40 Χρόνια …

ΤΑ 40 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

                               ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ;

  1. Κατά κόρον τα τελευταία χρόνια και κυρίως το αλήστου μνήμης διάστημα με τα «εξηντάεβρα», ακούγαμε και ακούμε συνέχεια, είτε στα τηλεοπτικά παράθυρα, από έμπειρους ή άπειρους της προπαγάνδας, ομιλητές διαφόρων επαγγελμάτων ή και ανεπάγγελτους, είτε «ανά τας οδούς και τας ρίμας», το ίδιο «μότο», που λέγει πως τα 40 προηγούμενα χρόνια ήταν η αιτία των σημερινών οικονομικών μας κυρίως, (μιας και δεν είναι μόνον αυτά), δεινών!
  1. Πρόκειται για κουβέντες και λόγια που αποτελούν ψωμοτύρι στην γλώσσα πολλών «νεοσωτήρων», όπως των αδικημένων … νεοκομμουνιστών ή νέο-Ευρωκομμουνιστών κακής κοπής (ΣΥΡΙΖΑ), μιάς και προσπαθούν να αποτελέσουν κακή απομίμηση του Μπερλίγκουερ, αλλά και των «γνήσιων» … παλαιοκομμουνιστών (ΚΚΕ), οι οποίοι δήθεν δεν κυβέρνησαν ποτέ την χώρα, (ξέχασαν το 1989), αλλά που πάντα την ήλεγχαν έσωθεν και έξωθεν με κάποιους τρόπους, των μηδενιστών, των «μαχητών» του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΑΝΤΙΦΑ, και όλων εκείνων που θα αποτελέσουν τους θεωρητικούς υποστηρικτές μιας νέας «ΟΠΛΑ», των «υπερπατριωτών» δήθεν «αντι-σημιτών» ΝΑΖΙ-δων, Φασιστών, νταήδων και νταβατζήδων της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι θα αποτελέσουν / αποτελούν το αντίπαλο δέος των «προοδευτικών» αγωνιστών του Κου Κων-νου, και άλλων συνοδοιπόρων του, του δημοσιογράφου και φίλου των … ποταμών και γενικώς, όπως φαίνεται των ροών και των … υδάτων, Στ. Θεοδωράκη, των πάσης φύσεως πρακτόρων με ή χωρίς ελληνική καταγωγή, κλπ!
  1. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Για να το διερευνήσουμε … λιγουλάκι! Τα 40 αυτά χρόνια είναι η περίοδος από το 1974, έως σήμερα.

       

        Το 1974 η Ελλάδα έζησε μία νέα εθνική κα-τα-στρο- φή!

          

  1. Είχε, χωρίς να εξετάζουμε εδώ τους λόγους, απολέσει και πάλι εθνικό έδαφος, 54 χρόνια μετά από την μεγαλύτερη της αλώσεως καταστροφή του 1922, 19 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά» του 1955 και το «πογκρόμ» που υπέστη ο Ελληνισμός κυρίως στην Πόλη, στη Σμύρνη και στην Προύσσα, 15 ή 14 χρόνια αντίστοιχα, από το 1959 και το 1960 και τον ανεκπλήρωτο στόχο της Ε.Ο.Κ.Α. (που ήταν η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα), 10 και 11 χρόνια αντίστοιχα από τα πολεμικά γεγονότα του 1963-64 στην Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία, όπου τότε ξεριζώθηκε οικονομικά ο επιζήσας εκεί Ελληνισμός και 7 χρόνια από τα πολεμικά γεγονότα του 1967 και πάλι στην Κύπρο, αλλά και από την απόσυρση της Μχίας που είχε μυστικά στείλει στο νησί της Αφροδίτης ο μεγάλος Έλληνας Γ. Π’’ ανδρέου!
  1. Είχαμε μόλις χάσει ουσιαστικά περίπου το 40% του εδάφους της Κύπρου μας, (το πλέον εύφορο), σε έναν … έμμεσο Ε-Τ πόλεμο και βάλλαμε τα … θεμέλια για τις ακολουθήσασες μογγολικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο (Ζωτικός μας Χώρος) και στο ελεύθερο κομμάτι της Θράκης μας!
  1. Τί άλλο; Ενδεικτικώς (!) και μόνον, τα παρακάτω:

α. Είχαμε υποστεί, ως στρατός, μετά από την μείζονα αυτή ΠΡΟ-ΔΟ-ΣΙΑ,  βασισμένη στην στενότητα πνεύματος, (για να μην γράψω ηλιθιότητα), και στον άλογο και υπέρμετρο εθνικισμό που τυφλώνει, του … «αόρατου» και των συν αυτώ, μείζονα στρατιωτική ήττα! (Έτσι ή αλλιώς).

β. Έχασαν τη ζωή τους αδίκως Έλληνες και Ε/Κ Αξκοί, Υπξκοί, «κληρωτοί» μας, αλλά το αυτό και πολίτες!

γ. Είχαμε  τραυματίες  στρατιωτικούς  και  πολίτες, όπως και αγνοουμένους! 

δ. Το ΗΘΙΚΟ (!) όλων των Ελλήνων ήταν στο απόλυτο μηδέν, αφού άκριτα προσβάλλαμε μόνοι μας την εθνική μας υπερηφάνεια.

ε.  Ο … έμφυτος διχασμός μας (κάτι σαν το DNA του σκορπιού ένα πράγμα) είχε διογκωθεί! (Επιμένουμε όμως ακόμα να μην διαβάζουμε, να μην ακούμε και να μην διδασκόμαστε από τον Δ.Σολωμό, αν και οι περισσότεροι ακόμα ψάλλουμε τον Εθνικό μας ύμνο).

στ. Η Διεθνής Κοινότητα υποκρινόταν ότι λυπόταν, αλλ’ όμως  ήταν απόλυτα ευχαριστημένη, αφού είχε υλοποιηθεί ο βασικός στόχος της, που ήταν η διχοτόμηση στο νησί / (Taksim)

ζ.  Θέσαμε τα θεμέλια για την βαθειά μας μελλοντική οικονομική εξάρτηση, (για όσους καταλαβαίνουν ότι Γεωστρατηγική και Γεωοικονομία πάνε μαζί)  και την εξ αυτής σημερινή απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, καθώς και του εθνικού μας πλούτου πάσης φύσεως!

η.  Ικανός αριθμός Ελλήνων της Κύπρου (Ε/Κ) ξενιτεύτηκε!

  1. Παρ’ όλα αυτά, στα 40 αυτά χρόνια η Ελλάδα πέτυχε να ξανασηκώσει το κεφάλι της και να ξαναγίνει δυνατή και σεβαστή στον κόσμο!

α.  Εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) και από το 1981 και μετά έρρευσε άφθονο το χρήμα των … «κουτόφραγκων», με το οποίο και η μορφή της Ελλάδος άλλαξε, αλλά και οι Έλληνες έφαγαν …«γλυκό ψωμάκι»!  Έφτιαξαν, εργαζόμενοι ασφαλώς, σπίτια, αγόρασαν διαμερίσματα, έκαναν εξοχικά, πήραν και 2ο Ι.Χ., σπούδασαν τα παιδιά τους, πολλοί μάλιστα εξ αυτών και στην Εσπερία, έκαναν καταθέσεις, με τις οποίες οι περισσότεροι ζουν ακόμα και πέρασαν τα 2 πρώτα μνημόνια, ενώ και τα … νυχτερινά μαγαζιά, με πρωτοπόρα τα … μπουζουκάδικα, πλούτισαν, ενώ είχαν την τιμητική τους τα … ουίσκι, που έρρευσαν άφθονα! Τί ξεχάσαμε;Ξεχάσαμε ότι αυτά τα χρήματα δεν ήταν δωρεά, αλλά ήταν … ανταποδοτικά και επιστρεφόμενα! Μήπως ξέρετε κανέναν να δίνει λεφτά έτσι;

β.  Εισήλθε στο Ευρώ, στην είσοδο του 21ου αι. ! Τί να πει κανείς γι’ αυτό; Να πει πως δεν ήταν καλό, τη στιγμή που η Ελλάδα, η γεννήτωρ της Ευρώπης, πίστευε στα αλήθεια στην Ευρώπη των κρατών (!), στην ενωμένη στα πάντα Ευρώπη; Δεν ήταν αυτή η ειλικρινής, και ρητή προς όλους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εθνική μας στρατηγική, που τυγχάνει ακόμα της θελήσεως της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού μας; Δεν ήταν αυτό το όραμα και το όνειρο των Αντενάουερ, Σουμάν και λοιπών;

γ.  Ξεχρέωσε επίσης, στην είσοδο του 21ου αι., τα δάνεια που έλαβε, μετά από το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του μεγάλου ηγέτη Χ. Τρικούπη, όπως και επί Τρικούπη είχαν ξεχρεωθεί / αποπληρωθεί τα επαναστατικά δάνεια του 1821. Εδώ βέβαια παρατηρεί κανείς ότι κάθε 100 περίπου χρόνια η Ελλάδα «πέφτει» ή την «ρίχνουν» … στη ζητιανιά! Αυτό όμως δεν είναι της παρούσης!

δ. Έζησε 40 χρόνια ελευθερίας, δημοκρατίας και κυρίως χωρίς πολέμους, (συνολικά από το 1950, 65 χρόνια ελευθερίας, τουλάχιστον η μητροπολιτική Ελλάδα), ξεπερνώντας σκοπέλους και σκοπέλους, διότι είχε πολιτικούς ηγέτες με προσωπικότητα, οι οποίοι ήσαν στιβαροί, γνώστες, αποφασιστικοί και με επιρροή στα κέντρα αποφάσεων της παγκοσμίουΚυβερνήσεως, όσα αρνητικά να τους βρει και να τους καταμαρτυρήσει κανείς! Κάθησε προσοχή στον Α.Γ.Π’’ανδρέου ο Πρόεδρος Κλίντον, ή όχι, στις Η.Π.Α.; Πήγαινε ο Κ.Γ.Καραμανλής στην Ευρώπη και του υποκλίνονταν ή όχι; Είχε η Ελλάδα ισχυρούς φίλους, όπως τους Χέλμουτ Σμιτ, Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’εστέν, Φρανσουά Μιττεράν, κλπ… Τολμούσε το διεθνές ιερατείο να κάνει κάτι στην χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της, αν προηγουμένως δεν ρωτούσε τους συγκεκριμένους Π-Θ;

ε.  Μετά το 1974 νομιμοποιήθηκε το, με «βαρύ ποινικό μητρώο»,  ΚΚΕ και τη δεκαετία του 1980 αναγνωρίστηκε η «Εθνική Αντίσταση». Έγινε έτσι  το τεράστιο βήμα της Έ-ΝΩ-ΣΗΣ των Ελλήνων! Έπαψαν να υπάρχουν καλοί και κακοί Έλληνες και όλοι πλέον είχαν και έχουν τις ίδιες ευκαιρίες … ζωής! Είναι κάτι που πρακτόρικα πάνε τώρα κάποιοι να χαλάσουν και αναφέρομαι στα 2 ακραία … άκρα, που όπως τα μαθηματικά μας λένε, συναντώνται!..

στ.  Εκσυγχρονίστηκε παντού και δημιουργήθηκε σιγά- σιγά μια νέα επιχειρηματική και εφοπλιστική τάξη, με λόγο και κυρίως δύναμη στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, προς όφελος της Πατρίδος στον οικονομικό τομέα! Η ναυτιλία μας κυριάρχησε σχεδόν παγκόσμια και ο τουρισμός κατέστη «τω όντι» βιομηχανία!

ζ.   Ο Ελύτης έλαβε το Νόμπελ, ο Ρίτσος το αντίστοιχο βραβείο της ΕΣΣΔ και γενικά ο πολιτισμός καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε! Για παράδειγμα η Μελίνα Μερκούρη πρόβαλλε την Ελλάδα ως Υπ. Πολιτισμού διεθνώς, και, και, και, …

η.  Η παιδεία, παρά τα όποια προβλήματα, πήγε επίσης περίφημα. Ανοίχτηκαν, αίφνης,  μία σειρά από Παν-μια, ΤΕΙ, κλπ, πανελλαδικά.

θ. Έγινε στην Υγεία το «Εθνικό Σύστημα Υγείας» και σώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που δεν είχαν πρόσβαση στην υγεία λόγω ανέχειας και άλλων παραγόντων και πέθαιναν!

ι. Η γεωργία και η κτηνοτροφία άνθισαν! Για παράδειγμα δημιουργήθηκαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, με στόχο την ενίσχυση και την καθοδήγηση των ασθενεστέρων αγροτών και θα έλεγα ότι «βιομηχανοποιήθηκε» τελικά, κατά κάποιο τρόπο, η γεωργία.

ια.  Υπήρχε ασφάλεια και στη συνείδηση του λαού παγιωμένο αίσθημα ασφάλειας, γενικώς!

ιβ. Είχαμε τεράστιες επιτυχίες στον αθλητισμό, που ούτε τις φανταζόμασταν! Διοργανώσαμε μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες (!), το 2004.

ιγ.  Έγινε η Ελλάδα κήρυκας της διεθνούς ειρήνης με πάρα πολλές πρωτοβουλίες, όπως ήταν η πρωτοβουλία «των 6», και πνευματικός καθοδηγητής λαών.

ιδ.  Κτίστηκαν νέες ΕΔ, σύγχρονες και έτοιμες για κάθε αποστολή, σε ό,τι αφορά την άμυνα της χώρας!

  1. Για να μην σας κουράζω, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δεν θα γράψω ότι ζούσαν μέσα στην χλιδή, αλλά ζούσαν πάρα, μα πάρα πολύ καλά,«πλούσια» που λέγει ο λαός μας, όταν οι βόρειοι γείτονές τους κάθονταν στην γραμμή 1 ή 2 φορές την εβδομάδα για να πάρουν μισό κιλό ψωμί και 300 ή 500 γρ. κρέας!.. Αυτή η απίστευτα μεγάλη ευμάρεια, μη ελεγχόμενη όμως από το κράτος, ήταν και η βασική αιτία που λειτούργησε μόνον η κοιλιά των Ελλήνων, εις βάρος του μυαλού! Έπαψε να λειτουργεί το μυαλό τους, η ψυχή τους «πατήθηκε» και χάθηκαν οι Α-ΞΙ-ΕΣ (!), που διαχρονικά χαρακτήριζαν το Έθνος μας, αξίες οι οποίες ποδοπατήθηκαν στο βωμό του ατομικού κέρδους, της νιρβάνα, της χειμερίας νάρκης, πείτε το όπως θέλετε! Έτσι, οδηγηθήκαμε νομοτελειακά, κάποια στιγμή, στο να ασχολούμεθα με τα ποσοστά της διαφθοράς στην χώρα, με τους διεφθαρμένους και ποιοί είναι, κλπ και γενικά με την πάσης φύσεως σαπίλα!.. Ή δεν είναι έτσι; Κάποια άλλη στιγμή βεβαίως, θα εξετάσουμε πώς φτάσαμε σήμερα να είμαστε διεθνείς επαίτες και με σφραγίδα αποικία!
  2. Για να μην ξεχνιόμαστε όμως! Ο Θεός συγχώρησε την πόρνη, όχι όμως τον αχάριστο! Έτσι, για να μην μας τιμωρήσει χειρότερα, προτείνω να πάψουμε πια να είμαστε αχάριστοι και να παλέψουμε για τη σωτηρία μας, χορεύοντας, αρχικά τουλάχιστον, δυστυχώς, όπως μας βαράνε! Και βλέπουμε!.. Αρκετά πιά με τους πάσης φύσεως λαϊκιστές, επικούριους, δοκησίσοφους και … λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις, που χρόνια γλεντάνε πάνω στο κορμί της Πατρίδος! Ο κόσμος θα συνεχίσει να κυβερνάται από τους ισχυρούς του χρήματος, οι οποίοι και τον διαμορφώνουν εδώ και πολλούς αιώνες! Στη ζούγκλα αυτή θα συνεχίσει «βασιλιάς» να είναι το … λιοντάρι. Ας αφαιρέσουμε εμείς την λεοντή, ας σοβαρευτούμε και ας πάψουμε να αποτελούμε το … λαγό του γνωστού ανεκδότου, μήπως και γλυτώσουμε νωρίτερα, προτείνοντας εφικτές λύσεις, όχι με συνεχή άρνηση, αλλά με θέση και παύοντας επίσης να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, όπως πχ το έπος του 1940, με την σημερινή κρίση, κλπ γιατί γελάνε και τα μπετά!…

«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»

ΥΓ. Θα ήθελα κάποια στιγμή ο Κος Σημίτης να μας πει για το Χρηματιστήριο και για το πού είναι σήμερα ο χρυσός της Ελλάδος, ο Κος Κ. Α. Καραμανλής γιατί το είχε γυρίσει προς Ρωσία, ξεχνώντας το «ανήκομεν εις την Δύσιν» του θείου του, αλλά και τη θεωρία του μείζονος κέρδους του τρισμέγιστου Ε. Βενιζέλου και ο Κος Γ.Α. Π’’ανδρέου για τα … «e-mail» της Κας Κλίντον!…