5η Παρέμβαση! Θέρος 2021. Φωτιές Στην Τουρκία!

Φίλοι Τούρκοι και ειδικότερα φίλε Χακάν, εκεί στην… Γραφειάρα σου στην νέα “ΜΙΤ”, αλλά και εσείς της Δνσης “Κρατικής Ασφαλείας”, εκεί στην Άγκυρα επίσης, οι οποίοι -όλοι σας- όπως διαβάζω, ασχολείστε με την συγκέντρωση πληροφοριών, (εκτός Τουρκίας η ΜΙΤ και εντός η “Κρατική Ασφάλεια” του Κου… Σοϊλού, αυτού του σύγχρονου… “Τοπάλ” Οσμάν), σχετικά με τις φωτιές φέτος στην χώρα σας,

 

κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, ώστε να καταλήξετε στο ποιός ή ποιοί να ήσαν πίσω απ’ αυτές, αν ήσαν, που όπως φαίνεται ήσαν, κλπ, κλπ, κλπ, ψάχνοντας πιθανότατα, και κατ’ εμάς κυρίως(!), το αν υπήρξε ελληνικός “δάκτυλος”, κλπ, διαβάστε παρακάτω!

 

Α*. ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – “ΡΚΚ.

 

1. Έγραψε ο απόστρατος Ναύαρχος Κος Τζιχάντ ΓΙΑΪΤΖΙ, ναι αυτός ο της… “Γαλάζιας Πατρίδος” και της… “Β. Μεσογείου” “νονός”, την παπαριά του και μάλιστα βαρύγδουπα, όπως “η Τουρκία απέναντι στον τρόμο των Ελλήνων και του ΡΚΚ” και αμέσως όλοι εκεί απέναντι αρχίσατε να πιπιλάτε πάλι την ίδια γνωστή καραμέλα… !

2. Η Ελλάς, μετά την τριπλή συμφωνία παραδόσεως του Οτζαλάν (και όχι Οτσαλάν ρε σεις… Έλληνες ή και απλώς ελληνομαθείς), σε εσάς, συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ Κλίντον, Σημίτη και Ετσεβίτ, (σας τον παραδώσαμε στην Κένυα / Ναϊρόμπι το 1999), διατήρησε απλώς μια τυπική επαφή με τους αντάρτες του ΡΚΚ, αφού οι συγκεκριμένοι Κούρδοι σχεδόν απεκήρυξαν τότε το ε/Κράτος και θα υπεστήριζα “με το δίκιο τους”!

Μέσα στην Αθήνα και στην 1η συνέντευξή τους σε γνωστό ξενοδοχείο, μετά από την παράδοση σε εσάς, από εμάς, του Κούρδου ηγέτη τους (ω! της προδοσίας, από πλευράς μας), οι γυναίκες σωματοφύλακές του,  όπως κάποια Ντιλάν νομίζω, κλπ, (σωματοφύλακες, τις οποίες είχε φέρει στην Ελλάδα, από την Κένυα, … εκκενώνοντάς τες και αυτές, το κατ’ εμάς Όργανο της “ΜΙ6”, Σημιτικός… Πρέσβης (Πρέσβης γενικώς) Κος Αποστολίδης, ο αποκαλούμενος τα τελευταία χρόνια και “Διαπραγματευτής”, αχαχαχαχαχαχαχα, ο οποίος αν δεν σφάλλουμε είναι νυμφευμένος με γυναίκα Σκωτικής καταγωγής, μετέπειτα Α/ΕΥΠ, όπως ήταν φυσικό για την ελληνική… αποικία, και προφανώς φίλος των Τουρκαλβανών, αφού δεν επέτρεψε να υπονομευθεί η Α/Πρεσβεία των Αθηνών, ασχέτως βεβαίως του τί τελικώς έγινε), ήσαν σαφείς και ως προς το γεγονός, ήτοι ποιός, τί και γιατί παρέδωσε τον Αρχηγό τους στους Τούρκους / ΜΙΤ – ΤΕΔ, καθώς, και όχι πολύ μετά, το αυτό ήταν και ο “ΑΡΟ” μέσα από τις Φυλακές σας, ο οποίος ήταν επιπλέον και α-να-λυ-τι-κό-τα-τος στα της παραδόσεώς του σε εσάς, από εμάς!..

3. Από τότε τίποτε δεν επανασύνδεσε τις σχέσεις Ελλήνων – ΡΚΚ, ενώ σας θυμίζω πως επί του διεθνιστικού και συνεπώς ανθελληνικού “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, Έλληνες και Τούρκοι επιχειρούσαν / -με, (το -με καταχρηστικώς), μαζί εναντίον Κούρδων ή και “Κούρδων” μέσα στην Ελλάδα, όπως πχ στην Αθήνα! Ή όχι;  

Αυτό φυσικά ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ” το έκανε κρυφά, αφού η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα το μάθαινε ποτέ, (πώς άλλωστε), ενώ και να το… άκουγε, ποιός θα της το επιβεβαίωνε!.. 

Σας θυμίζω ότι έτσι βρώμικα λειτουργούσε ο Τσίπρας στα Ε-Τ… μας, αφού ουσιαστικά αν δεν εργαζόταν για εσάς με την διεθνιστική του πολιτική, τουλάχιστον σίγουρα… εμήδιζε!.. (Για παράδειγμα, ακόμα περιμένουμε να μάθουμε απ’ αυτόν ή από εσάς, τα επί 3ωρον λεχθέντα μεταξύ εκείνου και υμών στην Άγκυρα , εκείνον τον Φεβ. του 2019 νομίζω, όταν σας είχε επισκεφθεί)!.. 

Τους Αξκούς και Υπξκούς σας όμως, που ήταν ένα θέμα που είχε γίνει… “πουτάνα”, ήτοι ένα θέμα που το έμαθαν σε Ελλάδα και Τουρκία μέχρι και οι… κότες, πώς θα σας τους παρέδιδε, όπως άλλωστε σας το είχε πράγματι υποσχεθεί, αφού είναι… αριστερός υποτίθεται και μάλιστα ακραίος Διεθνιστής; Αν έκανε κάτι τέτοιο, εσείς που ξέρετε την ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική πραγματικότητα από πολύ καλά, έως άριστα, θα συμφωνήσετε ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα ε/πολιτικά πράγματα, ούτε αυτός, ούτε το Κόμμα του, και ας ήταν / είναι ο Σόρος από πίσω του / τους!.. Αυτός ο… μέγας Αριστερός πολιτικός σαλτιμπάγκος, πρώην Κομμουνιστής και τωρινός δήθεν… εραστής του Κέντρου!.. 

4. Συνεπώς ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ έχουμε, δυστυχώς(!), ακόμα, με το “ΡΚΚ”, ύστερα από πάροδο 22 ετών, ώστε να μας εμπλέκετε μαζί του, είτε ο Κος… Ναύαρχός-σας, είτε οποιοσδήποτε άλλος εξ υμών! Επομένως αυτό καταρρίπτει την θέση σας μάλιστα, (ίσως ως εικασία να μπορούσε, έστω και δύσκολα, να “σταθεί”), την πεποίθησή σας, κλπ, πως από κοινού Ελλάς και “ΡΚΚ” σας έκαψαν φέτος το Καλοκαίρι, σας τρομοκράτησαν, δια της… πυρομανίας τους, κλπ, κλπ, κλπ!.. 

Όχι όμως μόνον δεν έχουμε σχέση με το “ΡΚΚ” και με τις φωτιές στην χώρα σας, αλλ΄ αντιθέτως, (και δια της σημερινής μας επαφής), εκφράζουμε την ειλικρινή χαρά μας που έτυχε σήμερα (12-08-2021), να έχετε πλέον “υπό πλήρη έλεγχο” όλες τις εκδηλωθείσες πυρκαγιές στο έδαφός σας, όπως η Κ-Β-σας ανέφερε! Το αυτό θα χαρούμε και με την παύση (inşallah) των πλημμυρών που ενέσκηψαν στην χώρα σας, όπως στην Σινώπη, κλπ και την επιτέλους επαναφορά στην κανονικότητα της ζωής του πολυ-πληγέντος εσχάτως και πενόμενου στην μεγάλη του πλειοψηφία, φίλου μας τ/λαού!  

5. Φυσικά εμείς δεν είμαστε το ε/Κράτος (Κ-Β, ΥΠΕΞ, ΕΥΠ, κλπ), ώστε τα παραπάνω να έχουν επίσημο “ένδυμα”, παρά μόνον μια ισχυρή ελληνική βαθιά φιλειρηνική πολιτικο-στρατιωτική “Ομάδα”, υπό την επωνυμία “ΑΓΓΕΛΟΙ”, η οποία δρα μέσα στην χώρα σας, σχεδόν μια 10ετία τώρα, όπως και στις σύμμαχές σας βαλκανικές, με στόχο ΜΟΝΟΝ(!) την συλλογή στρατιωτικών κυρίως πληροφοριών, πληροφοριών χρησίμων για την ώρα “Η” σας εναντίον μας, έχοντας δια του παρόντος… “ανοικτού” Η/Υ 6 ετή πλέον επικοινωνία μαζί σας, επικοινωνία δια της οποίας “τοποθετούμεθα”, όπως πχ τώρα!.. 

Όταν λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό, σας γράφαμε  πχ για την Μούγλα και ότι αυτή θα αποτελέσει τον 1ο στόχο μας, δεν εννοούσαμε ασφαλώς για την περίοδο της ειρήνης, αλλά για εκείνην του τελικού και καθοριστικότατου επικείμενου Ε-Τ πολέμου, έχοντας πλέον όχι την εκτίμηση, αλλά την βεβαιότητα, πως αυτή αποτελεί το στρατηγικό “Κεντρικό Βάρους” των ΤΕΔ!..

Επειδή λοιπόν γράψαμε εμείς αυτό και η επαρχία της Μούγλα, η οποία έχει ουκ ολίγες στρατιωτικού ενδιαφέροντος περιοχές, όπως πχ αυτήν του Μιλάς, κλπ, επλήγη από φωτιές, ή συνέβη το αυτό και με την Σπάρτη, κλπ, σημαίνει ότι είναι οι Έλληνες από πίσω και μάλιστα μαζί με το “ΡΚΚ”; 

Πρέπει να σας πούμε εμείς να φυλάτε πχ το φράγμα του Μαναβγκάτ σαν τα μάτια σας, αφού αν αυτό “σπάσει” θα πλημμυρίσει όλη η νυν χώρα σας; Πρέπει να σας πούμε εμείς να κάνετε το ίδιο πχ και με το φράγμα του Καράμπαμπα, κλπ; 

6. Αντιθέτως Τούρκοι, εσείς ήσασταν και το 2007 και κυρίως το 2018, αλλά και φέτος, το 2021, πίσω από τις φωτιές στην χώρα μας, όπως εδώ εμείς το έχουμε αποδείξει και (σας) το παρουσιάσαμε, έστω και “εξ απαλών ονύχων”! Και το 2018 ήσασταν εσείς Τούρκοι, αλλά και το 2021, που με την επανάληψη της ίδιας σας ακριβώς δράσεως “δέθηκε” πληροφοριακά και αποδεικτικά το 2018!

“Απαντήσατε” εναντίον μας (υποτίθεται βεβαίως για εμάς το “απαντήσατε”, αφού εμείς δεν εμπλεκόμασταν), σχεδόν αμέσως στις φωτιές που δεν(!) σας βάλαμε και μάλιστα με υλοποίηση του αυτού πολύ έξυπνου σχεδίου σας, του 2018, γεγονός που καταδεικνύει και τον υψηλού βαθμού επαγγελματισμό σας θα έλεγα, αφού τηρείτε απαρεγκλίτως βασικές αρχές δράσεως, όπως είναι αυτή της “εμμονής εις τον σκοπόν”, προβαίνετε σε σοβαρή και συνεχή παρακολούθηση του αντιπάλου (σε ό,τι πάντα μας αφορά, οι οποίοι δεν λέμε να βάλουμε μυαλό…), καθώς και σε επισήμανση – αποκάλυψη φανερών, και μη, τρωτών μας σημείων, προβαίνετε σε διείσδυση στην πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτική μας καθημερινότητα με όλους τους δυνατούς… τρόπους, κλπ, κλπ, κλπ!.. 

Τέλος, να σας θυμίσω ότι εσείς οι ίδιοι έχετε παραδεχθεί ότι βάζατε φωτιές, πχ στα ελληνικά, παρά την Μ. Ασία, νησιά μας, κλπ, δια στόματος της κάποτε Π-Θ σας (Κ-Β Συνασπισμού τότε), Κας Τανζού ΤΣΙΛΛΕΡ!.. (Δεν θα επεκταθώ στα ποιοί, πώς, γιατί, κλπ, αφού τα γνωρίζουν πια όλοι, έχοντας καταστεί αυτά αηδή αναμασήματα)!.. 

“Σήμερα” πράξατε το ίδιο και πάλι, όχι με τόσο ευθύ βεβαίως και άμεσο τρόπο,  αλλά περισσότερο έμμεσα, δια ανακοινώσεως του προσφάτου “Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας” (“ΣΕΑ”) σας και της επεξηγήσεως αυτής, από τον Σύμβουλο του ΡΤΕ, Κου Καραγκιούλ, ο οποίος τόνισε πως το υπόψη “ΣΕΑ” έστειλε ένα σκληρό μήνυμα προς συγκεκριμένες χώρες, όπως είπε, μεταξύ των άλλων, ο υπόψη πολιτικός σας άνδρας!

Η ανακοίνωση του τελευταίου σας “ΣΕΑ” τόνιζε: “Το μήνυμα απευθύνεται σε όσες χώρες υποστηρίζουν το “ΡΚΚ” και την Οργάνωση “FETÖ” και πρόκειται ίσως για την πιο ξεκάθαρη προειδοποίηση των τελευταίων ετών!……. …… ….. Η τρομοκρατία έγινε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής. Υπενθυμίζουμε στα κράτη που την χρησιμοποιούν ως εργαλείο και δημιουργούν παράνομες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι είναι αναπόφευκτο αυτή η στάση να έχει καταστροφικές συνέπειες στα εδάφη τους”. 

Περιμένατε, μετά την παραπάνω αναφορά σας, να ακολουθήσουμε το γνωστό “όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται” και να απαντήσουμε ως κράτος, αλλ’ αυτό ορθώς δεν συνέβη, αφού ουδεμία ουσιαστική σχέση δεν έχουμε “σήμερα” με το “ΡΚΚ”, ενώ σήμερα και δια του παρόντος άρθρου μας, σας επισημαίνουμε πραγματικότητες και μόνον, χωρίς να αναλισκόμεθα σε προσβολές προς εσάς, αφού ως τέτοιες θα τις εκλαμβάνατε, αναφέροντάς-σας πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για… σχοινί”!

Έτσι, δεν θα αναφερθούμε και πάλι στις σχέσεις σας με τον “ISIS”, από της εμφανίσεώς του, έως σήμερα, ούτε και στις σχέσεις σας με την “Χαμάς” και την “Χιζμπολλάχ”, ούτε στην σύγχρονη πολιτική του στρατιωτικού νεο-“Γενιτσαρισμού” (“Yeni Devşirme Politikasi”) που εφαρμόζετε, αλλά ούτε επίσης και θα αναλωθούμε στις τωρινές σχέσεις σας με τους Ταλιμπάν, όπου εδώ έχετε την… παρθενική ραφή και… προστασία ότι εργάζεστε δήθεν για την Δύση και τα συμφέροντά της, με στόχο να καθορισθεί ο νέος σας ρόλος στην χώρα τους, μετά από την επίσημη αποχώρηση (με την 30η Αυγ. 2021) και των τελευταίων αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, οπότε λέτε “γιατί να προκαλέσει μια συνάντηση του ΡΤΕ με τον Αρχηγό τους”, κλπ, κλπ, κλπ, την οποία μάλιστα συνάντηση έχετε και “έξυπνα” ανακοινώσει, (άλλωστε οι Ταλιμπάν “άνοιξαν” παρτίδες με την έτερη, πλην της Πουτιν-ικής Ρωσίας, στρατηγική σας σύμμαχο, την Κίνα και τον… “Λαϊκό Στρατό” της), υπαρχούσης βεβαίως και της δηλώσεως του ΡΤΕ ότι δεν αποτελεί η χώρα σας “χάνι για τους Αφγανούς πρόσφυγες”, γεγονός που σας έκανε μάλιστα να στείλετε 20+ “Ομάδες” “Ειδικο-Επιχειρησιακών” της Αστυνομίας σας στα σύνορά σας με το Ιράν, ώστε να ελέγξετε τάχα τις ροές των Αφγανών προσφύγων, αφού το φίλο σας Σιϊτικό Ιράν, τους… προωθεί δι’ υμών, στην Ευρώπη ή επιθυμεί αυτοί να καταλήξουν στην Ευρώπη, έχοντας μια πολιτική γι’ αυτούς αντίθετη υποτίθεται από την δική σας!.. !.. 

7. Ας μην ασχοληθούμε με το τί έγινε πριν από το 1999 με τους Κούρδους του “ΡΚΚ” και συγκεκριμένα με την σχέση μας και σχέση σας μαζί τους, διότι… “θα χαθούμε στην… μετάφραση”!.. 

* Η παρούσα παράγραφος “Α”, Τούρκοι, εγράφη για όσους εξ υμών επιμένουν να υποκρίνονται πως δεν καταλαβαίνουν κάποιες μεταξύ μας αλήθειες, ζώντας και περιγράφοντας ακόμα μια “εικονική πραγματικότητα”!.. Έχει δίκιο λοιπόν, (όχι βεβαίως για τον λόγο που το ανέφερε, που το δήλωσε), ο νυν Γερμανός Πρέσβης στην Άγκυρα, ο οποίος είπε πως δεν είστε μια τυχαία χώρα της ΕΕ (που ασφαλώς δεν είστε ακόμα), αλλά μια “Ειδική Χώρα”!..       

 

-/-

 

Β. “ΡΚΚ” Και Φωτιές!

 

1. Η άποψή μας είναι ότι ούτε το “ΡΚΚ”, ως επίσημη, μη αναγνωρισμένη ασφαλώς, οντότητα, είναι πίσω από τις φωτιές σας! Πιθανώς να είναι κάποια μεμονωμένα άτομα, κάποιοι “λύκοι”, οι οποίοι να… απεκόπησαν του “ΡΚΚ” διαφωνούντες με την σημερινή τρέχουσα “πολιτική δράσης” της Οργάνωσης και να… απεξαρτήθησαν, αναλαμβάνοντες, ανοήτως βεβαίως, μεμονωμένη δράση! 

2. Το “ΡΚΚ” διέρχεται στην παρούσα φάση μία από τις πιο αδύναμες και αδύνατες επιχειρησιακά περιόδους του, από της ιδρύσεώς του και το ξέρετε!

Είχε, σχεδόν πρόσφατα, το λεγόμενο “εσωτερικό πραξικόπημα” (εσείς άλλωστε πομπωδώς το ονομάσατε έτσι και θα έλεγα ορθώς), με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα αυτό επισώρευσε και ακόμα επισωρεύει,

έχει τις συνεχείς (καθ’ όλο το έτος πια / τακτική της “Τίγρεως”, κλπ) δικές σας εναντίον του στρατιωτικές επχ-σεις στην ΝΑ Τουρκία, και κυρίως στο Β. Ιράκ, όπως στο Καντίλ, στα κριθέντα από εσάς ως στρατόπεδα συγκεντρώσεώς του ή Βάσεις του στην ίδια εκεί περιοχή, στους καταυλισμούς των Κούρδων αμάχων που υποτίθεται ότι τυγχάνουν της προστασίας του Ο.Η.Ε., αφού είναι “αμάχων”, κατ’ εσάς όχι βεβαίως, (εσείς μάλιστα αναφέρατε επισήμως χθες ότι, μέχρι τώρα και απ’ αρχής του 2021, σκοτώσατε 1631 Κούρδους του “ΡΚΚ”),

ευρίσκεται ακόμα και προ της εδώ και καιρό δικής σας… εντατικής προσπαθείας να το προσεγγίσετε στρατιωτικά στην Βάση του στην Συρία και από το Β. Ιράκ (από τα Ανατολικά δηλαδή, εκτός από τα δυτικά και από τον Βορρά / αγαπημένη σας τακτική, αυτή της “τανάλιας”), Β. Ιράκ, όπου έχετε έξυπνα στήσει ένα στρατόπεδό σας (δήθεν εκπ-σης των Ιρακινών ΕΔ), ανάμεσα στο Καντίλ και στις θέσεις του “ΡΚΚ” στην Β. Συρία, ώστε να αποκόψετε την επαφή των Κούρδων του “ΡΚΚ”, μεταξύ των 2 αυτών εδαφικών περιοχών, 

ευρίσκεται επίσης τώρα προ των πυλών ενός εμφυλίου πολέμου με τους “Πεσμεργκά” των Αφών ΜΠΑΡΖΑΝΙ (“Αυτόνομη Δκση Του Β. Ιράκ”), εμφύλιο που εντέχνως εσείς έχετε καλλιεργήσει και μόλις πυροδοτήσει,

ευρίσκονται σε φάση τριγμών (… “σεισμική” ορθότερα), τα κατ’ εσάς υποτιθέμενα “γνήσια υποσύνολά” του στην Β. Συρία, με πρώτες και κύριες τις “Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις”, 

ενώ και οι Η.Π.Α., οι οποίες είχαν αναλάβει τον ρόλο του εκπ-τή και του προμηθετυτή όπλων και πυρομαχικών του “ΡΚΚ” στην Β. Συρία (λέγε με του “YPG”, κλπ), δεν έχουν ακόμα, δια του Προέδρου τους ή του ΥΠΕΞ τους, αποσαφηνίσει το τί θα κάνουν στην Συρία και ειδικά με τους εκεί “μη Κομμουνιστές” (sic) Κούρδους! (Αν το “ΡΚΚ” δεν είχε δηλώσει Μαρξιστικό, κλπ, Κόμμα, δεν μπορούμε να ξέρουμε Τούρκοι το πώς θα ήταν σήμερα η γη που κατέχετε και αποκαλείτε συνολικά “Ανατολία”)!..   

3. Βεβαίως Τούρκοι, εμείς οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, δεχόμαστε ότι εσείς τους ξέρετε καλύτερα από εμάς τους ομοδόξους σας Κούρδους, γεγονός που σας έκανε προφανώς να φυλάξετε αμέσως την Κωνσταντινούπολη, μόλις άρχισαν οι φωτιές στην χώρα σας, ενθυμούμενοι σίγουρα την παλιά δήλωσή τους, στην οποία τόνιζαν πως “ό,τι ώρα θέλουμε καίμε όλη την Πόλη”!.. (Είναι πια κοντά στα 8 εκ-ρια οι Κούρδοι που διαβιούν στην ιστορική μας πρωτεύουσα σήμερα και το ξέρετε! Κοντεύουν δηλαδή να γίνουν ο μισός πληθυσμός στην Πόλη)!.. 

 

-/-    

Γ. “FETÖ” Και Φωτιές!

 

Δεν θα θέλαμε να υποδείξουμε υπευθύνους, αλλά ούτε και να σας(!) υποδείξουμε ο,τιδήποτε! Απλώς επισημαίνουμε και την διάσταση αυτή, ήτοι των Γκιουλενιστών, η οποία… διάσταση, δεν θα το αρνηθείτε, “παίζει” ακόμα σημαντικό ρόλο, για να μην πούμε βαρύνοντα, ανάμεσα στις πλατιές λαϊκές σας μάζες!.. 

Όταν, Τούρκοι, για παράδειγμα, οι Γκιουλενιστές διέλυσαν την ΤΠΑ, (πόσα δεν άκουσε και αυτή τώρα με τις φωτιές σας και την κατάστασή της), όπως οι ίδιοι εσείς εσχάτως, δια του Κου ΥΠΑΜ σας, δηλώσατε, (“οι 9 στους 10 των πιλότων μας ήσαν Γκιουλενιστές”, είπε ο Ακάρ), γιατί να μην είναι και πίσω από τις φετινές φωτιές στην χώρα σας, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι της παρούσης, τώρα που μάλιστα έχουν τελειώσει πια και οι περισσότερες δίκες εναντίον τους; 

Τέλος, Τούρκοι, δείτε λίγο πιο βαθιά και τον ρόλο της Αντιπολίτευσής σας γενικώς (και) στο θέμα των φετινών πυρκαγιών!..

-/-   

  

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ! Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!..

ΔΕΙΤΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣΦΛΕΒΕΣ ΣΑΣ!..

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ; ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ;  ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ

 

1.

Türkiye büyüktür

06.08.2021

Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz.  İnsanların imtihanı olduğu gibi ülkelerin de imtihanı olur.

Şimdilerde yangınlarla imtihan oluyoruz.

İnşallah bugünler de geçecek.

Her şeyden önce umudumuzu korumalıyız.

 Türkiye küllerinden dirilmek noktasında tecrübelidir.

Uğradığı saldırılardan sonra yeniden toparlanıp dirilen dirilip devleşen bir ülkeyiz.

Yangın söner, yaralar iyileşir, ormanlar yeniden yeşerir.

Yeter ki biz karamsar olmayalım umudumuzu koruyalım. Halil İnalcık’ın dediği gibi Karamsarlık korkaklıktır. Türkiye büyüktür. 1500 yıllık bir tarihimiz var. Canımızla, başımızla bu büyüklüğü devam ettireceğiz.

 Türkiye umudun kalesidir.  Türk milletinin son neferi son nefesi verene kadar var olma mücadelemiz devam edecektir.

 Sosyal medyadan yayılan kirli bilgilerin amacı belli.

İyi çalışılmış bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız.

Yangın sonrası vatan düşmanlarının oluşturmak istediği kaos ortamına karşı uyanık olacağız.

Yangından daha tehlikelisi onların karmaşa planlarıdır.

Buna müsaade etmeyeceğiz.

İHANET AFFEDİLMEZ!

Her şeye rağmen birliğimizi dirliğimizi koruyacağız.

Türkiye’yi aciz gösteren paylaşımlarda bulunan sözde sanatçı yazar ve siyasetçileri milletimiz hiçbir zaman affetmeyecek.

İhanet affedilmesi mümkün olmayan bir suçtur.

Kendi insanına yabancılaşmış kendi devletine düşman olmuş bu kişiler  “Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin” diyen hainlerin devamıdır.

Türkiye düşmanlığı konusunda ihtisas yapmış Sözde aydınların her fırsatta devletimizi küçük düşürüp batıya imdat çağrılarında bulunmaları idrak tutulmasından başka bir şey değildir.

Anadolu ferasetiyle meseleleri okuyup yorumlayan halkımız iyi bilmektedir ki bu topraklarda yaşamak bedel ister.

 Bugün varlığımızı geçmişte canıyla kanıyla bedel ödeyenlere borçluyuz.

Haçlıların kaybettikten sonra tekrar alamadığı topraklarda yaşamak elbette kolay olmayacak.

 İçeriden ve dışarıdan yapılan saldırılar hiçbir zaman bitmeyecek.

 Dedelerimiz bunun farkında olarak bu toprakları yurt tuttu.

 Biz asıl bu farkındalığı kaybettiğimiz gün savaşı kaybederiz. Asıl yangın o zaman başlar.

Bazı dönemlerde dillendirilen beka problemi hikâyeden ibaret değildir.

Tarih ve coğrafya bilincine sahip herkes bilir ki bu coğrafyadaki beka sorunu kıyamete kadar devam edecektir.

Hangi taraf uyursa o taraf yenilecektir.

Su uyur düşman uyumaz sözünü alınlarına yazan atalarımızın bilgeliğini küçümsemeyelim.

 Anadolu’yu onlar bize vatan kıldı. Biz ise vatanı korumak için mücadele vereceğiz.

Dışarıdan fonlanarak kalemlerini satanlar her şeyi dışarıdan aramayın diyerek sahiplerine gelebilecek tenkitlerin önünü kesmeye çalışsalar da onlar da iyi biliyor ki bu ülkede çıkan yangının da patlayan bombanın da planlaması dışarıda yapılmaktadır.

Taşeron kullanmakla kendilerini gizleyemezler.

Bazı kavramları sulandırarak içlerini boşaltmaya çalışmaları beyhudedir.

Dışarıdan destek alıp dış güçler diye bir şey yok deyip her karışıklıkta faturayı kendi ülkesine kesenlere sadece ahmaklar inanır.

Türkiye güçlüdür dediğimizde gevrek gevrek gülen fonlular önümüze hemen gayrı safi milli hasılayı koyarak güya bizi ikna etmeye çalışıyorlar.

Onlara şunu diyoruz. Dünyanın süper devletleri bile içinde bu kadar hain barındırsa çoktan yıkılmıştı.

 Türkiye bu kadar haine rağmen dimdik ayaktaysa bu devlet demek ki güçlüdür.

Evet, Türkiye bütün ihanetlere rağmen büyüktür.

Muhalefetin yersizliğine, aydınlarının densizliğine rağmen büyüktür.

Türkiye’nin büyüklüğünü sadece madde planında yorumlamaya çalışanlar yanılır.

Türkiye’nin ruhunu kavrayamayanlar maneviyatını anlamayanlar bu ülke hakkında yargılarda bulunmasın.

Bu ülkenin mayası sağlamdır. Bir arifin buyurduğu gibi “Bu toprakları yetmiş bin evliyâ döllemiştir”

Merhamet yurdu Türkiye kıyamete kadar varlığını sürdürecek daha da güçlenerek geleceğe emin adımlarla yürüyecektir.

Türkiye’yi toplum mühendisleri çözemez. Türkiye’nin sırrına herkes vakıf olamaz. Türkiye arif olmayanların tarifine uymaz.

Bu memlekette ‘son’ yoktur.

Türkiye her zaman yeniden başlangıçtır.

Türkiye aşktır, Türkiye inançtır.

Türkiye çözülmez, Türkiye asla dağılmaz.

Alev Alatlı’nın dediği gibi düz akılla anlaşılmaz, pergele, cetvele gelmez, kendine has bir kimliği vardır Türkiye’nin. Batmaz. Batarsa, okyanuslar taşar.”

Türkiye’ye yürekten inananlara selam olsun.

2. 

Büyük Birader’ dinlese iyiydi, aklımızı yönetiyor…

08.08.2021

Yıl 1690… Fas’ın İspanya elçisi Vezir el Gassani Avrupa’da neşredilen gazetelerden “haberler yazdığı söylenen ama sansasyonel yalanlarla dolu yazılar basan fabrikalar” olarak bahsediyor.

Elbette basılı bir gazetede yazı yazan biri olarak Gassani’nin bu tespitlerine katılmıyorum, lakin merak ettiğim 350 yıl evvel Gassani’ye bu cümleleri kurdurtan sebep ne idi?
Fas’ta dünyaya gelen Gassani, İspanyollara esir düşen Müslümanların serbest bırakılmasını, cami ve mescitlerde muhafaza edilmekte olan Müslümanlara ait 5000 cilt kitabın iadesini istemek için İspanya Kralı II. Carlos’a, daha sonra da Türk idarecilerle görüşmek üzere Cezayir’e elçi olarak gönderilmiş. İşte gazeteler ile ilgili bu düşüncesi de o zamandan.
Yine bilinen bir husus, Jön Türklerin Sultan II. Abdülhamid’e karşı çıkarttıkları gazeteler var.
Meşveret, Mizan, Osmanlı Gazetesi ve Şûrayi Ümmet gibi…
Daha sonra başlayan mütareke döneminde yine gazeteler çok önemli bir mücadele alanı.
Millî Mücadele destekçisi gazeteler var…
İrade-i Milliye gibi, Ses gibi, Açıksöz gibi…
Ve daha niceleri…
İşgalcilerin borazanlığını yapan gazeteler de var elbette…
Ferda gazetesi, İrşat gazetesi, Kürsü-i Millet ve Selamet gazeteleri gibi…
Yani basın, gücü elde tutmak ya da gücü ele geçirmenin önemli bir parçası olarak yüzyıllardır çok değerli bir vazife görüyor. O yıllardan günümüze fikirleri yaymak ve bilgilendirmek için en değerli platformlar niteliğinde.
 
Radyo devreye giriyor
 
Türkiye’de 1927 yılına gelindiğinde ilk radyo yayınları da başlıyor. Bu tarih Londra radyo yayınlarından yaklaşık beş yıl sonrasıdır. Gerçi Türkiye’de 1927 öncesinde de radyo yayınları ve denemeleri yapılıyor, lakin resmî anlamda bu rakam 1927 olarak kabul ediliyor. Oysa Mısır’da resmî anlamda radyo yayıncılığı ancak 1952 yılında kesintisiz bir şekilde başlayabilmiş.
Radyo yayıncılığı başladıktan hemen sonra gazeteden daha fazla kitleye ulaşıyor. Bu durum İngiltere, Almanya, Fransa ve Sovyetler Birliği gibi ülkelere kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Özellikle II. Dünya Savaşı ve sonrasında bu ülkeler tüm dünyaya yönelik propaganda yayınlarını radyo üzerinden yapıyorlar.
Attila İlhan’ın Lili Marlen şiirinde geçen Zagrep Radyosu, savaş zamanındaki propaganda faaliyetlerinde radyonun önemini çok net ortaya koyar. Şarkı, 1941 yılında Almanya’nın Yugoslavya’yı işgali ve Partizanların Nazilere karşı verdiği direniş cephelerinde milyonlarca kişi tarafından dinlenir.
Radyo ve televizyon ile okuryazarlığı olmayan toplumların hem bilgilendirilmesi hem de doğal olarak manipüle edilmesi çok daha etkin ve verimli olmaya başladı.
1979 yılında İran’da yaşanan Humeyni devrimi buna en güzel örnektir. Humeyni’nin nutuk ve vaazlarının kasetler vasıtası ile tüm İran’a yayılması, gizlice basılan gazete ve dergilerin kitlelere ulaştırılması devrimin başarılı olmasında çok önemli bir işlev görmüştü. Hatta araştırmacılar dünya tarihinde elektronik vasıtalar yolu ile yürütülen ilk devrim olarak bunu örnek gösteriyorlar.
Humeyni’nin yöntemine benzer bir muhtevayı Türkiye FETÖ olayında da gördü. Elden ele dolaştırılan kasetler, basın ve yayınlar vasıtası ile kitleler etki altına alınmıştı. İnsan, Humeyni’den sonra Türkiye’de de konunun benzerlik taşıyan yöntemler ile hayata geçirilmeye çalışıldığını görünce, yine hokkabazı hatırlamadan edemiyor.
Yoksa tüm bunlar, aynı hokkabazın çantasından çıkarttığı farklı renge boyanmış tavşanlar mı idi?
Neyse konumuza geri dönelim…
Soğuk Savaşın sona ermesi ile birlikte belki de dünya tarihinde asla geri dönüşü olmayacak bir eşiği de atlayarak geride bıraktık.
Dünya yeni bir kavram ile tanıştı.
 
Sosyal Medya
 
Bu medyanın ortaya çıkmasından önce ‘Büyük Veri’ ya da ‘Big Data’ önemli oranda oluşturulmuştu. Büyük Veri şahsi bilgilerimiz de dâhil olmak üzere eksik kalan ne varsa sosyal medya üzerinden eksiğini giderdi.
Artık göz retinamızdan parmak izimize, sevdiğimiz konulardan, nefret ettiğimiz hususlara kadar her şey ama her şey bu ‘Büyük Veri’nin havuzunda. Böylelikle kitlelerin alışveriş, kültür, okuma, tatil, evlilik, seçmen davranışı, okul, aile içi ilişkileri, arkadaşlık ortamlarına varıncaya kadar her türden sahip olduğu hususlar kontrol altına alındı.
 
Cambridge Analytica hadisesi
 
Cambridge Analytica Ltd. şirketi, veri madenciliğini ve veri analizini stratejik iletişim ile birleştiren bir İngiliz siyasi danışmanlık firması idi.
Bu şirket 87 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerini bir Facebook uygulaması üzerinden elde etti. Bunu da sadece 270.000 Facebook kullanıcısının verilerine ulaşım sağlayarak başardı. Sonrasında da bu 87 milyon kullanıcının modellemesi yapılarak çok daha büyük kitlelerin sosyal ve psikolojik her türden verisi kullanılarak seçimler dâhil manipüle edildi.
Şirketin 2016 yılındaki CEO’su olan Alexander Nix aynen şunları söylemekteydi: “Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde her bireyin dört ya da beş bine yakın veri noktası var… Bu yüzden ABD’deki her yetişkinin kişiliğini yaklaşık 230 milyon kişiye modelliyoruz.”
Nasıl?
Korkunç değil mi?
O zaman 1690’lardan bu yana basılı gazetenden girip, radyo ve televizyon üzerinden konuyu buraya kadar neden taşıdım?
Birincisi; basın, yayın ve habercilik demokratik yönetimlerin asla taviz veremeyeceği kadar önemli kurumlardır. Eline sopayı alan yayın yapmakta olan haber kanalını basamaz, elinde mikrofonu ile ortaya koyduğunuz argümana karşı argüman ile cevap veren muhabire şoförü ile birlikte saldıramaz…
İkincisi; basın ve yayın doğası gereği yıllardan bu yana devletler oyununun da siyasetin de güç mücadelesindeki en önemli vasıtası olmuştur. Dolayısıyla da fonlanmış medya neden bu kadar bizleri şaşırttı hâlâ anlamış değilim.
Üçüncüsü, geldiğimiz noktada iletişim vasıtaları dünyanın her zerresindedir. En ücra noktalardan dahi gizlenenleri bir cep telefonu ile ifşa etmek mümkün hâle gelmiştir. Ebu Greyb’de olan biten de, Rakka’da DEAŞ ile mücadele altında yapılan katliam da, orman yangınlarında uçak nerede diye yırtınan provokatörün tepesinde uçan helikopter de artık herkes tarafından kayıt altına alınmaktadır. Hülasa George Orwell’in 1984 romanı artık gerçek olmuştur.
Dördüncüsü; sosyal medya denilen illet üzerinden yapılan provokasyonlar öyle kerli ferli analistlerin yaptığı analizlerdeki gibi ülke düşmanlığı ile basitçe izah edilemez. Olay, 400 yıllık mücadelenin en tesirli unsuru hâline gelmiş bir saatli bombadır. Bu olayların tamamı aynen Camdridge Analytica’nın yaptığı gibi veri madenciliğini ve veri analizini stratejik iletişim ile birleştiren bir çalışmanın sonucudur. Yani her vatandaşımızın beş binden fazla verisi “Büyük Birader”in elinde.
O provokasyonları ve bundan sonra yapılacak olanları kurgulayanın elinde hemen hemen tüm ülkenin DNA kodu var dersek abartı olmaz.
Neyi severiz, neden nefret ederiz, alışveriş tercihlerimiz, parmak izlerimiz, banka hesaplarımız, yemek firmalarındaki yemek tercihlerimiz, kimler ile ne üzerine bir ilişki ağımız var, hepsi kayıt altında. Bundan dolayı eline mikrofonu alıp hüsnü niyet ile açıklamalar yapan yöneticilerin söylemleri işe yaramıyor. Çünkü bu açıklamaların tamamını kitlelere sizin kafanızdan geçtiği hâli ile ulaştırmanın kodları sizde değil.
Bu konuda yazacak ve yorumlayacak daha birçok konu var.
Ama sayfamda bana tahsis edilen alanın çoktan dışına taştım.
Kalın selamet ile…
 

Türkiye gazetesi

3.

Arab Spring 2: D.C. Politicians Rush to Save Islamists in Tunisia

Rep. Omar and some GOPers go to war for the Muslim Brotherhood.

 

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical Left and Islamic terrorism.

It’s not just the rising prices and loss of hope that makes the Biden administration feel like a rerun of the Obama administration. In the birthplace of the Arab Spring, the same sorry drama is playing out after popular protests once again ousted the Ennahda Muslim Brotherhood plotters who keep trying to take over the country, while the usual suspects in D.C. are fuming.

“If we believe in democracy and human rights, we should be loudly decrying the current assault on democracy in Tunisia—the heart of the Arab Spring. If Tunisia’s president does not reverse course, we should suspend all security aid,” Rep. Ilhan Omar ranted.

Omar then promoted the Stop Arming Human Rights Abusers Act (SAHRAA) as a means of cutting off security aid to Tunisia. Since Tunisia uses security aid to fight Islamic terrorists, like those who attacked our embassy in Tunis on September 11, 2012, her bill would aid Islamic terrorists, including Al Qaeda, and put American lives in Tunisia at risk.

It should surprise no one that Ilhan Omar is once again trying to empower Islamic terrorists.

“Tunisia’s democracy is at risk. The US position must be clear: Tunisia’s Parliament must be allowed to resume its duties immediately,” Rep. Rashida Tlaib tweeted.

But it wasn’t just the members of the Squad rushing to bail out Tunisia’s Islamists.

Senator Chris Murphy, who serves as little more than an Iranian mouthpiece, blamed the popular protests that ousted the Ennahda Islamists on a plot by Iran’s enemies.

Senator Lindsay Graham, the Muslim Brotherhood’s leading GOP enabler, jumped in crying that, “This is the place where the Arab world’s movement to representative government and democracy began, and it’s clear to me indecisiveness in the face of aggression is just going to destroy this movement. The United States and the Western democracies need to be all in, on the ground in Tunisia, stopping this before it gets out of hand.”

The last time Lindsay wanted us to be all in on the ground, ISIS got its own country.

Washington Postop-ed by Josh Rogin attributed to Graham the worry that without American intervention, “pro-democracy leaders in the region such as Ghannouchi will be left to fend for themselves.”

It would be tragic if Ghannouchi, the genocidal monster who had declared that, “there are no civilians in Israel. The population—males, females and children—are the army reserve soldiers, and thus can be killed,” were to be left with no support except from Qatar and Iran.

Since Ghannouchi had also declared that, “Crusader America” was the “enemy of Islam”, and who had spoken about “driving out the American invaders and their allies” shouldn’t really expect the American invaders to come save him yet again.

Rogin, who recently appeared at a McCain Institute event, agonized that “Tunisian police stormed the headquarters of the news organization Al Jazeera” and that “protesters looted the offices of the moderate Islamist Ennahda party.”

Al Jazeera isn’t a news organization. It’s a political arm of the Qatari regime whose mission is lobbying for Islamists and imposing regime change across the region. Ennahda is every bit as moderate as the “moderate Islamists” in Egypt, Syria, and Libya the paper told us to support.

Anyone who remembers the lies which Arab Springers used to trick Americans into supporting Morsi and the Muslim Brotherhood in Egypt, and then the Brotherhood and Al Qaeda militias in Syria and Libya, will not be surprised to learn that it’s a repeat of the same disastrous hoax.

Tunisia was the original testbed for the Arab Spring. Before the Muslim Brotherhood seized Egypt in a brief coup and Obama illegally invaded Libya, the Arab Spring began in Tunisia when an illegal street vendor claimed to have been slapped by a female police officer. The slap heard around the world never happened, but it was used to trigger protests, riots, and the Arab Spring.

The media cheered the takeover of Tunisia by the Islamist Ennahda party. Sheikh Rashid Ghannouchi of the local Ennahda Muslim Brotherhood movement was feted by the Obama administration. The Washington Post called him “visionary”. It still does.

On September 11, 2012, a wave of Islamist attacks against American diplomatic facilities began in Arab Spring countries. While the Obama administration and the media lied and blamed a YouTube video, these were organized campaigns by Jihadists with the sanction of the new regimes that Barack Obama and future Biden administration officials had helped bring to power.

When the Islamist attackers linked to Al Qaeda breached the outer walls of our embassy in Tunis, scaling them and waving their black Jihadist flag bearing the supremacist message, the Islamist regime shrugged. With the embassy on the verge of falling to the terrorists, Secretary of State Hillary Clinton had to call President Moncef Marzouki, a political rival of Ennahda, and plead with him to send out his presidential guard and save the embassy staff.

The presidential guard stopped the assault while receiving little thanks from Hillary or the media which went on falsely claiming that the assault by the Okba Ibn Nafaa Brigade, an affiliate of Al Qaeda, was a political protest in response to a YouTube video about Mohammed.

Does Rep. Omar want to see another repeat of Benghazi in Tunisia? Does Senator Graham?

Despite the best efforts of the Obama administration, the Ennahda Jihadist regime was ousted by popular protests in 2013 after the assassinations of secular leaders by Islamists. The killings were linked to a key figure in the Benghazi attack on the American diplomatic mission in Libya. (All the evidence that the September 11, 2012 attacks were a coordinated terrorist assault by some of the same players has not stopped the media from repeating the YouTube video lie.)

After being ousted, Ennahda bided its time. Meanwhile the violence continued. Last summer, while Americans were understandably distracted, Islamic terrorists blew themselves up near the American embassy in Tunis. It was a continuation of the Jihadist plots to seize the country and kill non-Muslims and secular figures. The Tunisian security forces tasked with fighting the Jihadists were steadily being infiltrated by a Muslim Brotherhood deep state.

While its deep state was growing, Ennahda had adopted the Hezbollah model of operating through political front men to avoid triggering the same response that had previously forced it out of power. Tunisia was being hollowed out by the Muslim Brotherhood with its politics and its security forces having become puppets in the hands of an Islamist secret society of killers.

But once again Ennahda overplayed its hand and a new wave of popular protests exploded.

The massive rallies this year targeted Ennahda offices and called for the government led by its latest front man to be dismissed. With the mask of secret Ennahda rule stripped away and its puppet out of power, Washington D.C. and the media rushed to defend “democracy”.

And by democracy, as usual, they meant Islamist rule, open or covert.

Most local coverage in the region has been outsourced to Qatar’s Al Jazeera and the media has followed its Islamist line of accusing Tunisia’s president of undermining democracy. That. not at all coincidentally, is the same rhetoric coming from the Squad’s Islamist mouthpieces on the Hill.

But Ennahda was forced out of power, once again, by popular protests.

Whether in Tunisia or Egypt, the Muslim Brotherhood was only forced out of power in the wake of massive popular protests. Islamists claim that popular protests sanction a change of government when it brings them to power, but not when it topples them from power.

The media upholds this same cynical line of reasoning without ever challenging it.

“Democracy is like a streetcar. When you come to your stop, you get off,” Recep Tayyip Erdogan, Turkey’s brutal Islamist tyrant, once reportedly said.

To Islamists, popular protests are also like a streetcar. They board them once they begin and then suppress them once they take over. The message of the Tunisian street to Ennahda, not to mention Omar, Graham, and Tlaib, is that it will never be allowed to work that way.

The Biden administration, to its credit, has avoided Obama’s eagerness to aid the Brotherhood.

That’s why the Washington Post’s Rogin op-ed was titled, “Biden must try harder to stop the coup in Tunisia”. The Biden administration remains sympathetic to Iran, but it’s too busy wrecking America to spare much attention for the rest of the world. The recent international trips by Biden and Kamala Harris demonstrated that both are weak leaders in no shape to either lay out a foreign policy or project strength abroad. The Biden administration continues to enable Jihadists from Israel to Afghanistan to Iran, but its appetite for confrontation remains limited.

And that’s a good thing.

By Syria, even Obama had lost his appetite for military intervention on behalf of the Muslim Brotherhood. The Washington Post remains the final outpost for the Arab Springers who have turned Jamal Khashoggi into their Horst Wessel and keep touting the “moderate” Brotherhood.

Most Americans of both parties, even in Washington D.C., have ceased to pay any attention.

The calls by Omar, Tlaib, Murphy, and Graham should be met with the contempt that they deserve. Ghannouchi is a monster, not a moderate, and Ennahda, like its other Brotherhood counterparts, keeps being toppled by secularists and pragmatists, leftists and unions.

Any Republican legislators in D.C. who are tempted to join the Omar’s Brotherhood bandwagon might want to remember how Egypt, Libya, and Syria’s “democratic revolutions” ended.

And stop trying to put Tunisia’s Islamists back in power.

4.

Ekşi Sözlük’te çirkin provokasyonlar: Halk ayaklansın, Türkiye İsrail’in eyaleti olsun

Ekşi Sözlük, çifte provokasyona sahne oluyor. Türkiye’yi İsrail’in eyaleti gibi gösteren bir kullanıcı, ‘ütopya’ devlet hayalini yazdı. Sitede ayrıca halkı isyana teşvik eden ve darbe çağrısı yapan bir başlık daha açıldı.

Ekşi Sözlük'te çirkin provokasyonlar: Halk ayaklansın, Türkiye İsrail'in eyaleti olsun
09.08.2021
Türkiye karşıtı içerikleriyle gündeme gelen Ekşi Sözlük, çok çirkin iki provokasyona sahne oluyor. 

Sitede açılan bir başlıkta, halkın ayaklanması istendi. Başlığın altında yapılan bazı yorumlarda darbe çağrıları yapıldı. 

‘GEZİ’ PİŞMANLIĞI: KAPASİTE YOK!

Halkı isyana teşvik eden paylaşımlarda, Gezi olayları da hatırlatılarak, “örgütlü bir direnişi yönetecek kapasite olmadığından” şikayet edildi. 

Bazı kullanıcılar ise başlığa tepki göstererek, “İsyana teşvik etmeyin” yorumunda bulundu.

‘TÜRKİYE İSRAİL‘İN EYALETİ’ HAYALİ!

Bir başka başlıkta ise Türkiye, İsrail’in eyaleti gibi gösterildi. “Turkish State of İsrail” başlığının altında yapılan bir paylaşımda, Türkiye-İsrail haritaları birleştirilerek ‘ütopya’ oluşturuldu.

Paylaşımda ayrıca, “Efsane bir devlet olurdu. Çok değil 5-10 sene içinde süper güç seviyesinde olmasak da şu halimizden çok daha iyi durumda olurduk” denildi. 

KAYNAK: HABER7

5.

Rusya’dan Sarmat Füzesi hamlesi: 2022’de hizmete girecek

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, yeni kıtalararası balistik füze dünyauçuş denemelerinin 2021’de başlayarak 2022’de bitmesi gerekeceğini ve Stratejik Füze Güçleri’ne teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

07.08.2021 

 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bugün ülkenin en büyük savunma sanayi fabrikasından biri olan Krasmaş’ı ziyaret ederek üretim birimlerini inceledi ve yönetimin raporunu dinledi.

2022’DE HİZMETE GİRECEK

Bakan, “Uçuş denemeleri bu yıl başlayacak, 2022’de tamamlanması gerekiyor. Yine 2022’de ilk alay Stratejik Füze Güçleri’nin hizmetine girmeli. Somut yerini söylemeyeceğim, buraya yakın” diye konuştu.

Bugün Şoygu başkanlığında toplantının düzenlendiği Krasmaş, başta Sineva kıtalararası balistik füze olmak üzere çeşitli füze ve uzay teçhizatı ile silah ve mühimmat üretiyor. Bu fabrikada Sarmat ağır kıtalararası balistik füzeler de üretilecek.

KITALARARASI EN GÜÇLÜ FÜZE OLACAK

Batı’da ‘Satan-2’ (Şeytan-2) olarak adlandırılan Sarmat’ın, halihazırda dünyanın en güçlü kıtalararası balistik füzesi olan Voyevoda’nın (NATO adı ‘Satan’) yerini alması planlanıyor.

KAYNAK: SPUTNİK

6. 

Business Insıder: Türkiye’ye uygulanan savunma sanayii yaptırımları ters tepti

Amerika haber sitesi Business Insıder, Türkiye’nin savunma sanayiinde büyük gelişme gösterdiğini, Türkiye’nin böylece daha bağımsız hale geldiğini yazdı. Bu atılımda Türkiye’ye uygulanan ambargoların etkisi olduğuna dikkat çekildi.

Business Insıder: Türkiye'ye uygulanan savunma sanayii yaptırımları ters tepti
08.08.2021
Türkiye‘nin son yıllarda savunma sanayii alanında gösterdiği gelişim diğer ülkelerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Amerika haber sitesi Business Insıder, “Türkiye NATO‘nun geri kalanına bir mesaj göndermek için yeni gemiler tanklar ve füzeler inşa ediyor” başlıklı bir yazıyla bu atılıma dikkat çekti.

YAPTIRIMLAR TÜRKİYE’Yİ GÜÇLENDİRDİ

Yazıda genel olarak; ABD ve AB ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımların Türkiye’yi daha da güçlendirdiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Haziran ayında Türk donanması, Türkiye’nin ilk yerli uzun menzilli gemisavar seyir füzesi olan Atmaca’yı başarıyla test etti . Füze, yine yerli olarak tasarlanan ve üretilen Ada sınıfı korvetlerin en yenilerinden olan TCG Kınalıada‘dan ateşlendi. bu, tarihsel olarak ordusunu donatmak için ABD ve Avrupa şirketlerine güvenen Türkiye’nin savunma sanayisinin etkileyici başarıları dizisinin en sonuncusu.

“TÜRK ORDUSU DAHA BAĞIMSIZ”

Ancak son yıllarda Türk firmaları, silahlar, füzeler, tanklar ve savaş gemileri dahil olmak üzere yüksek kaliteli savunma teçhizatı üretme çabalarını artırdı. Artan bu yatırım, Türkiye’nin ordusunu daha bağımsız hale getirdi ve Türkiye’yi en iyi silah ihracatçısı haline getirdi.

“GELİŞİM YAPTIRIMLARDAN KAYNAKLANIYOR”

Türkiye uzun zamandır büyük ve nispeten yetenekli bir savunma sanayi üssüne sahiptir. Son zamanlarda yerli tasarım ve üretime odaklanma, tehditlerdeki artıştan ve Türkiye’nin savunma sanayisine NATO müttefikleri tarafından uygulanan ve kritik teknolojinin veya tüm sistemlerin Ankara’ya satışını engelleyen yaptırımlardan kaynaklanıyor.

“HAVA AVANTAJI İSTEYEN TB2’LERİ ARIYOR”

Türkiye’nin insansız sistemlerde lider olma çabaları belki de en etkileyici girişimidir. Türk yapımı Bayraktar TB2 insansız savaş hava araçları, Azerbaycan’ın Ermenistan ile son savaşında kazandığı zaferin anahtarıydı. Hava avantajı isteyen diğer ülkeler şimdi TB2’leri arıyor.

TÜRKİYE’NİN İNSANSIZ SİSTEMLERİ

Türkiye’de geliştirilmekte olan bir dizi başka insansız sistem var. 1,5 ton taşıma kapasiteli daha büyük insansız savaş uçağı Akıncı’nın seri üretimine ve altı güdümlü füze ile donanmış insansız su üstü gemisi ULAQ için deniz denemelerine başladı. Dört çeşit silahlı insansız kara aracı, bir Türk hükümeti sözleşmesi için yarışıyor.”

KAYNAK: BUSİNESS INSIDER

7.

KKTC’deki Rum Okulu Kapatılmalı

09.08.2021

İşine geldiği vakit Avrupa Birliği’nin üyesi olduğunu öne süren, işine gelmediği zaman da “ben içişlerimde özgürüm” diyen Yunanistan, 24 Temmuz 1923 Lozan Anlaşmasında ve 1968’de imzalanan Kültür Protokolünde yer alan Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın yaşam eğitim ve dini haklarını, birer birer ellerinden alarak, fütursuzca anlaşmalara aykırı davranıyor.

Bugün yaşananlara gelmeden bir hatırlatma yapalım; Geçmiş yıllarda Batı Trakyalı soydaşlarımızın dolaşım özgürlükleri yoktu. Sınırın 5 kilometre yakınına bile gitmeleri yasaklanan kardeşlerimiz tapulu topraklarına bile gidemiyordu.

2009 yılından beridir de Batı Trakya’da ve Adalar Denizindeki adalarda yaşamlarını sürdüren soydaşlarımızın çocuklarının Türkçe eğitim aldıkları okullar, 2009 yılında Başbakan olan Yorgo Papandreu’nun bilinçli bir şekilde Yunanistan Eğitim Bakanlığı Özel Genel Sekreterliği görevine atadığı Yorgos Kalancis tarafından bir bir uzun vadeli bir plan çerçevesinde kapatılıyor.

İlk başta Eğitim Bakanlığı Özel Genel Sekreterliğine atanan sonra da Din İşlerinden Sorumlu Genel Sekreterlik görevi de kendisine verilen Kalancis, hem eğitimde, hem de din işlerinde saman altından su yürütmekte ve Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımızın haklarını, -Avrupa Birliği’nin yasalarına rağmen- birer birer ellerinden almakta.

Lozan Anlaşmasına göre soydaşlarımızın seçtiği Müftü ile anlaşmalara aykırı olarak Yunan Hükümetinin atadığı Müftü arasında yaşanan yetki sorunu, Kalancis’in marifeti.

Kalancis’in göreve geldiği 2009 yılından başlamak üzere 2010 yılında yaşanan ekonomik krizi bahane ederek kapattırdığı Türk ilkokullarının sayısı 150’ye ulaştı. İlk başlarda Yunanistan’da 250’e yakın Türk ilkokulu bulunmasına rağmen, günümüzde Türk okullarının sayısı 2 haneli rakama düşmüş durumda ve müdahale edilmez, karşı önlemler alınmaz, yaptırımlar uygulanmazsa çok değil 10 sene sonra Türk okullarının sayısının tekli sayıya düşeceği kesin.

Gelelim KKTC’deki duruma; Mehmet Ali Talat’ın Başbakan olduğu 2004 yılı eğitim döneminde Annan Planı rüzgarı ve Rum lider EOKA’cı Tasos Papadopulos’un girişimleri ile Dipkarpaz köyünde açılan Rum okulunun bir bölümü ilkokul diğer kısmı da jimnasyo, yani Ortaokul ve Lise.  Bu okulda görev yapan öğretmenler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Rum kesiminde yaşayan öğretmenler arasından seçilerek görevlendirilirken, ders kitapları da Rum tarafından geliyor. Geçen dönem Dipkarpaz Rum okulunda 26 öğrenciye karşın 28 öğretmen bulunmaktaydı.

Öte yandan, KKTC Hükümeti 2004 yılında, Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde yaşayan Kıbrıs Türklerinin çocuklarının Türkçe eğitim alması amacıyla, BM Genel Sekreteri’ne başvuru yaptı. Rum kesimi de onaylamış göründü ancak Limasol’da bir Türk okulu açılmasıyla ilgili olarak verdiği yazılı taahhüdün üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen ortada okul mokul yok! Üstelik Limasol’da Türk okulu açılması konusu 7 Haziran 1996 tarihli Güvenlik Konseyi Raporu’nda da yer almış olmasına rağmen… Rumların ayak oyunları nedeni ile mümkün olacak gibi görünmüyor. Zaten kimsenin bunu sorduğu da yok!

Ne mi yapabiliriz? Mütekabiliyet uygulayabiliriz. Anastasiadis’in KKTC aleyhine girişimlerine ve şikayetlerine karşılık olarak ve de Yunan Hükümetinin, Batı Trakya’da ve Adalar Denizindeki adalarda yaşamlarını sürdüren soydaşlarımızın çocuklarının Türkçe eğitim aldıkları okulları kapatmasının karşılığı olarak Dipkarpaz’daki Rum okulunun kapatılması, öğretmenlerin de geri gönderilmesi, doğru bir karşılık olacak. Hiç şüphe yok ki, bu kapatmayla ilgili olarak “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’yle hamisi Yunanistan AB, BM ve ABD’ye her zaman olduğu gibi sayısız şikayetlerde bulunacak. Bizim bu şikayetlere emsal olarak Yunanistan Eğitim bakanlığının Türk okullarını kapatma kararını örnek olarak göstermemiz, en uygun bir siyasi yanıt ve davranış olacak zira biz sustukça, hakkımızı aramadıkça haklı olduklarına inanan mitomanik bir millet var karşımızda.

Prof. Dr. (İnş Müh), Doç. Dr. (UA. İliş.) Ata ATUN

Akademisyen, Kıbrıs İlim Üniversitesi

KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı

8. 

KKTC’de İsrail’e toprak satışı iddiası: Silahsız işgal girişimi

KKTC’de yabancılara yönelik özellikle İsraillilere toprak satışı yapıldığı iddiaları tartışmalara neden oldu. Uzman isimler konuya ilişkin Haber7.com’a değerlendirmelerde bulundu.

KKTC'de İsrail'e toprak satışı iddiası: Silahsız işgal girişimi
09.08.2021
Haber7- Enes Taha Ersen

Türkiye’nin büyük bir titizlik ile yürüttüğü ve savunuculuğunu hem bölgede hem de dünyada gerçekleştirdiği Mavi Vatan fikri, dünya ülkeleri tarafından bölünmek, baltalanmak için oldukça fazla bir biçimde zorlanıyor. Özellikle KKTC üzerinden Türkiye’yi pasifize etmeye çalışan Yunan-Rum lobisi, bölgesel gerilimi artıran adımlar atıyor.

Münhasır Ekonomik bölge ve uydurma sınırlar üzerinden Türkiye’yi uluslararası alanda itibar suikastine maruz bırakmaya çalışan lobiler bölgedeki emellerine ulaşmakta güçlük çekerken, bu uğurda planlanan yeni bir senaryo gün yüzüne çıktı. ‘Silahsız işgal’ olarak nitelenen bu gelişme, KKTC üzerinde oynana kirli oyunları bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

KKTC’DE İSRAİLLİLERİN TOPRAK SATIN ALMASI

Son günlerde çeşitli medya organlarında çıkan haberlerle yayılım gösteren İsrail’in KKTC’de toprak alımlarının dikkat çekici boyuta ulaştığı iddia edildi. Ülkede yabancıların toprak alımı yapmasının yasak olmasına karşılık içerde çeşitli oyunlar ile bu alımın yapıldığı ifade edilirken, yabancı kaynaklı ve yerli ortaklı şirketlerin bu alımları gerçekleştirdiği iddia edildi.

Sayıları 2 bini bulan şirketlerin neredeyse 25 bin dönüm arsa aldığı ifade edilirken, bölge hakkındaki uzmanlığı ile tanınan Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı ve Haber7 yazarı Prof. Dr. Ata Atun ile Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Kurucusu Emekli Amiral Cihat Yaycı konuya ilişkin Haber7.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

YABANCI SERMAYE İLE ŞİRKET KURULMASI YASAĞI

 Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun ise, söz konusu iddiaların hukuki açıdan dayanaksız olduğuna değindi:

“KKTC’de yabancıların mülkiyet edinme yasaları vardır. Bu yasalar yabancıları mülk edinmede kısıtlar, belirli kurallara tabi tutar. Bu yabancılara ilişkin Yunan ve Rum vatandaşlarının toprak alamayacağı açıkça ifade edilir. Diğer yabancılar, üçüncü ülke şahısları bir dönüm toprak veya bir apartman dairesi almak ile sınırlıdır. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil değildir. Onlar daha farklı prosedürlere tabidir. İsraillilerin toprak aldıkları yönündeki söylemleri ben de duydum. Ancak yasalara göre bir İsrailli KKTC’den binlerce dönüm toprak satın alamaz. Mümkün değildir. Ancak ya bir KKTC vatandaşı onun adına alabilir, aralarındaki gizli bir anlaşma ile; ya da bir şirket vasıtasıyla alabilir yine aynı şekilde. Burada şirketin yüzde 51 oranında KKTC, yüzde 49 oranında ise yabancı uyruklu olabilmesi koşulu aranmaktadır. Bu şirket bu toprağı ancak bu şekilde alabilmektedir. Ancak bu noktada da Kıbrıs Türkleri’nin böyle bir toprak alımı noktasında ne planı ne de sermayesi vardır. Yabancı bir kişinin de yüzde 100 sermaye ile burada şirket kurması da yasalarla yasaklanmıştır. Tek başına bir şirket kuramazlar. Bu yüzden bu söylemlerin doğruluğu, yanlışlığı tartışmalıdır.”

“HER ELİNİ KOLUNU SALLAYAN BURADAN TOPRAK ALAMAZ”

“Muhakkak yabancı kişiler, İstihbarat Teşkilatımızın taramalarından geçmektedir. Hem güvenlik, hem terör hem de arkalarında Yunan veya Rum desteği var mı yok mu bu noktada araştırılmaktadırlar. Bu 3 aylık araştırma süreçleri çok önemli bir şekilde sürdürülmektedirler. Türkiye’ye KKTC’ye düşmanlık içeren faaliyetlere katılmışlar mıdır vatandaşlık isteyen kişiler bunlar araştırılmaktadırlar. Her elini kolunu sallayan buradan toprak satın alamaz.”

“İMTİYAZLI YAPI OLUŞMASI ENGELLENMELİDİR”

Emekli Amiral Cihat Yaycı toprak alımlarında bölgedeki demografik yapının bozulmasına izin vermeden, imtiyazlı bir yapı oluşmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Yaycı, her ne kadar bu alımların KKTC’nin uluslararası tanınırlığına etki edeceğini söylese de, bu tarzdaki bir hamle ile oluşabilecek güvenlik zaafiyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

“Toprak alımları bir ülkenin, devletin belli siyaseti ve kontrolü içerisinde yürütülmelidir. Devletin diplomatik saygınlığını devam ettirirken güvenlik ihtiyaçlarını da dengelemelidir. KKTC’den toprak satın alınması elbette Lefkoşa’nın tanınırlığına ve saygınlığına katkı sağlar. Ancak bu güvenlik ile dengelenmelidir. Hem demografik yağının bozulmaması, hem de devletin vatandaşlarından daha imtiyazlı bir yapı oluşması engellenmelidir. Devletin özellikle stratejik bölgelerin güvenliğinin sağlanması noktasında ekstra hassasiyet göstermesi önemlidir. “

“İSTİHBARAT AÇISINDAN TEHLİKELİ”

Yaycı, 2014 yılından bu yana çeşitli vasıtalar ile yasak olmasına rağmen yapılan bu satışların güvenlik zafiyeti oluşturmasının yanı sıra istihbarat açısından da hem KKTC’yi hem de Türkiye’yi tehlikeye atabileceğine dikkat çekti.

“Yabancılara satılan topraklar askeri, ekonomik olarak önemli bölgeler civarında olursa her devlet için tehlikeli bir durum söz konusu olur. Devletler bu nedenle yabancılara toprak satışını sınırlandırmış ve belli şartlara bağlamıştır. Bu nedenle yabancıların toprak satın alması belli usullere bağlanmıştır. Ancak gördüğümüz kadarıyla KKTC’de 2014’ten bu yana gelen bir takım aksaklıklar mevcut. Bu aksaklıklar, İsrail veya bir başka ülke vatandaşı olma durumu fark etmeksizin hemen hemen KKTC’nin her yerinden toprak alabildiği ifade edilmektedir. Özellikle Magosa’nın iskele bölgesindeki toprakların İsraillilere satıldığı ve hatta İsraillilerin bu bölgede çeşitli siteler kurduğuna dair iddialar ifade edilmektedir. Bu durum buradaki deniz üssünün varlığını tehlikeye atar. En başta istihbarat açısından tehlike oluşturur. Bu nedenle askeri bölgelerin etrafında mutlaka yabancılara satılamaz şerhi konulmalıdır arsalar için.”

SATIŞLARDAKİ ŞİRKET OYUNU

Yaycı, Toprak satışlarında vatandaşlığı olmayan yabancı kişilerin de çeşitli şirketler ve iştirakler vasıtasıyla alım yaptığına dikkat çekerken buradaki tehlikeye dikkat çekti:

“Yabancıların toprak alımındaki kanuni boşluklar mutlaka giderilmelidir. Bugün KKTC’den edindiğimiz bilgilere göre bir şirketin yüzde 49 hissesi yabancıya, yüzde 51’i yerliye aitse, bu konumda şirket adına yabancı kişi istediği yerden toprak alabilmektedir. Bunun önüne geçilmelidir. Hatta şöyle duyumlar dahi var bölgede: KKTC’de çok sayıda gazetecinin kağıt üzerinde şirket sahibi oldukları gözüküyor denilmektedir. Bu gerçekten çok enteresandır. Gazetecilerin böyle yabancı ortaklı şirketlerde ortaklığının bulunup bulunmadığının araştırılması lazım. Eğer böyleyse bunun içerisinde bir başka oyun var demektir. Hem kamuoyu yönlendirmesini bu gazeteciler yapacak, hem de bu gazeteciler yabancı şirketler ile ortak olacak… O zaman durum hakikaten KKTC’nin iç dinamikleri açısından tehlikeli bir hal almıştır. O nedenle buna çok dikkat etmek gerekmektedir.”

TEHDİTLERE KARŞI DİKKAT EDİLMELİ

Yaycı’nın açıklamaları şu şekilde:

“Bugünlerde KKTC’den çok sayıda İsraillinin vatandaşlık aldığı ifade edilmektedir. Söz konusu iddiaların doğruluğunun araştırılması muhakkak suretle önem arz etmektedir. Bu yalnızca İsrail için değil, hemen her yabancı için uygulanmalı, hiç bir etnik unsurun bir diğerine avantaj sağlaması, önlenmeli dengeleyici unsur sağlanmalıdır. Hiç kimseye KKTC’de veya Türkiye Cumhuriyeti’nde üstünlük, baskın güç sağlaması engellenmelidir. Vatandaşlık verilirse istendiği kadar toprak alınabilmektedir. Bu vatandaşlık oyunu ile askeri ve ekonomik bölgelerin çevresinin sarılması engellenmelidir. Bu tehdide karşı devletler gerekli tedbirleri almak ile yükümlüdür. Çifte vatandaşlık ve bu şirket meselelerine karşı devletlerin dikkat etmesi gerekmektedir. “

GÜVENLİK ZAAFİYETLERİNE İZİN VERİLMEMELİ

“İsrail iddialarına ilişkin de yaklaşık 2 bin firmanın bu toprak meselelerine karıştığı ifade ediliyor. Bu firmaların ne iş yaptığının araştırılması gerekiyor. Bu firmalar yalnızca arazi almak için kurulduysa bunun önüne geçmek gerekir. Üretime katkı sağlayıp, ihracat yapmıyor, KKTC ekonomisine pozitif katkı sağlamıyorsa bu çok kritik bir konudur. KKTC’de toprak satın alınan yerlerden biri için Karpaz bölgesi ifade ediliyor. Karpaz’dan neden toprak alınır? Ne için alınır? bunun sebeplerinin çok iyi araştırılması lazım, çok dikkat edilmesi gerekir. Bu konuların KKTC ile Türkiye’nin bekası ve güvenliği bağlamında bu tür faaliyetlerin çok boyutlu şekilde değerlendirilmesi, ele alınması gerekmektedir.”

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL

9Ο Ε/Π-Θ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Π-Θ ΚΑΙ ΟΧΙ… ΤΣΟΛΙ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ή ΟΧΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΤΟΥ 2021, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!.. ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΣ… “ΑΡΕΙΟΝ ΠΑΓΟΝ“!..

-/-