30… Μπαλωθιές!..

1. Δεν πας να… δεις αν ερχόμαστε, ρε Βίτσα, για να μην σου προτείνουμε τίποτα χειρότερο να πας να κάνεις, που δήλωσες στο “in.gr”, εσύ ο μέγας… αναλυτής, η μεγάλη… Υπουργάρα που πέρασε από το ΥΠΑΜ, εσύ ο μέγας γλείφτης των Πακιστανών, πως δεν αποκλείεις θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους, όπως ακριβώς είπες; Α! Και κάτι ακόμα! Πού είδες την εργαλειοποίηση (έμαθες και εσύ την λέξη) των Ε-Τ από πλευράς της Κ-Β μας, όπως υπενόησες; Η ε/Κ-Β πάντα είναι στα Ε-Τ σαν να μην υπάρχει, μέχρι που εμφανίζεται και… σκοράρει!.. Και στο “φινάλε- φινάλε” γιατί να είναι… εργαλειοποίηση, προεκλογικά, τα εθνικά θέματα; Ο λαός δεν θα κρίνει, με βάση τα πεπραγμένα της νυν Κ-Β και σ’ αυτά;

2. Ο Μελισσανίδης μυρίστηκε… Ε-Τ πόλεμο, όπως σίγουρα θα του είπε ο “ήρωας” που έχει δίπλα του, θα πουλήσει την “Κούλα” και θα φύγει, δηλαδή θα μαζέψει όσα πιο πολλά λεφτά μπορέσει από ένα γήπεδο, στο οποίο δεν έβαλε ο ίδιος σχεδόν τίποτα και “θα την κάνει”;

Γελάει ο κόσμος! Από την Περιφέρεια Πατούλη το πριμ του Μελισσανίδη;

Γελάει ο κόσμος! Από την Περιφέρεια Πατούλη το πριμ του Μελισσανίδη;
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023
ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ !

«ΠΝΙΓΗΚΕ» ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ – ΜΠΑΡΤΖΗ ;

*** Πριν από δύο χρόνια, είχε κατατεθεί στην εισαγγελέα διαφθοράς (τότε, σήμερα προϊσταμένη της Εισαγγελίας ) Βιργινία Σακελλαροπούλου ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ πού αφορούσε τον Φιλιππούση της Επο και τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Μπάρτζη.

*** Την καταγγελία έκανε ο γνωστός παράγοντας κ. Δήμος Κασκαντίρης και σύμφωνα με αυτή, η ένδυση των διαιτητών και των παικτών των Εθνικών ομάδων δόθηκε χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία NIKE, ενώ, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είχε νωρίτερα ενημερώσει ότι υπήρχαν άλλες δύο γνωστές εταιρείες πού ενδιαφερόντουσαν για τη δουλειά.

*** Δύο χρόνια μετά, δεν υπήρξε από την εισαγγελέα καμία ενημέρωση προς τον καταγγέλλοντα για την πορεία της υπόθεσής του. Υποθέτω, λόγω φόρτου εργασίας της εισαγγελέως. Μήπως όμως πρέπει ΤΩΡΑ να υπάρξει κάποια ενημέρωση ;

ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΣΤΟΝ «COARSE JOHN”

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΣΜΟ ;

*** «Αγαπητέ Μανώλη, γράφεις για τους διαιτητές αστυνομικούς , κάτι που δημιουργεί πιθανότατα διαπλοκή και κακή υπηρεσιακή λειτουργία. Για παράδειγμα, αν σε μια χώρα ο κάθε διαιτητής που ορίζεται και είναι αναγκασμένος να δίνει το κάτι τις του (1.000E) στον coarse John, τότε αυτός ο διαιτητής είναι εκβιάσιμος και θα υπακούει στις εντολές όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και στην υπηρεσία του.

*** «Οι Ένοπλες δυνάμεις νομίζω απαγορεύουν αυστηρά τον οποιοδήποτε Αξιωματικό της να γίνει διαιτητής. Στην Αστυνομία γιατί το επιτρέπουν; Δεν είναι ένστολοι αυτοί ; Σας ευχαριστώ, Παρασκευή Παρασκευάς»

Ευρωπαίος και Ελληνας επαγγελματίας

*** «Όπως σε πολλά επαγγέλματα δεν επιτρέπεται να έχουν δύο επίσημες δουλειές, οι… παντός τύπου δημόσιοι υπάλληλοι, έτσι θα πρέπει να γίνει και στο ποδόσφαιρο γενικά. Ειδικά οι επαγγελματίες αστυνομικοί δεν μπορούν να ασκούν δεύτερη εργασία. Αλλά τι λέω, γίνεται τίποτα σωστό πουθενά στην Ελλάδα για να γίνει και αυτό; Αλλο πως λειτουργεί ένας ευρωπαίος επαγγελματίας και εντελώς άλλο πως λειτουργεί ο Έλληνας» Χρήστος Αρναούτογλου

Το … tattoo του Βάτσιου

*** Μαθαίνω ότι ο Αγρινιώτης αστυνομικός – διαιτητής Βάτσιος, έχει στο πόδι του τατουάζ τον «Δικέφαλο» ! Από άλλον αστυνομικό, «σειρά» του Βάτσιου, η πληροφορία

*** Να το χαίρεστε το … πουλέν σας, κύριοι ***

-/-

Να θυμάστε ότι, η αναφορά σε Ε-Τ πόλεμο φέτος, αμέσως ή εμμέσως, όπως σας έχουμε εδώ στον “Ε.Θ.” αναφέρει και εξηγήσει, κάνει πολλούς απ’ όλους αυτούς τους… χρυσο-λεφτάδες του… μαύρου πλούτου που ασχολούνται με τα αθλητικά, και κυρίως με τα ποδοσφαιρικά, πράγματα, να πιστεύουν πως το φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ποτέ!..

3. Καλά εκεί στον “Σόρος-Σύριζα” είναι φοβεροί! Έφτιαξαν μια Ομάδα, η οποία έχει ως αποστολή να βρει σκάνδαλα της ΝΔ και κυρίως βουλευτών της, κλπ, και έβαλαν επικεφαλής τον κατά δήλωσή του ΚΛΕΦΤΗ κατά την περίοδο της Δημαρχίας του στα Χανιά, βουλευτή και φερόμενο Αρχι-υπεύθυνο του… μαύρου (!) / του παρακρατικού (!) “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” Παύλο Πολλάκη*!..

* Πιθανότατα οι γονείς του τον ονόμασαν Παύλο, προκειμένου να τιμήσουν τον Βασιλέα Παύλο, όπως γινόταν πολύ εκείνα τα τόσο μακρινά πια χρόνια! Αν αυτό είναι αλήθεια, πόσο αστεία παιχνίδια μας “παίζει” η ζωή, έ;

4. Για εμάς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως η Λέσβος θα περάσει… τουρκικές περιπέτειες φέτος! Θα ματώσει, αλλά θα παραμείνει ελληνική! Φυσικά, για κάτι ανοήτους, λέμε και πάλι πως μόνον οι άφρονες θέλουν πολέμους, για όποιον ή όποιους λόγους! Τί… συνηγορεί σ’ αυτήν την βεβαιότητά μας, που… είθε να διαψευστεί;

Απαντούμε! Διαβάστε!

Συνηγορούν οι πρόσφατες εμφανίσεις του Αρχιστρατήγου στο νησί και εκτός αυτού!

α. Εμφανίστηκε δια του θαύματός του στον Λέσβιο μικρό Ταξιάρχη, προ ολίγων μόλις ημερών! Ο Ταξιάρχης τώρα αναρρώνει σε “Κέντρο Αποκαταστάσεως” στο Λουτράκι!

Τα ελεγχόμενα από αθέους Κανάλια, όπως και ο επίσημος εγχώριος ιατρικός κόσμος, αρνήθηκαν το θαύμα, τα μεν Κανάλια μην αναφέροντας καν την λέξη θαύμα, οι δε γιατροί λέγοντας πως ο εγκέφαλος του νεαρού δεν ήταν ποτέ νεκρός!.. Ας ερωτηθούν όμως τότε οι γονείς γιατί θέλησαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, αλλά και ας ερωτηθεί και ο ίδιος ο Ταξιάρχης σχετικά με το τί ακριβώς είδε και βίωσε!

β. Έγινε προσφάτως 2 φορές σεισμός στον Μανταμάδο, σχεδόν 5 Ρίχτερ και τις 2 αυτές φορές! Ουδείς και πάλι σκέφτηκε… αλλιώς(!) τον Άγιο!..

γ. Εμφανίστηκε ολοζώντανος νύκτα (“εν οράσεσι”, όπως λέμε), στον ύπνο αρκετών ανθρώπων!..

Θυμίζω! Το 1974, και λίγο πριν από την διεθνή προδοσία της τ/εισβολής στην Κύπρο, κάποιοι έβλεπαν τα βράδια να περπατάει πάνω στα τείχη του Μοναστηριού του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο μια τεράστια σκιά, ενώ αχάραγα κάποιοι άκουγαν περπατήματα μέσα στο Ναό του, στο Καθολικό!

Μέχρι του “μπαμ” πιστεύουμε ότι ο θαυματουργός Άγιος θα εμφανιστεί ξανά, προσβλέποντας στην μετάνοια του κόσμου και στην προσφυγή όλων εκεί στην Λέσβο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σ’ Αυτόν, στον ηγέτη Αρχάγγελο, που, κατά την μεγάλη ανταρσία των πρώην αγγέλων του Φωτός και σημερινών δαιμόνων κατά του Τριαδικού Θεού, φώναξε το “ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ” κατανικώντας τον Εωσφόρο!..

5.  Ούτε “φωτό” να μην βγάζει ο Α/ΓΕΕΘΑ μας με φόντο την Αλικαρνασσό, ρε Φουάτ; Γιατί γίνεσαι λοιπόν τόσο κακός; Μην μας τρομάζεις τόσο, ρε!..

Α! Κε Λοβέρδε! Πλέον στην Τουρκία έχουν ΠτΔ! Οι Π-Θ “μας τελείωσαν”! Ο τελευταίος ήταν ο ήπιος και χαμηλών τόνων Γιλντιρίμ! (Άραγε να έγιανε πλήρως);

Η συγκεκριμένη σημερινή Προεδρική Τουρκία, ως σύστημα, είναι κάτι διαφορετικό απ’ αυτήν την… Προεδρική που ξέρουμε εδώ στην Ευρώπη, μια Προεδρική η οποία έχει, όπως πχ συμβαίνει στην Γαλλία, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά έχει και Π-Θ!.. Ομοιάζει περισσότερο με το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, έχοντας και πάλι μαζί του πολύ μεγάλες διαφορές, με κυριότερη αυτήν των εξουσιών των 2 ηγετών, κλπ!..

Επομένως, ο επικεφαλής της σημερινής Προεδρικής Τουρκίας που είναι ο ΡΤΕ, [χωρίς την απόφαση του οποίου δεν μπορεί να γίνει τίποτα, (το ίδιο θα ισχύει και “αύριο”, αν ΠτΔ εκλεγεί ο… Φουφούτογλου, κλπ, αν παραμείνει το σημερινό βεβαίως πολιτικό σύστημα)], “παίζει” τρόπον τινά και τον ρόλο του παλαιού Π-Θ!..

Καταλαβαίνεις λοιπόν Κε Υπουργέ, πως τυπικά πλέον, δεν είναι σωστό να μιλάμε για τ/Κ-Β, αλλά για τ/Προεδρία! Άρα ο… κακός Κος Οκτάϋ, που δεν του αρέσουν, όπως φαίνεται, οι… φωτογραφίες, ειδικά αν στο… κάδρο τους ευρίσκονται Έλληνες, πόσο μάλλον ο Α/ΓΕΕΘΑ μας, πρέπει να αναφέρεται ως Αντιπρόεδρος της Τ/Προεδρίας, αφού οι Κ-Β στην γείτονα, σύμμαχο και άρα και φίλη χώρα, μας… τελείωσαν!..

6. “Τζάμπα” θα πάει στις Η.Π.Α. στις 17-01-2023 ο Τ/ΥΠΕΞ!.. Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, θα αναστείλουν, αν δεν ακυρώσουν, κάποιες τυχόν, θεωρούμενες από τους Τούρκους, επιτυχίες, που πιθανώς να  έχουν… “αδεία” των Η.Π.Α., στην Α/Πρωτεύουσα!..

Το “State Department” μπορεί να θέλει την Τουρκία στην απόλυτη επιρροή των Η.Π.Α., αλλά ιστορικά αν το “ψάξει” κάποιος, διατηρούσε πάντα μια… απροσκύνητη (sic) πολιτική αξιοπρέπεια, ενώ από την άλλη δεν θα ήθελε να ρισκάρει, μηδέ προς στιγμήν, ό,τι πέτυχε τα λίγα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η οποία Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ(!) έδειξε (μερικώς βεβαίως ή κατά το ήμισυ, αν θέλετε) πως κατάλαβε πού ακριβώς εστιάζεται το πραγματικό της συμφέρον! [Το άλλο… ήμισυ είναι η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ… χθες(!) των σχέσεών μας με την Μ. Βρετανία]!..

7. Ο Κος Αφτιάς κρίνεται από εμάς ως ο καλύτερος των αναγνωστών μας! Γράψαμε 2, 3 φορές, “κρατείστε το” αυτό και από τότε που το… “τσίμπησε”, λέει σχεδόν συνεχώς σε φιλοξενουμένους στην εκπομπή του, όπου “κολλάει” βεβαίως στον λόγο του, “το κρατάω αυτό” ή “το κρατάμε αυτό”!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Εσχάτως έχει διορθωθεί πολύ και στο θέμα… “σάλια”*!.. Πάντως όντως είναι “κολοφωτιά” και ίσως από τους λίγους δημ/φους των Καναλιών που ΑΞΙΖΟΥΝ(!) πραγματικά τα λεφτά που παίρνουν!..

Με την ευκαιρία να επαναφέρουμε ένα αίτημά μας προς τον ΣΚΑΪ, μιας και πιάσαμε τον Αφτιά… του, μπας και υπάρξει κάποια έστω μικρή βελτίωση! Μήπως, Κοι του Σκάϊ, γίνεται να πείτε στις νεαρές και φερέλπιδες “ρεπόρτερ” σας, κλπ, να μιλάνε φυσιολογικά, όπως στην κανονική τους ζωή και όχι σαν τις… ιέρειες (την πρωθιέρεια ορθότερα)  στην Ολυμπία, κατά την αφή της Ολυμπιακής φλόγας; Η πιο καλή, όταν μιλάει, είναι σαν να ακούς άρια σε όπερα!.. Κε Οικονόμου, Κε Αφτιά, μιλήστε τους βρε!…

* Χρυσό μετάλλιο στα… σάλια πήρε για το 2022, ο δημ/φος του ΑΝΤ1, Ν. Ρογκάκος, ο οποίος, όπως δείχνει, “κατεβαίνει” δυνατά για το χρυσό και το 2023!..

8. Έτσι, βαζελάκο Κε Μπακογιάννη, σαν και εσένα, πήγαινε απέναντι, κλπ, και ο δημοκρατικός ή δημοκράτης, ό,τι θέλετε, Αβραμόπουλος, ως Δήμαρχος, στον τότε Δήμαρχο ΡΤΕ, (τον είχε επισκεφθεί μέχρι και στην Φυλακή) και τελικώς ο μεν Αβραμόπουλος δεν έφτασε τόσο ψηλά, (παρ’ ολίγον μάλιστα, τώρα στα πολιτικά… τελειώματά του, να εμπλακεί το όνομά του στο πρόσφατο σκάνδαλο της… Εύας, κατά το “η Εύα και όχι ο όφις, με ηπάτησε”), όσο πραγματικά θα επιθυμούσε ασφαλώς, ενώ ο κάποτε… δημοκράτης ΡΤΕ έγινε… , όπως ακούω, αχαχαχαχαχαχαχα, δικτάτορας στην χώρα του, εκφράζοντας πλέον συνεχώς την τεράστια και ατέλειωτη αγάπη του προς τους Έλληνες!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Κε Μπακογιάννη!

Είναι καλό, δεν λέω, να υπακούμε σε ό,τι μας λένε αυτοί που κινούν τα νήματα στην Δύση, αλλά καλύτερο πιστεύω πως είναι να διαβάζουμε λίγο την Ιστορία, έστω την σχεδόν… “χθεσινή” πολιτική Ιστορία, ιδιαιτέρως της εποχής μας και ειδικά την αφορώσα τα Ε-Τ!

Διάβασε λοιπόν κάτι τώρα εδώ, φίλε βαζελάκο, και να το θυμάσαι πάντα! Όταν αναφερόμαστε στην Τουρκία ή σε Τούρκο πολιτικό και κάνουμε λόγο για Δημοκρατία, σε ό,τι αφορά την χώρα ή σε Τ/Δημοκράτη, σε ό,τι αφορά πολιτικό, είναι σαν να λέμε το πιο σύντομο πολιτικό ΑΝΕΚΔΟΤΟ!..

Και κάτι ακόμα, που δεν εννοούν να το κατανοήσουν κάποιοι εκεί στο Κόμμα σας! Η Τουρκία ήταν, είναι και θα παραμείνει ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΣ, ήτοι Στρατός με δική του χώρα! Πάρε και διάβασε, σε πρώτη φάση, τον Χέϊλ και τα είδη των Δικτατοριών στον Πλανήτη, (στα όσα αναφέρεται μέχρι πριν από λίγα φυσικά χρόνια, αφού πλέον έχουμε εμφάνιση και νέων μορφών Δικτατοριών, οι οποίες προτάσσουν την Δημοκρατία δήθεν ως Σημαία, με έναν… αιδήμονα, περιέργως, τρόπο) και όταν το κάνεις αυτό, θα σου πούμε τότε, τί πρέπει μετά να διαβάσεις, ως επόμενη… πίστα!..

Από πού βρε “αδελφός” σου και “αδελφός” μας ο Ιμάμογλου; Μια νέα στο τ/πολιτικό προσκήνιο ύαινα είναι και αυτός!.. Μετά έχει άδικο ο Οκτάϋ, ο αγαπητός μας Φουάτ, να μας λέει, “Αδελφός σας ο Ιμάμογλου, έ; Θα δείτε λοιπόν”! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

9. Ρε συ Ακάρ, όταν μιλάμε για τον Κ.Κ.Μ. μιλάμε για μια μίξη Ταλ του 1960, Φίσερ του 1970 και Κασπάρωφ του 1990, βρε Καραγκιοζάκο! Βγήκες και συ, σαν ένας ακόμα λαγός, αν και η μούρη σου δεν φέρνει σε λαγό, αλλά σε… Καθολικό Αβά, να μας απειλήσεις, λέγοντας πως όχι 12, αλλά ούτε 1/2 μίλι επέκτασή μας, από τα 6 ΝΜ, δεν θα δεχτείτε από πλευράς μας, ούτε και στην Κρήτη!

Μάλιστα! Έτσι, βγαίνεις και βγαίνετε οι Στρατηγοί και ο Αφέντης σας ΚΑΒΛΆΝΤΗΔΕΣ στον λαό σας, ΚΑΒΛΑΝΤΗΔΕΣ στους δημ/φους σας και στους όποιους άλλους λακέδες σας, λέγοντας ουσιαστικά έτσι πως ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΗΝ Ε/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, λέγοντας πως, “Να βλέπετε; Οι Έλληνες μας φοβούνται και δεν επεκτείνουν τα ΝΜ τους, κλπ”!..

Γιατί, ρε σεις, ποντάρετε πάντα στα σίγουρα; Γιατί δεν λέτε, ρε συ Χουλουσί, την αλήθεια, πως δηλαδή σας έχουμε πει, απ’ εδώ στον “Ε.Θ.”, πως η επέκταση των ΝΜ μας, ειδικά στο Αιγαίο, από τα 6 ΝΜ στα 12, θα την κάνουμε πολύ λίγο πριν ή αμέσως με το πρώτο αναμετάξυ μας “μπαμ”, για λόγους που ευκρινώς έχουμε προς όλους και άρα και προς εσάς εξηγήσει;

Γιατί λοιπόν βγαίνετε στα σίγουρα και κάνετε τους… κάργες; Έλεος πια ρε… Αβά!.. Θα έλεγες ρε και θα λέγατε κάτι ανάλογο, αν ήξερες πως αμέσως μετά θα σας προσβάλλαμε παντού, μπαίνοντας αμέσως στην τελική μας ιστορικά αναμέτρηση; Όχι, βεβαίως! Άρα, ουστ ρε, ουστ!..

10. Και μιας ο λόγος για τον Τούρκο… Α/ΓΕΕΔ, Ακάρ, προσέξτε! (Πού τον έχεις κρύψει ρε Χουλουσί τον… κανονικό σας Α/ΓΕΕΔ); Οι τελευταίες συνεχείς δήθεν επιθεωρήσεις του νυν ΥΠΑΜ σε Μονάδες και Σχηματισμούς και των 3 Κλάδων των ΤΕΔ είναι στην πραγματικότητα εμφανίσεις διαπιστώσεως της ετοιμότητός τους, λίγο πριν από το μεγάλο “μπαμ”, καθώς και παράλληλης εξυψώσεως του ηθικού του προσωπικού, στόχο που εξυπηρετεί και το εσχάτως εμφανισθέν “κλιπάκι” των ΤΕΔ, όπου στελέχη και των 3 Κλάδων των ΤΕΔ τραγουδούν εθνικοπατριωτικά και… υπόσχονται νίκες!..

Τον ίδιο στόχο της εξυψώσεως του… ηθικού για τις ΤΕΔ, αλλά και της διαχύσεως φόβου σε εμάς, εξυπηρετούν και οι δηλώσεις Ακάρ για την Μ. Ιδέα μας, οι… παροτρύνσεις του (sic) να πατήσουμε στα πόδια μας, να προσέξουμε μήπως χιονίσει στα βουνά που νομίζουμε πως θα μας σώσουν, και τελικώς αυτό το περίφημο τελευταίο… “βάλτε το μυαλό στο κεφάλι σας”, που “επί λέξει” μας είπε! (Στα ελληνικά “βάλτε μυαλό”)!..

11. Ρωτάμε! Είναι βέβαιον ότι οι “Σπάϊκ” δεν είναι ήδη στα νησιά μας;

12. Όλο το 2022 συνελήφθησαν στον Έβρο περισσότεροι από 1300 διακινητές! Ρωτάμε, πάντα με σεβασμό! Ανακρίθηκαν από υπαλλήλους της ΕΥΠ και τις ΕΕΔ;

13. Επιτέλους! Ας ΜΗΝ(!) είναι αργά! Θα φτιαχτεί φράχτης σε όλον τον Έβρο (ορθότερα και στον υπόλοιπο), με προτεραιότητα στο κομμάτι της περιοχής Κορνοφωλιάς – Σουφλίου – Διδυμοτείχου!!!.. (Απ’ εδώ που οι ΤΕΔ έχουν σχεδιάσει την διπλή υπερκέραση των δυνάμεών μας! Διαβάστε μας εδώ και πίσω)!..

14. Οι ΕΕΔ δεν είναι μόνον(!) “δυνάμεις άμυνας και αποτροπής”, όπως κάποιοι είθισται να λένε! Μπορούν άνετα να μετατραπούν και σε δυνάμεις επιθέσεως!..

15. Είδαμε στον αριστερό* ΒΑΘΙΩΤΗ (ΑΡΤ / “Χωρίς Χρώμα”), έναν  της ΝΔ, ονόματι Δημήτριο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ! Πολύ ωραίος! Έτσι πρέπει να είναι οι της ΝΔ και όχι φοβικοί!.. Μπράβο ρε μάγκα!..

* Ο Καρατζαφέρης έχει μαζέψει στο Κανάλι του όλους τους αριστερούς (“Σόρος-Συριζαίους”), μέχρι και “μαμούθ”- ο – Κομμούνια, όπως αίφνης είναι η Μαύρα, η βοηθός του Βαθιώτη, η άλλη με το σπυρί στην μούρη, που έχει και δική της εκπομπή, κλπ!..

16. Κε Καρατζαφέρη!

α. Ο Μέγας Βασίλειος δεν ήταν… κατάσκοπος του Αυτοκράτορα στην Αθήνα, με στόχο τον Ιουλιανό τον Αποστάτη ή Παραβάτη! Τί ήταν αυτό που είπες; Ο Μέγας Βασίλειος πήγε “επί τούτοις” στην Αθήνα να σπουδάσει, όντας ουσιαστικά εκ των πρώτων, αν όχι ο πρώτος, που κατάλαβε την δύναμη του μίγματος Χριστιανισμός και Ελληνισμός ή αλλιώς Νέος και Παλαιός (για τότε) Κόσμος!.. Οι δρόμοι που ήξεραν και αυτός και ο Γρηγόριος ο Νανζιανζινός (δες παρ. 16β), όπως οι ίδιοι οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αναφέρουν, ήσαν δύο! Αυτός που οδηγούσε στην εκκλησία και αυτός που οδηγούσε στο Πανεπιστήμιο!

β. Στην Αθήνα δεν ήταν μαζί με τον Γρηγόριο Νύσσης, αλλά με τον Γρηγόριο από την Νανζιαζό, τον Γρηγόριο δηλαδή τον Νανζιανζινό!..

γ. Το “Διάταγμα του Μεδιολάνου” (το σημερινό Μιλάνο), που προέβλεπε την ανεξιθρησκεία(!) δεν είχε καταργηθεί ποτέ, ώστε να το επαναφέρει ο… Ιουλιανός! Δες το πρώτα με την λογική, πριν πας (να πας όμως) να ψάξεις Ιστορικά βιβλία, κλπ! Αν είχε καταργηθεί, όπως είπες, τότε πώς διδασκόταν πχ στην Αθήνα και ειδικά στην πόλη αυτή η προτέρα του Χριστιανισμού θρησκεία και συνολικά όλο αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Αρχαία Παιδεία”, της οποίας μαθητής ήταν και(!) ο Μέγας Βασίλειος;

17.  Εκεί στο ΓΕΕΘΑ και κυρίως στο ΓΕΑ! Πολύ προσοχή στο ποιά στελέχη σας έχουν “drones” και πού τα στελέχη αυτά, με τα… παιχνιδάκια αυτά, έχουν υπηρετήσει!..

18. Ωραία η αναφορά σου, ρε Βελόπουλε στην ελληνική προέλευση χιλιάδων ξένων λέξεων, κυρίως αγγλικών, αλλά τί να το κάνεις, αφού είσαι μεγάλο λαμόγιο και άνθρωπος του… Ιβάν!.. Μακάρι να σ’ έβλεπαν εκείνο το βράδυ… κόσμος και να έμαθαν και κάτι πραγματικά αληθινό οι ακροατές σου! Δεν ανέφερες όμως, το πώς μίλησε αγγλικά, αλλά ελληνικά ο Ξενοφών Ζολώτας κάποτε στον ΟΗΕ; (Εκεί ήταν, αν δεν σφάλλω, ελληνικοποιώντας μιαν ολόκληρη παράγραφο στην αγγλική γλώσσα, με 100% ελληνικές λέξεις)!..

Ενδεικτικώς:

Δολάριο: Από το Τάλαρον=Κάλαθος / Τελάρο. (Αμερικανοί ακούτε);

Ντιζάστερ=Δυσοίωνος Αστήρ.

Χιούμορ=Χυμός.

Άφτερ=Μετά (Από το Ομηρικόν αφτάρ)!..

Κλπ, κλπ, κλπ!..

19. Η Κα Λούκα ΚΑΤΣΕΛΗ (η σύζυγος του “στημένου” ΥΠΑΜ Αρσένη τότε στα Ίμια) συμμετέχει πράγματι ως σύμβουλος σε εταιρεία…Κορακιών, που παίρνει “κοψοχρονιά” σπίτια Ελλήνων; Αν είναι αλήθεια, πώς ο γιός της συμμετέχει σ’ ένα Κόμμα, αυτό του “Γιάνη”, που αναφέρεται σε “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε.”;

20. Οι Κοι του “Σόρος-Σύριζα” που αναφέρονται υποστηρικτικά στον Κατρούγκαλο και στον Νόμο του, όπως και στο ότι η αύξηση των συντάξεων γίνεται τώρα με Νόμο του Κόμματος αυτού του Σόρος στην χώρα μας, ας ακούσουν έστω μια φορά τον πρώην “δικό τους” εργατολόγο, κλπ, Αλέξη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος, πολύ απλά, αλλά και πολύ ευκρινώς, έχει αναφερθεί στα ψεύδη τους αυτά ή ορθότερα στις εκ προθέσεως υπόψη… πουστο-αναφορές τους!.. (Περί αυτού πρόκειται και δεν μπορεί να αναφερθούν αλλιώς)!..

Ο “Σόρος-Σύριζά”-σας ξέσκισε μέχρι και τις χήρες και τα ορφανά, ρε πολιτικά Συριζο-καριόλια! Μόνον ο Νόμος αυτού του μισανθρώπου Κατρούγκαλου ήταν;  Όλο ψέματα και πουστιές!.. Και το Μνημόνιο, ως σύμβαση, έκλεινε το 2018, που τάχα μας έβγαλε ο Τσίπρας από τα… Μνημόνια, ενώ μας φόρτωσε το 3ο και παρασάγγας χειρότερο από τα πρώτα δύο, όπως και τα 37 δις καβάντζα που “πουλάνε” οι του “Σόρος-Σύριζα” ήταν πρόνοια του 3ου Μνημονίου, το οποίο μας ξέσκισε, όπως όλοι ξέρουμε, τα βάρδουλα, κατά την αργκό λαϊκή ρήση! Ενώ, φίλοι, δεν αναφέρουν, ούτε καν, ότι υποθήκευσαν την χώρα για 99 χρόνια οι δήθεν… αδιάφθοροι ροζ ελληνόφωνοι διεθνιστές!.. Ουστ!.. (Και αυτό είναι δικό μας… Πολλάκη! Μην κλέβεις άλλο πια)!..

21. ΟΚ! Μπήκαν οι οπαδοί του Μπολσονάρο σε κυβερνητικά κτήρια, κλπ! Όμως ρωτάω, ρε σεις… αντικειμενικοί! Οπαδοί του… δημοκράτη, “τί ώρα;”, Λούλα μπήκαν, ναι ή όχι, το 2013 και το 2017 ομοίως σε κυβερνητικά κτήρια της χώρας της Σάμπας, ναι ή όχι;

Αυτό λοιπόν γιατί δεν το έγραψες Κε Καιρίδη, πέραν της πολύ στοχευμένης ασφαλώς αναφοράς σου στους “αγανακτισμένους” στο Σύνταγμα Σόρος-Συριζαιο-Χρυσαυγίτες”, λίγο πριν ο Σόρος και ο σχεδιασμός της “CIA” των και τότε κυβερνώντων τις Η.Π.Α. “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, επιβάλλουν για την χώρα μας, ως ε/Κ-Β, τον ΣΥΡΙΖΑ με τον… τάκο του Καμμένου!..

22. Σας γράψαμε πιο πάνω για τον Κο Ακάρ, τον αγαπημένο μας πάντα Καραγκιοζάκο! Διαβάστε:   Türkgün Gazetesi İlk Sayfası

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΡΤΕ! ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ “ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ”!..

Türkiye Gazetesi İlk Sayfası

Milli Gazete İlk Sayfası

Πω, πωωωωωωωωωω! Κα Ακσενέρ, τί διαβάζουμε παρακάτω;

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

23.

Psikolojik Haçlı Seferleri

MUSTAFA YÜREKLİ
ΗABER7 YAZARI

Psikolojik Haçlı Seferleri

10.01.2023

Üç şair, sanat hayatı boyunca üç Haçlı Seferi’ne karşı savaştı.

Mehmet Akif Ersoy, hem askeri Haçlı seferinde hem de sosyolojik Haçlı seferinde mücahitti. Mehmet Akif, mensubu olduğu milletin Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele’de Haçlı ordularıyla savaşta, askeri Haçlı Seferlerine karşı mücadele etti, şiir yazdı. Daha sonra da İslam medeniyetinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla yıkılıp yerine Batı uygarlığının inşa edilme sürecinde, kısaca sosyolojik Haçlı seferine karşı şiir yazdı.

Necip Fazıl Kısakürek de sosyolojik Haçlı Seferlerine karşı şiir yazdı.

Sezai Karakoç ise bu iki şairden farklı olarak milletimizin psikolojik Haçlı seferine karşı direnişine destek verdi, mücadele etti ve sanatını bu yönde kullandı.

SOSYOLOJİK HAÇLI SEFERİ

Öncelikle üç Haçlı seferi kavramlaştırmasının Sezai Karakoç’a ait olduğunu belirtmeliyim: “Eski Haçlı seferleri silaha dayanıyordu; açık ve netti. Bugünkü haçlı seferleri gizli, hileli, aldatmalı. Fakat bu haliyle de o kadar yoğun bir hale geldi ki sağduyusunu bütün bütün yitirmemiş bir insan, bunu derhal anlar.”  (Farklar, s.19) Kültürel Haçlı seferi de askeri olandan az şiddetli değil.

Sezai Karakoç, ülkemizdeki gizli, hileli ve adatmalı sosyolojik Haçlı Seferleri’ni şöyle anlatıyor:

“Önce kolejle, hastaneyle işe başlandı. Hristiyanlık gelenekleri, modern çağ gelenekleri gibi gösterilerek kabul ettirildi. Yılbaşında çam öldürmek ve hindi kesmek, sokaklarda acayip kılıklı ve uydurma sakallı noel babalar dolaştırmak, mum söndürür gibi beş dakika elektriği söndürmek gibi gerçeğe, dine, akla, estetiğe ve çağa aykırı Hristiyan gelenekleri  ‘Batılı olma’nın, ‘Avrupalı olma’nın şartı oldu artık. Bu birinci duraktı.”

Türkiye’de karşı karşıya olduğumuz kültür savaşının ilk aşaması sosyolojik yıkım, ikinci aşaması ise psikolojik yıkım oldu. Batı’nın kavram, kuram ve kurumlarıyla ülkemizi inşa etmesini bakın nasıl açıklıyor:

“Bu birinci dönemin metodu, dolaylı metottur. Gençliği İslam din ve geleneklerinden ayırmak, tarihi Hristiyan geleneklerini, 20. yüzyıl, modernlik ve laiklik anlayışı olarak yerleştirmek ve böylece genç adamı ilk anda hristiyan etmek mümkün olmasa da kendi tarihi ve sosyolojik çevresinden koparmak, rengi az belirgin hristiyan ortamına oturtmaktı.”

Modernleşme, Batılılaşma adı verilen bütün yenilikler, yazının değiştirilmesi, Batı kültürünü esas alan eğitim, Avrupa merkezli bilim anlayışına teslim olmuş üniversiteler, Roma hukukunu yürürlükte tutan yargı, kapitalist sömürge ekonomisi, dünya iletişim ağının bir mekanizması haline gelmiş medya ve laik siyaset, sosyolojik Haçlı seferinin üstünlük sağladığı cephelerdi.

Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek bu sosyolojik Haçlı Seferlerinde milletimizin direnişine destek verdiler. Hakikat medeniyetini ve tarihimizi savundular.

PSİKOLOJİK HAÇLI SEFERİ

Sezai Karakoç, bu anlattığı sosyolojik Haçlı Seferlerinden sonra psikolojik Haçlı Seferleri aşamasına geçildiği tespitini yapmaktadır. İkinci aşamayı da sosyolojik olarak Hristiyan haline getirilmiş gençliğin psikolojik Hristiyan, yani ‘kişi olarak da Hristiyan yapma’ dönemi olarak tanımlamaktadır.

Sezai Karakoç’a göre sosyolojik Haçlı Seferlerinin sembolü Robert Koleji, psikolojik Haçlı Seferlerinin sembolü de ‘çimentodan yapılmış, uydurma Meryem Ana Evi’dir.

Sezai Karakoç, “Misyonerler, yurdumuzda, günde 24 saat, 3 vardiya çalışıyorlar. Harıl harıl bir inşaat içindeler.

(…) Birkaç yüz yıllık bir keşiş evinin son kalıntılarını çimentoyla kapatıp Meryem Ana’ya ait olduğuna dair rüyalar görüyorlar.

Tek silahları da: Turizm. Şu mahut turizm.” diyor.

Ümmeti ulusa dönüştürmek için milleti karga tulumba Batı uygarlığına taşıyanlar, psikolojik Haçlı Seferleri döneminde bütün güçleriyle Hristiyanlığı bu toprakların kurucu değeri haline getiriyorlar. Sezai Karakoç’un turizm üzerinden uyarıcı eleştirisi çok can yakıcı:

“Turist gelsin diye, yani birkaç kuruş kalsın diye, milli ve tarihi benliğimizin içten içe oyulmasına göz yummamız için gerekli atmosferi kolayca elde etmişlerdir; bu mitolojilere yakışır kutsllık dolandırıcılığına itiraz etmeyi, dikkat çekmeyi, turist düşmanlığı, gerilik, yurt faydasını görememek olarak yaftalayan basın, kraldan çok kralcı olarak yardımcılarıdır.”

Sezai Karakoç, 1960’lı yılların ikinci yarısının başında kaleme aldığı bu yazıda, müthiş bir ön görüde bulunuyor, psikolojik Haçlı Seferleri döneminde basının, bugünkü tabirle medyanın rolüne vurgu yapıyor. Gazete ve radyodan sonra, sinema, televizyon, bilgisayar, tablet ve cep telefonu Hristiyanlık propagandası yapıyorlar.

Sosyolog Max Weber, Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu eserinde bireyciliği, pragmatizmi, konformizm ve hedonizmi Protestan ruhu olarak açıklıyor.. Dolayısıyla insanımız bugün Batılılaşırken, modernleşirken, kapitalistleşirken Hristiyanlaşıyor.

Bu yüzden bu topraklarda Haçlı Seferleri eksik olmaz; Hilal Hac kavgasıdır asıl çekişmenin adı..

Sezai Karakoç da hayatı boyunca milletimizin yanında yer almış, hakikat medeniyetini ve tarihimizi savunmuştur.

24. Η Αντιπολίτευση στην Τουρκία, θα ανακοινώσει, όπως διαβάζω, τον υποψήφιό της για την τ/Προεδρία στις 01-03-2023! Μιλάμε για την(!) ξεφτίλα! Μπορεί όμως και να… ξυπνήσουν!..

25.

Komutanların Başkan Erdoğan’ı alkışlaması muhalefeti rahatsız etti

Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarının Başkan Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Arifiye Bakım Fabrikasıyla ilgili asılsız sözlerine tepkisini alkışlaması muhalefeti rahatsız etti.

10.01.2023 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA ARİFİYE ANA BAKIM FABRİKASI TEPKİSİ

Törende konuşan Erdoğan, “Görüldüğü gibi birilerinin, ‘Ona buna satıldı’ diyerek iftiralarına hedef olan Arifiye Ana Bakım Fabrikası, farklı alanlarda ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Sıradan işletme devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak, benzin istasyonlarındaki affedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı ekonomi komiserlerden yardım dileniyor” dedi.

TANK PALET FABRİKASI İFTİRASINA TEPKİYE KOMUTANLARDAN ALKIŞ

Başkan Erdoğan’ın iftiraların hedefi olan ‘Tank Palet Fabrikasıyla ilgili sözlerinin ardından komutanlar Başkan Erdoğan’ı alkışladı. Komutanların alkışı muhalif kesimi rahatsız etti.

ENGİN ÖZKOÇ ALGIYA KALKIŞTI

Başkan Erdoğan’ın sözlerinin TSK komutanları tarafından alkışlanmasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Yazık. Ne noktaya geldi Türkiye. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin komutanlarısınız, Tayyip Erdoğan’ın değil. Siz bir siyasi partinin mensupları değilsiniz. Beni, milletimizi temsil ediyorsunuz. Çocuklarımızı gönderdiğimiz ocağı temsil ediyorsunuz. Bir siyasi parti liderinin yalanlarını alkışlayacak duruma ne zaman geldiniz?” dedi.

Mehmet Küçükkahveci .Haber7.com – Gece Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .
26. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!..

Avrupa devi İngiltere’de sağlık sistemi çöktü!

Avrupa devi İngiltere’de sağlık sistemi resmen çökmüş durumda… İngiliz vatandaşlar ambulans bile bulmakta zorluk çekerken hastanelerin uygulanan tedavilerde yetersiz kaldığı söyleniyor.

09.01.2023
İngiltere’de sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Saatlerce ambulans beklemek zorunda kalan İngilizler çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırdı.

Onlardan biri de 79 yaşındaki Pamela Rolfe. Kalçasını kıran Rolfe, acil servisi aradı. Yetkililer tarafından ambulans olmadığı söylenince yaşlı kadının yakınları kendi imkanlarıyla onu hastaneye ulaştırmaya çalıştı.

Aile, yaşlı kadını önce ütü masasıyla taşımayı denedi. Ancak olmayınca bu kez çareyi çöp kutusu kapağında buldu. Rolfe, sedye yerine çöp kutusu kapağıyla minibüse taşındı oradan da hastaneye götürüldü.

Yaşlı kadına düştükten sekiz saat sonra Wrexham Maelor Hastanesi’nde bir yatak verildi ve ertesi gün ameliyat edildi.

2 GECE SANDALYEDE BEKLEDİ

Hull bölgesinde bir kadın mide ülseri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ancak yer bulamayan kadın iki gece sandalye üzerinde yatmak zorunda kaldı.

Yer açılınca kadın yatağa alındı. Monmouth bölgesinde ise Steven Parsons isimli adam, 83 yaşındaki büyükbabasını hastaneye götürebilmek için ambulans istedi. Ancak yetkililer Parsons’dan hastasını kendi götürmesini istedi.

Parsons, büyükbabasını hastaneye götürdü ancak yaşlı adam otoparkta kalp krizi geçirdi. Şans eseri krizi atlatan yaşlı adam, tedavi altına alındı.

İngiliz Daily Mail gazetesi çökme noktasna gelen sistemle ilgili yayımladığı haberde grev, personel sayısının hastalıklar nedeniyle neredeyse yarıya inmesine değindi.

“DURUMUNUZ ÖLÜMCÜL DEĞİLSE HASTANEYE GELMEYİN”

Ülkede yoğunlukla baş edemeyen bazı hastaneler ‘olağanüstü durum’ ilan ederken, hastanelerin çoğu, hastalarına, ‘ölümcül bir durumları yoksa acile gelmemelerini’ tavsiye ediyor.

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

27.

11 yıl sonra Şam’la ilk temas! Bakan Akar’dan Suriye Milli Ordusu’na mesaj

11 yıl sonra Şam'la ilk temas! Bakan Akar'dan Suriye Milli Ordusu'na mesaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Suriye arasındaki görüşme sürecini değerlendirdi. “Karşılıklı görüşmeler yoluyla bölge için barışa katkı sağlayacak bir duruma dönüşmesini temenni ediyoruz” mesajı verirken, görüşmelerin Suriye Milli Ordusu’ndaki yansımalarına ilişkin de konuştu.

SAVUNMA BAKANLARI YENİDEN BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Türkiye, Rusya, Suriye savunma bakanları arasında yapılan üçlü toplantının ardından gözler dışişleri bakanları toplantısına çevrildi. Peki, savunma bakanları yeniden bir araya gelecek mi? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu bir süreç. 11 yıl sonra tamamen iyi niyetle, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölge barışı için böyle bir şey başladı. Temennimiz karşılıklı görüşmeler yoluyla gelişir ve bölge için barışa, istikrara katkı sağlayacak bir duruma dönüşür” dedi.

“ONLARI ZORA SOKACAK BİR TASARRUFTA BULUNMAYIZ”

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Suriye arasındaki görüşmelerin Suriye Milli Ordusu’ndaki yansımalarını da değerlendirdi. “Biz ne Türkiye’de ne de Suriye’de beraber olduğumuz kardeşlerimizin aleyhinde, onları zora sokacak herhangi bir tasarrufta bulunmadık, bulunmayız. Dolayısıyla onlar da bu bilinçle davranmalı, provokasyona kapılmamalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin terörle mücadele ve göç sorununa çözüm bulmak için çalıştığını vurgulayan Akar, bunun sonucunda Türkiye’deki Suriyelilerin gönüllü güvenli ve saygın şekilde topraklarına dönmesini temenni ettiklerini aktardı.

28.

Iran Press TV

South Korea mulling purchase of Israeli drone detection system: Report

Iran Press TV

Sunday, 08 January 2023 6:27 PM

South Korea’s military is considering purchasing an Israeli drone detection system as part of efforts to bolster capabilities to detect small North Korean drones, a media report says.

A defense source told the South Korean Yonhap News Agency on Sunday that the ‘Sky Spotter’ can track drones, kites and other threats that legacy radar systems may not be able to detect.

According to Yonhap, the system uses a network of sensitive optical sensors which can detect small targets or aircraft using radar countermeasures. It also uses artificial intelligence (AI) to separate, classify and identify objects in order to avoid false alarms.

The Korean military reportedly plans to decide whether to formally order the purchase of the system after a review of its effectiveness in the coming weeks.

South Korean defense authorities have come under fierce criticism for failure to counter penetration of five North Korean drones into South Korea’s airspace late last month. On Thursday, South Korea’s military said a North Korean drone had entered the no-fly zone over the presidential office in Seoul during a rare incursion in December. They said the drone was among the five unmanned aerial vehicles that Seoul claimed the North had sent across the Military Demarcation Line separating the two Koreas on December 26. The purported incursion at the time prompted the South’s military to scramble a number of jets and attack helicopters and fire warning shots to repel the aerial intruders.

It also triggered criticism in South Korea of the country’s air defenses and prompted President Yoon Suk-yeol to chide the military, particularly its failure to shoot or bring down the drones while they flew over the South for hours.

President Yoon has now threatened to pull out of a 2018 non-hostility pact signed with Pyongyang over purported drone incursions if North Korea was to violate the South’s airspace again.

The reported interest in the Israeli system also comes just weeks after a new free-trade agreement between Seoul and Tel Aviv regime came into force. Both sides are close allies of the United States, a source of hostilities and tensions on the troubled Korean Peninsula.

North Korea has never recognized Israel. Senior North Korean officials have frequently criticized Israel over its occupation of Palestine.

In an exchange of harsh words in 2017, North Korea accused Israel of being the “only illegal possessor” of nukes and threat to peace in West Asia, and threatened Tel Aviv with a “thousand-fold punishment” after the regime dared to hurt the dignity of its supreme leadership.

Pyongyang has time and again called Israel a “culprit of crimes against humanity” and an “occupier” which seeks to dominate the region and oppress Palestinians.

North Korean leader Kim Jong-un recently called for the “exponential” increase of the nation’s nuclear force during a recent plenary meeting of the Central Committee of the ruling Workers’ Party.

Kim reiterated the need to push ahead with the country’s nuclear and missile development program, describing it as a deterrent tool to defend the nation against its enemies.

29.

Russia Launches New Attacks in Eastern Ukraine

By VOA News January 08, 2023

Russia launched deadly new attacks on Ukraine Sunday, with at least two people killed during fighting in eastern Ukraine.

One person was killed in strikes on Bakhmut, and eight others in the region were wounded, according to Donetsk Governor Pavlo Kyrylenko. He also reported rocket attacks on Kramatorsk and Konstantynivka.

Bakhmut was once a city of 70,000 people. It is now mostly abandoned, its reduced population kept alive by volunteers who help maintain invincibility centers, which are often tents set up to offer electricity, internet service, heat, water and medicine.

One person was killed in the Kharkiv region, in the town of Merefa, and two other settlements in the region were shelled, Gov. Oleh Syniehubov said.

The attacks came as the Russian military claimed missiles launched at Kramatorsk had struck barracks used by Ukrainian troops, killing 600 people, but Ukrainian officials denied there were any casualties.

Russia said the attacks on the barracks, two temporary bases in the eastern city of Kramatorsk, came in retaliation for the deaths of dozens of Russian soldiers in a rocket attack a week ago on a facility in Makiivka.

But Ukraine said only civilian infrastructure was hit in the Russian attack. “The armed forces of Ukraine weren’t affected,” a military spokesman said.

In a new analysis, Britain’s Defense Ministry said Sunday in an intelligence update about Russia’s invasion of Ukraine that Russia seems undecided about where the greatest threat from Ukraine lies.

In the update, posted on Twitter, the ministry said, “The way Russia has worked on improving defenses suggests commanders are highly likely pre-occupied with the potential for major Ukrainian offensive action in two sectors: either in northern Luhansk Oblast, or in Zaporizhzhia. A major Ukrainian breakthrough in Zaporizhzhia would seriously challenge the viability of Russia’s ‘land bridge’ linking Russia’s Rostov region and Crimea; Ukrainian success in Luhansk would further undermine Russia’s professed war aim of liberating’ the Donbas.”

“Deciding which of these threats to prioritize countering,” the report said, is “likely one of the central dilemmas for Russian operational planners.”

Bakhmut’s underground

Yevgeny Prigozhin, founder of Russia’s Wagner mercenary group, which is fighting alongside regular Russian army troops in the battle of Bakhmut, said on Telegram he wanted to capture the small town because it contained “underground cities” that can hold troops and tanks.

“The cherry on the cake is the system of Soledar and Bakhmut mines, which is actually a network of underground cities. It not only [has the ability to hold] a big group of people at a depth of 80-100 meters, but tanks and infantry fighting vehicles can also move about,” Prigozhin said on Telegram.

Prigozhin, who likely would see his political influence in Moscow boosted if Bakhmut fell to Russia given Wagner’s role in the fighting there, said stockpiles of weapons had been stored in the underground complexes since World War I.

His comments were a reference to vast salt and other mines in the area, which contain more than 100 miles of tunnels and a vast underground room that has hosted football matches and classical music concerts in more peaceful times.

Prigozhin, also called Bakhmut “a serious logistics center” with unique defensive fortifications.

Russia’s heavy losses over a five-month effort to advance in Bakhmut has led some Western military analysts to say that any Russian victory there, if it happens, would be pyrrhic.

Some material in this report came from The Associated Press, Reuters and Agence France-Presse.

30. Η ΩΡΑ ΤΟΥ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

Book Small Ros

 

Θρύλε μου κάνε ντου και να θυμάσαι….

ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βόλος - Ολυμπιακός: Κατακόκκινο το Πανθεσσαλικό από χιλιάδες οπαδούς των ερυθρόλευκων

Το πιο «ενδιαφέρον» πρωτάθλημα των τελευταίων ετών γυμνοσάλιαγκες, διεξάγεται γιατί…

1ον ο Ολυμπιακός «αυτοκτονούσε» διαρκώς μέχρι να βρεθεί η χημεία και η βασική 18αδα σε ένα σύνολο 40 παιχτών…

2ον … γιατί η εξυγίανση φρόντιζε τα «παιδιά» της και κτυπούσε τον Ολυμπιακό όπου έβλεπε ότι την «έπαιρνε»…

3ον γιατί οι περισσότερες μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έπιασαν τόπο, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε και αυτή την μεταγραφική περίοδο ενίσχυση… και

4ον … γιατί αλλάξαμε τρεις προπονητές μέχρι να ισιώσουμε. Οι «φίλαθλοι» βόθροι ξαναγύρισαν στις κερκίδες γιατί ελπίζουν μπας και δεν το πάρει ξανά ο Ολυμπιακός. Μόλις καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα θα ξαναχαθούν.

Η βαθμολογία γκαβούλιακες είναι πλασματική και διαμορφωμένη από την εξυγίανση και όχι γιατί οι «άλλοι» έχουν ομάδες. Ναι, είναι καλύτεροι από τα χάλια που είχαν  προηγούμενες χρονιές, αλλά «φαίνονται» βαθμολογικά κυρίως λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων και της  κακής εκκίνησης του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός αν ήταν στο +12 , δεν υπήρχε περίπτωση οι «άλλοι» να το διεκδικούσαν, ούτε φυσικά εμείς να κοιτάγαμε πίσω μας. Τα πλέϊ οφ θα ήταν ξανά τυπική διαδικασία. Για πρώτη φορά από τον ορισμό τους τα πλέϊ οφ θα αναδείξουν τον Πρωταθλητή.

Αν ο Ολυμπιακός ενισχυθεί όπου έχει ανάγκη ( αριστερό μπακ, στόπερ και εξτρέμ) , και διαχειριστεί τακτικά με διαφορετικό τρόπο τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εκτός έδρας, από ότι όλα τα υπόλοιπα ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, κάνοντας 9 στις 9 νίκες, θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Σε μια χρονιά που θεωρούμε κακή , υπολειπόμαστε μόλις 1 γκολ επιθετικά από την ΑΕΚ, και αμυντικά μόλις τρία από αυτούς που μας πρήζουν ότι διάγουν ονειρεμένη χρονιά.  Με μια ήττα περισσότερη από τον ΠΑΟ , τις ίδιες με ΠΑΟΚ και μια λιγότερη από την ΑΕΚ. Και όλα αυτά γιατί… δεν τους αφήνουν να χάνουν βαθμούς, και δεν επιτρέπουν να παίζονται οι αγώνες μόνο στα γήπεδα. Ακόμη και αυτός ο μέτριος για μας Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του, θα είχε και περισσότερους βαθμούς , και καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα αν αποδιδόταν δικαιοσύνη στους ποδοσφαιρικούς χώρους.

Όσον αφορά «βόθροι» για το ποιοί θέλουν να πάει το Πρωτάθλημα αλλού και όχι στον Ολυμπιακό, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στις δηλώσεις του έτερου διεκδικητή του τίτλου και κολλητού του Γιαννάκη που δεν έχει πρόβλημα αν δεν το πάρει αυτός να καταλήξει στον έτερο αγαπημένο της ΝΔ, , όσο και στο γεγονός ότι το Κράτος «σιωπά» με όσα γίνονται στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ με τους καρεκλοκένταυρους που στηρίζονται από αυτούς που τους «έβαλαν». ΔΕΝ υπάρχει πολιτική βούληση να καθαρίσει μια για πάντα ο τόπος από το παρασκήνιο και από αυτούς που το συντηρούν.

Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του, δεν έχουν προτίμηση αν δεν το πάρουμε εμείς σε ποια χέρια θα καταλήξει. Τώρα θα μου πείτε εδώ δέχτηκαν να πέσουν οικειοθελώς στην Γ΄ Εθνική , αυτό θα τους πείραζε; Σωστό και αυτό. Και μην μπερδεύεστε «βόθροι». Η διαφορά αυτή την στιγμή από τον 1ο είναι στο -4. Έχουν χάσει από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας  το ματς στο Καραϊσκάκη. Εκεί θα ξεπληρωθεί με όλες τις «τιμές» , η «αλητεία» με την μαϊμου-εφεύρεση  στο τελευταίο λεπτό.

30.000 λαού με τον Άρη στον ναό είναι το επόμενο μήνυμα του «κορεσμένου» από τίτλους κόσμου και ομάδας σε αυτούς που χαλάσανε το στόμα τους με την πάρτη μας. Για να δούμε. Ποια θα είναι η βαθμολογία την 24η αγωνιστική που θα μας έρθετε. Εγώ σας λέω λοιπόν ότι θα βλέπετε την πλάτη μας. Θα χρειαστείτε όσο ποτέ άλλοτε την εξυγίανση για το αντίθετο, παίζοντας με ΠΑΟΚ εντός , και Γιάννενα, Τρίπολη, Άρη εκτός. Και όλο τρέμουν… τα βαζελάκια … στων γηπέ- στων γηπέδων τα σκαλάκια!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-