29-05-2017: Θάνατος Κωνσταντίνου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Εις Μνήμην!..

Φίλοι μου!

– Στα 99 του “κλήθηκε” και αυτός από τον Δημιουργό μας!.. Ποιός; Ο τέως Π-Θ, Κων/νος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ανηψιός του Νο “1” πολιτικού της σύγχρονης Ελλάδος, του δημιουργού “της Ελλάδος των 5 θαλασσών και των 2 Ηπείρων”, Ελευθερίου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

ω10

ω3

– Δεν υπάρχει πιο… Δημοκράτης, από τον Κύριό μας, αφού όλα τα πλάσματά του, μπροστά στο θάνατο, εξισώνονται, είναι ίσα!..

– Ουδείς τέλειος, πλην Εκείνου! Όλοι οι θνητοί, είμαστε, άλλος λίγο, άλλος πολύ, αμαρτωλοί! Το θέμα όμως είναι όλοι μας να αγωνιζόμαστε καθημερινά να ζούμε σύμφωνα με τον Θείο Νόμο, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, ώστε να κερδίσουμε θέση, σε ό,τι έχει Αυτός ετοιμάσει, για εμάς τα παιδιά Του!..

Πιστεύω ότι ο θανών σεμνυνόταν βαθιά το “ΘΕΙΟΝ”, πως έκανε τον θρησκευτικό του αγώνα, και θέλω, ως συνάνθρωπός του, μέχρι πριν από λίγο, να ευχηθώ, τώρα που η Ψυχή του ταξιδεύει προς τα άνω, προς τα Ουράνια, προς Εκείνον, και θα αντιμετωπίσει τα “Τελώνεια”, να ευχηθώ λοιπόν, το τελικό πρόσημο της εξετάσεώς του, το πρόσημο των… διοδίων της Ψυχής του, να είναι θετικό, ώστε να αναμένει την Κρίση, την 2α Παρουσία, όταν ο Θεός μας θα έλθει ως Θεος “Κριτής”, ανάμεσα στους δικαίους, εκείνους δηλαδή που θα εισέλθουν τελικά στη Βασιλεία Του!..

– Δεν είναι ώρα αγαπητοί, για την όποια κριτική στην πολιτική πορεία του Ανδρός! Δεν είναι η στιγμή να εξετασθεί πχ το πώς και αυτός(!) συνέτεινε με την στάση του, στην πτώση, το 1965, της Κ-Β ενός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ(!) ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ(!), ΚΕΝΤΡΩΟΥ και ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Πολιτικού Ανδρός, του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε μόλις πριν από ένα έτος, στις εκλογές του 1964, λάβει το ποσοστό “ρεκόρ” για την τότε εποχή, του σχεδόν 54%, μια πτώση που προσέβαλε βάναυσα, κάθε έννοια, όχι μόνον της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, αλλά και της ίδιας της στοιχειώδους… ΛΟΓΙΚΗΣ !..

ω8

– Όμως και παρ’ ότι δεν είναι ώρα, λόγω των επικίνδυνων καιρών που διέρχεται η Πατρίδα μας και λόγω, θα υποστήριζα πρωτίστως, του σαρακιού που κατατρώγει τη Φυλή μας, από της… γεννήσεώς της, πριν από κάποιες χιλιάδες χρόνια, μέχρι δυστυχώς και σήμερα, αυτό της διχόνοιας, της κατά τον Δ. Σολωμό “δολερής, (διχόνοια, την διαιώνιση της οποίας κάποιοι επιθυμούν, αν δεν την επιδιώκουν, ακόμα και σήμερα), οφείλω να γράψω πως ο Κ. Μ. ΠΙΣΤΕΥΕ(!) στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ(!) γι’ αυτήν, από την εποχή ακόμα των νεανικών του χρόνων, στο νησί του, στην ελληνική Κρήτη μας, (θυμίζω ότι ο Κρης ήταν γιος του Διός και μιάς των Νυμφών του “Ιδαίου Άντρου”), στην Κρήτη, όπου “πολέμησε” για το μη ξέσπασμα εμφυλίου εκεί, κάτι που τελικώς επετεύχθη και με τη δική του μείζονα(!) συμβολή, αλλά και αρκετά αργότερα, (1989), όταν συγκυβέρνησε με την Αριστερά, η οποία -μάλιστα- περιλάμβανε τότε, ως “Συνασπισμός”, και τους Κομμουνιστές!!!

– Αξίζει να σημειώσω και να πω, πως δεν το θεωρώ τυχαίο, ότι και ο ανάνδρως και αδίκως δολοφονηθείς γαμπρός του Π. Μπακογιάννης, ήταν λάτρης, οπαδός και αγωνιστής της ΕΝΟΤΗΤΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ! Σας θυμίζω ότι ο Κ.Μ. μέσα στη Βουλή, την ημέρα της δολοφονίας του γαμπρού του, (χαρακτηριστική περίπτωση Έλληνα, που πίστευε στην εθνική συμφιλίωση), πιστός σ’ αυτήν την ιδέα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είχε πει: “Εύχομαι το αίμα του Παύλου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, να είναι το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα, σ’ αυτόν τον τόπο”! Και μόνον γι’ αυτά του τα λόγια, Ο ΘΑΝΩΝ ΑΝΔΡΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΣ!..

ω20

– Αυτό φίλοι μου, πιθανώς να ήταν ένα από τα λίγα, ίσως και το μόνο κοινό του σημείο, με τον ΜΕΓΑΛΟ του πολιτικό αντίπαλο, Ανδρέα Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο οποίος ομοίως(!) προσπάθησε, με την τεράστια τομή για εκείνη την εποχή, αυτήν της αναγνώρισης της “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ”, να ενώσει τους Έλληνες!..

– Συνεχίζοντας, αντιπαρέρχομαι κάποια αριστερά… σκουπίδια, (δεξιά αντίστοιχα, δεν είδα να… “φάνηκαν”), που άκριτα, αλλά απόλυτα φυσιολογικά, ως άθεοι ή κατ’ ελάχιστον ως αθεολόγητοι και άρα όντες ικανοί για όλα, “έβαλαν” χυδαία κατά του νεκρού, όπως πχ ο πλεγματικός νεο-κομμουνιστής Αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος και πρώην δημοσιογράφος ή καλύτερα δημοσιογράφος “εν υπνώσει”, ένας “συν τοις άλλοις” ψεύτης, λόγω ιδεολογίας, όπως απέδειξε η επιστολή του, στο πρόσφατο επεισόδιο με τον Τζήμερο.

– Στον παραπάνω και σε όλους αυτούς, τους αυτοαποκαλούμενους Προοδευτικούς και Δημοκράτες, οι οποίοι είναι Δημοκράτες “κατ’ επάγγελμα, και κατ’ ουσίαν Κοκκινο-Φασίστες “εν δράσει, προβάλλω μετ’ επαίνων και μάλιστα πολλών, τη στάση του πρώην Σταλινιστή, Χοτζικού, σκληρού Κομμουνιστή, αλλά πλέον φερόμενου ως “πνευματικά ανανήψαντος” Μ. Γλέζου, (είθε να έχει ανανήψει, έστω “ελαφρώς” και ιδεολογικώς, ο Νάξιος ήρωας της “Κατοχής”, 1941-1944), ο οποίος παρέδωσε στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Λυκαβηττό, στον ίδιο, επιστολή του, στην οποία εξαίρει το νεκρό, προβάλλοντας τον αγώνα του, κυρίως για την Ένωση των Ελλήνων!

– Με το θάνατο (και) του Κ.Μ. “κλείνει” ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος, αυτός της Μεταπολίτευσης, “κλείνει” ένας κύκλος μεγάλων πολιτικών, άλλου βεληνεκούς και αναστήματος, σε σχέση με τους σημερινούς πολιτικούς… νάνους, πολιτικοί οι οποίοι κράτησαν την Ελλάδα ψηλά και όσο ήταν δυνατόν υπερήφανη και αξιοπρεπή, πολιτικοί που λίγο έως πολύ, έδωσαν στον Έλληνα… ψωμάκι, σπίτια, αυτοκίνητα, σπουδές στα παιδιά του, υγεία, κλπ, για να έρχονται σήμερα κάποιοι τυχάρπαστοι, (είμαι όσο μπορώ ευγενής), να… αφοδεύουν πάνω στο ψωμί που και αυτοί έφαγαν, ασκώντας δήθεν… πολιτική κριτική, για τα… κακά 40 χρόνια, που μας έφεραν έως εδώ, κλπ, κλπ, κλπ!

(Ας μας δείξει κάποιος απ’ αυτούς τους… περισπούδαστους Κους … “νεο-Εισαγγελείς”, μία χώρα, η οποία να μην είχε ποτέ, έστω και το ελάχιστο χρέος! Το θέμα ασφαλώς δεν είναι… εκεί, στο χρέος, είναι κυρίως στα… ελλείμματα και στην… θεωρία τους, ενώ σίγουρα δεν είναι… θέμα, για την θλιβερή αυτή ώρα! Όλα αυτά εμείς, ελπίζω να τα πούμε μια άλλη φορά, ενώ και η Ιστορία, κάποια στιγμή στο μέλλον, είναι βέβαιον ότι θα αποφανθεί σχετικά)!..

– Με την ευκαιρία και επειδή προβάλλεται αρκούντως, (όσο και απολύτως δικαίως, δεν θα το αρνηθώ), ο Κ.Μ. είχε μιλήσει, πράγματι, για εκείνη τη στιγμή που η Ελλάδα θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ, αλλ’ όμως και ο Α. Γ. Παπανδρέου είχε επίσης πει, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, πως “ή το χρέος θα φάει την Ελλάδα ή η Ελλάδα το χρέος“!.. Δεν είναι όμως, όπως είπαμε, η στιγμή να μιλήσουμε γι’ αυτά και την οικονομική, αν θέλετε, θέαση, για την χώρα μας, των 2 αυτών ανδρών!..

– Ο Α. Γ. Παπανδρέου επίσης είχε μιλήσει, χωρίς όμως -αμέσως- να τους “δώσει”, για τους επικεφαλής των “Ευρωπαϊκών Θεσμών” και το ρόλο τους, ενώ πιστεύω ότι -μάλλον- αρχίζει, δειλά – δειλά έστω, να… δικαιώνεται το γνωστό παλαιό σύνθημα: “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο“! Ή όχι; (Το θέτω, έστω προς προβληματισμό). 


ω9    

– Ο Κ.Μ. αξιώθηκε από τον Μεγαλοδύναμο, όχι μόνον να γίνει Π-Θ της Ελλάδος, αλλά να παντρευτεί μια υπέροχη γυναίκα, την Μαρίκα, (που ήταν πάνω απ’ όλα “Άνθρωπος”), και να αποκτήσει και να χαρεί και μια υπέροχη οικογένεια, να αποκτήσει παιδιά και εγγόνια, πετυχημένοι όλοι τους στην… “κλειστή”, όσο και περίεργη, ελληνική κοινωνία!

ω11

Σ’ αυτούς όλους που αφήνει “πίσω”, και κυρίως στα παιδιά του, εύχομαι “από καρδιάς” “να ζήσουν και να τον θυμούνται”, “να πάρουν τα χρόνια του” και “να ακολουθήσουν τα χνάρια του”, “πολεμώντας” για την Ελλάδα μας!..

– Ο πολιτικός Άνδρας Κ.Μ. αγαπήθηκε και μισήθηκε, όσο κανείς! Γι’ αυτό ήταν και ΜΕΓΑΛΟΣ! Αυτό συμβαίνει πάντα με όλες τις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες, τουλάχιστον στην Πατρίδα μας! Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και ο Χριστός, κατά την πρώτη Του παρουσία στη Γη, ανάμεσα στους 12 μαθητές του, είχε και έναν Ιούδα!..

– “Ας είναι ελαφρύ το χώμα” της Χανιώτικης γης που θα τον σκεπάσει!.. Θα είναι σίγουρα εκεί και πάλι πιο ευτυχισμένος, αφού θα βρίσκεται πλέον, όχι μόνον στον τόπο του, αλλά και δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο!..

ω2

ω1

                                                                             ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ“!

                                                                     “Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ“!

                                                                                       ΧΑΙΡΕΤΕ“!

                                                                                        ΕΛΛΗΝΑΣ

– / –

ΥΓ.

– Αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι ο Κ.Μ. “έφυγε” (29 01:00 Μαϊ 2017) ανήμερα της θλιβεράς επετείου, της αλώσεως “της Βασιλίδος των πόλεων”, (29-05-1453), της ελληνικής 1ης πόλης και ακόμα αλύτρωτης Πρωτεύουσάς μας, της Κωνσταντινουπόλεως!..

                                                                                                      – / –