HOT SPOTS

hot_spot         

ΗΟΤSPOTS»

                                                ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ

                             ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ! ! !

 1. Ο Νετανιάχου (08-12-2015) δήλωσε ότι είναι σε διαβουλεύσεις με την Τουρκία, προκειμένου αυτή να προμηθευτεί φυσικό αέριο από το Ισραήλ !!!!!

       Η Τουρκία εξαρτάται σε ένα ποσοστό της τάξεως 80% (συνολικά) από τη Ρωσία, για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

       Η Τουρκία δεν μπορεί να πάρει φυσικό αέριο από το Κατάρ, όπως δηλώνουν Τούρκοι ειδικοί, για τεχνικούς λόγους, (πρέπει πχ να δημιουργηθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις, που δεν υπάρχουν, να βρεθεί και κατάλληλος λιμένας, κλπ), από το Αζερμπαϊτζάναπαιτούνται … κάτι χρόνια, εκκρεμουσών και των συμφωνιών για ΤΑΝΑΡ, ΤΑΡ, κλπ, εκτός αν τους το στέλνει ο Αλίγιεφ με … «τάνκερς» – φορτηγά βαρέα οχήματα, οδικώς …

       Γι’ αυτό και το «άνοιγμα» της Τουρκίας στο Ισραήλ, με το οποίο «θα παίξει μπαλίτσα» με το νερό (!), [ήδη η Τουρκία έχει κλείσει τη ροή των υδάτων προς τη Συρία (!) / το Ισραήλ αντιμετωπίζει μέγα θέμα με το νερό, γι’ αυτό πήρε και τα υψώματα Γκολάν, το 1967, κλπ], γι’ αυτό και η τουρκική εισβολή, γιατί περί αυτού πρόκειται, στο χρυσοφόρο Β. Ιράκ!..

     (Υπ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ισραήλ, Yuval Steinitz και Τουρκίας ο γαμπρός του Erdoğan, ο άνδρας της Σουμεγιέ).

 1. Νταβούτογλου (08-12-2015): «Η Τουρκία θα μείνει στην Ιστορία, ως μία χώρα με συνείδηση»!!!
 2. Η Τουρκία με τη στρατιωτική της επέμβαση στο Ιράκ και την παρουσία της στη Μπασίκα, του Ιράκ:

      α.  Επιβεβαιώνει τη δόλια πολιτική της, τον βρώμικο εαυτό της…,αφού έπραξε ό,τι έπραξε, εκμεταλλευόμενη τον … «κακό χαμό» στο Ιράκ!!! Τί διαφορετικό δηλ. έκανε στην Κύπρο το 1974;

      β.  Παραβίασε και παραβιάζει, όσο δεν αποχωρεί από το Ιράκ, την ανεξαρτησία – κυριαρχία αναγνωρισμένου από τον Ο.Η.Ε. κράτους!!! Κανένας Ο.Η.Ε. όμως και καμία από τις λεγόμενες «Μεγάλες Δυνάμεις» δεν(!) την εγκαλεί, δεν(!) την ανακαλεί στην έννομο τάξη, δεν(!) ομιλεί, έστω… Τίποτα απολύτως! Τελείωσε και το «Διεθνές Δίκαιο», η «Διεθνής Έννομη Τάξη», τελείωσαν τα πάντα!…

            Να σημειωθεί εδώ ότι ούτε η Ελλάς είπε τίποτε, ως έχουσα κάθε δικαίωμα λόγω … Κύπρου!!!..

      γ.  Προσπαθεί να προσεταιριστεί, και μάλλον τα καταφέρνει, τον προδότη(!) του «Κουρδικού Κινήματος» Μεσούντ Μπαρζανί, (ξαναπήγε στην Άγκυρα στις 09-12-2015, για συνομιλίες με ΡΤΕ, Νταβούτογλου και Φιντάν), ώστε:

           (1)  Να διαιρέσει τους Κούρδους, κάτι που αρχικά φαίνεται ότι πετυχαίνει και να εξασθενήσει μέσω της διάσπασης της ενότητάς τους, την ισχύ τους και κυρίως αυτήν του «ΡΚΚ». (Η όλη στάση του Μπαρζανί καταδεικνύει πως, αν δεν είναι τόσο (!) μειωμένης αντιλήψεως, τότε έχει συνειδητά «πουλήσει» τους συμπατριώτες του).

           Αν τους διαιρέσει, τότε δεν θα υπάρξει – «ποτέ των ποτών» -περίπτωση δημιουργίας ενός ενιαίου Κουρδιστάν, που θα εδράζεται και στα 4 κράτη, όπου ζει Κουρδικό στοιχείο (Ιράκ, Ιράν, Συρία και Τουρκία) και το οποίο αποτελεί τον Ε-ΦΙ-Α-ΛΤΗ (!) των στρατοκρατών της Άγκυρας.

          (2)  Να έχει μελλοντικά ρόλο και λόγο στα πετρέλαια του Ιράκ(Κιερκούκ – Μοσούλη).

          (3)  Να ελέγχει προοπτικά τον Κουρδικό διάδρομο «Αυτόνομη Διοίκηση Β. Ιράκ» – Β. Συρία – Α. Μεσόγειος.                                                                                                                                                                                                            

          (4)  Να έχει μία στρατιωτική δύναμη, η οποία να μπορεί να επέμβει, αν απαιτηθεί, και κυρίως αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν, ώστε να μην δημιουργηθούν Κουρδικά Καντόνια στη Β. Συρία ή να διαλυθούν ορθότερα, αφού «τύποις» (!) υφίστανται / έχουν ανακηρυχθεί από τους Κούρδους της Συρίας οι … «Καντονικές» περιοχές και μάλιστα υπάρχουν -«ατύπως»- Κοινοβούλια, με … εκλεγμένους «βουλευτές», κλπ.

           (5)  Να υποκριθεί ότι υποστηρίζει τη «Διεθνή Κοινότητα» στον αγώνα της κατά του «ISIS», του οποίου αποτελεί ακόμα τουλάχιστον την … επιμελητεία του! Μάλιστα υποκριτικά οι Τούρκοι δήλωσαν στους Ιρακινούς της Βαγδάτης που … φωνάζουν, πως «δεν θα αποχωρήσουμε, αν πρώτα δεν τελειώσουμε με τον “ISIS” ή “DAEŞ”, όπως τον λέγουν». (Η συμφωνία Μπαρζανί – Τουρκίας είναι για τουρκική παραμονή έως το 2017)

      δ. Να ξαναεμφανιστεί δυναμικά, μετά από 100+ χρόνια στη Μ. Ανατολή (Από την εποχή του Αβδούλ Χαμήτ, του Β’ χρονολογείται η παρουσία της εκεί).

      ε.  Να  «παίξει»  /  υποδυθεί  το ρόλο  του «Ανθρωπιστή» με τους Σύρους Πρόσφυγες, (2,5 εκ. Σύροι μουσουλμάνοι είναι στην Τουρκία, από τα 4,3 εκ. που έφυγαν από τη Συρία), τους οποίους όμως είναι αυτή που πνίγει στο Αιγαίο, αφού θα μπορούσε να τους βάζει σε πλοία, κλπ και να τους μεταφέρει στην Ευρώπη, ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή τους, και φυσικά σε συνεννόηση με την Ευρώπη!

           Σας θυμίζω εδώ και πάλι το σχέδιο της ΜΙΤ, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιαν. του 2014, για να … «πήξει» η Ελλάδα από Ασιάτες και Αφρικανούς «λάθρο», κλπ, καθώς και ότι ο Ούγγρο – Αμερικανό – Εβραίος χρηματιστής και μέγας μισέλληνας, του Δημοκρατικού Αμερικανικού Κόμματος, Τζώρτζ Σόρος, μετέβη πρόσφατα, όπως σας είχα γράψει, στην Τουρκία και δήλωσε, όπως έγινε γνωστό, πως θα διαθέσει 13 δις $, αν δεν με απατά η μνήμη μου, για την μεταφορά Ασιατών και Αφρικανών, στην Ευρώπη!)…

           Δεν τους βάζει σε πλοία και αεροπλάνα όμως τους πρόσφυγες κλπ η Τουρκία και η Ευρώπη, η … «χαζή» δεν της το λέγει, αλλά της δίνει 3 δις Ευρώ τάχα, για τα ανθρώπινα θύματα του «Συριακού», και στην πραγματικότητα της τα δίνει ως αντίδωρο για το … «parking» των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, βελγικών, κλπ α/φ στα α/δ της, καθώς και των πολεμικών πλοίων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών στα λιμάνια της (Ουσιαστικά πληρώθηκε η «αντιπαροχή» του ΝΑΤΟ στην Τουρκία)…

          Ουσιαστικά η Ευρώπη πλήρωσε τώρα την συνεισφορά της στο αμερικανικό ΝΑΤΟ, για τις όποιες επιχειρήσεις θα γίνουν στη Συρία, όπου όλοι τώρα οι Δυτικοί πάνε να πολεμήσουν τον «δικό τους» … «ISIS»!…(Οι Η.Π.Α. πληρώνουν το 80% του Π-Υ του ΝΑΤΟ και το υπόλοιπο 20% κατανέμεται ως υποχρέωση, στα πλην Η.Π.Α. υπόλοιπα κράτη – μέλη της Συμμαχίας).

 1. Ο Τ/Αντγος (ε.α.) Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, τέως Δντής της Τουρκικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (Τ/ΥΣΠ) και Αντιπρόεδρος του «Κόμμα Πατρίδα» / «Vatan Partisi», (πιο εθνικιστικό και πιο Κεμαλιστικό από τους «Γκρίζους Λύκους» του Ντεβλέτ Μπαχτσελί), δήλωσε πως το 2008, ο τότε Αρχηγός της «MOSSAD», Meir Dagan, [ο οποίος μετά που έφυγε από τη «MOSSAD» συνέστησε μία εταιρεία τρόπον τινά, και με άλλους Εβραίους εκπαίδευε Πεσμεργκά και αν δεν σφάλλω και «ΡΚΚ-άδες» (;)], του είχε πει ότι το 2ο σχέδιο του Ισραήλ για την Μοσούλη είναι το «Σχέδιο Δεσίματος (δεσμού) της Τουρκίας στην περιοχή του Μπαρζανί, για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αν περάσετε απ’ εκεί, του είχε πει, θα κερδίσετε»!
 2. Τόσες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, που λέει ο λόγος, και πολλούς φίλους των Κούρδων, «ήρωες» και μη, έχουμε, οι οποίοι πηγαινοέρχονται στο Ερμπίλ, πώς και δεν μάθαμε τίποτα για την υπόθεση, ας την πω … «Μπασίκα»;

        Επίσης, άλλους τόσους «τρόφιμους» και όργανα των Η.Π.Α. έχουμε, οι οποίοι «μπαινοβγαίνουν» στην αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, όπως το αυτό συμβαίνει και με το Ισραήλ… Τί έγινε και δεν μάθαμε κάτι; Επαίρονται οι Τούρκοι ότι έκαναν επιχείρηση και κανείς δεν έμαθε τίποτα… Τί λέω τώρα, έ; Γειά σου ρε Ερντογάν Μεταξά…

 1. Έχασε τον έλεγχο η τουρκική «Κεντρική Τράπεζα», αφού ο ρόλος της, όπως και κάθε όμοιας Τράπεζας, είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας των τιμών στην χώρα και αυτό πλέον δεν μπορεί να το εγγυηθεί, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να φτάσει το 8,1% και να … οδεύει για (το) 9%.

         Η Τουρκία είναι 5η παγκοσμίως σε πληθωρισμό, μετά από τις (προσέξτε τις χώρες) Βενεζουέλα, Ρωσία, Αίγυπτο και Βραζιλία!

         Στην Τουρκία τέλος, «παίζει» πολύ τα τελευταία χρόνια το λεγόμενο «Dolarizasyon» / «Δολαριο-ποίηση» δηλ. η μετατροπή των ΤΛ σε αμερικανικά δολάρια.

         Να θυμίσω τέλος ότι ο ΡΤΕ «έβγαλε» το μείζον του χρυσού της Τουρκίας στο εξωτερικό (Ελβετία), όπως και ο δικός μας … «Ελιάς», το 2003. Γιατί μαζεύουν οι Εβραίοι τον χρυσό διεθνώς, εσείς τί λέτε; Έρχεται τίποτε «βαρύ και ασήκωτο»;

 1. Ο τουρκικός λαός σε γκάλοπ, μετά από την πτώση του ρ. α/φ, την οποία ο Ρώσος Π-Θ χαρακτήρισε, στις 09-12-2015, «Αιτία Πολέμου» / «Casus Belli»:

        α.  Θέλει σε ποσοστό 53,5% «Προεδρικό Σύστημα».

        β.  Θεωρεί ορθή την κατάρριψη του ρ. α/φ, σε ποσοστό 91,6%.

        γ. Θεωρεί ορθή τη διαχείριση της κρίσης, από τ/πλευράς, σε ποσοστό 74%.

        Επίσης:

        α.  Το 40% των φυλακισμένων στις τ/φυλακές είναι Σύροι!

        β.  400.000 εργάτες χωρίς χαρτιά στην Τουρκία, εξ ων οι 150.000 στο Γαζί-Αντέπ.

        γ.  2,5 εκ. Σύρων ζουν πλέον μόνιμα στην Τουρκία, στα 4,5 χρόνια πολέμου στην χώρα τους.

        δ. Κάθε χρόνο γεννιούνται 45.000 παιδιά Σύρων. Μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί 150.000 παιδιά.

        ε.  Το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Σύροι είναι στην εκπαίδευση.  

 1. Διαβάστε τώρα τουρκικές («ρητορικές») πολιτικο – διπλωματικές αλητείες τις ονομάζω εγώ, για να αντιληφθείτε ποιοί είναι και πώς «κινούνται» οι Τούρκοι!

        α.   Ο Τ/Π-Θ έστειλε επιστολή στον Ιρακινό ομόλογό του Ελ Αμπάντι και του γράφει: «Μέχρι να ηρεμήσει / να ικανοποιηθεί η ευαισθησία της Ιρακινής Κυβέρνησης δεν θα στείλουμε άλλα στρατεύματα στη Βάση μας στη Μπασίκα»!!!..Φοβερό;

        β.  Τ/Π-Θ: «Αν εμείς βομβαρδίζαμε την Ουκρανία, οι Ρώσοι θα έδειχναν κατανόηση»; (Ενν. Αν βομβαρδίσουν την Χερσόνησο της Κριμαίας, λόγω των λίγων  Τατάρων, που αυτοί «φύτεψαν» εκεί, και αν τους ζητούσαν βοήθεια οι … Κουμπάρωφ, κλπ, όπως έκανε ο Άσαντ, με τη Ρωσία)»!!!

       Κατ’ άλλους ελέχθη ως εξής: «Και αν εμάς μας καλέσει η Ουκρανία, όπως η Συρία τη Ρωσία»; κλπ.  

       γ.  Στο 2ο ταξίδι του ως Π-Θ, μετά την Κύπρο, που ήταν στο Αζερμπαϊτζάν, φίλησε τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν!!! Είπα «χωρίς σχόλια»…

       δ.   ΡΤΕ: «Εμείς σταματήσαμε τον ‘‘Türk Stream’’ και όχι οι Ρώσοι»! Είπα «χωρίς σχόλια»…

 1. Οι Τούρκοι Κεμαλιστές, αλλά και οι Τ/Κ αντιστοίχων αντιλήψεων, ομιλούν για το … «Σχέδιο Όσμωση», το οποίο είναι, όπως αναφέρουν, η … «Ελληνοποίηση» («Rumlaştırma») της Κύπρου, μετά από τα όσα εσχάτως «κυκλοφόρησαν» για λύση του Κυπριακού, όπου φέρεται ότι θα υπάρχει αναλογία ενός Τ/Κ, έναντι τεσσάρων Ε/Κ, [220.000 Τ/Κ, έναντι 800.000 Ε/Κ], καθώς και μείωση του ποσοστού εδάφους που κατέχουν οι Τούρκοι, κλπ. (To Κυπριακό, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, φέρεται ότι θα λυθεί μέχρι το Μάρτιο του 2016)!

        Άλλοι μάλιστα Κεμαλικοί Τούρκοι και Τ/Κ αναλυτές, θεωρούν μια τέτοια εξέλιξη στο Κυπριακό, ως τουρκικό «ανταποδοτικό τέλος», για τα όσα ζητά η Τουρκία στο … «Συριακό».

       Τέλος, γράφουν ότι έγινε ό,τι είπε ο Παπάς! (Δηλ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου).

 1. Η «αντίστροφη  μέτρηση» των … πάντων θα αρχίσει μετά από τις      10-01-2016 και τις προγραμματισμένες συνομιλίες των πλευρών Άσαντ και Συριακής Αντιπολίτευσης.

                              

                                «ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ»!!!

 

 1. Η τουρκική ΣΠΖ «φεύγει» από την Τούζλα, όπου είχε εγκατασταθεί το 1961.
 2. Αμερικανική «παγίδα» στον Άσαντ: «Θέλουμε να συμπολεμήσουμε μαζί σας κατά του ‘‘ISIS’’»!!! «Άπαιχτοι» οι Αμερικανοί…
 3. Μετά από τους Ισραηλινούς παλαιότερα και οι Ρώσοι τώρα, λόγω Συρίας, θέλουν προς χρήση την αεροπορική Βάση, στην Πάφο, «Α. Γ. Π’’ΑΝΔΡΕΟΥ» και λιμενικές διευκολύνσεις … Εδώ θα υπάρξει σχόλιο, ….

        Θυμίζω ότι όταν κάποιοι έλεγαν για ελληνικά ή κυπριακά (καταλάβατε) πολεμικά α/φ κλπ στην Πάφο, κάποιοι έλεγαν «τί είναι αυτά», κλπ. (Το νόημα…) Είναι κάτι ανάλογο με τα Ε/Π στα νησιά μας … STOP – STOP – STOP / Τώρα τί λένε; ….

 

                                                «ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

 

                                                «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»