10-0!..

Φίλοι μου / μας!

1. Η Κ-Β, αφού είναι “γραμμή” της η… ΧΑΛΑΡΗ διακυβέρνηση, αφού έχει ουσιαστικά, επί ημερών της, … εξαφανιστεί η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, θα πρέπει τώρα να λουστεί τις φωτιές, οι 9 στις 10 των οποίων (αν όχι οι 10 των 10), είναι εμπρησμοί, εμπρησμοί για τους οποίους ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ (τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει συλληφθεί κανείς / για έναν Αλβανό λέγανε πέρυσι στην Εύβοια, κλπ, ο οποίος όμως μάλλον παρουσίασε άλλοθι και… “χαίρεται”), ΔΕΝ ΣΚΥΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΝΕ και τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ!..

Κατά την άποψή μας, οι εμπρησμοί είναι δουλειά του Διεθνιστικού ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ παρακράτους (το ίδιο πάντα κεφάλι, με πολλές… ονοματισμένες και υποτίθεται αυτονομημένες τρομοκρατικές Οργανώσεις ), ένας ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα ησυχάσει, αν προηγουμένως δεν… ισοφαρίσει το ΜΑΤΙ, με ένα άλλο ΜΑΤΙ, ΜΑΤΙ της τάχα μου Δεξιάς Κ-Β Κ.Κ.Μ.!

Το ΜΑΤΙ του ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν δουλειά της ΜΙΤ, η οποία δοκίμασε στην πράξη τότε να στραγγαλίσει το στρατηγικό της Ελλάδος “ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”, απόντος από την χώρα του τότε Π-Θ, ο οποίος είχε κληθεί να βραβευτεί νομίζω στο Μόσταρ της Βοσνίας, για την τεράστια επιτυχία του να γίνει ο θεμελιωτής ή αλλιώς ο αριστερός… Παττακός, της παράδοσης της Μακεδονίας μας στους Σλάβους!

Η… δουλειά της ΜΙΤ βοηθήθηκε τότε στην περιοχή της ΠΕΝΤΕΛΗΣ από τους θυελλώδεις και με κατεύθυνση (“χονδρικά”) προς το ΜΑΤΙ ανέμους, εντάσεως μέχρι και 12 Μποφόρ, όπου εκεί, στο ΜΑΤΙ δηλαδή, … βοηθήθηκε κυρίως από τον βαθύ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟ και από την βαθιά ΑΓΝΟΙΑ, (όπως η πράξη / όπως η απίστευτα σκληρή πραγματικότητα απέδειξε), αντιμετωπίσεως παρομοίων καταστάσεων από τον τότε κρατικό μηχανισμό!..

Το… ΜΑΤΙ του ΚΚΜ επιχειρείται τώρα στο Νταού της Πεντέλης, όπου πνέουν άνεμοι τουλάχιστον 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει φτάσει τώρα ήδη στο Ντράφι!..

Αν την γλυτώσει ο ΚΚΜ και ο κόσμος θα είναι ευτύχημα γι΄αυτόν, όπως και την Κ-Β, μια Κ-Β η οποία προσπαθεί ίσως να ουδετεροποιήσει τις λίγες διαλυτικές του έργου της και στο εσωτερικό της υφιστάμενες, Σορίτικες συνιστώσες, λίγες, αλλά πολύ ισχυρές, αφού ο Π-Θ τους το επιτρέπει!..

Η διχόνοια που επικράτησε ανάμεσα σε ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά το ΜΑΤΙ ήταν η πιο μεγάλη επιτυχία της ΜΙΤ, η οποία πλέον δρα εύκολα και όπου το θελήσει στην Ελλάδα, με χρηματιζόμενους κυρίως Αλβανούς, Γεωργιανούς και Σύρους, αλλά και μέσω των ανέγγιχτων τρομοκρατικών Οργανώσεων του αριστερού και ορθότερα Διεθνιστικού Παρακράτους, για το οποίο ο ΚΚΜ δεν θα μιλήσει ποτέ “ανοιχτά” και “στα ίσα”! Ειδικά για το αν “από πίσω” από τις φωτιές είναι οι Τούρκοι, μας είχε πει, προσφάτως ερωτηθείς σε συνέντευξή του, πως δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, αν δεν έχει ατράνταχτες αποδείξεις!.. Καταλάβατε!..

Η εξαιρετική υπό τον Κο Χ. ΦΙΝΤΑΝ ΜΙΤ παρακολούθησε τα όσα εξελίχθησαν στην χώρα μας μετά το ΜΑΤΙ, έχει γνώση “από πρώτο χέρι” των Οργανώσεων του διεθνιστικού παρακράτους (κυρίως δι΄διεισδύσεως), όπως και του βαθύτατα νοσηρού και θα λέγαμε θνήσκοντος ελληνικού πολιτικού κλίματος και ξέρει ότι πια ίσως και να μην χρειάζεται να βάλλει αυτή φωτιές στην χώρα και ειδικά στην καρδιά και στον εγκέφαλο του Έλληνα αντιπάλου της, αφού έχει το ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, το οποίο -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- πως είναι ΑΓΝΩΣΤΟ στο Κράτος!.. Έτσι, η ΜΙΤ πια περιμένει να δει, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ή ΟΧΙ!.. Να λοιπόν ποιά ήταν η μεγάλη επιτυχία της ΜΙΤ και της Τουρκίας, εκτός του ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ, απέδειξε ότι η ΜΙΤ τουλάχιστον ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ, ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ… ΑΞΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΔΡΑ ΜΕ… ΟΡΑΜΑ!..

Για σκεφτείτε φίλοι! Κατόρθωσε επί Τσίπρα, που τον ήλεγχε 100% και “παντίοις τρόποις” (δεν ήθελε πολύ ο Κος ΦΙΝΤΑΝ να τον καταγράψει ως Όργανό του τον Λεβέντη μας αυτόν), να μπουρδελοποιήσει μια ολόκληρη περιοχή από ισθμό Κορίνθου, έως Μαλακάσα, κλπ, βάζοντας φωτιά ουσιαστικά στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ Ε/ΚΡΑΤΟΥΣ! Μάλιστα στόχευσε τότε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τα διυλιστήρια του Κου Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, για προφανείς και γνωστούς σε όλους μας λόγους!..

Σήμερα η ε/Κ-Β, η Κ-Β του ΚΚΜ, η οποία θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει στο Πεδίο “Ειδικές Ομάδες Αντιμετωπίσεως” και του Παρακράτους, αν ήθελε φυσικά να το εκμηδενίσει, καθώς και πιο “Ειδικές Ομάδες Αντιμετωπίσεως” της δράσεως ξένων Υπηρεσιών στην χώρα μας, (επίσης στο Πεδίο), σε συνεργασία με την ΜΟΣΑΝΤ(!) και κυρίως με την “ΜΙ6″(!!!) / (η “CIA” που επί Κλίντον και Ομπάμα σχεδίασε, με εντολή, την άλωση των εθνικών Κρατών, αμφιβάλλουμε αν θα μας βοηθούσε στο θέμα αυτό, ακόμα και αν γινόμασταν ένα ακόμα αστέρι στην τιμημένη Α/Σημαία) / ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ! Τοποθέτησε έναν ευπρεπή άνθρωπο ως επικεφαλής της ΕΥΠ, ευπρεπή, σοβαρό επαγγελματία, αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΧΟΝΤΑ ΣΧΕΣΗ με το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, όπως λέμε! Τον τοποθέτησε εκεί κατ’ εντολήν των Αμερικανών και δια παρεμβάσεως του ικανότατου διπλωμάτου και πράκτορος της CIA, πρώην Πρέσβεως, Κου Τ. ΠΑΪΑΤ! (Τους χαιρετισμούς μας, Κε Πάϊατ)!.. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά, αφού στην κρίσιμη στιγμή ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 100%! Επίσης ο Ε/Π-Θ δεν ξέχασε να βάλλει μέσα στον τόσο διαβρωμένο από δήθεν Έλληνες κρατικό μηχανισμό και τους πράκτορες του Κου ΣΟΡΟΣ, άτομα που είτε χρηματίζονταν απ’ αυτόν, είτε και χρηματίζονται ακόμα! Ένας πχ εξ αυτών είναι ο ΓΓ/ Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ Κος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τέως Α/ΕΛΑΣ, (μια “ΕΛΑΣ” που ο ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ την έκανε πουτανάκι των Αλβανών), και άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρεταίοι!..

Ψέματα! Η Κ-Β έκανε κάτι! Έβαλε επικεφαλής της πρώην Ομάδος, ας την πούμε έτσι, ΧΑΡΔΑΛΙΑ(!!!), ο οποίος αποδείχθηκε ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ (μάθετε επιτέλους να λέτε την ΑΛΗΘΕΙΑ), ΜΑΓΚΑΣ στα θέματα… λιμών, λοιμών, Κ/Φ, πυρός, μαχαίρας, κλπ, αχαχαχαχαχαχα, που λέει και η θρασύτατα πολεμουμένη Εκκλησία μας, θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ως επικεφαλής, πριν να τον βάλλει ο Π-Θ στο ΥΠΑΜ, αυτόν τον ψηλό Κύπριο ΣΟΡΙΤΗ, ο οποίος είναι παντελώς άσχετος, από δράση Πεδίου, επειδή τον είχαν σε μια ανάλογη υποτίθεται θέση (καμία σχέση η θεωρία με την πράξη), στην ΕΕ! (Είναι στο κύκλωμα του μεγάλου στην ΕΕ… παιδιού μας, αυτού από την… Καβάλα, ενός κυκλώματος που προφανώς… σεμνύνεται έξυπνα ο Ε/Π-Θ, ΚΚΜ, αφού έχει κατάληξη στα… κράσπεδα των οικιών των εις την Ευρώπη διαμενόντων και αυτήν κυβερνώντων “Διεθνών Εβραίων”)!..

Ας προσευχηθούμε τώρα όλοι για τον κοσμάκη που καίγεται, για τους χιλιάδες άλλους στην Αθήνα συμπολίτες μας, που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θα κινδυνεύσουν ακόμα, ίσως και με θάνατο!..

ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ή Η ΜΙΤ (ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ 2 ΕΙΝΑΙ ή ΚΑΙ ΟΙ 2!!!), ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ή ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!.. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ Η Κ-Β ΔΙΧΩΣ ΘΥΜΑΤΑ!!!..

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε ότι εδώ γράφαμε, ενημερώνοντάς σας πως η Τουρκία, πριν από οποιαδήποτε απονενοημένη σε βάρος μας ενέργεια, θα θελήσει να μπουρδελοποιήσει την χώρα, (τουλάχιστον επί 3ήμερον, με βάση τα κείμενα… εγχειρίδια, αχαχαχαχαχαχαχα, τα οποία οι Τούρκοι δείχνουν να σέβονται πάρα πολύ), με ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει παράλληλα φωτιές, εμπρησμούς, δολοφονίες  πολιτικών και μη, σαμποτάζ εγκαταστάσεων ΔΕΚΟ, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, διαδηλώσεις δήθεν αναρχικών, ΑΝΤΑΡ-CIA, ANTI-FA, και άλλων Οργανώσεων, εκτεταμένο χάκινγκ, κλπ!.. (Στην ΕΕ που “έκλασαν μέντες” με την Ρωσία, ετοιμάζουν καταφύγια, σας το γράψαμε! Στην Ελλάδα, ο κόσμος δεν ενημερώνεται, διότι κυβερνά ο διεθνισμός πια την Ελλάδα και καμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κ-Β, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ “ΑΝΟΙΚΤΑ” ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ… 112, ΏΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΙΑΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ, ΜΙΑ Κ-Β, η οποία υφίσταται για να διαχειρίζεται πράγματα και όπου μπορεί να λειτουργεί και εθνικά, όπως πράγματι το προσπαθεί ο πραγματικά άτυχος στην θητεία του ΚΚΜ, κάτι που είχαμε καταγράψει πρώτοι και από την πρώτη σχεδόν στιγμή)!..

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ / ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕ Π-Θγέ, ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΊΣΤΑ ΠΟΛΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ… ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΟΜΟΙΟ!.. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΌΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΟΙΔΟΣ “ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ”, ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ!..

ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΚΕ Π-Θ, ΗΠΙΕ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ! ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΝΤΟΡΒΑ!.. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΦΙΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΛΛΩΣΤΕ; ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ! ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΕ Π-Θ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΥΤΟΝ; ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΔΥΑ!

Διαβάστε παρακάτω, τί έγραφαν οι Τούρκοι, πριν από ελάχιστες ημέρες και ελάτε να μου / μας πείτε μετά, αν κοιμόντουσαν ή όχι στο Κράτος και συγκεκριμένα στην ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, κλπ!..

‘Özel birim’ kurdular, Yunan 28 yıldır ormanlarımızı yakıyor!

Son iki yaz döneminde Türkiye, çıkan orman yangınlarıyla oldukça meşgul oluyor… Yunan Özel Kuvvetlerinin terör kamplarında kundaklama-sabotaj eğitimi verdiği PKK ve DHKP-C militanları Türkiye’ye sızarak ‘ciğerlerimizi’ yakıyor.

'Özel birim' kurdular, Yunan 28 yıldır ormanlarımızı yakıyor!
16.07.2022 

Yunanistan orman yangınlarını Türkiye’ye karşı silah olarak kullanıyor. Son 30 yılda üst düzey görevler üstlenmiş isimler, konunun defalarca MGK ve kritik bakanlar kurulu toplantılarında görüşüldüğünü belirtti. Orman yangınlarının iki ülke ilişkilerine paralel seyir arz ettiği özellikle vurgulanırken, Yunan sabotajları devlet raporlarında da ayrıntılı olarak yer alıyor.

Gazetemize konuşan eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, konunun çok hassas olduğunu birçok defa bakanlar kurulu ve MGK gündemine taşındığını söyledi.

Gürel, “Yangınlara ilişkin eski Başbakanlık Müsteşarlarından (ANAP dönemi) Kutlu Savaş tarafından hazırlanan özel raporda ‘Yunanistan’da eğitilerek ormanlarımızı yakmak üzere Ege ve Akdeniz Bölgelerine militan gönderildiği açık bir biçimde belirtilmekte. Aynı duruma ilişkin daha sonrasında da birçok raporun hazırlandığını kaydeden emekli güvenlik bürokratı, Yunanistan’ı bu konuda diplomatik ve siyasi anlamda defalarca köşeye sıkıştırdık. Hükûmetler değişse de bu yöntemi sürdürüyorlar. Yunan devletinin bu konuda sicili son derece bozuk” dedi.

ÖZEL BİRİM KURDULAR

Yunanistan’ın orman sabotajları ile ilgili özel araştırmalar yapan emekli Albay İlhan Yılmaz Cömert de Yunanistan’ın 1994’dan bu yana Ege, Akdeniz ve Marmara  Bölgelerindeki yangınların çoğunda parmağı olduğunu söyledi.

Cömert, “Yunan istihbarat kuruluşu Ethniki Ypiresia Pliroforion (EYP) ile Yunan Özel Kuvvetleri tarafından Atina’nın güneyinde kurulan Lavrion kampında PKK, DHKP-C militanlarına kundaklama-sabotaj alanında özel eğitim veriliyor. Bununla birlikte PKK ve benzer terörist yapılara tahsis edilen Nikolas, Dimitri Elen, Xanthi, Kinesa ve Dileysi gibi başka kamplarda var. Ancak Lavrion’un mahiyeti farklı. Yunanistan’ın tahsis ettiği bu kamplarda siyasi, ideolojik yoğunlaşma eğitimleri yanında militan düzeni savaş stratejileri, 7’li – 9’lu – 11’li bölgesel baskınlar, tabii şartlarda hayatta kalma, istihbarata karşı koyma gibi savaş talimleri yapılıyor. Eğitmenler de ağırlıklı olarak Yunan subaylardan oluşuyor. Lavrion ise el yapımı bomba, sabotaj, orman yakma, kundaklama, tedhiş gibi farklı alanlarda yapılan eğitimlerle öne çıkan bir terörist yetiştirme merkezi” diye konuştu.

Yunanistan Özel Kuvvetlerinin orman yangını, kundaklama ve sabotaj konusunda kurduğu özel birim elemanlarının yetkinlik ispatı Türkiye’de bir eylem gerçekleştirmek olarak belirlendi. Ya stratejik bir kuruma ilişkin saha faaliyeti veya ülkenin herhangi bir tarafında orman yakarak eğitimi tamamlama üzerine kurulu bir sistem bu. Türkiye’ye turist, kursiyer, tüccar vesair görünümü altında sızıyorlar.

TURİZMDEN BAĞIMSIZ DEĞİL

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu Cömert’e göre temel motivasyon Türkiye’ye ticari zarar vermek olan orman yakma eylemlerinin arka planında turizm sezonuna yönelik hesaplar var. Cömert “Tur şirketlerinin Türkiye seçeneğini öncelemesi sebebiyle sahada, doğrudan görev verilen ajanlar, bizatihi sabotaj yanında Yunan istihbaratı tarafından yönlendirilen ‘ateşin çocukları’ ve diğer hücre yapılanmaları harekete geçirdi. Siyasi gerilime paralel olarak turizm sezonunu baltalamak istiyorlar. Aynı anda birçok noktada çıkan bu yangınlar kesinlikle rastgele değil” değerlendirmesinde bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Pekin de askerî istihbarat düzeyinde Yunanistan’ın bu yönde bir yöntem takip ettiğini doğruladı, Pekin “Atina yönetimi, Türkiye’nin millî güvenliği kadar turizm potansiyeline de zarar verme amacı güden eylemlerin içerisinde yer alıyor” ifadesini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

2. 10.432.481 μας λένε από την Κ-Β ότι είμαστε ο μόνιμος, όπως έγραψαν, ελληνικός πληθυσμός! Και ρωτάμε, επειδή δεν καταλαβαίνουμε, λόγω περιορισμένου “IQ”! Οι ξένοι (σχεδόν 4 εκ-ρια+), εμπεριέχονται σ’ αυτούς; Και τελικά πόσοι είναι οι ξένοι στην Ελλάδα, πόσοι οι Ελληνοποιηθέντες, και πόσοι οι πραγματικοί Έλληνες; Μπορεί το υπεύθυνο Κράτος να μας πει, αναλυτικά και όχι έτσι αόριστα, όπως, κατ’ εμάς πάντα, τοποθετήθηκε;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολλαπλό! Τί θα γίνει; Το ρατσιστικό Κράτος της Ελλάδος, ρατσιστικό, αφού σ’ αυτό διαβιοί πια η μισή μουσουλμανική Αφρική, η μισή όμοια Ασία, σχεδόν όλος ο Καύκασος, και όλα τα Βαλκάνια (καταλάβατε το…σχήμα), έχει αποφασίσει να γίνει οι… Η.Π.Α. της Ευρώπης, με παράλληλη προοπτική εξαφάνιση του Ελληνικού στοιχείου, μια… Αμερικανοποίηση που θα τελειώσει την ΕΛΛΑΔΑ, του ΧΘΕΣ, που κατόρθωσε όμως να φτάσει μέχρι το ΣΗΜΕΡΑ(!), τσαλαπατημένη, αλλά ζώσα και αναπνέουσα;

3. Όταν Κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, υποβάλετε στην ΒτΕ προς ψήφιση Νόμο, (όπως σήμερα επρόκειτο να υποβάλλει ο Υπ. ΥΓΕΙΑΣ Κος Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ), που περιλαμβάνει και διάταξη ή όπως αλλιώς λέγεται δεν ξέρω, σύμφωνα με την οποίαν όταν γεννιέται κάποιος άνθρωπος, δεν θα υπάρχει ιατρική πράξη με την οποίαν να δηλώνεται το φύλο του νεοφερμένου στον Πλανήτη μας (πώς να το πω αλλιώς δηλαδή), κάτι που θα καθορίζεται από τον γεννηθέντα ή γεννηθείσα, όταν αυτός ή αυτή θα φτάνει στα 15 έτη του, τότε ΣΕΒΑΣΤΕ πραγματικά Π-Θγέ, ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ   ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ (μην τους ξεχνάς αυτούς / το ρήγμα της Ανατολίας λένε πως θα ξεσπάσει το Νοε του 2022), και ΛΙΜΟΙ και ΛΟΙΜΟΙ (όπως ήδη μας βρήκαν) και ΠΟΛΕΜΟΙ, που ευθέως θα μας αφορούν και οι οποίοι μοιάζει να έρχονται, κλπ, κλπ, κλπ!

Ποιός Κε Π-Θ γέ τα έβαλε με τον ΘΕΟ και νίκησε; Είναι πχ δυνατόν να βγάζεις τέτοια επαίσχυντα Νομοσχέδια, γενόμενος από Κ-Β, ένας σύγχρονος νέος και πιο άρρωστος απ’ αυτόν, Χιου ΧΕΦΝΕΡ;

Είναι ακόμα δυνατόν να επιτρέπεις να έρχεται στην χώρα που κυβερνάς, προκειμένου να γίνεις αρεστός στην ΣΟΡΙΤΙΚΗ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ του Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”, που διαφεντεύει τον σύγχρονο Κόσμο και τον σέρνει σταθερά προς τον όλεθρο, αυτός ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ Ελπιδοφόρος* και να βαφτίζει παιδιά υποτίθεται “γκέϊ”; Τί ξεφτιλίκια είναι αυτά ρε συ Κυριάκε; Πας να προλάβεις την δόξα του Τσίπρα; Μα αυτός είναι ΑΘΕΟΣ ρε Κυριάκε! Και εσύ τέτοιος είσαι μήπως;

* Ερωτηθείς για τον Ελπιδοφόρο, ο νυν Πατριάρχης Κος Κος ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, η τελευταία αυτή ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΑ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΑ, είχε δηλώσει: “Δεν είχαμε και καλύτερο να βάλλουμε ως Αρχιεπίσκοπο στις Η.Π.Α.”!.. Φανταστείτε πόσο φτωχοί κατάντησε γενικώς η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ παντού, στις τόσο ΧΑΛΕΠΕΣ αυτές ημέρες, μήνες και χρόνια που διάγει!…

Δηλαδή θα βλέπουμε ένα παιδάκι με μόριο και θα λέμε δεν είναι αγόρι! Μπορεί στα 15 του να δηλώσει κορίτσι και το ανάποδο! Τί είναι αυτά ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε; Αυτές είναι οι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ και ΑΡΧΕΣ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Κρίμα! Βεβαιώσου πως ό,τι ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ, ΩΣ Π-Θ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

“Ο ΘΕΟΣ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΑΡΡΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!.. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΕΡΙΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο  ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ!..

ΕΙΠΑΜΕ! ΟΚ! ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ “ΛΟΑΤΚΙ”, ΚΛΠ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΤΕΡΥΓΟΣ ΤΟΥ Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ” ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΚΟΣ ΜΠΕΝΥ ΣΑΝΤΕΡΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ, ΡΕ ΣΥ!

ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ, ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ, ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ!.. ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΜΑ ΛΕΕΙ (ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ): “ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΣ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΄ΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ”!..

ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ και Ο ΚΑΘΕΙΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ή ΞΕΝΟΣ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ! Η ΕΛΛΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ Π-Θγέ! ΣΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ! ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΕ, ΖΩΗ ΝΑ ‘ ΧΕΙΣ;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΕ Π-Θ γέ; ΤΙ ΛΕΣ; ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ… “ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ” ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ!..

ΜΕΙΝΕ ΑΝΔΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ!..

4. Όταν είχαμε εδώ γράψει ότι πίσω από τις διώξεις των Λιγνάδη, Φιλιππίδη, κλπ, κρύβεται η, από τον Β’ Π. Π. και μετά, αριστερή (λέγε με Κομμουνιστική και σήμερα ΣΥΡΙΖΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ) ανθελληνική κυριαρχία, κάποιοι από εσάς όχι απλώς… οργίστηκαν έστω, αλλά εξεμάνισαν κιόλας!..

Τώρα, με αφορμή την 12ετή καταδίκη Λιγνάδη, αλλά την μέχρι το Εφετείο ελευθερία του με όρους, ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, (που ανέλαβε με εντολή Τσίπρα έναν βρώμικο ρόλο, λίγο πριν “πέσει” ο ΣΥΡΙΖΑ), οι μάσκες έπεσαν και το ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ “ΣΕΗ” ξεσάλωσε με τα ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ “πανό” “προχθές” στην Επίδαυρο, κλπ, (“Βιαστής Είσαι… “, κλπ)!

Ρωτάμε τον αρχι-που… ρα επικεφαλής του ΣΕΗ να μας πει! Γιατί ο επίσης ΒΙΑΣΤΗΣ και… ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ των ΒΙΑΖΟΜΕΝΩΝ, εκ μέρους του, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; Μήπως επειδή είναι μεταλλαγμένο σε ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ Κομμούνι ή όχι;

Άντε να χαθείτε ρε βρωμιάρηδες, που υπηρετείτε τάχα τον Πολιτισμό και τις Τέχνες! Έχεσε ο… Πολιτισμός και βγήκατε εσείς ρε κολάθρες!.. Βάλτε τώρα και τον… Κομμουνιστή… ΝΤΑΛΑΡΑ (από τα αγαπημένα δημιουργήματα της Χούντας 1967-1973) να βγει και να κάνει σχετικές δηλώσεις, ώστε “να δέσει το γλυκό”, αφού ένας… ΝΤΑΛΑΡΑΣ είναι πάντα “MUST” και “ΙΝ”!.. Ξεφτίλες!..

5.

Millet unutmaz, tarih asla unutmaz!

18.07.2022

Çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından bu yana siyasi hayatımızda ‘tarihin akışını değiştiren’ birçok kritik olay var. Halkın iradesiyle seçilen Adnan Menderes’e 1960 yılında darbe yapılması… 1971 yılında Başbakan Süleyman Demirel’e muhtıra verilmesi… 1980 darbesinde demokrasinin askıya alınması… 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan’ın düşürülmesi…
Ülkemizi onlarca yıl geriye götüren demokratik hayatımızın yüz karası bu olaylar, dış güçlerle yerli iş birlikçilerin entegrasyonu ile gerçekleştirildi.
***
Şüphesiz ki demokrasimizi kesintiye uğratma çabaları bunlarla sınırlı değil. 27 Nisan muhtırası, Gezi kalkışması, FETÖ darbe girişimi gibi olaylar da söz konusu…
2007 Mayıs ayında Ahmet Necdet Sezer’in görev süresi doluyordu. Yeni Cumhurbaşkanı seçilecekti. Çoğunluk AK Parti iktidarındaydı. Doğal olarak da onun adayının seçilmesi gerekiyordu. Seçim öncesinde ülkede başörtüsü ve laiklik tartışmaları alevlendirildi. Cumhuriyet mitingleri düzenlendi. Durup dururken 367 garabeti ortaya atıldı. CHP, Meclis’teki oylamalara katılmayacağını açıkladı.
Nihayet o gün geldi. TBMM’de oylama yapılacak. Ama o günün gecesinde bir sürpriz daha yaşandı. Durumdan vazife çıkaran dönemin Genelkurmay Başkanı, ‘Sözde değil, özde Cumhurbaşkanı’ tanımlamasıyla,  AK Parti’nin önünü kesmek için e-Muhtıra yayımladı. Hükûmet Sözcüsü Cemil Çiçek ise bildiriye sert dille cevap verdi. Gül, cumhurbaşkanı seçildi. CHP soluğu -her zaman olduğu gibi- Anayasa Mahkemesi’nde aldı. Gerekçe de aylar öncesinde işlenen 367 olayıydı. Onlara göre Cumhurbaşkanının en az 367 oyla seçilmesi şarttı. 367 hem toplantı yeter sayısı hem de karar alma sayısı için gerekliydi. O güne kadar seçilen cumhurbaşkanlarında aranmayan 367, AK Parti’ye karşı büyük koz olarak kullanılmıştı. Sonuç, AYM seçimi iptal etti. Malum çevrelerin yüreği -biraz da olsa- soğudu. Daha sonra yapılan iki seçimde de 367 bulunamadı.
MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti’nin göstereceği adaya oy vereceklerini belirterek, krizi çözen önemli bir karar aldı. Cumhur İttifakı’nın ilk adımı da böylece atıldı… Gül, Çankaya Köşkü’ne çıkan ilk AK Partili oldu. Görev süresinin bitmesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. 2017 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile de 367 krizini kökten çözen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçildi. Erdoğan, 2018 yılında halkın yüzde 52 oyuyla seçilen yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu.
MİT’e, yargıya, hükûmete operasyonla yetinmeyen FETÖ’cüler bu kez 15 Temmuz 2016’da darbe girişimine kalkıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı mücadele için meydanlara çağırdı. Sokağa çıkan millî irade FETÖ’nün darbecilerini etkisiz hâle getirdi.
***
Bu iki olayı diğerlerinden ayrı tutmamızın sebebine gelince;
İktidar dik durdu. Millî irade, demokrasiyi içselleştirdiğini ispat etti.  Türk milleti 251 şehit verdi ama demokrasiye sahip çıktı. Vatan sevdalılarının destansı zaferi, hem dünya hem de Türkiye’nin demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. Darbe girişimine destek veren dış güçler ve onların maşaları hüsrana uğradı. Türkiye’nin hiçbir zaman -hangi şartlar altında olursa olsun- işgal edilemeyeceği dünya kamuoyuna ilan edildi.
Türkiye üzerine emel besleyen dış odaklar ders aldılar mı, darbe girişiminin önlenmesini ‘tiyatro’ diye niteleyenler, ‘kontrollü darbe’ diyenler, aradan 6 yıl geçmesine rağmen utanç duydular mı?
Tabii ki hayır… Muhalefet aynı tutumunu artırarak sürdürüyor. Dış güçler ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde inisiyatif almak için “6’lı Masa”da satranç oynuyor!..

TÜRKİYE GAZETESİ

ΚΑI:

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin Batı’yla ilişkileri

15.07.2022

ABD Başkanı Joe Biden’ın 13 Temmuz’da başlayan üç günlük Filistin ve  Suudi Arabistan’a seyahatinin anlamı oldukça önemli..

Joe Biden Washington Post’ta yayımlanan yazısına “Suudi Arabistan’a neden gidiyorum” başlığını atmış..

Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) toplantısına katılacak, bu toplantıda KİK yöneticilerinin yanı sıra Mısır, Irak ve Ürdün yöneticileriyle bir araya gelecek..

Joe Biden, ABD’nin İslam alemi üzerindeki siyasi ağırlığını sergilemek istiyor. Bu amacını da Rusya’ya uygulanan yaptırımların sonuçlarını yumuşatmak için Ortadoğu’dan Avrupa’ya petrol sevkiyatında artış konusunda anlaşma yaparak gösterecek..

Ne var ki Ukrayna krizi yüzünden küresel ve bölgesel jeopolitik coğrafya radikal biçimde değişti. İslam dünyası da çok değişti.

Sonuç olarak Biden’in Filistin ve  Suudi Arabistan’a seyahati, fotoğraf çekiminden başka bir şey olmayacak!

Biden’in bu seyahati, 15 Temmuz’a denk geldi. Bu vesileyle 15 Temmuz’un uluslararası ilişkilere etkisine değinmek istiyorum..

15 TEMMUZ SONRASI YENİ TÜRKİYE

ABD ve AB, Mısır’da başardığı darbeyle iktidar değişikliğini, Türkiyede başaramadı..

15 Temmuz başarısız darbe girişimine halkın direnişi, Türkiye’de sivil-asker ilişkilerinin artık eskisi gibi olamayacağını kesin biçimde gösterdi.

Türkiye, milli iradeyi yönetime hakim kılıp demokratikleşme sürecini ilerlettikçe ordusunu da yenileyerek güçlendirmektedir; ordumuz, her geçen gün madden ve manen güç kazanmaktadır.

Türkiye, ordusunu tam profesyonel ve sivil otoriteyi kabul eden bir güce dönüştürme yoluna girdikçe, uzun vadede Türkiye’nin başta Amerika olmak üzere, Avrupa’yla, Asya’yla ve İslam ülkeleriyle ilişkilerinin daha sağlıklı bir noktaya gelmesini sağlamaktadır.. Bu Türkiye’nin hem NATO içerisindeki yerini hem de uluslararası ilişkilerini daha sağlıklı bir noktaya getirecektir.

15 Temmuz sonrasındaki yeni Türkiye, dostlarına güven, düşmanlarına korku vermeye başladı.

15 TEMMUZ SONRASINDA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Türk Devletleri Teşkilâtı, 3 Ekim 2009’da Nahçıvan’da imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında kurulmuş olan uluslararası örgüttür.

Türk Devletleri Teşkilâtı’nın temeli 1992 yılında Ankara’da ilki düzenlenen Türkçe Konuşan Devletler Devlet Başkanları Zirveleri ile atılmıştır. Daha sonrasında Nahçıvan Anlaşması ile birlikte teşkilât hâlini almıştır.

Öncesinde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, kısa adıyla Türk Konseyi veya “Türk Keneşi” olarak anılan örgütün unvanı, 12 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen İstanbul Zirvesi sırasında Türk Devletleri Teşkilâtı olarak değiştirilmiştir..

Teşkilâtın amacı, Türk Devletleri arasında kapsamlı ve çok taraflı işbirliğini teşvik etmektir.

15 Temmuz’dan sonra varılan Türk Devletleri Teşkilâtı’nın geleceği parlak.. Uluslararası ilişkilerde oyun kurucu olarak ortaya çıkan bu yeni aktör; hem dini, tarihi ve sosyal güç, hem de ekonomik, siyasi ve askeri atılımların da zeminini oluşturacak bir uluslararası platform.

Türk Devletleri Teşkilâtı ağırlık kazandıkça Arap Birliği de toparlanacak, devletler oyununda daha aktif aktörler haline geleceklerdir. 15 Temmuz’dan sonra İslam birliği ufukta görünür hale gelmiştir.

15 TEMMUZ SONRASINDA BATI’YLA İLİŞKİLER

Amerika, 15 Temmuz 2016 başarısız darbe girişiminin arkasında olduğu anlaşılan FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesini bir fırsat olarak değerlendirebilirdi. Amerika, Türkiye’ye yeni sorunlar çıkardı, bu fırsatı kaçırdı.

15 Temmuz darbe girişimiyle Türk-Amerikan ilişkileri yeni bir döneme girdi. Türkiye’nin Amerika’dan FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi talebi, ikili ilişkilerin kısa ve orta vadedeki seyrini belirlemektetir. Amerikan’ın iade konusunda yeterince hassas davranmaması, iki ülkenin ilişkilerinde tamir edilmesi çok zor yaralar açmıştır.

Türk-Amerikan ilişkilerinin AK Parti hükümetleri döneminde bölgesel gelişmelerin de etkisiyle hem derinleştiğini hem çeşitlendiğini hem de daha fazla sorun alanlarının oluştuğunu söyleyebiliriz. İkili ilişkilerde sabitleyici görev yapan askeri ilişkilerin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeni askeri yapılanmayla birlikte eskisi gibi olmasını beklemek gerçekçi olmayacaktır.

Amerikan yönetimi, devlet içinde devlet haline gelen böyle bir yapının en yakın NATO müttefiklerinden biri olan Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini bile bile; Türkiye’de doğrudan demokrasinin varlığına kasteden, demokrasiyi askıya almak için kendi halkına karşı silah kullanmaktan çekinmeyen, devletin en üst düzey kurum ve yetkililerine karşı şiddet kullanan FETÖ örgütün liderini iade etmemesi, Suriye’de PKK / PYD’yi silahlandırıp desteklemesi, Türkiye’nin Rusya’dan S400 alımını krize dönüştürmesi ve ardından ödemesi yapılmış F 35’leri teslim etmemesi iki ülkenin ilişkilerini dinamitlemiştir. Daha önce alınmış F16’ların onarımının yapılmaması ve şantaj aracına dönüştürmesi Amerika’nın nadanlık ve küstahlığının son örneğidir.

Amerika 21. yüzyılın başından beri İslam ülkelerine dönük uyguladığı politikaların, Afganistan işgalinin, Irak işgalinin, Suriye işgalinin, Filistin işgalinin, terör örgütleri kurup kullanmasının hesabını bir gün mutlaka verecektir.. Amerika’nın İslam ülkelerindeki, özellikle Mısır ve Türkiye’deki darbe tertipleri yanına kar kalmayacaktır.

ABD Başkanı Joe Biden, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 2016 yılının Ağustos ayında Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Biden,  15 Temmuz darbe girişiminin arka planını çok iyi biliyor.

AFP haber ajansına konuşan ABD Dış İlişkiler Konseyi üyesi Orta Doğu uzmanı Steven Cook, Türkiye ve ABD’nin farklı çıkarları ve değer yargıları olduğunu belirterek “İki ülke bazı konularda işbirliği yapabilir ancak birbirlerini bağlayan bir ortak nokta kalmadı.” diyor.

Gerçekten de gelinen nokta çok açık: Ankara- Washington arası normalleşmeden ABD’nin kastı, Türkiye’nin Rusya ve Çin ile olan ilişkilerini tersine çevirmesi. Türkiye’nin beklentisi ise ABD’nin Orta Doğu politikasında Türkiye’nin jeopolitik gerçekliğini kabul etmesi ve bu politikada hesaba Türkiye’yi de katması.

Amerika, hala Balkanlar, Ege Denizi, Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Hazar Bölgesi, Kafkaslar ve Karadeniz Bölgesi ile ilgili stratejilerini belirlerken Türkiye’yi yanında değil, karşısında konumladığından bölgeye dönük politikası bu pozisyon üzerine kurulu. Amerikan’ın oyunlarını bozan baş düşman rolünde Türkiye bulunmakta. Başkan Biden ve Pentagon, Türkiye’nin yeni politikalarını kabul ederek ABD’nin bölgesel çıkarlarına zarar vermez.  ABD doğu Akdeniz’i güneyde İsrail, kuzeyde Yunanistan’la tutmuş, her iki ülke de karakolu ve Türkiye’ye harcamaz..

21. yüzyılın başından itibaren yirmi yıllık süreçte Avrupa devletleri İslam alemini işgalde Amerika’yla birlikte hareket etmiştir. Askeri birlikler göndererek destek olmuş, göndermediği zaman da engel olmamıştır.

Kısaca 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin Batı’yla ilişkileri normalleşmeye, bağımsızlık lehine ağırlık kazanmaya başlamıştır.

2022 yılına damgasını vuran Ukrayna-Rusya savaşıyla, dünyada gıda ve enerji krizinin ortaya çıkması gibi gelişmeler, -bölgesel barışın tesisi ile komşu ülkelere tahıl ve enerji aktarımı konusunda- Türkiye’nin bölgesel rolünü ciddi olarak ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya kamuoyunun bildiği üzere BM Genel Kurulu’nda ‘Dünya beşten büyüktür!’ diyerek kapitalist dünya sisteminin çöküşten kurtulabilmek için yeniden yapılanması gerektiğini ilan etmiştir. Türkiye, uzak tutulduğu dünya yönetim masasına bir dünya gücü olarak oturacaktır.

Batı, Türkiye aleyhtarı siyasetinin işe yaramayacağını anlıyor artık.

Hürriyet Gazetesi İlk Sayfası

CIA ve kuklası FETÖ’nün 15 Temmuz’a bakışı!

16.07.2022

15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılındayız.

6 yıl sonra bile, utanmazlık devam ediyor..

Gerçeklerin üzerine örtme girişimleri sürüyor..

CIA’inden FETÖ’süne.

Onlara şirinlik yapan.

Veya şantajları altında ezilen muhaliflere kadar..

Hepsinde, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik organize soru bombardımanı ile kafalarda şüphe oluşturma amaçlı ataklar..

Yurtdışından yayın yapan FETÖ’cü internet sitelerine bakıyorum, gerçeği kabullenme yerine, akla ziyan yorumlar..

Yurt içinden muhalif internet sitelerine bakıyorum..

15 Temmuz’un gözümüzün içine sokulan gerçeklerini görmezden gelip, kıldan tüyden konularla, yaşananların darbe değil, tiyatro olduğuna yönelik algı operasyonları..

Neresinden başlayayım, bilemiyorum ki?

Maliye Bakanlığı’ndan ihraç edilen FETÖ’cü bir bürokrat varmış..

Adı Selçuk Adıgüzel imiş.

FETÖ’cü internet sitesinin anlatımına göre, “15 Temmuz’un henüz sırları arasında olan ölümleri” incelemiş..

“Sır” nitelemesi kendi tanımlamaları..

Gözümüzün önünde, tüm çıplaklığı ile duran darbeyi önce “tiyatro” diye tanımladılar..

Şimdi de ölümlerde “sır” arıyorlar..

Gerçeklerden korkmayan bizler için sorun yok..

Buyrun büyük bir merakla, anlamaya çalışalım. Öğrenmeye çalışalım. Neymiş “sır ölüm”ler..

“Askeri okul öğrencileri masumdur” propagandası yapan CHP’liler de okusunlar..

“Biz hayatımız boyunca FETÖ’yle uzak durduk” algısı üretip, ardından FETÖ’ye en büyük mücadeleyi gerçekleştiren Tayyip Erdoğan’ı devirmek için PKK ile bile işbirliğine soyunabilen İyi Partililer okusunlar..

FETÖ’cü siteden iktibas ediyorum:

“Resmi rakamlarla açık kaynaklardan ulaştığı bilgileri anlatan Adıgüzel yaklaşık 70 kişinin ölümünün askerle hiçbir ilgisi olmadığı sonucuna ulaştı. 15 Temmuz gecesine dair bilgiler de veren Adıgüzel’e göre hem askere hem de vatandaşa ateş eden kişiler vardı.”

Bir çırpıda cevaplayalım..

Günlerce araştırma yapmanıza.

Sorgulamalar yapmanıza gerek yok..

252 şehidden 70’i için dile getirdiğiniz iddia da yalan ama..

Bir saniyeliğine kabul edelim..

Soralım:

“180 şehidin katilleri kimlerdir?”

Hayır, uzatmayacağım konuyu..

Merak ediyorlar ise..

Samimi olarak bir gerçeği arıyorlar ise..

Hodri meydan, ben de arıyorum gerçeği:

15 Temmuz gecesi, savaş uçağı ile Özel Harekat Polislerinin üzerine bomba atılmadı mı?

44 polis birden şehid edilmedi mi?

Tamam, 70 kişinin ölümü sır olsun..

Sadece 44 polisin, TSK’nın savaş uçağı ile bombalanarak şehid edilmesinin arka planının anlatın..

Anlatın da bilelim..

Karanlık oda’dan, eski bir emniyet müdürünün de eşi olan, ki kendisi de FETÖ mağduru olarak tanıtılıyor..

Artık FETÖ’nün elinde, nasıl bir şantaj malzemesi var ise..

Aklını yitirmiş şekilde, istifhamlar oluşturmaya çalışıyor:

“Henüz 15 Temmuz gününün ham görüntülerini görmedik; bilmesi gerekenler biliyor” diyor..

Sanki millet o gün sokakta değil imiş.

Darbeyi bastıran millet, tankların yürütülmesinin ham görüntülerini, canlı olarak izlememiş, karşı çıkmamış, onlara direnmemiş de..

Kemal Kılıçdaroğlu gibi, sehpada kahve fincanı, ekrandan tv kanalı ne verdi ise, darbenin görüntüleri olarak onlar izlenmiş gibi..

“Ham görüntüleri görmedik” diyor, soldan çarklı hanımefendi, CHP’nin televizyonu Halktv’de..

“Örneğin derdest edileceği söylenen Hakan Fidan Genelkurmay’a iki kez gidiyor ve ayrılıyor. En basitinden Hulusi Akar’ın emir subayı Levent Türkkan orada, neden bırakıyorlar” diye devam ediyor adını da verelim, Müyesser Yıldız, kafa karıştırmaya..

Oysa cevabı çok basit..

Gece 03.00’te başlanması gereken darbeyi, saat 14.00’de mi başlatması gerekiyordu, Levent Türkkan’ın..

Bunu mu söylüyor, CHP’nin televizyonunda, karanlık odanın karanlık gazetecisi..

15 Temmuz akşamı 21.00’deki hareketlenmeyi bile FETÖ’cüler, “Akşamın 21.00’inde darbe mi olur, bu bir tiyatro” diye yorumlarken..

Bir de darbeyi tümü ile gündüze mi çekeceklerdi..

Akla ziyan kafa karıştırma numaralarını boşverelim..

İşin merkezindeki, ABD’nin kendi adamına bakalım..

Henri Barkey hepsinin amiri pozisyonunda 15 Temmuz’u yorumluyor..

Bakın ne diyor:

“Bu kadar acemice bir darbeyi ancak aralarında uyum olmayan bir amatörler grubu yapabilir.”

Başarılı olmayan darbeye ne demesini bekliyorsunuz, organizatörün?

“Çok çalıştık, dört dörtlük hazırlık yaptık. Ama başaramadık” demesini mi?

Tabii ki, “Amatörler grubu” diyecek..

44 polisin, savaş uçağı ile şehid edilmesine hiç değinmeden, “aralarında uyum olmayan” diyecek..

Aslında darbenin sadece FETÖ’cüler tarafından değil, onlarla birlikte hareket eden despot kemalist generallerle yapıldığını ifşa edecek..

İşin kemalistlerle birlikte yapıldığını göstermek üzere, karanlık odacı gibi cümle kuracak, Henri Barkey:

“Bu işte bir bit yeniği olduğu çok açık. Kimse ne olduğundan bihaber. Belki istihbarat görevlileri biliyordur ama onlar da çok sınırlı insanla paylaşırlar.”

Ha karanlık odanın “Ham görüntüleri daha izlemedik” söylemi.

Ha ABD’nin Henri Barkey’inin, “belki istihbarat görevlileri biliyordur” söylemi..

Birbirinin kopyası değil mi?

Ve Barkey’den, 15 Temmuz öncesi görüştüğü gezi isyanı organizatörü Osman Kavala’nın da ne numaralar çevirmiş olabileceğini gösterecek şiddette bir çarpıtma:

“Adil Öksüz adını o zaman ilk defa duydum. Açıkçası ne darbedeki ne de Gülen grubundaki rolünü anlamadım. Türk medyası çok yalancı. Bu haberlere nasıl itibar edebilirsiniz ki?”

Adil Öksüz’ün binbir entrika ile yakalanmış iken kaçırılması üzerinden algı oluşturan Barkey’e ve onun izinden giden tüm FETÖ’cülere, onlara eşlik eden fitnecilere sorayım:

“Adil Öksüz ile aynı konumda olan bir de Kemal Batmaz var. Üç aşağı beş yukarı, aynı pozisyonda. O da sivil. O da 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde.. O da, askeri alana o gece niçin girdiğini izah edemeyenlerden.. Batmaz da kaçırılmak istendi ama kaçırılamadı. Şimdi cezaevinde.. Kemal Batmaz suçunu kabul ediyor mu ki, Adil Öksüz’ü hem kaçırıp, hem de onun üzerinden, ‘Aslında FETÖ’nün darbe ile ilgisi yok, Adil Öksüz MİT elemanı. Darbeyi Gülen’e yıkmak için kullanıldı, kaçırıldı’ algısı oluşturuyorsunuz.”

YENİ AKİT

KAI:

Türkiye’yi de tehdit etmişti! John Bolton: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim

Son dakika haberi… Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, CNN televizyonunda başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olduğunu itiraf etti.

 13.07.2022 

 

CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, ilginç bir itirafta bulundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak’ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı.

CIA ve MOSSAD destekli Türkiye planı: Hedefleri 2023'te Erdoğan'ı devirmek

CIA ve MOSSAD destekli Türkiye planı: Hedefleri 2023’te Erdoğan’ı devirmek

Skandal Türkiye girişimi sonrası John Bolton'a cevap: Hadi oradan

Skandal Türkiye girişimi sonrası John Bolton’a cevap: Hadi oradan

John Bolton'dan Türkiye'ye demokrasi getirme iması

John Bolton’dan Türkiye’ye demokrasi getirme iması

Bolton, 6 Ocak olaylarının “dikkatlice planlanmış bir darbe” olarak nitelenmesine yönelik, Trump’ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

Son dakika: Trump destekçileri Kongre binasını bastı: Beyaz Saray'da bomba alarmıTrump destekçileri Kongre binasını bastı: Beyaz Saray’da bomba alarmı

“DARBE YAPMAK İÇİN SON DERECE ZEKİ OLMAYA GEREK YOK.”

Tapper’ın “Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok.” diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı:

Trump'tan Bolton'a akılalmaz sözlerTrump’tan Bolton’a akılalmaz sözler

“Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil.”

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John BoltonBeyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton

”TÜRKİYE’DE ALARMA GEÇMENIN VAKTİ GELDİ”

Bolton kurucusu olduğu ‘Türk Demokrasi Projesi’ derneğini desteklediğini belirterek Türkiye hakkında provokatif açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan’ı hedef alan Bolton “Türkiye’de alarma geçmenin vakti geldi. Bir zamanlar güvenilir NATO müttefiki şimdi demokrasiye sırtını dönüyor ve Rusya’yı kucaklıyor. Projeye katılmaktan memnunum.” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA

6.

Prof. Dr. Albay’dan Sazlıdere açıklaması: Siyanobakteri artışı olduğunu gözlemledik

İstanbul’un su kaynaklarından Sazlıdere Barajı’ndaki renk değişimiyle ilgili yapılan incelemenin sonucunu açıklayan Prof. Dr. Meriç Albay, “Barajın küçük bir bölgesinde yoğun şekilde siyanobakteri artışı olduğunu gözlemledik” dedi.

 15.07.2022
İstanbul’da su kaynaklarından Sazlıdere Barajı’nın üzerini yeşil ve mavi tabaka kapladı. Suyun üzerine ayrı bir katman oluşturan tabakanın göl kenarındaki otlara ve taşlara da bulaştığı görüldü. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nden ekip de Sazlıdere Barajı’ndan örnek alarak inceleme yaptı. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi İçsu Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalı Prof. Dr. Meriç Albay yaptığı açıklamada, “İstanbul Sazlıdere Barajı’nda örnekleme yaptık. Barajın küçük bir bölgesinde yoğun şekilde siyanobakteri artışı olduğunu gözlemledik. Su seviyesinin düşmeye başladığı yaz ve sonbahar aylarında halk sağlığı bakımından baraj ve göllerin dikkatle izlenmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

SİYANOBAKTERİ NEDİR 

Siyanobakteri, hava sıcaklıkları ve sudaki azot ile fosfor artışı nedeniyle oluşan bitkisel plankton türüdür. Uzmanlar, siyanobakterilerin aşırı çoğalmaları sıklığı giderek artan ve tüm su kaynaklarını tehdit eden önemli bir sorun olduğuna da dikkat çekiyor.

 

İSKİ: DOĞAL SÜREÇ 

İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Sazlıdere Barajı’nda meydana gelen renk değişimi doğal bir süreç olup, suyun durgunlaşması sebebiyle ortaya çıkmıştır. Mavi ve yeşil renkteki alglerin oluşturduğu bu durumun ortalama 10 gün içerisinde ortadan kalkması ve suyun normal haline dönmesi beklenmektedir. Öte yandan alglerin meydana geldiği kısım, barajın su alma yapısından uzak ve alglerin miktarı da azdır. İSKİ’nin İstanbul’a 365 gün 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede su sağladığını hatırlatarak saygıdeğer İstanbullulara önemle duyururuz”

KAYNAK: DHA

7.

Vucic: Daha büyük bir dünya savaşından korkuyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, kendisini en çok endişelendiren şeyin; Ukrayna’daki savaşın bir dünya savaşına dönüşmesi olduğunu söyledi.

Vucic: Daha büyük bir dünya savaşından korkuyorum

ΠΡΩΤΟΣ… ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ… ΧΙΟΥ!

14.07.2022 

 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna’daki Rus işgali hakkında konuştu.

Pink TV’ye konuşan ve tüm Batı dünyasının Ukrayna üzerinden Rusya’yla savaştığını söyleyen Vucic, “Şimdi olduğundan çok daha ağır bir savaş olabilir diye korkuyorum” dedi.

ΤΙ “ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”, ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΗ, ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΟΛΤΙΚΗ ΠΑΛΙΟΚΟΥΦΑΛΑ ΒΟΥΪΣΙΤΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ;  ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ9 ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ “ΑΝΤΟΝΟΦ”………… ;;;;;;

VUCİC 90’LARI HATIRLATTI

Dünya siyasetinde yaşanan bu değişiklikler nedeniyle Balkanlar’da, 1990’lardaki çatışmanın “ikinci bölümünün” yaşanmasından endişe duyduğunu kaydeden Vucic, Sırbistan’ın kendi bölgesinde silahlı faaliyetlerden yaşanmasından her ne pahasına olursa olsun kaçınacağının altını çizdi.

“GAZ TEDARİĞİNDE SORUN ÇIKARSA BÜYÜK PROBLEM YAŞARIZ”

Sırbistan’ın enerji rezervlerine ilişkin değerlendirmede de bulunan Vucic, ülkenin 77 gün yetecek dizel ve 65 gün yetecek benzin rezervi bulunduğunu fakat gaz tedariğinde sorun çıkması halinde büyük problemlerle karşılaşılabileceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan TaluHaber7.com – Dış Haberler Sorumlu Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

8.

Türkiye BRICS’e üye olmak için başvuru yapacak

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır’ın; BRICS’e üye olmaya hazırlandığını söyledi. Anand, bu ülkelerin yakın zamanda başvuru yapacağını dile getirdi.

Türkiye BRICS'e üye olmak için başvuru yapacak
14.07.2022

 

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın (BRICS), ekonomik işbirliği yönünde 2009 yılında kurduğu oluşumda yeni gelişmeler yaşanıyor. BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, Arjantin ve İran’ın geçtiğimiz haziran ayında yaptıkları üyelik başvurusunu hatırlatırken; Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır’ın da BRICS’e katılım için başvuru yapmaya hazırlandığını söyledi.

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima AnandBRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand

“ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BRICS’E KATILACAKLARINI UMUYORUZ”

Anand açıklamasında, “Arjantin ve İran’a ek olarak Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır da kuruluşa üyelik başvuruları sunmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un geçtiğimiz 1-2 Haziran tarihinde Riyad’a gerçekleştirdiği ziyarette bu konu gündeme geldi. Rusya, Suudi Arabistan’ın örgüte katılma isteğini destekledi. Ayrıca Türkiye ve Mısır da BRICS’e katılım için ilgi gösteriyor. Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır’ın, BRICS’e katılımının çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini umuyorum. Bunun güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. Elbette genişleme her zaman olumlu algılanır. Bu BRICS’in tüm dünyadaki nüfuzunu açık şekilde artıracaktır” ifadelerini kullandı.

2018'de Erdoğan'ın da katıldığı BRICS Zirvesi'nden bir kare2018’de Erdoğan’ın da katıldığı BRICS Zirvesi’nden bir kare

TÜRKİYE’NİN OLASI BRICS ÜYELİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018’de Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenen 10’uncu BRICS Zirvesi’ne “özel davetli lider” olarak katılmış ve Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda isteğini dile getirmişti.

2018'de Erdoğan'ın da katıldığı BRICS Zirvesi'nden bir kare2018’de Erdoğan’ın da katıldığı BRICS Zirvesi’nden bir kare

KAYNAK: İHA
Erkan TaluHaber7.com – Dış Haberler Sorumlu Editörü

9.

Biden İsrail’de konuştu: Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok

ABD Başkanı Joe Biden, 13-16 Temmuz’da İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan’ı kapsayan bölge ziyaretinin ilk durağı olan İsrail’in başkenti Tel Aviv’e ulaştı. Biden yaptığı açıklamada, ”Siyonist olman için Yahudi olmana gerek yok.” dedi.

10.

ABD Türkiye İlişkileri Bozulabilir mi?

14.07.2022

ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Madrid’de “(Türkiye’ye) F-16 uçaklarını satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil.” şeklindeki açıklamaları, ABD’deki Türkiye karşıtı lobileri harekete geçirdi. Bu lobiler, ABD Kongresinde yer alan 35 milletvekilinin imzaladığı bir yazı ile Başkan Biden’a “Türkiye’ye F-16 satmayın” mesajı, arkasından da Biden’a Türkiye’yi kötüleyen skandal bir mektup gönderdiler. Lobilerin Türk karşıtı hamleleri bizi şaşırtmıyor ancak meydanı bu dezenformasyon ustalarına bırakmak da doğru değil.

Şimdi gelelim ABD bu lobilerin etkisinde kalır mı konusuna; ABD’nin Balkanlar, Adalar Denizi, Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Hazar Bölgesi, Kafkaslar ve Karadeniz Bölgesi ile ilgili stratejileri, Türkiye üzerine kurulu. Başrolde Türkiye bulunmakta. Başkan Biden’in ve Pentagon’un bu kışkırtmalara kapılmalarının ABD’nin bölgesel çıkarlarına zarar vereceği kesin. Yunanistan siyasi akla göre artık ABD için eskisi kadar önemli bir ülke değil. Yunan lobisinin çığırtkanlığı gerçekte bir düş kırıklığının gözyaşları.

Bana göre, Türkiye’nin Adalar Denizi’nde organize ettiği EFES-2022 askeri tatbikatına ABD’ye ilaveten 37 farklı ülkenin katılması Türkiye’nin bölgesel bir güç olarak ne denli önemli bir konumda olduğunu ortaya koyuyor. Orta Doğu’da bir dönem ABD’nin müttefiki konumuna yükseltilen Türkiye karşıtı örgütlerin, başarısızlıkları ile bu konumlarını süreç içinde kaybetmeleri ve 2022 yılına damgasını vuran Ukrayna-Rusya savaşıyla, dünyada gıda ve enerji krizinin ortaya çıkması gibi gelişmeler, -bölgesel barışın tesisi ile komşu ülkelere tahıl ve enerji aktarımı konusunda- Türkiye’nin bölgesel değerini ciddi olarak ortaya koydu. Ki, ABD Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’nin F-16 filosunun modernize edilmesine destek çıkması ABD’nin bölgesel çıkarlarının Türkiye ile ne denli bağlantılı olduğunun göstergesi.

Tüm bu realitelere karşın ABD Başkanı Biden, ABD Kongresini ikna edemez ve Türkiye’ye yeni F-16 satışı gerçekleşemez ise Batı bloku içinde merkez kaymasının oluşmaya başlaması kaçınılmaz. ABD’nin, lobilerin çığırtkanlığı sonucunda İncirlik hava ve elektronik dinleme üssünü, Kürecik Hava Savunma sistemini, Sinop bölgesel dinleme tesislerini ve özellikle Türkiye’yi müttefik olarak kaybetmesinin, kendisi için -bölgesel olarak- büyük oranda güç kaybına yol açacağı açık.

Merkez kaymasından kasıt, ABD’nin doğudaki yönetim erkini başka ülkelere teslim etmesi. Bu kayma, Türkiye ile İngiltere arasındaki askeri ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi olarak ortaya çıkabilir mesela… Batı blokunun ABD odaklı merkezi, doğu istikametinde Avrupa’ya doğru kaymaya başlayabilir. En önemlisi de Ankara’nın Washington’a bir katre kalan güveni iyice yok olabilir. Yani, ABD’nin artık zayıflamaya başlamış olan Balkanlar, Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Kafkaslar’daki etkisi, bölgesel güç olan Türkiye ile bozuşması ile kopma noktasına gelecek.

Özetle ABD artık tarafını seçmek zorunda. İşi düştüğünde “müttefikiz dostum!” diyerek bir parmak bal çaldığı Türkiye mi? Yoksa günümüzde artık bölgesel önemini kaybetmiş Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi ve Ermenistan gibi zayıf ve önemsiz ülkeler mi? Sadece lobicilikten beslenen bu dezenformasyon ustalarından etkilenmesinin, ABD’nin aleyhine olacağı önemli bir gerçek olarak ortada dururken, Biden ve tayfasının aklıselim hareket etmesi gerekecek.

Prof. Dr. (İnş. Müh.), Doç. Dr. (UA. İliş.) Ata ATUN

Dekan, Kıbrıs İlim Üniversitesi

KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-