkurmay Başkanları için 67 olan yaş sınırı 72’ye çıkarıldı. Böylelikle Eylül 2022’de emekliye ayrılması beklenen Org. Yaşar Güler’in 5 yıl daha görev yapmasının önü açıldı.

Nur Banu Aras   Yeni Şafak
Genelkurmay’da görev süresi 5 yıl uzadı
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler
AK Parti milletvekilleri yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten yararlanabilmesini de içeren kanun teklifini, Meclis Başkanlığına sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis’te, Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin detaylarını açıkladı. Düzenlemede Genelkurmay Başkanı için yapılan değişiklik dikkat çekti.

TSK’DA 72 YAŞ SÜPRİZİ

  • Ünal, “Daha önce yaptığımız düzenleme ile akademide öğretim üyelerinin ve rektörlerin yaş haddini 75’e çıkarmıştık. Bu düzenleme ile Genelkurmay Başkanı’nın görev süresini yani yaş haddini 72 yaşına çıkarıyoruz ve birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getiriliyor.” diye konuştu.

EYLÜL 2022’DE EMEKLİ OLACAKTI

Bu düzenlemeyle birlikte mevcut Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in görev süresi de değişmiş oldu. Normal şartlarda Eylül 2022’de emekliye ayrılacak olan Güler’in görev süresi 5 yıl uzamış oldu. Mevcut yasada Genelkurmay Başkanları 67 yaşında emekliye ayrılıyordu. “Genelkurmay Başkanı’nın yaş haddini neden artırma ihtiyacı hissettiniz?” sorusuna Ünal, “Milli Savunma Bakanlığından gelen, bu süreçle ilgili daha önce akademide 75 yaşa çıkarmıştık biliyorsunuz, benzer bir düzenlemenin Genelkurmay Başkanı’na dönük de yapılması talebi makul karşılandı ve bu talep düzenlemeye konuldu.” karşılığını verdi.

550 bin kişiyi ilgilendiriyor

  • Milli Savunma Bakanlığının ihtiyaçları kapsamında 7 kanunda değişiklik öngören 20 maddelik mevzuat çalışması hazırlandığını söyleyen Ünal, kanun teklifinin, kamuoyunda “bedelli yasası” olarak konuşulan yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlülerin de bu hizmetten faydalanabilmelerine ilişkin düzenlemeyi içerdiğini dile getirdi. Düzenlemeyle birlikte Askerliğini yapmayanlar, kaçak ve bakaya durumuna düşenler bedelliden faydalanabilecek.

Dövizli askerlikte yenilik

Dövizle askerlik kapsamında ödemeleri gereken miktarı ödemedikleri veya herhangi bir takvim yılında toplam 184 gün ve daha fazla süreyle yurt içinde bulundukları için dövizle askerlik kapsamından çıkarılanların, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarına imkan tanınacağını belirten Ünal, “Teklif, firar, izin tecavüzü gibi hakkında başlatılan ön incelemenin kesintiye uğramadan yürütülebilmesi ve adli soruşturmanın ivedi şekilde başlatılabilmesi için anılan personelin ifadesi alınması zorunluluğundan vazgeçilmesine ilişkin hukuki düzenleme içeriyor.” dedi.

Bedelli askerlik ücretleri kaç para olacak: 550 bin kişi yararlanacak

FOTOĞRAF 17
Bedelli askerlik ücretleri kaç para olacak: 550 bin kişi yararlanacak
Son dakika bedelli askerlik ücretleri ile ilgili teklif Meclis’e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bakaya ve kaçaklar için bedelli düzenlemesine ilişkin 20 maddelik teklifi Meclis’e sunduklarını duyurdu. 550 bin kişinin yararlanacağı bedelli askerliğin ücretini Milli Savunma Bakanlığının duyuracağını ifade eden Ünal, “Yoklama kaçağı ve bakalar bedelli askerlikten yararlanacak” dedi. Mahir Ünal’ın bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarının ardından gözler bedelli askerlik ücretlerine çevrildi. Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç para olacak? 2022 Bedelli askerlik ücreti düşecek mi? Bedelli askerlikten kimler yararlanacak? Bedelli askerlik ücretleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde…
Η.
 

Krizotakis: Atina, adalar konusunda 1965’ten günümüze sistematik şekilde kriz çıkarıyor

ABD ve Avrupa’nın şımarttığı Atina, adalar konusunda 1965 yılından bu yana sistematik şekilde kriz çıkarıyor ve kışkırtıyor. Son 15 yılda Yunanistan cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve askeri yetkililerin işgal ettikleri adalara provokatif turları, pozları ve tatbikatlar ise sürekli arttı.

Aybike Eroğlu   Yeni Şafak
Krizotakis: Atina, adalar konusunda 1965ten günümüze sistematik şekilde kriz çıkarıyor
ARŞİV
Ege Denizi’ndeki adalar konusunda 1965’ten bu yana sistematik tahrikte bulunan Yunanistan, son 15 yılda provokasyona hız verdi. Yunanistan Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar ve askeri yetkililer işgal ettikleri adalara tahrik turları düzenledi. Üst düzey Yunan yetkililer Lozan ve Paris Antlaşmalarına göre gayri askeri statüde olması gereken adalarda askeri tatbikatlara katıldı. Özellikle Türkiye kara sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Keçi ve Meis gibi adalara giden Yunan siyasetçiler, Ankara’ya küstahça mesajlar gönderdi.

İşte Yunanistan’ın provokasyon kronolojisi:

 6 OCAK 2009 – Yunan Cumhurbaşkanı ve belediye başkanının Aydın/Eşek Adası’nda çektirdiği fotoğrafta görülen binada “Yunanistan Cumhuriyeti Güney Ege Bölgesi On iki Ada İli Eşek Adası Nahiyesi” tabelası asılı.

 22 EKİM 2012 – Yunan Genelkurmay Başkanı Korg. Kastantinos Guinis, Rodos Adası’nda konuşlu Yunan Mekanize Tümeni birliklerini denetledi. Fotoğraflarda ABD yapımı M48 tankları da görüldü.

 26 HAZİRAN 2014 – Yunan Savunma Bakanı Dimitris Avramopoulos, Sakız Adası’ndaki Mekanize Tugayı Harekat Merkezi’ne gitti.

 21 ARALIK 2016 – Yunan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Adalar Valisi Andreas Ilıopoulos ile birlikte Aydın/Eşek Adası’na askeri gözetleme faaliyetleri için kurulan istasyonu ziyaret etti. Türkiye’yi gözetleyen işgalci Yunan askeriyle birlikte poz verdi.

– 14 MART 2017 – Taşoz Adası’nda askeri tatbikat yapıldı.

KATERİNA SAKELAROPULU

KATERİNA SAKELAROPULU

TÜRKÇE KÜFRETTİ

 16 NİSAN 2017 – Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis ile birlikte Eşek Adası’na gitti. Kammenos, Türk hava sahasında uçtukları uyarısında bulunan Türk hava kontrolörüne, “Yunan hava sahasındayız. Yunan Savunma Bakanıyım” diye cevap verdi. Türk hava kontrolörünün ısrarlı uyarısı üzerine Kammenos, Türkçe küfretti.

 28 NİSAN 2017 – Bulamaç Adası’ndaki 40 kişilik Yunan milis gücü 3 gün süren tatbikat yaptı.

 31 MAYIS 2017 – Bozbaba Adası’ndaki askeri tatbikatta 105 mm çekili obüs bataryasından atış yapıldı.

 5 TEMMUZ 2017 – Yunan ASDEN Adalar Komutanı Korgereral Nikoleos Manolakos, Limni Adası’ndaki Yunan Mekaniza Tugayı’nın silah depolarını incelemeye gitti. Servis edilen görüntülerde ABD yapımı TOW tanksavarlar dikkat çekti.

NAMLULARI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

– 11 ARALIK 2017 – Sisam Adası’nda uçaksavarlarla atış yapıldı. Adada konuşlu Yunan Mekanize Tugayı’na ait tankların namluları Türkiye’ye çevrilmiş şekilde fotoğraf verildi.

– 6 EKİM 2018 – Yunan askerleri, Taşoz Adası’nda Parmenion-2018 tatbikatı yaparken görüntülendi.

25 MART 2018 – Eşek Adası’nda Yunan askerlerin katılımıyla sözde “Yunan Bağımsızlık Günü ve Yunan Milli Bayramı” kutlaması yapıldı.

– 31 EKİM 2018 – Sakız Adası’ndaki tatbikatta Yunan Mekanize Tugayı toplu birlikleri atış yaptı.

– 19 MART 2019 – Yunan askerleri Sakız Adası’nda ABD yapımı M113 zırhlı personel taşıyıcı ile tatbikat yaparken görüntülendi.

– 11 NİSAN 2019 – Yunan Kara Kuvvetleri Denetleme Heyeti Başkanı Korgeneral Antonios Nomikos, Aydın/Hurşit Adası’nda konuşlu Yunan Kara Üssü’nü denetlemeye gitti.

– 18 HAZİRAN 2019 – Nomikos iki ay sonra da Rodos Adası’ndaki Yunan askerlerini denetledi.

2 TEMMUZ 2019 – Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Kambas, Limni Adası’nda Yunan Mekanize Tugayı birliklerini denetlerken boy gösterdi.

 6 OCAK 2022 – Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Gavda Adası’nda Ortodokslar için kutsal olan Acı Su Yortusu’na katıldı. Küçük limanda askeri törenle karşılanan Sakelaropulu, adada görevli Hava İndirme Bölüğü askerlerinin taşıdığı Yunan sancağını selamladı. Cumhurbaşkanına, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nin Gavdos’a atadığı iki papaz da eşlik etti.

 17 HAZİRAN 2022 – Yunanistan son olarak 3 gün önce gayri askeri statüdeki Limni Adası’na F-16 indirdi.

Meis’e asker çıkardı

  • – 31 MART 2020 – Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’de yürüttüğü sismik faaliyetlerin ardından, Yunanistan Meis Adası’na turistik botlarla tam teçhizatlı asker çıkarttı.
  •  28 AĞUSTOS 2020 – Fransız haber ajansı AFP, servis ettiği fotoğraflarla Yunan askerlerinin, içinde turistlerin de bulunduğu bir feribotla Meis Adası’na indiğini duyurdu. Ajans, kamuflajlı ve silahlı askerlerin Blue Star adlı gemiye bindikleri ve indikleri ana dair fotoğraflar yayımladı.

Ateşle oynuyorlar

 6 OCAK 2018 – Yunanistan’da siyasetçiler de giriştikleri tahriklerle sürekli tansiyonu yükseltti. Yunanistan’ın eski Başkakanı Aleksis Çipras, 6 Ocak 2018’de beraberindeki Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Genelkurmay Başkanı Oramiral Evangelos Apostolakis ile birlikte Muğla’ya 8 kilometre uzaklıktaki gayri askeri statüdeki Keçi Adası’na gelerek adadaki askeri birliği denetledi. Yunan Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yayınlanan görüntüler Türkiye’den erişime kapalı tutuldu.

 29 HAZİRAN 2020 – Yunan işgali altındaki Aydın’a bağlı Eşek Adası da Yunanistan’ın provokasyona imza attığı adalardan birisi. Yunan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu göreve seçildikten 4 ay sonra Eşek Adası’na gitti. Sakelaropulu Türk toprağı olan Eşek Adası’na helikopterle geldi. 4 saat adada kalan Sakelaropulu askeri birliklerle poz verdi. Yunan Cumhurbaşkanı adadaki anı defterine tahrik kokan ifadeler yazdı: “Adanın fahri vatandaşı olma onuruna eriştiğim için teşekkür ederim. Tarihin derinliklerindeki bu ada, Yunanistan’ın ayrılmaz bir parçasıdır. Burada olmak benim görevim. Buraya sahip çıkacağız.”

– 13 EYLÜL 2020 – Yunan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Meis Adası’nda sözde kurtuluş törenine katıldı. Uluslararası anlaşmalar gereği üzerinde askeri uçağın dahi uçamayacağı adaya 4 F-16 refakatinde orduya ait helikopterle gitti.

 3 HAZİRAN 2022 – Aynı tahrike Yunanistan’ın mevcut Başbakanı Kiryakos Miçotakis de imza attı. 3 Haziran 2022’de Keçi Adası’na gelen Miçotakis, Yunan askerleriyle poz verdi. Yunan hücum botları da adanın etrafında devriye gezdi. Türkiye’nin 6 millik karasuları içindeki Keçi Adası, Yunanistan’a 320, Marmaris’e 8 kilometre mesafede.

Trakya’yı işgal planı

  • Yunan askerlerinin adalar başta olmak üzere yaptığı tüm askeri tatbikatlarda, Trakya’yı ele alan planlar dahilinde hareket ettiği belirtiliyor. Bu plan doğrultusunda Türk askeri kuvvetleri Ege kıyılarında durduruluyor. Yunan ordusu ise Meriç sınırından ilerleyip Trakya içlerine kadar işgal ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Amerikan CBS televizyonunda yayımlanan bir harita da bölgede yapılmak isteneni gözler önüne serdi. İstanbul haritada Ekümenik Patrikhane şehri, Trakya da Yunanistan toprağı olarak gösteriliyor. Söz konusu haritayı Yunan Pentapostagma gazetesi de gündeme getirdi. Gazete bu haritayı “ABD Ankara’yı 96 saatte işgal edecek” sözleriyle servis etti.

Θ.

Yunanistan’da çarpıcı anket: Türkiye hakkında ne düşünüyorlar?

Yunanistan’da Türkiye hakkında yapılan bir anketin sonuçları ilk kez yayınlandı. Mayıs ayında yapılan ankette, Türklerin Rusya ve ABD’ye bakışı da dikkat çekti.

Yunanistan'da çarpıcı anket: Türkiye hakkında ne düşünüyorlar?
21.06.2022 

 

Son döneme Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, Yunanistan merkezli Ta Nea gazetesi, ‘Türkler ve Yunanlar neye inanıyor?’ başlığıyla Mayıs ayı başında yapılan güvenlik ve ekonomi araştırmasını sayfasına taşıdı. Anket, ELIAMEP ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) tarafından tasarlanan ve MRB ve KONDA şirketleri dIANEOsis tarafından da desteklendi.

İki ülke arasında son dönemde yaşanan kriz patlak vermeden yapılan anketi manşetine taşıyan gazete, Yunanlıların ve Türklerin birbirlerini ve diğer uluslararası aktörleri nasıl değerlendirdiğini de gözler önüne serdi.

Ta Nea’nın manşetten yayınladığı ankete göre, Yunanlar Rusya’yı Türkiye’den daha dost bir ülke olarak görüyor. Ancak iki ülkede de çoğunluk Ukrayna’nın işgal edilmesinden Rusya’yı sorumlu tutuyor. NATO’nun genişlemesinin Rusya’yı kışkırttığını düşünenlerin oranı Yunanistan’da yüzde 53, Türkiye’de yüzde 35 olarak açıklandı.

RUSYA VE ABD İLİŞKİLERİ

Yunanlıların yüzde 61’i Rusya’nın Yunanistan ile güçlü kültürel ve tarihi bağları olduğuna inanırken, sadece yüzde 33,7’si Rusya’nın Yunanistan için önemli bir stratejik ortak olduğunu savundu. Türkiye’de ise Rusya ile güçlü bağları olduğunu düşünenler oranı yüzde 30’da kalırken, Yunanistan’ın aksine Rusya’yı stratejik ortak görenlerin oranı yüzde 50’yi buldu.

Yunan basınında yayımlanan ankete göre, Yunanistan’da Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi desteklediğine inananların oranı yüzde 58 olurken, Türklerin ise yüzde 55’i AB’nin Yunanistan’ın yanında durduğunu düşünüyor.

‘ABD’NİN BARIŞA KATKISI…’

Konu ABD olduğunda ise, ABD’nin Atina yönetimine destek verdiğini düşünen Türklerin oranı yüzde 50 olurken, Yunanistan’da Washington’ın Ankara’yla aynı safta olduğunu düşünenler yüzde 47’de kaldı.

Ankete göre, hem Türkiye hem de Yunanistan’da ABD’nin Avrupa güvenliğine müdahil olmaması gerektiğini savunanların oranı ise oldukça yakın: Yunanistan’da yüzde 51, Türkiye’de yüzde 48. Yunan halkının yalnızca yüzde 26’sı, Türklerin ise yüzde 17’si ABD’nin Avrupa’daki askeri varlığının barışa katkı sunduğunu düşünüyor.

Muhammet Binici
Haber7.com – Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici
Ι.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι λεπτές ισορροπίες στο Ισραήλ και η Ελλάδα

Στην περίοδο της πολυκομματικής κυβέρνησης Μπένετ επιταχύνθηκε ο βηματισμός εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία

Οι λεπτές ισορροπίες στο Ισραήλ και η Ελλάδα

Η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στο Ισραήλ και η επιστροφή στις κάλπες το φθινόπωρο ήταν ένα ατύχημα που αναμενόταν να συμβεί. Οι δύσκολες ισορροπίες στα εσωτερικά ζητήματα του Ισραήλ είναι ένα θέμα, ωστόσο οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις παρακολουθούνται από την Ελλάδα με ενδιαφέρον, καθώς είναι σαφές ότι η αβεβαιότητα στη χώρα επηρεάζει και την ποιότητα των σχέσεων στο τρίγωνο Αθήνα, Λευκωσία, Ιερουσαλήμ.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν όσοι ασχολήθηκαν με τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, ο εύθραυστος και ασταθής συνασπισμός των οκτώ κομμάτων, εκ των πραγμάτων καθιστούσε την κυβέρνηση Ναφτάλι Μπένετ εξαιρετικά ρευστή σε ό,τι αφορά την ποιότητα των σχέσεων με την Ελλάδα.

Στον χρόνο που πέρασε οι τριμερείς (σε επίπεδο κορυφής και υπουργών Εξωτερικών) γίνονται αντιληπτές περισσότερο ως μήνυμα διατήρησης του σχήματος και λιγότερο ως ανάληψη πρωτοβουλιών. Ισως το πλέον ενδεικτικό παράδειγμα της δυσκολίας να μετεξελιχθούν οι σχέσεις (πέρα από τους εξοπλισμούς και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις) είναι η μάλλον πλήρης αδράνεια στο σχήμα 3+1 (Ελλάδα, Ισραήλ, Κυπριακή Δημοκρατία και ΗΠΑ).

Στην περίοδο της πολυκομματικής κυβέρνησης Μπένετ επιταχύνθηκε ο βηματισμός εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία.

Στην περίοδο της πολυκομματικής κυβέρνησης επιταχύνθηκε, ακόμα, και ο βηματισμός εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία, κάτι το οποίο εξηγείται περισσότερο ως αποτέλεσμα ενίσχυσης εξωγενών παραγόντων, παρά ως οργανωμένη προσπάθεια της Ιερουσαλήμ να επανέλθει σε τροχιά κανονικότητας με την Αγκυρα, διαδικασία, ούτως ή άλλως, αργή και δύσκολη.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Μπένετ εμφανίζεται από ορισμένες πηγές ως ευκολότερα υποκείμενη σε πιέσεις σε ό,τι αφορά την Τουρκία, κυρίως λόγω του εγγενώς ευμετάβλητου χαρακτήρα του σχήματος. Ευλόγως, λοιπόν, δημιουργείται το ερώτημα για το τι πρόκειται να συμβεί στις εκλογές του Οκτωβρίου και, κυρίως, αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του κ. Νετανιάχου και του Λικούντ.

Παρά το γεγονός πως είναι σαφές ότι όποιος αντιμετωπίζει κατηγορίες (όπως ο κ. Νετανιάχου) δεν μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, έμπειροι αναλυτές εκτιμούν πως αυτά είναι κωλύματα που μπορεί να ξεπεραστούν εύκολα, δεδομένου μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει θύμα πολιτικών διώξεων.

Η πιθανή επιστροφή του κ. Νετανιάχου στην ηγεσία της χώρας μπορεί θεωρητικά να αναζωογονήσει την τριμερή σχέση με το Ισραήλ ως βασικό παίκτη. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναζωογόνηση και των σχέσεων ΗΠΑ – Ισραήλ.

Φυσικά σε μια πιθανή επιστροφή Νετανιάχου θα φανεί και το βάθος της επαναπροσέγγισης Ισραήλ – Τουρκίας, ιδιαίτερα υπό το φως των κάκιστων προσωπικών σχέσεών του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το ειδικό βάρος του κ. Νετανιάχου και κυρίως… η απουσία αυτού φάνηκε και από τη σχετική αδράνεια του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο.

Συνομιλίες με Μπ. Τζόνσον

Με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συνομίλησαν χθες διαδοχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επικοινωνία των δύο ηγετών με τον κ. Τζόνσον είναι καταφανώς ενταγμένη στο εντατικό διπλωματικό παρασκήνιο που συνοδεύει τη σημαντικότερη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον ομόλογό του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας. Στη συνομιλία που είχαν νωρίτερα οι κ. Τζόνσον και Ερντογάν βρέθηκαν η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και η διμερής αμυντική και οικονομική συνεργασία. Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο στην εξαγωγή των αποκλεισμένων ουκρανικών σιτηρών, ενώ συζητάει και για το ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών Eurofighter. Κατά την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον τόνισε την υποστήριξη από το Ηνωμένο Βασίλειο της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΙΑ.

İsrail’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür: Saldırıları birlikte bertaraf ettik

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Türkiye’deki İsrail vatandaşlarına yönelik İran’ın planladığı saldırıların Türk hükümeti ile ortak çalışma sonucunda bertaraf edildiğini duyurdu. Bennett, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür: Saldırıları birlikte bertaraf ettik
20.06.2022 

 

İsrail devlet televizyonu Kann, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in, Türkiye’deki bazı İsrail vatandaşlarına yönelik İran’ın planladığı saldırıları, Türk hükümetiyle ortak çalışma sonucunda bertaraf ettiklerini duyurdu.

Bennett, “İsrail, Türkiye ile daha fazla çalışacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve halkına çabalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

İSRAİLLİ BAKAN TÜRKİYE’YE GELİYOR

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in 23 Haziran Perşembe günü Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

İSRAİL’İN İRAN AÇIKLAMALARI

Üst düzey İsrailli yetkililer, geçtiğimi hafta yaptığı açıklamada, İran’ın hafta sonu İstanbul’da İsraillilere terör saldırısı düzenlemeye çalıştığına dair ‘somut’ tehditler olduğu konusunda uyarmış ve tüm İsrail vatandaşlarını Türkiye’yi derhal terk etmeye çağırmıştı.

Yapılan açıklamada, “İsrail ajanları Türkiye’de saldırıları engellemek için Türk mevkidaşlarıyla omuz omuza çalışıyor ve yerel yetkililerle mükemmel bir işbirliği yürütüyor” denilmişti.

ΙΒ.

Forbes: Esad’ın hava savunma silahları PKK’yı Türkiye’ye karşı koruyamaz

Amerikan dergisi Forbes’ta çıkan bir yazıda; Türkiye’nin önceki askeri operasyonlarına değinilerek, “Kürt liderliğindeki kuvvetler, kendilerini Türk Hava Kuvvetleri’ne karşı korumak için Suriye hava savunmasına güvenemez” başlığı atıldı.

Forbes: Esad'ın hava savunma silahları PKK'yı Türkiye'ye karşı koruyamaz
20.06.2022
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada; terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik Suriye’de 5. bir askeri harekatın sinyalini vermişti. Olası operasyon öncesi askeri hazırlıklar devam ederken, TSK destekli muhalif unsurlar da harekata hazırlıklarını artırdı.

Türkiye’nin olası operasyonu uluslararası kamuoyunda da tartışılmaya devam ediyor. Özellikle de ABD medyası ve yetkililer; TSK’nın harekatına karşı çıkıyor. Rusya cephesinden ise bir olumlu bir olumsuz mesaj geliyor.

SMO, Türkiye'nin vereceği operasyon emrini bekliyor

SMO, Türkiye’nin vereceği operasyon emrini bekliyor !!!!!!!!!!!

FORBES: SURİYE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ ‘KÜRT KUVVETLERİ’ KORUYAMAZ

Terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşlarından “Mazlum Kobani” kod adlı Ferhat Abdi Şahin, 5 Haziran’da İngiliz haber ajansı Reuters’e verdiği mülakatta, “Suriye ordusunun Suriye topraklarını savunmak için yapabileceği en önemli şey, Türk uçaklarına karşı hava savunma sistemleri kullanmak olacaktır” demiş ve Esad rejimini harekete geçirerek kendilerini koruma altına almayı amaçlamıştı.

Terörist Kobani’nin sözlerini değerlendiren Forbes yazarı Paul Iddon; son yıllarda Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği harekatlara atıfta bulunarak; “Son altı yılda meydana gelen birçok olayın bize gösterdiği şey, Suriye hava savunması ve savaş uçakları, Rus desteği olmadan Türk Hava Kuvvetleri’ni caydıramaz” dedi.

Rusya, Türkiye sınırına Pantsir yerleştirdi

Türk İHA’larının Suriye sahasında; Rus hava savunma sistemlerine karşı daha önce verdiği başarılı sınavlara dikkati çeken Forbes yazarı, “Suriye devletinin hava savunmasının en gelişmiş silahı, 2018 yılında teslim edilen S-300. O da Rus kontrolü altında. Pantsir-S1 ve Buk-M2’ler ise; Türk insansız hava araçları tarafından yok edilebilir. Suriye hava savunması ve hava gücünün Türkiye’yi caydırmak için görünen tek yolu, Rusya’nın bir Türk saldırısına karşı olduğunu göstermesidir” dedi.

RUSYA’DAN HAREKATA DAİR FARKLI MESAJLAR GELİYOR

Türkiye’nin, terör örgütü PKK/YPG varlığına karşı Tel Rıfat ve Münbiç’te gerçekleştirmek istediği yeni harekata dair, bugüne kadar Rusya’dan farklı açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce yaptığı iki açıklamada da TSK’nın olası harekatına dair olumlu mesaj verirken, kurmayları Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova ve Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev; kendisinin aksine daha olumsuz mesajlar verdi.

KAYNAK: HABER7

-/-