1976 – 2019, Ε/ΥΠΕΞ: Τί Άλλαξε Άραγε, Ρε… Πατριδο-Τσιφλικο-Αφεντάδες μας; Ποιός Θα Απαντήσει Στους Έλληνες;

Φίλοι μου!

– Για τις ελληνικές ΕΔ, λίγο – πολύ τα έχουμε πει, γράψει, όλο και κάτι θα έχετε… “μυριστεί”, για το δικό τους… διαρκές Βαθύ Κράτος!.. Σας έχουμε γράψει πχ όλα τα ονόματα των στρατιωτικών – μελών, των κλικών των Χουντικών, 1967 – 1974, εντός των ΕΕΔ, όπως επίσης έχουμε αναφερθεί και σε πολλλά από τα “άξια κλαυσίγελου” μετέπειτα δρώμενα στο ΥΠΑΜ (ΥΠΑΜ ως συνολικό Οργανισμό, μαζί δηλαδή με τα 4 Επιτελεία του), δρώμενα που φτάνουν έως τις ημέρες μας!.. Ανασκαλέψτε ξανά το… “σάϊτ” μας και θα βρείτε πολλά!..

– Σήμερα, θα διαβάσετε, πιο κάτω, ατόφιο, ένα άρθρο, ενός μάλλον… γνωστού Έλληνα, αχαχαχαχαχαχαχα, σχετικό με τις κλίκες, κλπ, στην άλλη μεγάλη θεμελιακή κολόνα της κάθε Ε/Κ-Β, σ’ αυτήν του Ε/ΥΠΕΞ!.. Πρόκειται για μια φωνή από τα παλιά, Κε… Δένδια!..

[Κε Δένδια! Είστε άραγε ακόμα Δικηγόρος των Κυβερνητών της ΕΕ, … Σοσιαλιστών ΜΕΓΑΛΟ – “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ” “ΡΟΤΣΙΛΝΤ” στην Ελλάδα, όπως διαβάζω; Το ρωτώ, διότι πλέον είστε ΥΠΕΞ, ήτοι το Νο “1” Υπουργός της Κ-Β μας, και ίσως να μην ήταν ορθό να είστε ακόμα δικηγόρος τους, για μια σειρά από λόγους σχετικούς με εσάς κυρίως, αλλά και με τους ίδιους τους ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Με βάση την δική σας αυτήν ιδιότητα, σεβαστέ Κε Υπουργέ (πρώην ή και νυν εισέτι ιδιότητα, δεν γνωρίζω), με το που εξελέγητε Κ-Β και τοποθετηθήκατε στην θέση που σήμερα κατέχετε από τον Κο Π-Θ, είχαμε αμέσως γράψει σχετικά με την… ρότα που θα ακολουθούσε η νέα Κ-Β μας!.. (Μπορείτε εδώ να βρείτε το σχετικό μας “άρθρο – παρέμβαση” τότε)!.. Και όπως όλα δείχνουν Κε Υπουργέ, με βάση το ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ“… του ΣΟΡΟΣ, θέμα που αυτός ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ “το έχει αναλάβει εργολαβία”, όπως είναι η χαρακτηριστική λαϊκή μας φράση, βάσει προφανώς κειμένου παγκοσμίου σχεδιασμού, «δεν πέσαμε έξω» και για εσάς, δηλαδή για την Κ-Β της ΝΔ (μετά και από τις 100% ΟΡΘΕΣ εκτιμήσεις μας  για τον “ΣΟΡΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός είχε εκλεγεί το 2015 Κ-Β), ούτε “κατά κεραίαν”!

Εύχομαι όμως, ειλικρινά Κε Δένδια, να διαψευστούμε / – τώ και να σας ζητήσω “συγγνώμη (αυτό είχαμε γράψει, για άλλους λόγους βεβαίως των ιδικών σας, και στην μόλις τότε εκλεγείσα το 2015 Κ-Β μας, αλλά δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε), και η διαφορά των 2 Κ-Β μας, αυτών του 2015 και του σήμερα,  να μην είναι μόνον η διαφορά των… ονομάτων των πολιτικών Πατρώνων σας, που διέπονται από την ίδια ακριβώς ιδεολογία, ήτοι οι ΣΥΡΙΖΑΟΙ του ΣΟΡΟΣ και εσείς, οι ΝΔούληδες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ]!..

  • Και τώρα διαβάζετε παρακάτω ΟΛΟΙ(!) ΠΡΟ-ΣΕ-ΚΤΙ-ΚΑ !!!

ΤΟ… ΑΙΩΝΙΟ (;) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ “ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ”…

ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ

(…Επιστημονικό και Μη)!

-/-

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… “ΜΠΑΙΝΕΙ” Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Οικογενειοκρατία και Διακρίσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών

του 

Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

14-05-1976

Σχετική εικόνα

– Το ΥΠΕΞ αποκτά ίσως σύντομα νέο Οργανισμό, οι παλιές αδυναμίες όμως μένουν. Οι “ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις της διοικητικής οργανώσεως του Υπουργείου”, για τις οποίες μιλάει η μακαρονοειδώς διατυπωμένη “εισηγητική έκθεσις”, αποτελούν, κατά το μεγαλύτερο μέρος, ξεπερασμένα οργανωτικά μοντέλα, που βασίζονται σε αναχρονιστικές αντιλήψεις λειτουργίας της διπλωματικής υπηρεσίας. Συγχρόνως τσιμεντοποιούν το σημερινό καθεστώς της οικογενειοκρατίας και των διακρίσεων στο ΥΠΕΞ.

– Και με τον νέο Οργανισμό, το ΥΠΕΞ παραμένει στα χέρια ορισμένων οικογενειακών κλικών, με αποφασιστική επιρροή αυτών που συνεργάστηκαν με την Χούντα, ακόμα και εκείνων που μέχρι την τελευταία στιγμή αποτελούσαν όργανα, τουλάχιστον προετοιμασίας, της πολιτικής Ιωαννίδη στην Κύπρο. Μια υπηρεσία, που οι υπάλληλοί της δεν προβαδίζουν μόνον των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα βαθμό – και τις ανάλογες αποδοχές – αλλά και με διακρίσεις ανάμεσα στους ίδιους τους υπαλλήλους της, όπως πχ, τους διπλωματικούς και τους διοικητικούς.

– Η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει με τον νέο Οργανισμό. Και ιδιαίτερα δεν αίρονται οι διακρίσεις σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων. Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δεν εφαρμόζονται γι’ αυτούς οι διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δεν τους δίνεται κανένα επίδομα απ’ αυτά που παίρνουν οι διπλωματικοί, ούτε όταν βρίσκονται μαζί τους στο εξωτερικό.

– Αποκτούν πάντως Γενικό Διευθυντή. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου φρόντισαν μάλιστα να τοποθετήσουν στο σχέδιο του Οργανισμού και την φωτογραφία του πρώτου  που θα καταλάβει την θέση αυτή. Στο άρθρο 102, παράγρ. β προβλέπεται: “Εις τον 1ον βαθμόν της Διοικητικής Ιεραρχίας (Γενικού Διευθυντού), δύναται να προάγεται Δντης Α’ τάξεως, μετά εξαετή ευδόκιμον παραμονήν εις τον βαθμόν τούτον, εξ ης τουλάχιστον τετραετή υπηρεσίαν ως προϊσταμένου Διευθύνσεως των Οικονομικών Υπηρεσιών και κατόπιν συμφώνου γνώμης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου”.

ΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ

– Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, που είναι περίπου γύρω στους 750 -διπλάσιοι των διπλωματικών- αποτελούν από την εποχή ιδρύσεως του ΥΠΕΞ μια ιδιαίτερη κατηγορία υπαλλήλων, που αρχικά έφεραν τον τίτλο του αρχειοφύλακα. Σιγά – Σιγά όμως άρχισαν να πληθαίνουν. Η μεγάλη εισροή διοικητικών υπαλλήλων έγινε κατά την περίοδο του Ε. ΑΒΕΡΩΦ και αργότερα, μόνον ο Σταύρος ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ μπόρεσε να τον συναγωνιστεί. Η πλειοψηφία των προσληφθέντων δεν γνωρίζει ούτε μια ξένη γλώσσα.

– Αναμφίβολα, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποτελούν τους πληβείους του ΥΠΕΞ: τους χρησιμοποιούν οι διπλωματικοί για να κάνουν τις δουλειές, που αυτοί θεωρούν ανάρμοστες για την “διπλωματική” τους ιδιότητα, τους φέρονται με υπεροψία και καταφανή σνομπισμό και δεν χάνουν ευκαιρία να μη το υπογραμμίζουν, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι εξετάσεις για την πρόσληψή τους γίνονται από διπλωματικούς, το ίδιο και οι κρίσεις προαγωγής, μεταθέσεις, κλπ. Διπλωματικό διαβατήριο δεν δικαιούνται, παρ’ ότι, πχ, εκδίδεται για τους εμπορικούς ακολούθους που ανήκουν στο Υπουργείο Εμπορίου.

– Μετάταξη διοικητικού υπαλλήλου στον διπλωματικό κλάδο, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, παρ’ ότι διοικητικοί υπάλληλοι είχαν μέχρι τώρα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Χαρακτηριστική περίπτωση του πνεύματος της κάστας που επικρατεί στο διπλωματικό σώμα είναι, ότι καταπολεμήθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή η μετάταξη του Φαίδωνα ΣΠΑΘΑΡΗ, ενός υπαλλήλου με πτυχία και γνώση ξένων γλωσσών, αλλά και ουσιαστικά προσόντα. Τελικά ο υπάλληλος αυτός αποχώρησε από το Υπουργείο.

– Σιγά – σιγά ο κλάδος των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου χρησιμοποιήθηκε και αναπτύχθηκε  για την προώθηση των “ημετέρων”, την διείσδυση ανθρώπων της ΚΥΠ στην υπηρεσία αυτή, για να κάνουν με τον τρόπο αυτό καριέρα ορισμένοι, έξω από κάθε  υπηρεσιακή λογική, αλλά και δημοσιοϋπαλληλική πρακτική.

– Έτσι, πχ, υπάλληλος που διορίστηκε στις 23-07-1965 έγινε στις 18-03-1970 Δντης Α’. Μέσα, δηλαδή, σε μια πενταετία έφτασε στην κορυφή της υπαλληλικής ιεραρχίας. Ενώ, συνάδελφός του, που διορίστηκε, πχ στις 19-05-1945, έγινε Δντης Α΄ στις 21-03-1967, μετά, δηλαδή, από 22 χρόνια!

– Άλλος υπάλληλος διορίζεται με το βαθμό του Τμηματάρχη Β’  στο Λάγος της Νιγηρίας, στις 21-12-1966. Ο διορισμός ακυρώνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 24/30-05-1969, εν τούτοις διορίζεται και πάλι με τον βαθμό του Δντού Β’ αυτή τη φορά. Με το βαθμό δε αυτό και λόγω των σχέσεων του με τον Μ. ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ παρέμεινε μέχρι και το 1974 στην καίρια θέση της Διευθύνσεως Προσωπικού. Σήμερα έχει και αυτός τον βαθμό του Διευθυντού Α’. Κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο γυιός πρώην Δντού του πολιτικού γραφείου του Παν. ΠΙΠΙΝΕΛΗ, διορίστηκε στο υπουργείο, στις 31-12-1968, με τον βαθμό Τμηματάρχη Β’.

– Αυτά είναι μερικά παραδείγματα της καταστάσεως που επικρατεί στον κλάδο των διοικητικών υπαλλήλων στο ΥΠΕΞ. Αλλά, δεν είναι μόνον οι διοικητικοί: υπάρχει σειρά υπαλλήλων, διπλωματικών και μη, που διαθέτουν “δόντια”, που δεν είναι “κλασσικά”.

– Αξιοσημείωτο είναι ότι μερικοί υπάλληλοι υπηρετούν πάντα σε ορισμένες θέσεις, όχι βέβαια λόγω ειδικότητας. Έτσι, βλέπει κανείς κατά καιρούς τους ίδιους υπαλλήλους να εναλλάσσονται στη Δνση ΝΑΤΟ του υπουργείου, στην αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ ή στην Πρώτη Πολιτική Δνση, που ασχολείται με τις ανατολικές χώρες. Πρόκειται γι’ αυτούς που με βάση “συμμαχικά κριτήρια” μπορούν να “βλέπουν” μυστικά του ΝΑΤΟ, τα cosmic. Και όπως φαίνεται, τα κριτήρια αυτά δεν καθορίζονται από την ελληνική Κ-Β, αλλά από ξένους. Υπάρχουν, δηλαδή, διπλωμάτες στους οποίους μπορεί να έχει εμπιστοσύνη η ελληνική Κ-Β και άλλοι τους οποίους εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ή οποιοσδήποτε άλλος ασχολείται επίσημα ή ανεπίσημα με την Ελλάδα.

25 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

– Η ομάδα Μπίτσιου, που αποτελείται από τους υπηρετήσαντες την Χούντα και ελέγχει σήμερα το υπουργείο, έχει σήμερα δύο στόχους: να περισώσει τους “εκτεθέντες” κατά την επταετία και να προωθήσει τους δικούς της ανθρώπους στην ηγεσία της υπηρεσίας.

– Σ’ αυτό ενισχύεται και από την οικογενειοκρατία μέσα στο ΥΠΕΞ. Πρόκειται για πρωτοφανή κατάσταση: ένα ολόκληρο υπουργείο να ελέγχεται από 25 περίπου οικογένειες. Ιδού τα οικογενειακά πλέγματα του ΥΠΕΞ:

  • Αντώνιος ΚΟΡΑΝΤΗΣ και Ιωάννης ΚΟΡΑΝΤΗΣ. Πατέρας κα γυιός.
  • Λύσσανδρος ΜΗΛΙΑΡΕΣΣΗΣ – ΦΩΚΑΣ και Αλέξανδρος ΜΗΛΙΑΡΕΣΣΗΣ – ΦΩΚΑΣ – αδέλφια και ο θείος τους Κων-νος ΜΗΛΙΑΡΕΣΣΗΣ. Αλλά και ο πατέρας των δύο πρώτων, Αριστομένης ΜΗΛΙΑΡΕΣΣΗΣ ήταν επίσης πρεσβευτής.
  • Θεμιστοκλής ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ και Λεωνίδας ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ. Πατέρας και γυιός. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει μάλιστα και το εξής αμίμητο: ο πατέρας υπηρετεί ως πρεσβευτής στην Οττάβα του Καναδά και ο γυιός ως Γ’ Γραμματέας, στο Προξενείο στο Τορόντο. Δηλαδή, ο πατέρας συντάσσει τις εκθέσεις υπηρεσιακής ικανότητος του γυιού του! !
  • Ευστάθιος ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ και Εμμανουήλ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ. Πατέρας και γυιός.
  • Κων. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ και Ελευθέριος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ. Αδέλφια.
  • Γεώργιος ΠΕΤΡΟΥΝΑΚΟΣ και Δημήτριος ΠΕΤΡΟΥΝΑΚΟΣ. Αδέλφια, ανεψιοί του φιλογερμανού άλλοτε πρέσβη Τζιρακόπουλου.
  • Δημήτριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΓΚΟΥΡΑΣ, γυιός του πρώην πρεσβευτή και υπουργού του Κόλλια, Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΓΚΟΥΡΑ και ο ανεψιός του δεύτερου Αδαμ. ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.
  • Σόλων ΚΟΝΤΟΥΜΑΣ και ο ανεψιός του, Δημήτριος ΚΟΝΤΟΥΜΑΣ.
  • Ο Γεώργιος ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ συνταξιούχος πρεσβευτής και υφυπουργός του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, φρόντισε και τακτοποίησε στο υπουργείο: τον γυιό του, Χαράλαμπο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, τον γαμπρό του Κων. ΑΙΛΙΑΝΟ και τον ανεψιό από αδελφή του, Χαράλαμπο ΚΑΡΑΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗ.
  • Στέφανος ΡΟΚΑΝΑΣ και οι ανεψιοί του, Στυλιανός και Χαράλαμπος.
  • Λεωνίδας ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ και η αδελφή του Κική ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ. Ο πατέρας τους ήταν επίσης στο υπουργείο, Δντης Διοικητικού.
  • Αριστοτέλης ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ και ο ανεψιός του, Νικόλαος ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
  • Παναγιώτης ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΣ και Άγις ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΣ. Αδέλφια.
  • Αντώνιος και Ευάγγελος ΝΟΜΙΚΟΣ. Αδέλφια.
  • Γεώργιος και Φώτιος ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ. Αδέλφια.
  • Αγορή ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ, Παρασκευή ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ και Μιχαήλ ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΣ. Αδέλφια. Και οι 3 διοικητικοί υπάλληλοι.
  • Αλέξανδρος και Αριστείδης ΣΑΝΔΗΣ. Αδέλφια.
  • Ο Αλ. ΡΑΦΑΗΛ είναι γυιός του πρεσβευτή ΡΑΦΑΗΛ και ανεψιός του επίσης πρέσβυ, Αριστ. ΠΗΛΑΒΑΚΗ. Ανεψιός του τελευταίου είναι επίσης και ο Παύλος ΠΗΛΑΒΑΚΗΣ.

– Υπάρχουν βεβαίως και άλλα διοικογενειακά πλέγματα, που δημιουργούνται κυρίως από συγγένειες αγχιστείας. Καθώς και άλλοι, που πήραν θέσεις στο υπουργείο ως προίκα, επειδή παντρεύτηκαν την κόρη του ενός ή του άλλου διπλωμάτη ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να είχε σχέση με το ΥΠΕΞ. Μερικοί απ’ αυτούς χώρισαν, τους έμεινε παρ’ όλα αυτά το σημαντικότερο θηλυκό: η θέση.

– Κάτω από τις συνθήκες αυτές, είναι δύσκολο να επιχειρηθεί και να επιτύχει ανανέωση στο ΥΠΕΞ. Κάτι οι συγγένειες, κάτι οι κλίκες, κάτι οι “σύμμαχοι”, κάτι η ΚΥΠ, το έχουν μεταβάλλει σε κλασσική περίπτωση φαυλοκρατίας.

– Επικεφαλής του ΥΠΕΞ βρίσκεται ένας διπλωμάτης, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εκτελεστικό όργανο, «πού θα βρει άλλον ο Καραμανλής να τον έχει σήκω – σήκω, κάτσε – κάτσε», παραδέχεται ο ίδιος. Με τον ζήλο που υπηρετεί σήμερα τον Κων. Καραμανλή, υπηρέτησε στο παρελθόν και την Χούντα. Διακατέχεται και αυτός από το πνεύμα της αλληλεγγύης προς τους χουντικούς του υπουργείου του και έχει επιτύχει μέχρι σήμερα όχι μόνο να τους σώσει, αλλά και να τοποθετήσει τους περισσότερους απ’ αυτούς σε καίριες θέσεις.

– Ο Υπουργός, ένας συνταξιούχος του Ο.Η.Ε., που δεν ασχολήθηκε στο παρελθόν ποτέ με την Ελλάδα και γνώριζε τα εσωτερικά της, τόσο, όσο και ένας ξένος συνάδελφός του στον Ο.Η.Ε., βρίσκεται έξω από κάθε πραγματικότητα, υπηρεσιακή και πολιτική.

– Μόνο με την τροποποίηση του Οργανισμού του ΥΠΕΞ, έστω και αν το σημερινό σχέδιο ήταν κατάλληλο, δύσκολα θα μεταβαλλόταν η κατάσταση. Το πρόβλημα του ΥΠΕΞ δεν είναι μόνον η απαρχαιωμένη οργανωτική δομή και λειτουργία του, αλλά – κυρίως – η ποιότητα και η νοοτροπία της πλειοψηφίας των ανθρώπων που υπηρετούν σ’ αυτό.

– Αν θέλει η Κ-Β ν’ ασκήσει εξωτερική πολιτική, χρειάζεται πρώτα – πρώτα έναν Υπουργό των Εξωτερικών και στη συνέχεια, για να παρακάμψει το θέμα της μονιμότητας των υπαλλήλων, να προχωρήσει στον διορισμό πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων και άλλων ειδικών, με τους οποίους θα πλαισιώσει τους σημερινούς κατάλληλους και ικανούς διπλωμάτες που παραγκωνίζονται από την “κλίκα Μπίτσιου”. Ο Ν. ΠΟΛΙΤΗΣ δεν ήταν διπλωμάτης και ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σε καίριες θέσεις και λεπτές διπλωματικές αποστολές “κοινούς θνητούς”.

– Σαν παραλλαγή της γνωστής φράσεως του Ναπολέοντα για τον πόλεμο, θα μπορούσε να πει κανείς: «η διπλωματία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτεί κανείς στους διπλωμάτες». Και για να είναι κανείς δίκαιος θα πρέπει να πει: «… όχι μόνον στους διπλωμάτες».

-/-

– ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ, ΑΡΘΡΟ “ΦΩΤΙΑ” ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ 17Ν, ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ Α. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ,

Σχετική εικόνα

ΔΗΛΑΔΗ ΦΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΛΑΪΚΕΣ, ΕΝΩΤΙΚΕΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ, ΦΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ“, ΔΕΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΩΣ… ΠΝΕΥΜΑ, ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ Σ’ ΑΥΤΟ “ΔΙΑΠΛΟΚΗ”!

  • ΚΕ ΔΕΝΔΙΑ!

– ΚΑΛΕΙΣΑΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ… ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΚΛΠ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ, ΝΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΕΞ “ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΓΙΝΕΙ “ΕΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩ” ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ “ΑΔΕΛΦΟ” ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΟ ΥΠΑΜ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” (“ΠΡΟ-ΠΟ”), ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΣΑΣ… “ΠΑΤΗΜΑΤΑ”, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ “ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ” ΣΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ… ΑΡΜΟΥΣ ΣΑΣ!..

– ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΕΩΡΩ “ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ” ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ -ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΟΥ “ΑΛΛΑΓΕΣ” ΣΤΟ ΥΠΕΞ- ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Ε/ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΛΑΟ (ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ), ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΧ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΩΣ ΗΤΤΕΣ* ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ, ΒΑΡΙΕΣ, ΕΠΩΔΥΝΕΣ, ΚΛΠ, ΑΛΛΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!.. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΡΙΣΕ ΕΣΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Π-Θ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Κ-Β ΔΡ ΚΟΣ Χ. ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ, Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!.. (ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΒΓΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΠΡΟ-ΣΩ-ΠΙ-ΚΑ, ΚΑΘ’ ΟΣΟΝ ΕΠΙ “ΣΥΡΙΖΑ” ΓΙΝΟΤΑΝ… “ΤΗΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ”!.. ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΧ ΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣ ΤΟΥ… ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ, ΕΦΕΡΕΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ… “ΒΑΡΥ-ΚΑΨΟΥΡΗΣ” ΜΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ! Α! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ! ΚΑΙ Η “Χ. ΑΥΓΗ” ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΥ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ “ΠΛΕΥΡΙΣΕΙ” ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ “ΣΟΡΟΣ-ΜΚΟ! ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΩΣ “ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΛΦΙ” ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ!.. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΜΑ;

* ΗΤΤΕΣ:

ΙΜΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, ΕΛΣΙΝΚΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ  (ΟΣΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΚΛΠ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΡ-CIA, ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-FA, ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ CIA, ΕΠΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, – ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΑΣ- ΕΙΝΑΙ -ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ- ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΟΙ 9 ΣΤΟΥΣ 10, ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ “ΜΙΤ”), ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Ε-Τ ΠΡΟΣΕΓΙΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΠ – ΤΖΕΜ, ΚΛΠ, “ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ”, ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2115,  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ “ΣΟΡΟΣ-ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ”! ΜΟΝΟΝ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ!..

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΟΥ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΑΙ ΩΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ Π-Θ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ “ΤΥΠΟΙΣ”- “ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ”!.. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΕΝΟΗΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ!..

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ… ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ!

– ΤΕΛΟΣ, ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΒΕΛΗΜΕΝΟ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ” ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Π-Θ ΝΑ “ΠΙΕΣΕΙ” ΤΗΝ Ε/ΘΕΜΙΔΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ Ε/ΔΙΑΚΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΑΔΕΛΦΟ ΥΠΑΜ!.. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ!..

– ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΨΩ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΑ! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΚΙΑΣΜΕΝΟ(!!!) -ΗΔΗ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΞ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ”, ΟΤΑΝ “ΕΛΘΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΡ-ΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ”, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΣΤΡ-ΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ… “ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΔΑΦΗ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΓΙ’… ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ… ΙΣΛΑΜΙΚΗ”!.. (ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΝ! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)!.. ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΕ ΔΕΝΔΙΑ; ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΟΣ… ΑΚΡΩΣ ΛΕΚΙΑΣΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ/ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!..

ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ… “ΔΕΛΤΑΡΙΑ” (“ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ” ΛΕΓΟΝΤΑΙ) ΔΕΝ ΤΑ “ΠΕΤΑΞΟΥΝ” ΜΕ Α/Φ Η (ΔΙΑΖ) ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΘΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ “ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ” ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ “ΤΡΟΪΚΕΣ” ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ” ΚΑΙ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ”! ΕΣΟ… ΒΕΒΑΙΟΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ 1922 ΚΑΙ Η… “ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙΣΑ ΑΣΤΙΚΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ” (SİC) ΣΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΚΕ (ΣΕΚΕ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ!..

ΚΑΘΑΡΙΣΕ” ΛΟΙΠΟΝ -ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ- ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΔΙΕΝΕΞΗ “ΚΟΤΖΙΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ” ! (ΕΙΔΕΣ ΚΕ ΔΕΝΔΙΑ, ΤΑ  “ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ” ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ; / ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ… ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ “ΑΝΕΛ”, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ”, ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ”).

  • ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Η… “ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ”, ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ Α-ΞΙ-Ο-ΚΡΑ-ΤΙ-Α(!!!), ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΝΟΣΗΜΑ, ΝΟΣΗΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ [ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ Η(ΔΙΑΖ) ΚΑΙ ΣΤΟ Ε/ΥΠΕΞ], ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!..

– ΤΕΛΟΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ… ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ (ΠΟΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ) ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!..

– ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΤΣΙΦΛΙΚΟ-ΚΡΑΤΟΣ”, ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΟ 2115, [ΕΛΕΩ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ 1967 – 1974, ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΟΡΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ], ΕΒΡΑΪΚΗ “ΔΟΥΛΟ-ΠΑΡΟΙΚΙΑ” ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ… ΣΟΣΙΛΙΑΣΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ” ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΡΟ-ΣΕΥ-ΧΗ- ΘΕΙ-ΤΕ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 3500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΟΥ ΛΥΤΡΩΣΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΥ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ, ΕΙΤΕ -ΑΡΧΙΚΑ- ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ “ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ”, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ “ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ”, ΟΠΩΣ ΠΧ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ “ΠΟΛΕΩΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ” ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ, ΚΛΠ, ΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ… “ΜΑΣ” ΤΟΝ “ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ”, ΠΟΥ “ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΩΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ”, ΚΛΠ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ -ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΟΛΕΣ ΟΙ… “ΠΟΔΙΤΣΕΣ”, ΠΧ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΕ ΔΕΝΔΙΑ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ!..

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ!

“ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ” ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΤΟ 1976, ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΣΟ… ΕΠΙΚΝΔΥΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ! ΕΥΤΥΧΩΣ “ΠΕΡΑΣΑΝ” ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΚΑΙ… ΣΦΑΙΡΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ!..

ΧΑΙΡΕΤΑΙ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-