7η Παρέμβαση! “Φωτιές Και Ελληνικά Α/Δ”!

Φίλοι μου!

Καταστράφηκε (08-09-2020) από φωτιά (δις, σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών) το “HOT SPOT” της Μόριας, με αποτέλεσμα 12.000+ “λάθρο” να περιφέρονται πλέον στο λιόφυτο αυτό νησί μας, την Λέσβο, “δώθε” – “κείθε”! Μάλιστα!..

“Πάμε ξανά”, αρχίζοντας με αναφορά σε κάποια πάγια δεδομένα!

Διαβάστε προσεκτικά:

 

1. Η φωτιά και το πώς αυτή “μπαίνει” γενικώς, και όχι απαραίτητα σε δασικές περιοχές, είναι το πρώτο… “κύριο μάθημα” που “διδάσκονται” άπαντες που πληρώνονται για να “κτυπούν τον εχθρό” στο… σπίτι του, από απλά… “παιδάκια” και προαλειφόμενους τρομοκράτες διαφόρων αντεθνικών ανατρεπτικών Οργανώσεων*, πρακτόρικων, ήτοι υποκινούμενων από ξένο δάκτυλο (sic) και μη, μέχρι και σαμποτέρ του “εχθρικού στρατού”, επίσημους “πράκτορες” ΜΥ, κλπ!.. (Διδάσκεται ακόμα και ως “τρόπος διαφυγής”, “δημιουργίας πανικού”, κλπ, κλπ, κλπ).

* Πχ ΑΝΤΑΡ-CIA – ANTI-FA, “Χρυσή Αυγή”, κλπ.

 

2. Ο “ΣΥΡΙΖΑ” είναι το Κόμμα που έγινε με χρήματα του τάχα Αριστερού (sic), “Παγκοσμιοποιητή” “Διεθνούς Εβραίου” και Μητραλοία (!) Σόρος και είναι Κόμμα απολύτως “ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ”, φυσικά ελληνικής καταγωγής, κάτι που αποτελεί και την… μάσκα του, κυρίως για τους ηλίθιους της ημεδαπής!

Ιδρύθηκε, με σκοπό την εθνική διάλυση και την μετατροπή της Ελλάδος σε ένα πολυπολιτισμικό, και μάλιστα άναρχα φτιαγμένο, “διεθνές αποχωρητήριο ανθρωπίνων ψυχών”, όπως απέδειξε το ίδιο στην πράξη, όσο ήταν Κ-Β, αφού, αν δεν ήταν έτσι, θα έβαζε στην χώρα έναν συγκεκριμένο, κατόπιν μελέτης, κατόπιν δηλαδή ενός σοβαρού και ενδελεχούς σχεδιασμού, αριθμό “λάθρο”, τον οποίον αυτή θα μπορούσε να αντέξει, αλλά κυρίως θα έβαζε τόσους ανθρώπους, στους οποίους θα μπορούσε να προσφέρει ανθρώπινη διαβίωση και μάλιστα αξιοπρεπή και με προοπτικές!

Στο βωμό όμως του ανθελληνισμού του, και κυρίως του κέρδους, και γενικώς του χρήματος, που τρελαίνει τον (πεπλανημένο και μη) ανθρώπινο νου, με τις “ΜΚΟ” που ανήκουν όλες στην “Παγκοσμιοποίηση” (ενταγμένες στον ευρύτερο σχεδιασμό διεθνούς επικρατήσεώς της, “ΜΚΟ” που ιδρύθηκαν ως ένα ακόμα όπλο αλλοιώσεως των εθνικών ιστών, πρωτίστως των χωρών της Ευρώπης), είχε, επί 4,5 χρόνια, όλα τα σύνορα της χώρας “διάλα και διαλαλά”, με αποτέλεσμα να εισέρχεται στην Ελλάδα, όποιος ήθελε, και ασφαλώς και εντεταλμένοι πράκτορες ξένων ΜΥ, με κάποιο ανάλογο σχετικό “προφίλ”, αφού η ευκαιρία τους εδόθη “στο πιάτο”, και μ’ αυτόν τον… απλό τρόπο γέμιζαν Ευρώ και Δολάρια Η.Π.Α. οι τσέπες απάντων των εμπλεκομένων “ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ” Σοριτών, από τους… επώνυμους, μέχρι και τους δικτυωμένους… ανώνυμους, που “ανακάλυψαν” μέχρι και σχεδόν όλα τα υφιστάμενα δίκτυα λαθροδιακίνησης σε όλες τις πλευρές των ε/συνόρων και πολλά άλλα!..

Το 2018 και με την φωτιά στο Μάτι (που δεν ήταν στόχος, αλλά που δυστυχώς κατέστη από τον Θεό… Αίολο, αποκαλύπτοντας, στην συνέχεια των 126 αθώων θυμάτων, και την βαθιά σήψη της τότε Κ-Β, όπως και του κρατικού μηχανισμού), είχαμε αναφερθεί (συλλέγοντας και αναλύοντας όλες τις τότε πληροφορίες), για υλοποίηση τότε σχεδίου της ΜΙΤ στο Πεδίο, για αποκλεισμό, δια πυρκαγιών σε καίρια / εξόχως κρίσιμα “σημεία” – “περιοχές”, του στρατηγικού κέντρου της Ελλάδος, ήτοι του λεκανοπεδίου της Αττικής (και ασφαλώς της πόλεως των Αθηνών), μαζί με τις βιομηχανικές του ζώνες, προς Κόρινθο (Γεράνεια, “Μότορ Όϊλ”, Άγιοι Θεόδωροι, Μ. Πεύκο) και Λαμία (Μαλακάσα, έως το ύψος Θηβών – Λιβαδειάς)!

Μπορείτε να αναζητήσετε στο “σάϊτ” μας, (και πλέον να δώσετε -επιτέλους- την δέουσα σημασία), τί γράφαμε τότε!..

Ο σχεδιασμός αυτός δεν έχει εκλείψει, είναι εδώ και θα επιχειρηθεί να επαναληφθεί! Έγινε μια “μικρή” προσπάθεια και φέτος! Αναζητείστε το πού υπήρξαν φωτιές και σκεφτείτε!..

Σήμερα (09-09-2020) είχαμε φωτιές στην Νέα Μάκρη, με ό,τι πιθανώς “περίεργο” να κρύβει η παλαιά αυτή αμερικανική περιοχή (λόγω της Βάσεως, καταλάβατε), αλλά και στην Κερατέα (!), μέρος όχι πολύ μακρυά από το Λαύριο (!), μια Κερατέα που -επίσης- “αγαπούν” τα μέλη των “ANTI-FA” και “ANTAΡ-CIA” (!..), τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι βαθιά Αλβανοί στη συνείδηση και “τύποις” Έλληνες, όντας παιδιά Αλβανών μεταναστών, αφού πια έχουν καταστεί Έλληνες υπήκοοι, με βαθύ μίσος κατά της Ελλάδος, και γι’ αυτό, πχ αν προσέξετε όλες τις ανακοινώσεις των 2 αυτών Οργανώσεων, που γεννήθηκαν επί Κλίντον στην “CIA”, θα διαπιστώσετε ότι είναι όλες πάντα Τουρκόφιλες σε ό,τι αφορά τα “ελληνο-τουρκικά”, ενώ ποτέ δεν έχουν ζητήσει ή διαδηλώσει πχ για την απελευθέρωση του Κούρδου εμβληματικού ηγέτη Οτζαλάν, για τον αγώνα του Κουρδικού λαού, κλπ, κλπ, κλπ)! Τέλος, φωτιά είχαμε και στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Καμάρυζα, κοντά στο Λαύριο!..

 

3. Για την Μόρια και το εκεί, μέχρι χθες, “HOT SPOT”, είχαμε γράψει εγκαίρως πως θα αποτελέσει το βασικό, προσχηματικό βεβαίως, λόγο επιθέσεως / αποβάσεως των ΤΕΔ στο νησί της Λέσβου, [αφού ο ΡΤΕ θα θελήσει να το “παίξει”… φιλάνθρωπος και πρόθυμη “ανοικτή μουσουλμανική αγκάλη”, σε όλους τους “λάθρο” που είναι ομόδοξοι (θρησκευτικά δηλαδή το αυτό) των Τούρκων], αλλά και ελλείψει ΡΤΕ, οι ΤΕΔ και πάλι θα επιχειρήσουν εναντίον της νήσου αυτής!..

Μας δικαίωσαν πέρυσι οι Τούρκοι, με πρωτοσέλιδο στην ε/φ “Χουριέτ”, το οποίο σας το είχαμε παρουσιάσει!

 

4. Είχαμε γράψει και εξηγήσει το “γιατί” το νησί αυτό (ΛΕΣΒΟΣ) είναι ο 1ος στόχος των ΤΕΔ, ως ο στρατηγικότερος όλων των ευρισκομένων στο ε/Αρχιπέλαγος, (το μνημόνευσε ξανά σήμερα ο Μπαχτσελί, μαζί με την ν. Χίο), αλλά μάλλον ΟΥΔΕΙΣ ασχολήθηκε μ’ αυτήν μας την θέση εδώ στην Ελλάδα, μέχρι που οι ίδιοι οι Τούρκοι (τ/ΓΕΕΔ), μας επιβεβαίωσαν με εσκεμμένη “διαρροή” κάποιων ελαχίστων παραγράφων κάποιου των σχεδίων τους, που αφορούν την Λέσβο, “διαρροή” που δημοσίευσε μερίδα του πλήρως ελεγχόμενου τ/Τύπου!..

Ακόμα όμως και την ν. Χίο να καταλάβουν οι ΤΕΔ, θα είναι σίγουρα “κάτι”, αλλά στρατηγικά “δώρον – άδωρον”, αν δεν καταλάβουν την Λέσβο, στην οποία “εκ των πραγμάτων” θα είναι υ-πο-χρε-ω-μέ-νες (!!!) να επιτεθούν και να προσπαθήσουν να καταλάβουν, ώστε να ελέγξουν ολόκληρο το Αιγαίο και να φέρουν την Ελλάδα στην Μελούνα και πάλι, και μάλιστα χωρίς πόλεμο στην ηπειρωτική εκεί(!) Ελλάδα, βοηθώντας στην απόσχιση της… Ν. Μακεδονίας (sic) και στην ένωσή της με την… Βόρειο*, (αυτήν του τεράστιου πολιτικού ηγέτη Τσίπρα, ο οποίος είναι Νονός της), βοηθώντας στον στόχο αυτόν οι ΤΕΔ με τυχούσα επιτυχία τους στο μέτωπο της Θράκης!

Ωχ αμάν! Να οι Έλληνες, πρόσφυγες και πάλι, όπως μας είπε και ο ΡΤΕ, όσοι παρακολουθείτε καθημερινά τους Μογγόλους και δεν… “πεοπαίζετε”!..

* Στην “Βόρειο Μακεδονία” (sic), που η προπαγάνδα του “ΣΟΡΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ” προς την άσχετη ε/πλέμπα, λέγει ότι τώρα η ΕΠΑ πετά πάνω από την επικράτειά της και την… προστατεύει! Αυτό δηλαδή που κάνει η Ελλάδα μας, εδώ και χρόνια τώρα, και στην Αλβανία, με αποτέλεσμα να μας έχουν… αγαπήσει τρελά οι Αλβανοί, πετώντας στα πολιτικά… σκουπίδια την Τουρκοφιλία τους!.. Καταλάβατε!..

 

5. Η ΜΙΤ, καθώς και η ΜΥ της τ/ΥΣΠ έχουν εδώ και καιρό (ιδίως μετά το αποτυχόν και χειραγωγημένο “Κίνημα” του 2016 στην Τουρκία), στοχεύσει κυρίως την ΕΠΑ και τα α/δ μας, πολεμικά και μη!

Έστειλαν “σαμποτέρ” στην χώρα μας, σε Ομάδες των 8-10 ατόμων, μέχρι και άτομα που είχαν προηγουμένως υπηρετήσει στην ΤΠΑ, τα οποία έχουν ειδική εκπαίδευση και γνώσεις… αεροπορικές (γράφω ό,τι μπορεί να γραφεί) και αρχικώς, κυρίως μέσω των πυρκαγιών, προσπάθησαν να προσβάλλουν τους στόχους τους, (πχ Ανδραβίδα / Ηλεία, Τανάγρα / Βοιωτία, κλπ), ενώ με “πληρωμένους” κυρίως Αλβανούς, που έγιναν… Έλληνες, κλπ, κλπ, κλπ, καταλάβατε, στόχευσαν στην παρακολούθηση και(!) των ραντάρ της ΕΠΑ, έχοντας ως 1ο στόχο, από τα α/δ μας, το α/δ της Σκύρου, αλλά και τον Νομό της Μαγνησίας!.. Τυχαίως βεβαίως! Αχαχαχαχαχαχα!..

Τώρα (φέτος), σε ό,τι αφορά τις φωτιές, η εντολή που έχει δοθεί είναι αυτές να τίθενται περιφερειακά του κάθε φορά στόχου!.. Πάλι καταλάβατε!.. Δεν είναι;

Τις φωτιές, με βάση πληροφορίες πηγών μας, τις αναμέναμε στα τέλη Αυγ. (με βάση το κανονικό ημερολόγιο ο Αυγ. δεν έχει βγει ακόμα), αλλά τις αναμέναμε πλησίον / εγγύς α/δ μας, ενώ αυτές “μπήκαν” αλλού και με βάση την παραπάνω αναφερθείσα νέα τ/εντολή!..

Η ΜΙΤ παράλληλα:

Εχει διεισδύσει στην ευρισκόμενη, κυρίως στην Αθήνα, “ΣΟΡΟΣ-ΚΟΜΠΑΝΙ”, ήτοι στον δήθεν επαναστατικό και φιλολαϊκό ένοπλο(!) “Στρατό” της νέας “Νέας Τάξεως”, των “Παγκοσμιοποιητών”, σε όλες τις αριστερές τάχα μου Οργανώσεις, 2 “Κύριες” των οποίων αναφέραμε πιο πάνω, στην ΕΥΠ, η οποία, το γράφουμε ξανά, … απαιτεί άμεση ΚΑΘΑΡΣΗ(!), ενώ προσπαθεί να επαναδιεισδύσει στις ΕΕΔ και στην Κ-Β μας!.. (Τόσο μπορούμε να γράψουμε)!..

Στο Πεδίο επίσης, η ΜΙΤ ενισχύει και οικονομικά τον έλεγχο κυρίως των Μεγαλουπόλεων, όπως των Αθηνών, από διάφορες συμμορίες νεαρών Αλβανών που έγιναν Έλληνες, (είναι παιδιά Αλβανών μεταναστών και έχουν γαλουχηθεί με μίσος για τον… τόπο τους πλέον, από τους γονείς τους κυρίως), καθώς και από συμμορίες Πακιστανών ή και μεικτές Αλβανο-Πακιστανών, οι οποίες λυμαίνονται ολόκληρες γειτονιές των Αθηνών, χωρίς το Κράτος να τις “ενοχλεί”… , και κάνουν, με το αζημίωτο, μπραβιλίκι σε μαγαζιά και επχ-σεις, όπως πχ στην Αχαρνών, στην πλ. Αττικής, στον Άγιο Παύλο, στα Πατήσια, στην Κυψέλη, κλπ, προβαίνουν σε ξυλοδαρμούς πολιτών, ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών και κυρίως της “Κόκας”, τα 2, 3 τελευταία χρόνια, κατά τα οποία αυτή “παίζει” πολύ, την πορνεία, αλλά και το εμπόριο λευκης σαρκός, κλπ, κλπ, κλπ!

Οι Αλβανοί με τους Πακιστανούς έχουν στενότατες σχέσεις μεταξύ τους και -για παράδειγμα- μπορεί κανείς να ακούσει αλβανικά τραγούδια, σε μαγαζιά Πακιστανών, κλπ, ένδειξη ότι αναπτύσσουν μεταξύ τους και μια μορφή… Πολιτισμού! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Ο υπόψη έλεγχος πχ των Αθηνών, αλλά και της Θεσσαλονίκης, κλπ, γίνεται από την ΜΙΤ, μέσω της εδώ τ/Πρεσβείας, η οποία έχει άριστες σχέσεις με τις Πρεσβείες της Αλβανίας και του Πακιστάν στην χώρα μας! Αυτό σε επίσημο επίπεδο!

Σε… “underground” επίπεδο γίνεται μέσω της τ/Μαφίας, η οποία συνεργάζεται στενά με την αλβανική στην Ελλάδα, μια αλβανική, η οποία μάλλον έχει πάρει τα ηνία στην χώρα μας (άλλο ένα μεγάλο λάθος της ΕΥΠ), καθώς και με την νεοσσό Πακιστανική Μαφία!..

Οι ελληνόφωνες αλβανικές (και “τύποις” ελληνικές) συμμορίες είναι 2 επιπέδων! Αυτές με μέλη που έχουν ηλικίες από 30, έως 50 ετών, που έχουν και εκπαιδευτικό λόγο… ύπαρξης, για τα μέλη των συμμοριών, με ηλικιακό φάσμα 15, έως 30 και αυτές των 15 – 30 ετών!..

Δεν αναφέρομαι δε καθόλου, στις συμμορίες των Γύφτων, οι οποίες πλέον δεν είναι “ελληνόγυφτων”, αλλά “μιξ”, ελληνόγυφτων, αλβανόγυφτων, βουλγαρόγυφτων και ρουμανόγυφτων και οι οποίες έχουν συγκεκριμένο “χώρο δράσεως”!

Μια μορφή “νταβατζή” έχουν και τα Κόμματα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως το ΚΚΕ, αφού τα “πιάνουν” κυρίως από Πακιστανούς και Ανατολικο-Πακιστανούς, ήτοι Μπαγκλαντεσιανούς, (εννοώ από τις επχ-σεις / μαγαζιά τους), έχοντάς τους εντάξει στα Κόμματά τους, (όπως το αυτό και οι Οργανώσεις, “Μνημείο Ανθελληνικής Δράσης”, “αντίφα” και “ανταρ-cia” / οι 9 στους 10 στον “αντίφα” είναι μισέλληνες Αλβανοί), αλλά και έχοντάς τους παραχωρήσει μαγαζιά που ανήκουν στα Κόμματα αυτά και κυρίως στο ΚΚΕ, το οποίο ως κατ’ εξοχήν… Δημοκρατικό Κόμμα (sic), δεν επιτρέπει τον έλεγχο των οικονομικών του, από το κάθε φορά Κράτος μας (εκάστοτε Κ-Βκή εξουσία)!..

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τις “ζώνες ΑΝΤΙΦΑ”, όπως παλιότερα είχαμε τις αντίστοιχες των πολιτικών “εξαδέλφων” τους “Χ. Αυγιτών”, που τους έβλεπες, επί Κ-Β Σαμαρά, να μαρκάρουν με χοντρούς έγχρωμους μαρκαδόρους τα σπίτια που έμεναν / μένουν ξένοι, και ανατρίχιαζες, ενθυμούμενος το αυτό των πολιτικών προγόνων τους κτηνών ΝΑΖΙ, που μάρκαραν τα σπίτια των δύστυχων φτωχών Εβραίων, αυτών που “κάρφωνε” ο Σόρος και οι σημερινοί Νεο-Ταξίτες στα Χιτλερικά ανδράποδα και που κατέληξαν μέσα στα κρεμματόρια… ,

αν προσθέσει κανείς και το υπάρχον διασπαρέν, σε συνεννόηση “Διεθνών Εβραίων” / “Παγκοσμιοποιητών” – Κινέζων, χτικιό (διαβάστε μας), καθώς και το γεγονός ότι οι Έλληνες μόνον και κυρίως πένονται, Έλληνες με την Πατρίδα τους όλη αμανάτι μέχρι το 2115, αφού έτσι ήθελε το πολιτικό Σορος-κολόπαιδο Τσίπρας, συν τους ανέμους Ε-Τ πολέμου, που φυσούν όλο και εντονότερα, τότε εκτιμώ βάσιμα πως καταλαβαίνετε φίλοι και… εχθροί αναγνώστες, το πώς είναι η ζωή, πχ στην Αθήνα σήμερα!..

Η ΕΛΑΣ είναι απούσα (δείτε την ντροπή με τον ξυλοδαρμό του νεαρού από τους… “Λόκος”, και αναζητείστε τί είπαν οι Αστυνομικοί στην δόλια μάνα του, αφού τα “ΑΤ” τα έχουν μάλλον βρει μαζί τους, αν δεν τα πιάνουν κιόλας, στην “γραμμή” ότι έτσι ελέγχονται καλύτερα τάχα… ), όπως απούσα είναι και η ΕΥΠ, Ομάδες της οποίας θα έπρεπε να δρουν πολυποίκιλα στην περιοχή και όχι μόνον μέσω -ίσως- κάποιων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και κάποιων γιαφκών, για άλλους λόγους, κλπ!..

Η ΕΥΠ λοιπόν είναι μάλλον γενικώς απούσα, “τυρβάζουσα περί άλλα”, αφού διαβάζω -προσέξτε- ότι: “Μετά την φωτιά στην Μόρια ενεργοποιείται η ΕΥΠ”!.. Άνευ σχολίου!

ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ; ΤΙ ΑΙΜΑ ΡΕ… ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΕΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΑΣ;

Η ΜΙΤ και οι ΤΕΔ, η Τουρκία ορθότερα και πάντα ως σύνολον, έχουν προετοιμάσει / σχεδιάσει και θα το επιχειρήσουν να μετατρέψουν σε σφαγείο την Αθήνα, προ της μαζικής και σχεδόν ταυτοχρόνου επιθέσεώς τους σε Κύπρο, Θράκη μας και Αιγαίο (Νησιά μας)!.. Τουλάχιστον επί 3ήμερο η Αθήνα, για παράδειγμα, θα ματώσει, ενώ θα επιδιωχθούν και άλλα, όπως πχ η μόλυνση της… “ΟΥΛΕΝ” (sic), στο Γαλάτσι, που δίνει νερό στην Αθήνα, κλπ, κλπ, κλπ!

Είχαμε γράψει, κάποια στιγμή, και όσοι μας μελετούν και καθημερινώς μας διάβαζαν, όταν… λειτουργούσαμε, θα το θυμούνται, το να φανταστούμε το σενάριο (ένα από αυτά) να καίγεται όχι η Μόρια*, αλλά η Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή να έχουμε στοχευμένες και μη δολοφονίες πολιτών, αξιωματούχων, πολιτικών, Κυβερνητικών, κλπ, προβοκατόρικες και μη, υποκινούμενα ξεσηκώματα “καταπιεσμένων” μαύρων και λευκών “λάθρο”, να μην υπάρχει ρεύμα και νερό, να μην μπορείς να ψωνίσεις, ώστε να ζήσεις, να διαδηλώνουν, να δέρνουν, να σπάνε και να καίνε οι πάντα αδικημένοι, (δήθεν) … Αριστεροί κλπ, και μόλις όλα αυτά γιγαντωθούν ως συμβάντα, να έχουμε τ/επιχειρήσεις εισβολής και απόβασης των ΤΕΔ, στην Πατρίδα μας, στην οποία ζουν περισσότεροι από 4 εκ-ρια ξένοι συνολικά, ενώ το επίσημο Κράτος αδυνατεί να μας πει (ο ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ, ως Κ-Β έσβησε και όσα πιθανώς σχετικά στοιχεία υπήρχαν) ή ψεύδεται μιλώντας πάντα για κάποιες χιλιάδες “φτωχών και μόνων… λάθρο και όχι καόυ-μπόϊς”!..

Βλέπω τον πολιτικό κολοπαιδαρά διεθνιστή Τσίπρα, που το “παίζει” Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όπως κάνουν οι πίθηκοι, και ανακατεύομαι, βλέπω όμως και τον… Μηταράκη και σιχαίνομαι που είμαι Έλληνας!.. (Στιγμιαίως βεβαίως)!..

* Τα ίδια θα μπορούσαν να γίνουν και στην Λέσβο, όπως και αλλαχού στην Ελλάδα μας, αναλόγως της όποιας υφιστάμενης τ/στοχοποιήσεως, σε μικρότερη βεβαίως έκταση, αλλά με την ίδια πάντα ένταση!..

 

6. Σε ό,τι αφορά την ΕΠΑ, είχαμε γράψει πως θα πρέπει να καταστούν “απόρρητοι” οι πιλότοι μας, αφού είναι 1ος στόχος των Τούρκων πρακτόρων στην χώρα μας, σε μια χώρα που με την πλήρη μπουρδελοποίησή της, κυρίως επί ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η “χαρά τους”!

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πράκτορες ή απλά Όργανα του εχθρού παρακολουθούν όλα τα πολεμικά μας και μη α/δ, όπως και τα ραντάρ μας, ενώ αναζητούν τις ταυτότητες και τις οικείες των Ε/Πιλότων, για να προσβάλλουν ακόμα και τις οικογένειές τους, αν δεν μπορέσουν τους ίδιους!..  Άρα;

 

7. Κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΣΕΒΑΣΤΕ -ΕΙΣΕΤΙ- Κε Π-Θγέ!

Όπως εδώ και πολύ καιρό (σου) γράψαμε και εξηγήσαμε, ο ανθέλληνας Διεθνιστής Τσίπρας και οι “συν αυτώ”, “σε περιμένουν στην γωνία”, στα Ε-Τ, αφού εσένα σου έλαχε ο κλήρος να τα αντιμετωπίσεις!

Ήδη ο Τσίπρας έδωσε πρόσφατα το στίγμα του μέσα στην Βουλή, όπου το μεγαλύτερο αυτό πολιτικό (άντε ας το αποδεχθούμε) τσογλάνι που πέρασε ποτέ από την ε/πολιτική ιστορία, έστω και με εντολή της “Διεθνούς Εξουσίας”, όπως ξαναλέω αυτός, σε αποκάλεσε “τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα”! Δηλαδή “βγάλε την σκούφια σου και βάρα με”!

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα, αλλά ασφαλώς είναι και αυτό! Το θέμα ή το πρόβλημα (!) είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο μεγάλος αδελφός τους, το διεθνιστικό ΚΚΕ, θα είναι απέναντί σου, ως οι νέοι “πουρκουάδες” σε έναν πιθανό τελικό σήμερα Ε-Τ πόλεμο, ελπίζοντας σε ήττα μας και άρα και στην φυσιολογικά ακολουθούσα πολιτική σου μόνιμη αποκαθήλωση, στοχεύοντας στα πάγια ανθελληνικά όνειρά τους, πουλώντας στην ε/πλέμπα όμως… φιλελληνισμό και κούφιες / στείρες φιλελληνικές θεατρικές… ατάκες!..

Ακόμα να καταλάβεις το ποιούς έχεις απέναντί σου ή σε ενώνει μαζί τους μια πιθανή και δική σου (εννοώ προσωπική) Σορίτικη… καταγωγή; Θα δείξει!.. Η μετριοπαθής στάση είναι “τω όντι” δύναμη, αλλά όχι πάντα Κε Π-Θγέ!.. Μην περιμένεις “ενότητα” Κε Π-Θ γέ!.. Δυστυχώς!.. Γι’ αυτό “ανέστησαν” την “Χ. Αυγή” επί Σαμαρά οι “Διεθνείς Κύκλοι”, οι αφέντες των… “Αγορών” ή οι… “Αγορές”, αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, γι’ αυτό “θεμελίωσαν” τον Τσίπρα, γι’ αυτό έσπειραν “ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ” και “ΑΝΤΙΦΕΣ”, κλπ, για να διαλύσουν την Πατρίδα μας στα “εξ ων συνετέθη”!..

Νομίζεις ότι τώρα με τις φωτιές, κλπ, στεναχωρείται ο δήθεν ένθεος πλέον (με βάση το μήνυμά του στις 15 Αυγ.), σύγχρονος “μετρ” των αρχαίων Στοϊκών, που παραδοσιακά μελέτησαν σε βάθος όλα τα Κομμούνια παγκοσμίως, Τσίπρας; Αν “ναι”, πλανάσαι!..

Μήπως πχ, τέλος, έμαθες Κε Π-Θ γέ, τί είχε συζητήσει ο Τσίπρας με τον Ερντογάν, τον Φεβ. του 2019, στην Άγκυρα; Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

 

1. Ό,τι γράψαμε πιο πάνω, για μια εισέτι φορά, θα γίνουν όλα, τουλάχιστον θα επιχειρηθεί η υλοποίησή τους! “Κρατείστε το” και ας μην σας “μοιάζει” για συμπέρασμα!

 

2. Οι φωτιές στην Μόρια (όπως και οι λοιπές σημερινές) ήταν εμπρησμός και σε εκτέλεση συγκεκριμένου σχεδίου, με υπόπτους κυρίως την ΜΙΤ και την εσωτερική μας 5η Φάλαγγα, “γνωστή και μη εξαιρετέα”!.. Αλήθεια η ΕΥΠ της Λέσβου, πού ήταν;

Το αυτό ήταν, προ ολίγου χρόνου φέτος, και οι φωτιές στις Κεχριές, στο Αλεποχώρι (αν δεν σφάλλω), στις Μυκήνες, στον Κόρφο, κλπ, για όμοιους ή παραπλήσιους λόγους!

ΠΥΡ – ΓΥΝΗ και ΘΑΛΑΣΣΑ! Μην ξεχνάτε ποτέ, ειδικά οι των “Πληροφοριών”, την Θεία αυτήν ρήση!..

 

3. Τα νησιά Λέσβος και Χίος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ… “ΧΘΕΣ” να εκκενωθούν από τους “λάθρο”, και να γίνουν οι σύγχρονες ελληνικές “ΙΒΟΖΙΜΑ”! Ουδείς πλέον “λάθρο” δεκτός από απέναντι και αν κάποιοι “διαρρέουν” προς τα εδώ φυσιολογικά, να επαναπροωθούνται στην Τουρκία! “Δόξα τω Θεώ” είναι τόσο μεγάλο το μήκος των Μ. Ασιατικών ακτών, που δεν είναι δυνατόν να φυλαχθεί όλο!.. “Τρύπιοι” είναι βρε (“ψαγμένο”), παρά και τα υφιστάμενα ναυτικά τους… ρανταράκια, που τα έχουν τοποθετήσει οι Τούρκοι καθ’ όλο το μήκος των παραλίων!..

 

4. Οι Αλβανοί (και λιγότερο οι Πακιστανοί) θα έχουν πρωτεύοντα φιλοτουρκικό ρόλο και μέσα στην Ελλάδα, σ΄έναν πιθανό Ε-Τ πόλεμο! Θυμηθείτε το 2008! Όλη η λεηλασία των Αθηνών έγινε από Αλβανούς και τα κλοπιμαία επωλούντο μετά στην αγορά των “Τσάμηδων”, στα Τίρανα!..

Παράλληλα, είναι λίαν πιθανή και η εμφάνιση ενός δήθεν… UÇÇ! (sic)!

 

5. Όσο θα εγγίζουν οι Ε-Τ… εξελίξεις, τόσο τα παραπάνω γεγονότα (αλλά και άλλα παρομοίου δυναμικής και εντάσεως), θα πυκνώνουν!.. Γι’ αυτό ορθώς και ενεργοποιήθηκε, έστω και τώρα, η ΕΥΠ! (Άραγε τί έκανε τόσο καιρό; Με τί ασχολείτο); …

H ΕΥΠ στο εξής πρέπει να βρίσκει και να εξουδετερώνει άμεσα και οριστικά Όργανα του εχθρού, (Έλληνες, Ελληνόφωνους και Ξένους), που και απλώς σκέπτονται / απεργάζονται ενέργειες αποσταθεροποίησης, κλπ, της ε/επικράτειας!.. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, για την εσωτερική “5η Φάλαγγα”! (Υπηρέτες της νέας “Νέας Τάξεως”, όπως πχ είναι οι συνειδητοί φονιάδες της “ΜΑΡΦΙΝ”, μέλη του ΣΟΡΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΥ στην Ελλάδα, Κε… Σορος-Οικονόμου, του Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ”, κλπ, κλπ, κλπ)!..

 

6. Επιβάλλεται η σχεδιασμένη και επί 24 ώρου βάσεως φύλαξη στρατηγικών “σημείων” – περιοχών της χώρας, όπως είναι πχ τα πολεμικά και μη, α/δ μας, ο Ναύσταθμος, όπου και εκεί πήγαν από την πίσω περιοχή του να τον κάψουν φέτος, αλλά η φωτιά δεν πέρασε το βουνό, κλπ, κλπ, κλπ!.

Επίσης, απαιτείται διαρκής φύλαξη, βάσει σχεδίου, των πιλότων της ΕΠΑ και γενικώς όλων τουλάχιστον των κρισίμων “ζωντανών” στόχων!..

 

7. Ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και γενικώς όλα τα μεταλλαγμένα (με νέα δυτική διεθνιστική, μέσω της “Παγκοσμιοποίησης”, ταυτότητα) και μη μεταλλαγμένα (“Μενίρ”), Κομμούνια, θα αποτελέσουν τουλάχιστον τροχοπέδη (αποτελούν ήδη), στην “Εθνική Άμυνα”!..

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Εισήλθαμε, λίαν πιθανώς, στην τελική ευθεία, ενός επικείμενου τελικού Ε-Τ πολέμου και γι’ αυτό απαιτείται πλήρης και διαρκής ενεργοποίηση των αισθήσεων όλων των στελεχών των ΕΕΔ, των Σωμάτων Ασφαλείας και της ΕΥΠ, των δυνάμεων Πεδίου δηλαδή, μετά το πέρας της διπλωματικής -άνισης και εκεί δυστυχώς- διεθνούς μάχης μας, για την διατήρηση της Ειρήνης, πλήρης εμφάνιση του δείκτη επαγγελματισμού όλων και αυστηρή προσήλωση στο καθήκον!.. Απάδει στο να αναφερθώ στην… θρησκευτική και “εν χρόνω” εκτέλεση των διαταγών της Ιεραρχίας, αφού αυτή είναι απολύτως δεδομένη, όπως και στην αναγκαία συνεργασία όλων και σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε διακλαδικό επίπεδο!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ. 

1. Το “σάϊτ” μας υποβάλλει στις ΤΕΔ τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, για τον αδόκητο σήμερα χαμό του Ταξιάρχου Σεζγκίν ΕΡΝΤΟΓΑΝ, που πέθανε υπηρετώντας στο Ιντλίμπ, της ΒΔ Συρίας, από καρδιακή προσβολή! Συλλυπητήρια και στους οικείους του!..

2. Από την άλλη όμως, καλούμε τους Τούρκους Ψυχολόγους και Ανδρολόγους, (όσοι εξ αυτών θα ήθελαν και θα μπορούσαν φυσικά), να πλησιάσουν, με τρόπο, τον ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ και να προσπαθήσουν να επιλύσουν το χρόνιο ψυχολογικό πρόβλημά του, που του δημιούργησε η -εδώ και χρόνια- μη στύση του (πλέον ούτε και με βιάγκρα μπορεί να έχει… αποτέλεσμα ο Τούρκος “Φίρερ”), και να τον ηρεμήσουν, διότι όταν τον “πιάνει” το πρόβλημα, αρχίζει τις αλλόφρονες κατά της Ελλάδος υλακές, προσπαθώντας να… εκσπερματώσει λεκτικά!..

3.  Θα γράφαμε σήμερα για την πολιτική ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στα Ε-Τ, κλπ, αλλά μας “βγήκαν” οι φωτιές και κυρίως αυτές της Μόριας!..

4. Ετοιμάζονται να δώσουν, με σκορ 2-1, το κύπελλο στην Κούλα, για να ηρεμήσει και ο Μελισσανίδης!.. Μακάρι να διαψευστούμε! Παίξτε και μια φορά “στα ίσα” ρε… Μεμέτια τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, που τώρα δεν θα είναι ούτε καν μισός και αφήστε τις “μηχανές” κατά μέρος!..

5. 

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα με άρθρο σε ευρωπαϊκές εφημερίδες

Την καλεί να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με κυρώσεις από την Ε.Ε. – Άρθρο του Πρωθυπουργού σε Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.

Το ΒΗΜΑ Team

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα με άρθρο σε ευρωπαϊκές εφημερίδες | tovima.gr

«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της.  Μπορεί να επιλέξει εάν η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο οποίο αναλύει τις ελληνικές θέσεις στο διεθνές ακροατήριο και δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.

«Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί. Τι έχει άλλωστε να φοβηθεί η Άγκυρα από το κράτος δικαίου;» επισημαίνει ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται και στη συνάντηση στο Βερολίνο και στην υπαναχώρηση της Τουρκίας από όσα συμφωνήθηκαν. «Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες, αλλά απόρρητες συζητήσεις. Οι ελπίδες που συνεχίζω να τρέφω για την Τουρκία δεν μου αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού» τονίζει ο Πρωθυπουργός.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τ. Ερντογάν και στην τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε αυτό τον ένα χρόνο. «Όταν συναντηθήκαμε το περασμένο φθινόπωρο, είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι είμαστε προορισμένοι να είμαστε γείτονες λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, και ως τέτοιοι πρέπει να συνυπάρχουμε, να ζούμε ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο. Προσπάθησα επισταμένως να τείνω χείρα φιλίας και συνεργασίας. Μίλησα για ανοιχτό διάλογο, για επιθυμία προόδου και για τη βούλησή μου να ενεργήσω για το χτίσιμο γέφυρας της Τουρκίας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση, η Τουρκία εμφανίζεται λιγότερο ως εταίρος και περισσότερο ως προβοκάτορας» επισημαίνει στο άρθρο του. 

«Η ρητορική της Τουρκίας ανήκει σε μια περασμένη εποχή. Μιλάει για εχθρούς, μάρτυρες, αγώνα και προθυμία να καταβάλει οποιοδήποτε τίμημα. Αυτή είναι η γλώσσα και η συμπεριφορά μιας υποψήφιας προς ένταξη χώρας, η οποία απειλεί όχι μόνο δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την ίδια την ΕΕ, γεγονός που προβληματίζει σοβαρά τα κράτη μέλη» προσθέτει.

 Ακολουθεί ανεπίσημη μετάφραση του άρθρου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που δημοσιεύεται στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde:

Στην προσπάθειά τους να προβλέψουν το μέλλον, οι πολιτικοί επιστήμονες συχνά στρέφονται στο παρελθόν, στην κοινή ιστορία. Η σχέση μεταξύ της χώρας μου, της Ελλάδας, και της γειτονικής Τουρκίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ιστορία μας διδάσκει ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας, αλλά και τομείς βαθιάς ανησυχίας. Σήμερα το ερώτημα σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον – σύγκρουση ή συνεργασία – αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Όταν ανέλαβα πρωθυπουργός πέρυσι τον Ιούλιο, ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος.  Δεν υπήρχε κανένας λόγος να πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Τουρκία δεν θα μπορούσαν να είναι φίλες χώρες. Εξάλλου, πολλοί από τους προκατόχους μου είχαν καταφέρει να υπερβούν φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια. Ηγέτες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, θείος του πατέρα μου, ο οποίος υπέγραψε συμφωνία ειρήνης και φιλίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ το 1930. Φυσικά, έκτοτε έχουν υπάρξει εντάσεις, όμως οι καλές μέρες ήταν πολύ περισσότερες από τις κακές.

Όταν συναντηθήκαμε το περασμένο φθινόπωρο, είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι είμαστε προορισμένοι να είμαστε γείτονες λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, και ως τέτοιοι πρέπει να συνυπάρχουμε, να ζούμε ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο. Προσπάθησα επισταμένως να τείνω χείρα φιλίας και συνεργασίας. Μίλησα για ανοιχτό διάλογο, για επιθυμία προόδου και για τη βούλησή μου να ενεργήσω για το χτίσιμο γέφυρας της Τουρκίας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση Όταν συναντηθήκαμε το περασμένο φθινόπωρο, είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι είμαστε προορισμένοι να είμαστε γείτονες λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, και ως τέτοιοι πρέπει να συνυπάρχουμε, να ζούμε ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο. Προσπάθησα επισταμένως να τείνω χείρα φιλίας και συνεργασίας. Μίλησα για ανοιχτό διάλογο, για επιθυμία προόδου και για τη βούλησή μου να ενεργήσω για το χτίσιμο γέφυρας της Τουρκίας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση, η Τουρκία εμφανίζεται λιγότερο ως εταίρος και περισσότερο ως προβοκάτορας.. Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε παράνομη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων με μια από τις πλευρές του αιματηρού εμφυλίου πολέμου της Λιβύης. Δεδομένου ότι η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν αντικείμενες ή παρακείμενες ακτές, η συμφωνία κηρύχθηκε άκυρη από το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και των νομικών εμπειρογνωμόνων και θεωρήθηκε ότι παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Τον Μάρτιο, η Τουρκία προέβη σε συντονισμένες κινήσεις προκειμένου να παροτρύνει και να διευκολύνει προσπάθειες απεγνωσμένων μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας με την υποστήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ.  Το συλλογικό μας μήνυμα ήταν σαφές – τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ΕΕ και θα τα προστατεύσουμε.

Και φέτος το καλοκαίρι, αντιδρώντας στην υπογραφή μιας μακροχρόνιας, νόμιμης και διεθνώς αναγνωρισμένης συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα, όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, επρόκειτο για μονομερή πράξη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Η Ελλάδα δεν έχει επιδιώξει ποτέ ούτε πρόκειται να επιδιώξει την κλιμάκωση αυτών των εντάσεων, ανεξαρτήτως των προκλήσεων. Αλλά η αρχικά δυσάρεστη πολιτική εντυπώσεων έχει εξελιχθεί αναμφισβήτητα σε απειλητική στάση τις τελευταίες εβδομάδες. Κάθε μέρα που περνάει, η τουρκική κυβέρνηση παρουσιάζει έναν νέο ψευδή ισχυρισμό ή διαδίδει ένα νέο ψέμα. Πολεμοχαρής γλώσσα, εθνικιστική προπαγάνδα, επιθετικός μιλιταρισμός, αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία που αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ, μετατροπή μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμιά, παράνομη θαλάσσια δραστηριότητα και απειλές πολέμου.

Η ρητορική της Τουρκίας ανήκει σε μια περασμένη εποχή. Μιλάει για εχθρούς, μάρτυρες, αγώνα και προθυμία να καταβάλει οποιοδήποτε τίμημα. Αυτή είναι η γλώσσα και η συμπεριφορά μιας υποψήφιας προς ένταξη χώρας, η οποία απειλεί όχι μόνο δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την ίδια την ΕΕ, γεγονός που προβληματίζει σοβαρά τα κράτη μέλη.

Σε αυτό το νέο γεωπολιτικό τοπίο, η Τουρκία εμφανίζεται ολοένα και πιο απομονωμένη.  Καθώς η Ελλάδα έχει σφυρηλατήσει ισχυρές εταιρικές σχέσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και τα ΗΑΕ, η Τουρκία ενεργεί μόνη της, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, παρεμβαίνοντας στη Συρία και τη Λιβύη και υποστηρίζοντας ανοιχτά τη Χαμάς.  Η Γαλλία, η οποία έχει ζωτικά εθνικά συμφέροντα στη Μεσόγειο, στέκεται στο πλευρό μας και έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.  Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας ως μονομερή επιθετική στάση.

Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.

Οι ελπίδες που συνεχίζω να τρέφω για την Τουρκία δεν μου αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού.  Η απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μου αποτελεί επίσης απειλή για την ευημερία και την ασφάλεια όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Κινδυνεύει να υπονομεύσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Και απειλεί το κράτος δικαίου διεθνώς.  Η Ελλάδα έχει τη στρατιωτική δυνατότητα να αποκρούσει κάθε τουρκική επίθεση.  Αλλά σίγουρα ένα στρατιωτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών μας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Αργότερα αυτόν τον μήνα, οι ηγέτες της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν ειδική σύνοδο για να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα απαντήσουν. Εάν η Τουρκία αρνηθεί να λογικευτεί έως τότε, δεν βλέπω άλλη επιλογή παρά να επιβάλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ουσιαστικές κυρώσεις. Διότι δεν είναι πλέον μόνο ζήτημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.  Είναι ζήτημα αναγνώρισης του γεγονότος ότι διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα – στρατηγικά ευρωπαϊκά συμφέροντα.  Εάν η Ευρώπη θέλει να αποτελέσει πραγματική γεωπολιτική δύναμη, τότε δεν έχει την πολυτέλεια κατευνασμού μιας πολεμοχαρούς Τουρκίας.

Η Τουρκία εξακολουθεί να έχει χρόνο στη διάθεσή της για να αποφύγει τις κυρώσεις, να κάνει ένα βήμα πίσω και να χαράξει πορεία εξόδου από αυτήν την κρίση. Η Τουρκία πρέπει απλώς να απόσχει από τη ναυτική και ερευνητική της δραστηριότητα σε μη οριοθετημένες θαλάσσιες ζώνες και να συγκρατήσει την επιθετική ρητορική της.  Θα πρέπει να αποσυρθεί, να επιστρέψει στο τραπέζι και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε όταν αποχώρησε από τις διερευνητικές συνομιλίες το 2016. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, τότε πρέπει να αναζητήσουμε λύση στη Χάγη.  

Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της.  Μπορεί να επιλέξει εάν η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο.

Εάν η Τουρκία επέλεγε τη γέφυρα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα εξακολουθούσε να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια φιλόδοξη, μακρόπνοη συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα ήταν προς όφελος όλων. Οι διαφορές δεν επιλύονται με βία, τεχνάσματα ή χειραγώγηση, αλλά ειρηνικά και μέσω αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι η κατάσταση. Η λύση είναι απλή. Καθόμαστε. Συζητάμε τις διαφορές μας. Και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί. Τι έχει άλλωστε να φοβηθεί η Άγκυρα από το κράτος δικαίου;

-/-